En uppdatering om Ellen Bergströms massageupplevelse

Ellen Bergström gick på massage, och fick en massage, som inte riktigt utspelade sig som massage hon tidigare fått av andra massörer. Hon kände sig ofredad av den kvinnliga massören. Ellen gick därifrån både ledsen och uppskakad, och hon berättade här om sina känslor och om vad hennes väninna erbjudit sig att göra för att lugna och hjälpa henne. 

Nu har väninnan varit på sin massage och Ellen berättar om det så här på sin story:

Summan av kardemumman är att hennes väninna gick dit, bad om en vanlig massage och ingenting konstigt hände. 
Ellen berättar nu att hon själv ska gå dit, ge kvinnan konstruktiv kritik och be om sina pengar tillbaka.
Hon säger att hon skulle kunna polisanmäla kvinnan och salongen, men att hon samtidigt vet att den anmälan kommer läggas ner och kvinnan kommer aldrig få veta någonting om saken.
Jag hoppas hon tar med sig någon dit, typ sin sambo eller kompisen Jannice.**
Och att hon uppdaterar igen om utvecklingen, för det här är inte över, det känner jag, det…

Vad tror ni om den här fotvårds/massör-situationen?** Hade det här varit ett mer skämtsamt inlägg så hade jag lagt in en typ ”OH MAAY GOOOOOOOOOD!” här, men det gör jag så klart inte idag. 

54 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Så imponerad av Ellen om hon vågar gå dit och kräva upprättelse och förhoppningsvis får kvinnan att tänka till ordentligt. Vet i fan om jag vågat/lagt tid/haft lust/energi på det i efterhand.

  Har varit med om nåt liknande, en manlig massör som kom liiiite för långt ner på sidan, mot bröstet när han masserade ryggen. Det var obehagligt, men jag sa eller gjorde inget, tänkte att jag kanske inbillade mig att det gick över gränsen…..

  Jannice och Janice är ju inte samma namn ändå, så. Passade inte oavsett.

   Nej det är verkligen så stor skillnad att man inte förstår skämtet, alls.

    Handlade inte om att förstå. Men orden är så olika att det inte går att göra en rolig ordvits om dem. Alla förstår nog vad hon menade.

     Ja väldigt olika. En extra av en bokstav som redan finns. Inte alls som att Jannice.

     Nu har jag inte sett storyn, det lär väl ja framgått, men för mig som endast läser här är det iaf självklart om namnet uttalas Jannike eller Jannis(med tyst e). När jag såg namnet i text läste jag det som det senare.

      Sista delen av sista meningen i första stycket försvann, haha.

   och det stavas my och inte may

  Alltså Zoe Fay aka flickvän till Oliver Ingrosso, bor dom i Biancas stora lägenhet? Eller har dom bara en snarlik lägenhet som också är tom på möbler? Stackars fina golv också som får ta stryk av hennes klackar ?

   Som tur är inte ditt problem ?

   Oliver bor där fortfarande, flyttar ut om några veckor (enligt bianca från hennes vlogg). Bianca kommer nog ta ut hela golvet ändå

    Hon borde lägga våtrumsmatta i hela lägenheten, hundarna kissar ju överallt pga att hon inte klarat av att få dem rumsrena. Golvet i hennes gamla lägenhet är helt förstört.

     hahah sant ju

     Och också sätta in golvbrunnar på lite olika ställen, så är det bara att spola av golven efter hundarnas föroreningar. Praktiskt!

     Och mattorna?

     Åh fy f-n vad äckligt att bo i en lägenhet indränkt i hundpiss och spillning. Inte fräscht.

  Ellen fick ju en kompis upplevelse när trosorna drogs ner och handduken upp eller något liknande… om hennes vän nu endast bad om överkroppsmassage så är det ju svårt för samma sak att ske igen….

   Konstig skulle det stå. Inte kompis.

   Kompisupplevelse ? jo, kan man ju också kalla det ?

   Överkroppen innefattar väl rygg och svank? Brukar det göra när jag bokar och då dras trosorna ner lite för att svanken ska kommas åt.

    (Jag kanske missuppfattat vad som hände på hennes behandling iofs och ber i så fall om ursäkt)

    Ellen hade fått massage på insida lår

  Bara jag som tycker att det var jättemärkligt att hennes kompis gick dit? Vad var syftet liksom? Nu hände ju inget annat än att massören fick en till kund. Hade det hänt något så förstår jag verkligen inte varför man frivilligt satt sig i den situationen, hjälper ju inte Ellen på något vis.

   Var väl för att se om det ”ingick” i massagen eller om Ellen fick en specialupplevelse. Om jag förstod förra inlägget rätt.

    Men forfarande, vad spelar det för roll?? Jättekonstigt att frivilligt försätta sig i en situation för att se om man också blir antastad..

     Nä men jag fattar om man vill få på fötterna här, så massören inte kan säga att såå gör hon alltid och ingen annan har klagat-typ.

      Jättedumt ju, jag fattar inte alls. Det som hände nu är ju bara till massörens fördel.

  Tycker hon är super modig!!!
  Märkligt det där med kvittot, inte ok att fuska, hur svårt ska det vara att göra rätt.

  Go go go Ellen!

   Hon har inte varit tillbaka än

  Massören kanske har läst om det här på sociala medier och sedan dess ”dragit öronen åt sig” en stund?

  Den här massösen kanske tar manliga och kvinnliga kunder som gärna väljer en behandling som inte hör till företagets offentliga tjänster. Så hon provar sig fram till vilka kunder det är som kan vara intresserade av det.

  Jag var för några år sedan på Spa och hade beställt helkroppsmassage. Den massören (kvinna) gick väldigt långt upp på insidan av mina lår när hon masserade. Tror absolut inte hon hade några intentioner men jag blev såååå obekväm! Låg helt stel som en pinne och väntade på att behandlingen skulle ta slut. Det är ju en väldigt utsatt situation man är i, så inte helt lätt att ta upp det under tiden tycker jag.

   Tycker ofta när man går på thai massage att dom går väääldigt nära skötet (ljumskarna) när dom masserar… Blir också alltid obekväm och stel, försöker alltid säga att jag bara vill ha överkropp men dom accepterar aldrig det hehet

    Hade blivit mer obekväm av att jag som kund inte enbart kan begära överkroppsmassage än att de masserar nära ljumskarna ??

  Hon bör anmäla ändå, för nästa kanske oxå anmäler som råkar ut för det.

   Hon kan absolut anmäla det här, men alla måste inte anmäla (för en del känns det för jobbigt).

  Fick man reda på varför hon masserade? Sa inte Ellen i videon att hon inte var utbildad massör utan höll på med manikyr?

  En fråga orelaterad till Ellens upplevelse, men massage-relaterad. Jag var på massage en gång (oljemassage, helkropp, på thaimassageställe). Först låg jag på mage och sedan skulle jag vända mig och ligga på rygg. Hade bara trosor på mig men massören la en handduk över brösten medan hon masserade benen och armarna. Helt plötsligt bara lyfter hon av handduken och börjar massera mina bröst. Länge och väl masserar hon dem. Inte på sidorna eller runt om utan tar tag i brösten och masserar dem. Aldrig varit med om något liknande och jag har varit på massage många gånger. Detta var några år sedan och inget jag lider av så mycket idag, men vill bara fråga. Är detta normalt?!

   Jag vet inte om det är normalt i Sverige men det hände en vän när hon fick massage i Thailand på semester. ?

   Jag har också varit med om det på en thaimassage i Sverige. Hon masserade mina bröst, sen sade hon ” sexy body”. Jag tror att det kanske var en komplimang men jag kände mig obekväm. Kanske samma som Ellen var med om, att det skulle vara en komplimang men att det blev lite kulturella förbistringar. De kanske är lite mer framåt i Thailand och säger vad de tycker.

  Var på en massage för nån vecka sen, rätt nyöppnat men seriös ägare.. har gått på yoga i gamla lokalen många ggr. Har även vart på massage i nya lokalen fast med gamla ägaren.. sorry för förvirringen. Men hursomhelst så säger hon att jaaaa, är väl bara å hoppa ur kläderna ? vet inte riktigt hur jag ska göra med kunder, har bara haft kompisar på besök än så länge. Sa att gamla ägaren brukar håg iväg medans man lägger sig med handduken. ? men hon tyckte att ja vi är alla tjejer ??‍♀️? sen stod hon och tittade på och kommenterade mina tatueringar, nu är inte jag så känslig.. och gillar henne som yogalärare. Men blir nog väldigt snabbt fel när man har olika sjuk på nakenhet.

  Men det här är ju helt sinnessjukt. För det första, skriv inte ”kände sig antastad” man känner sig inte antastad, man blir antastad. För det andra varför i vill Ellens kompis utsätta sig för den situationen som Ellen blev utsatt för? Det är inte Ellens, eller Ellens kompis uppgift att *undersöka* huruvida ”massören” begår upprepad brott eller inte. Och vad säger det egentligen om hon inte gjorde så på kompisen? Ingenting. Det spelar ingen roll om massören gör det en gång eller femtio gånger, oavsett gjorde hon fel mot Ellen och då ska det polisanmälas. För det tredje: Att Ellens anledning är att anmälan ändå kommer läggas ner? Vad ger de för signaler till hennes unga följare? Att man inte ska polisanmäla brott för att det ändå läggs ner? Vi har ingen aning om kvinnan har flertalet polisanmälningar på sig, är tidigare straffad eller misstänkt för liknande eller andra brott. Varje anmälan är viktig, även för statistiken, oavsett som det leder till utredning eller inte. Ellen är dessutom en stor influencer med många följare, det finns en stor risk att ”massören” redan har sett hennes stories och därmed vetat att Ellens kompis skulle komma dit. Nej, gör om, gör rätt Ellen!

  Förlåt men nu tycker jag nog att man tar i lite. Om man tycker att det är obehagligt under massagen säger man väl till där och då. Att dra det efteråt till polisanmälan är väl att gå lite väl långt i onödan. Varför ligger man kvar tyst? Massörer är inga tankeläsare. Eller har jag missförstått nåt.

   Man ligger kvar tyst för att man blir chockad, rädd, förvånad, obekväm osv osv. När man utsätts för vissa jobbiga situationer så klarar man ibland inte av att säga ifrån där och då.
   En massör ska inte göra sådär, så man ska inte ens behöva säga ifrån.
   Tycker inte att man ska skuldbelägga Ellen, för det är inte hon som gjort fel.

    Stackars seriösa massörer som inte kan fullfölja det de är utbildade till utan att vara konstant rädda för att bli polisanmälda om de råkar nudda en kroppsdel som kunden inte ville bli nuddad. Var är generationerna på väg någonstans? Man kan inte öppna munnen under behandlingen (som borde ske i ett tryggt forum) och säga till alternativ flytta lite på sitt ben/arm/nåt men man kan efteråt springa till polisen och anmäla? Det borde väl vara ännu mer jobbigt? Hur skulle man själv vilja bli bemött som massör av en kund? Stå i rätten och försvara vilka muskelgrupper som masseras?

     Du har uppenbarligen inte koll på vad som har hänt, så du borde inte uttala dig.
     Massören är inte utbildad, och hon hade sagt olämpliga saker också, inte bara ”nuddat” en kroppsdel.

     Tycker du att folk som blir antastade på andra ställen, eller folk som blir våldtagna, också ska säga ifrån där och då? Annars får man skylla sig själv?
     Skäms på dig som skuldbelägger den utsatta.

   Du kan googla ”kamp-, flykt- och frysresktion”!

   Här ser du lite kort förklarat: ”Freeze (frys) – eller frozen fright, är den vanligaste reaktionen under ett sexuellt övergrepp. Denna instinkt aktiveras när hjärnan gör bedömningen att en fara är övermäktig och att en inte har någon möjlighet att ta sig ur situationen.”- hämtad från Storasyster punkt org

  Men nu var det inget annat ställe de var på och ingen blev våldtagen så du behöver inte dra in det. Hitta inte på eller utvidga det som inte är sagt. Jag personligen tycker att det är att gå för långt att ringa polisen istället för att på plats öppna munnen och säga till massören, nej tack. Men jag kanske inte är en snöflinga. Det är helt ok att innan massagen börjar, gå igenom vad man vill uppnå och var man inte vill ha händer. Återigen massörer är inga tankeläsare. Undrar vad polismannen tänkte om samtalet. ”Hon sa olämpliga saker…” jisses

   ”Massörer är inga tankeläsare” nej, så dom kan ju absolut inte förstå att det är helt opassande och fel att dra ner någons trosor till låren och upprepade gånger kommentera någons rumpa och kropp.
   Nej, massörer är inte tankeläsare, men dom borde inte vara dumma i huvudet heller. ALLA normalt funtade människor förstår att det massören gjorde i Ellens fall inte är okej.

   Sluta med dina dumma argument. Skäms!
   En dag kanske du själv hamnar i en obekväm situation där du inte klarar av att säga ifrån för att kroppen och sinnet fryser till is. Hoppas att du förstår då och slutar skuldbelägga utsatta människor. Fyfan.

  Ok jag har inte skuldbelagt någon. Jag pratar generellt att man bör kunna säga ifrån. Det är hos en massör, inte ensam i en mörk tunnel typ. Skulle någon dra ner mina trosor när jag ligger på massörens brits och jag inte är ok med det så skulle jag nog kunna dra upp dem igen, jag är inte helt handlingsförlamad. Det går att säga: ”vet du det känns inte ok för mej, kan vi fortsätta/sluta utan att mina trosor är nere”. Så snabbt tror jag inte på att man fryser fast i kroppen. Och en massör kommenterar nog rumpan som muskel och inte som ett sexuellt område. Men för all del, dra igång hela rättsprocessen du. Eller spar det till riktiga allvarliga händelser.

   Vem är du att avgöra vad som är en allvarlig händelse? Det är väl individuellt.
   Du kan eller vill uppenbarligen inte förstå någon annans perspektiv, så jag tänker inte försöka förklara mer.

   Gör som ”//” skrev i en kommentar här ovanför, googla så får du kanske lite mer kunskap och förståelse.
   Det som är en liten skitsak för dig kan vara traumatiserade för någon annan, och tvärt om. Alla reagerar olika och du har ingen aning om vad folk kanske har i bagaget.

    Hör vad du säger, ser vad du skriver. Det kanske inte är helt orimligt att man inte går till en massör vilken som helst om man har någon traumatiserad kroppshändelse i bagaget. Då är man nog lite mer försiktig med kroppsrelaterade övningar. Du behöver inte hetsa upp dej så mycket över vad jag skriver eller vara sekundärkränkt. Min poäng är att man kanske kanske ska vara lite mer aktsam innan man skriker ”antastad!”.

  Tillägg till diskussionen om att det är synd om massörer – Som massör hade man kunnat förebygga en del genom att innan massagen muntligt gå igenom var de kommer att massera och säkerställa att kunden är bekväm med de områden som diskuteras.

   Ja, det faktiskt låter som en bra ide, men det hon upplevde borde är ju helt uppenbart inte okej.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.