Två videoinlägg från Instagram

Jag gör så här för att publicera mina videos i nuläget. Därför bäddar jag in Instagraminläggen, så det är ingen kupp för att försöka ”lura” över er till mitt konto. 🙂

Ellen Bergström har alltså varit på massage och blivit behandlad på ett sätt av den kvinnliga massören, som gjort henne extremt illa till mods. Hon känner sig antastad.
I videon berättar hon att hon ringt polisen för att rådfråga dem och så här lät det:

”Nu har jag iaf ringt polisen och rådfrågat. Jag har berättat också om idèn att min tjejkompis ska gå dit och om hon (massören) inte gör samma sak på henne (kompisen) så är det ju ganska självklart att hon typ var tänd på mig och därför gjorde så. Om hon däremot gör så på henne, hon kan ju såklart va tänd på henne också men att då blir det … För mig iaf så känns det lite mer som typ okunskap, för jag vet också att det här stället är egentligen manikyr/pedikyr och sen har hon lagt till massage tydligen nu berättade min andra tjejkompis som bor här i närheten så att det har väl varit ett sätt för henne att liksom tjäna lite extra cash och då var det väldigt tydligt att hon INTE var en utbildad massör och hon är alltså absolut inte certifierad eller någonting så det går inte att anmäla till något massageförbund eller någonting. Ja… så så är det!”

Tack till @Mvh_martina som transkriberade texten.

Trion bakom ”Random Making Movies” och podden ”Alla Goda Ting är Tre” inleder sitt senaste avsnitt genom att beklaga sig över skicket som Klara Elvgren och Alice Stenlöf lämnat poddstudion i, efter att de poddat klart.
Det ska ha legat godispapper och halvätna godisbitar där inne, och trion är allt annat än imponerade. Jag bad Klara kommentera det hela, ett dm hon läst men lämnat obesvarat.

45 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Men fy så obehagligt. Tycker absolut att hon borde göra en polisanmälan.

   Men hon skulle sagt ifrån typ sluta detta känns inte bra! men ibland så är man efterklok och tänker så skulle man sagt. Låter inte ok hur hon blev behandlad.

    Oftast så ”fryser” man dock och vet inte hur man ska reagera, man kan känna sig osäker på om det faktiskt händer och ifrågasätta sig själv. Det är extremt victim blaming att säga att någon borde ha sagt ifrån – du ska inte behöva säga ifrån, en massör ska inte dra ner dina trosor eller kommentera din rumpa, end of liksom.

     Men lägg av. Jag försöker bara hjälpa andra att man kan förbereda sig i livet på olika obehagliga situationer och vara beredd att säga ifrån. Tolkar du min kommentar på annat sätt är det du som behöver tänka om.

      Din kommentar hjälper inte och är ingen lärdom. Är väl klart alla tänker i efterhand att man skulle sagt ifrån, men det är en helt annan sak när man väl hamnar i en sån situation.

       Du är ju helt oempatisk. Vafan går du på mej. Räcker det inte att Ellen råkat illa ut. Jag tänker anmäla din kommentar. Du vill bråka och det är inte ok. Otäcka människor det finns här. Sjukt.

      Hur förbereder man sig för ett övergrepp till vardags?

       Vadå ”till vardags”?

    Har vanligtvis svårt för det här uttrycket, men i det här sammanhanget känns det faktiskt relevent; Om massören varit man, hade du sagt samma sak då? Att det var hennes ansvar att markera att hon var obekväm, när hon utsätts för ett regelrätt övergrepp?

     Men så är livet. Tyvärr vet många personer inom alla yrken m m inte sina gränser. Håll tyst då om ni vill jag hade blivit skitförbannad. Vad är problemet?

      Man håller väl sällan tyst i utsatta situationer för att det är det man vill. Problemet är din oförståelse

    Vet du vad?
    Du borde kolla upp hur vanligt det är att man fryser vid en sådan där händelse. Det är en ofrivillig reaktion. Man ska inte behöva tänka i förväg hur man ska reagera om en massör är på väg att göra övergrepp på en. Du kanske ville väl, men det du de facto gjort är victim blaming. Nästa gång, skulle du kunna hantera en sådan här diskussion annorlunda?
    För du skriver inte mitt i ett traumatiskt ögonblick utan borde ha tillgång till den resonerande delen av din hjärna.

     Men vad sjukt. I stället för att hjälpa mobbar ni andras kommentarer. Är ni inte kloka. Inte undra på att vanligt folk inte är här. Och att du Camilla godkänner sådana kommentarer ja det får stå för dej. Urdumt och farligt. Hetsa till bråk är vad som gäller här. Usch och skäms!!

      Låt mig gissa. Du är den typen av person som alltid blir mobbad och missförståd men inte kan förstå varför. Förmodligen kommenterar du också allt på FB och bråkar med folk under aftonbladets delade artiklar. Bara en gissning men du verkar vara den typen, mycket argument men vägrar att ta in vad andra människor skriver utan att ta det som en ”attack” och blir mobbad..

      Är väl ingen som försökt mobba dig. De har bara talat om hur din kommentar lät.

       Det måste vara ett troll – Gissar att länken i namnet leder någonstans som genererar klick-pengar eller något liknande… 🙂

        Du jar nog rätt

  Det var verkligen inte proffesionellt iaf… Fy!
  Oberoende kunde det alltid vara bra att kolla upp om de man går till är certifierade.

   ”inte professionellt” är en underdrift, det är ju ett sexuellt övergrepp…

  Haha, jag skulle nog inte heller svara på ett DM om ifall jag lämnat godispapper i studion… 🙂

   1 papper nej? Men stöka ner så
   Pass mycket så ens kollegor för städa upp efter en?

   Gör du så på jobb o förväntar dig att andra ska kollegor ska ta din skit? 🙂

    Nä det gör jag inte, var läste du det någonstans? Jag skrev att jag nog inte skulle svara på ett DM om att jag lämnat godispapper i studion.

  Men fy vad obehagligt, det är ett övergrepp hon utsatts för. Må så vara att hon inte kan anmäla till någon massageorganisation, men jag tycker definitivt hon ska göra en polisanmälan. Tyvärr kan man alltid lita på en certifiering till skillnad från legitimering heller, och en person kan fortsätta bedriva verksamhet även om denne blir av med certifiering. Certifiering innebär att man uppfyller en viss standard, men sandarden i fråga kan ha precis vilka krav som helst. Vissa utbildningar tar fram sin egen standard och certifierar mot den, det säger alltså egentligen ingenting om kvalitén på utbildningen.

  Klara känns 100% som en sån person som skräpar ner och inte städar upp efter sig. Lyssna bara på deras podavsnitt där dom pratar om när hon flyttade in hos Alice och visade noll hänsyn men ändå fick det som att det var bådas fel att det inte funkade.

   Hennes lägenhet var typ misär i alla hennes videos och varje gång Humlan var där tvingades hon städa!

   Blir inte ett dugg förvånad efter att ha sett henne beställa snabbmat i en av hennes senare vloggar. Hon sitter och skriker om hur bråttom dom har, tvingar den stackars medarbetaren att bestämma smak på hennes milkshake, blir arg för att medarbetaren inte låter tillräckligt övertygande när hon svarar, och ändrar beställningen efter att dom beställt trots att dom har bråttom skriker om att det måste gå snabbt.

   Har själv jobbat inom café, och kan meddela att det är den sista typ av person som man försöker skynda sig för.

   Killarna skämtar bara, gänget har svarat på IG

    Antar att det inte var städat men att de egentligen inte bryr sig och att det var ett bra intro till deras podd

  Godispapper? Bojkotta Alice och Klara!

  Alltså hur kan man vara så grisig att lämna halvätna godisar? Bara sitta och käka och sen kasta det man inte vill ha på golvet och gå ut och lämna allt med gott samvete. Vem hade dom tänkt ska städa upp? Dom som bokat tiden efter för att podda?

   Tycker klara verkar va en rätt smutsig och stökig person punkt

   Är inte förvånad efter att ha sett någon av deras senaste vloggar där det första klara gör när de kommer in i poddstudion är att klaga på att de anställda inte ställt dit godis etc. Hon verkade helt chockad att det bara var en tom poddstudio och skickade iväg nån anställd att handla godis åt henne?

  Såg någon skriva på fb nyligen att hon brukar bita av halva godisen och sedan lämna den andra halvan i godispåsen, för då tycker sambon att det är äckligt att ta av godiset och hon får allt för sig själv. Bara så jäkla konstig sak att göra…

   Ego deluxe!

    Eller äckel deluxe.

  Såg en kommentar att varför masserade hon ifall hon inte är utbildad? Och bara brukar hålla på med manikyr.
  Skulle hon testa på Ellen?

  Vilken dåre som utgick från att hon var singel, och då finner det lägligt att dra ned trosorna på henne?!! Hon ska polisanmäla.

  Tror RMM driver faktiskt, de brukar skämta om att Tom och Petter haft studion innan och saboterat för RMM osv. Fast kan tänka mig att Klara inte direkt städar efter sig så kan vara sant men att de kryddade lite.

   Jag tror också på det,de lät ju inte direkt sura över det i deras podd? Och de brukar väl ha sån jargong typ?

   Och är det bara jag som fortfarande har ett gott öga till kulan sen han var med i wild kids? ?

    Ja precis det är nog bara ett stående skämt att de får den dåliga studion och att andra är ute efter dem i poddbranchen.

    Haha ja Kulan var ju en legend i Wild Kids och man gillar ju honom starkt, men Jonas kommer alltid vara min favorit. Tycker de överlag är grymma, presterar hög kvalité på sina videos (kvalité framför kvantitet) och deras poddavsnitt är alltid underhållande men ändå vettiga diskussioner. De borde få mer lovord i media!

  Att kvinnor utsätter andra både män och kvinnor för sexuellt/fysiskt och psykiskt våld behöver verkligen komma upp och både anmälas och diskuteras. Tycker den bilden i Sverige varit alldeles för endimensionell, dvs män våld mot kvinnor punkt.
  Inte dessa ’mäns’ våld mot andra män, eller kvinnors våld mot kvinnor och män.
  Hoppas verkligen att hon anmäler massören.

   Vad bra kämpa på du för mannens rätt som dom inte redan är orsaken till typ alla övergrepp och diskriminering mot kvinnor världen över. Det finns redan det du snackar om grupper för män som utsätts för våld av kvinnor, det är inte ett problem som är så stort. Ja det händer. Men allting kan hända..

  Om någon börja dra ner ens trosor och kommentera ens rumpa så reser man sig bara upp och går.

  Är inte det bara självklart?

  Har du inte råd med gilla knappen längre ?

   Nä, jag var tvungen att dra in på den eller Cola Zero, och då var valet enkelt. 🙂
   Nä, det är något knas med den, antingen för att jag gjort betalningen från utlandet, eller något systemfel hos leverantören. Jag hoppas de svarar på mina mail snarast.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.