Öppet Spår

Diskutera allt eller inget.
Inga begränsningar, men samma regler som alltid

328 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Citat inifrån Mona ”Jag ska kolla upp den här organisationen lite noggrannare. De verkar helt klart seriösa och jag vill på något sätt försöka hjälpa till. Är bara livrädd för att hamna någonstans där det figurerar kändiskåta och maktfullkomliga ledare. Jag vill vara delaktig i en organisation som brinner för ändamålet och som är prestigelösa och utan någon personlig agenda. Återkommer när jag vet mer!”

  Handlar det om Vid din sida tror ni? Kändiskåta ledare..

   Förmodligen ja.

   Det står i inlägget vilken organisation det är hon skulle kolla upp och det var inte vid din sida.

    Eller menar du att oron för kändiskåta ledare beror på vds? Är kanske lite trög här på morgonkvisten.

  För ca 2 år sen dejtade jag en kille några gånger. Jag tyckte han var trevlig men han skulle precis flytta långt bort så det blev inget mer med det (vet inte om han hade velat fortsätta träffas ifall han hade bott kvar). Vi har inte haft någon kontakt alls sedan dess men jag vet att han sedan ett år ungefär har flyttat tillbaka.
  Nu skulle jag vilja ta kontakt med honom igen! Vi har inga gemensamma vänner eller andra sammanhang som vi kan stöta ihop så min tanke är att jag måste skriva till honom. Men, vad skriver man? Jag är beredd på att han kanske inte svarar alls men vill såklart att det ska bli så bra som möjligt. Vill verka intresserad men ändå avslappnad ? Har ni några tips?

   ”Välkommen tillbaka, hoppas allt är bra”

   Jag hade kört all in och skrivit typ ”Men hallå, jag har förstått att du bor i Sverige igen!? När ska vi två ut och dricka en öl då? :)”. Kanske lökigt, men man har inget att förlora, vill han inte så tar man ju bara nästa. Jag har inte tid att spilla så kör alltid raka rör, hehe!

    Jag hade inte skrivit ”när ska vi” som att det inte finns något annat alternativ. Hade blivit rätt lack om någon skrev så till mig.

    Man kan ju skriva ”hört att du är tillbaka i Sverige, vill du hänga med ut och ta en öl?” I så fall 🙂

     Nja, efter så lång tid tycker jag faktiskt man kan göra det eftersom det är helt ok efter tid av noll kontakt att bara ignorera om man inte vill. Hade helt klart hellre kört på denna än ”vill du”, pga ”vill du” låter mer seriöst på något sätt medan ”när ska vi” lite sådär avslappnat

      Enbart ”ska vi ta en öl?” Kanske är mer avslappnat i så fall?

     Vadå ”lack”??? Alternativet att inte göra det finns ju alltid. Hur jäkla sur kan man bli över en fråga?

      Jag tycker det är oskönt att skriva så bara? Men absolut, jag kanske tar det lite väl bokstavligt. Det är meningen att man ska upplevas avslappnad och skön, jag fattar.

   Hörde att du flytta tillbaka aen en tid tillbaka, kul! Hör av dig om du vill ses på en öl.:)

   Jag vill inte släcka dina drömmar men hade han velat träffa dig så hade han hört av sig… Du kan givetvis kontakta honom o se om han vill ses, men ha det i åtanke så du inte investerar för mycket för snabbt.

    Märklig inställning, han kanske tänker likadant?

    Eller är det för att han är killen han ska ha hunnit ta initiativ redan menar du?

    Alla män i hela världen är absolut inte skitsnabba och modiga när det gäller att ta initiativ. Strunta i den märkliga kommentaren ovan är mitt tips.

     Det finns en anledning till att han inte hört av sig? Vill inte låta negativ men oftast är det som man tror.

      Men hon har ju inte heller hört av sig på ett år, och hon vill ses?

   ”Hörde att du är i Sverige igen, skulle tycka att det var kul att ses. Hör av dig om du blir sugen på en öl så bjuder jag”
   Då tar du ansvaret för att du har bjudit ut honom men lägger bollen hos honom att höra av sig om han vill.

   Ja, hör av dig man vet aldrig vad som kan hända, släng ut frågan där och se. Då har du i alla fall försökt och vet hur han vill ha det och om ni kan bygga vidare på det ni hade innan.
   Du har fått bra tips på vad du kanske skriva ?

  Trivs inte hus efter 1 år och vill flytta tillbaka till lägenhet och bo mer centralt. Min man vill ej så vet inte vad jag ska göra.

   Jag hade rådfrågat Marcello och Emilia.

    ???

    Hahahahah

    Lolz..

   Då får du fråga dig vad du vill. Får du inga svar ska du antagligen inte göra någonting alls. För då har du ingen vilja.

    Hon vet ju vad hon vill.

   Varför gillar du inte att bli hus?

   Hur mycket ogillar du det? Hur mycket gillar sin man det?

   Jag bor i hus eftersom det är min mans dröm nr 1. Jag får bestämma andra grejer. Unnar honom huset, gör honom glad varje dag 🙂

  Tar tacksamt emot tips från de som har barn och tagit steget att lämna en destruktiv relation! Hur gick ni tillväga när ni till slut tog steget? Boende? Ekonomi?

   Jag stod på hyreskontraktet på vår gemensamma lgh.
   Minnet är lite luddigt fortfarande pga stressen jag levde i då.
   Men han kom hem påverkad och jag tog barnet och lämnade lgh och ringde polisen.
   Blev skjutsad till mina föräldrar där jag bodde i några veckor.
   Han lyckades skaffa egen lgh under den tiden på något sätt så han kom aldrig tillbaka till vår gemensamma. Så jag kunde flytta till en egen, mindre och billigare lgh.
   Ekonmin var det sämre med. Han hade kört min ekonomi i botten. Jag blev tvungen att släppa allt och låta det gå till inkasso och sedan kf. Fick beviljat skuldsanering pga hur skulderna uppkommit. Mina föräldrar ställde upp enormt ekonomiskt.

   Bodde kvar 1 år, flyttade sedan till nytt pga ville verkligen börja om på nytt. Ekonomin blev bättre eftersom jag försörjt honom också så helt plötsligt hade jag inte hans utgifter plus fick underhåll för barnen.
   ALLT blev så mycket bättre utan honom. Tyvärr förlorade jag tron på män så är fortfarande singel efter ca 7 år från uppbrottet. Men var ändå något av det bästa jag gjort.

   Såg till att boende fanns klart, (om du inte kan ordna eget så kanske du har en vän att bo hos ett tag).
   Det ekonomiska såg jag inte som ett problem , det viktigaste var att bryta sig loss från den destruktiva reaktionen, och när man väl bestämmer sig så löser sig det mesta automatiskt, det svåra är att ta steget att lämna.
   Önskar dig all lycka till.

   Jag såg till att ha boende fixat i en annan stad, bra bit från där vi bodde.
   Nytt jobb i staden jag flyttade till. Berättade för kollegor då det hjälpte mej att bearbeta det som hände och för chefen så jag kunde få anpassat schema så jag fick jobba när han inte var hemma (uska på hemtjänst då).
   Sen såg jag till att göra iordning nere i förrådet. Allt som var mitt hade jag 100% koll på.

   Sen stack jag med katterna, kläder och lite andra småsaker. Han blev självklart inte glad. Ringde kvinnojouren och pratade av mig och fråga hur jag skulle göra. under den veckan hämtade jag alla saker som var mina i förrådet, då jag hade nyckeln kvar. Någon vecka senare hämtade jag sakerna i lägenheten som var mina. Cykeln hämtade jag senare under vintern.

   Så gjorde jag, men det är ju olika för alla. Ring kvinnojouren och berätta, dom är otroligt förstående och jättefint stöd. All lycka till och en varm kram ❤️

   (Förlåt, såg nu att du frågade efter någon som hade barn men jag postar min kommentar ändå utifall)

  Vad har hänt med gilla-funktionen?

   Camilla måste förnya den funktionen varje månad och har inte gjort det denna månad än.

    vilken datastudent som helst hade kunnat skriva en för wordpress, men det handlar nog om marknadsföring

     Känns dock som att det borde vara nyheter24’s ansvar att fixa

   Camilla svarade tidigare att det är någon sorts abonnemang och det är i skarven mellan förnyandet. Den kommer tillbaka!

  Kommer ni ihåg alla era vänners barns födelsedagar?

  Beror kanske på hur många vänner med barn man har och hur mycket man umgås… jag har typ 15 vän-barn totalt som jag inte umgåtts med speciellt mycket och har dessutom alltid varit sämst på att komma ihåg datum. Men jag känner typ en press på att jag borde komma ihåg?

   Nej.. jag har 9 syskonbarn som jag håller koll på sen är det typ tomt (och mina föräldrar och syskon) kommer knappt ihåg mina vänners datum heller utan där är Facebook min räddare!

   Nej och jag kommer inte ihåg alla vänners födelsedagar heller. Det är det man har Facebook till.

   Nej inte alls… Vet på ett ungefär vilken månad men inte mer än så.

   Ja, och jag har koll på mina föräldrar, mina syskon, syskonbarn, mina vänner och deras barn. Nu har jag även en partner så har koll på honom, hans föräldrar, syskon och syskonbarn. Det är en hel del människor men jag minns sånt jättelätt.

   Oh nej, har fullt sjå med att komma ihåg släktens!

   Nej, men tur delar de alltid på instagram/Facebook då barnen fyller år! ?

   Behöver man komma ihåg det? Brukar inte höra av mig och gratta, och brukar inte få några grattis till min barn heller (utom från farfarn, fastern osv). Tänker att det brukar vara tillräckligt med uppvaktning ändå för barn :p

   Nej jag kommer inte ihåg när kompisars barn fyller år. Har även dålig koll på barnens kusiners födelsedagar….

  Provoceras något ENORMT av dakini_liv. Är inte förvånad men stör mig också på att både Fayme och Vulverine gillar hennes inlägg.

  Framförallt ett inlägg om att det är säkrare att hennes barn sitter framme i hennes famn när dom åker bil för det är säkrare än att dom drar ut nyckeln, öppnar dörrar eller växlar inder färden. Det är så idiotiskt och orimligt att jag får panik!!!!

  Får gå och skrika i en kudde eller nått nu, tack för mig och min bitterhet.

   Herregud. Aldrig stött på människan förut, men det räckte att läsa ett inlägg (det om skolplikten) för att förstå din panik.

   Vet inte vem detta är men VA??! Menar hon att ett barn som sitter i bilbarnstol kan dra ut bilnyckeln, öppna dörren och fippla med växellådan…??? Då får hon nog både ta sig en rejäl koll på hur hennes bil är utrustad och fungerar samt skaffa lite basal kunskap om barn och bilåkning. Det där låter ju helt rubbat.

    M
    Nog för att barn är stark i nyporna, men att låsa upp bilen på insidan och öppna dörren är överkurs.

     Det kan mina barn, men vi har satt på barnlåset så man kan bara öppna utifrån.

     Men människan får väl spänna fast ungen i bilbarnstolen? Och inte lämna barnet själv i bilen?!

     Barnlås finns väl av den orsaken och har funnits i flera decennium.

    Hon lämnar väl ungen själv utan uppsikt, utan att vara fastspänd där bak i bilen.
    Då klättrar väl barnet runt och leker antar jag.

   Kanske, men bara kanske, att man borde se nåt problem med uppfostran om barnen inte ens kan sitta still när man åker bil. Och inte ens att de knäpper lös sig lite utan klättrar runt i bilen och kaosar. Då måste man ju som förälder göra annorlunda.

   Åh herregud. Jag och min skrikkudde hänger på.

   Hur ska ett barn som sitter i en bilbarnstol komma åt nycklarna? Att ha barnet i famnen är mycket farligare.

    Problemet var väl att de inte satt kvar i sina stolar, om de ens har stolar, men inte satt kvar i sina egna säten i alla fall.

     Anonym 19:35
     Trodde att det var vanligt att man stannade bilen och satte tillbaka barnen på sätena och satte på dem bältet igen.

      Ja det kan man ju tycka, men vi kanske tycker fel.

      Är barnen gravt autistiska eller så? Vet att en del föräldrar till barn med grov autism har problem med att det inte går att lära barnen att sitta kvar i stolarna. Tror de brukar lösas med speciella stolar eller att inte köra bil.

     Det är lag på att barnet ska sitta fastspänt.
     Konstigt att ingen anmält det till soc så som folk gnäller för minsta lillaZ
     Detta är ju farligt och extremt IQ-befriat.

      Dom bor inte i Sverige, så soc är inte inblandade.

   Alla hennes inlägg är ju helt skruvade. I mina ögon verkar hon helkorkad

    Vem ÄR detta?!!

   Tänker alltid att det är så synd om sådana barn som har sådana föräldrar. En dag blir dom vuxna och i ett vuxet samhället måste man på ett eller annat sätt faktiskt förhålla sig till lagar och regler. Snacka om att göra dom en björntjänst. 100% att barnet dör vid en kraftigare krock om det sitter i knät på sin förälder. Sjukaste jag läst.

    Måste nog inte ens vara en så kraftig krock….

     En kraftig inbromsning räcker för att barnet ska flyga ut genom framrutan. Speciellt om den vuxna inte heller har bälte på sig.

   Oj jösses. Jag är verkligen för att barn ska ha mer frihet och få ta mer risker än idag men tycker man inte det gått för långt när ens barn är så vilda att de inte kan åka på en vanlig bilresa måste man ju vara helknäpp. I att rusta barn för livet måste man liksom lära dem kunna följa en regel om det gäller livet. Eller för den delen, hänsyn till sin omgivning och medmänniskor.

   Och ja, så har det alltid varit. Även hos urfolk osv som jag antar är hennes förebilder baserat på hur hon skriver.

   Och att barnen åker själva på flaket på pickupen, trots att det har hänt att ungarna har klättrat ut och hängt sig på utsidan?????

   Då handlar det ju inte alls om ”fria barn” och hemundervisning längre. Det verkar mer som att man inte gillar sina barn, om man tycker att sånt är rimligt.

  Knasigaste grejerna ni trodde som barn?
  Jag trodde att de som var på tv kunde höra en om man pratade tillräckligt högt.
  När jag var så pass stor att jag förstod hur barn blev till så var jag i väldigt många år övertygad om att om man hade två barn så hade man haft sex två gånger. Var helt säker på det pinsamt långt upp i åldern ?

   Om man kommer upp en bit i Norrland och bland annat in mot norska gränsen så brukar området man kommer till stå på svenska och samiska. Jag trodde att det den samiska texten var norska, det var pinsamt länge det pågick ??

   Det där med tvn kan jag relatera till. När jag var ensam hemma för första gången som åttaåring så kände jag mig trygg för att de på tvn kunde höra mig om jag skulle känna mig ensam ?

    Och tänk, nu hör mobilen er? Så helt korkade var ni inte även om ni var före er tid hahaha

     Det där är så intressant hur vi accepterar det? Hade en mobil sålts på 80-90-talet och folk vetat att den avlyssnar så hade de reagerat och undrat vad tusan liksom.

   Att man var vuxen med villa, bil och barn vid 20.
   M v h ett 25-årigt barn

   Att Turning Torso i Malmö snurrade…

   Att maten man åt gick ner till fötterna och sen tillbaka upp igen.

    Det trodde jag med?

   Jag hade väldigt konstig geografikunskap. Jag trodde t.ex att USA låg där Storbritannien ligger och att den stora landmassan (som är USA) var ett ställe dit rika människor åkte på semester. Jag växte upp i Norrbotten och en klasskompis i lågstadiet var född i Stockholm. Hon pratade om att där hon var född så snöade det aldrig och jag såg framför mig att det fanns en stad som var som ett växthus med tak och glasväggar där det alltid var varmt. Jag blandade även ihop Danmark och Norges flaggor pinsamt länge.

    Geografi är inte aslätt alla gånger! Jag har jättesvårt för Karlstad och Kalmar, blandar alltid ihop dem. Egentligen är namnen inte ens lika men har blandat ihop dem så länge jag kan minnas?

     Jag blandar ihop alla -Köping. ?‍?

   Att om någon hette typ Olsson och någon annan Olssen så var de nästan släkt.

   Att redbull gav en vingar ?? min dröm som 7-8 åring att kunna flyga

   Jag trodde extremt länge att det var en stor risk att par som hade sex FASTNADE i varandra och då behövde typ sjukvård för att lossna. Haha gud… Var säkert tonåring innan jag fattade att det i princip är omöjligt. Har ingen aning om varifrån jag fick detta heller…

    Jackie Collins har väl med det i en av sina böcker.
    Kanske Hollywoodfruar… den tjuvläste jag från mammas bokhylla. Lite för ung och med stora ögon?

     Haha är det så?! Kan inte minnas jag läste något sådant men kanske. 😀

      Haha, nu har jag googlat loss och hittade och hittade en krönika i Arbetarbladet från 2012 som nämner detta.
      Det gjordes väl någon serie på Jackies böcker så då kanske denna scen kom med?

   Jag förstod inte varför grodor på Disney sa ”Rabbit”. Varför skulle en groda säga kanin? Jag trodde att aktörerna på porrfilmer fejkade sex. När jag var tolv och sa detta så började de äldre killarna på Gården att gapskratta?

   När jag fick mens visste jag inte vart det kom ifrån så jag la tampongen mellan blygdläpparna. Som en korv med bröd

    Men så gulligt ändå. ❤️

    🙁

    Med ketchup!!

    Åh får mig att tänka på den där spalten i Frida-tidningen. Där man kunde fråga om typ sex, kroppen och så. Och två tjejer skrev in och frågade vilket hål man skulle stoppa in tampongen i. Så mycket svårare och mer ”gömd” anatomi att förstå sig på, jämfört med unga killar som upptäcker sina kroppar.

   Mina föräldrar är poliser . När dem trog med matlåda till jobbet, så trodde jag det var mat till tjuvarna. Döm om min förvåning när jag frågade pappa varför tjuvar får mat, och han sa att ”De måste också få mat ju ?”
   Trodde även att ALLA bebisar föddes från mammans mage (kejsarsnitt) för att jag gjorde det.

    Haha det trodde jag också av samma anledning.

    På tal om det så kan jag inte minnas att jag var särskilt nyfiken på hur min lillebror kom in i mammas mage. Köpte det där med storken till 100%. Tror aldrig att jag frågade, men vet att jag tyckte det var lite konstigt att mamma behövde ligga inne på sjukhus (hon blev inlagd ett par dagar före min bror skulle födas för hon fick inte gå över tiden) för att storken skulle komma med ett barn.

   Jag trodde skyltarna vid mackar där bensin/dieselpriset står var klockan. Fick aldrig ihop det för klockan stämde ju aldrig?

   Jag trodde kvinnor hade hår under brösten, typ som håriga armhålor fast under hängpattarna alltså.

   När jag var barn trodde jag att gamla människor på tv var unga personer som blivit sminkade så de såg gamla ut….

   Älskar den här tråden ?

   Frågade min mamma om hon blev ledsen när hennes mamma dog, varpå mamma svarade att hennes mamma levde ju och att det var mormor. Jag tyckte det var helt otroligt! Hur stor chans var det att mammas mamma och min mormor blev samma person?!

   Får fortfarande höra detta på VARENDA släktträff.

  Tycker det är så skralt med influencer-skvaller här inne nu för tiden. Ingen som vill dela med sig om något!?

   Ja verkligen… Något särskilt du vill veta?
   Jag undrar vem cassklatzkows kille är, vad som hände mellan sanna och maja, om det stämmer kring martin melin och djur, alla bleepade namnen i ursäkta-podd, vem i flunsavärlden som kommer bli på smällen härnäst, hur länge tanbyklara och hennes kille kommer vara tillsammans, etc etc

    Vad är det med Martin Melin och alla djur?

     Det gick ett rykte (dels från ursäktapodd och dels från fb) att han blev kåt av att skada djur och även något om att ligga med djur har jag för mig

      Sodomi är statistiskt sett oerhört ovanligt. Slå därtill ihop sodomi med polisutövande så sjunker risken än mer. Men det är klart, hos Bloggbevakning tyder väl ett ”a” i namnet på att du är nekrofil…

   Man blir ju påhoppad och kallad grejer när man skvallrar här, såvida det inte är Maggan eller Mona då får man vara ifred.

    Håller med. Inget kul att diskutera här längre

  Märklig fråga men kanske finns någon ssk/barnmorska här som har något klokt svar? Finns det några medicinska fördelar/nackdelar med att vara rakad vs o-rakad inför en förlossning? Undrar lite hur man ska tänka och om det kanske finns något att föredra medicinskt.

   Jag är visserligen bara uska men jobbat på förlossningen och neo i många år och nej det finns ingen fördel eller nackdel med något utav det utan gör det du är bekväm med ♥️

   Undrat också över detta, varför rakas underlivet i vissa länder på förlossningen?

    Visste inte att detta ev. var en grej ens? Men spontant tänker jag att det underlättar om man ska sy efter förlossning?

    Förmodligen för att behåringen kan samla på sig bakterier osv som kan komma in i snippis. Samma sak om du ska operera något på kroppen, då rakar man ju bort håret där snittet ska vara ?

     Numera vill man ju att barnet ska få sin mors bakterier.

      In i mammans snippis alltså, inte naturliga bakterier till barnet. Alltså säg att du spricker behöver sys har du då mkt hår där det kanske även finns smuts är det ju svårare att tvätta rent stora mängder hår = lättare att dåliga bakterier kommer in i mamman. För barnet spelar det nog ingen roll rakad eller ej.

       Håret påverkar inte. Vaginan är inte bakteriefri. Hår har man bara på utsidan och behöver huden i mellangården sys så syr man så att håret håller sig på utsidan, man viker inte in det i sårytan. Hår är bara bra för att hålla det luftigt vid läkning.

     Känns snarare som håret skyddar? Är väl därför det är där

     Stämmer inte. Har fått sy vid båda mina förlossningar och det har varit helt oproblematiskt trots hår. Håret sitter ju mestadels ovanpå venusberget och där syr man ju inte.

   Jag blev tvungen att sys på operation och då frågade den som assisterade om det behövde rakas och den som skulle sy svarade då nej det behövs inte här.

   Så kanske något lättare att se om det behöver sys men inget man som gravid behöver raka sig för.

   Medicinskt är det nog ingen fördel men jag var orakad och tyckte det var jobbigt med allt blod som klibbade fast i håret, är ju mer än en mens och går inte ha menskopp eller tampong… Denna gång kommer jag kanske inte raka (kliar så mycket) men nog köra ett par varv med trimmern.

   När man rakar sig uppstår ofta små sår i huden. När huden sen tänjs och spricker vid förlossning finns risk att det spricker i såren eftersom sår ej är tänjbara som hud. Man bör således inte vara helt nyrakad, men dessa små sår läker vanligtvis på några dagar så rakar man sig någon vecka eller två innan förlossning är det ingen fara

    Men stretchas huden på liksom utsidan av underlivet? På så sätt att små ytliga raksår stretchas?

     Nej, det påverkar inte alls. /barnmorska

     Man kan få bristningar på yttre med ja ?

      Men på ovansidan? Asså utsidan där man rakar? Låter extremt osannolikt, så tror nog på Soffan.

    Barnmorska här. Det stämmer inte.
    Rakning eller ej, det är upp till dig. Själv hade jag inte stått ut med kliande stubb samtidigt som man är nyförlöst och ev har fått stygn. Men det är jag det.

   Inte svar på din fråga men jag vaxade ca 1-2 veckor innan förlossningen. Det var sååååå värt efteråt under läkningen. Man blöder ju ett bra tag efteråt och massa annat som ska ut så det var skönt att slippa ha allt det i könshåret. Hade aldrig stått ut med rakstubben som sticks, det var nog mycket kliande och svidande i området ändå.

  Någon som gjort en AFU via försäkringskassan? Hur gick det för er?

   Något särskilt du undrar eller är orolig över?

    Jag har varit sjukskriven i tre år och fick igår veta att jag ska göra en utredning. Är orolig för typ allt ?. Att inte bli trodd, att jag skulle gjort något fel, att jag missat något osv. Hemska katastroftankar ?

     Gå bara dit, gör ditt bästa. Försök inte att bevisa något. Om du också får träffa psykolog, arbetsterapeut och eller fysioterapeut så för ditt bästa. Underlaget från Afu är en del av en helhet kring dig som försäkrad. Och FK kommer se till helheten när de skall fatta beslut i just ditt ärende.

     En person kan ju ha en funktionsnedsättning som kan försämras över tid, och en Afu bidrar med flera resurser och ger en uppdaterad helhetsbild av funktionsnivå samt aktivitetsbegränsning.

      Tack, det är den gamla prestationsprinsessan i mig som inte riktigt kan hantera detta. Fint svar av dig ?

  Svart stickad klänning, beige linnekavaj, tunna strumpbyxor och vita converse, funkar det eller bör skor helst också vara svarta? Har svarta dr martens och typ chelseaboots och sånt men dr martens är inte min stil egentligen.

  Kläderna i sig är jag inte så osäker på, mest att jag inte brukar tycka att det är snyggt med vita skor till en svart outfit. Är jag ute och cyklar???

  Absolut ett i-landsproblem, men det får man ha?

   Jag röstar på svarta skor, hajade till i texten på ”vita converse” haha

    Haha men det verkar typ vara modernt igen, bland annat influencers har ju det?

   Är det svarta strumpbyxor så definitivt mörka skor.

    Det är svarta men ljusa svarta, inte så tjocka liksom?

   Vita skor till naturfärgad strumpor, tycker det bryter av snyggt mot svart klänning. Svarta skor ifall du tänkt ha svarta strumpor.

    Så du menar ”hudfärgade” strumpbyxor istället?? kanske! Kan inte riktigt se det framför mig så måste prova först men det låter vårigt i alla fall. Annars är strumpbyxorna svarta men så ”ljust” svarta man kan ha typ?

     Ja exakt, hudfärgade. Inte naturfärgade ? Loafers låter snyggt, kör på det?

      Tack, det får bli loafers?

   Funkar det att köra utan strumpbyxor?

    Nej det känns kallt, det är bara april!??

     Då tycker jag svarta skor. Hudfärgade strumpbyxor tycker jag ser tantigt ut.

      Ja det tycker jag oftast också att det är. De svarta jag tänker ha i så fall är väldigt tunna så de blir inte svart-svarta på benen.

   Taaack jag tyckte också att det skär sig lite med vita skor. Det blir svarta! Loafers, kan det funka? Älskar loafers men tycker det är svårt att veta vad man har till?

   Självklart vita Converse, det är ju VÅÅÅÅR! Om till och med jag i södra Norrbotten knallar runt i våriga Converse och t-shirt så vågar du! Och strunta i svarta skor-hetsen. Vår = vita sneakers el. dyl.

    Haha handlar inte om att inte våga, jag har haft vita sneakers länge. Det är mest om det passar eller inte?

  Svullen mage – vad hjälper? Är där någon som på riktigt blivit hjälpt av något läkemedel? Jag har testat alla allergier och jag har inte direkt ont, så skulle inte säga IBS. Kanske IBS-C. Jag är smal men kan på dåliga dagar se ut att vara 6-7e månaden gravid. Normal dag är kanske 3-4e månaden som referens. Jag kan alltså aldrig ha ett tight plagg. Jag hade hellre gått upp 20 kilo, om jag bara blivit av med min svullna mage. Sjukvården hjälper inte till eftersom jag inte har ont.

   Läs på om leaky gut. Prova ät antiinflammatorisk kost och se om du mår bättre.

   Har du testat fodmap? IBS handlar inte om vanliga allergier, snarare mängder och triggers (i brist på bättre ord)

   Lider med dig! Probiotika hjälpte min svullna mage och även magontet försvann. Äter de här nu och kommer aldrig att sluta: https://www.svenskhalsokost.se/healthwell-probiotic-premium?da=14-194&gclid=Cj0KCQjwxYOiBhC9ARIsANiEIfbvsSuPzyAqxecQD36mO80kFs5D2rKi6PnDmnwcVNmsKBEnvudLkiYaAnljEALw_wcB.

   Finns matsmältningsenzymer man kan köpa och äta innan varje måltid. Det hjälper leaky gut-symptom och när man har för lite syra i magsäcken vilket leder till svullnad och problem.

   Sök på ”debloating workout” på youtube. Ett annat knep är att få fart på lymfsystemet, vilket man kan göra på massor av sätt, till exempel genom lymfmassage eller vattengympa. Kan inte skada i alla fall! Hoppas det löser sig på något sätt.

   Denna kvinnans övningar hjälpte mig lugna min mage = den blev mycket mindre svullen: https://instagram.com/theworkoutwitch_?igshid=YmMyMTA2M2Y=

  Exit säsong tre finns ute nu !
  Så nyfiken på vilka norska män det kan handla om , vilka vill spekulera med mig ?

   Var finns den? Kommer väl på svtplay imorgon?

    Japp , eller inatt. Ett och två ligger på svtplay igen. Vilka finansmän kan det röra sig om tro ?
    Vet att Stordalen nämndes någon gång .

     Jaha jag trodde du menade att s3 hade släppts och du hade sett det redan

      Har iofs släppts både på norska och finska kanaler om man så vill ☺️.
      Men inga spekulationer alltså ? Vilka kan de baseras på?

       Känner inte till alltför många norska finansmän så nej.

   William ❤️

   Jag har kollat hela redan förra veckan här i Finland på Yle!? Men var en gnutta besvikelse av 3dje säsongen då det var råare och för tragiskt ?

   Bor i Norge sedan många år tillbaka. Jag tror Runar Vatne är en av dem. Tyckte dock säsong tre var ganska dålig.

   När serien kom 2019 ”sades” det att de fyra finansmännen var Ketil Skorstad, Thomas Øye, Endre Tangenes och Jørn Kjørsvik. Inget som dementerats dock.

   Det ska ju vara Petter Stordalen som en av karaktärerna är baserad på. Det förvånar ju inte direkt. Han är väldigt glad i det vita pulvret..

  Hej! Har någon erfarenhet av vägglöss. Har på 2-1,5 fåt ca 10 myggbetts liknande bett. Har kollat hela sängen + madrass varje dag men hittar varken några lös, avföring eller blod. Betten slutar klia efter någon dag dessutom. Är det någon som bor i villa som varit med om likande? Går sanering bra, är det mycket komplicerat osv?

   Kan vara loppor. Har ni djur?

    Jordloppor, fågelloppor, igelkottsloppor.
    Kärt barn har många namn. Kan följa med husdjuren in. Eller om man grävt i jord, röjt i trädgården. Många små bett på mindre yta. Vad jag har läst så gillar de egentligen inte människoblod, men jag står tyvärr högt på deras meny, och kanske du?

     Jag var alltid helt prickig av ”igelskottaloppor” (som min mamma säger) så här års när jag var barn. Det räckte med att sitta i gräset eller nudda vid buskar.

   De sprejade tre ggr hos oss, med några veckors mellanrum. Inga problem alls efter det.

   Jag fick vägglöss för ett par år sedan. Ett jävla helvete. Blev värre och värre. Tre gånger sanerade dom men det hjälpte inte, fick tjata mig till en värmebehandling av hyresvärden via domstolsbeslut för de vägrade bekosta det.
   Hoppas innerligt inte att det är vägglöss du fått, men om det är det så tvätta alla textiler i 60 grader och lägg skorna i frysen. Lycka till!!

  En vän till mig utbildar sig hos företaget bodyfight inom en PT-utbildning vilken beskrivs som ”Sveriges bästa” där man blir ”certifierad och licenserad PT”. Ingenstans på deras hemsida stod vilken standard dom certifierar mot och inte heller vilken licens man erhåller, så jag kommenterade och frågade. I princip direkt tas kommentaren bort och företaget DM:ar mig om att dom skulle vilja ringa upp mig. Jag avböjer och förklarar att jag bara skulle vilja veta standard och licens. Här börjar saker bli konstiga och jag får massiva meddelanden där företaget smutskastar andra i branschen, är fruktansvärt otrevliga och slänger sig med att dom faktiskt har många följare som tycker dom är bäst. Här börjar företaget även lämna kommenterar på mina personliga instagrambilder. Jag förklarar återigen att så är det säkert, jag vill bara veta standard och licens. På detta följer åter ett långt, otroligt konstigt meddelande varpå jag blockeras.

  Bodyfights PT-utbildning kostar från 17.900 kr och dom kan inte ens ange vilken standard dom certifierar mot eller vilken licens man erhåller. Det känns ju inte som ett jätteseriöst företag, och jag gissar på att det är falsk marknadsföring. Vilket inte känns okej alls med tanke på kostnaden. Kan man anmäla detta på något sätt, i så fall var och hur? Jag har konversationen sparad men i övrigt kommer jag ju inte åt deras konto längre.

  Är det inne med att sömn-träna sin bebis/barn
  nu? Eller har det alltid varit en grej?
  Aldrig hört folk prata om det eller sett det på sociala medier förr.

  Vad händer om man inte sömntränar?

   Händer väl antagligen inte så mycket?

    Nej men varför gör man det då? Sömn finns väl ”naturligt” i kroppen ?
    Sömntränar alla föräldrar sina barn eller vadå? ? Inget jag nånsin hört talas om därför jag undrar.

     Det är väl för att få barnet att sova ensamma typ. Inget jag personligen tycker man behöver.

      Det behöver det inte vara.

     Min uppfattning av ”sömnträning” är att föräldrar gör det för att få bebisar att sova längre stunder och oftast ensamma i spjälsäng. Tex. att man följer någon metod, typ gå in och säga en ”ramsa” när bebisen vaknar och försöka att inte plocka upp även om bebisen är ledsen. Finns massa sömn”coacher” som förespråkar olika sätt. Jag skulle aldrig påstå att jag har sömntränat mina barn, då jag ammat till sömns och ammat på natten tills de varit minst 1 år. Sen har jag såklart fått fasa ut amningen med hjälp av olika strategier, och då har de tillslut sovit hela natten utan uppvak. Men kallar inte det för sömnträning ?

      Anna Wahlgren var ju lite av en guru förr i tiden, och hon skulle jag säga förespråkar en viss sömnträning. Så ett helt nytt påfund är det väl inte ?

   Jag tror att det är som med det mesta; man kommer på fler saker att både forska om, pröva fram metoder för, kapitalisera på och dela med sig av. Tack vare sociala medier etc kan ”sömncoacher” höras och synas och så väcks intresset. Många beskriver ju också att de blivit hjälpta.

   Kort och gott är ”sömnträning” att man använder någon metod för att få sitt barn att sova på ett visst sätt. Vissa kanske har som mål att få bebisen att somna snabbare, sova hela natten, sluta amma på natten, sova i eget rum, etc.

   Vet inte vad du menar med sömnträna men dels ser jag till att min bebis sover under dagen så hon inte blir övertrött, dels nattar jag henne så hon lär sig somna ensam och i egen säng. Plockar inte upp henne så fort hon gör ett litet ljud och erbjuder napp som tröst i första hand om hon är sprattlig.
   Många som samsover i flera år där ingen i familjen får sova ordentligt, barnet är övertrött och det blir jättesvårt att börja sova i egen säng. Förstår mig inte alls på det där. En utvilad bebis/barn mår så mycket bättre.

    Natta i egen säng funkar inte för alla barn. Vi samsov för annars skulle ingen i familjen fått sova.

  Jag är en extremt lättväckt person. Sover med både öronproppar och hörselkåpor (hahaha). Vilka är de bästa öronpropparna? Har just nu i silikon. Vilka är de mest bekväma hörselkåporna som också stänger ute ljud?

   Har du ljudisolering i rummet där du sover också? Tänker ljuddämpande gardiner och såna där ljuddämpande typ tavlor man sätter på väggar. Kanske nåt i taket?

   Jag använder från Moldex, vet inte modell men de är gulgröna. Jag brukade köpa i 100- pack från clas ohlson men sist hade de tyvärr utgått! Så jag fick köpa dyrt på ett annat ställe. Men de är sjukt bra tycker jag

   Jag kan inte sova utan min öronproppar från Happy ears. Såldes på apotek tidigare, men nu verkar de endast finnas tillgängligt på deras egna hemsida.

   Dessa: Howard Leight Max Lite SNR 34dB!!!! BÄSTA som finns, jag är extreeeemt lättväckt och testat allt tills jag hittade dessa. Jag köper dem från oronpropp.se i storpack.

  Hur sömntränar man sin bebis?

   Kommandoträning.

    Klickerträning och mycket godis.

    E-collar bör vara sista utvägen, men ger ofta tydliga resultat.

  Vilken är den bästa fotkrämen om man har spruckna hälar (usch jag vet)?

   Footmender är rätt bra. Lite dyr men dryg. Viktigt att smörja varje dag! Annars hjälper det inte så mycket.

   https://www.meds.se/lova-skin-instant-foot-peeling-spray-bottle-100-ml?gclid=EAIaIQobChMIl6DXgIm5_gIVSPhRCh31EgfeEAQYBiABEgJS_fD_BwE&iospid=products-27821-A
   Denna räddade mina fötter! All död hud bara släpper på nån minut likt en sån där fotmask man kan ha fast direktverkande

   Jag tycker Footmender är riktigt bra ?

   Weleda Skin Food (ej Light) smörj rikligt varje dag, massera in, på med strumpor sen efter ca 1 vecka faller all torr äcklig hud av av sig själv. Bästa jag gjort o visste inte ens att det var bra, tänkte bara förbereda inför filning. Nämen det är så bra!

  Kan hanapee sluta ta bilder lite underifrån och låtsas va ful? Är det hennes enda content på instagram nuförtiden?

   Hon postar ju mycket om sitt talkshowjobb och podd också ??

  Avskyr mitt hår just nu…. slitet och hemsk utväxt. Någon som kan ge tips på någon bra frisör i Göteborg? Vill göra vad som helst med håret. Helst dock slingor.

   Frisörcenter, trevliga och blivit nöjd varje gång

   Sashay på Kyrkogatan!

   Christers Hårvård vid Kompassen! Gått dit sedan jag flyttade till Göteborg 2016. Är brunett egentligen men slingat det i många år och alltid varit nöjd.

  Mitt ansikte är väldigt asymmetriskt. Mitt ena öga är större än det andra (eller kanske bara olika höga ögonbryn/hängande ögonlock) och mina kindben är olika höga. Det har verkligen börjat synas nu när jag är lite äldre och jag stör mig väldigt mycket.

  Kan jag göra något åt det? Typ…fillers eller nåt kanske? Känner mig väldigt ful.

   Haha hej inlägg från min dagboken?! Haha, nä men smink – speciellt placering av highlighter och skuggor/shading till vardags, i det långa loppet; sov på rygg, ansiktsmassage med jade-roller, bra hudvård, kom ihåg att mycket sitter bara i tankarna!

    Samma anonym igen, ville bara tipsa om att söka på typ ”celebrities with asymmetrical faces” på Pinterest så ser du hur vanligt det är och hur vacker man kan vara ändå!

     Tack, vad gulligt av dig 🙂

   Liknande problem här! Har ett öga med lägre ögonbryn och mer hängande ögonlock. Det blir problem när jag måste ha glasögon eftersom de sitter ”snett” – alltså om de ska sitta rakt motsvarande ögonen så ser de anda ut, och alla optiker säger och justerar dem olika. (Måste justera ofta då jag råkar komma åt dem) Blir snurrig eftersom glasen är både progressiva, för skelning och astigmatism så varje mm gör skillnad.

   Contouring! Det hjälper på mina asymmetriska ansiktshalvor. Kom ihåg att det är sexigt när något är lite off i någons ansikte men de ändå beter sig som att de är 10-poängare 😉

   Jo absolut. Har själv samma och varit på ögonlockskonsultation (hos ögondoktor). Kom tillbaka om 10 år, var hennes råd. Finns annars ögonbrynsbotox men det vågar inte jag, då den ev. kan stickas fel och resultera i mer hängande ögonbryn. Funkar det bra så blir det super dock!

   Åh då har du ett jättecharmigt utseende! Tycker verkligen att såna olikheter du beskriver är väldigt fint. Mitt högra ögonbryn är högre än det vänstra och jag tycker det är min bästa feature, personligt och jag!

  Har sökt nytt jobb samtidigt som jag är föräldraledig och har nu blivit kallad till intervju. Hur pass ärlig ska man vara med att man vill vara föräldraledig 6mån-1år till och sen bara jobba typ 50-75% och vara föräldraledig resten?

   Du kommer ju få frågan när du kan börja så då är det kanske svårt att inte svara rakt?
   Som arbetsgivare vet man om att de flesta är eller kommer bli föräldrar och vad det innebär och vad lagen säger. Det är väldigt vanligt att framförallt kvinnor, inte jobbar 100% de första småbarnsåren.

   Eh helt ärlig? De måste ju ta ställning till om det är vad de behöver. Det blir ju inte bra om du börjar med att va oärlig.

  Har Bianca börjat gå på uppåttjack eller har hon alltid varit såhär energisk? Hon lägger ut instastories att hon utan problem springer milen, hetsäter bullar/kakor ståendes på café, står och dansar mellan tagningarna på ”Bianca” osv. Känns så extremt på något sätt, varifrån får hon den energin? Skulle hon kunna dela med sig 10 % till mig skulle jag bli nöjd.

   Jag fick sån energi när jag var tokkär…

  väntar på 21 nyheterna för har så tråkigt

  pluggat kemi idag

   Då är vi två som pluggat kemi idag, analytisk kemi för min del. Vilken kemi läser du?

    min första kurs kemi i vecka 3-4, så nu från kvanttalen till intermolekylära bindningar typ

     Kul! Min första kurs kemi tyckte jag nästan var den tuffaste, och då läser jag på avancerad nivå på universitet numera. Lycka till med kursen, den kommer gå kanon för dig!

   Samma här. Väntar på nyheterna ?

  Hej!

  Någon som bor i eller har bott i Flen? Är väldigt nyfiken på hur ni upplevt kommunen!

   Det var bra att växa upp där när jag var liten, men det är väldigt många år sedan nu. Nu är det som över allt annars mer stökigt och oroligt där.

   Jag är också nyfiken på Flen! Tycker det ser ut att finnas så fin natur där (slutsats dragen efter att ha swishat förbi med tåget haha) men känner mig tveksam när Flen korats som ”vinnare” i kommunen där folk är mest missnöjda ?

    Flen hade som sloggan ”Flen en kommun” tidigare, det sa mig en del ?. Men har mest sett det från tågfönstret med.

    Tack för svar! Ja precis, har också hört mycket negativt så ville gärna höra mer då jag precis som du sett mkt fin natur!

  Tips på bra hold in-strumpbyxor?

   Gillar Pierre Roberts. Brukar gå upp någon storlek för bästa komfort. Det bästa är att de finns i typ mataffärer.

   Jag har bara provat några olika modeller från Lindex. Tycker mest att jag fick ont i magen, så det var rätt ovärt.

   Pierre Robert! Inte ont i magen eller ”strypkänsla” om magen ?. Håller in på ett skönt sätt.

   Mitt i allt det andra kaoset som vi inte kan prata om vill jag säga att jag blir glad av Paows ex Zobels förhållande. De verkar så harmoniska tillsammans. Inte lika mycket extremt festande utan mer par-, familj- och kompisresor.
   Visst verkar de lyckliga tillsammans på ett annat sätt?
   Tydligt att P bränner de som hon gjort slut med på bål. Det är synd att det är så hon hanterar stora känslor.

    Men nej! Det här skulle såklart inte vara ett svar på en fråga om strumpbyxor ?

   Ellos och lindex

  Har ni några roliga felhörningar? Mitt ena barn (6 envisa år) var idag 100% övertygad om att texten går ”green green grass, blue blue sky, you better throw my potty on the say that I die”

   En kollega trodde Eric Saade sjöng ”nobody wants you girl” men han sjunger ”my body wants you girl”

  Vad har ni för hobbys? (fika med vänner räknas inte, ”riktiga” hobbys)

   Jag målar en del. Är ganska dålig, men tycker att det är trevligt. Innan allt blev så dyrt bakade jag mycket, men har tappat sugen lite när smör kostar en årslön.

   Jag vandrar emellanåt. Både korta och långa sträckor. Vet inte om det räknas som en hobby iofs. I sommar ger jag mig på Skåneleden. Inte hela på en gång, men ändå.

   Räknas matlagning åt mig själv? ? tycker det är kul att laga mat men tycker det är väldigt nervöst att bjuda andra på mat?

   Jag måste verkligen hitta en hobby men jag kan inte komma på något ?
   Jag gillar att pyssla men är väldigt dålig på att måla/teckna ?

   Inga

  Är det någon här som har en Whippet eller Greyhound och orkar med mina dumma frågor?

  ??

   Jag!

    Kul! Är de så svårtränade som det sägs? Vi hade en vinthundsblandning innan, men han var otroligt klipsk och villig att vara till lags. Har hört att greys är lite mer som katter typ. Jag älskar vintisar, men vill gärna ha en hund som uppskattar mental träning.

   Har en av varje 🙂

    Åh, drömmen!

    Samma frågor till dig som ovan. Berätta gärna mer om hur det är att bo med dina fyrbenta kompisar! Något speciellt man bör vara beredd på och så?

  Vet att den här frågan har varit uppe förut.. Men – vilka träningstights kan ni rekommendera? Viktigt att de ej är genomskinliga och inte låga i midjan, gärna ganska höga i midjan. ?

   Icaniwill tycker jag har väldigt bra utbud. Typ de enda som inte är genomskinliga av de alla olika märken jag har. Dock är de lite dyra men jag brukar passa på när det är rea

    Tack, verkligen stort utbud! Har du någon favoritmodell? ?

     Nej jag gillar alla jag har beställt ? tror dock att de flesta av dem som jag har är kollektionen som är seamless. Jag har dock inte provat deras ribbade eller den med scrunch så kan säga om de är bra eller inte ?

   Oysho som jag beställt på Zalando är mina favoriter. Modellen heter typ Compressive.

    Tack! Zalando är smidigt att beställa ifrån ?

   Lululemon! De enda jag gillar. Provat otaliga tights men inga slår deras Align pants ❤️

    Tack! Såg jättebra ut, men beställer du från deras egen hemsida då? Hittade ingen svensk återförsäljare men letade inte supernoga?

     De finns på NK och har en egen butik i Stockholm.

     Det är fraktfritt om du beställer från EU hemsidan ? för gymträning skulle jag verkligen rekommendera Wunder train high rise.

   Jag tycker de från Lager157 är bra! Ej genomskinliga, höga i midjan, håller allt på plats så att säga. Och prisvärda! Har de som är lite randiga i materialet, kostade 150 kr. Lite små i midjan dock för mig som är lite mullig runt magen.

    Tack! Det lät väldigt billigt och bra ? Ska kollas upp!

   Jag är positivt överraskad av ett par jag köpte från Lindex faktiskt. Dom är dessutom sömlösa i grenen, så blir ingen ??. Höga i midjan och tappar inte formen trots ihärdig användning och regelbunden tvätt. Jag har dom i både grönt och svart och dom är inte genomskinliga.

   Jag är helt ärligt mer nöjd med dom är mina andra som kostat tre gånger så mycket.

    Tack! ? Låter ju bra, Lindex gillar jag ? Men den modellen som heter seamless verkar vara slutsåld i alla färger och storlekar.. ? Kanske kommer in snart igen ?

     Ytterligare ett bevis på hur bra dom är, haha.

      Ja det har du rätt i, kollade inte alla färger tydligen. Tyvärr är jag så tråkig att jag är mest bekväm i svart ?

   Nike och Björn Borg

    Tack för tipsen!?

   Ninepine, mina favoriter är asana-tightsen (i båda materialen, men matta är något mer favorit)

    Jag fick upp dem som reklam på Facebook och de såg otroligt sköna ut!! ?

   Gymshark! ? Ääälskar!

    Tack för tipsen ??

  Jag är ofta svullen i ansiktet, alltid på morgonen men det försvinner oftast inte förrän vid 17 tiden, ibland hela dagarna. Någon med samma problem eller tips?

   Är du aktiv under dagen och rör på dig ordentligt, för att få igång cirkulationen och hjälpa svullnaden att gå ner? Sover du med ansiktet nedtryckt i kudden?

   Kanske kan lite stretch, en promenad och ansiktstvätt med svalt vatten vara lösningen? Och en annan sovställning.

   Drick massa vatten!

   Jag vet att det låter för bra för att vara sant men Gua shaa i ansiktet fungerar verkligen!

  Finns det träningstoppar med ”inbygd” behå? Tycker det är obekvämt med behå under toppen. Har små bröst så behöver egentligen inte så mycket stöd, men vill inte att man ser igenom så har därför behå under.

   Tror att både Nike och Lululemon har det

  Vad hade ni på er när ni tog examen (kandidat)? Jag har lite panik eftersom det känns som examen från universitet inte är lika firat som studenten, och därför vet jag inte vilka ”regler” en bör gå efter eller hur uppklädd (eller inte) en ska vara?

   Spännande med examen, grattis i förskott! Jag hade långklänning på mig, tänk typ en lite finare sommartillställning. Jag kan tänka mig att det klädsel varierar från program. Vi var cirka 100 stycken som examinerades från samma program och fanns variationer även där. I regel mer festligt uppklätt. Har du inga klasskamrater som du kan höra med?

  Har ni sett på IG att M Graaf hänger med Jan Emanuel, Runar Sögaard och hennes ex?
  Vad har hon för kompissmak egentligen??

   Tillägg,även Ola Rapace där. Seriöst?! Vem mer ska slängas in? Paolo?

    Pontus R kommer nog med sen

     Perfekt fest!

  Hur ofta använder ni tandtråd? ?

   Jag vill svara ”varje kväll” men egentligen är det nog mer ”så ofta jag kommer ihåg och orkar”.

   Morgon och kväll! Fastnar alltid små rester som tandborsten inte får bort annars för mig.

   Varje kväll, men får ändå tandsten på de främre tänderna uppe och nere. Inget på övriga tänder som tur är så är klass 1.

   4 månader sedan jag var hos tandhygienisten och tog bort 🙁

   Varje kväll.

   I perioder varje kväll. Men i perioder faller det också ur min rutin. Vet inte varför egentligen, älskar känslan av fräscha tänder. Men tror det kan vara lite så ibland att jag glömmer köpa nya och så går jag där utan ett tag istället.

  Alltså Tanbyklara: hon är gravid i vad- i 8nde månaden? Och man ser ju hur extremt nybotoxad hon är. Ingenting rör sig!!! Det är inte bara otroligt märkligt hur en klinik kan göra det på en gravid kvinna (alla seriösa kliniker har strikta regler), det är också så sjukt att utsätta sitt ofödda barn för nervgift. Det finns inga studier som kunnat visa att det är skadligt, men läkemedelsverket avråder starkt från botoxinjektioner. Hur fan tänker hon? Är influencers så beroende av sina injektioner att hon inte ens kan låta bli i 9 månader?! Blir provocerad.

   Liksom här: https://www.instagram.com/reel/CqpO9V3K-Sj/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

   Pannan är INTE botox som är gjord för 9-10 månader sen utan max 2.

    Och jag som blev förvånad över att hon äter både lakritsgodis och lakritsglass trots att man knappt får äta ngn lakrits som gravid. Det där är ju betydligt mer allvarligt?

     Fast man får ju visst äta lakrits men inte i mängder. Handlar främst om att man själv inte ska få förhöjt blodtryck.

      Jag skrev ”knappt” för den tillåtna mängden är så liten.

       50 gram om dagen är väl inte så lite?

     Haha sluta, det får man visst. Läs på.

      Nej det får man faktiskt inte. Finska nygjorda studier visar på hjärnskador hos fostret redan vid lågt intag av lakrits och havande kvinnor avråds helt.

       Förklarar varför min unge är galen då. Nä skämt åsido. Livsmedelsverket avråder ej.

        Jag skrev ”knappt”, dvs väldigt lite lakrits. Läste ingen det jag faktiskt skrev?

      Det är det som är så sjukt, Finland och Sverige grannländer men råden man får då man är gravid är så olika. Jag själv som halv finska följde de finska råden efter att jag studerat orsaken till att de avråder :https://svenska.yle.fi/a/7-1332661

       Samma här! Bara dumbommar som skulle chansa. ”Äh lite allvarliga hjärnskador är väl inte så farligt, bara jag får mina Djungelvrål”

       ?

   Jag funderade lite på samma när jag såg en bild på Kenza här om dagen. Men det känns som hon skulle ha lite mer ”vett” än att göra det under graviditet. Känner också vad är det för oseriös klinik som skulle göra botox på en gravid kvinna?
   Mem håller med, jag gjorde botox för ca 3 veckor sen och den ser ut som klaras just nu. Den ser verkligen inte ut sådär efter 8 månader utan påfyllning.

    Ignorera den förfärliga stavningen och grammatiken. Är för trött för att ens skämmas ?

   Men du kan väl inte vara helt säker på det? Hon kanske har väldigt slät panna eller att det håller väldigt bra på henne? Tycker alltid hon har sett ut sådär.

    Kanske för att hon alltid gjort botox? Alltså klart jag inte kan vara 100 % säker, men vågar ändå satsa en smärre förmögenhet på att det där är botox utav helskotta.

  Vet inte riktigt hur jag ska förklara. Men jag vill bli sedd som en ”djup” människa. Typ att jag är omtänksam, snäll och ser andra. Kan ha djupare diskussioner.
  Att jag är mer än bara typ utseende. Inte för att jag är någon väldigt snygg person som gör att alla vänder sig om när jag går förbi. Men väldigt vardaglig liksom.
  Jag är väldigt introvert så jag tänker mer än jag pratar. Och jag kommer ofta med smått dåliga skämt till min omgivning, typ typiska pappaskämt. Så jag har blivit lite rädd att folk ser mig som en person som bara skämtar runt typ??

  Känner någon igen sig eller har liknade tankar eller åsikter om sånt?

   Omg beskrev du precis mig? Har exakt samma tankar. Är i allmänhet hyfsat ointresserad av andra och för kallprat så har svårt för djupa samtal och brukar skämta mycket. Troligtvis för jag i grundskolan var osynlig och känner nog ett behov av att få bekräftelse och min forma rädsla för att ses som ”hon den tråkiga tjejen”.

  Fd preggon! Håret. Mitt trillar snart av så jag och min bebis har samma frilla.

  Hur länge tappade ni? Och hade ni låtot det vara långt och tunt eller klippt av?

   Födde barn för ca ett år sen, började tappa håret när barnet var typ 9 månader, tappade mycket i ca en månad och sen dess tappar jag fortfarande lite mer än vanligt men inte farligt mycket. Kanske ska tillägga att jag fortfarande ammar 🙂

    Har fortfarande långt hår! 🙂
    Har alltid haft tunt hår men fick väldigt tjockt hår under graviditeten men tycker nog att jag fortfarande inte är tillbaka till mitt tunna vanliga hår.

  Jag är ett tidigt skilsmässobarn, vi var inte många med frånskilda föräldrar på 70-talet, och har 4 st halvsyskon utspridda över landet. Våra gemensamma föräldrar är döda och det finns allt från helt hysteriskt usla relationer till stendöda sådana, dvs absolut ingen kontakt och blockningar på sina håll. Jag gjorde ett tappert försök att få kontakt med ett av mina syskon i somras, tror jag skrev i juli, och fick svar igår kväll… Hade bestämt att det var absolut sista gången, man kan inte försöka blåsa liv i stendöda relationer livet ut – det gör för ini helvetes ont att ha hamnat så mkt utanför allt men nu rök de två sista telefonnr i min mobil. Finns här någon annan i min sits, hur har ni gjort och hur ska man ens kunna få folk att förstå att blodsband verkligen inte behöver garantera ett skit…

   Är det så att du alltså är det enda barnet utan några helsyskon och att de andra fyra har varandra? Då förstår jag att det känns väldigt ensamt och att du längtar efter kontakt.

   Jag har ingen erfarenhet av din sits utan mer av dina halvsyskons sits. Jag har halvsyskon som jag knappt känner då vi inte växt upp tillsammans. Jag gör inte heller någon större ansträngning för att hålla kontakt. De betyder tyvärr inte så mycket för mig och jag ser dem inte som familjemedlemmar på samma sätt som jag ser mina helsyskon. Det är inte att jag tycker illa om dem på något sätt men vi har ju ingenting gemensamt förutom en delad förälder. Jag har ingen djupare kontakt med den föräldern heller och det är väl delvis på grund av det som jag aldrig lärt känna mina halvsyskon. Och när det inte finns en relation i botten betyder inte blodsband särskilt mycket, i alla fall inte för mig.

  Bästa dop-presenten, hit me!

   Hade dop för dottern nyligen och fick följande: födelsedagståg, böcker, smycken, servis, gosedjur med hennes namn ingraverat, kläder ? just födelsedagståget tyckte vi var väldigt kul att få – är inget vi annars hade köpt men som hon kommer ha nytta av länge och säkert kommer minnas när hon blir äldre

   Kika på notonthehighstreet.com – guldgruva för den typen av presenter

  Fick upp ”instagram_användare” på en persons insta konto som jag fortfarande följer, men dock kan man inte se inlägg, profilbild eller följare. Så vad innebär det?

   Du är nog blockad.

    🙁 men tack för svar

   Jag fick samma häromdagen så jag drog slutsatsen att jag är blockad eftersom han inte fanns bland följare.

   Användaren hittades inte står det om jag blir blockad (har testat med vänner haha). Däremot står det instagram_användare om personen har tagit bort sitt konto eller inaktiverat kontot.

   Minns du namnet? I så fall kan du skriva in instagram som en webbadress och sen snedstreck och användarnamnet. Då kommer användarprofilen upp (om den ej är borttagen)

    Kommer personen tillbaka till ens följare sen om den återaktiverar? För jag, anonym 05.28, upptäckte precis att jag fått tillbaka en följare. Det måste vara så tänker jag, eftersom jag inte accepterat någon förfrågan.

    Ohhh okej tack snälla för tips! Jag testar

  Caroline som är med i Robinson postar en TikTok-video där man ska ge telefonen till den som stämmer bäst in på ett påstående man själv hittar på/bestämmer.

  Dennis säger ”jag kommer ge telefonen till någon som kommer haffa alla småtjejer på Spy bar hela kvällen”.

  Sedan räcker han telefonen till Fabian. Alltså. Jag kräks. Tycker Fabian ger obehagliga vibbar i TV och bara att han får telefonen efter det påståendet säger väl egentligen allt.

   Såg en tweet från en kvinna som menade att hon hade gått på dejt med en av årets Robinsondeltagare, och när hon tackat nej till en andra dejt hade han sagt att ”de väl kunde ses i parken så hon kunde suga av honom i alla fall”. Hon skrev inte vilken deltagare men hon var själv ca 50 och bodde i Göteborg….

    Ja, då får man ju sina misstankar om att det är han direkt. Får krypningar av att se honom i TV, han är verkligen ett gubbslem i mina ögon.

  Någon som lyssnat på Tove fallet på Youtube?

   Vilken? Länk?

     Åh, tusen tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.