Linn Ahlborgs instick i ”smalhetsen”

Bildkälla: Linn Ahlborg Instastory

Måste bara slänga ur mig att jag får så fruktansvärt ont imagen av ”smalhetsen” som varit i framkant länge och verkar ta mer plats, mest hela tiden.
Ser bitar av det överallt och jag vill belysa hur viktigt det är att ta ansvar över vad man väljer att konsumera. Vi blir konstant matade utom vår kontroll så ta kommandot när du kan och avfölja sånt som på något sätt skulle trigga dig eller din syn på kost/hälsa/träning negativt.
Och till alla med stora konton eller något slags följe, snälla värna om er förmåga att nå ut till folk och tänk till en extra gång innan ni publicerar.
Vet att tiden innan sommarn är jobbigt för många, så jag ville egentligen bara slänga ut en reminder att ni duger precis som ni är och låt aldrig någon/något lura er hjärna till något annat och snälla välj LYCKA framför ett konstant strävande efter ett orealistiskt ideal. ❤️

Tankar?

Tack för tips!

131 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  En KLOK influencer?! Jag trillade precis av stolen

  Det är för sorligt att detta kommer få mindre uppmärksamhet än Biancas ny bakdel.

  Linn Ahlborg är så bra! Gillar henne, den enda influencer jag följer?

  Jag må ha lite svårt för Linn efter ur hon bemött mig och vänner till mig i yngre ålder, men vill absolut ge henne att detta är ett klokt inlägg som faktiskt influerar till något bra. Jag förnekar absolut inte smalhetsen, men jag upplever även en stor hets gentemot smala. Att be någon äta en hamburgare eller påstå att någon uppmanar till ätstörningar bara genom att existera verkar för många vara helt okej. Jag själv är smal och tar otroligt illa upp när någon påpekar det, då jag kort och gott inte trivs med att se ut som jag gör. Jag tycker att det är lite synd att den sidan av problematiken ofta glöms bort och att smala snarare tenderar att bli syndabockar för osunda ideal. Och ja, jag vet att långt ifrån alla håller med mig, vilket är helt okej.

  Men oavsett vad, ett bra och viktigt uttalande av Linn! Det uppskattas.

   Förlåt men smala har det inte i närheten av lika jobbigt som tjocka har i dagens samhälle.

   Det känns lite som att en vit medelålders man skulle säga ”det är faktiskt jobbig att vara priviligerad också buhu ?”

    Så om man inte trivs i sin kropp och/eller får motta nedvärderande kommentarer om sin kropp, så ska man uppskatta det och känna sig priviligerad bara för att man är smal? Eller hur menar du?

     Det jag menar är att det inte är någon tävling. När smalhetsen diskuteras så behöver ni inte alltid säga att det ”minsann är synd om er smala också”

      Nej det är absolut ingen tävling. Jag tycker bara det är viktigt att belysa båda sidor av problematiken, men det behöver man såklart inte hålla med om. Be om ursäkt för att detta gjorde dig stött, det var inte min avsikt.

       Så klädde Belle på sig offerkoftan.

        Nej absolut inte, på vilket sätt skulle jag vara ett offer här? Jag sa något som uppenbart inte togs emot som tänkt och bad därmed om ursäkt.

        Nej, det är du som är fast i offerhierarkin. Belle har helt rätt.

      Det är väl aldrig kul att få oombedda kommentarer om sitt utseende när det gäller sånt man inte trivs med, oavsett om det är ”oj vad blek du är” eller ”vad lång du är”. Men ibland kanske man måste ta ett steg tillbaka och fokusera på en viss specifik fråga, annars kan man ju inte lyfta ett visst ämne alls, typ djurplågeri – människor plågas också, ja vi vet men det är en annan fråga.

      Och även om man själv inte trivs i sin smala kropp så slipper man ju iallafall exempelvis bli fotad när man käkar och hånad.

       Nej det har du rätt i, jag inser att det kanske inte kom ut på helt rätt och ber återigen om ursäkt. Min intention var absolut inte att någon skulle känna sig stött. Jag måste dock tyvärr poängtera att även smala kan bli fotade och hånade för sin kropp, det är inget man slipper. Men för den sakens skull inget som minimerar problematiken kring att överviktiga hånas.

        Du har inget och be om ursäkt för Belle, du har helt rätt!

     Det är även dags för tjocka att ta ansvar över vad de äter, hur de äter och tänka på hur de framställer sig själv. Helt galet att sprida osunda och rent av livsfarliga ideal.

      Suck

       Ja verkligen suck. Samhetsidealet leder till ökad psykisk ohälsa, vilket också är jättefarligt…

      Yes ska hälsa det till min 10 åriga dotter som kämpar.

       Om din dotter på 10 bast är överviktig så är det snarare du som borde ta ansvar.

        Elakt….

        Lilla vän sök hjälp FÖR DU ÄR FÖr FAN SJUK! Såna som du borde vara inlåsta

        Och alla ni andra 19 som gillar detta meddelande är helt sjuka i huvudet , ni har ingen aning om var denna familj går igenom era jävla mobbare.
        Det är säkert era barn som retar den här stackars flicka.

         Ja du låter ju välbalanserad och vettig.

          Fy vilken kommentar, en mobbare som klappar en annan mobbare i ryggen, bra jobbat fortsätt såhär.

        Gissar att du inte har några barn och har du det tycker jag väldigt synd om dom för du verkar ha noll koll på vad övervikt kan bero på, vidare håller jag med Anonym. / 2023-04-26 22:19, du behöver mer hjälp än min dotter lycka till.

    Mm priviligerat att få kommentarer om att man borde äta mer, större vänner som försöker smyggöda en eller pikar om att man är en sticka.

     Ja verkligen! Jag har fått så många kommentarer om att ”män gillar faktiskt kvinnor med lite former”, och om jag inte varit sugen på fika någon gång så får jag kommenterer från kollegorna att jag av alla borde väl äta en bulle. Ibland äter jag saker jag inte är sugen på bara för att slippa få sådanna typer av kommentarer. Men det är diskussionen som aldrig får diskuteras.

      Mm exakt. Har hört samma saker hela mitt liv, på AW, på jobbet, i skolan, på tjejfester (där man tror att man ska få stöd). Öppet hat mot smala är accepterat.

       Alltså jag är också smal och jag undrar vad det är för människor ni umgås med? Jag har aldrig fått någon sån kommentar, låter helt sjukt! Kommenterar dessa människor folks utseende i övrigt också, eller är det bara vi smala som får dessa kommentarer?

        Jag upplever det som ett vanligt fenomen. Vanligtvis så sitter de smala tysta och skulle aldrig våga säga något tillbaka om att vara stor.

         Okej det är ju inte alls bra. Kommenterar de andras kroppar också? Eller bara smalas?

          Jag upplever att det är ett fenomen från överviktiga riktat mot smala endast.

         Dom smala sitter tyst? Du menar att det är ett speciellt folkslag som har problem att öppna sin mun?
         Jag känner både tjocka och smala, aldrig någonsin pratar vi om det.

        Det kommer från alla håll. Inte bara männsikor jag valt att umgås med.

        Jag tror ju att det är fler som vågar kommentera direkt till en smal än till en tjock…

      Intressant att en del större personer försöker ”sabotera” smalare personer? Hur lycklig och hälsosam är man då egentligen?

      Jag var underviktig hela min uppväxt, numera lite överviktig. Jag fick ofta negativa kommentarer om min kropp, att jag var för smal, min mamma sa nog inte det men försökte göda mig med fika och anat fett. Detta ledde såklart till en känsla av att jag inte dög, att min kropp var fel! Samtidigt hade jag inte ”rätt” att känna som jag kände, jag skulle ju vara tacksam för att jag var smal!
      Nu har jag en 8-åring som troligen är underviktig men hon äter bra och vi kommenterar inte hennes kropp, säger inte Oj vad tunn du är, eller liknande. Jag vill att hon ska känna att hennes kroppen är bra och fin precis som den är. Hoppas vi lyckas med det.

    Men snälla du bör bara sitta ner o hålla käft. Smala kan ha det enormt jobbigt i samhället, att ständigt höra ” oj vad sjuktligt smal” du är och bli smygfotad för man ser ut som ett streck, eller stolpe, eller höra att ens bröst är myggbet.

    Skulle säga det är priviligerad att sitta som dig och säga att det ena utesluter det andra. Hur ofta säger man till en tjock ” fan ät mindre eller ska du verkligen äta det där?”
    Kontra ” du borde äta en pizza, oj vad smal du är, har du alltid varit det? Eller mår du bra du är så smal?”

     Du ska bara veta hur ofta tjocka får höra just att de inte borde äta x eller y.

   Kan iofs förstå lite hur du menar ang kommentarer även om smalhet, ifrågasättandet om man äter tillräckligt, ”vad gör du av det”, har problem osv. Samtidigt tror jag, och detta hur ofta större människor får ta emot fruktansvärda gliringar ( inte tidigare riktigt fattat riktigt hur illa det är, el omfattningen, tills jag för en tid sen blev vittne till vidriga kommentarer vid flertalet tillfällen.) det är så ofantligt mycket grövre i påhopp på överviktiga, fruktansvärt, det går inte att jämföra imo och hör inte hemma i samma diskussion.

    Nu talar ju jag i erfarenhet av att själv få ta emot dessa smalkommentarer, och det kan såklart påverka jag ser på det hela då jag aldrig personligen upplevt ”den andra sidan” av problematiken. Jag själv har däremot fått ta flertalet kommentarer som är långt ifrån okej. Ett exempel är när en helt okänd kvinna grep tag i min arm på ett köpcentrum och vägrade låta mig gå samtidigt som hon vrålade att jag kommer dö så som jag ser ut. I min åsikt är det grovt.

     Men det handlar inte om vad enstaka individer upplevt, i form av kommentarer. Det handlar om strukturer och diskriminering. Överviktiga drabbas av diskriminering, det gör inte smala. Läs här:
     https://kollega.se/diskriminering/feta-diskrimineras-pa-jobbet. Tjocka diskrimineras i vården, läs här:
     https://lakartidningen.se/wp-content/uploads/OldPdfFiles/2002/25858.pdf
     Orkar inte länka en massa mer men att folk inte fattar att det handlar om strukturer o att det drabbar människor är så jävla skevt. Fattar inte om ni inte vill fatta eller vad är grejen?

      Word!

     Jag talar oxå av erfarenheter från det, som jag skrev ovan, dock inget liknande det i varuhuset, låter ju iofs som en inte riktigt frisk människa som gör ngt sådant gränslöst, det hade jag bara ruskat av mig direkt. Och som sagt, generellt är det långt mycket värre påhopp och konstanta gliringar till de som har övervikt, därav tycker jag inte de hör hemma i samma diskussion.

  Jag upplever den här smalhetsen som lite av självuppfyllande profetia. Allt jag läser är folk som förfasas över den, men själva hetsen som beskrivs stöter jag inte på någonstans mer nu än vanligt? Har jag redan tagit ansvar för vilka konton jag följer? Möjligt, men jag konsumerar ju samtidigt ForYou-sidan på TikTok och där kan ju vilken profil som helst nå fram till mig.
  Min känsla är att händelseförloppet sker som följande: Kim K tar bort sina rumpimplantat –> tidningar skriver att det nu kommer komma en frrrrruktansvärd smalhets –>, Influencers får frågan om hur dem känner för smalhets –> Influencers tar avstår från ”smalhetsen som råder” –> Smalhets råder. Men vilka är det som har anslutit till den nu, som gör att det ”ökar”? Jag ser ingen?
  Offentliga personer som är smala nu har, enligt min uppfattning, inte gått och blivit det nu utan snarare alltid varit det.

   Det är väl rätt många. Influencers i Sverige som får ADHD-medicin och tappar aptiten. I USA är det ozempic som gäller.

    Inkl. Bianca som helt plötsligt har ”såå mycket överskottsenergi”. Känner igen det där från när jag själv tog adhd-medicin.

    Förlåt men, please name one? Har man ADHD och får medicinen utskriven (som jag själv) så tar man ju uppenbarligen inte medicinen i syfte att bli smal, utan för att råda bot på andra problem. Att tappa aptit är en biverkning som långt ifrån alla upplever. Det där är som att säga att valfri diabetiker tar ozempic för att bli smal, och inte för sin diabetes.

    Syftar du på Influencers som inte har ADHD, och inhandlar dessa narkotikaklassade preparat illegalt – ja då återgår jag till min ursprungsfråga. Name one? Jag är helt övertygad om att du har noll belägg för det där.

     Bianca, Ellen Bergström för att nämna två. Och jag själv har fejkat mig igenom en adhd-utredning för att få concerta. Det är inte särskilt svårt.

      Ellen Bergström har en diagnos och har valt att inte medicinera. Att nämna hennes namn i det här sammanhanget är befängt av just dessa två anledningar.
      Bianca, igen? Ni har noll belägg för den anklagelsen? Tjejen har först och främst varit ätstörd i flera flera år? Och nu när hon kommit ur sitt pissförhållande och depressionen som följde det, hittat glädje i sitt liv igen – då ser ni ingen annan möjlighet till det än att det skulle vara ADHD-medicin? Skärp er, och till Anonym 17:33 – snälla sluta ta upp vårdresurser med fejkade problem? Folk som står bakom dig i vårdkön har riktiga problem och större behöv att få en ADHD utredning. Skäms.

      Så du anklagar dem för att använda illegala narkotikaklassade preparat?! Det här blir fan värre och värre.

       Det sjuka är ju också att kommentarerna får stå kvar.

      Skämmes ta mig fan!

       Lugn och fin

      Lady Dahmer??

       använder ld adhd-medicin för att bli smal menar du? Varför är hon fortfarande tjock då? Och med tanke på att hon gick ner i vikt INNAN hon började med adhd-medicinen, varför skulle hon behöva den för att gå ner i vikt?

      Sjukaste jag hört. Hoppas du aldrig någonsin gör något sånt igen.

     Amanda Schulman, Frida Lund, Elsa Ekman. Säkert fler!! Man betalar ca 35 000 och gör utredningen privat. Lätt som en plätt, inga väntetider att tala om, ingen remiss av någon behövs.

    Men man kan ju inte direkt ro för att man får biverkningar som aptitförlust av sitt ADHD-läkemedel? Det känns lite som att skälla ut en cancerpatient på cytostatikabehandling för att den tappar håret.

     Tror absolut inte att alla som får adhd-medicin verkligen har adhd. Sorry not sorry.

      Du får inte sådana läkemedel utskrivna utan en diagnos. Det finns säkerligen ett fåtal människor som skaffar läkemedlen illegalt på egen hand, men det kan vi ju inte beskylla personer med ADHD för. Dessa läkemedel är ju dock onödigt mycket lidande om det enda man vill uppnå är viktnedgång.

       Nej jag vet det. Men det är relativt enkelt att få en adhd-diagnos utan att faktiskt ha adhd. Jag har fått det.

        Eller så saknar du bara sjukdomsinsikt 🙂

         Visst kan det vara så. Men det var jag själv som drev på utredningen när jag hade ätstörningar och ville ha concerta för att minska aptiten.

         Ingen av mina vänner och familj tror att jag har adhd.

        Vad jobbigt för dig att du upplever att du fått en felaktig diagnos. Du kanske kan be om en second opinion eller ny utredning? Har själv genomgått en NPF-utredning och min personliga upplevelse är att det hade varit svårt att fejka, men det är såklart bara min personliga upplevelse.

         Svarade här ovan att det var min intention. Hade inte gjort det idag dock.

        Nej, det har du inte.

         ”Okej”

        Jag tyckte att det var skitsvårt att få en diagnos. Tog över 30 år och cirka en miljon rundor av antidepressiva och olika former av terapi. Själva utredningen tog 8 månader av tester, enkäter och intervjuer.

        Och nej, min aptit påverkas inte av medicinen. Plånboken tar däremot stryk. Och självförtroendet, pga uttalanden som ”kvinnor som får diagnos i vuxen ålder vill bara ha subventionerat knark av staten” eller ”adhd finns inte på riktigt”.

        Detta tror jag inte är helt ovanligt. Jag har även en vän som får ut adhd-medicin från en annan vän som visserligen har adhd men inte känner sig hjälpt av medicinen så ”win-win” tänker de två… Så naivt att inte ta in hur mycket medicin som säljs på svarta marknaden!

       Vet människor som fått en diagnos efter en dag på privat klinik. Om det nu tar en dag att få en diagnos, varför är det kö på fem år i landstinget?

        Det tar inte en dag att få en diagnos om utredningen går rätt till. Tror vissa privata kliniker sätter diagnosen lättvindigt för att tjäna pengar

  Övervikt är fortfarande ett större problem.

   ?

   Om du nu anser att övervikt är ett enormt samhällsproblem som bör åtgärdas, kan väl du jobba hälsofrämjande och sjukdomsförebyggande? Att sitta och gnälla som du gör är knappast konstruktivt och förändrar ingenting. Vikt kan vara en hälsomarkör men övervikt för behöver inte innebära ohälsa. Det finns en ökad risk för vissa tillstånd och sjukdomar vid övervikt, men det innebär inte att överviktiga per automatik utvecklar ohälsa. Det finns även en ökad risk för ohälsa vid alkoholkonsumtion (även måttlig), så om du är så hälsomedveten förutsätter jag att du inte dricker överhuvudtaget.

    Jag dricker inte och arbetar inom sjukvården. Jag bor i ett land där fetma tyvärr är vanligt och jag ser dagligen effekterna av det.

     Jobbar du inom psykiatrin och ser effekterna av smalhetsen också? Om inte kanske du ska vara ödmjuk inför att du inte har alla perspektiv.

      Men övervikt ä r ju ett större problem? Har stora ödmjukhet inför vad de orsakar när de för en tjockacceptans?

       Är övervikt ett större problem än psykisk ohälsa? Den vanligaste dödsorsaken innan 40 är självmord.

       Sen undrar jag varför alla är så bekymrade om tjocka människors hälsa. Är ni lika engagerade i personer som röker, dricker eller stressar?

        Den vanligaste dödsorsaken globalt sett är hjärt och kärlsjukdomar till följd av övervikt-WHO

         Ändå minskar dödlighet i hjärtsjukdom i Sverige medan övervikten ökar. Hmm?
         http://www.socialstyrelsen.se/om-socialstyrelsen/pressrum/press/antalet-hjartinfarkter-fortsatter-att-minska/

          Fast det står ingenting om i din text att det handlar om att befolkningen har blivit smalare.
          Det är fortfarande stora risker med fettma.

    Men MM, man får väl ha synpunkter och åsikter ändå. Eller tror du alla här som ”gnäller” om smalhets arbetar hälsofrämjande?

   Smalhets är ett större problem eftersom det påverkar andra. Övervikt är endast ett problem för individen med övervikt.

  Jag känner ingen hets att vara smal.
  Jag har alltid varit smal, men vill gärna bli starkare.
  Men jag tror de flesta tjejer och kvinnor känner press från killar och män att se ut på ett visst sätt? Det är min uppfattning i alla fall.
  De vill vara attraktiva i mäns ögon.

  Jag känner inte den pressen alls. Jag vill bara må bra.

   Det är väl just för att du, som du säger själv, alltid har varit smal?

    Ja… Men ”för” smal.
    Det fick man mycket skit för som barn och ungdom också.
    Dessutom har jag också blivit mobbad på grund av att jag är ful. Alltså ful på riktigt.
    Jag anses INTE attraktiv och har aldrig gjort.

    Det är inte roligt att bli mobbad för hur man ser ut, oavsett vad som klankas ner på.
    Jag har fått höra allt möjligt, tro mig.
    Men jag känner heller inget behov av att random män ska finna mig attraktiv.
    Prioritet är att vara hälsosam.

     Jobbigt det låter. Blir glad att höra att du ändå verkar rätt tuff och har bra prioteringar i livet.

   Jag känner ingen helts från nån, vill också bli starkare. Jag tränar mycket och i de kretsar jag rör mig, även sociala medier, så peppas det mycket gällande att äta mer än man tror. Och det måste man verkligen för att bygga muskler. Sen jag började med cross fit har jag gått upp 4-5 kg men har tappat i fett och fått muskler. Har format om hela min kropp och är så nöjd! Vågen skiter jag i stort sett i men kollar i bland. Äter som en häst också för att bibehålla muskelmassa

  Jag tycker hon skriver ett bra inlägg, har en poäng etc men blir så problematiskt med ” du duger precis som du är” ”välj lycka etc” men så har hon själv plastikopererat sig ?‍♀️ Uppenbarligen gäller då hennes devis inte henne själv. Ofta det som stör mig med ” du är fin som du är ”

  Min enda tanke om det där inlägget är att hon av någon anledning vill visa sig duktig och samtidigt trycka till Chloe Schuterman. Varför skulle hon annars skriva det där inlägget just nu? Dagen efter alla artiklar om Schuterman.

   Känner lite så jag med. Ekar tomt och ”mean girl”.

   Som en nyttig reminder så klart

  På vilket sätt är att vara normal/smal ett orealistiskt ideal? För 50 år sedan var nästan alla smala, så självklart är det inte orealistiskt. Det är också betydligt mer hälsosamt att ha normal/smal kropp jämfört med att vara tjock. Att ett samhälle har hälsosamma och sunda ideal är ganska rimligt ändå.

   För att det (=smalhets) kan öka risken för ätstörningar? Att vara smal/att ha en undervikt innebär inte att man lever hälsosamt, att ha en övervikt innebär inte att man lever ohälsosamt. Tröttsamt!

    Att vara smal är det normala och jo, folk hade färre viktrelaterade sjukdomar förr.

     Tror du svarar på fel kommentar nu – som du ser nämner jag inget av det du skriver!

      Jag motsatte mig att du nämner ”smal” som något negativt. Det läggs ihop med hets och ätstörning, även undervikt nämner du. Att vara smal är det normala och länder med smalare befolkningar har färre viktrelaterade sjukdomar.

       Att jag nämner smal som något negativt läser du in själv 🙂

        Jag tror det är farligt att börja tala om smal som något negativt.

    Om det inte var uppenbart – Att vara smal/att ha en undervikt innebär inte AUTOMATISKT att man lever hälsosamt, att ha en övervikt innebär AUTOMATISKT inte att man lever ohälsosamt

    ???

     Nej men det är oftare relaterat till bättre hälsa. Det blir så irrelevant att börja lägga in andra problem och jämföra skevt. Smal är heller inte undervikt så jag förstår inte varför du lägger ihop de två?

      Kan du skicka lite studier som stödjer ditt påstående? 🙂
      Sen tolkar du det fel. Jag skriver inte smal = undervikt. Man kan vara smal utan att ha en undervikt, det är jag full medveten om. Det jag skriver ska läsas som att vara smal ELLER att ha en undervikt innebär inte automatiskt att man lever hälsosamt.

      Och – jag talar inte om att vara smal som något negativt så du behöver inte påstå det igen.

       Kan inte du skicka lite studier på att övervikt är hälsosamt?

   Alla var definitivt inte smala förr men det var färre feta mot nu

   Men riktigt så enkelt är det tyvärr inte. Du har helt rätt i att överviktsproblematiken ökat kraftigt i samhället. Och rent teoretiskt är normalvikt utifrån ens genetiska förutsättningar det hälsosamma, medan kraftig under- och övervikt är en aspekt av ohälsa. I praktiken är det dock inte så lätt då mycket spelar in. Ponera en överviktig person som äter näringsmässigt varierat och tränar regelbundet kontra en normalviktig person med svåra alkoholproblem och ett bristande matintag. Är den överviktiga kroppen verkligen mindre hälsosam då?

    Men då träder en annan problematik in. Dessutom undrar jag varför en överviktig person då fortfarande är överviktig trots bra leverne? Verkar finnas annat i grunden där också.

     Har du hört talas om genetik?

      Var fanns den genetiken förr? Vi blir ju mer och mer överviktiga?

       Genetik förklarar såklart inte allt, men det är viktigt att ha med sig. Ökad tillgång på mat, låga priser på generellt energitäta livsmedel, minskad fysisk aktivitet är andra faktorer som också spelar in.

       Tror du på allvar att INGEN var överviktig/fet för 50 år sedan??

     Jo absolut, det har du helt rätt i. Jag menade bara att man inte per automatik kan dra parallellen normalviktig = hälsosam. Överviktig kan man vara även vid en varierad kost och regelbunden träning, förutsatt att man får i sig tillräckligt med kalorier för att hålla vikten eller gå upp i vikt. Även nyttiga livsmedel kan vara kaloritäta.

    Vet inte vem du svarar till men påstod inte att man per automatik är mer hälsosam, även om det ofta är fallet. Vad jag skrev var att det är mer hälsosamt att vara normal/smal, alltså allt annat lika så är det ohälsosammare med en tjock kropp.

     Ja precis. Praxis är att jämföra likvärdiga saker.

   Alltså, pratar vi om smalhets såsom på 90-talet så är det ju i princip undervikt som eftersträvas. Man kan såklart vara underviktig och hälsosam men om folk svälter sig till den kroppsformen så är det inte sunt. Om smal = BMI under 25 och folk eftersträvar det på ett hälsosamt sätt så är det ju ingen fara. Ditt nick tyder på att du är man och för män har det dock inte under den senaste tiden hetsats att man ska se extremt smal ut, det är liksom på en annan nivå för kvinnor men size 0-ideal, heroin chic osv. Med det inte sagt att det finns ideal för män också. Men smal i det här sammanhanget betyder inte hälsosam normalvikt utan mer ju smalare desto bättre, oavsett utgångsläge. Så att vi diskuterar samma sak.

  Det svåra här blir just ” du duger som du är” ”välj lycka inte orealistiska ideal” Men själv har hon opererat brösten vilket innebär att hon själv då inte tyckte hon dög precis som hon var. Förstår hennes poäng men det är just sån här dubbelmoral som gör att det inte blir trovärdigt

   Och sprutat in saker i läpparna.

  Jag är hellre smal än tjock, men det är jag det.

  Billiga poäng ?

  Den smalaste personen jag känner är alkis så nej hälsa och smal kropp behöver inte säga ett skit.

   Så du slänger vetenskaplig fakta och statistik åt sidan för du känner alkis? ?

    ? Nej men vet många som inte alls är hälsosamma som är smala, som hivar i sig skit som energidryck mm

     Det kanske kan komma i ett enskilt inlägg här? Folk som hivar energidrycker? Eftersom det är ett annat
     problem menar jag.

  Kanske billiga poäng tänker vissa. Jag tycker däremot att det är skitbra att någon vågar säga ifrån, alla influencers är så fega för att stöta med varandra! Det fanns knappt någon influencer som gillade tramsfrans inlägg som la upp om detta, eller ifrågasatte detta, endast Linn. Ingen av dessa influencers vågar nånsin ifrågasätta varandra för att de alltid ska ha varandras ryggar ifall det blåser motvind för en själv nångång.
  BRA Linn! <3

  Sällan samlas det så många trångsynta och ointeligenta människor som inte kan se saker ur något annat perspektiv än sitt eget, som när det vankas ”smal vs. tjock” debatt.
  Herregud…

   Och ja, jag råkade i min iver missa en bokstav!

  Det jag tycker är absolut värst är att man aldrig duger någonsin i omvärldens ögon? När
  man är väldigt smal har man för små bröst, rumpa, lår och då är det okvinnligt och osexigt typ. När man sedan går upp i vikt och får rumpa och tuttar har man inte tillräckligt platt mage istället. Om man är vältränad har man för mycket muskler, när man inte är vältränad har man för lite. Så här har det iallafall känts för mig sedan jag var typ 11/12 år. Man duger liksom aldrig vilket är otroligt sorgligt.

   Ja det där med kroppsform tycker jag är en långt mer störande hets, än diskussioner om vikt.

   Enligt vem duger man inte?!
   Om du tänker på motsatta könet så verkar det som personer av alla storlekar och former hittar sig partners! Kan inte säga att jag ser någon skillnad på de jag känner hur lätt de hittat någon om de är smala vs tjocka och alla olika former där emellan

  Du ska inte kasta sten om du sitter i ett glashus…………………….Linn är en av de som inte bör uttala sig.
  Sjåpar sig för den smalaste sidprofilen i hennes selfies.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.