My Martens klagar på rökande vårdpersonal

My Martens spenderade ett par timmar på närakuten med sonen som blivit sjuk.
På vägen ut filmar hon ”rökrutan” utanför sjukhuset och skriver att det, år 2023, inte borde vara tillåtet för läkare att  gå ut och röka mellan patienterna.
Hon har en omröstning på Instastory där alternativ ”ja, verkligen” i skrivande stund fått 31% av rösterna, ”Nej, det är upp till var och en” fått 45%, och slutligen har vi alternativet ”Äckligt, 100% förbud” som fått 23% av rösterna.
Hyfsat spretigt ändå…

Jag undrar mest om det verkligen gick att urskilja vad för typ av vårdpersonal det var som rökte, med tanke på att hon skriver specifikt ”läkare”. 
Eller så spelar det ingen roll för henne? Kanske menar hon att alla som på något vis arbetar i sjukhuskläder ska förbjudas att ta rökpaus på jobbet?



Jag har som avsikt att trappa upp till fyra inlägg om dagen den här veckan.

130 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Tycker att det är otrevligt att gå ut och röka i sina arbetskläder och sedan komma in och lukta rök, men det gäller även personer som använder för mycket parfym. Tycker dock att det är upp till var och en vad man vill utsätta sig för för risker. Tycker världen hade varit hemsk om allt som bedöms som farligt ska förbjudas. Vuxna människor får själva bedöma vad de vill göra.

    Tycker inte puckon ska va influensers men vem fan bryr sig vad jag tycker

      Vem är hon att klaga på rökare? Tycker det är värre med influencers och D-kändisar som ränner till akuten med skitärenden som hör hemma på vårdcentralen. I detta fall sökte hon alltså akut för en vanlig bihåleinflammation. Hennes f d bff är ju också känd i liknande ärenden. Söker till akuten eller ringer ambulans helt i onödan. Så otroligt nonchalant mot dels personalen och dels de som verkligen behöver akutvården.

        Det är tyvärr många som inte vet hur samhället fungerar och därav blir det en massa spring på akuten med ärenden som hör hemma på vårdcentralen.

        Hade Martens ringt 1177, hade de kunnat berätta det här för henne, att ärendet ej var akut. Det finns även helg- och kvällsmottagningar i många städer.

        Dagens Nyheter skrev för något år sedan om just det här problemet, att fler och fler har dålig allmänbildning och resultatet slår mot många viktiga samhällsorgan (som bl.a. akuten som får ett extra tryck av att behöva hantera individer som inte har där att göra). En stukning kräver inte akutvård och kan vänta även om det gör ont, sedan kan man linka ner till vårdcentralen och bli undersökt och få en gasbinda. Bihåleinflammation är inte heller akut även om det gör fruktansvärt ont!

          Problemet är ju ofta att man faktiskt inte kan avgöra själv vad man är för sjuk. Är foten stukad eller är det en fraktur? Svårt att avgöra utan att någon kunnig kollar på det. Sedan ska man såklart ringa 1177 så att de får avgöra om, när, var och hur man ska söka vård. Jouröppna VC och helgmottagningar är ju toppen men finns långt ifrån överallt och då är det tyvärr bara akuten som man kan bli hänvisad till även om det visar sig vara ägglossningssmärtor och inte blindtarmsinflammation.

            Fast en fraktur är inte så akut den heller, speciellt inte om du själv är osäker. Det kan vänta till nästa dag.

              Feeeeel

              Med den logiken så måste ju alla utbilda sig till läkare för att avgöra när det är rimligt och inte att söka vård.

              Det med fraktur var jag själv med om för ett par veckor sedan och fick rådet av 1177 att uppsöka helgmottagningen och blev sedan skickad till akuten då frakturen riskerade att skada en sena. Jag trodde att foten bara var stukad. Säger kunnig vårdpersonal på både 1177 och helgmottagningen att jag ska till akuten så åker jag till akuten.

          Min erfarenhet av 1177 är att de alltid skickar en till akuten/jourvc. Förstår att de inte vågar chansa, och att det är svårt att göra en bedömning per telefon, men trött på att de ofta gör att man blir mer orolig och stressad över tillståndet.

          Ibland känns dock akuten som det enda sättet att komma i kontakt med vården. Försöker man boka tid på vårdcentral telefontiderna slut 2 minuter efter att växeln öppnat varje dag och när man tillslut lyckas komma fram blir man antingen bortviftad med att man ska ta en ipren och se om det går över eller får en tid 3 månader senare.

    Nä, känns faktiskt inte så fräscht att låakre sätter sig frihil och röker.

      Men vaddå ”fräscht”? Poängen med läkare är inte att du ska tycka de är ”fräscha”.

        Jag tror skämtet gick dig förbi, Anonym.

      Holler helt mäd.

      De kan väl åtminstone sätta sig o-frihil? Jäkla låakre!

      Dbxbroe eidjrbeek ejdkeeb x xltoöhätl!!! *influerar*

        Läkre ökre jobet ett cigggaret. Usscchh!

      Säkert en AT-låakre.

      Tror vi har ett gäng mobbare här på Bloggbevakning. My har dyslexi om ni inte visste det. Så tagga ner och ha lite förståelse istället för att mobba. Usch!

        Tror inte att detta handlar om dyslexi utan snarare om slarvigt, snabbt skrivna inlägg. Fattar inte varför någon följer denna kvinna, vad har hon för intressant att kommunicera?

        Ah fast det där är slarv. Mina elever med grav dyslexi skriver bättre än My.

      HAHAHAHAHA ???

    Tänk att jag tror inte det kryllar av rökande läkare i rökrutorna utanför sjukhus…

      Jag stör mig mer på felstavade ord än på rökande
      läkare.

      Läkare vet jag inte, men vårdpersonal i arbetskläder, absolut. Jag tycker att det är upp till var och en vad hen gör på sin rast, men då ska det vara på just rasten och med privata kläder på sig.

        Tveksamt om det finns så gott om tid att det både kan bytas om och ha tid med en rökpaus ovanpå det. Vårdpersonal har i många år berättat att det är kämpigt att ens hinna med korta toalettpauser.

          jag har har tillbringat en hel del tid på KS och Radiumhemmet, känns så där faktiskt när samma personer som behandlar mig för cancer går ut och röker i arbetskläder, och ja, dom är fler än man kan tro

            Din cancer påverkas ju inte nämnvärt av att någon annan röker…

              Det var väl inte det personen menade

    Borde inte vara tillåtet att röka i arbetskläderna. I min kommun är det inte tillåtet att röka på arbetstid, endast ombytt på obetald rast.

      Ja det här med o springa ut på korta raster, bara få gå ut på långa raster o röka sket sig.

      Är lika i de flesta sjukvårdsregioner men det händer ju tyvärr inte något om sjukvårdspersonalen inte följer det

    My fick nog inte den uppmärksamhet som hon ville ha. De verkar haft fullt upp på närakuten. Då passade hon på att skriva och klaga lite. Hon rökte själv två paket när det begav sig. Nu varken röker hon eller solar. Bra för henne.

    Jag har jobbat på en skolrestaurang. Vill du röka är det endast tillåtet om du bytt om till privata kläder och på din ej betalda rast. Kan tycka att det bör gälla även vårdpersonal i alla kategorier.

      Fast varför? Du är varken bättre eller sämre vårdpersonal för att du röker på din rast, en annan sak är så klart om du blossar i väntrummet…

        Bara en rökare förstår inte att en rökare stinker efter en cigg. Både i hår, hud och andedräkt oavsett ev tandborstning.

          Jag vet precis hur cigaretter luktar, det är inte poängen. Du går till en läkare för att den ska bota dig, det är inte relevant om hen inte luktar gott. Håll dig till vad som är väsentligt dvs vad personen gör i tjänsten.

            Allergier.

              Exakt ?

            Ja, allergier, och även att de ibland måste komma väldigt nära, i situationer där man redan kanske mår dåligt. Tänker samma med typ tandläkare, kul att ha en rökluktande byst i ansiktet under ett längre ingrepp. Tycker det (liksom stark parfym och gravt bristande hygien..) är respektlöst. Därmed inte nödvändigtvis sagt att det borde FÖRBJUDAS men jag hade gärna sett att man valde att inte göra det.

          Men varför måste du hångla med läkaren? Vill du hellre ha en kompetent illaluktande läkare eller en inkompetent fräsching som just borstat tänderna?

            Om hen är så korkad/psykiskt instabil att hen röker, så vill jag hellre ha en annan läkare.

          Jorå

      Inom min region får man inte röka i arbetskläder

    Två av svaren borde väl räknas ihop eftersom båda med andra ord säger ”ja det borde vara ett förbud” ?

      Precis, tänkte också det

    Och mytomaner.

    Vad är inte personalen på en akutmottagning med om under arbetsdagen, ska man förbjuda dem ta en cigg nu också verkligen?

      Och vad ska de göra om läkarna fortsätter röka trots förbud? Avskeda dem när de är helt desperata efter folk?

    Läkare: Du borde sluta röka!
    Läkare igen: *tänder en cigarett*

      Hehe ja men en läkare får ju leva som han vill även om hens jobb är att hjälpa andra. 🙂

        Nja. Hyckleri tycker jag att det är dock. En läkare kan inte sitta och säga hur farligt det är med rökning och att det förkortar ens liv medan de själva röker. Läkarens trovärdighet är då 0%

          Eh, nej. Som att säga att en psykolog inte kan vara deprimerad. Att du har kunskap och måste förmedla vetenskap till dina patienter innebär ju inte du lever ditt eget liv efter regelboken.

            För det är ju verkligen samma sak ?

            Verkligen inte samma sak. Och en sak till: ”psykolog”

            Haha är du dum i huvudet?? Vilken idiotisk jämförelse

          Va? Skojar du eller? Trovärdigheten sitter i forskningen han är påläst om och utbildad i. Inte i hans privata leverne. Det är ju bisarrt.

            Som att gå till en fet och otränad pt typ.

              Jag går gärna till en fet otränad läkare som är specialiserad på det han gör. Har själv fått ett akutsnitt av en fet läkare som stressade in till min sjukbädd iklädd bbq-kläder. Han är bäst, viskade en ssk i mitt öra när hon såg mina tvivel.

                PT stod det. Inte läkare.

          Tror du att läkare är en sorts influencers? Man går till den usle kirurgen Bosse för att han äter raw food och springer maraton men inte till motsvarande nobelpristagaren i kirurgi (om det funnits) för att hon har 25 kg övervikt och röker gula blend? Låter rationellt?

          Varför skulle en läkare inte kunna förstå själv att rökning är farligt, berätta det för patienter men själv tycka att det är värt risken? Hen förbjuder ju inte precis patienten. Det är som att en tandläkare upplyser en om att socker är dåligt för tänderna men själv äter godis. Jag fattar ju vad tandläkaren menar även om jag ser hen stå och käka kola på rasten.

            Dock ligger det på tandvården att arbeta preventivt mot just rökning. Socker och rökning är inte jämförbart. Du kan äta godis om du har bra vanor i övrigt.

          Hehe som när soldoktorn kommer in, stekt som en krispig bacon, och ska prata om risker med att sola.

            Nu är det ju inte farligt att sola men att bränna sig och det gör han aldrig. Tar man det lugnt och har SPF på blir man brun men det tar lite längre tid men blir inte bränd.

      Borde läkaren i stället säga att det är nyttigt att röka?

      Eller borde hon säga upp sig från sitt jobb på en gång efter en cigarett?

    Folk får absolut röka enligt mig. Personer inom vården har väl tillräckligt svårt att hinna med en rast så jag tror knappast det var en vältrafikerad ruta.
    Däremot alltid stört mig på att rökare, där jag har jobbat tidigare, får så många raster som inte räknas för de är så korta. Totalt sett mer rast än oss andra, men det är ju en arbetsledningsfråga.

    Alltså att okynnessöka på akuten är illa.

    Att lukta rök eller något annat som kan besvära folks luftrör och känsliga snushorn är illa.

    Att skriva låakare är inte lika illa men är inte bra när man jobbar med text. Varför ser My inte den röda markeringen för? Det är illa. Även om hon inte ser färgen röd borde hon reagera på att ett ord är markerat. Det är något jag tänkt på länge. Och det är illa.

    Om en läkare tar en cigg i arbetskläder innan hen slutar sitt arbetspass – vem bryr sig?

    Bättre att gå fram och fråga än lägga upp random skit på nätet.

    Hen hade kanske en otroligt jobbigt pass och ville varva ner innan hen skulle åka hem?
    Vad fan vet vi?

      Det är sant. Vad vet hon om detaljerna här.

    Alltså, alla vet att det är dumt och ohälsosamt att röka, läkare och sjuksköterskor vet det garanterat. Om de nu ändå väljer att röka, vem fan är jag eller du att kommentera på det? Det absolut värsta med svenskar är de har så sjuuukt svårt sköta sig själva och helst vill sköta sina grannars affärer…

      Det är socialismens baksida. Man ska hela tiden tänka på andra, hjälpa andra och betala höga skatter vilket får många att bli spioner.

        Tragiskt, men sant!

        ? eller kanske man ska ? över din kommentar, är det bättre att vi bara tänker på oss själva. Egoismen växer i dagens Sverige, men det är väl bättre att dom rika får allas pengar!

          Jag sa inte att det inte finns en framsida också. Men allt har en baksida.

            Ja och just nu befinner vi oss mellan skinkorna på högern!

      Tror att många inte tänker på att det är ett missbruk och inte enbart ett fysiskt beroende.

      Oavsett vad en människa missbrukar så är det svårt att bryta missbruket.

    1) Läkare känns relativt lätt igen på sin tydliga bricka, som ofta är röd, där det står ju ”Läkare”.
    2) Kroppen och kläderna avger nikotin och andra giftiga ämnen under en stund efter rökning, dvs du ”smittar” andra. Därför bör inte personer som jobbar nära andra människor röka under sitt arbetspass.

      Och det luktar ju satan. Gick till en frisör som gick ut och rökte hundra gånger under besöket (jag färgade håret så hade mycket tid där det verkade). Ville kräkas när hon nyrökt hängde över mitt ansikte för att tvätta ur färgen. Skiter i vad hon gör på raster osv men var så äckligt så gick aldrig tillbaka dit.

        Hah ja samma hände mig ?

      Bör – nej precis. Men hur tvingar man människor? Det vore rätt grovt om vi bestämmer att just vårdpersonal får enligt lag aldrig bruka tobak. Idag i de flesta (alla?) regioner får inte vårdpersonal röka på arbetstid, alltså är det enbart obetald rast som kvarstår och vem kan bestämma över den obetalda tiden?

    Vilken otroligt liten människa hon är, den där my.

    Som nån skrev här. Vem fan vet vad den här personen varit med om under sitt pass. Och hen ska även bli smygfotad av en fd D kändis som springer till närakuten för att skaffa content till sin tragiska lilla insta.
    Sluta ge den här fåniga, tragiska och patetiska människan utrymme.

    ring anticimex och rök ut vårdpersonalen

    Jag har varit inlagd ganska mycket och ibland långa perioder på sjukhus p g a allvarliga sjukdomar och ibland behövt vara helt isolerad på grund av nedsatt immunförsvar. Sjukvårdspersonalen har under då varit de enda jag fått träffa. Det var inte trevligt att möta personal som stank av parfym eller rök. Det gjorde dem inte sämre på sitt jobb och fick mig inte att ogilla dem, men jag har svår astma och doftallergi och det påverkade mig negativt i en situation jag inte kunde undkomma eftersom jag behövde aktiv vård många gånger per dygn. Det var dock bara några få som verkligen stank rök och tung söt parfym, som tur var.

    Sjukhuspersonal bör inte använda varken smycken, parfym eller röka under arbetstid. För patienternas skull.

      Vadå smycken? Jag är vårdpersonal och jag använder små öronhängen när jag jobbar, hur är det bättre för patienterna om jag inte använder öronhänge?

        Du är vårdpersonal och vet inte varför man inte ska bära smycken när man jobbar, skrämmande. Be om en hygienkurs omedelbart

          Haha men man får ju använda smycken? Om du själv hade gått en hygienkurs som du tipsar om hade du lärt dig att örhängen går utmärkt, halsband också för den delen. Man får dock inte ha något på händerna och armarna, men det betyder inte att man inte kan använda smycken.

            Jag har gått inte bara en kurs utan flera och på den arbetsplats jag jobbar, f.ö ett av Sveriges största sjukhus får du INTE bära smycken, vare sig örhängen eller halsband .en självklart gör folk det ändå pga okunskap. För skoj skull kan du ta och skrapa lite kring ditt lilla örhänge eller halsband och sen ta reda på vad som finns där i bakterierna. Men självklart så spritar alla av sina smycken efter varje arbetspass – not!

              Du har dock fel.

              Om du gått så många kurser så kan du läsa vad vårdhandboken skriver om saken:

              ”Örhängen och andra smycken i läkta, piercade hål kan användas om de inte hänger ner i arbetsfältet. Ett läkt piercinghål, oavsett var det sitter, utgör ingen påvisad smittrisk. Om hålet är infekterat kan smitta spridas vidare via vårdpersonalens händer”

              Bifogar också länk till sidan så kan du läsa hela:
              https://www.vardhandboken.se/vardhygien-infektioner-och-smittspridning/vardhygien/basala-hygienrutiner-och-kladregler/kladregler/

              Mvh hygienansvarig sjuksköterska på stort sjukhus

              Då är det olika. I vår region får vi använda örhängen (icke hängande) och kort halsband.

              Basal hygienrutin innebär bara att man inte får ha smycken på armarna + korta omålade naglar. Klart man får ha örhängen och halsband så länge det inte är stora hängande saker. Om din enhet haft totalt smyckesförbud är det mer av estetiska skäl.

              Rekommenderar dig att läsa på i Vårdhanboken om hygien och klädregler igen. Piercingar som har läkt och är friska är inget problem. Örhängen är därför okej så länge de inte hänger ned så att de kan sprida smittämnen.

              Här är länken om du är lat: https://www.vardhandboken.se/vardhygien-infektioner-och-smittspridning/vardhygien/basala-hygienrutiner-och-kladregler/kladregler/

            Precis så ?

        Det är ju hygien 1.0

        Öronhänge?

    Vad är det för gudskomplex folk har om de åker till någons arbetsplats och smygfotar rökrutan för att få känna sig lite bättre än andra. Skaffa en mer samhällstillvänd sysselsättning tycker jag.

      Det roliga är att hon själv blir arg när folk tycker hon är en hycklande PT p.g.a. sina viktproblem…

    Personen hade röd läkarskylt och sjukhuskläder vilket är emot reglerna.

      Ojojojoj! Det är ju ett jätteväsentligt problem för hela instagram. Följde han inte REGLERNA? Usch. Sätt dit honom!

      Är det emot reglerna att ha röd läkarskylt och sjukhuskläder? 🙂

    Varför ska de vara förbjudet för just sjukvårdspersonal?
    De är människor precis som alla andra och det är deras yrke ett vara sjukvårdspersonal (tex läkare). Skulle de vara förbudet för dem Borde det vara de för alla människor att röka på sina arbeten. Tycker Mys inlägg signalerar just de att de fortfarande finns en inställning till att personer som arbetet som tex läkare/lärare/sjukvårdspersonal/blåljuspersonal gör det för att de där deras livskall..
    detta för en osökt in på just varför många yrken inom den kategorin är lågavlönade, dels är de statliga/region/kommun och samtidigt betraktar man dessa yrken som ett ”livskall”.
    De är ”bara” deras yrke, inte vem de är

    Om personen var på rast får hen göra precis vad hen vill dock ej i arbetskläder.Så är reglerna hos oss och då arbetar jag inom barnomsorgen.

    Skulle aldrig hänga ut någon så här men det förekommer intressanta saker ur hygiensynpunkt på våra sjukhus. Fick en KAD insatt av en undersköterska som hade långa röda naglar, mängder med ringar på fingrarna (inga handskar) och som stank av parfym. Hon var trevligast av alla uskor men de där naglarna och den doften gick inte av för hackor.

    Sjukvårdspersonal får inte röka i arbetsklädsel utan måste byta om till privata kläder…

      Vad man ska och vad som verkligen görs verkar vara två skilda saker.

    Vad menar hon med frihil?

    I region skåne får man inte röka i arbetskläder, utan enbart på din rast om du är ombytt. Jag röker inte men mina ssk-kollegor lämnar aldrig avdelningen på rasterna för saker kan hända 24/7 så vi är alltid på plats. Tror ingen ssk röker heller, uskorna däremot röker friskt. Men ombytta i privata kläder. Ingen läkare jag har jobbat med har rökt.

      Psykiatrin! Där hittar man de rökande läkarna i Skåne. 🙂 (Bara fun fact, jag dömer inte haha)

        Skriver under på att psykiatrikerna röker betydligt mer än övriga läkare, inte bara i Skåne.

    En sån katastrofal människa som My har förbrukat sin rätt att bedöma andra personer. Ljuga och överdriva är de främsta egenskaper hon representerar. Vimshuvud ?

    Förresten, hon har haft STÄNT idag 1/5, men har öppet imorgon 1/5.

    Sjukvårdspersonal får i flera landsting inte röka i arbetskläder.
    Dessutom vet jag inte om My är rätt person att kritisera, hon som enligt henne själv var storrökare tidigare.
    En PT/ mamma-gravidtränare som ska lära ut hälsosam livsstil, fast det är klart, hon hade ju plasthandskar på händerna när hon rökte… ?

    Helt ärligt, det är 2023 och alla utom My vet att man inte får fotografera andra människor och lägga ut på Instagram.

      Va? Man får ju fotografera på offentliga platser?

        Detta står på Lawline om att fotografera andra:

        ”Angående publicering så är ett foto på en person en personuppgift enligt GDPR. GDPR blir tillämplig om du avser att publicera bilden där många har möjlighet att ta del av den exempelvis på öppna sociala medier. GDPR gäller dock inte för foton som tas enbart för privat bruk.”

        Jag skulle därför rekommendera att du har personens tillstånd innan du lägger upp bilden.

        Ett exempel till!

        Smygfotografering kan vara brottslig

        Man kan då dömas för kränkande fotografering till böter eller fängelse i upp till två år (4 kap. 6 a § BrB). För att dömas för kränkande fotografering spelar det ingen roll om filmen eller bilderna senare publiceras, själva filmandet/fotograferandet är olaglig i sig.

      Marknadsför man CBD olja som är förbjudet i Dubai när man är i Dubai, så har man noll koll. Fotat olämpliga bilder på människor, inklusive sin egen son har hon alltid sysslat med. Hon är gränslös på ett naivt sätt.

        Gränslöst-ja på ett naivt sätt- tveksamt. Skulle hellre säga att My är obildad.

    Nu har jag inte sett filmen där hon filmar personalen som röker.
    Men, har man rätt att filma personer och lägga ut dem på nätet?
    Om jag inte missminner mig så har man inte rätt till det.
    I denna fråga så kränker lilla My folks intrigetet. Enligt lagen!

      I det stora hela får man ta kort och filma andra, så länge de är på allmän plats. Är svårt att få till att det skulle vara brottsligt, men det går. Är inte heller olagligt att sprida bilder.

        Ja, för privata syften får du ta bilder på allmän plats även om personer syns. Men som jag förstår det så blir det annorlunda om du sprider bilderna, och dessutom förmedlar en negativ åsikt om dem du fotograferat. Som i detta fall.

    Åh vad man sitter säkert & stadigt när man klagar på rökare – för man har ju Alltid Rätt!

    Som läkare kan jag berätta att denna My i sanning måtte ha haffat en udda läkare. Redan för tjugo år sedan var det ytterst få läkare som rökte, inget annat europeiskt land hade så få rökande läkare jämfört med den övriga befolkningen. Jag lägger en länk:

    https://lakartidningen.se/wp-content/uploads/OldPdfFiles/2002/25171.pdf

    Sedan dess, 2002, har rimligen antalet sjunkit ännu mer med tanke på att inställningen till och förståelsen för farorna med rökning skärpts ytterligare. Det hade varit intressant att få se en bild på denna eller dessa rökande läkare, det hade nämligen med stor sannolikhet föranlett att de kallats upp för samtal om lämpligheten i sitt beteende.

      Jag svarar mig själv så att man ska förstå vem jag är:

      Nu har jag sökt på ”my martens” och hittade då en blogg, instagram o.s.v. Ingenstans ser jag denna rökande läkare? Eller är det en story som försvunnit? Har någon sparat ned och kan lägga bild här?

      Tack på förhand!

    Jag tycker att det är minst lika illa när hon själv rökte samtidigt hon jobbade som PT och utåt spelade ”hälsosam”. Ännu mer dubbelt med en jojobantning, märkliga kosttillskott och dieter bestående av alldeles för få kalorier när man har som yrke att förbättra andras hälsa.

    Orka hetsa upp sig över att ha fått syn på en av Sveriges extremt få rökande läkare. Har jobbat i vården i 15 år och hittills bara träffat en läkare som röker. Det är bara uskor som röker. Försök säga till en uska att hen inte får röka i arbetskläder, ha långa naglar etc ? men kanske blir bättre nu när de fått en skyddad yrkestitel.

    Håller med. Äckligt att mötas av vårdpersonal som luktar rök! Känns dessutom konstigt med läkare som röker… Ungefär som att ha en dietist som är fet.

      Vad har dietisten med detta att göra? Jag förstör hur du tänker, men ändå.

        Det var ett exempel!

    En dietist har stenkoll på näringslära,
    har utprovade pedagogiska program, är ofta specialiserad/extra fördjupad i särskilda gruppers behov (äldre, unga med ätstörning, tarmcancerpatienter, personer med celiaki, osv). Men om hen själv av vilken som helst anledning inte är normalviktig så är den kunskapen, erfarenheten och kompetensen inte värd något?

    Skärp dig.

    Är själv läkare, känner väldigt många andra av naturliga skäl och jag skulle säga att jag aldrig varit med om en läkare som går ut och har rökpaus…jo kanske en äldre kvinna och en man för 20 år sen men av de under 50 otroligt sällsynt. I vilket fall på arbetet. Och om de ens har möjlighet till rast är det deras fritid och de gör vad de vill på den. De får också dricka vin på fritiden, öl också sist jag kollade….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.