Katrins positiva livsåskådning

Bildkälla: COPYRIGHT STELLAPICTURES
29 mars 2023
25 mars 2023
3 april 2023
7 april 2023
Idag

Kanske är det för att Katrin brukar använda sina sociala medier till att provocera, som gjorde att jag lagt mängden positiva inlägg på minnet.
Kanske är det positiva affirmationer? Lite som när du står framför spegeln och ler mot dig själv, trots att det är regn i själen, och automatiskt mår en gnutta bättre av det?
Jag vet inte vad hennes anledning är, men en sak som jag lkärt mig är att det är få saker som publiceras på influencers sociala medier, utan att det finns en plan och en tanke bakom.
Ibland är det för att att man helt enkelt mår som man publicerar, eller så försöker man övertyga någon om att man mår som man publicerar. Vem denna ”någon” är, kan vara både en själv eller någon annan.
Den röda tråden genom alla inlägg är att Katrin är så mycket bättre på att leva, än andra.

Jag tycker det är härligt med positiva inlägg, men ändå lyckas jag hitta något som skaver här.
Är det fel på mig, i egenskap av barnlös bitterfitta, eller finns det någon mer som känner likadant?
Missade jag kvastpåstigningen till Blåkulla eller behöver jag få ett stort påskägg fyllt med pepparkakor?

Katrins Instagramkonto är privat, därför kan jag inte bädda in hennes inlägg. 

47 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Full eller hög, tänkte jag.

   Om man tror att man i längden blir lycklig av att bara fokusera på sig själv och sin egen njutning blir det till slut mest tomt inuti.

    Var inte menat som svar till full eller hög kommentaren, sorry…

    Det sägs ju att tomma tunnor skramlar mest?

   Hon är en fullblods narcissist.

  Nykär och har en massa pengar som kanske inte vanliga Svenssons har…

   Är varken nykär eller rik, men är lyckligt lottad med ett bra liv.

  Håller med dig.
  Något skaver.
  Blir alltid lite misstänksam mot dom som berättar och sjunger ut så där överdrivet mycket och ofta om sin lycka och fantastiska förmåga att njuta av livet.
  Men grattis till henne om hon lärt sig hur man undviker konflikter.

   Hon provocerar.
   I allt.
   Hela tiden.

    Förmodligen.
    Samtidigt får jag känslan av att hon kompenserar djupa känslor av underlägsenhet och brist på självkänsla genom att skapa illusioner om att vara överlägsen, exceptionell, beundransvärd, anmärkningsvärd.
    Men jag känner ju inte henne – och det gör verkligen ingenting 🙂

    Och det verkar funka också eftersom folk provoceras gång på gång.

   När jag läser texten så ser jag mest vad det inte står.

   En trygg, inkännande och genuint lycklig människa hade inte uttryckt sig så där, om personen ens ifråga känner ett behov att behöva uttrycka sin lycka (mest troligt).

   Katrin vill säkert vara allt det hon skriver om, men för tillfället så är det mest en önskelista. Och någonstans försöker hon övertyga andra (fast mest sig själv) att hennes lyckolista är sann. Lite fake it til you make it. Men istället för att skriva sina affirmationer i en privat dagbok så blev det en inlägg på insta.

   Det är därför man som läsare känner att det skaver. Katrin synkroniserar inte sin vibe med texten och försöker bara gaslighta sina läsare.

  Håller inte med. Tolkar det inte som att hon vill få det till att hon är bättre på att leva än andra utan hon försöker förmedla hennes ”bästa” sätt att leva. Varför kan man undra såklart.

  Nä det är inget fel med dig. Det här är bara manisk toxisk positivitet utan nån som helst substans eller mening. Kul att folk är glada but this ain’t it, DET här är bara skevt.

  Är livet lyckligt?

  Ja, jag kan också skratta, köpa brillor och lite annat skoj, unna mig allt jag vill ha som är i budget. Kan gå på restaurang, äta glass, jag kan gå barfota på en trevligt grön gräsmatta, dricka en kopp kaffe på en veranda och prata med min man om grannens nya gardiner.

  Men på riktigt så smyger riktig glädje långsamt in i kroppen och hur det känns kan jag inte beskriva.

  Jag kan förhöja min och andras glädje genom att vara lyhörd och hjälpsam och snäll så jag är det ibland.

  Men jag har aldrig träffat någon som kan det här professionellt men jag väljer att prata om min grannes gardiner. Vi ska dit i kväll på en liten matbit och då vill jag veta allt. Vad är det för vikt på tyget till exempel.

   Va?

   Snälla uppdatera oss senare ikväll om vikten på tyget

    340 g/kvm

    Det var fantastiskt snygga men oj vilka färger. De har rätt avskalat i pastellblått i rummet annars så det blev väldigt fräckt. De kör krukväxter som inte blommar så gardinerna var bara så wow

  Fantastisk dejt, med start hos Stureoptikern! Låter väldigt.. 60+

   ?

  Varför bli man provocerad av andras lycka? Då finns det en hel del att jobb med. Visst hon är en oskön människa men ändå. Själv är jag lite ”hög” på livet just nu, så glad jag besegrade cancern! Stanna upp och njut av vardagen, trots allt består livet mest av vardagar så viktigt att man trivs med den ocb jobbet! ☺️

   Det man stör sig på hos andra saknar man hos sig själv.

    Jag stör mig på personer som ältar, ställer in saker i sista sekund, pratar skit om andra osv. Är det egenskaper jag saknar hos mig själv….?

     Ja. Bättra dig nu, melonen.

    Skulle snarare säga att det stämmer när det gäller missunnsamhet. Det man missunnar andra… många missunnar andra lycka.

  Ska jag vara ärlig, så tror jag helt enkelt på att hon är positiv och kämpade person som inte bryts ner av nedgångar , i kombination till att hon lever ett privilegierat liv. Ett liv måste inte innehålla stor del osäkerhet och ångest.

   Men ibland känns det som att personer som måste klappa sig själva på axeln offentligt och ofta..egentligen kämpar. Lite som när gifta par offentligt deklarerar hur lyckliga de är.

    Jepp.

  Jag har absolut inget emot att folk mår bra och är öppna med det. Däremot ifrågasätter jag sanningen i saker och ting när folk gång på gång måste uttrycka hur bra allt är. Om man nu är så tillfreds, varför måste man ständigt informera alla andra om att så är fallet, eller handlar det snarare om att bygga upp en falsk fasad och försöka ljuga för sig själv? Ser man till förhållanden tycker så uppfattar jag att dom par som ständigt exponerar sin kärlek utåt också är dom par som inte håller särskilt länge.

   Jag tror att det hör till att man så gärna vill att andra ska få samma nycklar som en själv . Jag är en person som är väldigt positiv lagd, och har även gått på föreläsningar av Johannes Hansen och Anders Hansen exempelvis. Känslan efter föreläsningar och böcker är att man känner sig upplyst och vill predika för dem man älskar så att de får ”samma nycklar” Det jag dock har lärt mig tack vare både poddar, böcker och föreläsningar är ju just det – att man absolut inte ska göra så. Så jag får ibland sätta band på mig själv och bara lyssna, men jag vill så gärna berätta vad jag lärt mig och vad som funkat för mig. Jag tror bara att Katrin tänker typ ” hur svårt kan det vara? Det funkar ju för mig”

    Älskar Anders Hansen! Hansens föreläsningar bygger ju dock på att förmedla just nycklar till hur man kan öka sitt välmående baserat på vetenskaplig grund. Det jag avser är snarare den dominanta parallellen till sig själv. Således när folk gång på gång måste berätta för omvärlden hur bra allt är, lite som att Hansen skulle hålla en föreläsning i detalj om ”hur fantastisk min föregående vecka var”. För mig känns det inte helt trovärdigt när omvärlden konstant måste höra minsta lilla framgång dag efter dag. Sedan behöver man givetvis inte tycka om mig

     Anders Hansen som har ångest och depression? Han lär ut saker som han tydligen inte själv praktiserar.

      Som överläkare i psykiatri har hon nog viss koll på vad han pratar om.

       Ha ha vet inte hur det är med honom just, men ibland så förefaller överläkaren vara mer illa däran än patienterna han/hon har. En del är riktigt knepiga.

  Att tvinga sig själv att fokusera på det som är bra och bemöta andra med positiv energi smittar av sig. Även till sig själv. Att inte ta över andra personers dåliga energi utan låta den vara kvar hos dem är effektivt. Detta utan att för den delen förminska deras känsla. Tränar man på detta blir ju chansen högre att man själv kan bibehålla inre glädje. En konst! Vill man istället fokusera på allt trasigt så funkar ju det med. Lite tristare liv bara.

  Kvastpåstigning ?

  Det måste ju vara fantastiskt att vara Katrin. Tänker mest att hon är i ett maniskt skede..men ingen aning.
  Jag kan känna som hon men har inget behov av att skrika ut det på samma sätt. Men jag är inte en känd person heller.
  Kul att allt är toppen där iaf. Jag går sällan runt i ett sånt rus som Katrin gör och jag kan nog känna avund. Men jag tror hon omger sig med jasägare och sen har hon bra ekonomi och kan flyta runt på det viset. Det är väl topp ?

   Särskilt manisk kan man ju inte påstå att hon verkar vara. Glad och tillfreds av texterna att döma, men knappast manisk.

    Jag tycker hon är mest pinsamt skrytsam och som vanligt otroligt osympatisk.
    Lycka kommer inte genom att boozta sig själv hela tiden utan om omsorg om andra.

    Låter väldigt maniskt och forcerat i hennes inlägg…

  Min första tanke är vem hon försöker övertyga. Men visst kan det vara så att allt verkligen är så där positivt just nu. Ett bra skede i livet liksom.

   Man undrar lite över varför andra måste veta? Kan det inte få vara bra som det är?

  Usch, har tror faktiskt inte på något den människan skriver och helt ärligt så bryr jag mig inte nämnvärt heller. Glad påsk ?

   *jag ska det ju stå

  Katrin är i Spanien nu med Bingo och barnen. Julia syns inte till. ?

   Hon är där

  Så uttalar sig en äkta narcissist o som fått för hög dos av lyckopiller.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.