Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.

526 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Arbetsintervju

    Om frågan ”nämn en negativ egenskap” skulle dyka upp; hur tänker ni kring det?

      Brukade svara (längesen jag var på intervju nu hehe) nåt i stil med att jag är väldigt snäll, men att det ju också är en bra egenskap, och något jag jobbar på typ.

      Beror väl på vad man jobbar med, men försök få in nån negativ egenskap kopplat till själva jobbet och inte dig som person? Kanske. Beroende på hur de formulerar själva frågan.

      De gånger den frågan kommit upp har jag alltid svarat att jag är dålig på att laga mat ? Kan tillägga att jag aldrig gått på en jobbintervju och inte fått jobbet.

      Jag har svarat att jag ibland är för källkritisk vilket kan sätta käppar i hjulet för mig.

      Säger alltid att jag är envis. Det kan både vara negativt och positivt.

      Jag sa senast att jag vill gärna ha koll på mitt jobb och att vissa då tolkar de som ett kontrollbehov över saker och ting, men att de är något jag tänker och jobbar på och att de inte alltid är något negativt.

      Kom då från butik och bytte bransch helt så i butik kan man som ansvarig behöva ha ett stort ”kontrollbehov”

      Jag blev för länge sedan ombedd att säga fem bra saker om mig och när jag sedan skulle säga fem dåliga blev det samma svar blev intervjuaren sur. Allt har en baksida och passar olika bra.

        Jag har också kört något liknande, att jag har många egenskaper och att de är bra i olika sammanhang. Att vara rak och ärlig är bra i vissa situationer, men passar inte i andra.

      Jobbar med rekrytering så ställer denna fråga ofta 🙂
      Frågan i sig handlar inte om att ”sätta dit någon” eller göra det svårt för en kandidat i intervjun – den handlar framför allt om självkännedom.
      Vi alla har styrkor och vi alla har svagheter. Att vara medveten om dem är en styrka i sig. Det finns inga rätt eller fel svar här, jag dömer aldrig svaren i sig.
      Om kandidaten har svårt att svara så brukar jag fråga hur personer (vänner eller familjemedlemmar) nära kandidaten skulle beskriva hens svagheter, de som känner kandidaten väl. Då brukar det vara lättare att svara 🙂

    Min 8 åring tror på tandfén, är det vanligt? Han tror även på tomten på så sätt att han lämnar paketen på natten när vi sover, inte den utklädde mannen som kommer in i folks hus. Kan jag låta honom tro på det här ett tag till?

      Inte så schysst kanske.

      Ja, varför inte? Låt barn få tro på magi, tomtar, påskharar, tandfeer osv så länge de kan. När de sen lär sig att ingen av dem finns kommer det aldrig bli magiskt igen.

        Och eftersom lär de sig ’de’ och ’dem’ också. Det är magiskt.

          Apans användning av de och dem var ju exemplarisk, vad klagar du på?

            Undrar detsamma, vad var det som var fel?

          Är det så skojigt att du klankar ner på någons korrekta sätt att använda dem och de, för att du själv inte riktigt kan dem och de, men tror att du kan? ????

      Fint att han ännu tror på tomten och tandfén men kanske ändå bättre om han får höra sanningen från dig än att han blir överraskad + eventuellt blir retad sen då kompisarna talar om för honom hur det egentligen ligger till.

      Såklart

      Ja, låt honom tro. Men du behöver ju inte aktivt uppmuntra det genom att spä på med historierna liksom.

      Jag jobbar som lärare på mellanstadiet och ibland har jag sett ett liiitet hoppfullt skimmer i några av fyrornas ögon när jag skojat och sagt typ ”det var tomten som lämnade paketen, det vet ni ju!” så nej det är nog inte ovanligt. Gulligt tycker jag, fint att få tro på magiska saker ❤️ Känns sorgligt att behöva krossa det med rädsla för vad andra barn ska säga (fast jag förstår dig också för jag har själv barn) men man vill ju liksom inte att det ska behöva vara så.

      Trodde på tomten tills jag var 10, då jag insåg sanningen själv. Skulle inte vilja att de berättat för mig tidigare. Är glad för alla år jag fick med tomten ?

        Gulligt ju 🙂

      Läste om en svensk familj som flyttade till Spanien och valde att stanna där för att barnen får vara barnsligare utomlands.
      Jag har själv flyttat tillbaka till Sverige med halvstora barn och märkte samma sak fast omvänt. Svenska föräldrar driver på barnens vuxenblivande något helt otroligt och skäms om barnen beter sig som barn efter 8-9 års ålder.
      För att inte tala om tonåren. I högstadiet duckar alla föräldrar allt ansvar bakom orden ”tonåringar behöver sin frihet”. De glömmer att 13-14 år är inte samma sak som 17-18.
      Låt ditt lilla barn behålla barndomens magi. Att vara klarsynt och vuxen finns det så mycket tid för. Barndomen är kort, förkorta den inte ännu mer.

        Kunde inte sagt det bättre själv även om jag saknar den erfarenheten att jag flyttar mellan länder.

      Vissa tror på gud eller allah, andra på tomtar och tandféer. Ingen skilnad mer än att det ena är accepterat av vuxenvärlden. Troligtvis kommer din son att växa upp och tro på något annat såsmåningom. Låt honom tro på vad han vill.

        Allah betyder gud på arabiska

          Ja och gud = tomten, tandfén

            Så det var din mening att skriva vissa tror på gud eller gud?:)

              Troligen ville hen förmedla att det finns olika typer av religioner som accepteras att tro på, medan tomten inte är okej. Var kanske inget att haka upp sig på eller?

                Troligen ville hen det. Men det är subjektivt vad som är värt att haka upp sig på va?

                  Men snälla ?

              Hörrudu, ditt religiöse fanskap, jag menade precis det jag skrev. Håll du bara din käft stängd, så ska du se att allt ordnar sig.
              Mvh, TS.

                Oj då så arg! Var fick du att jag var religiös från en fakta check?

          Jo men det är ju inbyggt att det är den Abrahamiska guden som avses. Precis som ”gud” är germanska för de germanska gudarna.

            Den abrahamitiska guden = gud för judar, kristna och muslimer. Samma gud alltså. Abraham är stamfader till alla tre, genom sönerna Isak och Ismael.

      Min 7 (snart 8) tror också men hon börjar fan tvivla nu. Jag kämpar på med olika storys om att både tomten och tandfén finns, tkr de är fint på nå sätt!

      Men hon är bombsäker på att tomten i julas inte är riktiga tomten. Men jag förklarade att tomten egentligen inte hinner åka till alla barn plus är så gammal nu så han skickar ut extratomtar så alla barn ska få julklappar ☺️

      Sedan min dotter, nu 10år, började tvivla, för 5år sedan kanske, har jag sagt att man får tro på vad man vill och att ingen kan veta säkert att magi inte finns. Så sedan dess är vi överens om att vi vill tro. Men så tror vi på Gud (som i det gudomliga, det som är större än oss, att alla är älskade) också. På julafton hittar min dotter alltid en säck med julklapp från tomten utanför dörren. På en lapp skrev tomten en gång att han inte hade tid att stanna pga så många barn han hade att besöka. I julas fick dottern ett SMS från Tomten i stället, tydligen hade han blivit modern. ?

    Förkyld hela tiden. Det tar aldrig slut. Kan vara frisk några veckor och sen sjuk igen. Har inte varit sjuk så här ofta nånsin.. har någon tips eller är någon annan sjuk mycket detta år?

      Zink och d-vitamin ?

      Tagit covidvaccinet?

        Men lägg ner. Folk var förkylda innan vaccinet också. Allt beror inte på det, även om ni foliehattar vill tro det.

          Folk(som tagit vaccinet) är mer sjuka nu pga att deras immunförsvar är nersatt.

            Nej, det stämmer inte alls. Sluta sprid ”fakta” du läst på Facebook.

            Och jag som tagit alla sprutor av vaccinet har inte varit sjuk alls sen 2020. Sluta upp med dina lögner.

        Så hemskt att se så många sjuka hela tiden, även många som ångrar sig…

      Vilka symtom har du? De skulle kunna vara allergi.

      Ja jag, men så går jag och lägger mig alldeles för sent på nätterna också. Så fort jag börjar slarva med sömnen så blir jag förkyld direkt.

      Tänk på handhygien, det är viktigt.

    Vad är ert bästa tips för att få bort finnar på rygg och axlar? Har inte överdrivet mycket, men ändå så pass att linne just nu känns lång borta den här sommaren

      Cerave SA, smörj in induschen låt verka några minuter och skölj sen.

        Har börjat med den! Hoppas verkligen att det börjar lugna sig lite. Någon som har en teori om pyjamas vs inte pyjamas på natten? Bättre att sova naken och försöka lufta?

      Prova lite fungoral? Akne på rygg är ofta, men inte alltid, fungal akne.

      Ett tips på vägen är att skölja ur balsam med huvudet framåtlutat, annars kan balsam bli kvar och täppa till porerna på ryggen.

        Man skrubbar kroppen sist bara ?

      Det finns både lotion och spray med till exempel bha-syra i. Har provat en från Paulas Choice som jag tycker hjälper.

      Paula’s Choice ”2% BHA body smoothing spot exfoliant” var det som till slut gjorde mig bekväm med baraxlat efter många års kamp. Hade dock främst ärr vid det läget så vet inte hur den fungerar på mer ”aktiv” akne, men rekommenderar den helhjärtat.

        Jag har den och har använt den till och från i många år. Vet inte om de har bytt ingredienser, men jag upplever att den inte fungerar på mig längre…

      Jag har samma problem och jag brukar använda Neutrogenas duschtvål med salicylsyra och den funkar jättebra för mig! Ibland använder jag också Neutrogenas ”rapid clear spot gel” med bensoylperoxid som man låter sitta kvar.

      Byt sängkläder ofta, ha rena kläder, duscha ofta och skrubba ryggen med en duschborste och tvål (EFTER att du sköljt ur balsam). Oftast är det balsamrester eller vardaglig svett som ställer till det enligt min erfarenhet

      För mig hjälpte det att avsluta duschen med vanlig tvål på ryggen. Alltså en sån där hård tvålklump.

      Snälla följ inte ett enda av de råd du har fått här. Sluta med allt dj använder på ryggen konform av tvål, duschhörnan, skrubb och syror och låt din rygg få lugna ner sig från alla påfrestningar! Vatten räcker. Inget mer. När jag träffade min man för massa år sedan led han av akne på ryggen. När jag såg hur han duschade förstod jag varför, så mycket som han tvålade och hade sig! Lägg av med tvålen! Låt kroppen få en chans att regleras och få tillbaka den naturliga kroppsoljan. Din rygg är uttorkad! Min man blev av med sina problem jättesnabbt efter att han lät ryggen vara ifred och sedan dess har han inte haft en endaste finne.

      Alla ni som skriver att det är balsam kan lägga ner. Ryggacne är hormonellt och försvinner av medicin/viss typ av p-piller eller när du (om kvinna) hamnar i klimakteriet
      Tack för mig hej

    En spaning! När jag var liten var det supernormalt att vara flexibel med läggningstid. Råkade man inte vara hemma vid läggdags så sov man i vagnen eller i en säng/soffa där man befann sig. Detta verkar inte existera längre, alla är besatta av att deras barn ska vara hemma prick 19.00 i sin säng. Varför? En andra spaning är att vi har så mycket regler och rutiner för våra barn (exakt tid att sova/äta, samma sovrutin varje kväll, inget socker, absolut inte mata med puré etc..) kan detta vara en anledning till att mor/farföräldrar inte är lika närvarande (så som det ofta skrivs om här)? Det verkar asjobbigt att vara barnvakt till någon med så mycket regler…

    Notera att alla mina kompisar har barn i förskoleåldern (jag med), det kanske blir bättre sen?

    Mvh mamma med 18-månaders bebis som igår kom hem från middag med vänner kl 22… barnet fick en extra nap på dagen 🙂

      vi har aldrig haft så, varken mat el sov. det blev som det blev liksom… barn födda mellan 2011-2013. känns viktigare nu när dom är äldre och har läxor & skola än när dom gick på dagis.

      All gör väl som de vill? För vissa är rutiner viktigt och för andra inte. Beror nog helt på hur man är som människa och som förälder. Tycker varken det ena eller andra är fel eller sämre än något annat.

        Men diskussionen handlar ju om VARFÖR fler människor är så rutinmässiga nu jämfört med 20-30 år sedan?

          Jag tycker det verkar vara tvärtom. Idag är det så väldigt viktigt att få egentid som förälder, att man inte bara ska vara mamma, man ska ha egna intressen, hänga med på vinkvällar med barnfria vänner, osv. Vet inte om det var lika viktigt för trettio år sedan. Känns som att det var mer accepterat att ”vara mamma” då och lägga full prioritet och fokus på barnen. Idag ska man vara så skön, chill och avslappnad förälder som det bara går. Då vinner man.

            Skulle inte säga att det är en motsats. Du har rätt i att ”egentid” är mer förekommande idag, men samtidigt så är ju barnens rutiner viktigare än förr?

            Man går på vinkväll själv helt enkelt och lämnar barnet hemma eftersom barnet absolut inte kan rucka på sina rutiner, sedan skyndar man sig hem till ungen.

              Ahh det här kan nog va en grej. Känns dock som att det du missar i din analys är att många föräldrar idag kanske inte är lika chill med alkohol och berusning inför barnen och att det därför är mer uppdelat på det här sättet.

      Nej, jag har alltid tagit med mitt barn överallt och fått det stt fungera med dom behoven hon har. Sen har hon alltid kunnat ta sådana svängar i våra vanliga rutiner. Men har jag vänner där att ses med barn någon minut efter läggdags inte finns på världskartan

      Jag var på 30-årsfest för några år sedan och plötsligt kl. 18 säger den nyblivna 30-åringen ”Nu ska plutten sova så eh ja, hej då och tack!”. Otroligt snopet när många åkt ganska långt och dessutom klätt ut sig (!) samt tagit med mat/snacks då det var önskemål i inbjudan… Så ja jag har absolut märkt av att föräldrar idag är väldigt anala kring läggtider…

        Vidrigt fy!! Inte okej?

          Det var superkonstigt… Jag och några andra vänner valde att festa vidare hos en polare och det blev mysigt häng vid grillen. Men hade jag åkt tåg i 6 timmar för hennes skull hade jag varit riktigt förbannad…

        Så du utgår från 1 kompis för att dra slutsatser om ”föräldrar idag”..?

        Och nej jag är inte kränkt rutinmamma. Har inga barn alls.

          Nä det var ett exempel, har sett fler men ingen lust att skriva en novell här.

            Det konstiga/osköna som din kompis gjorde var väl dock inte att hålla på sitt barns rutiner utan att hon inte hade kommunicerat hur upplägget såg ut till er som var bjudna?

        Det konstiga/osköna din kompis gjorde hade väl dock ingenting med hennes föräldraroll eller rutiner för hennes barn att göra, utan att hon inte hade kommunicerat hur upplägget för festen skulle se ut? För vi alla har ju rätt att bestämma hur vår egen 30-års fest ska se ut, även om det inte är just det upplägget som du som kompis hade valt

      Alla är ju olika. Vissa vill hålla mer på rutiner än andra, både som föräldrar och som människor. Varken det ena eller andra är bättre eller sämre tycker jag. Låt andra människor göra sina val och sköta sina rutiner (eller icke-rutiner). Tycker inte det är annorlunda idag än vad det var förr. Beror nog helt på vilka människor man träffas och umgås med. Finns nog gott och blandat av alla typer runt om.

      Tänker att det handlar om dels att folk är äldre nuförtiden när de skaffar barn och kanske har mer inrutade liv själva. Socker och liknande handlar väl kanske om en annan typ av kunskap kring kost och socker. Övervikt och dålig kosthållning är ett mkt större problem i dagens samhälle så tänker att många vill grundlägga bra vanor tidigt.
      Jag själv tillhör absolut en av de mammorna vars barn har mkt rutiner och lägger sig samma tid typ samma dag. Men det är ju också för att jag typ aldrig blir bjuden pp ngt kvällstid? Isf är det typ jag och några andra trötta snåbarnsmorsor som tar ett par glas.
      Har ett rikt socialt liv men mkt kretsar kring att hänga med barnen dagtid tillsammans med andra barnfamiljer iväg på olika aktiviteter och playdates flera dagar i veckan och mattider osv får blir som det blir. Mwn just kvällen blir oftast ganska lik.
      Vi bjuder däremot ofta hit folk kvällstid men då nattar vi barnen vanlig tid. Vår äldsta på 6 år har adhd och har alltid varit extreeeemt svårnattad så just den grejen med att ”somna på soffan” hos ngn annan har aldrig någonsin hänt liksom.

      Håller med om spaningen. Tror det beror på många saker.

      Bland annat tror jag att vi har mer för oss idag, så det blir ”viktigare” att rutinerna är hyfsat följda för annars blir det inte lika kul på leklandet eller simskolan eller bilturen till kolmården eller fotograferingen vid körsbärsblomningen eller långlunchen med mammagruppen.

      Sen tror jag vi ”kan” hålla rutiner på ett enklare sätt nu. Det är mer jämställt så det är liksom inte så att om man är på middag med ett annat par så är det mammorna som bara får lösa barnen så att männen kan sitta och prata och dricka öl (nu generaliserar jag).

      Sen jämför vi oss mer, delar mer på sociala medier och blir påverkade av varandra.

      Vi personligen är inte så noga men märker att många är. Har en tvååring. Men ska jag vara ärlig så är det inte jättelätt att bara låta henne däcka i någons soffa utan det enklaste och smidigaste ÄR faktiskt att tacka för oss när klockan passerat 7…

      Nu beräknas mitt barn att komma först om några månader så jag vet ju inte hur det är för en själv, men jag har samma spaning som du. Jag minns ju hur det var själv att vara barn och se sina småkusiner runt tidigt 90tal. Det mesta var inte så noga!
      Jag hade aldrig planerat att bli gravid innan det hände så jag har inte haft mycket tid att tänka på sånthär känns det som, men att ha så strikta regler känns väldigt främmande för mig. Vi får se hur det blir när den lilla kommer men det jag ser framför mig är att slå ihop två stolar och bädda åt ungen när den är ett par år gammal och man är ute på något haha. Så växte jag upp och det blev folk av mig 🙂

        Jag tror att man upplevde det som ”inte så noga” för att man var barnet då. Man såg inte allt som föräldrarna roddade med för att få ihop allt. Och man minns nog inte själv hur trotsig man kunde vara tex. Jag minns inte att jag var orimligt grinig eller trött eller tjatig eller trotsig eller… ja ni fattar. Men det betyder ju inte att jag inte var det ?

      Det handlar dels om hur man är som förälder, dels om hur ens barns behov ser ut. Ett av mina barn fick sömnproblem så fort vi avvek från rutiner eller var borta för mycket. Det brukar ta ungefär en vecka tills barnet kunde sova normalt igen. Ganska få vuxensaker är värda priset att ha ett jättetrött och gnälligt barn i en vecka.

        Tänker dock ibland på min kille som är uppväxt med att hans föräldrar alltid anpassade allt efter honom. Han är den av oss idag som har lite problem med att slappna av. Det är som att hon aldrig passerade en viktig tröskel.

          Fast har man 3-4 barn är inte en kväll hos kompisar kul om det enda man gör är att bära omkring gråtande barn.
          Bättre att gästerna utan barn anpassar sig till mig då och möter mig i parken mellan 10-12 där både föräldrar och barn är glada.

            Ja nu för tiden ska mycket anpassas efter individerna..

            Det är så jäkla tråkigt att möta upp småbarnsföräldrar i en park när man är barnfri dock. Har inget att göra med att man är otrevlig, men man vill helst undvika vistas i parker med massa andra barn som hetsar. Skittråkigt där.

              Men föräldern (och barnet) tycker det är askul att hänga hos dig sena kvällar tror du?

                Nej det har jag väl inte sagt? Att jag inte har barn betyder inte att jag endast har sena kvällar att erbjuda. ??

              Men hur kul tror du föräldrar med trötta barn tycker det är hemma hos dig ? Trodde parallellen skulle gå fram.

                Vi kan ju ses hemma hos dem och leka med barnen där? Eller ta en jobblunch utan barn?

            Men herregud, nån bättre kompromiss måste väl gå att göra? Varför skulle kompisarna vilja hänga där så tidigt med massa barnfamiljer ?

      Tycker din spaning är ganska spot on. Tänker att vi är mer och mer rotlösa så vi söker efter perfektion och ordning mycket mer idag, för att stilla våra inre.

      Mina barn har aldrig varit sådana som lägger sig och sover i någons soffa när de blir trötta och det är läggdags. De blir speedade och övertrötta och det är inte kul för någon. Sen har jag vissa vänner som har barn som somnar där de lägger sig typ. Då är det klart det är lättare att rucka på rutinerna och vara lite mer avslappnad kring det. Kanske ses jag som en tråkmåns som åker hem vid barnens sovtid men det skiter jag i.

      Jag har faktiskt inget direkt minne av att sova hos mammas vänner när jag var barn heller. Vi åkte nog allt som oftast hem och sov om det inte var något alldeles speciellt tillfälle. Men då hade vi nog ändå barnvakt.

      Du menar 1,5-åring?

        Den här kommentaren hamnade ju off?

        Eller hur. En 18 månaders bebis ?

      Hahahaha säg att du tycker att du är den coolaste och chillaste och bästa föräldern utan att säga att du är den coolaste och chillaste och bästa föräldern.

      Vem fan bryr sig ?.

        Vill kunna hänga med mina kompisar med barn andra tider än kl 14-18 en lördag/söndag, det är ju inte så att deras nitiskhet inte påverkar andra i deras närhet? Har också haft tankar på att åka semester ihop (typ hyra ett hus i Sydeuropa någon vecka) men det skulle inte funka för mig om de man reser med inte kan släppa på sovtiden en timme eller två..

          Fast vad du vill kanske inte är prio för en förälder. Ledsen om det sårar någon nu, men att någon vill hänga klockan 21 eller vara någon vecka i Sydeuropa är inte mitt prio. Mitt prio är att mitt barn ska må bra och då är rutiner viktigt just nu. Tråkigt om någon tycker att jag är oskön och att det påverkar någon i min närhets semesterplaner. Sorry not sorry.

            Spaningen handlar ju om att det verkar vara mer ovanligt idag. Jag fattar väl också att det är svårt med vissa barn, men det är ju så extremt idag? Barns biologi och beteende ändras inte på en generation…

              Men var det verkligen vanligt förut att hänga sena kvällar på helgerna och vara veckovis i hyrda hus i södra Europa? Fattar att det är exempel men det är i alla fall inte mina minnen från när jag var barn på 90talet. Vi såg fångarna på fortet med grannfamiljen och sen gick vi hem till oss och sov. Det var väl det vi gjorde om vi gick bort på helgen.

                Ja men exakt samma. Och man fick vara uppe sent vid speciella tillfällen. När slutade fångarna på fortet, kl 21? 2 timmar efter läggningstid ju ?

                  Tyckte ditt första inlägg var intressant och så men nu känns du bara larvig tbh..

          Du kanske ska hitta lite nya vänner som vill med någon vecka söderut. Det hade inte jag velat ens innan barn ?

          Hahaha vad rolig du är! Jag är en såndär ”superskön chill förälder” som reser med mina barn, har med dem på grejer och kan rucka på sovtider ibland och ge socker ibland. (Men som grund har vi tydliga rutiner och relativt fasta läggtider och så vidare).

          Jag skulle faktiskt absolut inte vilja hyra ett hus i sydeuropa med barnlösa (eller barnfria??) vänner. Det skulle inte kännas värt och kul. Man har ju helt andra prioriteringar kring hur ett ”roligt dygn” ser ut. Jag skulle liksom inte tycka det var värt pengarna att göra en sån resa. Att hyra ett hus med en annan barnfamilj: jättegärna! Inte för att barnen måste vara i säng kl 19:02 varenda kväll, men för att jag inte tror att en småbarnsfamilj + ett barnfritt kompisgäng har sådär jätteskoj i ett semesterhus i en vecka. Hade jag inte tyckt på 90-talet heller tror jag.

          Nyfiken på hur du tänker att de veckorna ska se ut. Är det bara barnfamiljen som ska kompromissa med timmarna eller tänkte du också kliva upp i ottan efter vinkvällen och äta frukost och ta hand om barnen? ? för du vet, barn tar inte alltid sovmorgon även om de kommit i säng sent kvällen innan ?

            ”Kompromissa”? En kväll hos goda vänner är väl trevligt och något man kanske kan tänka sig att få lite sämre sömn en natt för?

              Tror personen syfta på den där semesterveckan i sydeuropa

                Precis. Nu hamnade mitt svar i modd men det var den jag syftade på. Emma är ju väldigt mycket för att föräldrarna ska släppa lite på sovtimmarna, jag är bara nyfiken om hon då också ska släppa lite på sömnen på morgonen sen efter de sena kvällarna så att de hinner umgås även på barnens pigga timmar.

                  Har inga planer alls på att vara vaken halva nätterna bara för att barnen går och lägger sig kl 21-22 istället för 19… alltså i scenariot är vi två barnfamiljer som reser ihop, jag tror vi alla vill ha våra timmars sömn.. Jag går och lägger mig som vanligt? Fattade kanske inte frågan.

                    Kanske skyller de på barnens rutiner bara. Jag hade helt ärligt inte velat åka och bo med kompisar i ett hus utomlands några veckor. Inte med barn och inte utan heller.

                      (Och jag som är enormt konflikträdd brukar skylla på barnen när det är något jag inte vill?)

              ”Släppa på sovtiderna” vad var Emma sa. Jag undrar därför om även hon ska släppa på sina sovtider när de är ute och reser och gå upp när barnen vaknar. Hon får gärna svara själv.

              Det beror nog väldigt mycket på vem man frågar. I de värsta perioderna med sömnbrist är det absolut inte något jag hade velat prioritera; i perioder när barnen sover lite bättre: ja ibland. Men ens prioriterar ändras ganska mycket när man får barn, iaf var det så för mig, och kan tänka mig att det är väldigt svårt att förstå fullt ut om man inte själv har barn (obs ej dömande utan bara en reflektion utifrån hur jag själv tänkte innan barn)

              Som förälder sover man redan sinnessjukt dåligt. Inte bara natten som blir hemsk, dagen efter har du 3 barn som är ledsna ur balans osv. Kommer DU då o tar mina barn? Den uppoffringen är det väl värt om du vill ha mina barn hos dig sent kvällen innan ?

                Haha men vill inte DU träffa dina vänner? Och att dina barn ska få umgänge och hitta på något?

                Uppoffra lite sömn är inget du vill göra för att få socialt umgänge?

                  Klart jag vill, men måste det ske efter mina barns läggtid ? Motivera gärna varför.

                Haha ja det är väldigt lite uppoffring från den som kräver uppoffring från andra ??

      Är man bättre på något sätt om man inte har så strikta rutiner med sina barn?

        Lite. Alltså väldigt generaliserat då. Kan ju tex vara så att man har ett barn med en diagnos så att rutiner är ”livsnödvändigt”. Men rent allmänt så tycker jag det är rätt oskönt med föräldrar som aldrig kan göra undantag eller mötas på halva vägen eller nåt sånt.

          Ingen tvingar dig att umgås med ”osköna” människor, dvs människor med rutiner för sina barn. Absolut att man kan avvika från rutiner hit och dit då och då men varför rubba med sömn och annat för att jag ska anses vara en ”skön” morsa? Fuck that. Ett av mina jobb som förälder är att mitt barn ska veta att här hemma finns det vissa rutiner som ska följas. Det kommer underlätta mycket när de blir lite äldre och börjar skolan och även i vuxna livet.

            ???

            Hahahaha ja lugn nu sitt i båten. Jag svarade bara helt ärligt med min åsikt på frågan som ställdes. Jag umgås inte med någon jag inte trivs med och jag har inga problem att alla gör som de vill utan jag svarade bara på frågan i kommentaren utifrån vad jag tycker.

            Jag har själv småbarn och vi har rutiner! Men det jag menar är att jag inte skulle trivas att umgås med folk som ALDRIG kan göra undantag eller avvika från rutinen ens lite grann. Tex om man är två barnfamiljer som ska ses så kan man ju oftast mötas halvvägs i den mån det går så att man kan ha kul tillsammans. Om lunchvilan blir 40 min i bilen istället för 60 min hemma i sängen en lördag så är det inte katastrof liksom.

            Men om man aldrig ens kan tänka sig att testa att göra ett undantag eller anpassa sig någon gång så tycker jag man skulle bli lite svår/tråkig att ha ett umgänge med. Det kan jag väl få tycka?

          För mig och min man handlar det inte om att vi har särskilda behov och vill leva inrutat. Vårt barn är som en klocka; vaknar vid 5 och lägger sig för natten vid 20. Hur vi än gör så är de tiderna som är inprogrammerade. Att slita ut barnet för att vi ska kunna stanna längre nånstans blir, som ngn skrev ovan, inte roligt för nån. Allra minst för vårt barn.

        Man är skööön liksom

          Jag försöker minnas allt jag kan men jag kan verkligen inte minnas att mamma tog med oss på sena vinkvällar där vi fick sova i soffor osv. Var det verkligen så vanligt förut? De vi umgicks med när jag var barn var andra barnfamiljer så det var nog ganska barnanpassat, hemma vid 21 efter fyrans fredagsunderhållning som senast typ.

      Innan barn tänkte jag att jag skulle vara flexibel och ta med barnet på olika tillställningar. Men så fick vi ett barn som absolut inte kunde slappna av och sova någon annanstans än i rullande barnvagn eller hemma i sängen. Det slutade alltid med ett övertrött barn som gallskrek och det var inte roligt för varken oss, barnet eller de andra gästerna. Nu är barnet 3 år och vi är inte lika strikta med rutiner, men hon mår absolut bäst om vi inte avviker från rutinerna för mycket. Så det beror nog helt på vilket barn man får och hur mycket man orkar med som förälder.

        Exakt. Så jäkla bra svar.

        Jag håller helt med dig! Bästa svaret jag har läst!

      Tänker att det beror på hur man är som barn och föräldrar. Våra barn är inte av typen som skulle somna nån annanstans än hemma och blir de störda skulle de sova dåligt och hålla en själv vaken och då jag själv lider mkt av att inte få sova var det enklast för alla men håller med om att det verkar bekvämt, men funkar säkert olika bra för olika barn/ familjer

        Hur kan så många barn blivit sådär?

          Kanske för att de allra flesta barnfamiljer lever ett liv där man inte är borta flera kvällar i veckan? Man jobbar, barnen går i skolan, kommer hem och har sina vardagsrutiner. Är man borta en kväll blir allt annorlunda = svårare för barn att komma till ro och somna på soffan.. Själv har jag inget emot att det blir lite senare läggning någon kväll då och då men det är väl inte konstigt att barn vänjer sig vid vardagsrutinerna man har? ?

            Men folk jobbade och gick i skolan även förr? Så det förklarar ju inte fenomenet.

              Känns som ett påhittat fenomen. Eller så var jag barn till ett enstaka oskönt par föräldrar på 90talet. För jag känner inte igen det där flängandet med rutiner från när jag var barn.

                Nej håller med, det var väl någon kväll på helgen ibland som blev sen. Minns att jag somnat i bilen hem ibland, men aldrig någonsin hemma hos någon där jag inte skulle sova över? Men alla lever ju olika liv, svårt att hitta en förklaring som är allmängiltig.

                  Tror förklaringen helt enkelt är att folk är mer osociala nu för tiden pga digitaliseringen.

                  De spenderar så mycket tid hemma pga allt finns tillgängligt och barnen är skärmberoende så man är ovan att träffa folk på samma sätt som förr.

                    Den förklaringen tror jag faktiskt inte gäller så många ?

                      Digitaliseringen har drabbat alla så varför tror du inte det?

                      Inte jag heller. Tror snarare att det handlar om att man kanske förskönar hur det var när man själv var barn. ”Var alltid vaken länge hos föräldrarnas kompisar” kanske egentligen var till 21-tiden på en ledig helgdag då och då.

                      Förnekar inte att digitaliseringen påverkar oss negativt på olika sätt. Men om vi letar anledningar till att barnfamiljer inte är iväg på sena middagar så tror jag mer på till exempel att de vuxna är trötta efter jobbet och barnen är trötta efter förskolan/skolan.

                    Tror jag också.

                    Men den förklaringen haltar ju eftersom folk jobbat och gått i förskolan även förr?

                    Eller menar du att folk är tröttare idag och att det är förklaringen?

                      Fast ”förr” jobbade många småbarnsmammor deltid och ofta börjadr barnen på föris senare

                      Kommentaren jag svarade på från början var ”hur kan många barn ha blivit sådär”, vilket syftade på Livs kommentar om att barnen inte kunde somna på andra ställen m.m. Och då menade jag att det kanske beror på att barn är vanemänniskor, de har sina vardagsrutiner och frångår man dom blir det svårare att tex. natta hemma hos någon annan. Sen om det är som Emmas spaning, att det är annorlunda nu än förr, har jag ingen aning om. Det kan säkert vara så, av olika anledningar.

      Funkar kanske med vissa barn ? Inget av mina 3 barn har kunnat somna hemma hos andra eller under bordet på en resturang. De har gnällt grinat o hållt låda tills vi kommit hem. Vi har 3 barn och att endast försöka släcka bränder och hålla isär bråkande barn tar inte fram det bästa hos mig. Går mkt hellre hem med mina tråkiga barn i det läget. Träffas gärna dagen efter med samma personer och umgås men samma människor som anser att man ska vina hela nätterna brukar inte vilja gå upp 10 för att hänga med mina barn i parken.
      Däremot äter mina barn massor av godis, uppfödda på burkmat osv

        Jättedryg kommentar från mig nu, jag vet: men du tror inte att beteendet kan höra ihop lite med att de får så mycket godis? ?

          Du vet om att det där med sockerspeedade barn bara är en myt? Att de blir galna av socker är motbevisat.

            Haha hahahaha ha okej, står det så i nåt faktablad så måste det vara sant. Ska säga det till alla barn.

          Nej, de började äta godis vid 3-5 års ålder. Det tråkiga beteendet alla mina 3 barn lagt sig till med har de haft från ca 7-8 månaders ålder:
          För att vara tydlig, jag ser inte alls att mina barn på något sätt är sämre eller ”osköna” pga att de är som de är.
          Kan lägga till att OM de somnat i bilen på vägen hem så har de garanterat vaknat då vi burit in dem och sen velat ha rave flera timmar (vedervärdigt och stressande att ha pigga barn vakna om natten när man bor i lägenhet).

      Håller med till viss del. Tycker att folk borde vara öppnare kring att olika människor har olika regler och lita på att barnet kan skilja på det. Det kanske är ok att man äter bullar hos mormor även om föräldrarna inte fikar med sina barn så ofta (även om jag tycker att själva introduktionen till socker borde styras av föräldern). Ser en hel del ”nä men fy, ditt barn dina regler du är föräldern du bestämmer! Anhöriga ska bara anpassa sig!” som inte handlar om direkt skadliga företeelser och det tycker jag verkligen är beklagligt.

      Sen är det också väldigt lätt att minnas tillbaka till sin barndom fragmentariskt och kanske lite rosenskimrande. Man kommer inte ihåg alla rutiner för nån annan (mamma) fick dom att rulla på.

      Känner detsamma… somnade jäkligt gott i bästa kompis rum när våra föräldrar satt uppe och pratade.. och min son har alltid gått och lagt sig när han är trött och det var vid 7-8- tiden på kvällen när han var liten!

      Håller så med, har flera vänner med barn som jag gärna hade bjudit på middag men de är så inrutade att barnen ska gå och lägga sig kl 19 punkt. De får får inte vara uppe längre för då blir det så jobbigt dagen efter osv… Så har gett upp det, för det är inte lönt tyvärr.

        Du kan ju kliva upp och åka till vännen och se hur morgonen efter ser ut. Sugen på att vara där 05 när ungen går igång efter alldeles för dålig sömn?

          Haha verkligen! Lätt att tycka att någon annan ska vara ”skön och avslappnad” när man själv inte behöver ta konsekvenserna. (Ps. om du minns att du somnade hos en kompis var du förmodligen minst 6-7 år.. du minns förmodligen inte de gånger dina föräldrar i panik fick åka hem med dig när du var 3 år och övertrött….). Överlag känner jag att vi har så lite förståelse för varandras olika situationer, eller snarare ointresse för att försöka förstå någon annans situation. Skulle önska lite mer ödmjukhet och insikt i att vi inte VET allt eller känner till alla omständigheter hos vänner eller bekanta som gör att beter sig och prioriterar som dom gör.

      Är ju väldigt stor skillnad att ratta en 1,5-åring (snälla sluta räkna månader efter 1-årsdagen!) än ett förskolebarn/skolbarn (som faktiskt har lite tider å passa). Återkom om nåt år när du inser att vardagen inte går ihop sig om rutiner inte finns. 🙂

        Är allt så svart eller vitt då? Kan man inte ha rutiner som grund men göra lite undantag ibland?

          Verkligen svart/vita svar.. mitt barn behöver också sova, jag menar inte ens att jag vill rucka på rutinerna varje vecka? Någon gång ibland och vid speciella tillfällen…

          Tror att för de allra flesta så handlar det inte om princip utan att föräldrarna vet av erfarenhet att det inte blir trevligt för någon. Alltså, de där extra två tre timmarna som barnet håller sig vaken blir bara övertrötthet, gnäll, ramla och slå sig, bråk osv = störande för alla. De minnen man har själv av att stanna uppe lite längre som barn är troligen när man är lite äldre, inte 3 år liksom. Dessutom är det intressant att det är just stanna uppe sent på kvällen som är det som ska eftersträvas, hade ni själva velat ses tex kl 04-06 och sen sovit under ett bord på ett par kuddar?

            Ja och varför ska det göras på bekostnad av barnens sömn? De är också människor som kanske inte alls vill sova under ett bord hos en förälders kompis. Kompisen kan väl offra några morgontimmar av sin egen sömn och komma och hänga med barnfamiljen på morgonen/förmiddagen. Men då kanske det inte är lika aktuellt det där med att avvara några timmars sömn hit eller dit.

              Varför ska föräldrarnas sömn prioriteras på bekostnad av barnens sociala umgänge?

                Vad? Är det barnens sociala umgänge att sova under ett bord?

        Skillnad på att ratta bara 1 barn jämfört med 4.

      Känns som att det beror på att det är föräldrarna som följer barnen och inte barnen som följer föräldrarna nu för tiden. Många pratar om att deras barn blir irriterade och får utbrott om de skulle lägga sig en annan tid eller sova borta. Tror på min tid (90-talist) så om man blev sur eller trött så var det liksom bara så. Föräldrarna lät en sura på tills man lessnade. Nu sitter föräldrar och vaggar sina barn hela nätterna och säger saker som ’Jag förstår att du blir ledsen’…

        Exakt, allt och alla ska anpassas efter barnen.

        Inte konstigt att så mångas barn ”är av typen att de inte kan sova någon annanstans” och blir ”speedade och övertrötta” av att vara på besök.

          ”Av att vara på besök”?!

          Överdriv inte nu.

          Fast det anpassad ju efter barnen för att det UNDERLÄTTAR för föräldrarna, inte för att barnen ska curlas på något sätt, vilket många här verkar tro? Har men jobbat hela veckan kanske man själv också vill vara någotsånär utvilad efter helgen. Och enstaka gång, ja kanske personen som bjuder in känner att det är en enstaka uppoffring men de kanske blir inbjudna till andra saker också och prioriterar att träffa folk i några timmar och faktiskt tacka ja?

        Japp! Exakt samma grej som jag stör mig på hos Sandra Beijer när hon klagar på bollande med sonen i tre timmar. Varför ge barnet det bestämmandet?
        Har så många i min närhet som håller på likadant, ställer frågor som ”vill ni åka till havet eller bada i poolen idag”, till små barn som väl egentligen är mest glada för att få bada överhuvudtaget.

      Tyvärr har jag ett gudbarn men en mamma som är väldigt försiktig och orolig kring sitt barn (mitt gudbarn). Mamman trodde att barnet kunde bli traumatiserat av att vara hos någon annan under någon timme. Väldigt viktigt med exakta tider osv. Det har gjort att jag inte alls orkar/kan ha barnet på samma sätt som jag önskat.

      Tror det beror helt på barnens behov och hur mycket tid man har att vända tillbaka dygnet på. Jag har två nattugglor (2-4 år som lätt kan vara uppe till midnatt på nyår eller jubileumsfest och gärna sover morgonen där på och då kan hoppa över lunchvilan (den lilla) för att komma i säng ”normalt” nästa kväll.. Men har du et kvällstrött, morgonpiggt barn så blir det ju ett helvete för dig själv med ett argt och surt barn på kvällen som sen ändå går upp 5.30.

    Vet ni något extrajobb hemifrån? Blir inte rik direkt av föräldrapenning ?

      OF

        Men sluta

    När Amanda Schulman blev väldigt smal var det många som undrade vad hon gjort men hon vägrade att säga för hon tyckte ingen hade med det att göra. Jag kan inte låta bli att undra om hon gått på senaste trenden i Hollywood och använda sig av diabetesmedicinen Ozempic och därför ligger lågt?

      det hoppas jag verkligen inte.. ?

      Tror det är offentligt att hon började på adhd medicinering som tydligen påverkar aptiten och att det är därför hon gått ned i vikt.

        Ok, har inte hört det 🙂

          Frågan är dock vilken adhd-medicin som ger så stor viktnedgång?

            Nedsatt aptit är en av dom vanligaste biverkningarna hos ADHD-läkemedel. Sedan är det ju inte aptitpåverkan i sig som ger viktnedgång, utan hur man förhåller sig till sin nedsatta aptit. Men många går ner i vikt, ja, och viktnedgången kan vara stor.

              Häromdagen sades det att det var så himla svårt att få en adhd-diagnos. Det stämmer ju, i Sverige. Vad kändisar gör, a la Julia Franzen t.ex, är att de drar till Danmark och betalar 30 000 för en fyra dagars utredning och det visar sig – surprise! – att varenda en har det. Och tada! Så får man tillgång till lagligt tjack.

                Gällande Amanda berättade hon att inför hennes utredning var hon tvungen att gå med på att testa mediciner efter. Egentligen brydde hon sig inte om det och ville inte ens, däremot ville hon se om hon hade ADHD för att så mycket i hennes liv liksom inte fungerat på samma sätt som för andra. Däremot fick hon kanske second thoughts med diagnos i hand. Hon tyckte kanske att det var värt att prova för att se om någonting kunde förbättras.

                Du låter kritisk till det, men vem hade inte gjort detsamma om plånboken så tillåter? Rikta istället kritiken mot (psyk)vården och väntetider på >18 månader.

      Jag förutspår att Gynning ger sig på den medicinen snart. Hon var väldigt positiv till en liknande (numera borta från marknaden pga folk fick hjärtproblem) för typ 15 år sedan och sa det var jätteskönt att slippa ha aptit…

        Har Gynning en diagnos? Nyfiken. Aldrig hört det men jag kanske missat det? Skulle kunna gissa på adhd där.

          Vet inte, men jag tänkte på diabetesmedicinen, inte adhd-medicinen. 🙂

            Aha.:)

          Bjöds inte hon in till typ morgonsoffan en gång och alla andra gäster skulle prata om sin adhd … och hon hade inte diagnos men kände igen sig ? ringer en svag klocka !

            Som hobby-psykolog så känns det lite som att hon kanske känner igen sig i det, ja 🙂

        Jag äter medicin som påverkar min aptit och det är verkligen inte skönt! Att behöva tvinga i sig mat när man inte är hungrig är långt ifrån kul. Det är inte heller skoj att glömma bort att äta och plötsligt få huvudvärk, bli skitsur och känna sig skakig. Eller nästan svimma på promenaden och inte veta hur man ska orka ta sig hem.
        Jag är fan nojig över min aptit hela tiden och förstår absolut inte varför någon skulle vilja ”ta bort” sin aptit bara för ytliga skäl eller för skojs skull.

          Folk gör vad som helst för att bli ”snygga och smala”. Majoriteten av alls influencers hade hellre svimmat var och varannan dag än att vara normalviktiga eller tjocka.

            Så kortsiktigt och obehagligt att vara villig att göra vad som helst för att gå ner i vikt, förutom att prova kostschema och träning.

    Frågan man ställer sig ofta nu för tiden är, varför finns de så många människor som är dumma i huvudet.

      Det har nog alltid funnits. Men lite märkligt är det att bildningsnivån verkar sjunka trots att all världens kunskap numera bara finns en googling bort.

      Och de väldigt smarta skaffar knappt barn. Känns lite dystert inför framtiden.

        det kanske går att lösa med IVF. Alla får Einsteins!

        Samtidigt det där är lite en felaktig bild, att det är människor utan högre utbildning är de som skaffar massa barn medan. De som skaffar flest barn idag är de med högre utbildning och hög inkomst.

        https://www.su.se/forskning/nyheter-forskning/h%C3%B6ginkomsttagare-f%C3%A5r-fler-barn-1.635619

          Fast jag talade om smart-genen. De som är högintelligenta bär på en speciell gen som i studier på flera populationer visats sig bli mer och mer ovanlig. Forskarna tror det beror på att de som bär den gått från att skaffa få barn till nästan inga barn. Det är inte massan av högutbildade som lyft samhällen i alla tider. Det är de färre högintelligenta.

      För att livet finner en väg 🙂

      Bara om de är så dumma att de inte får några barn så sållas de bort genom urval. Annars förökar de sig som bara helvete på grund av barnbidrag osv.

        Barnbidrag är ju en socialistisk knock out på moder naturs system.

          Gud vad gaggar du om

          Ja, medicin med. Fy fan

            Hur uppmuntrar medicin till att skaffa barn som andra betalar för?

      Frågan man ställer sig VARJE dag när man jobbar i butik. Man slutat lixom aldrig förvånas ?

        När du jobbar i butik? M du har ju alltid åsikter om andra, alltid. Förvånar mig att vi nu vet att du är butiksanställd. Absolut inget fel med det,tvärtom. Själv är jag pensionär

          Haha vadå alltid åsikter om andra? Tror du att ”anonym” är en och samma person också? Finns fler som använder M som nick. Kommenterar långt ifrån alla öppet spår.

      Den bästa frågan som ställts här på länge!

      Ja jag säger detsamma. Idioter ploppar upp överallt. Varenda kommentarsfält. Varenda inlägg under nyheterna så finns dumma och dumma kommentarer från människor.

      Folk saknar logiskt tänkande och att vara källkritiska. Det fördummar människor rejält!

        Äsch då! De har alltid funnits. Skillnaden är väl att de numer kan skrika ut sin dumhet inför hela världen iom internet?
        Min dumhet och min död lider bara omgivningen av… sa någon, kanske Ricky Gervais?

    Tips till er med endometrios som har måttliga till svåra smärtor: helena.kopp.kallner.official, obstetriker och gynekolog samt forskare på KI, söker nu testpersoner till att testa en hormonfri behandling mot endometrios. Kika nästsenaste inlägget på kontot ovan ??

      Vill veta, var är länken???

        Det står ju

          Klockrent att frågan kom direkt efter ämnet precis ovanför ?

          Googla ”helena.kopp.kallner.official, obstetriker” så hittar du direkt.

            ?? tålamod är en dygd

    Nej, jag har alltid tagit med mitt barn överallt och fått det stt fungera med dom behoven hon har. Sen har hon alltid kunnat ta sådana svängar i våra vanliga rutiner. Men har jag vänner där att ses med barn någon minut efter läggdags inte finns på världskartan.

    Gillar att hålla fast vid rutiner. Har aldrig tyckt att det är kul att ha en övertrött bebis vid en middag eller tillställning, varken för oss föräldrar eller bebisen själv. Då står jag hellre över sånt några år tills barnen är äldre.

    mår dåligt.. ?
    antingen pga av att jag sovit lite pga stress,
    eller för att jag har kärat ned mig,
    eller något annat..

    vill inte riskera starta en relation bara för att jag tror att det är lösningen..

    andra som inte ”vet” varför de mår dåligt?

      Ja men det jag har lärt mig är att man mår ännu sämre om man fortsätter att gräva ner sig i massa varför-frågor.

      Många bäckar små… Men kanske nåt större underliggande?
      Börja i terapi för att nysta ut det.

    Jag fyller år idag❣️ Har baileys i mitt glas❣️ Livet är fint❣️ Slängt ut exet❣️ Frihet och glädje❣️
    Glad lördag till er alla ✨

      Grattis!! 😀 <3

      Cheers ?

      Härligt grattis ???

      TackeliTack kära ni❣️:D

    Tror ni att det där med att ”inte visa pappan” var ett från början medvetet PR-knep från Filippas sida?

      nej??

        Trodde inte det först men nu börjar jag tro det. Hon har nämnt pappan mer och mer i sina videos, senaste videon hör man hans röst, och nu idag la hon plötsligt upp honom på insta.

          Men snälla, det är ju ingen master-plan direkt? De var inte tillsammans, tänkte först inte behålla barnet och sen hade han inte bestämt hur delaktig han ville vara eftersom allt kom som en chock – logiskt och respektfullt att inte gå ut med hans namn i media. Nu är de ett par och bor ihop, så en helt annan situation, plus att en annan influencer redan ”avslöjat” vem han är, så inget att dölja längre.

            Jag är rätt snäll. Men det är inte helt orimligt att en halvstor influencer som vill växa skulle göra en sån grej för att väcka intresse och få fler nyfikna följare direkt?

              Som att det inte var nog chockerande att hon upptäckte att hon var gravid i vecka 23? Lägg ner

                Asså vad skadar det att jag ställer frågan? Det diskuteras ju exakt allt här. Dehär är liksom en skvallerblogg.

                Säger inte att hon inte haft en tuff period av att få veta graviditeten sent etc. Och säger inte att det skulle vara FEL om det nu är så att hon använder pappan som lite spännande content. Dömer inte det. Men börjar tro att det är så, baserat på det hon lägger upp. Lägger ingen värdering i det, men undrade om fler tolkat det på samma sätt. Uppenbarligen hade ju fler det.

                Så ”lägg ner” själv. Jag har inte kritiserat henne. Är väl en smart strategi om det gör att hon uppnår sina mål med insta?

      Nej jag tror faktiskt inte det. Tror han behövde den tiden att processa.

        Trodde inte det heller först. Nu efter att ha följt henne ett tag tror jag det.

          Varför? Hon kan ju inte dölja det ändå nu när hans namn står skrivet där, tror hon tog det i sin egen takt bara 🙂 de blev ju nyss tillsammans liksom. Hon ville väl avvakta tills hon visste säkert hur det skulle bli.

            Alltså skrivet på samma längdenhet*

      Ja absolut

    Konstiga utslag!
    Har fått så konstigt utslag på ryggen/magen. Är inte orolig eller så, men har aldrig sett liknande utslag trots stt jag ofta googlar utslag pga barn och intresse ?
    Iallafall, började som en ganska stor, duffus missfärgning på ena sidan av ryggen, typ från behån ner till övre delen av skinkan. Typ som att jag solat och smörjt in mig slarvigt. Kanten av missfärgningen var inte rak utan mer vågig. För ett par dar sen kom det små prickar i kanten av utslaget/missfärgningen/solbrännan. Små, små röda prickar ända uppifrån från behån och neråt skinkan. Nu har utslaget flyttat sig över prickarna och börjat dra sig mot magen. Prickarna kliar lite bara. Alltså vad kan det vara? ??

      Mina värmeeksem brukar vara ungefär så.

      Kanske nässelutslag?

      jag hade borrelia med växande utslag. men det är inte rätt säsong för det nu. kolla hos en hudläkare? bältros?

      Hur länge har du haft det? Om det är över några dagar skulle ju medaljongsjukan (pityriasis rosea) kunna stämma in.

    Ska gifta mig i sommar och funderar mycket över hur vi ska få en så trevlig fest som möjligt. Det är väldigt blandade åldrar på dom som kommer. Samt att jag inte har så många som jag bjudit så jag vill gärna få det så avslappnat som möjligt eftersom jag är lite deppig pga det.
    Vad minns ni som höjdpunkter ifrån bröllop ni varit på? ?

      Att alla dansade, ung som gammal till bra musik?

      Har nog aldrig varit på ett avslappnat bröllop. Hatar bli tvingad sitta med okända människor och låtsas vara trevlig. Lyssna på tråkiga tal i timmar.

      Mitt tips är låt folket sitta var de vill. Eller va säker på att sätta ihop människor på ett bra sätt så de trivs.

      Bjud in till en middag på kvällen innan, ha en bingobricka där frågorna är av den karaktär att folk måste prata med varandra. Bjud på mycket tilltugg och dryck, undvik väntetid.

    Arbetsintervju

    Om frågan ”nämn en negativ egenskap” skulle dyka upp; hur tänker ni kring det?
    (Blev moddad)

      Jag har svarat så ärligt jag kan på det. Alla har väl nånting som kan vara negativt, behöver ju inte vara negativt för företaget utan kan vara för en själv.
      Jag tex har väldigt stor prestationsångest och känner enorma krav på att prestera vilket kan göra att jag inte mår så bra även om det inte märks utåt.

        Jag tänker tvärt om. Att det ska vara relaterat till jobbet och inte personligheten. Typ att man inte kan Excel eller nåt.

          Ja de skiter väl i om jag är lat och inte orkar diska hemma liksom. Ska ju vara relaterat till jobbet man söker och vad/vem de efterfrågar.

          Men det är väl ingen egenskap att kunna excel? Det är väl en kunskap? En negativ egenskap brukar jag tänka är saker jag behöver bli bättre på och då har jag frågat tidigare kollegor för att just kunna svara på frågan så ärligt som möjligt.

            Men de skriver ju ofta vilka egenskaper de söker. Då är det ju lätt att koppla till dom egenskaperna med exempel från tidigare jobb.

      Så här hade jag tänkt, de vill veta; om du tar ansvar för dina ”brister” och har självinsikt på saker som kan förbättras? Är du ärlig? Vad gör du för att bli bättre? Om du får den här frågan, grattis, det är en perfekt möjlighet att visa driv och att du vill utvecklas och tar initiativ!
      Se över egenskaperna som står listade i jobbannonsen (eller liknande jobbannonser), typ ”analytisk” eller ”team-leader” och använd dem som en guide för egenskaper som är viktiga för jobbet – lyft fram hur du har de här egenskaperna, när du lyfter hur du jobbar aktivt för att bli bättre på din negativa egenskap. Svara enkelt och ärligt och sväva inte iväg i en lång utläggning.

      Hej hej,
      Jag jobbar med rekrytering och den frågan ställs (eller ska isf ställas) för att ta reda på vad den blivande chefen eventuellt behöver stötta dig med.

      Ett förslag är att svara om en egenskap du vill förbättra och förklara hur du kan förbättra den i arbetet och ge exempel och vad du lärt dig av detta.

      Tycker det är bättre när de frågar om svagheter och styrkor. En svaghet kan ju vara en kompetens eller erfarenhet man saknar som behövs i tjänsten.

    Igår postade någon en tråd på öppet spår om att inte vilja dejta killar som är bisexuella. Tråden kändes väldigt nedvärderande och homo(bi-?)fobisk, tänker de flesta faktiskt så?! Varför? Jag har varit gift med en bisexuell kille i över fem år och har aldrig ens reflekterat över att det är något människor tänker på. ? På vilket sätt är det ”avtändande”, som någon skrev i tråden?

      Det var jag som skrev det. Jag kan inte ens rationellt förklara varför jag känner så? Det bara går ”bort” direkt för mig? Någon annan som kanske förstår psykologin/biologin bakom detta? Hört fler som känner så.

        Vill även tillägga att jag inte anser att en sexuell preferens är ”homofobisk” som du säger här. Jag har inget emot bi eller homosexualitet. Jag tänder bara inte på dem.

          Men känner ju inte riktigt att det är en sexuell preferens. Att någon är bi påverkar väl inte direkt personens personlighet/utseende/könstillhörighet/genus osv. ?

            Jag tänder ju inte på gay-män så det är nog något där i samma ådra? Men är absolut inte emot det hos andra. Något går inte igång hos mig helt enkelt. Det är ju en sexuell preferens.

        känner samma. och jag umgås med många homosexuella och har haft många kollegor som är det. men skulle inte vilja att min partner var det. kan inte svara på varför det är en känsla bara utan värdering ❤️

      Ja jag tycker det hade känts lite oattraktivt om min kille hade haft homosex förr. Varför? Kan inte riktigt sätta fingret på det. Men kanske för jag har fördomen att de flesta inte är bi utan föredrar ena könet så hade varit rädd att han egentligen längtar tillbaks till att ligga med män? Hade också varit lite nervös att han verkligen skulle vilja ha butt sex och det är jag inte ett dugg intresserad av. Fördomsfullt? Ja jag vet! Skäms lite. Kanske hade jag tänkt annorlunda om jag blev superkär i en bi-snubbe… 🙂

        För mig känns det omanligt tror jag? Är attraherad av män som gillar kvinnor.

          Jag tror det kan stämma. Jag dras till rätt maskulina män överlag och är själv väldigt feminin av mig.

            För alla bisexuella män är feminina?

              Nä men det är inte så maskulint att ligga med andra män tänkerjag.

                Varför skulle det inte vara maskulint? För en ”riktig man” ska gilla kvinnor eller vad menar du?

                Jag skulle aldrig vilja ligga med män som ligger med män men detta resonemang förstår jag inte alls, att det skulle vara omanligt?

                  Ja precis. Att vara maskulin förknippar jag med ett visst sätt att föra sig, ha djupare röst, vara lång och bredaxlad, och tända på kvinnor. En man som tänder på män är lite mindre maskulin precis som en tanig kort kille är det med.

                    Nyfiken bara, tycker du att bikvinnor är mer maskulina än heterokvinnor också?

                      Ja men det tycker jag nog? Feminin kvinna = tänder på män. Men det är ju en rätt bred skala överlag. Jag är väldigt feminin av mig, särskilt till det yttre, men har så klart vissa drag som inte är så feminina. Kan ta för mig och vara rätt bossig t.ex. Bygger även muskler lätt om jag tränar. Vi har alla lite av varje. Men vad man tänder på färgar min syn lite iaf.

                  Att ha en drift att föröka sig är maskulint. Män som ligger med män har inte den driften.

                    Är det lika omanligt med män som steriliserat sig? Eller vill ha kondom?

                      (Jag försöker alltså inte få dig att ändra dig, undrar bara då det finns andra sätt att inte drivas av att föröka sig)

                      Nej för de tänder ju fortfarande på kvinnor instinktivt

                      Instinkten som får män att tända på kvinnor är ju att de vill föröka sig. Sedan kan man ju rent rationellt välja bort barn, men det är ju en könsdrift, en fortplantningsinstinkt, som gör att man tänder på motsatt kön. De som väljer bort barn har ju kvar den instinkten och använder preventivmedel för att slippa barn.
                      Män som tänder på män gör det ju inte för att deras instinkt är att göra en man gravid.

          Så homosexuella är omanliga?
          Jag köper att man inte vill ligga med män som legat med män men det är väl inte omanligt

            Jag tror du får acceptera att det finns något där som blir oattraktivt för många kvinnor. Man rår inte för sin sexuella läggning.

              Läs igen. Jag accepterar det, jag känner till och med samma själv. Men jag tycker inte det handlar om att det är omanligt.

                Beror kanske lite på hur man definierar ”manligt”.

                  Ta en tjej i röven – manligt
                  Ta en man i röven – feminint

                    Analsex är för gays och porrskadade. Vanliga män gillar vjj.

                      Porrskadade, hahaha herregud. Nä, missionären under täcket ska det va annars är man sjuk i huvet eller?

                    Ta en tjej därbak är för mig ganska omanligt. Riktiga män tänder på fi***.

            Klart det är omanligt. Deras sexdrift går inte ut på att föra deras gener vidare. Det är manligt att vilja föra generna vidare (och för kvinnor är det kvinnligt att vilja det).

              Tror du har rätt. Det kokar ned till det.

              Konstigt att män tänder så väldigt på lesbiska tjejer då.

                Lesbiska blir ju gravida precis som heterotjejer. Män tänder på fertila kvinnor helt enkelt.

                  Men kvinnor tänder inte på fertila män? En bi-man är ju lika fertil som en hetero.

                Det är väl inte riktiga lesbiska de tänder på, utan heterokvinnor som utför homosex. Så rent krasst alltså fortfarande kvinnor som de skulle kunna föröka sig med.

                  Åh, prova tala om för en man att du är lesbisk så får du se ?? har hittills aldrig fått negativa reaktioner utan de blir snarare mer intresserade än de var innan.

                    Haha jag har faktiskt gjort det en gång!! då jag i min enfald trodde att det skulle skrämma iväg honom. Precis samma hände mig, han blev bara ännu mer intresserad… men tror inte det hade fått samma genomslag om jag var butch.

                Lite sanning med modifikation. On the flipside till den här diskussionen är jag väldigt oattraherad av bisexuella tjejer, även på dealbreakernivå när tidigare flickvänner velat fyllehångla med sina tjejkompisar. Orimligt? Kanske, kanske inte.

              Det låter oerhört konservativt måste jag säga. Omanligt?

        Så olika vi är ändå! ? Jag känner tvärtom att dessa saker är några av de saker som gör min mat het! Att han inte är låst i en heterobox.

          Jamen huvudsaken att du och din man trivs och tänder på varandra! Så får andra göra vad som passar dem. 🙂

      Skulle aldrig kunna dejta en bisexuell man. Kan inte tänka mig något mer avtändande än att min man skulle ha haft bög-sex. Jag har absolut inget emot homosexuella eller bisexuella, men jag personligen skulle aldrig vara tillsammans med en man som har läggning åt det hållet.

        Mm många känner såtror jag. Vi hade ett snack om detta en tjejkväll. Det pirrar liksom inget när man är runt män som gillar män.

          Oj, jag och flera vänner tycker det är ashett med killar som gillar killar!

        Men om han var bisexuell men aldrig hade haft sex med en man då?

          Det spelar ingen roll tänker jag eftersom det är själva läggningen som är avtändande för många kvinnor ?‍♀️För mig så är det sexigt att en man tänder på sådana som jag endast, dvs kvinnor.

            Var en fråga till en som tyckte att det var avtändande att han haft bögsex innan.

        Du förstår att du ÄR homofobisk va? Herregud den här jävla tråden! Skäms på er! Var bättre!

      Kanske de har dålig självkänsla och gillar inte tanken på ”hotet” från båda könen. På rak arm känns det töntigt, man har ju valt sin partner för personligheten. Kanske även trötta fördomar om att man är på ett visst sätt beroende på läggning.

        Måste fråga er hur ni hade resonerat om en man sa till er ”jag är inte attraherad av dig för ditt ex var jude” eller rödhårig, eller dvärg eller whatever. Hade det varit ok att ni blev dömda för tidigare sexuella relationer?

        Är ingen kritik utan jag är genuint nyfiken på hur ni resonerar

          Tror det är något biologiskt som kickar in. Det får man acceptera. Varför ska heteros skämmas för att de inte tänder på gays. När det är sjukt att skamma gays/bi för deras läggning.

            Men det är ju ingen läggning att inte vilja vara med någon som är bisexuell. Knappast slammande heller, frågan är OERHÖRT öppet ställd och folk går direkt i försvar. Kanske kan vara värt att fundera lite kring varför man känner så här och reda lite i det. Det är bra att vara ödmjuk inför livet, andra människor och att utvecklas.

              Vad man tänder på handlar inte om utveckling. Sluta snacka som du är från bibelbältet.

                Och där var nivån lagd.

                  Nja vi som bara gillar heteromän har redan blivit kallade osäkra och homofober, så den nivån var redan lagd.

                    Stackare. Var det för att ni kallade bisexuella män för ”egentligen homosexuella” och feminina? Måste vara jobbigt.

                      Att vara homosexuell och feminin är inget skällsord. Homofob och svag är däremot betydligt mer negativt.

                      Jo om någon säger att den är bisexuell och man själv menar att den nog egentligen är homo så är det nedlåtande.

                      Fast de är inte homosexuella utan bisexuella. Att någon annan sen menar att de nog är homosexuella ändå, då är det negativt menat.

                      Men vi blev uttalat kallade homofober i direkt i första inlägget så hur kan man säga att nivån är lagd 15 svar ned?

                      Ska jag blåsa på sitt sår?

                      Nä jag ska inte bråka mer med dig. Du ska få tycka synd om dig ifred. Sov gott sen.

                      (Visst var det trevligt när andra tog det till din nivå?)

                      ?‍♀️

          Det har ju inte med tidigare relationer att göra, utan att man tänder på samma kön. Man kan ju vara helt oerfaren men ändå bi.

      Jag vill inte heller ha en bisexuell man, tycker inte det är så konstigt. Jag är inte homofob för det, vill bara inte ha en kille som tänder på båda könen.

      Tycker inte heller det är så farligt att vi som inte vill ha en bisexuell partner har den åsikten. Man måste inte gilla det.?

        Nej precis. Förstår inte ens varför det skulle vara kontroversiellt?

          Nej men eftersom det är en tråd där det diskuteras så är det väl inte konstigt att de som tycker annat frågar vad det beror på. Ser ingen som säger att ni inte får tycka så.

            Att bli kallad homofob är lite mer än att bara fråga och diskutera dock.

      Tror det handlar om hur hetero/bi man själv. Dvs är man nyfiken/öppen/attraherad av personer av det egna könet är man väl också fine med att träffa någon som känner likadant. Är man väldigt hetero av sig känns bisexuella avtändande för att man själv inte känner igen sig i det.

      Jag känner bara att alla har rätt att välja som man vill oavsett. Jag skulle inte vilja dejta någon som är trans heller och det är inte för att jag ogillar transpersoner. Jag har säkert blivit bortvald av många pga olika banala saker som fel hårfärg, fel typ av kropp osv. Och det är ok för mig.

        Åh minns en tråd om det! Om man som hetero skulle kunna dejta någon som har bytt kön. Folk blev typ asprovocerade av oss som inte vill dejta en sådan person.

          Kan de ha berott på hur ni sa det?

            Det tror jag inte. Det var blandade ton på svaren men det var ”utskällningar” till höger och vänster ändå.

      Jag (kvinna) är helt tvärtom. Har inget förhållande just nu men kan endast tänka mig att dejta killar som är bi. Tycker killar som är bi blir mer attraktiva för att de inte är fast i någon heteronormativt manlig fälla och att de blir manligare för att de gått utanför normen. Vet inte om det beror på att jag själv är bi men har haft väldigt svårt att känna attraktion till heteromän.

        Jag har nästan bara haft relationer med bisexuella män, och de har varit väldigt fysiskt sett typiskt manliga män också. Tycker också att det finns någon slags trygghet hos män som vågar gå emot mansnormen.

        Sen är det tråkigt att det finns så många fördomar om bisexuella. Att de bara vill ligga med allt och alla, egentligen är homo, osv. Vet inte hur mycket fördomar jag mött när det kommit fram att min sambo är bi. Många som faktiskt inte ens försöker dölja att de tycker att det är äckligt.

          Så tröttsamt hur dömande människor kan vara. Känner rent spontant att bi män blir dömda av heterokvinnor mer än vad bi kvinnor blir dömda av heteromän? Jag har iallafall inte mött en man som inte velat vara med mig bara för att jag tidigare har haft sex med kvinnor?

            Detta var ju även huvudfrågan i gårdagens ÖS. Om bi-män rankas lägre än alla andra och det verkar onekligen stämma.

              Tyvärr verkar det så.

                Ja känns onekligen sorgligt för bimännen men det är ju inget utstuderat. Det är som det är liksom.

                  ”Det är som det är”

                  Ja till viss del, men som med så många andra fördomar så går de att sudda ut. De är liksom inte en grundlag som är ristat i sten.

                  Och oavsett vad man själv tänker så är det väldigt ofint att svara ”nä fy vad äckligt, det skulle jag själv aldrig kunna tänka mig!” när någon säger att dens sambo är bisexuell. För tro mig, det händer. Händer även de bisexuella männen som är öppna med sin läggning att de får sådana reaktioner. Tänk det bäst du vill men var i alla fall uppfostrade nog att inte säga det.

                    Acceptera folks läggning. Det handlar inte om fördomar.

                      Jag vet inte vems läggning jag inte har accepterat. Jag accepterar absolut att någon inte vill ligga med en annan, av vilken anledning som helst faktiskt. Det var inte det jag kommenterade.

            Nej män vill ju vara med en ännu mer när de får höra att man även gillar kvinnor. Så det där med att det är manligt/kvinnligt att vilja föra gener vidare verkar inte stämma för männen.

              Jo? Lesbiska är ju lika fertila som heterokvinnor. Det är bara män som inte kan befruktas.

                Argumentet var ju att man inte tänder på bisexuella män för det är omanligt att ligga med någon man inte kan befrukta. Inte tvärtom.

              Män vill vara med bi-kvinnor bara för att de hoppas på en till kvinna i sängen dvs trekant. Det har inget med kvinnorna själva att göra.

                Exakt och rent biologiskt så kan han befrukta två på en gång. Det är ju kungligt.

                  Jo men du kan ju bli befruktad av en bisexuell man också. Alltså borde du vilka ligga med honom? Det är ju poängen. Någon vill inte ligga med en biman för hon tänder inte på att han ligger med män som han inte kan befrukta. Men en man tänder på en kvinna som ligger med en kvinna som inte kan befrukta henne.

                  Men ja, ska man ligga med de man kan befrukta så kan en kvinna ligga med en homosexuell man också. Eller en transperson. Så där menar jag att det argumentet faller.

                    Nej men grejen är ju att bi-mannen vill ha sex med män (också) vilket är omanligt. Det gör honom oattraktiv för kvinnor. Kvinnor vill ha män som har en stark instinkt att h sex med kvinnor.

                      Precis, det ligger nog i våra gener att det är så.

                      Jo men jag menar att det borde gälla även männen. Att de då tycker att det är okvinnligt (och därmed osexigt med den logiken) med kvinnor som ligger med kvinnor, eftersom den kvinnan då ligger med någon som inte kan befrukta henne. Men där är det ju snarare tvärtom. Och om det beror på att han ändå kan befrukta henne så borde det gälla även med kvinnan och bimannen, dvs att hon borde attraheras av honom eftersom han kan befrukta henne. Om allt nu går ut på driften av att befrukta som man och bli befruktad som kvinna.

                      Jag tycker alltså att det haltar något men jag kanske inte lyckas förklara varför så tydligt.

                      Borde inte då män vilja ha kvinnor som har en stark instinkt att ha sex med bara män? Eller gäller den viljan bara kvinnor och vad beror det på då? Jag säger alltså inte emot, tycker bara att det borde gälla även män. Och jag köper inte att män tänder på bikvinnor för att de ändå kan befrukta henne just eftersom kvinnor då också borde tända på bimän av samma orsak.
                      Jag tror snarare att det handlar om något socialt konstruerat. Vår syn på män som har sex med män tex.

                    Mjo, det är något mer som kickar in för kvinnor tror jag. Kanske något som inte är biologiskt fördelaktigt för oss och våran avkomma med den mannen.

              Jag tror många män är porrskadade och därför går igång på kvinnor som attraheras av andra kvinnor.

                Fast bögporr är rätt så vanligt bland kvinnor att titta på. Kan man inte tro när man läser den här tråden.

                  Det är ju bara intressant i studiesyfte. Inte för att verkligen bli upphetsad.

                    ?

                      Nä men allvarligt. Efter man satt sig in lite i homovärlden och hur den fungerar så är nyfikenheten stillad. Efter jag fyllde 25 så är det bara attraktiva heteromän som gällt för mig. Allt annat är bortkastad tid.

                  Är det? Jag har aldrig kollat på bögporr. Kan inte tänka mig något mer ointressant än två män som har sex.

                    Ja det hamnar ofta ganska högt upp på vad kvinnor tittar på när de ser porr. Betyder så klart inte att alla kvinnor tänder på det.

      Nej tycker du överdriver. Det är inte homofobiskt att känna så. Man känner ju som man gör. Jag skulle inte vilja ha en kille som är bi. Hade varit väldigt avtändande om min partner tände på killar han med.

        Jag tolkade det som att ts menade att kommentarerna blev honofobiska. Inte att det är homofobiskt att inte vilja ligga med bisexuella.

        Det är ju inte homofobt att inte vilja ligga med en bisexuell man. Men att säga ”jag vill inte det då jag tycker att bisexuella är äckliga” är ju det. Obs. Citerar ingen. Är ett exempel. Nu var inte jag med på det ös som hen syftar till så vet inte hur kommentarerna lät. Menar bara att det kan vara hur man säger det som gör det också.

      Jag känner precis tvärtom, är själv väldigt hetero och tänder på ”maskulina” män, men går igång på män som är bi. Det är nog något med en trygghet i sin sexualitet som för mig blir väldigt het och jag har inga problem alls med att de skulle haft sex med andra män.

    Har så jäkla mysigt!!! Kyligt ute, solen är påväg ner, hunden ligger på min mage, jag äter stuvade makaroner och falukorv och ser på Gilmore Girls. Vad gör ni ikväll?

      Ser på Let’s Dance, och roliga youtubeklipp i pauserna 😀

        Vem hejar du på? Jag tycker nog mest om Hampus och Inez

          Åh haha jag hejar på alla x) stänger alltid lagom till att någon åker ut… Men jag håller med om Hampus ändå, så fint att han tillägnade dagens dans till sin bror, vilken fin syskonrelation, och vilken fin bror han är!

        Jag kände såå igen Rickards vän henric. Har han varit i något offentligt sammanhang?

        (Med det sagt så går tankarna till alla hans nära och kära)

      Mysigt! Jag sitter i köket och stickar, äter godis och är på jour att springa upp och amma min minsting medan min sambo tapetserar i vardagsrummet. Orkar inte sitta i kaoset ?

      Rensar lägenheten och förbereder mig för en lång nattpromenad senare inatt.

        varför lång nattpromenad? 🙂

          Tycker det är mysigt och rogivande att promenera på nätterna när det är helt tyst och öde. ?

            Mysig, var bor du? Här är det inte tyst och öde en lördagsnatt haha

              På landet

    Varför är alltid öppet spår så mycket segare än andra inlägg? Nu är det ju inte ens många kommentarer och ändå står det och snurrar och snurrar innan kommentarer skickas. Och error flera gånger också. Alltid på öppet spår, sällan på de andra inläggen. Slump kanske.

      Det undrar jag också. Kan någon som vet förklara det?

    Asså, jag har en kropp där typ ALLT fett samlas på min mage, mina ben är rätt smala osv men magen putar ut så mycket att kläder inte passar min kropp, ser alltid ut som jag har en gravidmage för resten av min kropp är rätt smal. Jag ser oproportionerlig ut. Någon som har samma kropp? Ser aldrig någon med min kroppstyp 🙁 Jag har verkligen BARA på mig stora stickade längre tröjor och träningstights, så trött på det. Vill ju inte köpa gravidkläder liksom :/

      Går att fettsuga

      Det kallas väl för äppelformad kropp? Eller på 90-talet sa man väl så. Jag är tvärtom, har stor rumpa, stora lår och stora bröst, liten midja. Kan vara lite avis på de med äppelform, med en snygg topp kan man täcka magen och visa upp snygga smala ben, men jag har mycket svårare att täcka stora lår och armar…
      Har du kollat med en PT om du kan träna dig smalare runt magen?

        Det går ju inte att punktförbränna fett. Då måste man bli ännu smalare, och det kanske inte är lämpligt om TS redan är smal

          Nej men jag tänker ändå att många som sysslar med typ fitness får en väldigt platt mage och smal midja? Så musklerna kan ändå få kroppsdelar att se lite annorlunda ut?

            Jo men de har ju inte punktförbränt fett just på magen. De har förbränt fettet över hela kroppen. En pt som säger att du kan träna bort fett precis bara runt magen ska du inte gå till. Den vet inte vad den pratar om.

      Alltså olika kroppar samlar ju fett på olika sätt .
      Klassisk äppelkropp låter det som. Ofta en mage där allt ” sätter ” sig och med smala ben och lår som inte kan bli feta oavsett .
      Egentligen den kroppen som ska passa sig för övervikt då fett kring buk inte är att föredra.
      ur ett hälsoperspektiv.
      men det går att träna ? du får köra mycket mage på gymmet ?

        Inte för att vara sådan men, hur menar du nu? Man passar sig inte för en ohälsosam vikt åt något håll bara för att man har en viss kroppstyp. Om det är bukfetma du avser så kan kvinnor absolut lägga på sig fett kring magen, men det samlas inte där på samma sätt som hos män. Att köra mycket mage på gymmet kommer inte hjälpa ur denna aspekt eftersom man inte kan punktförbränna fett.

          ALLA borde väl passa sig för en ohälsosam vikt, åt båda håll?

        Ja alltså jag tränar och äter hälsosamt, så det är liksom inte det. Jag kör mycket mage redan :/

          Har du kollat upp så att du inte har Pcos? Min vän hade också så att all vikt la sig på magen och det var först när hon hade problem med att bli gravid som det upptäcktes för hon hade inga andra symptom överhuvudtaget.

      Testa lpg!

      Jag har! Skönt att höra om någon mer som har det. Är normalbygd men ser ändå ut som att jag är gravid i femte månaden ?

        Åååå!! Skönt att höra att jag inte är ensam! Hur gör du med kläder? Har du ”vanliga” kläder eller gör som jag?

          Och tack alla för att ni svarar <3

          Önskar så att jag kunde ha jeans med en fin blus instoppat lite avslappnat fram men ser inte klok ut då. Kör inprincip alltid lös klänning eller som du oversize tröja med tajts. Önskar jag kunde komma med något roligare ?

            Du kan klä dig hur du vill, lovar att du är fin som du är!!

              Jag vet att jag kan det men det är inte så jättekul när man har byxor eller andra tighta kläder och bekanta tittar menande på ens mage som att man har något att berätta. Har hänt mig för många gånger nu ?

        Om du ser så svullen ut som om du vore gravid så får du ju kolla upp det hos en läkare

      Jag har också en mage som gör så jag ser gravid ut på grund av min endometrios. Jag har blusar på mig ändå men som är lite oversize bara och som jag sätter in i linningen på byxorna. Sedan om magen skulle synas – so what? Alla är inte smala och platta. På grund av mängder med hormonbehandlingar så har jag även fått fett på underarmarna och sådana där love handles men herregud strunta samma. Jag är åtminstone någorlunda frisk och kan leva.

      Köp det du vill köpa! För jag lovar – den enda som tänker på magen är du ❤️

      Sent svar, men hej ?? Min kropp är likadan och jag förstår verkligen känslan av att det är svårt att klä sig. De med mer fett på nederdelen av kroppen har ju äntligen fått lite erkännande av vårt utseendefixerade samhälle men en rund mage lär få vänta på att bli inne ?
      Tighta byxor och en stor tröja (jo gravidkläder sitter underbart) är hur jag klär mig. Vill dock kunna ha en mer varierad garderob så jag håller på att deffa just nu. (Är inte ätstörd så det är inget jag lider av.) Vid högre men ändå normal BMI har jag bukfetma, så det är både mer hälsosamt och mer klädsamt att ligga i det nedre spannet för mig.

    När är det tecken på att man borde hoppa av sin utbildning? Har ingenting annat som jag absolut känner att jag vill göra.

      Vilka ”tecken” ser du själv? Vilks positiva och negativa aspekter finns det med att hoppa av?

      beror det på få goda klasskompisar?

        Nä faktiskt inte, jag har jobbat ett tag inom mitt område och börjar inse att jag nog inte kommer stanna så länge inom yrket.

    Jag såg att en hästinfluencer Systrarna Elfstrands som släppte poddmerch lottade ut fri frakt i en tävling. Jag reagerade på det priset som tusan? Det är ju helt sjukt snålt, och dessutom är det ju inget pris om man inte köper? Vad kostar ens frakt för ett företag, ingenting?

    Har fått långt hår har jag sett. Vill ha axellång page. Men vill ha långt också…underbart klassiskt i-landsproblem??

    Vad har du för i-landsproblem?

      Att mina tänder är skeva !!!
      Ska fixa tandställning tänkte jag , en sån ” osynlig ? Rekommenderar någon den ?
      över och underkäke ?

        Du menar invisalign?
        Det är en bra tandställning men inget underverk.
        Det kan hända att du får arbeta med gummiband mellan käkarna. Du kommer få små plastpärlor (composite) på tänderna, inte alla.

        Det är relativt dyrt. Ta inte det billigaste erbjudandet. Många har gratis konsultation så kolla hos mer än en.

      Har två i-landsproblem just idag. Det första är att min man lagade god mat men jag är inte hungrig :/
      Det andra är att jag hade tänkt besöka stadsparken i helgen. Härligt med fint väder, knoppar och blommande träd, tänkte jag. Hade glömt att det är Valborg, haha. Kommer hålla mig väldigt långt från stadsparken!

      Flötig hy helt plötsligt?? Ser ut som jag har doppat hela ansiktet i olja efter några timmar på jobbet

        Kanske pga alla dessa väderomslag. Blir också oljig denna tiden på året, men med MYCKET återfuktning så reder det sig oftast efter några dagar.

      Köpte min bröllopsklänning före jul och har efter det gått upp cirka 4 kilo och tänkte att det tappar jag lätt till september när bröllopet är.. men så whoops – GRAVID ?

        Grattis! 🙂

      Att min närmsta mataffär (den enda på gångavstånd och bor i sthlm så har ingen bil) har exakt aldrig lagom mogna avokados. De är antingen stenhårda eller helt övermogna.

        Enligt min erfarenhet är det de enda stadier som avokados har. Omogen eller rutten. Det finns inget mellanting.

          Haha så sant. Fem minuter av perfektion ungefär, och då är man på jobbet.

    Någon igår som kommenterade om barnvagnsgalen och håller helt med.
    Sjuk exponering av barnen och hur dåligt de sover, hur missnöjda de är som bebisar etc.
    De barnen måste konstant leva med en telefon i ansiktet så många stories per dag hon lägger upp.
    Och ja, sjukt lättkränkt med så skulle hon läsa här kommer det väl ett snyftinlägg snart ?

      Tycker det är så BRA att exponeringen av barn tas upp ofta. Tycker exponeringen är helt sjuk idag. Internet borde inte vara ett fotoalbum…

        Tycker det är så sinnessjukt hur mkt dessa barn förmodligen blir filmade. Ser de någonsin sin mamma utan en telefon i handen? Vad ger det för bild av verkligheten för barnen?
        Och som i detta fall med barnvagnsgalen handlar det inte om försköna vardagen med barn, utan är ju högt och lågt och man vet i princip allt om barnens vardag och personligheter. Skrämmande!

      Tycker många exponerar sina barn idag. Har börjat fundera mycket kring det, tex kontot Sverigesroligastebarn på Instagram. Har svårt att se det roliga när man ser att en del enbart görs för att få content. Sen hur kul tycker barnen dessa inlägg är när de är större?

    En fråga om alkohol, min sambo dricker något typ ons, fredag och lördag. Är det ” normalt”? hur mkt/ ofta dricker ni/ era sambos per vecka. Jag tror att han dricker mest starköl men vet inte hur mkt. Men ändå så att det luktar sprit/ alkohol i sovrummet när jag lägger mig efter honom. Förra lördagen drack han en hel vinflaska själv plus flera öl och ikväll en flaska champagne plus kanske 2 öl. Han var påverkad så ville inte han skulle träffa vårt barn.

      Nej, det är inte en standardkonsumtion av alkohol.

      Att dricka en hel flaska själv plus flera öl känns mycket. Då är man ju ute efter redig berusning skulle jag säga. Sånt kan ju vara kul såklart men jag skulle inte sitta och dricka så mycket hemma när barnen är hemma.

        Inte jag heller, han dricker efter att de har lagt sig och när han sitter själv och lyssnar på musik.

      Att dricka onsdag fredag lördag behöver inte vara ett problem. Det gör vi ofta i min familj , men då handlar det om en öl per person eller att 2-3 personer delar en flaska vin.

      En hel flaska vin själv + öl är mycket.

        Inte ett problem, men jäkligt ofta. Vad är anledningen dricka 3 ggr i veckan?

          För det är gött

          I många länder dricker man vin varje middag…

      Min sambo dricker ca 10 ggr om året, typ en öl till grillat.

      Tycker det låter som din sambo dricker på tok för mycket.

      Denna typ av frågor drar ju ofta till sig väldigt ordentliga människor som ska berätta om hur de/deras sambo aldrig dricker etc. Vilket tyvärr gör att frågeställaren nog inte tar svaren på ”allvar”. Med det sagt så tycker jag att tre gånger i veckan är en gång för mycket, och att dricka en hel flaska vin själv (eller motsvarande mängd) är något man gör på fest med vänner. Vad som däremot gör mig orolig är att ni har barn, och barn märker om föräldrar dricker för mycket. Det skapar osäkerhet och stress.

      ?han har alkoholproblem.

    Jag har ätit järntabletter på min läkares inrådan. Jag tog ut tabletterna på Apoteket för någon vecka sedan, och kvinnan i kassan rekommenderade mig att äta detta i kombination med C-vitamin. Hon blev chockad att ingen har sagt det till mig innan. Jag googlar och googlar, och hittar att om man har c-vitaminbrist är det bra att äta järn för att ta upp C-VITAMINET. Jag hittar INGET om att om man har järnbrist så ska man äta c-vitamin för att de tar upp JÄRNET. Har verkligen sökt runt .. Vill inte lägga pengar på vitaminer som kanske inte gör något .

      Det räcker om du äter typ en kiwi eller apelsin tillsammans med järntabletten. Eller ett glas apelsinjuice.

        Bra svar…

          ? TS ”ville inte lägga pengar på vitaminer som kanske inte gör något”. Jag äter själv järntabletter vid mens ihop med c-vitamin vilket fungerar alldeles utmärkt. Vad ska man svara enligt dig då? Kom med ett bättre svar istället för att vara dryg.

          Vad hade du velat ha för svar då menar du? Det tog mig cirka tre sekunder att googla fram att c-vitamin främjar järnupptag. Jag äter själv c-vitamin tillsammans med c-vitamin då jag har mens vilket fungerar alldeles utmärkt. Kom med ett bättre svar själv då istället för att vara dryg.

            Jag var inte ts men ts fråga var ju ”är det bra att äta järn för att ta upp C-VITAMINET?”

              Eh attityden? Camilla du kanske får modda mer..:/

              Här har vi någon som har ett dåligt liv!

              Nej det var det inte. Läs igen.

                Det var ett citat direkt från ts så jag behöver inte läsa igen ?

                  Det du citerade var ett påstående hen hade läst på Google. Inte en fråga.

                  Hen ville inte lägga pengar på vitaminer den inte behövde varpå någon sa att en frukt funkar lika bra.

          Jag tror det du försöker säga är ”tack!”

            Tänkte bara flika in att jag (TS) inte svarat något alls hehe.

      Jag har behövt äta järntillskott många gånger och alltid fått rådet att ta det med c-vitamin för att främja upptaget av järn. Alltså typ äta en apelsin eller dricka ett glas juice. Så det har jag gjort om jag haft det hemma typ…

      Därtill har jag avråtts ta järn med t ex mejeriprodukter för att det hämmar upptaget.

        Ja det är ju därför man äter tex lingonsylt till blodpudding, och vi fick i alla fall juice i skolan till i stället för mjölk.

        Tack för svar 🙂

      Hur är det möjligt att du sökt runt och inte hittat någon information om detta? Tog seriöst två sekunder för mig att googla och hitta

        Lätt att hitta att järn är bra för c-vitamin, men somsagt hittade verkligen inte tvärt om.

          Är du säker på att du inte blandar ihop något? För det är inte lätt att hitta att järn ökar upptaget av c-vitamin. Däremot världens enklaste sak att hitta att c-vitamin ökar upptaget av järn.

          Jag tyckte det var väldigt lätt att hitta information om att c-vitamin hjälper upptaget av järn. Som sagt, tog ca två sekunder

          Du har nog blandat ihop det.

        Troligtvis svagbegåvad.

          Men dra åt fan

      Jag gick tips att ta järntabletter med cvitamin brustabletter man köper på ex apoteket.

    Förlorade oskulden i torsdags, rätt sent med tanke på att jag är 27 MEN nu till min fråga. Jag har sån jävla gravidångest. Hade ägglossning samtidigt och efter han kommit och dragit ut sig såg jag hur det runnit sperma lixom ner i hela kondomen. Är nu rädd att det ska ha runnit ur kondomen och in i mig. Han tog även av kondomen mitt i för att jag sög va honom och sen försökte han ta på den igen (den gamla använda ?) innan han satte på en ny. Finns de nån risk att han kan fått försats på fingrarna och sen rört nya kondomen? Gud känner mig som att jag behöver gå en sex och samlevnadskurs för dummies ???

      Sperman hamnar längst ner i kondomen vanligtvis så det låter inte konstigt? 🙂 Hmm klart det kan finnas en liten risk att det kladdas när man tar på och av kondomer men det är nog ingen stor risk. Vilket dåligt svar du får av mig känner jag haha men jag vill nog säga att utan att lova någonting så hade iaf inte jag oroat mig. Jag hade oförsiktigt sex när jag var 20-21, körde med avbrutna samlag med min pojkvän, emellanåt kondom, och jag blev aldrig gravid.
      Men så klart, ta ett test om 2-3 veckor så vet du.

        Hahaha nejdå, bara tacksam att någon tar sig tid att svara ❤️ Dåligt formulerad fråga av mig, menar att sperman hade runnit från ”toppen” eller längst ner då, mot roten dvs öppningen på kondomen. Plus att jag har känt att det har svidit i mitt underliv efteråt, kan ju iofs bara va svamp eller inbillning ☺️

          Om det svider och du har besvär efter sex ska du testa dig för eventuell könssjukdom.

          Det kan svida lite även med kondom har jag upplevt. 🙂 Tror det liksom är själva sexet som ”skaver” lite i brist på bättre ord hehe.

            Ja skulle precis skriva det! Kan även själv känna att man själv ibland måste justera ? (för att jag inte vet vad jag ska använda för ord) när den är i en för annars kan det skava och tror inte alla tycker att det är så självklart att göra som det låter.

      Nej jag tror inte du är gravid.
      Ni hade ju kondom. Jag har aldrig blivit gravid med kondom oavsett hur mycket man kladdat och bytt kondom.

      Jag är 9 år äldre än du och har inte förlorat den ännu ? #goals men oroa dig inte ❤️

      Den eventuella försatsen behöver du nog inte oroa dig för, jag har haft oskyddat sex (han har inte kommit i mig) i många år utan att bli gravid.

        Famous last words..

        Haha ???

        Jag blev inte gravid trots att vi försökte. Så oroa er inte för att få sperma i er heller.

      Är det för sent att ta dagen efter piller? Vet att det finns som man kan ta i några dagar efter, men har dålig koll på hur det fungerar med ägglossningen.

        Det finns ett som man kan ta upp till 5 dagar efter sex, oavsett var man är i menscykeln. Däremot sjunker effektiviteten ju längre man väntar så tar man det på dag 5 så är den lägre än dag 1. Men det är fortfarande hyfsat effektivt då och det är ett säkert läkemedel så är man orolig kan det vara värt.

          Kanske något för TS då så slipper hon oroa sig så mycket?

            Ja men gud! Är inne på apoteket.se as we speak och kollar runt ??

        Om man redan haft ägglossning och ägget och spermien mötts är dagen efter-piller verkningslöst. Det pillret gör är att skjuta upp ägglossningen, så att spermierna hinner dö innan den äger rum. Det är alltså om man haft oskyddat sex i början av sitt fertila fönster som dagen efter-piller är aktuellt.

          Jaha! Jag har tagit det ändå (2ggr, är 31, så har absolut inte missbrukat det) för att vara på den ”säkra sidan”. Å andra sidan är min cykel sjukt oregelbunden så även därför?

        Har man redan ägglossat är det för sent! Pillret är till för att fördröja ägglossning!

      Det är egentligen inte så himla lätt att bli gravid som man lärt sig tro. För en fertil kvinna i sina bästa år är sannolikheten som högst ”bara” 70 % vid själva ägglossningsdagen (drygt fem dagar innan börjar sannolikheten stiga, för att sedan snabbt trappas ner efter äl). Så om du till att börja med inte ens är säker på om du fått sperma i dig så borde det vara rätt lugnt.

      Är det Gösta 78 eller Niklas 18 som trollar?

        Menade du mig? Är tyvärr såhär korkad och nojig på riktigt ???

          Suga av nån som precis varit inne i en och är helt kladdig med sperma på k..ken ? ursäkta men fyfan vad vidrigt.

            Men sluta slamma! Alla är olika.

    Jag jobbar på en förskola där vi i grunden har ett bra arbetslag. Vi är mån om varandra, försöker att lyfta varandras styrkor osv.

    Under det gångna året har det skett stora ändringar bland personalen, personer har slutat och andra har blivit långtidssjukskrivna. Det har inneburit olika grader av stress, ofta har det liksom ”gått bra” för att vi ger vårat allt för att försöka hålla allt flytande.

    Det blev till slut för mycket för mig. Jag har brutit ihop till slut. Mina helger de senaste månaderna har inneburit att jag låst in mig själv hemma för att försöka få orken att hålla ut en hel arbetsvecka till. Inte så hållbart, och ja. Vem som helst, förutom jag, skulle ha fattat att det inte är ett bra tecken. Jag har så otroligt dåligt korttidsminne. Jag är disträ, har sömnproblem osv osv.

    Jag är deltidssjukskriven nu. Kom väldigt plötsligt, jag fattade inte att det var så illa själv, och chockade tydligen mina kollegor också.
    Jag VET att jag stressar upp andra av att gå ner i arbetstid, men samtidigt så har jag fått kommentarer om hur ”tuff försäkringskassan” kan vara osv osv. Får lite känslor av att de inte förstår hur dåligt jag mår, och har hört några kommentarer som nästan låtit som om det var riktat mot mig (Samtidigt är jag väldigt skör, så kan bara vara mina hjärnspöken) om hur någon ska iväg och träna för att kunna släppa sin ”stress”.
    Jag vet att jag sätter mina kollegor i sticket, men jag blir faktiskt så ledsen över att en kollega typ försökte fiska ur mig ”hur länge jag tänkte vara sjukskriven”, då detta sabbade sommarschemat. Jag VILL inte vara sjukskriven. Jag VILL ha ork att jobba.

    Jag har ingen ork att tänka på försäkringskassan eller konfrontera någon, men detta äter upp mig just nu. Och jag kan inte släppa jobbet, trots att det är långhelg 🙂
    Behöver få ut det.

      Tråkigt att du inte mår bra på jobbet❤️ Men sommarschema och personal är inte ditt ansvar. Tråkigt med kollegor som ska hålla på så. Jag har varit med om liknande och kände precis som du, men finns inget du kan göra åt det ändå (vad peppande haha). Hur hade du reagerat om en av dina kollegor blev sjukskriven?

      Förskollärare här som så känner igen mig i det du skriver. Är inte sjukskriven just nu men riskerar att bli ligger i riskzonen… Var sjukskriven så länge du behöver, din hälsa går först! Sommarschemat är inte ditt problem att lösa utan det får chefen lösa!

      I mitt arbetslag har vi en chattgrupp där vi kan skriva om vi är sjuka osv… Idag skrev min ena kollega om planering på tisdag, att hon tänkte planera med sin grupp osv… Hon frågade även om vi andra också ville det. Jag svarade inte för jag anser att jag jobbar inte på helgen. Ska ta upp det när vi är tillbaka på jobbet. Helgen är min tid och då vill jag inte tänka på jobbet. Kollegan kommer förmodligen bli sur då hon alltid anser sig ha rätt…

        Tack för svaret, det gav mig faktiskt en liten lättnad att bara få höra att någon förstod. Min familj och mina vänner finns ju för mig, men det är så svårt att förklara hur intensivt det ofta är att jobba i fsk. Det finns så mycket fint med jobbet, men samtidigt så tufft.

        Alltså jag fick mig ett litet skratt när jag läste om chatten… har en kollega som skulle ha kunnat gjort likadant. Hoppas att du stängt av notiserna för chattgruppen på telefonen, jag har märkt att jag mår mycket bättre av att verkligen själv kunna välja NÄR jag vill gå in och kolla i mitt jobbs chatt. ?

        På mitt jobb bestämde vi att ”Messenger”-gruppen endast ska användas till prioriterade meddelanden, sjukdomar osv. Sånt som rör ”vardagen i jobbet” tas i en teams-chatt, så det är liksom lite indelat

      Jag känner igen mig! Första dagen tillbaka efter lång heltidssjukskrivning jobbade jag bara två timmar om dagen. Mina kollegor kom med flera kommentarer om hur jobbigt det hade varit när jag var borta och att jag borde vara pigg och utvilad när jag hade varit hemma så länge. Jag fick också frågan om jag kunde jobba över, haha.

      Tyvärr var jag tvungen att lämna förskolevärlden, pga återkommande sjukskrivningar, stressproblem, depression och konstant dåligt samvete. Till er som kämpar och tvivlar vil jag säga att en annan vardag är möjlig. Det finns yrken där det inte ses som normalt att gråta på personaltoaletten, ha obetald övertid och förväntas jobba gratis hemma och hoppa över sin rast.
      Det finns andra vägar att gå.

      Hoppas att du mår bättre snart.
      Varm kram.

        Vad jobbar du med nu istället? ?
        Tror att de som aldrig jobbat i förskolan kommer aldrig att förstå hur verkligheten ser ut där…

          Jag driver eget inom något helt annat. Andra utmaningar, helt klart, men jag har fått mitt liv tillbaka. Jag orkar göra saker på fritiden, har inte längre ständigt dåligt samvete över 100 ungar eller övdrarbetade kollegor. Min livskvalitet har ökat med cirka en miljon procent.

          Jag sade faktiskt upp mig utan att ha en plan, eftersom jag var desperat. Var beredd att ta precis vilket skitjobb som helst bara för att komma bort.
          Många arbetsplatser ser en pedagogisk utbildning som en stor fördel, enligt min erfarenhet.

        Fy fan va ledsen jag blir när jag läser det här! Men fint av dig att lyfta att en annan vardag är möjlig och att det verkar gått bra för dig. Jag är psykiatri sjuksköterska och funderar mycket över hur ohälsosamt arbetslivet många gånger blir, hur människor går sönder. Blir också ledsen och så jävla provocerad när man ser i både annonser och i personliga brev (särskilt hos yngre personer som söker) hur man lyfter fram ”stresstålighet” och driv som något positivt. Ingen ska behöva vara stresstålig på det sätt som människor tvingas vara idag.

        Vad jobbar du med istället? Ditt sista stycke träffade mig rakt igenom, har inte arbetat jättelänge men mår inte bra alls…

          Jag svarade här ovan. Jag hoppas att även du mår bättre snart!

      Att kollegor reagerar är inte så konstigt, de upplever säkert också stressen. Dock är det varken dem eller du som skall behöva stå för en lösning. Är arbetsmiljön sjuk så faller det på rektor och HR.
      Den psykiska arbetsmiljön är deras ansvar och lagen har skärps de senaste åren.

      Du skall använda din sjukskrivning till att förstå dig själv, vad gjorde att du hamnade här? Vilka signaler från kroppen och hjärnan har du inte tagit på allvar? Vad behöver du för en fungerande återhämtning? Sova, äta, vila, motionera, massage… hitta dina vägar.
      Det går inte snabbt och att köra på samma spår igen är rakt av dumt. Man kan inte upprepa samma mönster och samtidigt tro på en förändring.
      Det finns inget jobb som är värt din hälsa! Du är den viktiga i ditt liv. Ta väl hand om dig!

      Hej!
      Vill verkligen bara säga att det är bra och viktigt att du är sjukskriven, du har rätt till det utan att bli ifrågasatt! Du sätter ingen i sticket! Problemen du beskriver är ju egentligen arbetsplatsens och chefens, det är dom som sätter er i sticket att lösa helt omöjliga problem själva. Dom kan ju ta in vikarier eller ha en högre grundbemanning, du kan jobba det du är anställd för men inte på bekostnad av din egen hälsa ❤️ Ni sliter och kämpar för att täcka upp på förskolans brister så det går ut över er själva. Arbetsgruppen försöker hitta sätt att hantera det svåra, vilket ofta leder till individuella konflikter och att någon anställd får pikar fast problemet ligger någon annanstans.
      Lyssna på dig själv och på din läkare. Våga sätt gränser, du får det! Frågar kollegor om sommarbemanning får dom vända sig till chefen, det är inte ditt bekymmer. Min uppfattning är att försäkringskassan också kan vara förstående, och att det svåra med avslag och utförsäkring uppstår när man varit sjukskriven länge. Försök ta hjälp av en rehabkoordinator på vårdcentralen framöver om det finns, de har koll på FK och kan vara behjälplig i kontakten med chefen. Det kommer ordna sig!

    Åh snälla bara ät ordentligt.

    Skrev härinne igår om min svåra mensvärk, och tänker att jag nog ska uppsöka en gynekolog som någon av er rådde mig att göra och reda ut ev endometrios. Nu till min fråga, hur gör man? Har aldrig varit hos en sådan tidigare. Ska man ligga på luren vid 08 eller gå via 1177? Och vart ska man gå? Bor i Stockholm.

      Googla gynekologi i området du bor och gå privat kostar inte mycket och du får tid snabbare och jag tycker det är bättre ?
      Lycka till

      Gå till en bra gynekolog i Stockholm så de kan göra ultraljud och en titthålsoperation.

      Ring Hedda hela livet vid Hötorget och boka en tid hos Costas. Det är en väldigt bra gynekolog som är kunnig på endometrios.

    Jag har alltid bara ätit ca ett mål om dagen .
    Det jag har alltid hatat frukost , så brukar äta typ vid lunch en ordentlig måltid och ibland bara en tidig middag . Eller en ordentlig lunch och en lätt middag med typ 2 ägg som äggröra på knäckebröd med halv avokado?
    Kanske inte är så lite inser jag nu?
    Men jag har iallafall alltid hållit vikten.
    Dock är inte detta en diet för mig utan bara så min aptit ser ut . Och jag anser att många faktiskt missar de signalerna ? Exempelvis när man är mätt man äter bara för att man ska äta en viss måltid . men kanske kroppen inte ens behöver det ?
    Vi lever ett stillasittande liv många av oss och att trycka i sig en stor lunch och sen en stor middag en stund innan läggdags är inte direkt något vi verkligen behöver?
    Sverige är trots allt ett av världens fetaste länder ….

      Då äter du ju två mål om dagen?

        Jag skrev ju att ibland ett mål och ibland lunch och en mindre middag …

    Hjälp!! Har fått bihåleinflammation. Känns som hela huvudet ska sprängas. Tagit värktabletter och spolat näsan med koksalt och tagit nässpray och nån tablett som ska hjälpa för det här. Kan jag göra nåt annat? Ska egentligen springa ett tävlingslopp i helgen för att seedas inför Göteborgsvarvet och så kom det här skiten! Fyfan vad less jag blir ??

      Jag hörde om någon som stoppade in vitlöksklyftor i näsan. Det gjorde tydligen svinont men det ska ha hjälpt lite tror jag.
      Jag brukar ibland stryka in kinderna med någon lätt och mild liknande variant av tigerbalsam, det är ingen mirakelkur men det hjälper lite iaf har jag för mig

        Vitlök i näsan låter som ett bra sätt att få frätskador på slemhinnorna.

      Mongolisk strupsång brukar tömma bihålorna.

    Vilka små influencers stör ni er på? Jag kan inte låta bli att störa mig på Saskia cort och Elsa Bratt. Sandra Beijer och det gänget stör jag mig också på men dom är ju mainstream.

      Haha älskar saskia ??

      Superlippa
      HT
      Fannidays
      Saralagom

        Haha hela ivf-gänget?

          Hahaa japp! Det mjölkas fan ur överallt. Åh instamorskan gillar jag inte heller. Gillar helt enkelt inte gravida/barnmorskor ??

        Saralagom fascineras jag av, hon är så otroligt negativ? Undrar hur stor hon kan bli/hur många följare det går att få när man är så sur. Finns det ett tak eller gräns?

      Gillar verkligen Elsa, tycker hon är rolig och delar med sig av verkligheten till skillnad från många andra.

      Bianca
      Maja Lindelöf
      Lojsan
      Tanby Klara

    ? ändå länge sedan man läste ”mongo”. ?

      Ja haha, hur kan c-vitamin väcka så starka känslor?

        Hehe ja du.

    Sen jag började på mitt jobb för 6 år sedan har jag tyckt mycket om en kvinnlig kollega. Har liksom alltid sökt med blicken efter henne, tyckt det varit lite tråkigare när hon inte är på jobbet. Det är inte så att vi är tajta och hänger utan vi pratar som alla andra men ändå är det något med henne som gör att jag typ dras till henne? Hon känns trygg, rolig och som en väldigt härlig människa.
    Nu har hon blivit högre uppsatt inom jobbet men jag tycker typ bara mer och mer om henne.
    Jag är kvinna, gift med en man och har två barn. Vad fan händer? Aldrig känt så till en annan kvinna. Jag har liksom inga tankar på intimitet eller så, jag hade bara velat vara med henne. Lära känna henne och umgås.
    Är det förälskelse eller vad kan det vara?

      Kan det vara den kvinnliga motsvarigheten till ”bromance” du känner?

        Sedan min dotter, nu 10år, började tvivla, för 5år sedan kanske, har jag sagt att man får tro på vad man vill och att ingen kan veta säkert att magi inte finns. Så sedan dess är vi överens om att vi vill tro. Men så tror vi på Gud (som i det gudomliga, det som är större än oss, att alla är älskade) också. På julafton hittar min dotter alltid en säck med julklapp från tomten utanför dörren. På en lapp skrev tomten en gång att han inte hade tid att stanna pga så många barn han hade att besöka. I julas fick dottern ett SMS från Tomten i stället, tydligen hade han blivit modern. ?

      Ibland så träffar man människor som man gillar att hänga med och det behöver inte vara mer än så, ni klickar väl väldigt bra så därför känner du så ?
      Ibland så får man den känslan, dig vill jag hänga med mer ?

      Du kan ju vara bisexuell, men vad gör det? 🙂 Ibland blir man förtjust i andra människor, fastän man är i ett förhållande. Det går över och man behöver ju inte göra något åt det. Det är nog en myt att man aldrig blir förtjust i någon annan om man är i ett lyckligt förhållande. Människor fungerar inte på det sättet.

    Är det någon som har koll på funktionen ”Lyfta ett motiv från bildbakgrunden på iPhone”? När jag använder den och sedan sparar bilden blir bakgrunden svart, är det någon som vet om man kan göra den vit?

    Tack på förhand!

      Testa att kopiera och klistra in bilden i en anteckning och screenshotta!

    Hej, hittade en kartong med gamla mobiltelefoner idag, vi pratar innan smartphone typ Sony Ericsson och
    ”Vikbar” Samsung.. Finns det någon vet om hur man kan få fram bilderna utan simkort?
    Massa bilder på barnen som idag är vuxna antagligen på de❤️??

      fråga på teknikforumet sweclockers, de vet allt

    1: Tanby Klara startar ALLA sina stories med ”Asså”

    2: varför berättar YouTubers vad klockan är? Jennifer Doleris eller vad hon heter är jätteduktig på klockan.

    3: är Sanna och Maja kompisar igen?

    4: varför bjuder coca cola på event? Vad tjänar dom på det när hela världen vet om deras dricka. Måste vara dom anställda som vill ha fest

      Coca cola har konkurrenter och måste kontinuerligt marknadsföra sig som alla andra varumärken (utom typ Tesla)

    Patricia Vide Lindh gjorde abort i april pga nya bebis i magen var en pojke 🙁

      Va, är det sant??

        Tyvärr väldigt sant. Skrev i en gemensam grupp på Facebook om det väntade en frisk pojke men hennes pojkvän önskar sig en dotter efter två söner.

          ???

          Tycker inte de ska ha fler barn med sådan inställning särskilt efter förra, fy

      Alltså va?!!! ?

    Alice Stenlöf dejtar en tjej!! I hennes och klaras senaste poddavsnitt pratar dom om detta och klara pushar Alice att berätta lite om hennes senaste ligg/date för det är verkligen ”något nytt hon provar” och ”du har verkligen gjort en u-sväng i 360 grader” ”något nytt och spännande är det verkligen” svarar Alice..

      Jaha? vem blir ens chockad av en sån sak idag

      Det är någon som sysslar med hockey verkar det som iaf… tror det är det de refererar till med ”nytt”

        Vart har du läst om detta?

    Tycker ni att man är bisexuell om man tänder på kvinnokroppar estetiskt sett i fantasin men inte i verkligheten? Jag har aldrig haft fantasier om lesbiskt sex eller spanat på tjejer irl men däremot så tycker jag att kvinnor är vackra i allmänhet och jag uppskattar kvinnor utseende. Om jag tex ser en snygg kändistjej på tv/Instagram så kan jag sitta och googla bilder på henne i evigheter och gå igång, alltså bli kåt. Jag kan få som en crush, fast bara sexuellt och det är bara på kvinnor på internet eller tv typ. Om jag fantiserar sexuellt så är det alltid heterosex men jag har ofta fokus på kvinnokroppen i fantasierna. Någon som känner igen sig? Jag skulle inte vilja ha sex med en tjej i verkligheten. Jag har bara haft sex med killar och varit ihop med killar. Är 39 år och tvåbarnsmamma, stadgad sen länge.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.