Michaela Fornis packningslista

Michaela Forni har delat den packningslista som jag helt ärligt tror krävde mer än en ynka BB-väska, så vida den inte var en hockeytrunk. 
Det är ju hur mycket prylar som helst, men det är det kanske alltid?
Som bitter och barnlös har jag aldrig behövt fundera över vad en BB-väska ska innehålla, och har aldrig sett det uppstolpat på det här viset.

Hade ni så här mycket prylar i er BB-väska?

179 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Vad fan är trollhasselskum? Och är det så viktigt att hon skriver det två gånger? Vad har man missat liksom…

   Det är en kylande produkt för underlivet

    Ja jag googlade och det unnar jag henne verkligen.

    WHAAAT! Ska definitivt med nästa gång.

     Jag hade det, funkade ok!

   säkert ett samarbete 🙂

   Mest onödiga ever, det och mammans muffdusch.
   Allt för att kränga produkter.

    Hittar du på nu? Har massor med vänner som höjer mammaduschen till skyarna

    ”Muffdusch” är allt annat än onödigt. Önskar att jag haft en efter min första förlossning!

    Tyckte den var toppen! Köpte till min andra förlossning, eftersom jag tyckte just läkningen mm var så jobbig med första, mycket värre än att föda. Med tanke på att jag slapp duscha varje gång jag varit på toaletten som jag gjorde med första barnet, i kombination med elpriserna i vintras, så tjänande jag nog in kostnaden också :p Typ det enda jag köpt till den här graviditeten / bebisen.

    Men hade jag inte spruckit något hade det ju varit bortkastade pengar såklart.

     Lina: hear hear

    Har läst om så många som bara kissat i duschen tiden efter förlossningen för att det svider för mycket. Snippduschen är ju ett mycket bättre alternativ i så fall.

    Tyckte också det var lite onödigt, men den där klänningen och engångstrosorna var bäst!

     Hade verkligen inget behov av en underlivsdusch efter min förlossning. Fick sy ett stygn. Visst var det ömt men gjorde absolut inte ont/sved när jag kissade. Men jag kanske hade tur. Till nästa barn tänker jag inte köpa om det inte finns behov. Då får mannen springa ut och köpa/beställa hem direkt om det är så att det skulle svida hemskt.

  Haha åh gud nej vad prylar. Det enda jag verkligen, verkligen var glad att jag tog med mig var ett riktigt bra toapapper.

   Det ingår väl i en influencers uppgift – att ständigt sätta det materialistiska i fokus.

   Mycket av det där är ju dock för att underlätta även för personalen, dvs de har såklart engångstrosor att erbjuda men har man med sig egen kan man sköta sig själv mer utan att behöva fråga om trosor, tandborste, nattlinne etc. Alltså att de förväntar sig från förlossningens håll att man har med sig vissa grejer tex kläder till bebisen men skulle man komma in plötsligt så ordnar det sig såklart men jobbigt om alla skulle komma oförberedda. Är väl mest ljus, air diffuser etc som är ”onödigt” men hur mycket ”onödigt” packar man inte med sig på en semester tex?

    Underlätta för personalen…slippa be dem om trosor HAHAHAHAHAHAHAHAHA.

    Se Forni för den hon är – en influencer. Allt hon gör gör hon för egen vinnings skull.

    Kan ju bara svara för sjukhuset jag fött på. Men allt är ju förberett på ett BB-rum. Nättrosor, bindor, blöjor, tvättlappar, underlägg. Jag vad inte om påfyllning nån gång under mina två dygn, de fyller på så det räcker när de städar och iordningställer ett rum. Jag fick med mig massa hem av det som inte gått åt.

     Det är säkert olika och lägger dem fram grejer tex bindor så informerar de nog om att man inte behöver ha med just bindor, tex. Men säg att man vill borsta tänderna någon gång och inte tagit med sig något, där jag födde låg inte några tandborstar och tandkräm framme iaf, är ju enklare att ta sin egen då än att be personalen om det eller be mannen hämta. Alltså man har ju hört om den enorma stressen bland personalen så är man osäker så kanske man hellre tar med? Eller för att man inte vet vad de har? Behöver ju inte vara diva-fasoner liksom utan mer okunskap eller att man vill kunna sköta sig själv så mycket som möjligt.

    Air diffuser och ljus gissar jag att man har med sig för att man vill komma i en lugn stämning på förlossningen. Det är absolut inte onödigt, om det hjälper en att hitta lugnet.

    Sen är det ju individuellt vad som lugnar en, men även på packlistor man får från sjukhuset kan de tipsa om att ta med något sådant för att göra rummet personligt.

   Födde barn under några orimligt varma sommardagar (ja, det tog några dygn). Hade med en stor fläkt! Det kändes som vi (dvs min sambo) släpade på halva lägenheten, men ÅH vad värd den var! Barnmorskorna skrattade lite åt mig när vi kom… 🙂

  Ser ganska vanligt ut skulle jag säga. En del är för förlossningen, mycket mysigare med nåt sånt mjukt batteridrivet fuskljus än lysrör, läppbalsam är bra om en behöver lustgas för läpparna kan bli jättetorra tex och sen är det skönt med nåt ombyte om en blir kvar på BB ett tag. Bäddning till bebisen kanske är lite överkurs men kan förstå behovet av att boa.

   Har alltid packat ner egna myskläder i BB-väskan, men när jag väl varit på förlossningen och BB har jag bara använt den mysiga suukhisskjortan och stora nättrosor. Tänker ju inte blöda ner mina egna kläder! ?
   Sjukhusskjortan är perfekt eftef förlossningen, lätt att öppna för hud mot hud och amning, lätt att dra upp vid toalettbesök och det sitter inte åt någonstans på kroppen.

    Älskar sjukhusskjortan! ?

    På sjukhuset där jag födde mitt första barn fick man inte någon mer sjukhusskjorta utöver den som man fick på förlossningen. Den var blodig och bajsig, så det var ju rätt nice att kunna byta även om alla av någon orsak ska tjata om hur onödigt det är att ha med sig enga kläder.

  Låter lite mycket men hon kanske har komplikationer så hon redan nu vet att hon måste stanna på BB i flera dagar. Annars är det ju vanligt att åka hem inom 12 timmar mer barn 2.

   Precis, innan jag ens hunnit byta om från förlossningsskjortan så frågade de om vi tänkte åka hem snart…

   Ja vet man med sig att man blir kvar på BB så vill man nog packa med sig en del. Vi hade tidigt hemgång med första barnet och planerar nog inte att stanna längre med ett eventuellt barn två, men det är ju inte så att man har så mycket tillgång till något alls när man är inlagd på BB.

   Jag tycker det är rimligt att packa för ett par dagar oavsett, eftersom det finns ganska mycket som kan hända som gör att man får stanna lite längre. Åker man hem direkt får man väl packa upp bara, förstår inte vad som skulle vara problemet med det.

  Men låt folk ha hur mkt som helst på sin lista?! Det är det enda man kan kontrollera under en förlossning och det är väl jätteskönt att få fokusera på det en stund.

   Håller med! Tycker det är så mycket shameande över folk som packar för mycket, speciellt från folk som ska föda typ sitt tredje barn som tycker att man bara ska dyka upp med typ med legitimation.

   Man vet sällan vad som kommer finnas på sjukhuset, skiljer sig från rum till rum och region till region. Olika personer och kroppar behöver olika saker. Man vet inte om man ska vara där i 6 timmar eller 6 dagar.

   Åker jag bort en helg så tar jag med mig 5 par trosor och tre olika jackor. Är det mycket för 2 dagar, absolut. Men man vet aldrig.

  Nej, hade med ipad, laddare och lite kläder och duschgrejer. Allt annat viktigt finns ju där.

  Så jäkla mycket prylar tycker jag inte det är, sett betydligt längre listor! Och känner också att låt folk ha med vad dom vill, finns viktigare saker att bry sig i plus bättre att känna att man tog med något i onödan än att man saknar något tänker jag 🙂

  Med undantag för kristaller, airdiffuser och cellaviebox (vad det nu är) så kommer jag nog packa med liknande när jag åker in till förlossningen.

   Jag blev lite fundersam om man ens får ha med airdiffuser med olja ? ? tänker att lukten sitter ju kvar ett tag och jag kalvade som en gris under min förlossning och hade inte mått bättre av lukter ?

    Gissar på att det är för luftfuktighetens skull 🙂

    När jag arbetade på sjukhus fick man inte ha parfym på grund av eventuella allergier, så jag är faktiskt höst tveksam på om man får använda doftolja.

     Tänkte samma sak när det kom till air diffusern. Den känns onödig, övriga saker förstår jag om hon ska stanna ett par dagar.

  Man stannar knappt ett dygn efter på BB, hon har packat för att flytta in ser det ut som?

   Det kanske är olika .
   Jag hann iofs inte packa alls och vi visste att vi skulle vilja åka hem så snart det gick.
   Lite bebiskläder fick det bli, nerkrafsat i en matkasse ?

   Det kan du ju inte veta, det är ju olika från person till person. Dessutom skiljer det sig mellan regionerna 🙂

   Jag stannade tre då min dotter var gul?

   Det beror på hur förlossningen blir och hur mamman och barnet mår efteråt.

   Vi fick stanna en månad. Tyvärr på neonatalavdelningen och utan förvarning, hade önskat jag hade packat mer.

    Vi stannade en vecka på neo. Men det var ju bara att åka hem och hämta grejer, inget mer med det. Skönt att duscha hemma också innan man åker tillbaka till Neo.
    Ja, vi åkte i omgångar. Antingen var mamman eller pappan kvar på neo med barnet.

     Beror ju dock på var i landet man bor, vissa får ju åka flera timmar för att komma till närmsta BB..

   Vi fick stanna i tre dagar då jag fick havandeskapsförgiftning. Såhär i efterhand ångrar jag att jag inte hade packat ner mer ombyte till mig själv faktiskt. Visst att man får kläder där men inget slår ens egna kläder

  Är det här vad den moderna kvinnan behöver när hon föder? När jag frågar min mamma så funderade hon på enstaka utav dessa komponenter (kläder till babyn) på 80-talet, när hon födde mig! Hon tyckte att det gick hur bra som helst ändå! 🙂 Men nya tider kräver kanske nya metoder!

   Hon hade säkert klarat sig utan mycket av det där, men man kan väl ha med det ändå för bekvämlighetens skull 🙂

    Ja, vi får väl anta det 🙂

   Finns väl mycket man klarar sig utan men som man gärna har om möjligheten finns. Syrran födde i bilen på väg in till bb. Gick bra det också men många föredrar nog sjukhus ändå.

   Behöver och behöver – räcker det inte med att vilja ha saker för bekvämlighetens skull när man ska genomgå en av livets fysiskt tuffaste upplevelser?

   När din mamma födde på 80-talet så var det vanligt att att mammorna stannade en vecka på bb och blev ordentligt ompysslade. Barnmorskorna var inte lika stressade och budgeten inte lika hårt pressad.

   Sen är det mycket annat som hänt sen 80-talet, din mamma är säkert beroende av sin mobil idag men klarade sig utmärkt utan en på den tiden ?

  Vem är det?

   Influencer, typ 70k följare. ”Influerar” kring barnlöshet och saker runt omkring det. Nu är hon gravid.

    99% är köpta följare dessutom ☺️?

  Åh! Jag önskar jag packat en bb-väska!

  Båda mina kom två månader för tidigt, första barnet så hade jag inte ens trosor på mig när vi åkte in ? Minns att min kära man fick som första uppdrag att fixa lypsyl till mig, vi bodde på sjukhuset i över en månad ?

  Jisses.. hur länge tänkte hon hänga kvar på bb efteråt?
  Lite kläder till bebisen och babyskydd är väl det viktigaste så att man kan åka hem med den efteråt.. Just det, lite snacks så man orkar med är också viktigt.

  Inga blöjor till bebis?

   Man får ofta det på förlossningen.

   Nej om man har doftljus och air diffuser kan bebisen ligga nedbajsad ganska länge innan man märker det så det brukar räcka med de blöjor man får på sjukhuset.

   Beror på region. Vissa bjuder på blöjor medan vissa kräver att man har med egna.

   BebisEN ?

   Vet ej för övriga landet, men här i Sthlm får man iaf allt på plats. Både till mamma och bebis. Jag packade en hel del kläder inför min första förlossning, vid andra hade jag lärt mig och packade knappt nåt alls. Jag hade nättrosor och sjukhusskjortan och bebis var bara i blöja, hud mot hud med mig. Tog på honom hans första kläder när vi skulle åka hem. Det enda jag kände var nödvändigt var mina gravid leggings. Födde på vintern, hade det varit vår eller sommar hade nog skjortan räckt.

  Kan vi prata om Biancas nya klädkollektion. Priser runt 3000:- för små kläder som knappt täcker. Hade hoppats på något mer användbart men näää det blir inget köp. Och ja jag var positivt inställd

   Jag tyckte det var snygga kläder! Undrar om det ser lika bra ut på större kroppar också bara 🙂

   Bianca Ingrosso, Vanessa Lindblad och Victor Appelqvists klädkollektion menar du?
   Vad jag kunde se fanns det ETT plagg som kostade 3000. Det är inga polyester plagg uppsydda i Bangladesh.
   Tyckter det var snygga eleganta kläder ??

   Jag undrar vad det är för material och snitten påminner mig om Zara/Mango. Ngt överraskad. Den där korta kjolen med slits är ju inte klassisk med en twist t.ex.
   3000 kr är saftigt. Jag förväntade mig 1000 kr inkl influencerpålägget.

    Det är väl bara att läsa under varje plagg vad det för material.

   Inlägg kommer.

    Klart det gör. Har du ”grävt” hela natten nu?

     Nä, jag har mest spytt och haft diarré, tackar som frågar.
     Jag brukar skriva ”inlägg kommer” så att diskussionerna sparas till det kommande inlägget istället. Det blir mer intressant på det viset.

      Usch. Krya!

      Krya på dig!

     Haha va? Varför så dryg?

  Oj då. Igår trodde hon att hon kände bebisen sparka och idag blodpropp i benet. Stackare.

   Men jag orkar inte med henne längre. ✋?

    Är väl lätt att lösa?

    Om det är en blodpropp hon har fått är det allvarligt, kände du att du var tvungen att tala om att du inte orkar med henne. Hur känns det att vara tvungen att tala om det för oss som faktiskt bryr oss om henne?

     Upptäcks proppen tidigt och behandlas är det oftast inte farligt.

      Men det är fortfarande allvarligt och även om proppen går att behandla den här gången så ökar risken att få fler blodproppar i framtiden som kan sätta sig på värre ställen, du behöver blodförtunnande som i sig inte är riskfritt och fler personer dör av blodproppar än av prostata och bröstcancer tillsammans. Man behöver inte spela ner det bara för att man ogillar henne.

       Jag ogillar henne inte, var har du läst in det undrar jag? Jag bara kommenterade ett rent medicinskt faktum. Givetvis kan blodproppar komma tillbaka, dessutom är det förhöjd risk att drabbas av det under graviditet. Nu verkade det ju dock inte som att det var en blodpropp hon fått vilket är skönt.

    Så eftersom du inte orkar med henne så är det inte synd om henne, eller hur menar du? Fruktansvärt egoistiskt och lågt i sådana fall.

    Hoppas att allt går bra för både henne och bebis!

  Hon har fan mer med sig än jag har 3 veckor i thailand. Herregud! Jag kom in med en halväten macka i näven! Det gick bra ändå.

   Guldmedalj till dig!!

    Nej två guldmedaljer, hon hade ju inte ens med sig en hel macka!

   Oj vad mycket du hade, själv drack jag bara kondensen från rutorna på sjukhuset. Det var tillräckligt med näring för mig!

    ????

  Haha, när jag födde mitt första barn hade jag en morgonrock och kläderna jag åkte in till BB med. Inte en grej mer. Det har lite annat på 90-talet. Såklart fixade mannen med nya kläder när jag skulle hem sen.

   Nu kanske mannen vill vara med sin familj istället för att åka hem och fixa nya kläder tänker jag.

   På 90-talet diskuterade man inte om man skulle få paprika på mackan efter förlossningen eller inte, just sayin.

  Normalt och ja min lista är ännu längre :-). Känns tryggt inför en första förlossning.

   Det här är dock Fornis andra förlossning.

    Ja nä då vill man såklart inte känna sig trygg.

  Vi stannade 5 dagar på BB. Fick åka hem och hämta lite grejer efter två dagar. Barnet var ute redan i ambulansen så hade bara kört ner lite random saker i en väska. ?

  Hade inte ens bilen med oss så fick be några kompisar köra dit den. ??

  Vi trivdes som fasen där. Ville typ inte åka hem… ompysslade och maten serverad – älskar’t!

  O tempora o mores ?

  Som icke-förälder, vad mycket konstiga typ jämföringsgrejer det verkar finnas kring förlossningar? Mammor som är sådär ”haha jag hade med mig en halv tandpetare i fickan” som att det gör dom lite härligare och bättre än den med en packningslista? Jag förstår inte riktigt, huvudsaken är väl att man det man känner sig trygg med och att det går bra.

   Jag känner samma. Är man sämre om man känner sig trygg av att planera och organisera kring förlossningen? Vill någon ha med en kristall i väskan så låt dom. Förstår inte den här ständiga tävlan som mammor verkar ställa upp på hela tiden.

    Inte TS men tänker samma. Kristaller skadar ingen. Doftdiffusern är jag tveksam till endast av hänsyn till allergiker.
    Annars verkade det vara en rätt rimlig lista för någon som vill känna sig trygg i ett av livets stora ögonblick. Varför ska ngn döma för att de själva inte behövde typ någonting?

   Äh jag tänker snarare att det är härligt att det är så olika ! Vissa börjar planera hur bbväskan ska se ut dagen de plussar ( kanske köper en speciell till och med) , vissa planerar och tänker ut exakt hur de vill ha det, vissa konstaterar att 1/10 av allt packat användes och vissa hinner inte packa.
   Tycker ofta det är kul att höra vad för onödigt som packades och vad man tyckte glömdes 🙂

    Men det kan man väl säga utan att vara så överlägsen i sin attityd. ”Herregud, vad är det här?! Jag födde med en tandborste i jackfickan, gick super!”

    Jag packade ner en hel del av det som står Fornis lista men det mest onödiga av allt jag packade ner såhär i efterhand var en BOK?! När tusan under förlossningen hade jag tänkt ta mig tid att läsa den?! ?

   Ja det är ett sånt himla jämförande. Jag är medlem i några gravidgrupper och det är en sån prestige att ha förberett sig så lite som möjligt in i det sista, speciellt från de som redan har barn sen innan. Vi som ska få första barnet måste ju fixa allt i tid så man hinner reflektera och hitta så mycket som möjligt begagnat.

   Sen kommer Jessica som ska få sitt fjärde barn i vecka 38 och säger att hon minsann inte köpt NÅGONTING och bara ska packa den där tandpetaren i väskan. Jag tror minsann att Jessica har en spjälsäng och lite kläder någonstans från sina tidigare barn. Så oförberedd är man inte som de vill verka vara ?‍♀️

   Det är ingen tävling. Men vad ska allt det där i hennes lista användas till? Det går inte bättre/lättare o krysta ut en unge för att man tar med ett doftljus? Du är på.ett sjukhus. I sverige! Dom har grejerna du eventuellt behöver.

  Men snälla. Kristaller. Att folk orkar.

   Åh nej, skandal att folk tror på någonting andligt i detta torra land

    +1 ??

    Det finns hur många religiösa som helst i Sverige.

   Men snälla. Att folk tror på något andligt som dessutom inte skadar någon annan. Förjävligt. Att folk orkar.
   ?

    Jo det kan tyvärr skada. Många kristaller hittas inte på ett etiskt sätt.

   Hur överlever folk som jobbar med att sälja kristaller? Måste ju bli en krock med alla energier i en och samma butik? Eller så får de superkrafter? Vem vet? Var är forskningen på detta? ?

  Jag hade med mig mitt leg och kläderna jag hade på mig. Eventuellt kläder till bebisen och babyskydd, minns inte, det var ett tag sedan. Det gick bra ändå. Vad ska man med alla prylar till?
  Helt galet! Skulle tippa att en tiondel kommer till användning.

   Jag som körde på 24-timmars förlossningar och sen hamnade kvar på BB och sen Neo ett tag använde det mesta i min packning som var ganska lik Fornis. (minus nån kristall, plus bärsjal mm)

   Hade första gått snabbt och lätt hade jag ändå varit nöjd med att haft med mig grejer för det gav mig en känsla av kontroll och jag gillar att ha tänkt om utifall att.

   Är väl inte hela världen om allting inte blir använt, man tar ju bara med det hem igen sen.

  Så lång lista och ändå glömde hon de viktigaste sakerna: Bok och torkade aprikoser.

   Och då kommer någon att hånskratta åt dig och tänka hah, tror du att du kommer ha tid att äta och läsa en bok!?

  Varför inte bara låta varenda kvinna bestämma själv vad som gör henne lugn och bekväm? Det är ingen som tvingar er att ta med samma saker, låt var och en avgöra själv.

  Själv har man åkt in, med en cola zero och kortet typ. fött så fort som möjligt och åkt hem efter 10 tim. Så olika det är haha.

   Wow! Själv drog jag ut på förlossningen så mycket jag bara kunde, tyckte smärtan var så härlig och ville verkligen kunna njuta av sjukhusets olika bekvämligheter så länge som möjligt! Med viljestyrka, kristaller och ihopknipna ben går allt.

   Btw jag hade bara en liten tops med mig.

    Man vill ju få valuta för sina skattepengar! Min slutade i urakut snitt följt av 7 dagar på bb. Kändes bra att dels få snitt och stanna länge, för det kostar mycket! Jag hade dock två tops och en hel macka med mig.

   Jag förstår verkligen inte sådana här kommentarer! Är det lite coolt att verka obrydd över en kommande/utförd förlossning? Lyllos dig att det gick så snabbt, det är ju knappast något du väljer själv. Självklart vill alla att förlossningen ska gå fort. Min tog 35 timmar från att jag las in plus att jag fick stanna i 3 dagar efter. Nu var det iof pga infektionsrisk jag fick åka in tidigt men det var inga roliga 35 h. Med det här menar jag inte att det var synd om mig, det jag menar är att hade jag kunnat välja hade jag ju också fått ut min bebis så fort som möjligt och åkt hem. Tack gode gud att jag inte bara kom in med ett kort och lite cola, det hade inte räckt långt.

  I nästa avsnitt av Forni flyttar in..

  Kristaller?! Ha ha ha ha ha ha ha ha!!!

   Klart man tar med sig stensamlingen!

   När förlossningen är i gång kommer hon inte att bry sig ett smack om kristallerna.

    Man bryr sig väl knappast om sin mjuka pyjamas eller sina stora mammatrosor när man är mitt i förlossningen heller – det betyder inte att de inte är härliga att ha efteråt?

  Jag hade med mig halva bohaget. Använde inte ens en tiondel, men det gjorde mig trygg att känna att jag hade täckt in alla tänkbara scenarior när jag packade, så ångrar det inte. Så märklig grej att håna, påverkar ju prick ingen annan. Var det en tävling i att packa minst som jag inte visste om?

   Jag kände mig fåning precis när vi skulle åka in och slängde ur nattlampan jag packat med. Ångrade mig på BB eftersom de bara hade lampor med ganska skarpt ljus och det är både praktiskt och och trevligt med försiktigt ljus när man ammar på natten. Så himla töntigt av mig att låta den där känslan av fånighet vinna.

   Lägg ägg och låt folk förbereda sig genom att packa hur mycket som helst i sin väska, det är ju helt uppenbart ett sätt att förbereda sig mentalt och att höra upplevelsen av något nytt mer bekant.

  Kul att två tre pyjamaser till bebisen fick komma med i väskan. Själv skulle jag fokusera på liiiite mer kläder till bebis, men det är bara jag.

   Vi körde enbart pyjamas på vår bebis första månaden åtminstone. Sen filt när det behövdes. Smidigaste plagget.

   Rekommendationen är att köra hud-mot-hud den första tiden.

    Och för snabb på skicka-knappen därför behövs det inte så mycket kläder till barnet.

   På BB är det ju mest hud-mot-hur 🙂

    Hud…

   Ja det är nog faktiskt bara du eftersom de flesta vill ha sitt nyfödda barn hud mot hud, vilket också är rekommenderat.

   Varför då?

    Ökar oxitycinet, vilket hjälper med amning om man vill det och med eftervärkar/ att livmodern drar ihop sig.
    Hjälper även barnet med anknytning, för både den födande och parnern

     Jag ställde frågan ”Varför” till personen som säger att hon skulle ha fokuserat på mer kläder till barnet.

  Själv födde jag på fem sekunder. Svepte förbi bb och fes ut ungen i farten. Hade med mig ett halvt löv och var på jobbet igen en kvart senare. Vann jag?

   aa jag tror du vann! Tycker dock en kvart var lite långtid, kanske någon kan toppa det?
   typ födde i en grotta på 5 minuter utan både mat och vatten?

   Jag hoppas att du även vandrade in till förlossningen för att spara på miljön. Icke-eko-förlossningar är så 2015.

   Beror på, tog du epidural?

   Palla bli kränkt av att andra beskriver att de inte hade någon packning ??

    Det är fånigt att folk lägger någon sorts prestige i hur lite de packat.

   Fast ärligt talat? Fick du användning av lövet? Tycker det var lite onödigt att du packade med det faktiskt.

    Haha!

  Haha en bekant som är barnmorska nämnde att det kan vara något irriterande när man blir begränsad att utföra sitt arbete för att folk har med sig så mycket skumt (diverse ljusslingor, stenar etc?)

   Men det tipsas i gravidappar om ljusslingor? Så det är fel helt plötsligt?
   Vad trött jag blir

    Haha det är ju hennes app.. dessutom lägger man till punkter själv i listan precis som man vill så att kristallerna ligger där betyder inte att en barnmorska har tipsat om det

     Jag har tre appar, ingen av dem är hennes.

   På vilket sätt skulle kristaller i någons väska begränsa barnmorskans arbete?

    Nej det har du helt rätt i. Tror mer hon menade att kristallerna blir ännu en komisk grej i att folk tar med sig halva bohaget

   Haha ja de är ju faktiskt deras arbetsplats och arbetsmiljö . Hehe föreställer mig nu en hel dag där allt från hårdrock spelas , till stora girlanger och blinkande ljusslingor ska monteras upp ?

  Ja kristaller var väl lite töntigt om man tycker så. Men låt folk ha sina listor?

  Förlossningen går säkert jätte bra utan lypsyl men har man valet att packa det varför inte packa ner det i förlossningsväskan? Vad duktiga ni alla är som åkte in med morgonrock, halväten macka och utan trosor. Men under en förlossning så kan allt hända som är utom ens kontroll (borde dom flesta veta) och då är listan som man själv har kontroll över vara jäkligt skönt att ha. Dessutom är det skönt att ha saker hemifrån i en miljö och en situation där man är väldigt sårbar.

  Lypsyl, hårsnoddar, produkter etc är dessutom småsaker som inte tar någon direkt plats i en väska.

   Där kan jag faktiskt hålla med dig, jag hade absolut tagit med mig saker som gör mig tryggare i situationen. Vad jag reagerar på är väl snarare att det är så himla mycket saker varav en majoritet lär förbli orörda. Gör en stressboll att jag hanterar smärtan bättre så absolut, då åker den med. Men jag kanske inte tar med mig stressboll, stormköket och mormors katt ”utifall att”. Om jag någonsin blir gravid lär jag dock ta med mig avsvällande nässpray och det är ju ännu värre, så jag är väl inte rätt person att uttrycka mig.

   Med vad är grejen med kristallerna, vad tänker man att dom tillför under förlossningen? Genuin fråga.

    Men om man är en person som använder kristaller annars och tror på det, varför inte? Samma sak om en superkristen person tar med sig en bibel.

  Första barnet en hel väska full där man använde en tiondel. Tredje barnet. Också full väska men nu med snask till efter förlossningen (har inte kunnat äta under pågående förlossning och varit galet hungrig efteråt) lite kläder åt mig och barnet att åka hem i. Det mesta finns där och i värsta fall kanske partner kan åka och hämta

  Med första barnet hade jag knappt med mig något, osäker om jag ens hade ombyte till mig själv. Ett ombyte till bebis som hon hade när vi åkte hem. Då var vi på förlossningen i ett dygn och bb två dygn. Nu till andra barnet har jag packat en träningsväska full med saker. Jag saknade absolut massor med bekvämlighetssaker sist jag födde. Dock så räknar jag med att vara hemma efter 6-12h. Tycker absolut att man ska ha med sig så mycket eller lite man vill, är viktigt att känna sig bekväm ?

  Stackars människa, hoppades att dem skulle få en komplikationsfri graviditet.

   Mm hoppades jag med ! Å andra sidan förväntade jag mig nog att det skulle vara en konstant oro och saker som behövde kollas upp ändå.
   Hade blivit förvånad om graviditeten fortlöpt under total tystnad…

    Absolut, oro, regelbundna kontroller och inlägg och innehåll kopplad till det hade man förväntat sig men blodpropp är en helt annan sak.

     Faktum är att blodproppar är rätt vanligt idag. Framförallt bland äldre människor.

      Hahahaha!

  Hon känns som en så komplicerad person?
  allt är så tufft och omständigt ?
  ängslig typ.
  inte för att det är fel. Men är ni med ?

   Nej? Tycker inte hon känns speciellt ängslig.

   Ja allt är jobbigt för henne. Hon liksom personifierar ängslighet.

   Och du känns väldigt empatiskt och avslappnad i jämförelse ?

  Ju större kontrollbehov desto större BB-väska, sanna mina ord!

  Jag blev snittad med ett akut snitt (från besöket på specialistmödravården hade jag en timma på mig fara hem och hämta väskan). 5 veckor för tidigt så hade inte packat. Fick inte med mig så mycket, men blev kvar på sjukhuset i två veckor så hann dra dit en hel del ändå?

  Herregud så världsfrånvänt.
  Västvärlden behöver sannerligen lite perspektiv.
  Unnar alla nyförlösta kvinnor all lyx, men det här är så överdrivet.
  Dessutom- hud mot hud är det allra viktigaste för ett nyfött barn.
  Så vad man ska med alla de här kläderna, bortsett från vid hemresa eller annat trip utanför rummet har jag aldrig förstått.
  Viktigaste är till syvende och sist att komma därifrån frisk, och med ett friskt barn.
  Inte om du packat med rätt sort tröja.

   Men om man vet att man ska åka hem, vilket man kommer att göra om man inte dör vilket man får hoppas att man inte gör – varför inte vara packa kläderna direkt? Man kan ju bli utskriven rätt fort, onödigt att mannen ska hem och leta fram något under de få timmar man är kvar? Och med ett nyfött barn är det stor risk att kläderna blir nerkladdade = lika bra att packa ett ombyte. Fattar inte varför det ska vara så bra att ha med sig så lite som möjligt, så länge man inte packar jätteväskor som står ivägen?

  använde 1%av allt jag tog med. onödigt. det som ärett måste är id kort och ett babyskydd om man ska åka bil hem. kläder finns mat finns. sen var det så, klart mysigt med en filt till bebis och dom, första kläderna hem i bilen. men annars ligger bebised blöja bara hud mot hud.

   Allt mitt var slut när jag kom hem, första blev vi kvar i 4 dygn efter för att bebisen skulle gå upp i vikt (hade en timma till förlossningen så åkte inte hem och hämtade grejer). Andra gången var jag kvar ett dygn men då spydde (meckigt fostervatten) och bajsade så både de blöjorna man fick och alla kläderutom ett par (mina och hennes) var smutsiga när det var dags att åka hem.

   Nej kläder finns inte på BB Stockholm. Sen kanske vissa vill duscha efter en förlossning och trivas när man är fysiskt och psykiskt mörbultad

  Usch vilket vidrigt kvinnohat som frodas här. Finns inget som är mer rimligt än att vilja ha det lite bekvämt för sig dagarna efter man gått igenom en jävla förlossning. Vad är det för fel på er?

  Om hon ska vara på det BB som jag tror hon ska (BB Stockholm patienthotell) så behöver man tex ha ett babynest och egna kläder om man inte vill kunna sova med bebisen samt slippa gå runt i en blodig sjukhusskjorta. Man blöder dessutom ofta igenom sitt första ombyte. Sängarna går inte att ändra ställning på där så om man vill kunna ligga bekvämt är det sjukt smart att ta med egen kudde.

  Alltså förstår att man vill ha med sig saker och känna sig förberedd för allt, men skulle aldrig orka bära med mig allt det där ? herregud EN väska och babyskydd var nog att släpa på bara det!

   Hört talas om partners?

  Herregud, kvinnor kan verkligen aldrig göra rätt… om hon känner sig lugnare av att ha med sig trollhasselskum, flera ombyten och ledljus när hon ska föda – so fucking be it? Det är hon som ska trycka ut en unge ur kroppen, inte ni. Så innerligt patetiskt att sitta och göra sig lustiga över vad en främmande kvinna packar med sig till sin (!!!!) förlossning för att göra det så tryggt och skönt som möjligt för sig själv, bebisen och partnern.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.