Elsa Billgren om inlägget som aldrig kommer komma

Bildkälla: STELLA Pictures/Jari Kantola

Elsa skrev ett inlägg med frågor till följarna, om saker hon inte förstår eller känner till.
Varför vill man veta vilken storlek någon annan har i olika plagg, om läsarna vill ha tillbaka gillaknappen, vad det betyder när någon skickar hennes egna story till henne och om det fungerar att bleka en rotfylld tand.
Nu har svarsinlägget kommit, som går att läsa här i sin helhet. 

Jag vet att det är många som vill att jag ska prata mer om exakt vad, hur och varför jag gått ner i vikt men det kommer aldrig komma ett sånt inlägg för det är inte min grej helt enkelt. Jag kommer fortsätta visa mig själv på bild så självklart syns jag men att förklara exakt hur resan varit känns inte bekvämt för mig. En grej vill jag dock skicka med er och det är att man kan göra en helomvändning för sin hälsa, både fysiskt och psykiskt, utan att det innebär att man gör det kortsiktigt och destruktivt. Jag vill må bra så länge som möjligt! Hälsa är hela paketet och det känns så bra att äntligen vara på en plats där jag bryr mig om mig själv och mår bra varje dag. Jag har mått dåligt i så många år och unnar mig den här lyckan. Hoppas ni också kan göra det. ❤️ // Elsa Billgren

Hon skriver att hon vet att många vill ha ett inlägg där hon berättar om hur hon gått ner i vikt mm, men gör här ganska klart för att något sådant inlägg inte kommer komma. Hon känner sig helt enkelt inte bekväm med att förklara exakt hur resan gått till.
Borde hon förklara alltsammans för läsarna eller är det positivt med en influencer med integritet?
Hur står sig det här mot, säg Bianca, som förnekar ingrepp som vissa tycker är extremt uppenbara?
Elsa förnekar ju inte att hon gått ner i vikt, hon är bara inte intresserad av att diskutera processen på sin blogg.

Hur ser ni på saken?

124 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Har ändå mer respekt för Elsa och hur hon lägger fram det hela (följer dock inte henne så är inte insatt) än tex Bianca som döljer massa skönhetsingrepp eller Cassklatzkow som gick ner typ 200kg på någon månad och låtsas som ingenting när det är hyfsat uppenbart att hon gjort en GP.

   Oj fick gå in å kika efter kommentaren om Cassklatzkow. Kände inte igen henne ?

   Fast nä, Cass har varit öppen med att hon gått ner mycket i vikt. Dock har hon varit tydlig med att hon inte har vare sig intresse eller skyldighet att berätta hur.

    Vilket är konstigt med tanke på att hon byggt hela sin image på att vara kroppsaktivist. Hon avföljde dessutom alla smala människor en gång skrev hon pga de provocerade henne. Blir ju lite knäppt nu när hon själv är där men inte vill berätta hur eller varför hon slutat med sin image som tog henne dit hon är idag.

     Cassandra har gjort en gastric sleeve, om man ska vara petig. I övrigt håller jag med. Hon har byggt hela sitt varumärke på stolthet kring att hon var tjock, och ändå gick hon och opererade bort det. Falskt, mot alla som hon sålt in den påstådda stoltheten till, kan jag tycka. Men det är väl å andra sidan inte den enda gången hon är falsk mot sina följare.

      Cassandra har operationsärr på magen efter viktoperationen

      Har VÄNTAT på denna diskussion i år. VISST har hon opererat sig?? Hur vet du att det är sleeve?

  Helt rätt av henne! Men hon har nog gjort som väldigt många i vår feta värld borde göra; börjat röra på sig och sluta använda mat som tröst eller belöning. Alla som undrar hur man gör ska få ett tips från mig; sluta gör mat till något konstigt, undvik dieter, ät allt men i lagom mängd och RÖR på era stillasittande rövar! Varsågoda

   Jag tror hon använt ozempic, den versionen som i USA är godkänt för viktminskning. Förstår inte annars varför hon hymlar så om det när vi redan sett hur hon äter och tränar varje dag? Hon skulle lätt kunna säga att det bara är det vi redan ser i bloggen, och vi skulle förstå. Men som hon uttrycker sig nu så förstår man ju att det är något mer.

    Du kan inte komma på någon annan anledning till att inte skriva om vikt eller hur man gått ner i vikt än att hon skulle ta ozempic? Hur tänker man när man hittar på ett rykte om en annan person på det här sättet?

     Jag hittar inte på ett rykte. Jag spekulerade. Min användning av ordet ”tror” borde gett dig en indikation om det.

      Men varför sitta och spekulera?

       Hon lämnar ju det öppet för spekulation när hon gör ett inlägg om att inte berätta någonting? Så märkligt.

        Märkligt skulle jag inte säga. Klart alla människor inte är bekväma med att prata om sånt de tycker är privat och vad som känns privat är helt olika från person till person.

        ”Utan att gå ner kortsiktigt och destruktivt” låter det som hon tar ett ämne som är menat för diaberiker?

         Ozempic säljs även under ett annat namn för de som bara vill gå ned i vikt. Det är alltså inte endast en åtgärd för diabetiker. Det är ämnat att tas tillsammans med en långsiktig hälsosam livsstil.

          Menar du Wegovy så finns inte det i Sverige än. Rybelsus finns men det är tabletter och inte injektion som Ozempic.
          Det finns däremot andra GLP-1 men inte samma ämne som Ozempic.

          Jaja, spännande. Varför detta tjat om ozempic som knappast är den vanligaste metoden för folk som vill leva sundare (Men säkert bra för en del som behöver tappa kilon men knappast förstahandsval för den breda massan)?

           Elsa Billgren är inte den breda massan. Hon går ned i vikt samtidigt som ett hjälpmedel för det blir tillgängligt, och vill sedan inte tala om sin viktnedgång. ?‍♀️ Hon skulle lätt kunna sagt att det handlar bara om det ni redan sett i bloggen, träning och bättre mat, men eftersom jag inte vill vara en sådan blogg så kommer jag inte gå in på detaljer.

           Det är mycket vanligare än vad man tror. Bara det att ingen pratar om det för de vill vara så kroppspositiva och pk utåt.
           Jag tar det själv. Inte Ozempic men en annan version.
           Jag tar det dock för att jag har en ätstörning och det hjälper mig att inte hetsäta. (Det testas även som behandling av bla. Alkoholmissbruk.)

    Ozempic är godkänd för viktminskning här. Finns flera stycken GLP-1 som är godkända för det.
    Man måste ändå göra skillnader i hur man äter, annars ger det ingen effekt.

    Du säger emot sig själv! Du nämner en specifik medicinering för att i nästa mening berätta att Billgren lagt om kosten och tränar varje dag. Det är just det som knuffar igång ämnesomsättningen, att äta nyttigare och röra på sig regelbundet/ofta och som även gör att det sker en viktnedgång (om det inte är något medicinskt som blockerar viktnedgången t.ex. underfunktion i sköldkörteln). Det säger sig själv att vikten ändras om någon går från fil och mackor (med pålägg och smör) till ett mer restriktivt alternativ, då skalas det kontinuerligt bort en rätt stor mängd kalorier. Lägg ihop det på en månad och applicera samma devis på resterande måltider under ett dygn. Lägg sedan till att det även har tillkommit en ”väck med det”-mentalitet till kaloritäta fikastunder/mellanmål och ”fredagsmys”. Vad är ni ute efter, vad tror ni att ni ska finns i Billgrens viktnedgång som tillför något i era egna liv? Nu ska man inte enbart applicera matte på viktnedgång, men träning och omlagd mer medveten kosthantering resulterar i en reduktion på flera tusen kalorier per månad. Detta nya förhållningssätt har hållit i sig konsekvent i flera månader. Vad skulle hända i stället enligt dig, en viktökning eller en stillastående vikt?

    Det är något jäkligt osunt att kräva att människor ska deklarera sin hälsa och val. Samtidigt blir det så märkligt att säga att man inte ska trigga andra genom att vara smal och visa vad man äter och hur man tränar. Men på samma gång avkrävs individer en redovisning av hur de gått tillväga för att gå ner.

    Läkare i Sverige har andra datasystem, de kan inte sitta och skriva ut medicin hur som helst, utan det ska passa en patientens anamnes och det som skrivs ut ska hålla om det sker en kontroll. Läkare i Sverige är inte sugna på att få prickar eller riskera sina legitimationer, för att en patient som hade kunnat lägga om sin hantering av hälsan, inte gör det och frågar om ett specifikt läkemedel (sällan skrivs det ut patients önskemål om specifik läkemedel). Det kommer aldrig att vara likadant som i U.S.A. som det är i Sverige, när det gäller datasystem och hur läkarkåren i respektive land utövar sin profession! Det här är inte Hollyweird, utan trötta och paragrafridande trötta Svea.

     Helt ärligt så skiter jag fullständigt i hur hon gått ner i vikt.
     Jag förklarade att man ändå måste göra andra förändringar trots Ozempic.
     Ozempic gör att magsäcken tömmer sig långsammare. Alltså att du är mätt längre och därför äter mindre.
     Äter du mindre utan att ta Ozempic ger det samma effekt men du är troligtvis hungrig och tycker det är jobbigt och ger upp.

     Du har ganska tydligt ingen aning om hur det funkar med GLP-1 så varför en rant om det?
     Man kan få läkemedel för viktnedgång om man har BMI 27+. Annars får man det inte. Man får det troligtvis inte av vårdcentralen men det finns andra seriösa ställen än vc i Sverige. ?

    Varför skulle hon ha använt någonslags preparat? Hon var aldrig särskilt tjock och är inte heller nu jättesmal. Ser ut som att hon gått ner några kilo och är vad som anses normalviktig istället för lite överviktig. Det är liksom inte omöjligt att göra det med hjälp av minskat kaloriintag och mer rörelse. Hon är nog bara inte en person som vill hetsa om vikt eller uppmuntra till viktnedgång och all heder till henne för det.

     Jag ser faktiskt ingen dramatisk skillnad på Elsa, några kilo kanske.

      Elsa har uppenbarligen gått ner ca 20 kg dock? Googlea gamla bilder på henne. Skulle tro att hon gått från ca 80 kg till ca 60 kg nu.

    Hon har operationsärr på magen efter viktoperationen

     Min kommentar ovan handlade om Cassandra skrev under fel tråd

   Nej orkar inte

  Helt uppenbart att viktnedgången beror på någon form av diet( tillsammans med träning då) är det så skamligt att erkänna det? Att dölja det bakom ord som ”hälsoresa” känns bara blä.

   Jag har gått ner 20 kilo genom att äta sunt och gått från 0 till 100 procent i motion.

    Exakt så! Allt behöver inte bero på dieter eller diabetes medicin! Hon har väl slutat trycka pizza & chips var & varannan dag (eller annat som inte är hälsosamt att äta varje dag) det är inte att gå på diet, utan helt enkelt göra sundare val i vardagen som långsiktigt genererar bättre hälsa. Plus hon springer en hel del, då tappar man vikt om man har ett överskott, inte svårare än så för de flesta, OM man inte har ngn ev.sjukdom eller tex.underfunktion i sköldkörteln, är väl bäst att lägga till. Vi har alla olika förbränning, för en del går det lättare, för andra lite svårare.

     Man kallar det inte diabetesmedicin längre. Det marknadsförs och ges för viktminskning också. Det startade som en diabetesmedicin men är inte bara det längre alltså. Precis som Latrisse som ger långa ögonfransar en gång var en medicin mot glaukom men nu säljs mest som skönhetsprodukt.

     Alla som någon gång läst Elsas blogg vet att hon inte tryckte pizza eller chips förut heller och tränade både på Sats flera ggr i veckan samt löptränade innan viktnedgången. Så nej hon har inte bara börjat röra på sig och äta lite nyttigare.

     Men alltså snälla. Man behöver inte ”trycka pizza och chips varannan dag” för att väga lite mer. Snacka om att sprida fördomar. Jag väger också lite mer och jag äter varken pizza eller chips och rör på mig rätt mycket.

      Då får du läsa om vad jag skrev, nämligen:”eller annat som inte är hälsosamt att äta varje dag” Plus ”Vi har alla olika förbränning, för en del går det lättare, för andra lite svårare”…Det är inte att sprida fördomar genom att skriva att sunda val i vardagen genererar bättre hälsa långsiktigt, det är enkla fakta.

     Haha mmh chips <3 trycker chips flera gånger i veckan ops. Dock! Vad som fick mig att -shape up- var att bli servitör haha. Gick från helt ok slapp kropp till en fastare bara av att stå upp och gå runt 8h dagen.
     Skönt för mig som 1. Är en latmask av rang som aldrig tränar. 2. Älskar chips.
     Win win, jag äter som vanligt + chips och får hålla formen genom att jobba, gött!

   Är du så van vid att alla infuenser berättar allt, så du blir irriterad när någon inte vill göra content av sin viktminskning? Hur skulle det låta här om hon talade om hur mycket hon motionerade, hur mycket hon åt och hur mycket hon gått ner?

    Jag tror det är h u r hon avskriver det som lämnar det öppet för tolkningar.

     Hur skulle man kunna skriva att man inte vill skriva om det utan att det lämnas öppet för tolkning? I alla sammanhang där ett svar inte ges kommer man spekulera?

     Tycker inte det har något med hennes val att uttrycka sig att göra. Utan det här är så typiskt. När influencers berättat så är det ”bara för content” och när de inte berättar så måste det vara något misstänkt/olagligt/värt att spekulera om?

     Men vad är det med alla i det här kommentarsfältet? Elsa B har aldrig varit en influencer som hetsat om kropp, vikt eller ingrepp. Hon har bloggat om mode, mat och inredning typ. Jag upplever henne som en synnerligen vettig person som inte vill influera till bantning eller kroppshets, därav tystnad om hur just hennes resa sett ut. Kanske tröståt hon eller drack för mycket, vad vet jag, och det är nog inte heller något hon skulle berätta pga integritet.

  Klokt skrivet av henne. När jag inte bryr mig om mig själv går jag upp i vikt och hälsan påverkas väldigt snabbt. När jag däremot är stadig i att älska mig själv så går jag ner. Jag är en känsloätare och medveten om det.

  Fattar om man inte vill hänga ut sitt liv för allmänhet, vi är många som inte har blogg eller jobbar som influenser. Men om man nu ÄR influenser så tycker jag att ärlighet är bäst, dvs stå för det du gör. Blir ju fånigt om den största förändringen du gjort, som du själv uppenbarligen är jättenöjd med, inte kan talas om?

   Ja, helkonstigt. Tror hon gjorde det konstigare genom att uttrycka sig såhär ”halvt”.

    Håller HELT med! Sluta hyckla och erkänn att du ville bli smal, och nu är du smal och älskar det och är hövligt nöjd med det. Stå för det. Hyckleri. Plötsligt äter hon en 2 ägg och en grapefrukt till frukost och tar med sig chiapudding till ellegalan (är en cheeseburgare som vanligt folk!) och och tränar 5 gånger i veckan. Jag har varit ätstörd. Det började så här, att maten å träningen styrde allt. Att jag plötsligt kände mig fin. Inte Elsas fel att hon också blir påverkad av idealen som råder, men STÅ för det! Är så jävla trött på att folk låtsas träna och äta nyttigt för att ”må bra”. Nej, du vill vara smal. Punkt. Sandra Beijer är i alla fall ärlig med det.

     Oj, du ska nog inte utgå från dig själv alltid.

     Hallelujah! Äntligen. Håller med till 200% 🙂 att det idag är nått fult med att vilja vara smal o att ma äter o tränar för att uppnå just det.

     Chiapuddingen var konstigt, men två ägg till frukost och träning fem dagar i veckan låter varken ätstört eller märkligt tycker jag.

     Nu är inte min viktresa över, men jag låg på ett bmi på 34.5 när jag var som störst. Triggad av maktmissbruk, stora portioner, ångest som gjorde att jag inte ville gå ut. För mig så har viktnedgången hjälpt min mentala hälsa även om jag var tvungen att börja i en annan ände. Men med viktnedgången så har jag ju kunnat ta upp min barndomspassion ridning, börjat springa utan att knäna gör ont, gå och busa i flera timmar med hunden och haft lättare att hitta nytt jobb. Det hjälper den mentala hälsan.

     Men alltså det ena utesluter väl inte det andra? Varför kan hon inte må bättre och känner sig hälsosammare, OCH också trivas i hur hon ser ut nu? Att hon sen väljer att inte prata om aspekten smal för utseendets skull tycker jag är toppen, det är en bieffekt som de flesta säkerligen uppskattar, men den måste ju inte pratas om för den sakens skull.

     Jag har för övrigt alltid varit smal, men är nu gravid och ca 20 kilo tyngre. Jag tycker att det är _svinjobbigt_ rent fysiskt trots att jag inte bryr mig om hur det ser ut – Allting är tungt. För första gången förstår jag verkligen hur påfrestande det kan vara att bära på övervikt, hade garanterat velat träna bar för att slippa den fysiska påfrestningen oavsett om jag trivdes med hur det såg ut eller inte.

     …..tog hon med sig en chiapudding istället för att äta maten som serverades? Och om ja, berättade hon det själv? Om ja – hjälp?

      Nej det var ett mellanmål.

     Men nej. Om man har ett ohälsosamt förhållande till mat så kan man kanske inte äta en cheeseburger för att det triggar ett beteende man vill bli av med. Är hon på en viktminskningsresa så ska hon väl inte förstöra den genom att käka kaloririk mat utan särskilt mycket näring? Det är som att bjuda en rökare som försöker sluta på cigg för att det är fest, eller en alkis på ett glas för att det är studentskiva. Man är inte ätstörd för att man äter hälsosamt och man är inte ohälsosam för att man äter en cheeseburger. Det är tillåtet att ha två tankar i huvudet samtidigt.

   Fast hade hon öppet sagt något i stil med ”jag trivdes inte med att vara överviktig så jag ändrade min kost och började träna” så hade hon fått en megamobb av kroppsaktivister efter sig som hade hävdat att hon uppmanar till ätstörningar etc etc. Jag förstår att hon valt att inte gå in närmre på ämnet. Även om man är influenser så behöver man inte dela med sig av allt.

   On point! Det är väl exakt det här som skulle vara den positiva sidan influencervärlden – att man inspirerar andra till hälsosamma, långsiktiga val. Vad är det Elsa vill förmedla till sina följare – var man köper ett visst porslin eller hur man blandar gurkdrinkar?

  Tycker det är bra inställning. Hon skriver faktiskt rätt ofta att hon tränar, vilket pass hon gått på, sen har hon ju en hund så jag antar att hon är ute och går med den varje dag etc. plus att hon ofta visar upp vad hon äter, vad mer vill folk veta? Sen kan det kännas lite motsägelsefullt att hon kallar det en ”viktresa” för det får det ju att låta mer intressant, glammigt och spännande än att hon går några extra 1000 steg per dag och äter färre kcal.

  Säger man A så får man säga B, tycker jag. Fattar inte varför en vuxen kvinna sitter och hymlar som en yngre flunsa sådär. Det sagt så tycker jag hon är otroligt vacker nu och det gläder mig att hon är lycklig.

   Att prata om vikt och träning är ett känsligt ämne, med tanke på att folk hugger som giftormar om de hittar minsta möjlighet att kalla någonting för triggande eller problematiskt förstår jag faktiskt helt och hållet beslutet att inte skriva om det alls.

   För många kan vikt vara högst personligt! Varför avkräva att få ta del av andras innersta? Jag läste lite hastigt det Elsa skrivit om saken och skrollade igenom en del inlägg och tidigare såg jag också några avsnitt av Billgrens på SVT (för några år sedan). Det som fångades i tv-serien var hur båda hennes föräldrar var ytterst ointresserade av hennes känsloliv och ställde henne aldrig frågan hur hon mådde eller vad hon hade haft för sig. Båda föräldrarna var väldigt självupptagna. Elsa däremot ställde intresserade frågor och försökte emotionellt passa upp på sina föräldrar på olika sätt. Den sortens negligering kan göra att en person utvecklar ett känslomässigt förhållningssätt till mat (barn har inte särskilt många verktyg att själv reglera sina känslor så det blir ofta mat som används för att utsöndra dopamin/belöning. En självdestruktiv handling skapas och blir ett mönster som individen har svårt att bryta på egen hand). Hon nämner sitt mående, där ingår synen på sig själv om man är viktigt att bry sig om eller inte (vilket föräldrarna visade genomgående att det är hon inte). Det behöver inte alltid/enbart landa i att aktivt trycka ner sig själv, utan det kan landa i en dissonans och handlingar sker lite planlöst utifrån reglering av känslor (överätning och att ”unna sig” flera gånger i veckan och må bra av belöningshormonerna). När en individ tar itu med det, syns det tydligt utåt i bemötandet och kroppsligt. Det skulle inte förvåna mig om hennes interaktion i sociala sammanhang även har ändrats och sättet hon skriver på gör att jag skymtar psykologsessioner för hennes del, vilket är toppen!

  Fattar inte heller vad problemet är. Det är många som går ner i vikt, varför inte prata om det? Är man ointresserad av sin vikt så ok, men hon är ju inte det och är dessutom tydlig med att hon mår bättre nu så varför inte prata om varför hon mår bättre?
  Jättekonstigt bara.

   Det är många som går upp i vikt också. Bör man ha samma redovisningsplikt då också? Skriva ett inlägg om vad man gjort för att lägga på sig 15 kilo.

    Vilket jävla liv det hade blivit då!

    Eg varför inte? Folk blir sjuka, äter mediciner, hamnar i klimakteriet, stress, dålig sömn osv som påverkar vikten

     Klimakteriet påverkar inte vikten egentligen. Jag och de flesta av mina vänner är förbi klimakteriet och det är ingen stor skillnad mot förr, snarare tycker jag det är lättare att ta hand om min hälsa för man är inte lika upptagen med småbarn och så vidare. Jag tränar mycket mer nu än när jag var yngre.

      Jo det kan det göra ?? givetvis inte på alla

      Klimakteriet påverkar ofta vikten så där har du fel.

      Uttala dig inte om saker du uppenbart inte förstår dig på. Vissa kvinnor som passerat klimakteriet går inte alls upp i vikt, vissa några kilo medan andra efter menopaus ständigt får kämpa för att inte blir kraftigt överviktiga. Jag ska inte gå in på hormonspelet eftersom det skulle bli för avancerat men du kan googla om du vill.

      Mvh läkare

       Du är inte läkare

       En passivt aggressiv ”läkare”, så mysigt!
       Bemöter du ”dina patienter” likadant?

    Gå upp i vikt sker ju sällan genom att man gjort något aktivt för att gå upp, så vad ska man redovisa då? Jag råkade bli sjuk och medicinen gjorde att jag blev hungrig hela tiden…?

     Jag gick ner 20 kilo under ett år när jag mådde psykiskt dåligt. Jag råkade bli sjuk och det gjorde att jag tappade aptiten. Behöver det sägas?

      Ibland kan det vat bra o va öppen med det

       Fast vi måste inte vara öppna med allt. Verkligen inte.

       Och ibland kan det vara bra att respektera att man inte kan kräva att folk ska vara öppna med det

     Tex ja.

    Nej för det är inte ett aktivt val. Men att träna 5 gånger i veckan å rasa i vikt är självklart ett val och något hon kämpar för. Stå för det då!

     Behöver hon inte alls stå för eller redogöra för.

     Men om du vet att hon har tränat fem gånger i veckan så måste hon väl ha varit öppen med det?!

      Ja, jag fattar inte heller. Vad är det hon skall ”stå för”? Det är väl upp till henne vad som är privat. Skall hon, för att hon har ett hyfsat stort konto, behöva redogöra för exakt vad hon äter, hur långt hon springer etc.för läsarna eller? Det är kanske dessutom av ren välmening hon inte delar med sig, för att just vikt, träning odyl är ett, uppenbart, känsligt ämne för vissa människor.

       Tycker det är märkligt att ingen kommenterat att hennes ”hälsoresa” troligen inte varit så positiv och hälsosam för Sofia”… Om man har haft anorexi så kan det vara VÄLDIGT triggande om någon i ens omgivning bantar…!!

  Saken är den att om hon mår bra och vad än är hennes anledning så är det hennes och hon har inte redovisningsplikt. Att vara överviktig är inte hälsosamt, men inkludering handlar inte om det men om att du ska bli inte exkluderad pga vikt, detsamma gäller kön, sexualitet eller färg på huden – dock är dessa ’attribut’ inte direkt hälsofarliga. Att inkludera ändrar inte faktumet att det inte är hälsosamt för din kropp och dess välmående. Att tro något annat är att agera blint och anti-vetenskapligt.

  Såklart reklamerar jag inte för ohälsosam viktnedgång eller undervikt, bara att man bör försöka vara så hälsosam som möjligt. Att vara smal och äta godis varje dag är inte eller hälsosamt…

  Hon ser inte riktigt ut som samma person nu. Men det kanske kan bli så när man går ner så mycket i vikt; att dragen och utstrålningen ändras.

  Äh det är väl bra att hon inte gör en grej av det? Hon har gått ner i vikt och verkar nöjd, let’s move on ??

  Har aldrig fattat det här med att folk vill veta exakt hur influencers gått ner i vikt och kräver någon slags förklaring och ursäkt nästan. Plötsligt är det här med att inte kommentera andras kroppar inte lika viktigt. Sen vet väl de flesta vet att man går ner i vikt genom kaloriunderskott, ofta skapat genom träning och kost så man får väl utgå från att det är så det gått till. Oavsett ska man väl inte behöva förklara varken viktnedgång eller viktuppgång.

   Kanske för att många anammat, hyllat sin tidigare form och plötsligt har dom förändrats jättemycket, ganska givet att folk vill veta, Kanske få tips bli inspirerade men Kanske inte operera sig .

    Men ingen är skyldig att ge dig tips och inspirera dig. Vill du ha inspiration så följ ett träningskonto.

     ???

    Tycker inte det är givet att man vill veta? Det är ju inte ens sambo eller nån man lever supernära inpå? Folk går ju upp och ner i vikt liksom, inget man direkt frågar om.

    Får man inte hylla sin nuvarande kropp för att den kanske ändras i framtiden? Bara för att man gillar sin kropp när den ser ut på ett sätt – betyder det att man inte kan gilla den när den ser ut på andra sätt? Jag fattar inte problemet?

   +1

   Det blir lätt så när man inte vill ta ansvar för sitt eget, har en gränslöshet kopplat till hur man förhåller sig till andra och samtidigt är emotionellt omogen.

  Så jävla mycket har hon väl inte gått ner ändå? Jävla tjat om hennes minskande. ?

   Jag tror hon tappat rejält.

  Är väl sjävklart att andra inte har ett skit med någon annans kropp och vikt att göra. Under en livstid så går de flesta av oss både upp och ner såväl frivilligt som ofrivilligt. Finns noll anledning att redovisa för andra hur man äter och tränar sin egen kropp. När jag kom tillbaka till jobbet efter min föräldraledighet fick jag massa kommentarer om att jag blivit smal (ja för senast de såg mig var jag ju höggravid….) och vissa frågade även vad jag vägde när. Svarade aldrig på något sånt. Av vilken anledning ska någon annan veta MIN vikt? Och vad ska man göra med den informationen?

   Ponera att jag vill gå ner i vikt och ser att du har blivit smal och mår bra. Då är det väl ganska lätt att förstå om jag vill ha råd och tips?

    Och vill hon inte ge dig råd och tips så får du acceptera det.

    Jo men det finns ju miljarder dietister och influerare och tidningsartiklar och pts som gärna vill ge dig råd och inspiration, varför välja ut nån som inte vill…?

     För att man ser att det har fungerat och att personen mår bra?
     Skitsnålt att inte dela med sig

      Snålt? Att inte vilja prata om sin vikt och kroppsform med vem som helst? Väldigt märkligt sätt att se på saken.

       Vikten och kroppsformen visar hon ju eftersom hon lägger upp helkroppsbilder och alla kan se att hon blivit smal. Hon skriver också att hon mår jättebra nu. Då är det väl snålt att vägra berätta hur hon gjort?

        Hon har berättat att hon gått i terapi. Varsågod för ett icke snålt tips från Elsa.

        Viktnedgång i sig skapar inte ett välmående. Inre välmående har många olika komponenter.

        Det är lite som att säga att personen är ju rik, vad har den att må dåligt över?!

      Men vänd dig till nån av de 77 000 andra personerna som ser ut att må bra och verkar vilja diskutera ämnet 😀 Varför har just elsa billgren nån skyldighet ställa upp för dig?

      Eller så mår personen inte bra utan har gått ned ofrivilligt i vikt pga mediciner, psykisk ohälsa eller något annat. Men absolut, skitsnålt att du inte gränslöst ska få avkräva folk svar kring deras privatliv.

    Ring en vän.

    Google är din bästa vän. Du kan även rådfråga din läkare om du inte vet hur du kan göra sådana förändringar i ditt liv, för ett önskat resultat och tycker att det där är svårt att förstå!

    Det kan även ligga sjukdom bakom en annan persons viktnedgång. Finns massa skräckexempel på folk som fått komplimanger för att de har gått ner och viktnedgången beror på cancer. Man vill inte vara det stolpskottet som gratulerar något sådant! En fd. lärare till mig, fullkomligt rasade i vikt för deras partner hängde sig och när den kom hem möttes den av det i hallen.

    Vad tror du att du ska finns egentligen när du gräver i andras liv så här? Du vet om hur man går ner i vikt om kroppen är frisk, det har vi alla fått inbankat sedan förskoleåren. Kan man inte bara låta andra vara ifred och släppa det där vikthetsandet? Vill man ändra saker med sig själv då måste man titta på sina olika handlingar. Vad spelar spelar det för roll var din kompis har ändrat, när en själv behöver andra förändringar?!

    Det finns intressantare samtalsämnen än andras vikt och hälsoval.

  Tänker mest att hennes skor ser sjukt mycket förstora ut ?

  Inget ÖS idag onsdag?

   Inlägget som aldrig kommer att komma. ?

  Helt rätt tycker jag. Om hon inte känner sig bekväm i att prata om det så ska hon heller inte det, det viktiga är att hon mår bra och har hittat något som fungerar för henne. I slutändan handlar det om att hitta en hälsosam livsstil, det finns inga genvägar om man vill ha långsiktiga resultat. Ät sunt och varierat, träna regelbundet, få i dig mindre energi än vad du gör av med under tiden du vill gå ner i vikt. Hur det ser ut beror på vad som fungerar för just dig, långlöpning passar inte alla och alla älskar inte sallader. Behöver man hjälp på vägen är det bästa att kontakta en dietist, som kan se till att man ligger på underskott utan att få någon näringsbrist.

  Jag tycker det är bra att hon inte vill skriva om hur hon gått ner i vikt. En bra motpol kring alla gå ner i vikt-tips som man ändå överöses av varje dag i media eller sociala medier.

  Vad har hänt med Öppet spår?

  Jag tyckte det var superbra att hon skrev så. Klokt, rimligt och proffesionellt.

  Elsa är väl typ normalviktig nu så förstår inte vad folk gaggar om här? Den troligaste förändring hon gjort är som någon skrev ovan att äta bra mat och röra på sig mer. Det behöver inte vara mer drama än så.

  Carola gjorde lite tvärtom, uppdaterade sitt inlägg efter kommentarer från följare, men tror kanske inte hon riktigt förstår problematiken i det hela med att dela sin diet.

   Tänkte just skriva om Carola. Den diet hon följt är ett skolboksexempel på hur man INTE ska göra om man vill gå ner OCH behålla vikten. Självklart går folk ner i vikt när de svälter sig själva, men så fort de börjar äta normalt kommer de att gå upp igen, och mer därtill. Det vittnar flera som följt dieten om, i inläggets kommentarer.

  Hon har ingen skyldighet att berätta om hur hon gått ner i vikt. Vet inte vad folk skulle få ut av den infon, viktnedgång är så individuellt vad som funkar och inte så vad har man för nytta av att höra hur hon har gjort?

  Hon vill vara ”perfekt”.

   Du applicerar din egen tanke om henne och tillskriver sedan den tanken som att det är någonting som hon har uttryckt. Varför?

   Det är bara projicering!

  Tycker att känns som ett sunt beteende. <3

  Hon är vän med Beijerskan, då rasar man.

  Vilket är konstigt med tanke på att hon byggt hela sin image på att vara kroppsaktivist. Hon avföljde dessutom alla smala människor en gång skrev hon pga de provocerade henne. Blir ju lite knäppt nu när hon själv är där men inte vill berätta hur eller varför hon slutat med sin image som tog henne dit hon är idag.

   Mitt svar ovan hamnade fel. Kroppsaktivisten jag hänvisade till var till en kommentar om Cass, inte Elsa.

   När någon inte är bekväm med sig själv och den har svårt för att mentalisera, då är det bra att till en viss utsträckning se den begränsningen och avfölja.

   Det är bara att tugga i sig att vissa kämpar med egna och får en missunnsamhet när de ser andra ha det som personen själv önskar att den hade!

   Mycket av kroppsaktivismen har handlat om att skapa en acceptans till att låta personer med kroppar utanför normen, få lov att existera utan att trakasseras av individer inom normen. En normkropp blir väl troligtvis jobbig att se för en sån person, då det blir en påminnelse om tidigare trauman och det den inte har men förväntas ha. Det blir mycket att härbärgera helt enkelt för individen som känner sig provocerad av normkroppen.

   Det är en pågående inre konflikt som är komplex och inte alls en konstig reaktion.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.