Kritik mot Pernilla Wahlgrens lyxiga husbygge-tvprogram

I morse skrev jag om Pernilla Wahlgren och det tv-program som spelats in, under tiden som hennes nya lyxhus byggts. 
Med tanke på den kritik som inkommit mot henne och företaget Gekås, efter att en granskning avslöjat de horribla förhållanden som personerna som syr hennes och andra kändisars kollektioner lever under, så är timingen inte den bästa. Det är också vad många kommentarer under hennes inlägg handlar om, och återigen lämnar Pernilla en kommentar, som jag inte vet om det är till hennes fördel, den här heller.
Tidigare har hon kommenterat granskningen med att de bengaliska sömmerskorna ska vara glad över att ha ett jobb och en lön. At de hade kunnat ha det sämre, helt enkelt.
Nu skriver hon istället att uppdragsgivarna ger den lokala arbetskraften extra mat om det skulle behövas, samtidigt som de ställer upp och skjutsar de om det skulle behövas.
Det här är en sammanfattning om hur kritiken låter under inlägget:

Några av de negativa aspekter av att utnyttja billiga arbetskraft från Bangladesh:

  • Låga löner: Arbetskraften i Bangladesh har ofta extremt låga löner och kan inte leva en anständig livsföring. Detta kan leda till försvagad hälsa och bristande utbildningsmöjligheter.
  • Arbetsförhållanden: Många fabriker i Bangladesh saknar säkerhetsrutiner och arbetstagarna utsätts för farliga arbetsförhållanden. Händelser som fabriksbränder och byggnadsras kan ske.
  • Miljöproblem: Fabriker och industrianläggningar i Bangladesh brister ofta i effektiva avloppssystem, vilket leder till förorening av mark och vatten. Detta kan i sin tur påverka hälsan hos människor och djur som bor i närheten.
  • Brott mot mänskliga rättigheter: Arbetstagare i Bangladesh kan utsättas för diskriminering, trakasserier och övergrepp. Många arbetare är också tvungna att arbeta långa timmar utan anknytning till arbetskraftslagstiftning eller rättvisa arbetsförhållanden.

101 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Hur man kan vara så urbota dondöv, (ej bokstavligt menat) världsfrånvänd och oallmänbildad som Pernilla är för mig en gåta. Läste hennes blogg ofta runt 2011-2012 och gillade henne verkligen. En blandning av vardagsliv med barnen, laga mat med vänner och familj och bilder från när hon var på turné eller spelade i Sthlm i olika musikaler. Sen hände nåt i och med Wahlgrens värld och hennes egna show och nu verkar hon ha blivit en ytlig karikatyr.
    Hon får väl köpa hur många lyxiga hus hon vill för sina egna pengar. Men att allt allt allt är uppgjort för tv och att allt sponsras känns bara osmakligt. Och hennes uttalande om arbetarna som syr hennes kläder får en att kräkas.
    Har i många år tyckt att hon är beundransvärd som uppfostrat och försörjt sina barn själv, jobbat massor.
    Men inget av det genuina eller beundransvärda finns kvar idag sorgligt nog.

      Det är ju hennes image.
      Spela snurrig och lite bakom, flamsa omkring och var sådär skönt käck och charmig.
      Överdos av krummilurpiller .
      ”Jag vill aldrig bliva stur”

      Delar din åsikt. Även jag tyckte det var beundransvärt att hon lyckades rodda allt ensam då. Nu har jag absolut noll respekt för henne och det hon representerar. Fattar inte heller hur man kan vara så helt tom på allmänbildning och ha noll koll på samhället i stort. En sak att vara virrig, en helt annan att vara ignorant. Kan inte annat än dra slutsatsen att allt stigit henne åt huvudet och hon totalt tappat sin kompass, det enda som verkar fastna i hennes huvud nu, är hur mycket mer pengar hon kan kränga på ytterligare ett samarbete med nån skit eller göra mer dokusåpor på fan och hans moster.

        Tycker hela Wahlgrenklanen lever på bilden av dem som ”charmiga men korkade”. Ingen verkar vara särskilt smart, men det gäller att hålla sig på den charmiga sidan av korkad och inte visa att man dessutom är girig och elak. Men hennes hardcore-fans lär nog förlåta ett övertramp eller två.

      Jag håller så mycket med dig. Plus alla sina hudkrämer, vin….etc . Valda utskick som hon får lägger hon ut som reklam och tackar avsändaren.

      Tycker det är bra att hon får en ”snyting ”så att Hon och hennes team, och kanaler får tänka efter vad som är giltig underhållning . Tror att detta blir en debatt ang hennes programledarkollega på Allsången

        Vilken kollega?

          Sorry. Autocorrect. Menade programledarroll

      Men vad trodde ni, att kläderna syddes i Sverige? Asså… men varsågod, kolla på hennes serier o köp kläderna.

        Folk shoppar på Rusta och Jysk, vart tror ni de varorna kommer ifrån?

          Många är så oerhört okunniga om hur man bäst hjälper och vad som händer när man antingen slutar tillverka i deras länder eller om man höjer lönerna. Kan bara säga att inget kommer gå till de fattigaste där då. Det är inte PW’s fel.

        vi får invänta att maskinerna ersätter dom

    Hon har fått hybris…

    Ett Öppet Spår ikväll kanske Camilla?

    Att folk sitter i sina förmodade H&M kläder och skriver såna här kommentarer till Pernilla är skrattretande. Get a life.

      Utgår från att alla som sitter på sina höga hästar och kritiserar har 100% koll på var och under vilka förhållanden de som sytt deras kläder har. Tycker också att det är för jäkligt att det ser ut som det gör i världen men så länge gemene man inte vill/kan betala hutlösa priser för sina kläder är det tyvärr så det ser ut. Kanske inte Pernilla man ska attackera utan industrin som ser ut som den gör.

      Fast du kan tycka att modeindustrin och de som är aktörer inom, samt tjänar stora pengar på det är förkastliga samtidigt som du köper dina kläder på HM. Det är fullt möjligt att förstå att människor med en inkomst som inte räcker till mer än kläder på HM kan tycka att det sticker i ögonen när någon som har råd att köpa alla sina kläder i princip handsydda av skräddare i mycket god kvalitet väljer en fabrik som har slavliknande förhållanden för att producera sina kläder. Jag förstår att hennes målgrupp förmodligen inte har råd med dyrare kläder än vad som erbjuds på exempelvis Gekås men det hade varit mer beundransvärt om hon hade tackat nej till att skapa något med sitt namn på till bekostnad av slavförhållanden. Hon har gott och väl råd att tacka nej medans de som ”skriver såna här kommentarer” kanske inte har råd att göra det valet (och ja second hand är ett billigt alternativ som är mer hållbart än kedjorna så det argumentet behöver inte lyftas)

        Lika beundransvärt som att dom som har de åsikterna slutar handla på HM/Gekås.
        Väldigt lätt att ha åsikter om vad andra borde göra och inte göra samtidigt som man inte tar något eget ansvar över huvudtaget.

          Du har rätt till din åsikt, jag förstår att det kan vara svårt att se en situation ur olika perspektiv men det är verkligen ett jättebra redskap att ha med sig i livet för att skapa ökad förståelse för sina medmänniskor. Det är skillnad på att förstå och att hålla med.

            Såhär barn, gör man när argumenten tar slut. Ett klassiskt skolboksexempel som visar hur man bäst använder förminskande härskartekniker.

        Ja just det, för alla busslaster med ullaredturister består av fattiga som inte har råd med annat än just Ullared?!

          ”Jag är jättefattig så därför åker jag till Ullared två gånger om året och handlar för 10 000:-”

        Fast det är ju inte Pernilla och hennes kollegor som valt utan Gekås. Kanske dags att lägga skulden där den hör hemma

      Gäller ju alla företag nästan

      Folk är fan korkade.

    Tror att många förstått att det spelats in ett Villa Wahlgren-program, har väl inte direkt varit något extraarbete för Pernilla eftersom de ändå filmat för Wahlgrens värld samtidigt och möten ang hus hade gjorts ändå, men sponssamarbeten har det varit då alltså. Så klart det skulle dokumenteras för en tv-serie så hon tjänar mer pengar hehe.

    Kläder och skor för Gekås har inte Pernilla designat vilket hon själv får det att låta som. Hon vet alltså inte att arbetarna som syr kläderna får extra mat eller tillsyn av svensk personal men det är den information hon fått och förlitar sig på. Okej.

    Roligt för Pernilla att bli farmor, kul för hela familjen. Så det har de hållit på för det skulle avslöjas offentligt i Melinas podd då alltså. Sett att Pernilla och Bianca hyllar Oliver idag med superlativ som kärleksfull, omtänksam och bra på alla sätt hehe igår läste man ju lite annat om honom i artiklar. Han kan säkert vara bra men är ibland stöddig har man sett. Han får väldigt bra gratisreklam och marknadsföring för sin restaurang genom Pernilla och Bianca, sett reklam för Caia och Olli i samma klipp bl.a.

      Hoppsasteg och pippi-flätor hela vägen till banken…

      Maten var inget märkvärdigt hörde jag

    Hej! Sorry, OT. Men undrar ifall någon vet vart Bianca Ingrossos soffor (se hennes instagram story) är ifrån? Och vilken modell det är?
    Tack!

      De heter ”Oslo” och är från ett holländskt företag. Tror det endast går att specialbeställa därifrån?

      Glöm det, jag tänkte på en annan bloggare och en helt annan soffgrupp ? Sorry

        Tack ändå! 🙂 vet någon annan kanske? Tack!

    Nu är 13-barnsmamman Mirka Norrströms blogg borttagen från portalen Tailsweep. Jag undrar hur kvinnan försörjer. Hon fick ett jobb i somras det sa hon upp sig ifrån efter 3 dar då det var inte kul. Hon har hoppat av sina studier, bloggandet är dött och på Instagram tjänar hon inget. Så vad fan får hon pengar ifrån till mat för 1 vuxen och 9 minderåriga barn, räkningar, bensin, hund och allt annat som tillkommer. Det är jävligt mycket stålar hon behöver få ihop varje månad bara för att få det att gå runt. Jag förstår att hon mår dåligt, det hade jag och många med mig också gjort om vi försatt i en sådan situation. Eftersom hon inte heller är arbetssökande får hon inget socialbidrag.

      Skaffade inte hon only fans? Kanske är där hon drar in kulor

        Ja, hon har sagt tidigare att hon har startat ett konto på Onlyfans.

      Tror nog hon är sjukskriven kanske?! Men man kan väl inte vara sjukskriven hur länge som helst, men säkert därför hon lagt ner bloggen, försäkringskassan tillåter väl inte inkomst därifrån om hon vill ha sjuk-penning.

        Har hon sjukpenning? Baserad på?

        Hade tråkigt en dag och läste här tror jag att det bespottade ex-maken hade en blogg. Mycket riktigt, tillsammans med nya frun. Inget anmärkningsvärt i det men under ett inlägg från någon/några månader sedan kommenterade en äldre man (enligt sig själv, skrev dock ut hela sitt namn och bostadsort) att han skänkt henne X antal kronor, inte en miljon men det var ett mycket högt belopp under en längre period. I utbyte mot? Så försörjningen var då iallafall förklarad på det viset.

      Vad jobbigt gör Mirka, hur kan man hjälpa och stötta?

        Hon har försatt sig i sin situation på egen hand så det får hon lösa själv. Det är så jävla sjukt att folk vill hjälpa nån som faktist inte själv vill ändra sig och skaffa ett jobb för att få en säker inkomst varje månad. Nåt är allvarligt snett med kvinnan. Det är lätt att dra”psykisk ohälsa” kortet för att få naiva och godtrogna följare att tycka synd om en och vilja Swisha hejvilt utan att ha en aning om vad pengarna faktist går till eller om det är en fuling till vals som dras. Det är patetiskt, sunkigt och pinsamt att en kvinna uppemot 50 sitter och tigger pengar på Instagram eller får lättförtjänta pengar av kåta, runkande desperata karlar på Onlyfans

      Det jag tyckte var konstigt var att hon slutade plugga pga att hon maxat studielånet. Hennes enda möjlighet till framtida inkomst. Och eftersom hon inte jobbar nu hade hon väl lika gärna kunnat plugga. Utan ersättning och pluggat eller stanna hemma utan ersättning. Vet inte vad barnbidrag och underhållsbidrag räcker till. Tror inte hon hör av med så mkt pengar. Barnen verkar inte ha aktiviteter, inte dyra kläder, inga semestrar för barnen osv.

      Barnbidrag och underhållsbidrag är nog upp mot 30000 i månaden och sedan bostadsbidrag.

      Skattebetalarna betalar, precis dom vi alltid gjort för den där familjen

    Tipsar alla om att se dokumentären The True Cost på Netflix! Fick mig i princip att helt sluta köpa nyproducerade kläder.

      Vem ska då bekosta de svenska representanterna som ger slavarna mat ”vid behov”?

      Du vet att i Bangladesh så tvingar de in sina döttrar i prostitution om de inte får sy på en fabrik. Netflix har en ensidig tolkning av situationen.

        Superbra då att passa på att utnyttja folk som hade haft det ännu sämre om de inte blivit exploaterade av oss! (Man måste inte exploatera folk bara för att man kan)

    Har Julia Frändfors tagit bort sin insta eller är jag blockad?

      Hittar inte heller. Borttaget eller kanske shadowbanned..?

      Den hr blivit bortplockad

        Oj, varför?

    Jag kan inte annat än förundras, har människor så dålig koll på handeln?

    Gekås ber profiler att de sätter sitt namn på vissa kläder som de själva tycker om och kan tänka sig bära. Profilen är modell och reklampelare!
    Det är Gekås som tar fram en kollektion, har kontakt med säljare, ansvarar för att avtal hålls tex. vad det gäller arbetsförhållanden. Visst kan PW ställa krav på att de ska ha kontroll och göra förändringar om det behövs, men där tar hennes möjlighet till insyn slut, Jon får helt enkelt lita på det som de tar fram eller dra sig ur.

    Och ändå så finns det bara kritik hos PW och knappt något hos Gekås, de få som uttrycker sig skriver att de borde sälja PW kläder, som att det är hon som har sålt dom till Gekås och inte tvärtom.

      Det är bra att människor kritiserar, men lägg kritiken där den här hemma, hos Gekås.

        Självklart kan hon påverka och ställa krav om hon vill! Men hon bryr sig bara om ???

          Även kunderna kan ställa krav. Eller börja med att inte handla på gekås.

          Fast det är inte så enkelt som det låter. Om hon ska ställa krav kommer Gekås inte kunna vara Gekås längre – för om kläderna görs någon annanstans så måste priserna höjas och då är de inte billiga Gekås längre. Samma gäller IKEA.

            Ja..? Och det är ju inte negativt?

            Hon väljer själv vilka hon vill jobba med och tjäna pengar på! Hade hon varit intresserad så hade hon självklart tagit reda på arbetsförhållandena och villkoren mm som alla seriösa gör. Klart hon vet om hur dom har det, hon har själv sagt det! – glad dom har jobb – dom får extramat ( för dom svälter och får knappt lön) ingen bostad, utnyttjade på många olika sett. Pernilla vet men skiter totalt i det för hon ska tjäna miljoner på deras misär! Sorry men så är sanningen det kallas maktmissbruk, kapitalismen i sin gjutna form. Empati?

      Det vet väl de flesta om. (Får man hoppas!) Det som verkar flyga över ditt huvud beträffande kritiken till PW är ju att hon öht väljer att fronta skiten, med vetskap om förhållandena i fabrikerna.. pga?, detta som vuxen 50+ och tex. ingen ung oerfaren influencer som inte vet bättre. Som om GW (inga jämförelser i övrigt!) skulle sälja sitt vin, med vetskapen att druvorna trampats av underbetalda tonåringar i tredje världen, vilket aldrig skulle hända, är väl bäst att tillägga. Ledord, intelligens & påläst.

    Jag som själv följer wahlgrens värld, Benjamin, bianca osv känner Tom att MEN nu kanske det räcker? Blir de inte trötta på sig själva nångång med all media de ständigt har kring sig

    Skitfjantig OT: visst är det Kissie som är på HopeScopes thumbnail till videon ”I bought 100 lost mail packages”
    Tycker jag känner igen jackan i kombination med scarfen.
    ( länk : https://youtu.be/UrbkoZZF_IY )

    Usch så makalöst tondövt! ?

    Fast fashion är förutom de fruktansvärda arbetsvillkoren och utnyttjandet av fattiga människor främst kvinnor och barn även en katastrof för klimatet. Sen finns det olika grader i helvetet, HM har bättrat sig och är lite lite lite bättre än Lager 157, Ullared och värst är väl Shein men det betyder ju inte att HM är bra.

    Så Pernilla Wahlgren med ett fåtal kollektioner från Gekås ska stå till svars för detta. Fabriker som funnits i flera år och som används av betydligt större namn/märken. Otroligt märkligt.

      Håller med. Gillar inte Wahlgren men konstigt hur all kritik ska falla på henne. Självklart kan människor ha åsikter om vem eller vilka hon samarbetar med – men Pernilla syr inte kläderna. H&M har hållit på såhär under många år men ingen har öppnat ögonen förrän nu. Apple likaså.

    Det är enklare att skylla på en person som Pernilla än att själv ta sitt ansvar som privatperson. Med det säger jag inte att det är rätt det som skett. Men alla vi andra vanliga människor kan göra 100 ggr större förändring än vad en person, i detta fall Pernilla, någonsin kan göra. Frågan är bara om vi andra, som indirekt och direkt, stödjer denna form av missär, är villiga att handla färre plagg till högre priser? Så länge vi konsumenter köper dessa billiga kläder finns det en marknad till försäljning. Och konsumenterna, det är du och jag det!

    Har tänkt en stund på detta och vill lyfta det igen (skrev på förra inlägget lite sent) men vad är det för personer i detta kommentarsfält?!?!?
    Folk kallar någon annan för vidrig eller att den inte ska uppfostra barn för att den inte håller med eller kommer med andra åsikter? Är ganska hårt att säga såna saker till någon man inte känner. Försök tänka till en gång innan man skickar iväg en kommentar, hur hade man själv känt att få så hårda ord när man bara försöker dela sin bild/åsikt/whatever?

    Har märkt mer och mer hur pissig attityd alla här verkar ha, man vill knappt komma med en åsikt av rädsla att bli kallad diverse nedsättande ord. Vi måste kunna diskutera på en högre nivå än den jag sett här. Jättetråkigt då detta kommentarsfält brukade vara väldigt öppet och välkomnande.

    Skärpning! Vi är vuxna som borde kunna diskutera olika åsikter utan personliga påhopp!

      Så är det tyvärr i verkliga livet också. Blir alltid personliga påhopp. Människor lär sig aldrig.

        Blir det? Får du ofta höra i lunchrummet att du inte borde skaffa barn eller att du är vidrig för att du inte håller med en kollega om en småsak?

    Pernilla är bara ansiktet utåt för produkterna, och det egentliga ansvaret ligger egentligen hos Gekås i att jobba med en fabrik som har rimliga arbetsvillkor. Problemet blir just att en person som exponeras mot en stor publik aktivt väljer att vara frontfigur för produkterna, trots villkoren dom produceras under. Självklart kommer denne då få ta kritik. Pernilla jobbar helt frivilligt för att såväl hon som Gekås ska tjäna stora pengar på dessa underbetalda stackars människor. Man kan ju faktiskt välja att sätta ner foten och säga nej.

      Det går inte att försvara hennes idiotiska respons!

        Precis det!!!

      Det är inte ”bara” de här kläderna säljs under hennes namn, hennes namn ger en hög försäljning. Hon harcett ansvar för vad hon för och hon har sitt namn , varumärke på jlädkollekrionwr som sys upp av starkt underbetalada sömmerskor , som inte gar något val.

    Pernilla åker till fabriken, arbetarnas dagar och liv skildras. Med hjälp av jurister och sakkunniga förbättrar de villkoren för de som arbetar i fabriken. DÄR har du en programidé!

      Om det vore så lätt

    Tror inte Pernilla haft så stor insyn utan bara är en länk i kedjan. Hon har fått bestämma/göra sin kollektion här hemma och resten har Gekås hand om. Det är alltså Gekås som borde granskas och ifrågasättas. Sen har väl de stackars sömmerskorna knappt något bättre alternativ till att få mat på bordet.

      Ja präciiiis . !

      Det är inte ”bara”, hennes namn, hennes ansvar.

    Nu är Trollen på G, bara ligger och väntar att nåt sånt här ska hända en kändis, för naturligtvis vet ju inte Pernilla och de många företag som anlitar dessa syfabriker hur de anställda har det har det, så de ni ska skälla på är de som skor sig på dessa stackars människor, med de usla förhållanden …. är de som äger dessa syfabriker, det är dom som tjänar grova pengar i dessa länder, men då måste man åka dit, det kan bli svårare, lättare då att spy galla över Pernilla :/ Blir så trött !!

      Det är inte svårt för henne att ta fram sluta försvara idiotin.

        Det är ju inte bara Gekås som anlitar dessa Syfabriker, finns andra oxå, t.ex. 157 !!!!!!

    Jag och min kille försöker få barn. Hur lång tid tar det från att man slutar med ppiller?

      2 dagar till oändligt med år. Dvs omöjligt att svara på.

        Jo. Det förstår jag. 🙂 Men i all statistik söker jag anekdotisk bevisföring

          Varför?

          Vänta och se.

    Detdär är ett autosvar! Har fått ordagrant samma dvar

    Hahaha. Skönt att världens räddare alla samlas här inne.
    Handlar ni kläder själva eller ni tillverkar era egna? Kan slå vad om att några av er har varit på Gekås för att handla ”billigt”. Tror ni att det bara är Pernillas kollektion som tillverkas av underbetalda arbetare?
    Dubbelmoral sitter inte direkt som en skräddarsydd kostym 12000,-, det skaver som snedvridna trosor från Shein.

      Dålig och ohederlig argumentation från din sida.

      Det är ingen som har kritiserat människor som (förmodligen pga av ekonomiska skäl) köper fast fashion. Vi kritiserar bara en miljonär som aktivt väljer att ta fram och fronta en kollektion som produceras med hjälp av slavarbete.

      Tycker mer det är komiskt att du inte ser problematiken i att en offentlig människa, som knappt har koll på norr & syd, lite självförhärligande och så urbota intelligensbefriat, säger att det är väl bra fabriksarbetarna får lön alls (hela 5kr/h!) för att tillverka hennes ananaskläder och att de sticks till lite mat & skjuts ibland, som kompensation, typ. Hon väljer alltså att sätta sitt namn på skiten. Om hon inte skulle göra det=inga ananaskläder säljs på Gekås, då går de till näste man, som förhoppningsvis oxå säger nej, alt har denne lite innanför pannbenet och kollar upp avtal på fabriker mm. Ser du ett ev.mönster och vad ett klokt val ev.skulle kunna leda till? (och om vederbörande, som redan är förmögen, inte bara har, att tjäna stora pengar för ögonen)

      Givetvis förstår väl de flesta att ansvar även ligger på konsumenten, fast du kanske tillhör klienteIet som inte VILL att ananas kläderna skall sluta säljas.. Beträffande Gekås i övrigt, säljs det numer troligen nästan enbart plastkläder där, (de hade en affärsidé tidigare, att köpa in restlager av olika sorters märkeskläder, defekta varor eller försenade för säsong, som skulle slängas, som de sålde till låga priser) så de borde även de, liksom tex.HM & liknande kedjor givetvis kritiseras/kontrolleras mer, (det ena utesluter inte det andra) och tex. HM har fått sin beskärda del beträffande kritik på tillverkningsförhållanden och justerat lite, om än inte tillräckligt.
      Men visst, fortsätt skratta på du, det förbättrar säkert förhållanden för människors slit, som inte ens räcker till mat för dagen för dem.

    Någon mer tondöv än Pernilla finns inte! Och varför denna familj kan skörda såna framgångar är för att svenska folket är som det är. Se hur Sverige ser ut idag och vem svenskarna väljer att roa landet= en nyrik flamsmaja som gärna berättar öppet i sin tv-show att hon hann ligga med två deltagare under sin medverkan i Lers Dance. Hon uttalar sig om arbetsförhållanden för de stackare som ska tillverka hennes billiga Ullaredskläder som om hon vore HELT jävla världsfrånvänd. Men vem är förvånad? Läser man kommentarerna under hennes självgoda Instagram så har hon en trogen skara lågbegåvade människor som är redo att försvara henne in till döden. Ingen får göra kritik mot drottningen av white trash. Fy fan Sverige som du blivit

      Hahaha ??

    Klart att hon ska stå till svars för vad hon gör! Hon sätter helt frivilligt sitt namn på en kollektion som sytts upp av mycket,mycket, underbetalda sömnerskor i Bangladesh, som inte har något alternativ. Hon vill tjäna pengar på sitt namn, hon tjänar mycket pengar på dessa mycket, mycket underbetalad arbetare i Bangladesh. Jag tycker att sömmerskorna i Bangladesh ska ha en anständig lön, varför ska inte deras lön kunna vara betydligt högre, det är de som gör jobbet, att sy kläderna, medan Pernilla använder sitt kändisskap för att marknadsföra kläderna, hon jobbar liksom inte 10 timmar om dagen 6 dagar i veckan med dessa kläder, nej mwn hon håvar in en massa pengar till sig, som hon använder till stora hus, resor, besöker lyxrestauranger.

    Det är viktigt att det kommer fram om förhållanden runt hur kläderna blir till, för att kunderna ska veta. Klart att Pernilla ska stå till svars för vad hon gör, oavsett vad andra gjort tidigare, det har talats om hur fattiga arbetare inom klädindustrin i ex Bangladesh är mycket underbetalda. Hon kunde avstått från att sälja dessa kläder.

    ”Så trött på Fam Wahlgren, dom är f*n överallt”

    Konstigt ändå när alla i klanens sociala medier bara ökar o ökar, för att inte tala om Discovery+ som drar in sjuka pengar pga att tittarsiffrorna ökar i samma takt som folk klagar på att dom är trötta på klanen.
    Snart kör Allsång på Skansen igång o Pernilla o SVT kommer att slå tittarrekord, jora Wahlgrens må va överallt men vi…vi hänger med??

    Har hört från en journalisvän att PW är ökänd för att vid varje plåtning fråga om hon får ta med sig produkterna hem….Kan hon behöva mer gratissaker? Och huset är totalsponsrat, man undrar om det skattas något där…? Hur mycket är nog, Chanelväskor göms bakom gardiner för hon har för många. Horder eller säljer hon grejerna på ”lyxloppis” som många kändisar gör som får gratissaker skickade till sig? Och Allsången…är hon verkligen det bästa vi kan uppbåda? Passar det med public services regler kring att inte kränga saker vid sidan om när de får PR via skattefinansierad verksamhet? Den här klanen…snart sitter de i regeringen är jag rädd…

      Nej, Pernilla Wahlgren är inte ett bra val till att vara programledare för allsång på skansen. Hon passar inte till det. Hennes klädkollektion är ett bevis på att hon inte passar, ska hon ha på sig den när hon är programledare allsången, om inte, kan hon hon inte stå för den? Hon har sagt att hon vill ha mera skämt, men det är det någon efterfrågat det? Många kommeratt tänka på att hon tjänar mycket pengar på att fattiga sömmerskor I Bangladesh syr hennes kollektion för en lön man inte kan leva på. Det blir inte roligt. Det blir max en säsong för Pernilla på skansens allsång. Undrar hur svt tänker efter vad som kommit fram?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.