Öppet Spår

Diskutera allt eller inget.
Inga begränsningar, men samma regler som alltid

340 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Hej, har hamnat i jättekonstig situation. Min kompis ska gifta sig men hon har i princip tagit tillbaka inbjudan för min sambo. Allt va lugnt skitlänge men sen har hon börjat skriva så sjukt konstiga saker om honom som hon aldrig har sagt förut. När jag förtvivlat försökt få tag på henne så har hon slutat svara. Är jag ens fortfarande inbjuden?

   Om hon inte sagt annat så ja. Frågan är ju om du vill gå om hon beter sig märkligt ?

   Det går tyvärr inte att svara på om man inte är din kompis.

   Hur ska vi veta det?

   Vad för saker? Har han gjort något mot henne?

   Du får nog dela med dig mer om någon ska kunna ge dig råd här. Det där är en väldigt luddig situation. Varför har hon varit arg/ledsen/besviken på din sambo? Vad är det för konstiga saker hon påstår? Är hon psykiskt sjuk? Vill du vara hennes vän?

    Min sambo har i omgångar mått psykiskt dåligt dock inget min vän har upplevt eller drabbats av mer än att jag anförtrott mig henne när det varit jobbigt så hela situationen känns så himla konstig då vi känt varandra i över 10 år. Vi bor i olika städer och kan inte ses så ofta men hon var ändå Maid of honor på mitt bröllop i somras. Hur ska jag hantera denna tystnaden. Jag känner att man inte behandlar en nära vän som man kännt så länge och sen bara ignorerar när man försöker ta kontakt och lösa. Liksom hotell i staden de ska gifta sig i är bokad men hon vägrar svara mig!? Är sjukt förtvivlad och förstår ingenting.

     Men vad är det hon anser din sambo gjort? Har han betett sig illa mot henne?

     Vad skriver hon för konstiga saker om sin sambo?

     Men din sambo = personen du är gift med? Eller har du en ny? Jag tycker du ska skriva ett meddelande till henne nu att du undrar varför hon inte svarar och fråga rakt ut vad hon håller på med?

     Fattar absolut noll av allt det här. Har hon helt plötsligt börjat skriva taskiga saker om honom på sms till dig? Och sen plötsligt slutat vara kontaktbar? Bara allmänt taskiga saker? Och har hon nämnt bröllopet? Eftersom du säger att hon i princip tagit tillbaka hans inbjudan. Och om du gifte dig förra året, varför kallar du honom sambo?

     Okej? Så vad gör din sambo när han mår psykiskt dåligt och hur har det påverkat din vän till den grad hon inte vill ha honom på sitt bröllop är väl frågan man får ställa sig? En annan fråga är väl hur du reagerat när hon tagit upp detta med dig.

   Har hon tagit tillbaka din sambos inbjudan eller har ni tolkat det så? Tänker att hon inte svarar längre också är ett svar i sig…

   Varför skulle du vilja gå när hon beter sig så där?

   Jag hade inte gått jag heller.
   En vän håller fan inte på så där

  Ska på Ellegalan. 1. Vad ska jag ha på mig? 2. Vad ska jag hålla extra utkik för gossipmässigt?

   1. Nåt jätteudda typ gosig kanindräkt? 2. Skapa ett drama vi kan diskutera sen.

   Är det du saskia? Och följdfråga: hur kan det inte ha blivit ett inlägg här om att saskia ska på ellegalan?!!?? Årets influencerhändelse juuu

    Jag är tyvärr inte Saskia! Är inte ens influensa dvs har NOLL hjälp med klädsel! Men också skönt för ingen kommer bry sig om min klädsel. Om jag inte kör på kanindräkten då.

    Vem är saskia?

     Hon jobbar på ett pilsnerpang.

      Häller upp öl åt grabbarna. Grabbarna tycker hon är bra.

   Givetvis grå kostym och mask av Bindan

   Du frågar i ett kommentarsfält på Internet två dagar före galan om vad du ska ha på dig – tänk att jag tror inte ett skit på att du ska gå.

  Favoritsaker att grilla som inte är kött? Fisk? Grönsaker? Veg-produkter? Halloumi tycker jag är godare stekt än grillad men det kanske kan tillredas på något kul sätt? Jag vill hitta något som gör mig alldeles lycklig för att det är så gott, på samma vis som sambon blir lyrisk av sitt grillade kött ?

   Jag gillar champinjoner som man marinerar i lite olja och vitlök innan. Och majskolvar så klart med smör!

    Champinjoner är absolut gott! Spett med marinerade champinjoner, lök, paprika osv är gott men inte jag-vill-ge-alla-en-kram-herre-gud-gott ? Kanske portabellosvamp? Majs med smör är gott, men inte grillat ? (vet att jag är i minoritet gällande det…)

     Portabello är vanliga champinjoner som fått växa till sig lite extra. Så du kommer nog inte vilja ge någon en kram om du grillar såna. Är själv ingen köttperson direkt då jag mest gillar mosiga kolhydrater men tror tyvärr det blir svårt att slå en köttbit när vi snackar grillat. Grillen är ju så torr så det ställer krav på själva råvaran. Inte allt kött är ju bra på grillen heller utan det ska vara lite fetare. Det är liksom fettet ihop med proteinet och lite maillardreaktion på det så uppnås smakmässig perfektion. Förstår precis känslan av att bli helt lyrisk och vilja dela ut kramar till höger och vänster och det är nog bara kött som klarar det. Även för en icke-köttare.

   Marinerade champinjoner är väldigt gott! Annars skulle jag sagt halloumi.

   Sparris med smör och parmesan

    Oooh! Det ska testas! Tack!

   Morötter! Och hel blomkål är jättegott att grilla ? nån fisk i foliepaket med passande kryddor. Själv är jag inget fan av aubergine men har familj/kompisar som älskat det när jag har grillat och bjudit på det.

    Bra tips! Fisk i foliepaket kan vara bra men jag behöver nog hitta något nytt sätt, lite andra kryddor eller så. Vilken fisk tycker du blir bäst? Älskar aubergine så klart det ska hamna på grillen också! ?

   Grillad marinerad zucchini, knyten med tex potatis rädisor sparris what ever, olja örter kryddor och tex fisk på ? champinjoner fyllda med tex blåmögelost och tvinna runt med bacon/annan liknande som kan fungera som täcke.

    Men Olivia! Blåmögelost! Nu snackar vi! ? Kul, ska lägga det på minnet. Aldrig marinerat zucchinin på något kul sätt utan bara olja och lite basic kryddor. Får utveckla det 🙂

   Grillost, paprika, sparris, potatis och tomat!
   Mmm..!

   Kanske ett slags grönsaksspett? Med lite brokoli,paprika, lök, svamp, halloumi etc? Och lite grillad majs? Potatis med massa smör i ett folieknyte?
   Och någon god sås till det? Eller någon quornbitar i en god marinad?

    Grönsaksspett så gott. Rökt tofu, paprika, squash, champinjoner, förvälld lök, tomater och vegetarisk korv t ex anammas. Marinad: olja, soja, vitlök, farinsocker, ingefära, koriander, rosmarin sambal oelek.

     Aldrig provat att grilla tofu! Tack för tips på marinad ☺️

     Vet inte om mitt svar försvann eller om det blir en dubbelpost nu… Jag har aldrig provat att grilla tofu! Tack för tips på marinad ☺️

   Spetskål penslat med smör, citron och salt.

    Aldrig provat grillat, tack för tips!

   Grillost, ej halloumi alltså och Spetskål.
   Och när jag åt djur älskade jag honugsglaserade kycklingspett?

    Grillost har tyvärr inte vunnit över mig än. Jag tycker det är helt okej men ingen festmåltid liksom. Jag äter inte heller kyckling men visst lät det gott med honungsglaserat!

   Halloumi blir väldigt mycket godare grillad tycker jag om man grillar den hel, istället för att grilla färdigskurna skivor. Det blir lite saftigare då 🙂

    Ja, och marinera hela! Blir så gott!

   Aluminiumpaket med lättkokt potatis, smör, dill och salt samt dito med majs, smör och salt. Så jädra gott!

    Herregud vad gott. Måste planera något sådant i helgen.

   Beyond burger♥️

   Grillade pilgrimsmusslor är wow! Marinera i olivolja och lite färska örter typ finhackad basilika, salt och peppar. Beroendeframkallande!

    Oh tell me more! Kör du dem på spett då eller hur gör du för att de inte ska trilla ner mellan gallren? Tillbehör?

     Ja kör de på spett varvat med paprika, squash och lök, allt i samma marinad innan. Eftersom pilgrimsmusslor smakar lite smöriga så får de den där exakta wow-smaken på grillen!

    ? Säger som E, berätta mer! Det låter som det kan vara riktigt, riktigt bra! Det och blåmögelostchampinjoner som någon tipsade om så kan jag nog vara i hamn ?

   Broccoli penslad med Sweet Baby Rays BBQ sauce.

    Oh! Låter absolut värt att testa!

   Champinjoner fyllda med vitlöksfärskost ?

    Låter inte alls fel! Det här med fyllda champinjoner har jag helt missat ? Marinerade, ja men inte fyllda. Låter väldigt gott!

   Jag älskar qournburgare faktiskt! Och en schnitzel från det gröna vego-märket (kommer inte ihåg vad det heter). Och så zucchini med olja och kryddor till!

    Schnitzel på grillen??

   Tyvärr men inget, absolut inget är godare än grillat kött med vitlök och örtsmör på. Det sitter i generna sedan gammalt ?

    Jag kan bli lite avundsjuk på hur enkelt det verkar vara för köttätare att få till något riktigt gott 🙂 Men ”tyvärr” så klarar jag inte att äta det utan får hitta andra sätt att vara matglad ☺️

   Hjärtsallad! Toppa med brynt smör med citron och lite soja i, samt rostade hasselnötter.

    Det låter inte dumt! Tack!

   Grillad ananas är riktigt gott. Eller pizza på grillen.

  Någon som vet vem cassklatzkows nya kille är?

  Lyssnar ni förresten på detskaver podd? Håller på att bli tokig av hur ängsliga de blivit? Det är psykologer och spådamer och snippsauna och healing och möte det lilla barnet och ambivalent och ankytningsmönster… blir helt matt.

   Haha undrade visst samma fråga längre ner.
   Gud håller med dig, vad pågår??? Hobbypsykologer och ett tjatande om att trösta sitt inre barn blabla konstant? Förstår inte varför man ska granska sitt mående sååå mycket som de gör, extremt ängslig. Blir typ deprimerad av o lyssna på deras avsnitt

    Detta var en stor anledning till att jag slutade lyssna. Det märks verkligen att vi rent generellt har det bra i det här landet.

     Samma, gillade förr men nu slutat lyssna..

     Verkligen? De ska leta problem och gräva ner sig i precis allting, klarar inte av när folk analyserar problem och känslor in i minsta detalj. Det känns inte sunt överhuvudtaget

   Samma!! Blivit så mycket sämre. Blivit deppig av den. Tror att det beror på att de inte rantar, skvallrar eller bjussar på något längre. Nadia är ZZZzzZZzz

    Ja men verkligen. Nadia är dötrist, cass är en psycho girlfriend och elsa pratar bara om sitt barn hela tiden. Snark.

    Podden kan sammanfattas med följade ord: narrativ, problematisera, ambivalent anknytningsmönster, möta det lilla barnet.

     Hahahaha håller med! Älskade podden tidigare men nu…. Dötrist! Slutat lyssna blir bara irriterad. Varför tror dom att deras åsikter är rätt. Fel på alla andra men inte dom! Näää fy.
     Lyssnar hellre på Rebecca Stella och mangz

     Hahhahahahaa så jävla sant. Sammanfattade hela podden

   Tycker de lyfter bra ämnen och är bra på att reflektera med varandra.

    Tycker mest att de tjafsar så fort de är oense om något. Det är också sjukt tröttsamt att lyssna på. Nej får bara dålig energi av att lyssna på deras podd.

   Slutade lyssna på deras podd just av den anledningen. Sjukt ängsliga och fjantiga med sina psykologer, inre barn och healing hit och dit.

   Tyckte det absolut tråkigaste avsnittet hittills var för ett tag sedan då de bjudit in en astrolog som grundligt gick igenom alla deras horoskop… wtf? zZzzZ Varför skulle det vara intressant för oss att veta? Hade vart kul om det var en liten del av avsnittet men alltså HELA avsnittet? Blir också stressad av att de kan få unga tjejer att besöka healers/snippsaunor för att hantera sin psykiska ohälsa. Vad hände med hederlig jävla KBT?

  Biancas klädmärke.
  Jag har alltid känt att hon inte är en som sätter trender utan följer efter när det gäller just kläder. Säger inte att det är fel. Jag är själv väldigt modeintresserad och gillar att se vad som är nytt etc. Jag har aldrig letat mig till Bianca för att hitta nya trender.
  Och ja alla designers etc behöver inte sätta trender men jag menar mer att det jag iaf ser Bianca bära har hon valt efter att ha sett det på ngn annan. Känner inte att det är rätt för henne ?.
  Exempelvis Chloe Schutterman som har ett eget märke. Hennes stil och sätt att skapa en outfit både av egna märket men också av andras, där ser man att det finns ngt..
  Biancas känns mer som ett sätt att vidga dit och tjäna pengar i en ”ny marknad” idk..
  Fattar ni? Ngn som håller med?

   Finns ett helt inlägg om detta precis under

   Jag håller med, hon är verkligen ingen trendsättare och verkar inte ha egna visioner inom mode. Hon själv är väldigt osäker och påverkas mycket av hur andra ser ut och vill alltid vara och se ut precis som alla andra, en ”basic bi#ch helt enkelt. Har heller aldrig sökt mig till Bianca för att bli inspirerad.

   Tänker lite tvärtom att hon är en megatrendsetter med tanke på hur många som följer och inspireras av henne trots att hennes stil eller outfits inte är jätteoriginella. Det är henne som person folk intresserar sig för och inte hennes outfits. Varför hon garanterat kommer sälja mer än chloe trots att chloe är mer orginell.

    Förstår hur du menar.
    Tänker mer att det inte är inom hennes kategori.
    Smink och talkshow absolut. Smycken o kläder idk.
    Tror att samarbeten med typ nakd skulle sålt bra men jag tror inte de unga tjejerna kommer hoppa på ngt som kostar över hm och Gina tricot priser. De skulle däremot gilla nakd med Bianca.
    Tror jag iaf.

   Saken med Bianca är att det rakt igenom känns som ett sätt att tjäna pengar. Missförstå mig rätt nu för att tjäna pengar är väl målet för alla entreprenörer, men jag upplever inte att hon har någon som helst passion för detta. Jämför man med Chloé så har hon en passion och det märks. Följde hennes blogg när jag var betydligt yngre och redan då hade hon ett stort intresse och ett öga för mode.

   Tycker hon SÅ är en basic b*tch vilket stör mig som fan. Fan med hennes pengar också. Alla dessa fantastiska kläder som kan hittas i Stockholm, och så köper hon en acne-jacka för typ 20 lax. Sååå jävla basic!!

  Någon här som kollar på Paradise Hotel och vet vad som hänt mellan Zacke och Nicole? ?

  Tänkte köpa polaroidkamera till sambon i födelsedags present. Jag vill att den är bra i dagsljus och kan tänka mig att lägga max 2 000kr men gärna en aning billigare om möjligt. Har ni några förslag?

   Jag fick en Polaroid Now i födelsedagspresent förra året. Tycker den funkar bra i dagsljus 🙂

   Fujifilm Instax Mini 11 har jag och alla mina tre syskon plus mamma och vi är väldigt nöjda! Kostar runt tusenlappen men en väska till är ett tips.

  Vad är det för bok Camilla skriver?

  Någon mer som lider av självhat? Jag är 30+, två barn och man. Pluggar till yrke med goda framtidsutsikter. Har tyckt illa om mig själv sedan barnsben skulle jag tro (inte blivit mobbad men blev under en period illa behandlad av förälder). När jag ser på bilder på mig själv som barn skäms jag, jag skäms över allt jag gör och hur jag är utan att egentligen ha någon anledning till det (om jag tänker logiskt). Men något i mig säger att jag bara är en bluff och att ingen tycker om mig. Hatar den här offerallen jag jämt bär men döljer väl. Någon där ute som lyckats överkomma sitt självhat och bygga upp en god självkänsla?

   Hej! Jag tror verkligen att du hade mått bra av terapi. Ditt självhat kommer du aldrig kunna lösa på egen hand. Lycka till<3

   Kunde varit jag som skrivit denna kommentar.

  Hej.
  Jag har idag fått utskrivet furadantin mot urinvägsinfektion. Jag ska ta en tablett efter varje samlag under ett halvår.
  Någon därute som har erfarenhet av detta och villa dela med sig.

   Hade typ samma problem men minns inte vad jag fick utskrivet. Nåt penicillin iaf- det var 20 år sen…
   ” botade” mig själv genom att låta min kille äta en penicillinkur också. Sen drack jag en stor kanna te på kamomill och åkerfräken varje dag i en månad. Efter det fick jag bara uvi nån gång vartannat år eller så.

   Åt alltså bara en penicillinkur samtidigt som min kille.

   Min syster körde denna kur, men längre än ett halvår, kanske ett år. Hon var redo att testa allt efter återkommande uvi i flera år. Det fungerade tillfälligt men så fort hon slutade så kom hennes uvi tillbaks. När hon försökte bli gravid bytte hon gynekolog som inte alls var positivt inställd till så mycket antibiotika. Hon fick istället rådet att dricka mer vatten, kissa före OCH efter samlag, undvika allt som är dåligt för underlivets miljö (syntettrosor, stringtrosor, tampong, tvål) och en dag per dag tvätta med ren babyolja (absolut inget annat, utan helt vanlig ren babyolja). Det hjälpte superbra och sedan dess har hon sluppit problem. 🙂

    Tack för ditt svar. Jag kissar före och sex. Dricker mycket varje dag. Har bara stora bomullstrosor. Tvättar med babyolja. Får urinvägsinfektioner ändå.

     Blekt toalettpapper är superviktigt. Det är alldeles för mycket skit i oblekt papper.

     Usch jag vill inte vara den som säger det, men det kan inte handla om otrohet för någon av er?
     Min bästa vän fick konstant urinvägsinfektioner med sitt ex, det visade sig att han var otrogen under deras förhållande.

      Finns noll korrelation mellan urinvägsinfektion och partners otrohet. Std hade varit en annan sak.

       Tydligen så kan en penis bära på bakterier och svamp från andra partners. Kvinnor har olika bakterieflora och ph-värden där nere. En otrogen man kan visst skapa obalans i sin partners vagina.

        Det hände mig. Fick uvi och bakteriell vaginos när min sambo var otrogen. Jag hade inte haft annan på 10 år så fiffin fick spel av någon annans gegg.

      Nej ingen är otrogen.

   Hoppas de funkar för dig! Om inte så vill jag tipsa om D-mannose, ett pulver man blandar i vatten (finns som kapslar också men de har jag inte testat). Jag brukar ta det vid minsta känning eller ibland efter samlag om det känns som att det behövs. Funkar toppen för mig! Har haft urinvägsinfektion kanske två gånger sedan jag började med det (båda gångerna hade jag slut på pulver), innan fick jag det titt som tätt.

    Jag har tagit två kapslar d-mannose sedan februari. Men det funkade tills nu då jag fick uvi.

   Jag hade samma när jag träffade min kille. UVI hela tiden. Sen fick jag en sådan kur och tillslut blev våra genitalier kompatibla med varandra. Det var skönt att ha kuren så att jag slapp UVI, tror jag fick ett par gånger till efter kuren var över men nu har jag inte haft på många år trots samma kille och en hel del sex. Hehe.

    Vad skönt för dig. Vi har varit tillsammans över fem år men jag har fått uvi flera gånger om året dessa år vi varit tillsammans.

   Hej,
   Haft uvi sedan jag var liten och ätit massor av antibiotika. Inte hjälpt utan varje gång kommit tillbaka efter sex. MEN nu har jag inte ätit antibiotika på 3-4 år! Såhär ska du testa med:
   Be läkare skriva ut Hiprex (är inte antibiotika utan är extremt sura piller som hämmar bakterietillväxt). Innan sex ska din kille tvätta sig i underlivet, sen efter sex ska du kissa och ta en Hiprex tablett. Dagen efter på morgonen tar du en Hiprex till och om det behövs (om du känner de där stickningarna) så ta en till under dagen och en innan natten.
   Genom detta får du ett heeeelt nytt liv och lust med. Är ju fan inte kul att ens tänka sex när man får uvi efter och du behöver INTE äta massa antibiotika. Testa detta, det hjälper på riktigt! Tro mig jag testade allt innan och tom var på en utredning där de pratade om att vidga urinröret (som tydligen skulle vara sjukt vidrigt). Lycka till!! ??

    Kanske ska kontakta vården igen och fråga om hiprex.
    Fick denna halvårs kur utskriven av läkare på akuten dit jag blev tvungen att åka då jag ej fick hjälp på vc efter tre dagars uvi som ej gett med sig.

     Jag började få UVIs av sex tidigt, och under ålder 22-38 fick jag UVI varenda gång jag hade sex. Första året testade jag sjuka mängder d-mannose, naturopatkurer, inget socker, olika antiobiotika efter bakterieanalys etc. Efter det gick jag på en tablett efter sex i alla dessa år, med olika partners. Testat hiprex också, och följt alla hygienråd. Testat otaliga medel men senaste två åren har jag vart frisk efter att ha använt nåt som heter UrinCur, säljs på apoteket. Ändrar bakteriefloran i tarmen. Det var en process, i början tog jag de varje dag, och fick fortf infektioner men kunde för första gången få bort dem med kopiösa mängder c-vitamin i vatten, istället för att det gick till njurarna. Sen försvann infektionerna så länge jag fortsatte med urincur. Sen trappade jag ner, fick nån enstaka infektion men den försvann med ökad dos urincur och c-vitamin. Nu var det 18 mån sen jag hade en infektion, och säkert nästan ett år sen jag ens kom ihåg att sist ta ett urincur piller. Det verkar ha förändrat min bakterieflora i grunden. Har sex flera gånger i veckan, och jag behöver inte oroa mig för nåt. Har haft olika partners men senaste i sju år, så det är inte pga han. Men ja jag kan inte förklara hur positivt detta påverkar mitt liv. Jag har verkligen hatar alla tips jag fått med åren då jag redan provat allt, men ja, detta botade mig ta i trä.

      Vad avundsjuk jag blir.
      Låter precis som jag. Har lagt ner otaliga summor på d-mannose, diverse kosttillskott och naturpreparat. Googlat sönder mitt psyke på allt som står att läsa om uvi.
      Vet att jag efter en antibiotika kur någon gång köpte en förpackning urincur och tog för att hjälpa magen lite på vägen. Kanske skulle fortsatt med det.
      Hjälpte det dig att ta en tablett efter varje samlag eller fick du uvi ändå?

      Jag har haft samma partner de senaste sex åren och han lider inte av några bakterieproblem.
      Ja, denna ständiga oron. Den tar kål på så mycket i min vardag, vågar inte ens sätta mig på min cykel längre. Jag är bara 39 år och vill inte ha så här resten av mitt liv.

       Nu minns jag så dåligt men jag har för mig att jag i början tog ett piller om dagen, först i kombination med min vanliga antibiotikaprofylax, men minns inte hur jag vågade hoppa över den första gången. Det kan ju va att jag haft supertur och den passar att bekämpa just min flora. Men jag minns det som att jag första halvåret tyckte att jag la massa pengar på urincur, så mycket måste jag ha konsumerat. Och de första omgångarna med liter på liter vatten med c-vitamin brustabletter. Hoppas du hittar nåt som funkar till dig, och om inte, det är inte ditt fel om du inte provar allt!! Som du säger, du kan lägga all din tid och kraft på detta och bränna ut dig själv helt, men inte ens en specialistläkare har ju svaret på vad som botar kroniska UVIs. Så ta hand om dig också <3

        Tack för att du återigen svarat. Du kanske inte läser tråden mer men undrar hur om du minns hur länge du gick på antibiotikaprofylax? Och vilken sort?

        Jag ska avsluta min kur på fem dagar för uvin jag har nu och sedan börja ta en tablett efter varje samlag. Har en förpackning urincur hemma som jag kanske bör börja med direkt efter denna femdagars kur.

        Ja, man blir helt förstörd av detta. Att aldrig få något riktigt svar på varför och hur man botar det. Psykiskt utmattad av att manövrera kring detta varje dag, det påverkar ens livskvalitet enormt.

         Jag vet att den jag haft absolut mest som profylax är nitrofurantoin, det är den vanligaste de ger. Sen ibland fick jag byta till en annan jag inte minns, för att man inte får stå på samma för länge. Skulle säga att jag tagit i snitt 1,5 piller i veckan när jag vart i relation, inte vågat ha sex mer ofta än så.

         Sen har jag haft två singelperioder på 1-2 år då jag hoppades att det skulle läka av sig själv iom att jag inte triggade igång det, men nix. Varje gång jag fått en infektion har jag testat och fått bekräftat att det är en bakteriell infektion och därmed har antibiotika krävts.

         Fick också en del ”genombrytningar”, alltså infektion som behövde helkur trots att jag tagit profylax. Men kanske en per år.

         Minns en gång när jag inte hade antibiotika hemma och jag och partner hade sex i kanske 5 sek, alltså vi ångrade oss direkt för att inte ta risken, och jag fick ÄNDÅ en infektion! Vissa läkare säger nämligen att man ska va försiktig med att skapa för mycket friktion, för det får in bakterierna i urinröret…visst kanske för den som får en infektion då och då, men alla jag träffat med kronisk har inte kunnat titta på en penis utan att få en infektion. Typ. Nour konstigt att relationer och psyke påverkas.

         Tycker absolut du ska testa urincur och börja direkt efter antibiotikakuren. Om det inte fungerar har du inte tagit något starkt eller skadligt. Och förhoppningsvis får du lite lugn och ro nu med profylaxtabletterna, inte behöva gå och vänta in infektionen efter sex. Håller tummar och tår!!!

          Tack för att du svarat igen. Det är så skönt att få ventilera och fråga någon som gått igenom samma sak och förstår plågan. Jag är evigt tacksam.

          Det är furadantin//nitrofurantoin som jag har fått utskrivet som profylax. 100 tabletter.

          Nu när jag går på ”vanlig” kur under fem dagar känns det så skönt. Att jag kan slappna av och inte oroa mig för infektion. Får se hur psyket mår när jag tagit sista tabletten på måndag.

          Exakt, gå och vänta in en infektion efter sex som man vet kommer, man blir knäpp. Exakt två dygn efter sex för min del.
          Jag håller också tummar och tår att detta ska fungera så jag får lite sinnesro och vågar göra en så enkel sak att cykla.

          Tack för att du delat dina erfarenhet kring detta. Betyder så mycket för mig.

     Wtf åkte du till akuten för en UVI… och folk undrar varför det är så långa väntetider på akuten…

      För att jag blev ditskickad av vc för att jag hade frossa och då kan uvin gått upp i njurarn. Så läkaren på vc skickade dit mig. Jag åkte inte på eget intiativ.

       Mycket bättre att stoppa en UVI innan den går upp i njurarna! Då hade du eventuellt ta upp en vårdavdelningsplats och det är ju onödigt både för dig och sjukhuset…

        Jag ringde vc i måndags vid första känningar men fick ingen hjälp då.
        De sa att jag skulle vänta.

         Till er som söker hjälp för UVI hos vårdcentral ….. gör inte det. Sök på ”urinkollen” och fyll i formuläret på hemsidan. Inom två timmar har du recept på antibiotika. Varsågod!

  Från en singel till er i en relation

  Jag har en gift vän som är inne i en väldigt dålig period med sin partner. De bråkar oavbrutet och den senaste tiden har jag gått från att vara en vän till att bli en terapeut. Min vän hör av sig ofta och vill ventilera det senaste vardagsbråket och nu har jag börjat bli dränerad. De är som sagt gifta och har flera barn och jag anser verkligen inte att de ska skilja sig, men de måste göra något för nu är det bara ett öppet sår som blir mer och mer infekterat. Häromdagen när hen hörde av sig för att “uppdatera om senaste bråket” föreslog jag till slut att det kanske är dags att boka en tid för parterapi. Det var uppenbarligen fel sak att säga för min vän gav mig ett kort sårat svar och har sedan dess inte hört av sig igen. Jag vill att min vän ska kunna prata med mig om hens problem och jag vet ju att personen oftast bara behöver någon som lyssnar, men nu har jag ”kritiserat” deras äktenskap känns det som.

  Ni som är i en relation, hur vill ni att nära och kära hanterar situationen när ni är öppna med att ni har det dåligt i relationen?

   helt rätt
   du är en vän. du har gjort tillräckligt. lyssnat ältar etc. nu måste proffs ta vid. sen kan du va bollplank. säg att du inte känner att du kan ge mer o vill hen väl o då behöv ett bryt att gå o fä terapi. funkar inte det så peppa dom till skilsmässa. stå på dej!

   Nä fy fasen för att behöva lyssna på en kompis återkommande tjafs med sin partner. Självklart ska man lyssna och dela med sig av jobbiga saker som händer i livet, men det finns en gräns. Hade själv en föredetta kompis som konstant skulle ha råd angående henne och hennes pojkväns bråk. Blev helt dränerad av att behöva lyssna på skiten och leka terapeut varje gång vi sågs. Detta var visserligen för 15 år sen när vi var 20…

   Tycker att du gjorde helt rätt. Du har gjort vad du kan och nu får de söka professionell hjälp för att hitta tillbaka till varandra. Om det är vad båda vill.

   Nej du gjorde helt rätt – oavsett vad hon ville ha i stunden så är det inte fel att uppmuntra till professionell hjälp om det verkar som att det behövs. Hon kan såklart ha blivit sårad ändå dock – Det är ju inte alltid känslor är rationella liksom.

   Skicka ett sms och skriv att du inte menade att kliva på några tår, utan bara vill det bästa för henne och att du genuint tror att de skulle må bra av att prata med någon tillsammans – Att det inte handlar om kritik utan om att det faktiskt hjälper folk. Tycker också att du kan säga att du inte känner att du klarar av att vara hennes enda bollplank i det här tex.

   I grund och botten kan man inte kräva att ens vänner ska agera samtalsterapeuter istället för att ta tag i problemet, stå på dig (om än så snällt och förstående som möjligt, förstås)

  Nån som vet vem cazzklatskovs pojkvän är?
  Och vem Tanbyklaras ex är som ska va så toxic?

   Tycker Klara känns rätt toxic själv

   Skulle gissa på Sanny Dalbäck (exet alltså)

  Ber om era bästa tips på bb cream för fet hy.
  Nån som testat garniers dark spots?

   Lumene, H2O skintint från Pixi, Kiehls har en bra också tror jag. Med vänlig hälsning, Flottfia

    Haha! Tack för tips flottfia.

  Alltså.. hur ofta är för ofta att göra ultraljud? Tänker på HT ? Är det så att vården erbjuder detta när man är gravid igen efter sent missfall?

   Hon har väl en riskgraviditet pga tidigare havandeskapsförgiftning? Men det borde ju kunna uteslutas med blod- och urinprov… Tror inte man ser sånt på ultraljud..? Det är väl inte bra att göra för många ultraljud heller med tanke på strålningen..

    Det är ingen strålning i ultraljud….. det är ljudvågor….

     Nästan så att man kan tro att det är…ultra…ljud…

      Jag var idag gammal när jag insåg detta

       Här kommer mer mindblown för dig då 🙂
       Sonogram är engelska för ultraljud. Sonus är latin för ljud, vilket återfinns bland annat i det populära högtalarmärket Sonos. Och i ordet ”sound”.

       Bonusfakta! Ekolod heter sonar på engelska. Gissa från vilket latinskt ord det härstammar?

        De var väl kub hon gjorde? Men hon får det att låta som ngt annat.

         Vad menar du? KUB är ultraljud + blodprov?

          Men de låter ju som hon får special uljud med det var ju kub hon gjorde idag. De får alla göra i region Halland.

    Jag gick på specialist mödravård och gjorde kanske 8 ul, några fler vid andra graviditeten.

    Nej det kan inte enbart uteslutas med blod-och urinprov. På dessa extra ultraljud kollar de flödet i navelsträngen bland annat och kollar moderkakan extra. Eftersom havandeskapsförgiftning är kopplat till just moderkakan och navelsträngen är ju kopplingen i mellan barnet och moderkakan. Det går att se redan i vecka 16 om flödet redan är dåligt och hur moderkakan ser ut med ultraljud. Hälsningar från en som fick svår havandeskapsförgiftning två gånger.

   Man kan absolut få fler ultraljud om det är så att man haft upprepade missfall eller liknande. Gjorde 4 ultraljud under min ena graviditet men bara RUL under min andra. Är ju olika många av flera anledningar ?

   Hon är högriskpatient med tanke på det som hände förut med havandeskapsförgiftningen. Så det är inte alls konstigt.
   Jag fick också gå på ultraljud varannan vecka från v 9 tills det var dags att föda med mina 2 yngsta då jag varit gravid med ett svårt sjukt barn.
   Efter några ultraljud var det inte så spännande och kul dock utan mer drygt att behöva åka till sjukan ofta.
   Jag är inget fan av HT men jag förstår att hon bör hållas koll på. Och hoppas såklart det kommer gå bra.

    Det är det jag tänker, att det tillslut inte kan vara roligt längre att gå på ultraljud såsom RUL kan vara (om barnet då är friskt)? Utan mer ”långtradigt”?

     Jag gjorde ca 20 ultraljud under min graviditet och jag kan meddela att det var precis så jag kände. KUB och RUL var kul och spännande, men alla UL på grund av komplikationer var mindre kul, speciellt eftersom det var mitt i pandemin och jag helst hade undvikit att åka kommunalt och sitta i väntrum. De flesta UL gjordes vaginalt och även om jag känner mig helt bekväm med sånt hade jag helst sluppit.

   Vården gör inte ultraljud för skojs skull, alla är medicinskt befogade. Hon fick inte ”sent missfall”. Vården avbröt graviditeten pga livshotande havandeskapsförgiftning. Men håna vidare du ?

    Så extremt sen abort vore rätt term då?
    Jag hånar inte, menar mer hur drygt det måste vara att gå så ofta, det kan inte alls vara lika spännande som ultraljud är annars? Att det kan bli för ofta så att det tar bort den roliga känslan som många får?

     Man gör ju inte ul i dessa fall för att det är kul utan för att hålla koll på fostret.

     Förlåt om jag är anal men vad är poängen med det här inlägget? Att diskutera huruvida det är roligare göra ultraljud en gång mot tio gånger? Varför bryr du dig om andra ultraljud än dina egna?

      Varför bryr vi oss om andra människor här på denna blogg överhuvudtaget? För att det är intressant kanske.

       Sorry men jag kan verkligen inte alls relatera till hur det blir intressant för någon annan än den som gör det (om ens för den…) 😀

      Det kan man fråga sig om alla som diskuteras här isåfall? För att det är intressant, är väl alltid svaret.

     Nej, ett livräddande ingrepp vore rätt term. När det handlar om att försöka rädda livet på sig själv och sitt barn så tror jag inte att man reflekterar så mycket kring dryghet och utebliven spänning, faktiskt.

     Nej, efter vecka 22 är ”avbrytande av havandeskap” rätt term och används både inom vården och inom juridiken. Att du vill kalla det en extremt sen abort känns som ett försök att skambelägga faktiskt, som att hon valde det.

      Exakt. Som jag fattat det dog hennes son under förlossningen, de försökte väl rädda dem båda.

     Nej det är inte rätt term. Hennes förlossning sattes igång för att rädda båda deras liv. Hennes läkare bedömde att det var farligare för henne och barnet att fortfarande vara gravid än att sätta igång förlossningen med allt vad det innebär, extrem prematur och alla eventuella komplikationer. Att fortsätta vara gravid hade definitivt slutat med döden för både mor och barn. Tyvärr gick inte att rädda hennes son som dog under förlossningen. I Sverige räddar man barn från graviditetsvecka 22, hon var i vecka 24.

     Hälsningar från en som har fått svår havandeskapsförgiftning två gånger.

   Meh? Det avgör väl behandlande läkare i det enskilda fallet och inte random person på internet.

   Det är inte farligt att göra ultraljud ofta. Vissa tror det men det är ett missförstånd – ultraljud innebär ej strålning! Däremot har man inom vanlig regional vård så klart inte tid/pengar för att göra ultraljud i onödan, så om de bedömer att det behövs ultraljud varannan vecka så är det p.g.a. medicinsk indikation.

    Citerar Strålsäkerhetsmyndigheten: ”Även om metoden bland allmänheten betraktas som riskfri kan ultraljud vid felaktig användning orsaka skadlig uppvärmning av fostret. Dessutom har epidemiologiska studier visat att det finns risk för neurologisk påverkan hos foster som exponeras för ultraljud. Därför ska metoden enbart användas i medicinskt syfte.”

     Man kan ju anta att vården använder det på rätt sätt och i medicinskt syfte.

      .. ja?

     Av vilken annan anledning tänker du att vården skulle utföra ultraljud än medicinsk…?

      Det finns privata mottagningar där man betalar typ 900 kr för ett ultraljud som ingen vårdpersonal måste remittera en till. Men jag vill tro att även dessa mottagningar säger nej om någon för skojs skull önskar dagliga ultraljud…

      Ingen. Handlar inte om Hanna öht utan var ett svar på att det inte är farligt att göra ultraljud ofta. Jag hävdar inte att det någonsin skulle föreligga fara när medicinska instanser eller för den delen andra seriösa aktörer utför ultraljud

     Läser man på djupare så framgår det att ultraljud som orsakat uppvärmning har berott på att man utfört det för länge, t.ex. för att ”få bra bilder”. Alltså inga medicinska skäl, utan rätt ytliga skäl så att säga. Den enda påverkan jag kunnat hitta i vetenskapliga artiklar har handlat om en ökad risk för pojkar att bli vänsterhänta. Ja, låter bisarrt, men det är på den nivån vi snackar skador. Jag har läst på mycket om detta då jag haft upprepade missfall och av den anledningen vill ha/har fått fler ultraljud än vad som anses normalt i Sverige, så självklart har det varit viktigt för mig att förhöra mig om att det inte ökar riskerna för skador/missfall/annat dåligt. Men om någon kan hänvisa till en vetenskaplig källa som visar något annat är jag jättetacksam. Det var ett tag sedan jag läste på och frågade vården om detta, inte lyckats bli gravid på ett tag.

      Jag önskar att du får anledning att få ultraljud snarast!

       Tack snälla, det gör jag med! <3

   I många länder gör man ultraljud som minst fyra ggr per graviditet, och som mest varje månad i graviditet.

   Man ska göra så få ultraljud som möjligt. Det finns bland annat ökad risk för neurologiska skador för barn som utsätta för ultraljud ofta.

    Jo men där väger man ju risken precis som vid alla undersökningar. Ett ultraljud är inte till för en kul och mysig stund för föräldrarna utan en medicinsk undersökning. Givetvis finns risker men läkaren bedömer antagligen här att riskerna inte överväger risken med att inte sätta in extra koller.

   Vad tycker du är ett bättre alternativ? Att hon tackar nej till de extra kontroller som hennes läkare anser är nödvändiga?

   Hur ofta är för ofta att försöka hitta någonting att klaga på hos denna, relativt lilla och rätt ointressanta, mikroinfluencer?

   Jag känner mig smått skenhelig som skriver detta, men har du/ni inte stört dig/er tillräckligt?
   Greppat tillräckligt många halmstrån vad gäller henne?
   Hade jag inte satt ner foten tidigare så hade det funnits sådana här kommentarer om henne under varenda inlägg på den här bloggen.

    Tror ibland de är hon själv som trollar igång det. Jag tycker hon ibland kan va rolig att diskutera men inte längre, hon köper ju dessutom följare.

     Så hon är nog mindre influenser än Mona ?

     Ja det känns lite så, tanken har slagit mig med.

    Jag är helt ointresserad av henne, men förstår inte ”urvalet” från din sida. Hon har 10K fler följade än Anna Book och henne gör du själv inlägg om då och då.

    Tycker att det är mer störigt att det i princip är omöjligt att få upp en kommentar på första försöket utan strul, än att scrolla förbi en tråd om en influencer som inte är så intressant

     Monas universum då? 10k följare. Hon är ju microinflunser om någon?

      Hon är mer känd som bloggare, än Instagrammare.

       Aha hade jag ingen aning om? kollade bara hennes insta lite snabbt då fattar jag?

  Ponera att ni stöter på en ~magisk ande~ som kommer ge er det sanna svaret på en fråga ni ställer den, oavsett vilken fråga det är, vilken fråga hade ni ställt då? För den roliga sakens skull kan ni väl svara med en ”seriös fråga” och en liten mer oviktig fråga 😛 Exempel på seriös fråga: ”Vem dödade egentligen Palme?”. Exempel på oseriös fråga: ”Varför blev Maja och Sanna ovänner?”

   Undrar vad som hände med Madeleine McCann.

    Det var exakt den meningen jag tänkte skriva!

   Jag skulle fråga vad som händer när vi dör. Sedan vart jag lagt mina bilnycklar. Fast bilnycklarna är kanske den viktiga frågan.

   Vad händer efter döden? Hur har min bonusförälder det i himlen? ❤️

   Kan jag få en pratstund med min döde farmor – hur vad hennes liv?

   Om min pappa verkligen tyckte om mig och var stolt över mig innan han dog.

   Var min favoritsport-bh har hamnat, letat i ett halvår efter den nu

   Grät Sandra verkligen i sin sallad på riktigt?

   Som redan nämnt : vad hände Madeleine .
   Hur byggdes pyramiderna? Haha förstå vad pengar om man har svaret .
   Eller fråga Gustav Wasa om färden på skidorna.

   Tänker mina ex-bästa vänner från gymnasiet , på mig ?

   Min seriösa fråga: är/var Larry Stylinson på riktigt?
   Min oseriösa fråga: vart tog det där halsbandet vägen egentligen?

   var bor närmsta utomjordiska civilisation?

   Jag hade frågat vad är den vinnande jackpotraden på Eurojackpot nästa gång jackpoten är på 1.2 miljarder kronor.

  Margareta Grääs

  Är det någon som sett hennes senaste vlogg, där hon pratar om all negativitet hon får och att hon antagligen inte kommer att vlogga något mer?
  Jag tycker att det vore riktigt tråkigt faktiskt, då jag verkligen uppskattar hennes vloggar. Tycker att hon verkar vara en riktigt härlig person och jag gillar verkligen jargongen mellan henne och hennes sambo.
  Sedan kan man tycka vad man vill om konsumerandet av smink och prylar, vilket jag kan känna är lite galet, men tycker ändå att folk kan hålla god ton liksom.

   Hoppas verkligen inte att hon slutar med vloggarna! Gillar också deras jargong och att hon inte gör sig till, hon känns så genuin ?

   Då tycker jag att du ska skriva det till henne.

   Klarar inte av att se hennes videor, hon lever kvar i det gamla youtube när man trodde man behövde skrika för att tittarna ska höra en..

   Jag såg den, och kollade sedan på tidigare vloggars kommentarer för att se vad allt handlade om. Jag hittade typ 2-3 kommentarer som kunde anses som icke-positiva, men de var absolut inte negativa. Så om det inte är typ privata DMs hon fått med negativa kommentarer så förstår jag inte riktigt vad hon menar. Hennes kommentarsfält är ju överösta med positiva kommentarer och feedback, alla älskar henne! Önskar hon kunde fokusera mer på det positiva (som är typ 99% av hennes följare), och uppskatta all beröm och positiv feedback hon får istället 🙂 Tycker också om hennes kanal jättemycket och vloggarna är supermysiga!

  Är det vanligt att småtjejer på 8-9 år har många piercingar i öronen? Alltså flera stycken. Jag har alltid tänkt att det är en tonårs- /vuxengrej.

   Det är väl hyfsat vanligt skulle jag säga.

    Inte att de har fler än ett hål vid den åldern.

     Det är åtminstone inte ovanligt.

   Aldrig haft någon elev som har så. Varit lärare på högstadiet i många år. Joo, kanske någon nia nu om jag tänker efter.

   Tror jag hade 3 hål i örat vid den åldern.

   Tycker att mycket kryper ner i åldrarna. När jag var liten var man tvungen att vara 10 år för håltagning i örsnibb på den enda salong som gjorde sånt. Gjorde sen ett gäng hål vid 16 år och nu fyllt på med fler vid 30 år.

  Jag har så himla dålig aptit vissa dagar, pga medicin. Jag får verkligen kämpa och tvinga i mig något, men det är omöjligt att ta mer än några tuggor. För att inte rasa i vikt äter jag extra kalorier de dagar när jag faktiskt kan äta, men eftersom jag inte är särskilt hungrig då heller blir det ofta något kaloritätt, typ chips.

  Det är ju inte hållbart i längden. Är det någon som har några bra tips på ”lättäten” mat med mycket kalorier? Tyvärr äter jag inte mjölkprodukter, så grädde och yoghurt och sånt går bort :/

   Nötter kanske kan vara nåt?

   Näringsdryck? Prata med läkaren som skriver ut medicinen så kanske du kan få den på recept.

    Jag är inte underviktig (än), så tror inte att det är aktuellt. Jag ska absolut ha det i bakhuvudet om det fortsätter så här.

    Tack! 🙂

     Man behöver inte vara underviktig för att få det

   Om du har kontakt med vården kanske du skulle kunna få näringsdrycker på recept?

   Avokadotoast
   Bananpannkaka med jordnötssmör
   Proteinbars
   Smoothie med proteinpulver? Och typ nötsmör

  Vad glad jag blev över domen idag gällande dessa psykopater. Hoppas inte Hovrätten sänker straffet!

   Hur kan man ens vara försvarsadvokat ?

   Ingen bra dag för tjejerna…

   …nä, de tog bara ifrån Tove alla dagar hon hade framför sig i livet.

   Så fruktansvärt för Tove och alla hennes närstående.

    Advokater finns inte till för att försvara en handling. Deras jobb är att se till att rättegången är rättvis. Du vill inte bo i ett samhälle där rättegångar sker utan advokater.

     Hur blir rättegången rättvis t ex genom att Sangborn hävdar att Tove dog pga. kvävning genom inandning av kräk av maginnehåll till lungorna?

      För att det måste kunna uteslutas för att det ska vara rättssäkert. Vem ska ifrågasätta alla andra teorier om inte en försvarsadvokat? Eller menar du att åklagaren ska få lägga fram sitt åtal och det ska klubbas igenom utan försvar?

       beror på vad försvarsadvokaten använder som källa tänker jag

       sig själv?
       eller läkaren?

       jag tolkade nyhetsinslagen som att försvarsadvokaten hävdade att läkaren sagt det

      Genom att åklagaren då måste lägga fram bevisning som övertygar rätten om att så inte är fallet utan att gärningen gått till på ett annat sätt. Vilket verkar vara vad som skett här. På så sätt kan du vara säker på att domstolen verkligen granskat bevisningen och att rättegången är så rättvis den nu kan bli.

      ja undrar lite när formuleringen blir olaglig

      typ om en advokat hävdar att det finns otvetydiga bevis fast de egentligen ljuger, typ ljuga om någon läkares utlåtande som en typ av urkundsförfalskning

       Men vadå ljuga, rättsläkaren var ju där och vittnade. Alla i salen hörde vad läkaren sa.

    Jag tänkte också så om försvarsadvokater men så började jag lyssna på podden skyldig? Där pratar två försvarare om brott och straff utifrån deras perspektiv. Svarar på många frågor man har om försvaret. Kan varmt rekommendera även om jag tror att de inte släppt något nytt avsnitt på länge.

    Jag lovar att du inte vill bli anklagad för mord eller ens något och stå i rätten utan att advokat som för din talan.

   Risken är väl dock att den yngre av dom kan frias för mord i Hovrätten. Hoppas såklart inte. Tycker att Sverige borde ha högre straff än 16 år som livstid. Hur är 16 år livstid för en person som är 18 år.. hon har hela livet framför sig när hon kommer ut.. 🙁

    Det finns inget tekniskt bevis på 18-åringen så det är mycket möjligt att hon frias och endast döms för gravfridsbrott.

    Livstid innebär väl minst 21 år och där man får ansöka om tidsbestämt efter en massa jävla år in på straffet

    Livstid är inte 16 år, livstid är obestämt. Efter 10 år kan man ansöka om att få straffet tidsbestämt och det får då inte vara kortare än 18 år.

     Hen syftar nog på att villkorlig frigivning sker efter 2/3. Så tekniskt sitter du fängslad i minst 16 år vid livstid men inte max.

      Det var exakt det jag tänkte på, men insåg nu att jag också är rätt oinsatt i lagstiftning. Men då lärde jag mig nåt nytt idag. 🙂

      Rent tekniskt så kan du sitta kortare än 16 år om du dömts till livstids fängelse.

      Jag tror inte man kan få villkorligt om man är dömd för mord? Ej säker dock

       Du blir villkorligt frigiven efter 2/3 av straffet även för mord, finns inga undantag i svensk lag. Du tänker nog på villkorlig dom men då sitter du inte i fängelse alls.

    Fast om Hovrätten anser att hon ska frias, så är det ju så det ska vara. De kommer bara fria henne om de anser att det inte finns tillräckligt starka bevis för att hon ska fällas. Menar du att de då ändå bör fälla henne för att din uppfattning är att hon ska fällas?

    I en rättstat ska människor dömas efter bevis och vittnesmål, inte efter folkets känslor och uppfattningar baserat på tidningsartiklar.

   Sån sjuk grej. Inga normala människor agerar så.

   Tänk att dom har gått runt i samhället och festat som vilka ungdomar som helst, men hade det där inom sig.

    Visste inte att hon hade en funktionsnedsättning?

     Inte jag heller, adhd är ingen fuktionsnedsättning.

      ADHD är visst en funktionsnedsättning.

       Trodde det var en ”Superkraft”…?

       Numera heter det funktionsvariation.

  Har ni tips på eran bästa foundation och concealer i budgetkategori? Som är liksom lagom täckande, lyster, återfuktande. Ingen matt. Använder Lumene Blur just nu och Maybelline instant eye concealer ?
  Är 29 år om det har någon betydelse! Gääärna tips på hur det inte creasar under ögonen också.. har Laura mercier setting powder men hjälper noll.

   Har både Lumene CC cream och concealer och sätter sen lite tunt lager powder fondation från makeup mekka. Tycker att det är den bästa kombination på mig hittills och håller sig bra länge. Också 29.

   Angående concealer så har jag också det problemet, oavsett vilken jag testar (allt från Nars till YSL och La Mer). När jag testade att ta mindre concealer och bara dutta lite i yttre ögonvrån och nedanför inre ögonvrån in mot näsan mer en beautyblender och pudra pyttelite över blev det bättre ?

    Samma här. Microlite produkt har gjort allt!

   Bästa foundation jag någonsin testat och då har jag gått igenom i princip alla på marknaden. Allt från jättedyra och kända märken till någon i mataffären. Har landat på The ordinary Serum Foundation samt deras concealer. Använder Anastasia löspuder på. Då är jag torr vissa partier, oljig i t-zonen, men denna fungerar på alla delar av hyn!

   Lumene CC cream samt Lumene blur concealer 🙂 använder puder sparsamt nu när jag är lite äldre då det lätt sätter sig i fina linjer

  Har någon tips på om/hur man kan behandla fönsterkarmar i typ natursten som blivit matta fläckvis av rengöringsmedel? Eller som minskar synliga repor!

   Går det att olja in dom kanske? Obs, gissar bara, ta mig absolut inte på orden!

    Varför gissar du på något sånt här? Om hon nu testar det du gissar och allt blir förstört?

     Eget jäkla ansvar? ? Går ju att applicera på allt, känns ju sådär att få ett råd, med stort obs på, att man gissar och sen försöka beskylla personen i fråga? Jag kan ju tipsa och gissa på vad som, sen väljer ju den andre om den vill testa eller ej.

     Kanske därför jag var tydlig med att jag gissade? Jag utgav mig knappast för att vara en stenexpert direkt.

  Finaste svenska låten?

  Jag tycker Victor Leksell – Eld och lågor är en av de bättre men sen står det helt still i huvudet

   Peter LeMarc: Ett troget hjärta

   Identitetslös med Darin är fin!

   Marie fredriksson – ännu doftar kärlek (tror inte låten heter så men det sjunger hon iaf) är fin!

    Den heter så.

   Jag gillar Molly Hammars låt ”så nära” från så mycket bättre.

   Linnea Henriksson – Säga mig

   Om inte jag fanns – kapten röd. Så fin och berörande text

    Åh den låten har sån sorglig text. Jag har ett barn ned adhd och tänker att det är såhär hen känner sig.

    Åh det är knappt att jag orkar lyssna på den för att det skär i hjärtat så

   Egentligen inte den finaste men det är den jag kan komma på just nu:
   Våran stad – Magnus Uggla

   Kanske inte så värst fin rent textmässigt men kärleken till Stockholm tycker jag man hör och det är det jag tycker är fint (bor inte i Stockholm).

   Han har faktiskt en del fina eller låtar som sjungs med känsla annars. Eller fina textrader. Refrängen i Mitt decennium är annars fin.

   Jag har svårt för svensk musik, men Gubben i lådan av Daniel Adams-Ray älskar jag. Minns att vi alltid spelade den på träslöjden i mellanstadiet och ännu har jag inte tröttnat.

   Kent: Sista sången

   Valborg av Håkan Hellström!! Är absolut ingen Håkan-fan men denna låt herregud

    Änglarna har åkt på pisk???

    ?????

   Gabriellas sång.

    Med Jakob Hellman???

   Familjen – Man ser det från månen ❤

   Falla fritt med melissa horn

   Moonica Mac – till slutet av augusti
   Cornelis Vreeswijk – Cool Water (den gyldene freden)

   Två ljus med Björn Afzelius.

   Thomas Stenström – ser du månen där du är ikväll?

   Det som gör att jag känner så är nog att min mamma säger att hon kopplar det till sin relation till min dotter (alltså hennes barnbarn) och att hon vill att den spelas på hennes begravning och då med den lite som ”dedikerad” till min dotter så att hon förstår att hennes mormor känner så för henne.

    Jag tycker också att den är superfin och har ingen ”relation” till låten och lyssnar inte på Stenström annars.

   Gillar flera av Newkids låtar men hans tolkning på Du måste finnas tycker jag är väldigt fin.

   Himlen är oskyldigt blå

   jamtlandstaus

  Försöker Bisse vara som Bianca? Kolla gester och poser och engelska ord ?

  Hör jag rätt????!!! På sina stories; Gynning säger jag har nya bröst de känns som myggbett. Nischti har så himla stor snopp!

  Eller hör jag fel ???‍♀️

   Om brösten hörde jag samma som du men det var Christers snopp hon kommenterade. Carina nämner Christer Lindarw precis innan.

   Det var nog inte bara Nischtis stora förmögenhet som lockade, hon hoppades väl på att det gick i släkten att vara välhängd. C var ju tillsammans med Victors bror för rätt många år sedan.

    förlåt va? hahaha vem? what? omg

  Någon som kollar på min mamma din pappa?
  Så fort en blonderad/sminkad dam kliver in i huset blir det tuppfäktning och männen bekräftar att utseendet är det viktigaste..

   Gud dom var så jäääävla pinsamma gubbarna. Usch vad jag hatar män ibland.

    Vad har de gjort??

   Men ja!
   Inget ont om Sigrid, säkert trevlig kvinna.

   Men blir lite besviken över att de alla blev som helt andra (extremt oattraktiva) personer när en blonderad, opererad, sminkad kvinna kom in. Usch.

   Ja veeeerkligen, och de tappa genast intresse för kvinnan de gillade innan Sigrid klev in? Så trist verkligen de blev typ förlamade

    Men brööööösteeen!! Vilka rattar!

  Nån som vet om Lindex t-shirtbh:ar är stora i storleken? Typ dahlia-modellen.

   Jag har den men tycker den är true to size.. kanske lite liten i storlek..

   Tycker de är true to size.

  Någon som testat microneedling på ögonlocken? Eller är det ”bättre” med kirurgi? Jag har så mycket lös hud som jag stör mig på, blir dessutom väldigt torr och huden flagnar. Närmar mig 40 så det är väl åldern som sätter spår, vill ha tillbaka min pigga blick!

   Det här vill jag veta med men från nån som har gjort det. Är ju en djungel, vem ska man tro på? Men funkar det så borde det vara bättre än operation?

   Har gjort microneedling på ögonlocken. Hade lös hud (är äldre) och ser skillnad, huden har stramat upp sig lite. Har bara gjort en behandling men ska göra fler, ångrar ej.

  Johanna blads senaste inlägg om att hon glömde raka armhålorna innan plåtning som hon så stolt poserar med…. Sååå 2015?! Hon kommer inte med något nytt? Så krystat att jag får panik

   100% planerat som vanligt. Allt för lite content.

    Såklart, hon har låtit armhåret växa ut endast för detta. Känner bara att hennes content och statements är så ute? Det är redan taget liksom

    Älskar @yoghurt.med’s kommentarer på sin story angående bladskan.

   Glömde ta av mig skyddsglasögonen efter min senaste laboration på universitetet, så gick runt med dom ute bland folk. Jag borde alltså stolt ha poserat och publicerat det på instagram?

    Det var roligt! ? Kanske du skapat en trend nu?

  Varför skrivs det inte mer om t ex Torsgården och Höglin? För det första hur mycket de ständigt exponerar sina barn, spelar ingen roll om dom är nyvakna, sjuka – allt är content? Och Helen är så stressad? Över vad? Båda kvinnornas jobb är att filma sitt liv, det dom gör när barnen är på förskolan & som vi andra vanliga dödliga måste göra efter jobbet. Inte direkt jobbigt tänker jag. Förstår inte att dom får flyga under radarn hela tiden, framförallt gällande detta med barnen. Om min kommentar känns bitter är det för att den är det.

   Vi vet trots allt inte hela deras liv. Sluta döma.

   Helen slipper ju dessutom det som verkar stressa de flesta kändisar, det vill säga att inte kunna gå utanför dörren utan bli igenkänd och smygfotad. Igenkänd blir hon säkert både i byn och när hon åker in till småstaden, men det måste vara en otrolig skillnad i hur fritt man kan leva och röra sig.

    Har för mig hon sagt att hon får påhälsning på/runt gården.

   Att de exponerar sina barn kan man tycka vad man vill om men att förringa någons psykiska ohälsa sådär… tycker det är uppenbart att hon ÄR stressad. Hon har dessutom varit på akuten i helgen pga besvär med hjärtat och varit nära på att svimma etc. Vi har ingen aning om vad hon går igenom – vanligt jobb eller ej.

  Någon som testat neurofeedback ?

  Nu har jag varit singel ett bra tag och inte fått till något tillfälligt heller på ett tag. Och nu har jag börjat dagdrömma om att bli upphånglad på ett romantiskt sätt på en bar ?? vet inte riktigt vad jag ville med detta men bara skriva av mig lite kanske ?

  Jag inspireras mycket i mitt föräldraskap av M**mi H*glin då jag tycker om hur hon får med barnen på allt hon gör. Men den sista tiden känns det som att det mest är skryt… ”Kolla vad jag är duktig mamma som hittar på detta med mina barn”. Är det bara min känsla eller är det någon fler som tänker samma?

   Men suck, mena såklart K*pell

  Jag vet att jag är bitter här men jag stör mig så otroligt mycket på att Kenza lämnar sina barn på förskolan för att träna, luncha med henne hysteriska kompis Klara eller sitta med en kaffe i solen! Sanning att säga men det får man faktiskt inte, undrar om hon behöver redovisa att hon verkligen arbetat de timmarna barnen varit på förskolan. Om mannen jobbar spelar ingen roll. Blir irriterad!! Tack för ordet

   Följer visserligen inte Kenza längre, men jag stör mig faktiskt på sådant här hos vanligt folk.

   Vi bor nära ett par vänner till oss och det är ständigt; ”Jag är ledig imorgon, men jag MÅSTE städa, så jag tänker lämna barnen på förskolan i alla fall och inte berätta om min ledighet”.

   Senast igår satt de även i solen hela eftermiddagen, sippandes på rosé, och hämtade barnen 17.30 från förskolan.

   Tycker inte att det är schysst mot förskola och pedagoger men ffa inte mot sina barn. Deras barn går alltid låånga dagar på förskolan (06.30-17.30) och är inte så gamla. De får aldrig en ledig dag med båda, eller någon av sina föräldrar, om det inte är helg och idag kunde de inte ens hämta dem tidigare trots att de uppenbarligen var hemma ensamma minst halva dagen.

   Tycker synd om barnen, föräldrarna tycks bara vilja vara utan dem så mycket som det bara går (de klagar mycket på sina barn också).

    Fruktansvärt beteende faktiskt. Känns inte rätt mot barnen. Förstår att man behöver tid för sig själv, men då kan man ju kanske skaffa barnvakt några timmar istället…

    Hmm kluven. Håller med om grundtanken och även det där med att det är sjukt att de går långa dagar om de inte behöver det.

    Men de som går typ 9-15:30 eller så, så skulle jag faktiskt säga att det är värre om det blir hackigt och inkonsekvent för barnen från vecka till vecka, än att de bara är där den tiden varje dag och följer rutinerna.

    Om föräldern tex får sluta tidigare en dag helt oförberett och skulle kunnat hämta säg 14 istället för 15:30 just den dagen, är det kanske bättre att föräldern passar på att gå och handla eller träna eller vad det nu kan vara istället för att dyka upp mitt i melliset (tex) och ta hem barnet.

   I Stockholm får man lämna barnen 35 timmar i veckan oavsett vad föräldrarna gör. Så det är helt tillåtet

    Knäppt ändå. En av mina vänner går på gravpenning nu och är alltså helt ledig (och frisk) från sitt jobb. Hon har ändå sitt barn hela dagarna maximalt på förskolan 35 timmar. Förstår verkligen inte varför när man kan försöka spendera tid med sitt stora barn innan syskon kommer…? Hon mår alltså bra. Förstår om man är sjuk eller mår dåligt i sin graviditet att det inte går.

     Här i Stockholm får man har barn 30h/vecka vid föräldraledighet. Och jag skäms inte ett dugg för att min son gående timmarna. Han hade hunnit gå på förskolan 1,5 år när lillebror kom, rotat sig superbra, fått kompisar och han älskar att vara där. Hade jag helt plötsligt lyft honom ur det sammanhanget med kompisar, lek och stimulans för att vara hemma med mig och en bebis så hade det inte blivit bra för nån. På det här viset blir det toppen för alla. Han får behålla sina rutiner på förskolan och får både lek och stimulans, jag får möjlighet att landa med ny bebis och lära känna den lilla individen, lillebror får några timmars egentid fyra dagar i veckan när jag kan fokusera helt på honom och hinna se honom i ögonen (all den tid som storebror hade obegränsat av i nästan 3 år)
     Så länge man inte ljuger för förskolan om vad man gör på dagarna eller försöker maska sig till fler timmar än man har rätt till så fattar jag inte vad andra har med det att göra? Var och en kan nog rodda sin egen familj och vet bäst själva hur ens barn mår.

    På min ort är det inte så. Då är barnen lediga om man själv är ledig och är man föräldraledig eller arbetslös så gäller 15 h/vecka.

    Nej, i Stockholm får du lämna 30 timmar men du kan bli skyldig att redovisa arbetstiderna. Du får inte alls lämna om du är är ledig. Jag jobbar på Stockholms stadsdelsförvaltning

     Toppen! Kan du länka någonstans där detta framgår. Har verkligen letat men hittat noll info om att man i Sthlm inte får ha barnen på föris när man tex har semester.

      Kontakta din stadsdels kommunförvaltning, dom kan ge dig besked för just ditt ärende

       Det ska ju vara samma för alla i en kommun. Antingen har du källa på det du påstår eller så har du inte det. Min uppfattning är att man i Sthlm får ha barn på föris trots att man har semester från sin anställning.

   Håller med. Det är tyvärr många flunsor som gör så. Varför är ju en väldigt intressant fråga. Om man är flunsa så har man ju verkligen möjligheten att spendera mer tid med sina barn. Har en känsla ibland av att hon skaffar barn för content. Så är det ju såklart inte, men hon drar nytta av det i alla fall…

    Jag har också funderat på det. Men antar att det är svårt att skilja på jobb och ledighet när hela livet är potentiellt content? En bild till Instagram på den där kaffekoppen så år det plötsligt ett jobbmöte?

    Andrea Norrman är föredömlig, lyfter ofta kärleken till barnen.

   Fast hon skapar ju content av det och det är hennes jobb, bara annorlunda från en ”vanlig svensson”.

   Är också något som som stör mig otroligt mycket. Titta också på Martin Björk, vet inte hur det funkar med förskola i Åre men där är det skidåkning 4-5 dagar i veckan när barnen är på förskolan.

   Ja tror de är många som stör sig på det ? hon verkar ju inte hämta dom så tidigt heller, vilket hon absolut borde ha möjlighet att göra när hon har ett sånt flexibelt jobb.. fika, shoppa, träna när barnen är på förskolan… hon kan ju inte mena att det är jobb?

    Tänkt på skillnaden mellan andra influensers som hämtar tidigare ex Emila Wahlund för att nämna nån. Hon hämtar ju tidigare ibland o tar nån ledig dag med elle här o där o verkar verkligen passa på att hämta tidigare i o med att hon har så flexibelt jobb

  Hur ofta torkar ni av:

  1: Mobil
  2: Sportklocka/smartwatch?

  Mobilen torkar jag av ungefär varannan dag. Är jag på gymmet blir det garanterat iaf. Sportklockan måste jag rengöra varje kväll.

  Är det jag som är pedantisk, andra som är ohygieniska som sällan/aldrig gör det eller både och?? Kan inte lägga mig i sängen med vetskapen om att klockan är smutsig…

   Spritar av mobilen varje dag innan jag går hem. Jobbar inom vården. Använder inte klocka…

   Använder desinfektionsspray på mobilen dagligen. Klockan också, de dagar jag använder den. Sprayar även andra ytor man tar på ofta, som dörrhandtag och lampknappar.

   Kan ha rätt stökigt i övrigt och är inte bacillrädd.

   man ska ba inte dela mobilen med andra

   Du är manisk/pedantisk.

   Har inte torkat av mobilen sen jag köpte den för två år sen.

   Ändå skönt att fler är som mig (ts) ? Alltså det främsta skälet med klockan är om jag går ex på en toalett på jobbet. När man torkar sig m.m och man är i en ohygienisk miljö man delar med massa andra. Jag vill inte ha andras skitbakterier i min säng ?

  Hur ofta rengör folk sin mobil och sportklocka/smartklocka?

  Jag rengör telefonen helst varannan dag iaf – garanterat om gym. Klockan måste jag rengöra varje kväll pga känns fel att lägga sig med dyngig klocka…

  Hur gör ni? Är jag pedantisk eller är de som sällan rengör inte hygieniska eller både och? ?

   Haha viktig fråga för mig tydligen ? #lagg

   Oj, torkar av telefonen när skärmen är smutsig… klockan… aldrig. Har inte ens tänkt tanken att man ska göra rent dessa saker regelbundet ? jag lever i tron att lite skit rensar magen ?

   Mobilen väldigt sällan. Klockan ibland efter duschen. Men jag borde verkligen bli bättre på det ?

    Det händer ju liksom inte något om vi inte rengör telefon mm. Snarare tvärt om. vi behöver baciller.

     Jo det är väldigt sant ?
     men ibland så har jag faktiskt känt av att klockarmbandet luktar lite illa och då tänker jag att det är dags att tvätta det?

  Någon här som har en ATP atelier väska? Blir det snabbt repor i skinnet?

   Jag har, den är toppen, inga repor eller andra märken! Älskar den.

   Jag har en och den är såååå repig och ful ett halvår senare 🙁

   Den blir jättelätt repor i skinnet! Och inte på ett speciellt charmigt sätt.

   Har en Arezzo – tycker absolut att den repas lätt. Det är dock ingenting som stör mig, tycker tvärt om att det är lite charmigt med patina.

  MY GOD. Såg Love is blind the reunion igår, nu MÅSTE Nick och Vanessa bytas ut??? Vad sysslar de med?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.