”Vardagsrasismen” om Carolas uttalanden

Paula, som driver Instagramkontot ”Vardagsrasismen” har postat ett inlägg där hon tar upp de uttalanden som Carola Häggkvist gjort här den senaste tiden. 
Carola har sagt att det inte är fegt att värna om svenska traditioner, som att sjunga ”Den blomstertid nu kommer” på skolavslutningar och att den här utvecklingen lett till alla de skjutningar vi ser i Sverige just nu. Och att polisen bara ropar på hjälp.
Vill du läsa hela artiklen som detta kommer ifrån så hittar du den här. Prenumererar du inte på SvD så har bland annat Expressen gjort en re-write här.

Paula i sin tur skriver följande:

Allas vår @carolaofficiell kommer ut som ännu en kändis med rasistiska åsikter. Jag vill ändå lyfta detta lite extra eftersom Carola har adopterade barn. Barn som kommer drabbas mycket direkt av den allt mer öppna rasismen och hatet i dagens samhälle. Detta är symtomatisk för hela debatten om såväl vem som kan agera rasistiskt som vad rasism faktiskt är och synen på adoption och framförallt de som adopterar.

För vilka är det som Carola tänker på när hon nämner ”annan ideologi” och läget i Iran? Jo muslimska invandrare. Å vad är det hon menar snällheten skulle leda till? Att samhället förfaller pga invandrarna, pga muslimerna. Detta ÄR rasism. Oförblommad 100% rasism. Ta det här med skjutningarna tex. Vad beror dem på? Drogförsäljningen och uppgörelser mellan gängen om vem som ska få sälja sina droger var. Vilka är det som göder gängen och drogförsäljningen? Är det fattiga muslimer i Rosengård? Nej. Det är i precis lika stor utsträckning rika vita svenssons som köper droger som andra socioekonomiska grupper. Det spelar ingen roll hur många invandrare vi tar in, om ingen köper droger finns ingen marknad att rekrytera utsatta ungdomar till. Ändå läggs skulden helt på de fattiga invandrarungdomarna speciellt om de också är muslimer. Medan de vars pengar betalar vapnen, drogerna och skjutningarna smiter undan kritiken. För de är ju från alla samhällsskikt och ursprung vilket gör det svårare att lägga skulden bort från eliten.

Å varför sen Iran ut som den gör? Ja för att det är diktatur. Det är trots allt lika mycket muslimer som i månader blött och dött i kampen mot förtrycket och för bla kvinnors rättigheter som det är muslimer som stått för förtrycket. Ändå pekar Carola enbart på diktaturen och hävdar att den är talande för islam, och inte de tiotusentals och åter tiotusentals muslimer som kämpar för mänskliga rättigheter med betydligt högre risker än något Carola någonsin gjort.

Jag skulle däremot vilja säga att adoptivföräldrar som Carola är ett av skälen till att internationella adoptioner till Sverige är totalt olämpligt. Det är helt enkelt inte rimligt att adoptera in barn till ett samhälle och till familjer som anser dem vara andra klassens medborgare.

Vad tycker ni om det här?
Får man inte sjunga ”Den blomstertid nu kommer” på skolavslutningar längre?

274 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jo man får sjunga den blomstertid, men får vara dinosaurier i luciatåget, man får göra precis som man vill.

      ja precis, man får göra precis som man vill. som paula som har ett kvinnligt namn, ser kvinnlig ut, lever med en man och barn men ändå hävdar att hon är transsexuell. man får göra precis som man vill.

      håller dock med båda sidorna i denna debatt. adoptioner är problematiska och rika har en stor del i drogmarknaden. men kriminaliteten och invandringen är så mycket mer än bara droghandel och gängskjutningar. det är hedersvåld, hedersmord, våldtäkter, gruppvåldtäkter, stökiga barn i skolan och uppkäftiga tonåringar.

        Jag säger inte heller alla invandrare, men ta påskupploppen som exempel. Var det Kalle och Agneta som tog med sig sina barn för att kasta sten på polisen? För att någon eldade en bok? Kan man prata om att det finns ett problem i att människor har sådana olika grundläggande uppfattningar om vad som är demokrati och därigenom även mänskliga rättigheter, utan att påstå att det är svart eller vitt.

          exakt.

          Också att gymnasieelever med invandrarbakgrund i hög utsträckning inte tror på evolutionsteorin pga deras religion.

            Och svenska kristna, pga av deras tro. USA kristna…

              Fast nej. Svenska gymnasieelever är inte troende på samma sätt. Gymnasieelever med invandrarbakgrund är ofta mer religiösa än sina föräldrar.
              Vi måste kunna prata om sånt här utan att nån ska hålla på med whataboutism eller kalla det rasism.

                Vi måste kunna prata om problemet som finns på fler platser än så..

                  Fast nu handlar det inte om kristna i USA, eller hur?

                    Nä det handlar om kristna skolor i Sverige. Sådana som Carola gått i där idéerna oftast kommer från USA. Där man tror att bön hjälper mot homosexualitet och på att personer blir besatta av demoner. Och att evolutionen inte stämmer.

                      I hur många av de kristna skolorna ser vi gängbildningar, dåliga betyg etc?

                När jag gick i skolan lämnade en kristen kille in ansökan till skolledningen om att sluta lära ut evolutionsteorin på naturvetenskapslektionerna (han gick natur). Han fick naturligtvis avslag, men jo, det är svenska kristna också.

              Antalet frireligiösa i Sverige med extrem tro är mycket liten. Många utvandrade till USA från hela Europa eftersom de förföljdes i sina respektive hemländer. Det är också förklaringen till det stora antalet extrema religiösa samfund i USA.

            Och svenska – religiösa och oreligiösa inte tror på vaccin som trots allt är det som fått mänskligheten att överleva och bli starkare de senaste 100+ åren.

            Brist på kunskap beror inte främst på religion utan på faktaaversion och den är vi alla skyldiga att motverka.

              Vaccin i all ära, men glöm inte bort vad den avsevärt förbättrade hygienen, som blev resultatet av rinnande vatten inomhus och WCn gjorde för hälsan.

          Försvarar absolut inte det som hände vid påskupploppen, men jag tycker att det är ignorant att skriva att det var pga en ”bok”, som om det vore vilken bok som helst. Som sagt, försvarar INTE det som hände förra påsken.

            Fast det är ju en bok som vilken annan som helst. Elda en bibel och den enda som kommer reagera är nån bibliotekarie nånstans som är emot själva principen att elda böcker. Det finns ingen motsvarighet du kan göra mot en Svensson där hen kommer ta med sig familj och bekanta och kasta sten på blåljuspersonal. Inte ens om man ställer in kalle på julafton.

              När Ecce Homo visades i Norrköping i mars 1999 blev situationen mer våldsam. Museet blev bombhotat och en välplanerad demonstration med 500 personer anordnades, med deltagare främst från den syrisk-ortodoxa församlingen varav några kastade sten på Ohlson Wallin.[16]

              Ecce Homo har vid flera visningar utsatts för attentat[17] och vid några tillfällen har man lyckats förstöra ett eller flera fotografier.[18] Enskilda museitjänstemän har fått motta hot.[19] Elisabeth Ohlson Wallin har mordhotats, bombhotats och fått hatbrev.[20]

              Bibliotekarier gallrar böcker som går till soptippen varje dag. Tror inte de hade förargat sig över om någon eldade bibeln.

            Fast gör icke-religösa är det just EXAKT det. Det är precis som vilken bil som helst. Ingen aning om vad som står i den men säkert full med trams, precis som bibeln.

            Det är en bok och uppenbarligen bör den brännas oftare tills en del av befolkningen förstår.

            Jag har en väldigt bra bild om vad som hände i Sveaparken i Örebro då vi firade påsk hos några som bor vid parken. Där eldades ingen bok av någon sort, oklart om Paludan ens var där då upploppen började direkt. Det kom killar i Foodorajackor som hade flera stora rosa Foodorapåsar typ Ikeapåsar fullproppade med stenar med sig. Den kom finklädda män som hade med sig fruar och barn, alltså vem fan sliter ungarna från påskkalas för att åka på upplopp? Har även följt rapporteringen efteråt noga och det som stör mig mest är att flera som nu åtalats för att ha deltagit tidigare har uppmärksammats och fått bidrag för sitt fina jobb med att integrera invandrarungdomar från Vivalla i samhället. En av dem var så jävla fräck att dagen efter upploppet tog han med sig några trevliga ungdomar, ringde all lokalmedia som såklart nappade och åkte dit och städade i parken och ba ”vi vill visa att alla muslimska ungdomar inte kastar sten”.
            https://www.svt.se/nyheter/lokalt/orebro/orebroprofilen-prisades-nu-doms-hani-bilal-madi-efter-upploppet

              Örebro är islamiserat till max.

              Propaganda at its finest. Att åka dit och städa dagen efter, menar jag. Det är propaganda. Skönt att idioten döms.

        ”Lever med en man och barn” påverkar väl dock inte om hon är trans eller inte? ?
        (Tycker att hon låter skitlarvig men transsexuella kan ju ha barn och partners av diverse kön)

        Språket är jätteviktigt. Tyvärr många som inte pratat svenska eller vill integrera sig. Det är inte acceptabelt. Och att dom placeras i samma områden. Mycket har misslyckats med integration. Kommer dom hit och gör brott ska dom skickas tillbaka till sitt hemland. Sd vann inte utan orsak.

          Det är ju det här som är rasism. Att tro att folk som kommer hit generellt inte vill lära sig svenska. Att verka tro att de har en inneboende primitiv drivkraft som gör att de vill bränna bilar och kasta sten till skillnad från oss fina vita civilicerade nordbor

            Nej för det är ingen som sagt ALLA. Men man måste väl kunna prata om de som gör så utan att bli kallad rasist.

            Det är din åsikt. Att lära sig ett nytt språk är inte lätt. Men viljan måste finnas där. Du kanske bor i Djursholm?

            Undrar lite försiktigt om du bott under en sten. Folk i allmänhet är dåliga på att lära sig nya språk även om de flyttar till ett annat land. Samma fenomen gäller Svenskar. Trots att man uppehållit sig i många år i landet talar man ofta inte språket och man håller sig till den svenska kolonin och tar väldigt lite reda på kulturen i det nya landet. Så gör folk oavsett kultur eller etnicitet. Så visst är det ett verkligt problem att invandarer ofta inte är intresserade av att lära sig språket och om den svenska kulturen.

            Min nya kollega kan vården, bidrag och försäkringskassans nummer utantill och använder flitigt. Sjukskriven efter några veckor. Hens föräldrar i 45-årsåldern arbetar inte alls.

            Ja det stör mig att mina gamla föräldrar arbetat sedan de var 14 år och betalat så mycket skatt som går till detta. Själv måste de betala allt själv från sina pensioner, medan vissa sitter hela dagar i sina lägenheter och blir försörjda.

            Det är inte rätt!

          Vad har SD vunnit?

            De leder kommunstyrelsen i en handfull efterblivna skånekommuner. Hurra, liksom.

          SD vann inte. Tyvärr har de fått nog med inflytande ändå.

    Varför skriver du ett sånt här inlägg? Du vill ju inte ha politiska diskussioner på din blogg. Det här kommentarsfältet kommer bara spåra ur och så stängs kommentarfunktionen av, det vet du.

    Carola som bor i ett slott för att ”Gud sa åt henne att göra det” … ? det var då en jävla tur för henne att hennes gud inte sa åt henne att flytta till Järvaområdet

      Hon har själv jobbat ihop sina pengar! Dessutom sedan hon egentligen var åt hel**te för ung. Tror inte på bidragsfusk eller välfärdsplundring där.

        Jag sa inget om hennes pengar, jag åsyftade bara på hennes tro?

      Carola är skolboksexempel på nyttig idiot och har alltid varit

    Drogförsäljning har funnits jämt men skjutningar eskalerar.
    Visst kan man skylla på de som köper att droger tas in i landet men knappast på att gängen skjuter ihjäl varandra.

    De har redan skjutit oskyldiga barn, ett till döds, de har skjutit förbipasserande och anhöriga.

    Det går inte att skylla på någon annan än gängen och de som håller i vapnet.

    Vad det kostar för samhället, sjukvården blöder pengar för att dessa kriminella givetvis också ska ha vård när de skjuter varandra, folk är rädda, vill att polisen ska göra mer, vågar inte vittna och den som dog var alltid ”världens bästa son/bror/vän”.

      100% enig.

      Ja men vad beror de eskalerande skjutningarna på då? På att vi slutat sjunga ”Den blomstertid nu kommer” på skolavslutningarna eller på polisens omorganisation och nedläggningen av lokala stationer i utsatta områden? Beror det på att det byggts ett par moskéer eller att resurser till fritidsgårdar och andra ungdomsaktiviter dragits in så att gängen har enklare tillgång till barnen?

      Tycker att det är en rejält haltande orsaks-verkan-analys i den här tråden…

        Det beror givetvis på många olika faktorer men knappast på att vita, rika ungdomar köper droger för det har de gjort i ”alla” tider.

        -utanförskapsområden. Vi tar in folk utan att tänka på hur dessa ska komma in i samhället. Ställs inga krav på Svenska tex.

        -för många barn. De skaffar barn på barn och trängs i 2-3 rum och kök, barnen kan inte vara hemma, göra läxor etc.

        -föräldrarna. Särskilt papporna. Vi ser mammor på stan, nattvandrande invandrarkvinnor som är oroliga men var är papporna?

        -inga motkrav. Tänk att du har inte mycket i hemlandet, kommer till Sverige, kan bo med dina likar i fin lägenhet med gratis skola och nästan gratis tandvård och sjukvård och pengar trillar in på kontot varje månad utan att du måste kunna varken språket eller jobba.

          Det är inte bara rika ungdomar som köper knark idag. Priset på kokain har mer än halverats de senaste 10 åren så marknaden är betydligt större än tidigare och naturligtvis har det ökat businessen, pengarna och likaså vad som är viktigt att försvara för gängen – därmed skjutningarna.

          Du beskriver problem som hänger samman med integrationen, inte invandringen, och det är således där vi som samhälle fallerat och där vi bör lägga våra resurser. Ditt resonemang gör dock tydligt att ansvaret för integrationen även ligger hos oss som redan bor här. Ditt språk har en obehaglig underton av ”vi och dom”, där ”de” gör (i ditt tycke) orimliga saker som att skaffa en massa barn och bara gotta sig i det svenska samhällets pengar. Det är en tråkig människosyn som du tyvärr inte är ensam om och tyvärr sätter den många käppar i hjulet för integrationen. Jag hoppas att du och dina liktänkare kunde ta er en funderarare och faktiskt inse att de flesta som kommer till Sverige gör det för att de lever under förhållanden som du och jag aldrig ens kan tänka oss, och de vill helt enkelt bereda en bättre chans för sig och sin familj.

            Det är ingen rättighet att flytta till ett visst land för att få ett bättre liv. Det minsta man kan begära av den som ändå får den förmånen är att vederbörande sköter sig och ansvarar för att integreras i det nya landet.

              Har du läst vad dom mänskliga rättigheterna är?

                Ja, och det är ingen mänsklig rättighet att bosätta sig i Sverige. Next!

                  Så det är okej att sverige/svenska folket bidrar till krig och fattigdom? Men de drabbade ska söka hjälp någon annanstans sen?
                  Lever du ett liv helt fritt från från skuld? Vem har bidragit till att dina kläder finns? Hur många skadades på vägen? Din telefon? Din mat och dryck? Dina hygienprodukter?
                  Jag tror inte sekund på att det finns människor i sverige som inte har användt en endaste jävla krona på något som har på ett eller annat sätt skadat en annan person.
                  Vi som bor i rika västvärlden måste öppna upp ögonen och se konsekvenserna av vårat levesätt. Att vägra ta ansvar blir bara barnsligt.

                    Hur ska du ta reda på att personen som kommer hit har tagit skada av svenskar? Detta är ju helt befängt. Sverige ger miljarder kronor i bistånd till fattiga länder varje år, det räcker mer än väl.

                      Ja för det verkar ju va fantastiskt härligt att bo i tex Afghanistan just nu….

                      Hur det ser ut i Afghanistan är afghanernas problem, inte Sveriges.

                    Vad pratat du om? Jag har blivit misshandlad i 5 år! Vem betalade för det? Jag har skadats och inte har jag fått några pengar för det!

            Jaså?
            Har du själv bott i dessa områden? Det har jag. Har du haft invandrande kollegor? Det har jag. Har du haft barn i skolor med stora problem? Det har jag.

            Att du läser mitt inlägg som ett ”vi och dem” visar att du bara hade fördomsglasögonen på dig när du läste.

            De jag pratar om är inte de som kom för en bättre framtid för sina familjer. De som kom för en bättre framtid är de som både förtjänar och ger respekt. De lär sig språket. Jobbar. Uppfostrar sina barn. Ser sina rättigheter men också sina skyldigheter.

            Men vi måste väl kunna prata om de kriminella? De som inte bryr sig? De som rånar och våldtar svenskar bara för att de är svenskar, de som ser svenska tjejer som horor, de som inte kan språket trots 15 år här, de som hotar socialtjänsten för att de ställer motkrav på försörjningsstöd, de som sätter eld på bilar, kastar sten på ambulansen, skjuter, rekryterar barn till gäng, föräldrar som är med i gäng, påskupproren där folk tog med sina småbarn för att kasta sten på polisen.

            Alla svenskar är inte snälla och det finns både rasister, kriminella mm bland svenskar. Men de finns också bland invandrare och dessa är gäster i vårt land. Kom gärna hit men uppför dig, inte för mycket begärt!?

              Ok du är 100% rasist och sprider rasistik propaganda.

              Varning till de som läser kommentaren ovan: Läs på statistiken vad gäller våldtäkter och allt annat som påstås här! Det här är typiska påståenden som kastas ut som sanningar och allt för ofta får stå oemotsagda.

              Som du nämner avslutningsvis har vi alla ett ansvar att följa lag och ordning, det håller jag med om. Däremot tror jag inte att din avhumaniserande retorik gör ett skvatt för att förbättra samhället.

                Haha nej.

                Jag skrev inget om våldtäktsstatistik jag skrev om de som våldtar svenska tjejer för ATT de är svenska, precis som vissa rånar svenska killar för att DE är svenska.

                Vad anser DU hjälper samhället, att gulla med kriminella för det är så synd om dem?

                Jag ser invandrare som människor som får stå för sina egna val men du ser dem som små barn som bara råkar ut för omständigheter de inte kan påverka och har därför rätt att skjuta varandra?
                Vad är mest rasistiskt?

                Du ser ner på invandrare märker jag.

                  Nej du slängde bara ur dig lösryckta rasistiska påståenden utan uppbackning i någon som helst statistik eller fakta.

                  Jag är för lag och ordning, som jag nämner ovan. Jag är däremot emot att dela in folk efter hudfärg, religion osv. Det är inte humant och det har gjorts tidigare i historien och det har aldrig slutat väl.

                    Nej det gjorde jag inte, jag skrev om de som våldtar svenskar för att de är svenskar.

                    Dessa personer finns vet du. De två killarna som blev rånade och våldtagna på en kyrkogård blev det för att de var just svenskar.

                    Jag har aldrig sagt att jag pratar om alla våldtäktsmän utan just om denna grupp våldtäktsmän.

                    Att dela in människor i religion är muslimer annars väldigt bra på själva, trogna vs otrogna.

                      .. och det finns de som mördar invandrare för att de är invandrare. Ser du inte ett mönster? Människor som delar in människor efter etnicitet fungerar som sagt aldrig.

                      Invandrarna är de som kom till oss dock. De bör bevisa sina goda intentioner först så vi kan släppa profileringen.

                      Så vi ska alltså bara rasprofilera mot en viss grupp?! Hej 1930-tal och domedag

                Skulle kunna kontra med att kalla dig för en lögnare som sprider vilseledande information. Numera visar BRÅ etnicitet i sin brottsstatistik och kan du tänka dig att 58% av alla dömda våldtäktsmän är utrikesfödda. Sedan kan det vara så att det är fler utrikesfödda som utreds och som leder till fällande dom. Absolut kan det vara så, men det är lika spekulativt som ditt påstående om att 12.27 skulle vara rasist.

                  … och 74% av alla [anmälda] våldtäkter sker i hemmet eller annan nära relation. Att ”dom” våldtar svenskar bara för att dom är svenskar är inte vad statistiken visar.

                  Men ni har bestämt er för att allt är invandrarnas fel, det är tydligt.

                    Ingen har sagt ”dem” som i alla.

                    Utan ”dem” som i de som våldtar svenskar för att de är svenskar.
                    Hur är det med läsförståelsen?

                      ”De”. Lär dig passera språktesterna som du förmodligen så varmt vurmar för.

                      Jag har inte skrivit något om språktester.

                      Sluta lägga ord i mun på andra.

                      Och gnälla över stavning när du själv inte förstår vad du läser??

                      Är det jag som är dålig på att läsa eller du som är dålig på att skriva??

                      Du som är dålig på att läsa.

                      Du skriver flera gånger saker som jag inte har sagt vilket är en riktigt dålig debatteknik.

                      Och att du är rasist är solklart. Även om du inte skriver det rakt ut så är det en sån sak som sk läses mellan raderna.

                      Nej men jag ser problemen.

                      Det är inte rasism att anse att man inte flyr till ett land som hjälper en med att bygga upp ett helt liv och tacken är att kasta sten på ambulansen och skjuta hej vilt i samhället.

                      Dessutom är det ju invandrare som skjuter invandrare och de som riskerar att hamna i vägen för kulorna är andra invandrare, alltså är det ju invandrare man vill skydda genom att få stopp på skjutningarna?

                      Att det kommer folk hit och gör påskuppror förstör ju för alla andra.

                      Invandrarkvinnor som flytt hit blir förtrycka i sina egna områden av män som tycker att de inte får leva som svenskar gör.

                      Många invandrare är rasistiska mot de med mörkare hud än de själva, tex mellanöstern mot afrikaner.

                      Att vilja lösa alla problem hjälper ju inte bara svenskar så vad fasen argumenterar du emot??

                      Vill du att 2 milj invandrare ska ha det dåligt i vårt land pga gängmedlemmar och klaner?

                    Och det var inte det jag påstod heller. Antalet dömda utlandsfödda män är en överrepresenterad grupp. Sen undrar jag om du förstår begreppet? Det som statistiken säger är att det är fler utlandsfödda män i förhållande till det totala antalet utlandsfödda män som döms för våldtäkt jämfört med svenskfödda män.
                    Så frågan kvarstår, vad är den bakomliggande orsaken? Att som du skrika rasism och att alla som inte sväljer det du säger, skyller på invandrarna kommer inte att hjälpa någon, inte minst utrikesfödda män.
                    Jag kan tänka mig att det finns två viktiga förklaringar som är intressanta att undersöka; 1) Fler åtal väcks mot utrikesfödda män än övriga grupper 2) Mörkertalet avseende våldtäkt i nära relationer är högt i grupper med svenskfödda män. Dessa två frågor är intressanta att undersöka.

                  Orden du påstår att jag lagt i din mun beror kanske på mina fördomar om de som delar samma åsikter som du. Beklagar detta, jag gillar ju inte folk med fördomar (men framförallt inte de som baserar dem på hudfärg).

                  Men då skulle jag gärna be dig redovisa siffrorna på ”alla” som ”våldtar svenskar för att de är svenskar” och gärna visa var på brås hemsida de siffrorna går att finna, för det framgick trots allt inte i din kommentar (jag har lustläst)

                    Du vet att det inte finns statistik på allt va?
                    Jag skriver om att det finns personer som våldtar svenskar för att de är svenskar, ja. För det gör det.
                    Men jag skrev inte alla.

                    Eller menar du att det inte finns de som kastar sten mot poliserna för alla kastar inte sten?

                    Det finns ingen som skjuter gängmedlemmar för alla skjuter inte gängmedlemmar?

                    Grattis, du har just kvalificerat dig till en nyttig idiot. Vad vet du om mina åsikter? Inte ett dugg, men du är typen som drar rasistkortet när du inte kan argumentera för din sak.
                    Låt mig en sista gång förklara.
                    Det är statistiskt fastställt att utrikesfödda män är överrepresenterade i våldtäktsstatistiken. Det var för några år sedan nu som BRÅ, trots ditt idoga letande började att redovisa etnicitet i sina publika rapporter. Det var en hel del ståhej om det i tidningarna så jag är uppriktigt förvånad över att du missat det, vilket kanske kan förklaras med att du inte lyckas i dina sökningar. Leta bättre.
                    Du verkar helt missa mitt verkliga intresse i statistiken, nämligen orsaken till att fler utrikes födda fälls, det är inte första gången som grupper av en annan etnicitet är överrepresenterade bland dömda. En annan viktig aspekt är det väl kända höga mörkertal som finns bland etniska svenskar när det kommer till våld i nära relationer. Välbärgade kommuner har själva uppmärksammat problemet och lägger pengar på att upplysa om problemen.
                    Strukturell rasism är högst påtaglig och inget nytt. Jag är helt övertygad om att du själv är lika rasistisk som stora flertalet.

                Till Anonym 13.41: Älskar såna här påståenden!! Vadå varning?! Du menar alltså att vi andra är så korkade att vi inte kan tolka kommentaren 13.27 själva? Det är osmakligt av dig att läxa upp vad andra ska tycka och tolka info. Folk blir bara mer provocerade och din uppmaning får snarare motsatt effekt…

              Då undrar jag hur du ser på dom som är andra, tredje och fjärde generationens invandrare? Är dom svenskar? Båda mina föräldrar är födda utomlands, min mamma är adopterad hit och min pappa flyttade hit när han var 20. Men jag och mina syskon är födda här, vart ska vi skickas om vi missköter oss tycker du?

                Vem har sagt att någon ska skickas någonstans?

                  SD. De vill ha bort alla med utländsk bakgrund. Ja det finns problem med gängkriminalitet och det behövs mer integration. Men rasismen har exploderat de senaste 10 åren.
                  Som svensk med något mörkt påbrå från min mors sida har jag sett denna vidriga utveckling. Vi får inte glömma att vara medmänniskor först i vårt samhälle och tillsammans verka för ett bättre samhälle.
                  Jag känner mig mer svensk än min helsvenska man och jag utsätts ändå för rasism, särskilt i vissa orter.
                  Tack och lov bor jag i Stockholm.
                  Det är en läskig utveckling. Utanförskapet och rasismen eskalerar hatet och kriminaliteten.

                    Varför tror du rasism eskalerar?

                    Jag menade i inlägget som S svarade på.

                    På tal om ”vi och dem”. Så trött på Stockholmare som ser ner på lantisar. Det är väl i bl.a. i Stockholm som utanförskapet är som störst.

                  13:27. Invandrare som inte sköter sig är gäster i vårat land står det 🙂 Jag undrar då vilket land du anser att man tillhör om man inte är första generationens invandrare? Och rätt logiskt vart du tycker att man ska skickas. För det antar jag att du tycker, det är rätt gemensamt för rasister 🙂

              Exakt!!

            Paula har rätt i att Sverige är ett land med strukturell rasism, men hennes analys haltar. Vi kan gå väldigt långt tillbaka i tiden, till 1950-talet för att se att vår inställning till invandrare inte förändrats ett dugg. Vår grundinställning är att folk är välkomna så länge vi slipper att beblanda oss med andra kulturer. Invandrarna samlades ihop i miljonprogrammen och många svenskar med låg socioekonomisk status som också bodde där fick bråttom därifrån.
            Carola har en poäng vad gäller religion som de flesta som lever i en sekulariserad demokrati har svårt att förstå. Det var inte så längesen som vi själva befann oss i det träsket. Fortfarande runt förra sekelskiftet åkte församlingsprästen runt på gårdarna och höll hemförhör för att säkra att alla var goda kristna och inte gjorde saker för att sätta sig upp emot överhögheten. Islam är samma religion som den var för 500 år sedan. Kristendomen har å andra sidan reformerats och utvecklats. Tittar man på orsakerna till krig i världen är de antingen pga geopolitik eller religion och ofta en blandning av de två. En intressant jämförelse är kopplingen demokrati och religion. Enbart 2 muslimska länder klassas som demokratier med anmärkningar, Malaysia och Indonesien. Alla länder i mellanöstern betecknas som diktaturer förutom Israel. Turkiet har gått från att ha varit en demokrati till en hybrid pga Erdogan som blandar in religion i hur landet styrs. Så islam har en stark negativ påverkan på demokratisering.
            Vad gäller moskéerna så vet man att det pågår underrättelseverksamhet där, det är fakta. Islam är dessutom en splittrande religion. Carola har helt rätt i att den gör skillnad på folk och folk. Är du inte muslim är du en lägre stående människa. Alla är däremot välkommen att ansluta dig till islam.
            Vad de eskalerande skjutningarna beror på liksom att bidragsfusk och ekobrott ökar finns inget entydigt svar på, men att utrikes födda och 2a generationsinvandrare är överrepresenterade är statistisk fastställt. Polisen har under många år tappat resurser och antagningskraven har dessutom sänkts. Den centralisering som genomfördes av myndigheten har dessutom inte förbättrat, snarare försämrat.
            Indragna ungdomsaktiviteter är inte nödvändigtvis fel. Stor andel av rekryteringen sker på ungdomsgårdar. Det handlar om att hitta rätt organisationer för att skapa bra förutsättningar som går ut på att inkludera folk i samhället i stort.
            Det har skrivit många intressanta böcker om varför barn rekryteras in i gängen. Flera som undersöker detta landar i att dessa barn helt saknar hopp och framtidstro. Det man kan fundera på är om dessa barn vet vad som finns utanför det subsamhälle som skapas och kontrolleras av gängen. Det samma gäller kvinnor som även de har en svag ställning. Det fanns ett S initiativ som handlar om att försöka hjälpa kvinnorna till att begränsa barnafödandet. Detta var en av de saker som stärkte svenska kvinnor i början av 1900-talet och hjälpte dem ut ur fattigdomsträsket. Tyvärr är okunskapen hög när det kommer till att titta på orsakerna till dagens situation samt att alla politiska partier gör mer eller mindre populistiska utspel för att vinna poänger.

              Svenskar har ingen skyldighet att beblanda sig med invandrare. Alla är fria att välja sitt umgänge och grannar.

                Och utrikesfödda har ingen skyldighet att ta hänsyn till om svenskfödda har synpunkter på var de bosätter sig. Sverige är fortfarande ett fritt land och alla får välja själva var de vill bo.

                  Om man själv betalar ja och om hyresvärden vill ge en bostad.

                  Absolut men det borde ligga i deras intresse att integrera sig?

                    Haha det var liksom det jag försökte säga.

              Sverige är inte struktuellt rasistiskt. Alla som kommer har rätt till samma saker. Utbildning, bidrag, vård osv. Du kan bli partiledare, politiker, doktor, polis eller vad fan du vill så länge du är villig att lära dig språket och integrera dig. Jag bor i ett land i Europa och trots att här bor en stor andel utlänningar finns det inga utländska politker, poliser, passkontrollanter, eller i några andra statliga positioner. I Sverige översätts blanketter och formulär till allsköns olika språk. Kan du inte språket här får du hitta någon som kan hjälpa dig.

            Ja men för det måste dom integreras. Dom lägger ju inte manken till att lära känna svenskar utan vill leva inom sina områden och religion. Men det fungerar inte!

              Om de ska lära sig att integreras så måste du umgås med dem..

              Det stämmer ju inte. Är nog fler invandrare som vill känna svenskar än tvärtom. Är väl det de flesta som flyttar till Sverige oavsett orsak säger? Jättesvårt att lära känna svenskar och få någon att öva svenska med i vardagen istället för bara på SFI

                Jo det stämmer. Du förnekar hur verkligheten är. Dumt.

          Hahaha alltså ”rasism finns inte i Sverige”. Okej… skolboksexempel var det här

      Skjutningarna beror på fattigdom och nedskärningar i skolan, alltså högerpolitiken som har förts av alla partier inklusive sossarna de senaste 25 åren.

        ?

    Carola kanske inte alltid formulerar sig korrekt och gör perfekta analyser men rasist känns inte som rätt beskrivning till någon som öppnar upp sitt hem för flyktingar.

      Nej, det visar vidare på idiotin bakom dessa konton. De vägrar se skogen för alla träd.

      Hon ÖPPNADE sitt hem. Det gör hon inte längre. Tycker att en så känd person gör ett sådant uttalande. Ja, det ÄR rasistiskt. Och ja, hon har en adopterad svart dotter. Sorgligt är min åsikt. Jävligt sorgligt.

        Fast du kan inte mena att hon ÄR rasist? Som nån annan klokt skrev här ovan, hon kanske inte vinner vm i problemanalys men hon som människa är knappast rasist öht. Jag som invandrare uppfattar det som att hon är emot skjutningar och vill värna svenska traditioner och även om hon kanske inte formulerar sig som en forskare så har jag förståelse för vad hon menar.

        Oklart vad du har för måttstock när du bedömer andra och kallar dem för rasister. Jag är säker på att pratar vi tillräckligt länge så kommer även din egna rasism att krypa fram, förr eller senare. Vi är alla mer eller mindre rasistiska för vi har alla inbyggt i oss en förutfattad mening om andra, både individer och grupper. Det handlar om vad vi gör med våra fördomar och hur ödmjuka vi är inför dem.
        Då duger det inte att som du krypa upp på din höga häst och fördöma andra baserat på ett inlägg. Du är garanterat lika mycket rasist som alla andra om inte mer.

      Kristna flyktingar.

      Är det nåt man inte kan beskylla Carola för så är det att vara ond på nåt sätt. Hon är godheten personifierad. Men absolut finns det brist på kunskap. Och det är inget hon ska få skit för. Det är bättre att närma sig såna människor och förklara. Föregå med gott exempel osv..

      Att skriva långa pister på Instagram är bara så otroligt omoget. Det leder aldrig till nåt vettigt.

        *pOster

    I mina barns skola har dom slutat med luciafirande, skolavslutningar i kyrkan och att sjunga nationalsången.

    Hon har ju rätt. Vi gillar inte olika. Vi vill inte ha mångkultur. Vi vill plocka russinen ur kakan och äta det vi kallar kebab och thaimat och ibland kan vi i vår godhet gå till ett språkcafe och umgås lite med en flykting och vara lite sköna. Men när det kommer till kritan. Vill vi verkligen anamma de traditioner och värderingar som följer? Vill vi bli mer beroende av varandra. Vill vi ha ett mer religiöst samhälle? Vill vi att en fin bil ska bli ett tecken på framgång. Vill vi att våra föräldrar ska vara med och välja vår partner. Det finns tusen frågor. Och det handlar inte om rasism. Det är verkligheten. Hur vill vi ha det egentligen?

    I min sons skola hissar dom varken svenska flaggan vid skolavslutning eller sjunger svenska psalmer till jul( dom går heller inte till kyrkan på morgonen vid julavslutningen som gjordes förr.
    Sen ska vi inte glömma att Carola var en av de första att gå i täten för att välkomna migranter och flyktingar hit redan 2015-16. Hon reste med hjälpsändningar till Lesvos och tog emot flyktingar för boende hemma hos sig. Rätt ska vara rätt!! Ingen hade väl förutspått hur snett det skulle bli.

      Jag började grundskolan 94 och har aldrig varit i kyrkan på en skolavslutning. Skolavslutningarna firades på skolgården när jag var ung. Jag är bara glad att vi slapp vara i kyrkan, vad ska man dit och göra bara för att skolan slutar? Hade man frågat vilken unge i min klass som helst så hade de nog inte önskat att vara i kyrkan heller.

        (Inte heller vid julavslutningarna var vi där tack och lov)

        Jag är övertygad om att MÅNGA skolor inte kör kyrka.

        För det första, hur många skolor har en kyrka så nära så det är lätt att trolla dit klass 1-6 (i klasserA, B, C ,D, E osv osv)

        Och vissa kyrkor har inte möjlighet att hantera alla dessa anstormningar

        Skillnad med en skola på landet med få klasser och en kyrka bakom närmsta krök.

          Sedan ska ju skolan även vara icke konfessionell så man har ju det att förhålla sig till också.

            Har aldrig varit i kyrkan på skolavslutningen och vi sjöng aldrig nationalsången då heller! Jätteskönt att vara utomhus på skolgården eller fotbollsplanen, toppenavslutningar för alla! Däremot sjöng vi Den blomstertid vill jag minnas. Och Sommaren är kort. Och massa andra sommarlåtar. Så löjligt av folk att hävda att förut var skolavslutningar kristna men inte nu längre. Jag har aldrig associerat det med något kristet och jag började skolan 1991.

        Jag är mycket äldre än dig och har heller aldrig varit o kyrkan i samband med skolavslutning eller i nåt annat fall varit till kyrkan. Inte sjöng vi nånsin nationalsången heller. Tack och lov för det. Känns urtöntigt bara i min värld.

      För det första ska inte psalmer om den kristna guden sjungas i skolan då skolan ska vara fri från religion. Man kan fortfarande (hur många år ska man behöva tjata om det) fira avslutning i kyrkan om det inte knyts med religionen. Jag är uppväxt I en större stad där ingen(!) skolas avslutning skedde i kyrka från 80-talet och fram till minst mitten av 00-talet, ändå så har det här blivit en fråga. Seriöst, tvinga inte på någon en religion och respektera varandra. Hur svårt ska det vara?

      För övrigt är jag kristen och så fort jag nämner det i såna här diskussioner vänds det mot mig som om jag har fört islamska brödraskapet till Sverige, ska stå till svars för katolska prästers övergrepp (ej katolik) etc etc. Det här hatet gäller alla som tänker olika , men de använder den svenska kristna traditionen som skynke.

        Det ingen tar hänsyn till är hur sugna kyrkor är på att husera skolavslutningar åt osnutna ungar som inte tror på gud. Kyrkorummet är heligt och har ingen skyldighet att ställa upp så 800 elever och föräldrar får fira skolavslutning.

      Det var väldigt många inklusive mig själv som förutspådde exakt hur det skulle bli så att skylla på ”vi var naiva”, ”vi hade ingen aning om att Sverige skulle få så stora problem” är bara skitsnack.
      Vi varnade flera gånger men fick bara höra hur rasistiska vi var. T.ex kunde jag säga ”detta kommer inte att sluta bra. Att ta in hundratusentals människor på några år, som man knappt vem vem de är, utan en långsiktig strategi, utan bostäder, arbete, utan att förstå vad de förväntar sig, vad som krävs för att de ska bli en del av samhället osv”. Dvs inget överdrivet foliehattssnack att ”vi kommer alla dö, vi kommer tvingas bli muslimer”.
      Tror ni jag orkade ta debatten med någon när jag fick höra vilken ond nazist/rasist jag var för att jag yttrade den minsta negativa tanke om att ta in så många från Mellanöstern och Afrika? Svar nej!

      Så kom inte med nåt skitsnack om att vi inte visste för det gjorde ni visst och gjorde ni inte det, ja då har ni verkligen blundat för problemen och alla som varnade er.

        Det är inte dom som kom 2015 som står för skjutningarna och gängvåldet. Merparten är barn som är födda här och svenska medborgare – lika mycket som du och jag. Att beskylla flyktingvågen 2015 för de problem som finns idag är insiktslöst.

          Polisen själva har sagt att dom inte har nån koll på alla som kom 2015 och att det är en katastrof eftersom många av dessa inte har jobb eller sysselsättning och driver på stan. Detta har dom själva sagt i tv i ett program.

            Kan så vara men då är det 1) Integrationen som misslyckats, inte invandringen 2) fortfarande inte 2015 som lett till skjutningarna och gängvåldet vi ser idag.

          Var i min text har jag beskyllt dem för gängmorden? Snälla visa mig.
          Beskyller inte de som kom 2015 för gängmorden även om en del av de unga mellan 15-18 som är inblandade kom just under den perioden.
          De största konsekvenserna av 2015-krisen har vi inte sett ännu men det kommer vara bra mycket värre än tillståndet Sverige befinner sig i nu om inte något drastiskt görs för att bryta utvecklingen.
          Gängmorden är bara en liten del av alla de problem Sverige har.
          Det är inte för skojs skull som Sverige och dess strategi för migration använda som skräckexempel i andra länder.

          Är bara så oerhört trött på människor som påstår att detta skulle komma som en chock. Tycker ni att det är illa nu, vänta då om 10-15 år.
          Då har jag tack o lov lämnat Sverige för längesen. Ser ingen framtid för mig och mina framtida barn. speciellt om jag får döttrar.

            Haha så du är emot invandring i Sverige men förväntar dig själv att kunna flytta till ett annat land hur som helst??

              Det är skillnad på länder och länder, och invandrare och invandrare.

      Det är väl för att kyrkan numera är skild från staten. Ingen skola ska ha avslutningar i kyrkan.
      Jobbar en skola i invandrartät förort, vi hissar flaggan och sjunger den blomstertid, inga problem.

    Att man förbjuder den blomstertid en MYT som spred sig påhejad av SD falanger

    Bara för att Carola ”varit snäll” mot flyktingar hon valt ut betyder inte att hon kan ha de värderingar hon förmedlar nu.

    Lite selektivt tyckande och dessutom okunnigt uttalande.

    OCH att välja bort kyrkfirande id avslutningar känns rätt i tiden i min värld.

    Samhället förändras, när jag var liten började vi med morgonpsalm stående i bänkarna. Och det hade liksom inte accepterats av föräldrar idag ?

    (Och nej jag är inte lastgammal, detta var på 80-talet)

      Eller hur?!? Å ena sidan döps färre och färre barn för att föräldrar inte vill tvinga på en religion men å andra sidan blir föräldrar som galna när skolan inte bedrivs i kyrkan. Och barn ska inte ha slöja för de ska få välja religion själv men å andra sidan ska de fasiken inte slippa att sjunga kristna sånger i skolbänken.

        Jag tror helt enkelt inte att de flesta å ena sidan kopplar julfirande till något direkt religiöst? Eftersom att de flesta är väl inte aktivt kristna idag men de flesta firar ändå jul vilket blivit en mer kommersiell högtid än nåt annat. Sedan ser väl eventuellt andra det kristna som grunden i det svenska samhället, vilket det ju är sett till högtider och helgdagar osv.

        Skolorna har också en svar balansgång att gå i och med att man ska värna traditioner men samtidigt vara icke konfessionell. Man kan inte vinna.

          Och jag menar att avslutning i kyrkan då mer blir som ”så här har det alltid varit” men som att det samtidigt inte handlar om religion. Folk, åtminstone när jag var i den åldern, konfirmerade ju sig för att det var en grej och inte för att de var religiösa på nåt sätt.

        Hur påverkad blir man egentligen av att man blivit ”påtvingad” en religion? Är döpt och konfirmerad, allt enbart pga tradition men påverkad, hur? Jag ser det verkligen inte.

    man måste sluta skrika rasist så fort någon vill diskutera invandring.

    det är inte rasistiskt att vilja ha en ansvarsfull invandring. man är inte emot mänskliga rättigheter för att man vill begränsa invandring och ta hand om de som är här. om det är något som går emot mänskliga rättigheter är det att ta emot alla men sedan inte kunna ta hand om dom i form av integration, mat, boende, sjukvård etc.

      Tror få säger emot dig där…

      Men, nu var det ju inte det Carola förmedlade, där gör du en utvidgad egentolkning av henne

      Där håller jag med dig till 100%. Problemet här är väl snarare att Carola skyller kriminalitet och ett allt mer urartat samhälle på invandrare. Kriminell kan man vara oavsett ursprung.

        Det finns ju en överrepresentation. Dessutom är det ett importerat problem så bör man se över det. Precis som man ser över vad som gör svenskar kriminella.

    Håller med Carola. Herregud se hur samhället ser ut. Människor får ha åsikter och är inga rasister för det. Sverige är så jävla PK nuförtiden.

      Självklart. Man kan tom ogilla folkutbytet utan att vara rasist. ?‍♀️ Är man det minsta smart så förstår man att tänka två olika tankar i huvudet samtidigt.

        Att ens prata om ett folkutbyte är visserligen både rasistiskt och konspirationsteoretiskt.

          Nej, varken heller. Det är statistik och vetenskap.

            Folkutbytesteorin är högerextrem rasistpropaganda. Finns ingen forskning som stödjer den.

              Folkutbyten finns det massor av forskning på. Hela Sydamerika fick mer än hälften av sin ursprungliga population utbytt över bara några generationer. Man vet ju ungefär hur det ser ut. Många män kommer till en ny plats och tar företräde. Sedan brukar det gå ganska snabbt. Hur ser siffrorna ut i Sverige nu?

        Det är just det här med att kunna se saker ur flera perspektiv och att just ha två tankar i huvudet samtidigt som verkar vara det stora problemet för väldigt många. Deras hjärnkapacitet räcker liksom inte till.

    Jag är själv adopterad/mörkhyad och håller med Carola om det hon sa. Det blir väldigt kontraproduktivt om man inte får prata om de negativa aspekterna av invandring bara för att man har en svart familjemedlem.

    Fattar inte att dessa konton (vardagsrasismen, stulen barndom och till och med mansbebisar) blir så lyssnade på och hänvisade till när det handlar om adoptioner, deras åsikter representerar inte oss alla. Jag tycker inte adoption är fel.

      Det är ju snarare så att pro-adotion varit den accepterade agendan hittills. Om allt med adoption endast är gott och oproblematiskt så tål processen att granskas och kritiseras. Om något är skevt med adoption är det ju bra att det kommer fram.

      Det finns fruktansvärda fakta kring adoption också, även om många fått det bra. Alla har rätt till sin berättelse, vare sig den är en solskenshistoria eller ett haveri.

        Ja exakt. Man kan ju vara adopterad men ändå oinsatt i problematiken.

    Håller med vardagsrasismen, tyckte bara den åsikten behövdes lyftas i kommentarerna. Orkar inte bråka med främlingar på nätet. Som invandrare blir jag mer och mer rädd när mina kollegor och bekanta börjar prata på exakt det här sättet.

      Du är rädd för pratet men inte för skjutningarna?

        Ja det är jag. Det är pratet som gör att fritidsgårdar stängs, föräldrar inte har fast anställning och därför inte kan ta ut semester, vab eller bli sjuka utan att förlora inkomst och ev jobbet. Pratet gör att bvc försvinner från vissa ställen och lekplatser inte underhålls. Barnen vars föräldrar är tvungna att jobba under dessa omständigheter söker sig till andra vuxna eller barn som visar de uppmärksamheten som deras egna föräldrar aldrig hade en möjlighet att visa. Så hamnar man i gängkriminaliteten, enkelt förklarat. Hae inget med ursprung, hudfärg eller religion att göra. Och därför är jag rädd för pratet.

          Det du beskriver är också en helt vanlig uppväxt för helt vanliga Svenssons på typ 50-60- talet och tidigare. Den här välfärden har funnits väldigt väldigt kort tid ändå, men hur många gängkriminella hittade man bland de tidigare generationerna?

            Då var oftast ena föräldern hemma och tog hand om barnen.

              Under 50 och 60-tal? Nej det skulle jag verkligen inte påstå.

                Gick det verkligen så bra då? Var det verkligen bättre förr? Skulle du vilja leva så?

                  Nej men du påstår ju att det leder till gängkriminalitet att växa upp så vilket det inte gjorde då åtminstone.

                  Men ja jag tror att det var en bekvämare tid faktiskt. Men det hör ju inte hit.

                  Jag är tillräckligt gammal för att kunna jämföra med då och nu. Har dessutom båda mina föräldrar i livet som kan gå ännu längre tillbaka. Det har skett en stor förändring i det Svenska samhället de senaste 20 åren. Välfärden har monterats ner och klyftorna mellan olika grupper har ökat. Något som inte har förändrats är den inneboende rasismen i det svenska samhället. Den är sig lik. Inte heller är invandringen är orsak till att välfärdssamhället rustats ner. Invandringen har snarare varit en förutsättning för att vi kunde bygga upp det välfärdssamhälle som vi nu plockar isär.
                  Så ja utifrån medborgarperspektivet hade alla ett skyddsnät. Detta skyddsnät är numera helt nedmonterat och det gäller att tillhöra en grupp med pengar och makt.

                    Fast det här att ”det har skett en förändring i Sverige ” är bara dumt. Förändring har skett/sker i prechela världen. Och det är helt normalt. Världen utvecklas. Sen att inte vi hänger med, ja, det är en annan historia.

                      *precis hela

                      Världen utvecklas? Okej, men all utveckling är kanske inte positiv. Att klyftor ökat och välfärdssamhället gradvis nedmonterats är ingen oundviklig utveckling som vi bara måste acceptera. Det handlar om politiska beslut och prioriteringar. T.ex. privatiseringen av skolan (UNIK i världen), skattelättnader för rika (inte på inkomst, men på det mesta annat) och extrema skillnader vad gäller tillgångar (värre än i tex Ryssland!). Allt detta har gjort det svårare att hantera de utmaningar som hög invandring skapar (för ja, visst finns det stora utmaningar). Konstig inställning att ”förändring sker i hela världen”.

                Det skulle jag vilja påstå. Jag är uppvuxen i slutet av 60- och början av 70-talet, och då var definitivt normen att mammorna var hemmafruar.

                  Jaha, så då borde det ju rimligtvis gå bra för alla barn i invandrarfamiljer där mamman aldrig kommer ut i jobb då. Eller är en närvarande eller icke närvarande mamma inte orsaken här.

                  Det beror nog på var du är uppvuxen. Där jag bodde fanns det någon enstaka unge på gatan som inte gick på dagis. Minns att vi tyckte synd om henne som inte fick leka med oss på dagarna.

                  Det var det verkligen inte, möjligtvis på landsbygden.

              Det är väl samma nu? Högst andel av arbetslösa är invandrande kvinnor med barn.

            Finns både skillnader och likheter. En skillnad är att invandrare är normbrytande i ett etniskt homogent landskap, det gör att ett utanförskap och dess konsekvenser kan bli starkare och allvarligare. En likhet är å andra sidan att kriminalitet och samhällsproblem inte är en ny grej. Är alla som hänger här så unga att de inte kommer ihåg mc-krigen? Det finns en googling bort iaf. Rent krasst stämmer tidslinjen typ överens, mc-krigen var väl där i början på 90-talet och det skulle väl vara rimligt att den generationens ”trouble-makers” upp runt 60-talet.

          Nej det är inte pratet som stänger fritidsgårdar och bvc och socialtjänsten.

          Det är kriminaliteten. Att det kastas sten och skjuts. Om inte ens ambulansen kan åka in i vissa områden utan poliseskort så tycker du att en bvc-sköterska ska ta sig dit? Socialtjänsten som blir hotad?
          Fritidsgårdar snälla, sämsta argumentet någonsin. Ungar blir inte kriminella för att de stänger ner, blir snarare kriminella för att de rekryteras på fritidsgården.

            Konstigt att vi aldrig haft problem av den graden förr.

      Och det handlar ju uppenbarligen inte om dig då. Man måste ju också kunna prata om att man kan se ett före och ett efter i hur samhället blivit av vissa värderingar, inte på individnivå.

        Men det är ju det som är grejen. Det pratas inte om gängkriminaliteten på samhällsnivå, det pratas om det på individnivå. Att vissa har en religion som säger si och så, att de har andra värderingar. Inte hur svårt det är att etablera sig i Sverige.

          Hur fan är det svårt? Och varför visar sig invandrare i Sverige i alla studier vara nöjda?

          Hur kan det egentligen vara så svårt då man får både bostad och pengar och sfi nästintill helt utan krav på motprestation. Kan jag flytta till nåt annat land och förvänta mig samma?

            Vad är det som gör att du tror att det inte finns motprestation? I min kommun får nyanlända bostad i två år. Lycka till att lyckas etablera dig i samhället såpass på de två åren att antingen kunna köpa en bostad eller fått tillräcklig kötid att hyra en. Det fungerar knappt om du kan engelska och är välutbildad. SFI är så dålig kvalitet och Arbetsförmedlingen och deras etableringsprogram är ett skämt. Har du sen lyckats få jobb så måste du då bestämma om du ska stanna på jobbet och försöka bo hos vänner eller flytta till en kommun där det finns bostäder men inte jobb.

              Nästintill utan krav skrev jag. Alltså jag fattar att det inte är så lätt men bostad i två år är ju ändå mycket. Sedan vart det finns bostäder och jobb är ju något som alla har problem med, inte invandrare specifikt. Poängen är ändå att jag inte kan se hur Sverige skulle vara svårt jämfört med andra länder med tanke på vad som ändå erbjuds.

          Konstigt att de som VILL etablera sig lyckas ganska bra?

          Träffat invandrare i många olika yrkesgrupper. Förskollärare, busschaufförer, undersköterskor, läkare, lärare, städare, bvc-sköterskor, socionomer etc.

          Känner invandrare som äger hus, bostadsrätter, hyr i bättre områden etc.

          Skillnaden är väl att de kämpat med svenskan och jobbat sig uppåt, utbildat sig osv.

            Noterade när jag gick ned längs en huvudgata och shoppade lite här och där att de flesta affärsrörelser ägdes av invandrare. Hur gick det till om det är så svårt i Sverige?

    Vem är det som kör buss/tunnelbanetåg/pendeltåg så att du kommer till jobbet? Vem är det som städar på ditt jobb/i offentliga miljöer? Vem är det som torkar mormor i rumpan på äldreboendet? Naturligtvis måste vi sätta hårt mot hårt när det gäller gängen och kriminella har inget att göra i vårt land. Men det går att ha två tankar i huvudet samtidigt, se ovan.

      Om vi fortsätter på ditt spår då kan man även fråga sig om de som nu åker bussen/tåget/tunnelbanan, städar ditt jobb och hem och torkar din mormor har dessa personer en fast anställning? Kan de sjukanmäla sig utan att förlora inkomst och ev. jobbet? Har de rätt till semester och kan de ta ut vab med sina barn? Stressar de ihjäl sig över räkningar, boende och matpriser? Kan de köpa overaller till sina barn? Hur mår deras barn? Som knappt ser sina föräldrar. Vad gör de när de bor i förorter som har stängt fritidsgårdar, bvc och knappt några lekplatser finns? Kanske hänger med andra barn vars föräldrar inte har möjlighet att spendera tid med dem. Det är så man hamnar i gängkriminaliteten. Enkelt förklarat. Har inget med ursprung, hudfärg eller religion att göra.

        Varför skulle de som jobbar inte ha fast anställning, semester och kunna vabba?
        Varför skulle de vara borta från sina barn mer än andra som också jobbar heltid?

          Bra fråga. Undrar också varför så många med icke-svenskt ursprung tvingas ha timanställningar i flera år.

            Alla outbildade inom tex vården börjar på timanställning, det är bara så det är oavsett hudfärg. Tyvärr.

              Handlar inte bara inom vården, vilka jobbar hos Uber och Wolt? Städar?

                Problemet är ju att det är lågstatusjobb som inte kräver direkt utbildning vilka ofta väljs bort av de som kan välja, alltså de som kan välja utbildning. Det är ju såklart ett problem att invandrare har sämre förutsättningar men systemet är ju inte rasistiskt i sig.

              Jätteviktigt att kunna bra svenska i vården. Annars blir patienter drabbade negativt.

                Absolut! Däremot också vara medveten om när en person pratar svenska men bryter, vilket är svårt att komma ifrån om man lär sig ett språk som vuxen. Har en medarbetare som pratar perfekt svenska men med stark brytning. Händer ofta att klienter eller anhörigas klienter ringer och vill byta då hon ”inte pratar svenska”. Det är rasistiskt. Det innebär att man inte lyssnar och troligen tror att personen är mindre kompetent.

                  Jag håller inte med. Jag är svensk och arbetar inom amerikansk vård. En del gamlingar förstår ibland inte vad jag säger med min accent. Detsamma gäller en del latinska gamlingar som ofta efterfrågar spansktalande personal. Ingen av oss i personalen tar illa upp när de vill byta. Vi anser att det är viktigt att de känner sig bekväma.

                Ännu viktigare inom barnomsorgen, men tyvärr anställs personal som inte kan sätta ihop mer än treordsmeningar på svenska.

              Det är ju det vi borde kämpa emot då. Att alla jobb inte är lika säkra och värna om arbetsrätt. Det är det vi hade förut som gjorde Sveriges välfärd stark vilket gjorde att vi hade det bra

            Man kanske inte ska skaffa fler barn än man kan ta hand om. Börja där så blir det nog bra!

              ?

                Tycker du det är lämpligt att till exempel skaffa fem barn om man bor i en tvårummare och har en timanställning i vården?

            Ja nu var det ju inte det jag skrev.

            Känner massa invandrare som har fast jobb och jag som svensk har haft timanställningar i 6 år tidigare.

      Svenskar har också sådana jobb?

      Jobbat i äldrevården och fick så ofta höra att invandrare räddar oss men nja, inte jättelätt när man har en kollega som inte ens kan språket.

      Det där stämmer ju inte. Finns inget land i världen där man behövde importera folk för detta. Svenskarna hade kunnat ta hand om sig själva. Anledningen att de öppnade upp sitt land var för att de övertalades att göra det, för invandrarnas skull främst.

      Socialbidrag i flera år är det många som har… mördar barn är det som tur är ändå inte många som gör vare sig fina, vita nordbor eller vildarna från mellanöstern. De här kommentarerna är som från rasbiologins tid igen. Härliga tider!

        Rasbiologin handlade mestadels om att sterilisera olämpliga svenskar dock.

    Kan inte ta någon som skriver ”Å” i stället för OCH på allvar.

    I övrigt får du gärna kalla mig rasist, men jag är inte för den rådande situationen i Sverige idag.

    Jag började skolan 1991, och hade alla skolavslutningar i kyrkan. Är inte uppvuxen i ett troende hem, men likväl satt mamma och pappa i kyrkbänken både sommar som vinteroch lyssnade på den ecxentriske prästen, samt oss barn sjunga Den blomstertid och Betlehems stjärna. Minns dessa avlutningar med värme, det var fantastiskt fint.
    Då fanns det varken gängskjutningar, hederskultur, barn i slöja, balkongflygningar eller all annan skit som invandringen fört med sig.

      Jag började skolan ett par år senare än du och har inte haft en enda skolavslutning i kyrkan och har aldrig lyssnat på någon excentrisk präst på skoltid. Mina föräldrar har inte behövt sitta på någon kyrkbänk och nationaldagen var en helt vanlig skoldag som kom och gick. Trots det fanns varken barn i slöja, gängskjutningar eller hedersmord.

        Jag gick i skolan under 80-talet. Vi hade alla våra avslutningar i gympasalen där kören sjöng både Din blomstertid nu kommer och rocklåtar. Kyrkan låg en minuts gångväg bort, men vi var där aldrig.

    Väljer man att komma till ett land som Sverige, där kunskapsnivån är hög, jobben är avancerade och där man behöver stort humankapital för att klara navigera, då får man också anpassa sig till det. Vilket otroligt få är kapabla till att göra. Vi har enorma problem med utanförskap i Sverige. Jag tycker det är bra att Carola vågar tala öppet om detta. Det är nog ett stort problem och anledningen till att det spårat ur totalt, man kan inte prata om allt i Sverige.

    Det slängs verkligen hejvilt med rasist-kortet ?

    Det är väl ganska självklart att det kan bli knepigt när personer med en helt annan ideologi, som har en stor inverkan på dennes vardagsliv/vad som anses okej/hur en ska se på t.ex. kvinnor och äktenskap, bosätter sig i ett land utan denna ideologi. Man är inte rasist för att man lyfter/vill diskutera detta.

    Sen håller jag med om att skjutningar och upplopp handlar mer om hur dåligt invandrare har integrerats i samhället och inte vilken ideologi de tillhör. Men att de inte har integrerats i samhället, har nog precis som Carolina touchar på, att göra med hur ”fegt” Sverige är. Det ställs för få krav på invandrare, och det skadar först invandrarna själva och sedan resten av samhället.

      Det slängs för lite med rasistkortet kan jag tycka. Skit ska kallas för skit. Att anse att Sverige behöver jobba med integration och samhällsproblem är en en sak men att då titta på fler faktorer som invandring, bostadspolitik, skola och vård samt arbetsmarknadsfrågor och inse att flera faktorer spelar in. Att säga att alla problem beror på invandrare för de vill leva på bidrag och deras(alla boende nedanför Tyskland kanske?) natur/kultur är aggressiv som gör att man våldtar och kastar sten – det är rasism. Att skrika om det löser inga inga problem, det skapar Nazityskland till sist.

        Fast alltså, är det verkligen någon som säger det? ?

    Det har alltså gått så långt att man är rasist när man beskriver verkligheten.

    Rasist-kortet dras snabbare än Lucky Luke’s revolvrar.

      Helt sjukt. Vi ska bara acceptera alla skjutningar och våldtäkter och rån för om vi säger något blir vi rasister.

        Vi utsätts för utpressning helt enkelt. Vardagsrasismen är en av utpressarna.

    Angående min första mening i kommentaren ovan syftar jag faktiskt främst till kommentaren från ”Paula” nedan.

    > Jag skulle däremot vilja säga att adoptivföräldrar som Carola är ett av skälen till att internationella adoptioner till Sverige är totalt olämpligt. Det är helt enkelt inte rimligt att adoptera in barn till ett samhälle och till familjer som anser dem vara andra klassens medborgare.

    Hon sätter orden i mun på Carola och kallar henne sedan rasist.

    Carola är skyldig för att i stora drag dra relationen mellan invandring och skjutningar. En relation som definitivt finns där, men som är mer komplex än så Carola beskriver den. Gör det henne till en rasist som anser sina barn vara andra klassens medborgare? Nej.

    Det kommer aldrig att bli en förändring, för så fort någon säger något de upplevt, eller ser som ett problem så blir de kallade rasister. Och de som lever i ett utsatt område eller har utländsk bakgrund skylle ju bara på ”svenskar”. De kommet aldrig med egna idéer om hur det kan bli bättre. Jo ibland hör man – om ni sluta vara rasister så blit allt mkt bättre. Inget eget ansvar. Så det går bara runt runt.

      Tack! Exakt så!!!!

      Vad säger du då när en invandrare berättar om sina upplevelser då? Om till exempel att få jobb i Sverige med sitt arabiska namn, eller att bli utsatt för hatbrott? Säger du att rasism inte finns då? Tar du något eget ansvar för den rasism du eventuellt bidrar med?

        Att det är tråkigt men en anekdot. Svenskar blir nekade jobb hela tiden och numera även utsatta för hatbrott pga sin etnicitet.

        Det har jag ingen åsikt om för jag känner eller vet inte om någon som inte fått arbete pga vart de kommer ifrån. Roligt att du förutsätter att jag bidrar med eventuell rasism, kan ju fråga detsamma. Och som svar på din fråga, nej jag bidrar inte med någon rasism.

    Utvecklingen i det här landet har gått åt helt fel håll de senaste 25 åren, men många (däribland Carola) har inte vaknat till förrän nu. Bodde själv i Malmö under flera år med start år 2000 och på den tiden skrattade folk från övriga Sverige skadeglatt åt Malmö och hur Malmö var ett sånt bra exempel på en stad med en ”helt felaktig och misslyckad utveckling”. Att Malmö redan då hade tagit emot ett stort antal flyktingar och att problem följde i spåren av detta spelade liksom ingen roll. Nu har denna ”felaktiga utveckling” spritt sig över hela landet, kan som före detta Malmöbo inte låta bli att skratta lite åt de som själva nu får smaka på effekterna av mångkulturen, dvs. skjutningar och gängkriminalitet. Skrattar bäst som skrattar sist; nu kan resten av svenskarna själva få känna på hur det är att knappt våga gå ut och handla eftersom folk blir skjutna i huvudet på gatan där man bor.

    Vet inte varför du väljer att lyfta just Vardagsrasismens kritik mot Carola,,finns så många andra som kritiserat henne?Paula/Vardagsrasismen har en rätt ”intressant” syn på världen, ingen får kritisera hennes synpunkter eller åsikter men jävlar i mig om en vit feminist bjuder hem kvinnor på middag och postar om det på instagram UTAN att ha sett tillbatt ha bjudit hem rätt mix av mörkhyade, funktionsnedsatta, homo/bi/trans osv. Då blir man uthängd och uppmanad att se över sin umgängeskrets. Japp, nu ska vi se till att kvotera vår umgängeskrets så att vi inte bara umgås med för vita människor ur medelklassen. Då förstår vi nämligen inget av den riktiga världen. Jag är verkligen för inkludering och allas mänskliga rättigheter men förstår också backlashen mot woke, när der är i såna diskussioner vi hamnar

      Håller med dig i frågan om att Vardagsrasismen kan ha rätt extrem kritik. Kritiken mot Katarina wennstam var ju synnerligen intressant. Men samtidigt är det ju viktigt här att kanske ändå titta på det utifrån detta kommentarsfält. Mycket åsikter om att invandrare bara ”är med sina egna” och inte intresserade av att integreras. Men hur villiga är svenskar att hjälpa till då? Umgås också väldigt gärna med exakt likadana personer

    Förlåt men jag är så JÄVLA trött på rassistkortet. Ingen får säga som det är för då är man rasist. Carola har hjälpt flyktingar och upplåtit sitt hem, hon har stöttat i Iranfrågan osv. Men NÅDE den som förvarar svenskarna sin rätt till traditioner och säger som det är med problematiken som kommit i och med invandringen! Nu får det vara nog med hyckleri!!!!! Det HAR blivit problematiskt med invandringen. Det ÄR ett problem PUNKT! Hej från adopterad och ser inte ”svensk” ut och har aldrig upplevt rasism

    Vardagsrasismen kan ta å gå å lägga sig. Öppna ögonen kanske vore en bra början.

    Resonemanget haltar. Muslimer är väl inte en egen ras? Ska vi tycka att det är bra med gängvåld och inte reagera bara för att det inte är Kalle och Pelle (eller det kanske är Kalle och Mustafa, vet vi det exakt?). Det är väl det eskalerade våldet i sig vi ska sätta ned foten för. Och fattiga invandrarungdomar som säljer knark? Sist jag kollade hade de stora, dyra klockor och gott om stålar i väskan men vad vet jag vad som betecknar fattigt. Skolan har alla rätt att gå i och utbilda sig. Måste man försörja sina föräldrar med att sälja narkotika kan man undra om föräldrar är nåt att ha. Sluta att skilja ut etniciteten och se på brottet istället, det är inga invandrarungdomar om de är födda i Sverige. Då har de svenskt medborgarskap. Jag kan sträcka mej till andra tredje generationens invandrare om det nu är så viktigt. Om man hela tiden, som vardagsrasismen, ska peka på etniticitet DÅ är man rasist. För mej är de skattesmitare men när kulan ska opereras ut då går det minsann bra att utnyttja våra skattepengar (som man inte bidragit till).

      Hon applicerar sin egna personliga olycka på ”svenskarna”. Tragisk människa.

    Sverige är det enda land i världen där man inte får vara stolt över sitt land?

    Alla andra länder är stolta över sina traditioner, flagga, mat och kultur.
    det i Sverige är man ”rasist”. Så löjligt att det är sjukt

      Men vem kallar en rasist för att man hissar svenska flaggan liksom? Eller för att man äter sill på jul? Dansar runt midsommarstången? Har aldrig varit med om. Eller vad är den här kulturen, maten, osv som du vill vara stolt över men inte får?

        Fast det är ju så? Skulle jag ha en sverigeflagga upphängd på väggen så skulle man tror jag är nazist exempelvis.
        Vill man vara klädd som pepparkaksgubbe på lucia är man rasist.
        Säger man att man vill behålla Sverige ”mer svensk” med svenska traditioner är man rasist.
        Är man emot slöja är man rasist.

        Listan kan göras lång

          Skillnaden är väl att svensken aldrig har varit lika patriotisk som många andra länder. Kanske för att vi inte har samma historia av krig, vad vet jag. Men kolla bara på flaggbränningar. Vilken svensk bryr sig om någon stampar på flaggan och eldar på den? Häng upp den på väggen om du vill men få det inte att låta som att radhusen i svenska småstäder var fulla av gulblå flaggor på väggarna för 30-40 år sedan, som ingen nu får ha kvar pga rasism. För så har det väl inte varit?!

          Det har väl alltid varit lite nassigt att hänga svenska flaggan på sin vägg? Så var det i alla fall tidigt 90tal när jag var ung. Hade man svenska flaggan på väggen så lyssnade man på Ultima Thule osv. Har ju inte kommit med flyktingvågen.

            Inte ”alltid”. Före postfeminismen så flaggade alla svenska flaggan i hemmet i princip.

          Vilka svenska traditioner är det du inte får behålla?

            Alla kommer väl i stort sett försvinna när det inte finns svenskar kvar att fira dem.

          Det är ju så? Skriver du som svar på frågan om du blir kallad nazist för att du äter sill och dansar runt midsommarstången. Nej, det är inte så. Nej det blir du inte. Sluta med konspirationsteorierna.

      Blir du ofta kallad rasist för att du äter köttbullar med kokt potatis, brunsås och lingonsylt till middag?

        Bara hur du nämnde maten så där så såg jag din rasism mot svenskar. Det är som ni tror att vi inte fattar.

          Troll ?

            Vet du ens vad troll betyder?

          Ni, hur menar du nu? Jag är 100% svensk själv och har inget emot svenskar. Däremot har jag något emot fördomar och arroganta människor, oavsett ursprung.

            Svenskar kan också var rasister mot sina egna.

              Ah fast nej. Snacka om att det går inflation i uttrycket rasist om du på allvar tror det

        Du har uppenbarligen inte varit i en skolmatsal i en invandrarförort.

    Carola är fan det ärligaste vi har. Punkt.

    Så otroligt världsfrånvänt att skylla kriminaliteten på invandrare. Jag studerar en utbildning som har hög status utomlands men är relativt okänd i Sverige, och majoriteten av mina kursare är därför första eller andra generationens invandrare. Många av dessa kommer från högutbildade familjer med god ekonomi och högt uppsatta jobb. Jag som är 100% svensk kommer från en släkt där alkohol- och drogproblem är frekvent förekommande, i princip ingen gått gymnasiet och det tyvärr förekommer viss kriminalitet. Jag kan med mig själv inräknad nämna två personer i min släkt som läst vidare efter gymnasiet, där jag är den enda som läst forskningsförberedande.

    Det här är ett praktexempel på att kriminalitet ligger hos individen och inte ursprunget. Sedan tycker jag absolut att Sverige behöver jobba kring invandringsfrågan, men problemet ligger hos våra svenska beslutsfattare och inte invandrarna i fråga. Jag hade hellre sett att vi tog in färre personer men la mer kraft på att integrera dessa i samhället, det hade gynnat båda invandrarna i person och vårt samhälle i stort. Vi behöver inte plocka bort våra svenska seder som blomstertid på skolavslutningen, utan vi behöver kunna acceptera olika kulturer utan att för den sakens skull överge vår egna.

      Hur många procent av dina kursare är muslimer?

      Du är väldigt världsfrånvänd hör jag. Jag tycker du ska gå till en polisstation och ta deras pass en vecka. Läs även igenom brottsstatistiken och se vilka som begår brott här.

    Man är inte rasist för man säger som det är, sjuka sjuka värld!

    Carola har helt rätt i det hon säger! Är så jäkla less på alla skitnödiga, lättkränkta tyckare som tror de har patent på att veta allt o som skriker rasism så fort man inte tycker som dem. Carola har hjälpt sååå många på riktigt, räddat folk från flyktingbåtar på plats i Grekland o öppnat sitt hem för flera flyktingar som hon fortsätter umgås med, vad har frk ”allt är rasism” gjort för sina medmänniskor? Det är människor som hon som urholkar ett så viktigt o laddat ord som rasism eftersom de gapar om det i tid o otid. Skärp er o väx upp, snart slutar folk att lyssna på er, fattar ni inte det? Vardagsrasism existerar, men slösa inte bort allvaret genom att ”skrika rasism” på en människa som helt uppenbart inte är det!

      ”vad har frk ”allt är rasism” gjort för sina medmänniskor?”
      Hon har sålt billig sex till dem.

    Carola kanske vill skydda sitt mörkhyade barn? Vardagsrasism verkar ju inte fatta att det är lite mer komplicerat än svart/vitt. Hur tror hon toleransen är för mörkhyade kristna flickor? Hur tror hon dessa muslimer ser på sådana som carolas dotter?

      Eller människor av kvinnokön överhuvudtaget.

        Förstår inte vad din kommentar har med min att göra?
        Som vanligt när man belyser de unika problem som invandrarkvinnor, eller de kvinnor med utländsk bakgrund, har så får man svar som ”aLLa KViNnoR!!”.
        Varför?
        Varför får man inte nämna att dessa har både sexism och rasism att handskas med? Är det för att det sätter strålkastarljuset på hur vi totalt har misslyckats, speciellt vi svenska kvinnor, med att faktiskt hjälpa dessa? Och då menar jag på samhällsnivå, ine individnivå.
        Det ska gullas och klemas med invandrarmän och de får förtur rätt in i landet medans kvinnorna ignoreras och blir offer för både våldäkt som går oanmälda (för vad är vitsen? ), våld av olika slag och förtryck i hemmet. Vad gör svenska feminister för att hjälpa? Carolas dotter är hennes prio så hon tänker nog mer nyanserat än vad du gör. Hon vet att dessa män av mena ursprung ser på mörkhyade kvinnor som horor, speciellt de som ej är muslimer. Säkert är hon påläst om den unika situation de som både drabbas av sexism och rasism lever med.

          Men orka. Fattar du inte vad jag menar med att mena-män har en allmänt kvinnofientlig religion och kultur ur våra ögon sett, så orkar jag inte förklara.

            Det är väl snarare en självklarhet? De flesta vet redan det.
            Inte mitt fel att du inte kan sträcka dig längre än så för att se att det finns olika nyanser av kvinnofientlighet och att vissa kvinnor drabbas mer än andra pga yttre faktorer som hudfärg t ex. Det var själva poängen i min kommentar som du helt missade.
            Läs på lite istället men det ”ooorka(r)” du väl inte.

              Fast nu är det ju etniska svenskar som utsätta mer av män från mena enligt brå.

                Utsätts för vad? Rån? Överfallsvåldtäkt? Ja, där håller vi nog alla med och det är väl inte så märkligt med tanke på ekonomi plus att mena kvinnor inte får röra sig fritt utanför hemmet.
                Jag har däremot genom mitt jobb pratat med dessa invandrarkvinnor och de saker de får stå ut med. Det är både misshandel och våldtäkt. Hur tror du anmälningsbenägenheten är där? De lider i det tysta och ingen bryr sig.
                Hade vi stoppat invandringen av män och prioriterat kvinnor och riktiga barn under 12 år så skulle dels invandringen mer än halverats och även så kriminaliteten.
                Men det gjorde vi inte och nu är det mer eller mindre försent.

                  Men varför argumenterar du emot mig när alla kvinnor är inbegripna i min varning? Skulle svenska kvinnor gifta sig mer med män från mena så skulle de bli offer exakt lika ofta som de invandrarkvinnor du nämner.

                    Ja, det håller jag med om men min TS handlade om rasismen dessa muslimer från mena-länder utövar mot mörkhyade, alltså mot svarta afrikaner vilket carolas dotter är.
                    Det talas inte mycket om det i Sverige men det jag ville poängtera är att det är inte så svart och/eller vitt som vardagsrasism vill få det till.
                    Dessa muslimer ser ingen gemenskap med en kristen svart flicka bara för att hon tekniskt sett är invandrare.
                    Det är allt jag ville säga. Att dessa män hatar alla kvinnor trodde jag var underförstått men tyckte vardagsrasism ville få det till att alla invandrare kommer överens och att det inte finns rasism inom olika grupper. Sen så ignoreras ofta invandrarkvinnor i debatten och jag ville belysa det.

                      Mm jag förstår. Det kan absolut vara så att hon tänker på sin mörka dotter. Jag ville absolut inte förta ditt budskap med min kommentar. Bara ta det till en förlängning. Carola är svensk, hennes son är skandinav och hennes dotter mörk. Ingen av dessa tre går helt säkert kring mena.

                      En kompis till mig, uppväxt i trygga Limhamn, röstade vänster, super PK och extremt ängslig när man nämnde invandring och problem i samma mening. För ett par år sedan blev han tillsammans med en svart tjej. De jobbade på samma skola i en förort med mycket barn från Mellanöstern.
                      Sedan vaknade han och såg hur barnen från Mellanöstern pratade till och behandlade hans flickvän, numera sambo. De är vidriga rent ut sagt. Så pass vidriga att hon valde att inte fortsätta sin anställning där utan tog jobb på en väldigt svensk skola just av den anledningen hur hon blev behandlad av barn från Mellanöstern.
                      På hennes nuvarande skola som är till 95% svensk är det natt och dag jämfört med föregående som var 95% barn främst från Mellanöstern.
                      Tror vi alla vet vilka länder och platser i världen som är mins toleranta och mest rasistiska.

                      När ska vi börja kalla en spade för en spade och sluta vara så ängsliga?
                      Och ja, det är alltid underförstått att inte alla invandrare är rasister, kriminella osv precis som inte alla män är våldtäktsmän.
                      Så, då besparade jag er att skriva ”men de flesta är skötsamma”, ”inte alla från Mellanöstern”.
                      Nä inte alla men alldeles för många för att bara acceptera deras beteende.

    Jag vill absolut inte bli ifrågasatt när jag berättar hur det verkligen är.

    Carola får väl säga vad hon vill och det borde Vardagsrasism också få göra.

      Hon gör ju inget annat. Hur försörjer hon sig egentligen? Hinner hon med det?

    ”Allas vår carola@official” skriver Paula på instagramkontot Vardagsrasism. Carola Häggkvist är inte ”Allas”. Tror verkligen inte att Carola vill vara ”allas”. Svårt att ta Paulas text på allvar när hon skriver så, det första hon skriver.

    Jag håller med Carola. Kanske är rasist då men tycker isåfall inte att det är hela världen.

    Jag tycker att det är fint och viktigt av Sverige att ta emot så många fler flyktingar än nåt annat EU-land och även jämfört med de flesta länder i världen. Sverige är ett öppet och fritt, välkomnande land där man delar med sig av sitt välstånd och ”turen” vi haft att födas i ett land med överflöd, fred osv. Det är också helt rätt och viktigt att värna om svensk historia och kultur, svenska språket, traditioner, vikten av att arbeta och betala skatt – vilket ju är ryggraden i vårt välfärdssamhälle. Allt detta kan rymmas samtidigt och man ska inte vara rädd att säga att man står upp för allt detta. Det är t.ex. inte fel eller konstigt att vilja lära ut svenska språket i Sverige, att flagga med vår flagga osv – det gör man i alla andra länder i världen också. Vet inte vart artikeln om Carola kommer ifrån men jag misstänker att man också har klippt och skarvat så man får fram nåt som ger sensation i påskhelgens nyhetstorka. Carola är inte dum, som en del vill tro, men hon är väl i sin ålder nu modig att säga vad hon vill och kanske inte bryr sig om det missuppfattas, hon har ju öppnat sitt hem för flyktingar, adopterat osv. så jag tror att få tvivlar på var hennes åsikter ligger. Att t.ex. Schulman skriver om henne passar väl hans egen situation nu att flytta fokus från den pågående disussionen om att hans böcker inte är så självbiografiska som han tidigare sagt – han vill väl helst inte prata om det utan hellre kasta sten (i glashus) mot nån annan. Kom ihåg när ni läser nåt att ALLA har ett egenintresse på en eller andra hållet.

    Är det någon som kan säga att det inte är invandrare som står för skjutingarna? Det är ju så. De flesta invandrare gör ju inte det såklart. Men det är väl knappast rasismn att påstå att så är fallet.

      Jodå, numer är t.o.m. rasistiskt med statistik, logik och vetenskap.

    Tycker alltid att vardagsrasismen ska skruva upp allt till max och vinkla det hårt för att hålla igång sitt konto. Tycker inte att hon känns ärlig alla gånger faktiskt. Kommer inte att lyssna på podden som hon har men Kajjan och Hanna just pga att hon är med där och är överdrifternas mästare som vill jaga igång mer hat än det redan finns.

    Alex Schulman bor på Östermalm och rör sig mest i närområdet. När var Alex sist i ett så kallat utsatt område? Alex lever i en bubbla! Jag håller med Carola! Jag är så innerligt trött på innerstadsbor som uttalar sig om en verklighet de aldrig kommer i kontakt med! Carola är inte främlingsfientlig utan realistisk. Alex är totalt verklighetsfrånvänd. Personligen är jag inte ett dugg intresserad av hans åsikter. Alex, din Sverigebild är ju helt åt fanders!

    Det har tagits in för många och relativt snabbt.

      Fattar inte varför det hon säger anses rasistiskt? Jag är inte någon fan av Carola ellet SD-anhängare. Är dessutom själv invandrare (kom hit som barn) och håller faktiskt med henne.

    Det blir otäckt när man inte får frsmföra sin åsikt ä, som Carola nu gjort, utan att det blir kallat rasistiskt utan att det finns en grund för det. Hon ser på saken från ett kristet håll viljet inte verkar vara ok. Vad är ok och vem bestämmer det? Om man inte får prata om vissa grupper, är det då inte att sortera folk? Ska vi fortsätta med omskrivningar för att vissa ord är tabu i kombination såsom muslim-kriminell? Det betyder ju inte att alla muslimer är kriminella och ja, även kristna kan vara kriminella. Ska vi uppfylla boken 1984 värld? Vem ör översteprästen, vardagsrasismen?

    Carola har 150% rätt

    1975 var 10 % av barnen mellan 1 och 6 år inskrivna på dagis, så den som påstår att hemmafrunormen inte rådde i slutet av 60- och början av 70-talet har helt enkelt fel.

      Är dagmammor medräknade i de 10%? Vanlig barnpassningsform på 60-70-talet.

    Rasism är ett stort problem. Men ett nästan lika stort problem är att man inte får adressera samhällsproblem utan att någon gapar rasism.
    Det är inte en slump att det är krig som aldrig tar slut i muslimska länder. Det är inte konstigt att det blir problem här när personer från länder som normalt krigar ska trängas ihop i utanförskapsområden. Det är andra kulturer och med dem andra värderingar som faktiskt inte passar minsta lilla ihop med den svenska.

    Och jag tycker Carola har en poäng. Det funkar inte att komma till Sverige och vilja ha ett nytt liv och då välja att sälja droger, stjäla och våldta. För det är vad många flyktingar gör här i Sverige. Vi behöver sluta dalta och utvisa direkt vid minsta lilla brott och sätta hårt mot hårt.

    Välkomna ALLA som behöver en fristad, men visa tydligt att kvinnoförtryck, våldtäkt och annan brottslighet är totalt oacceptabelt i Sverige. Inte svårare än så.

    Herregud att ni inte skäms, ni svenskar som till skillnad från mig och min man stannade i Sverige när det började spåra ur på allvar men trots detta inte klarar att säga som det är – ni lever inte längre i ert eget land, ni är under ockupation. Fattar ni inte det, vad är det för fel på er?

    Sverige är kört, det säger även polisen, ni kommer inte att få stopp på det och då lämnar välutbildade människor. Ni har mist två läkare i mig och min man för aldrig att vi skulle sätta våra barn i en vanlig svensk skola. Och förmodligen anar ni inte ens hur många fler läkare, tandläkare, veterinärer, sjuksköterskor, ingenjörer….som har sagt upp sig och numera bor i ett annat land. Ni har funderat över varför det är så svårt att rekrytera kvalificerad arbetskraft i dagens Sverige?

    Väx upp och ta till er sanningen. Och sen utvandrar ni så att ni får lugn och ro.

      De kanske vill stanna och kämpa för sitt land?? Sen är det inte så lätt att bara ta sitt pick och pack och dra.

    Jo, man får absolut sjunga både den blomstertid och nationalsången på skolavslutningar och det är ingen som brukar kommentera det. Jag arbetar på en skola i socioekonomiskt utsatt kommun, vi har stor del invandrare som elever men även elever som kommer från övre medelklass och bor i vita villor med pool i väldigt vita områden. Det är ingen som någonsin påpekat vad vi sjunger på skolavslutningen.

    Sverige är svenskarnas land.
    Här pratar vi svenska, betalar skatt, sjunger Sveriges nationalsång och är tacksamma för detta vackra land våra förfäder byggt.
    Är man en invandrare då ska man respektera Sverige och vår kultur.
    De som inte gör det kan åka hem till sitt eget land.
    Jag skulle personligen aldrig flytta till Italien. Kräva bidrag, vägra lära mig språket och försöka göra Italien till ett nytt Sverige.
    Man tar respekterar landet, dess kultur och historia. Så gör en vuxen mogen människa!
    Har inget med rasism att göra, det handlar om respekt och moral!

      Det här är ett så dumt resonemang att jag blev utbränd bara att tänka ut ett svar. Även jag är svensk och min kultur är att man inte får vara såhär korkad, vänligen reSPEkteRA.

    Öppna gränserna för kvinnor och barn enkom.

    Nu har Carola lagt upp i sin story
    att just det, iranska flaggan ligger ju i bakluckan på hennes bil sedan demonstrationen. Var är din frågar hon.

    Får man verkligen behandla en flagga så? Ska inte den behandlas och förvaras värdigare Aja baja, Carola?

      Klart man får ha den liggande i bilen. Man får inte skända flaggor. Men det gör ju vänstern hela tiden iofs.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.