Johanna Toftbys bloppis

Just nu packar jag och sorterar här hemma, det kommer finnas massor med klänningar, blusar och toppar. Jackor och kavajer för 50-150 kr plagget så ni kan verkligen fynda.
Även mycket märken som Odd Molly, By Malina, Ida Sjöstedt mm.
[…]

Massor med paljett och fest! Och mina egna klänningar jag designade för Ellos! Tex dessa tog slut på en gång när vi släppte kollektionen men jag har ju en del extra här hemma som är helt nya som jag har med på lördag. // Johanna Toftby

Johanna Toftby ska ha bloppis och jag kom på mig själv att tänka att det nog är första gången som en influencerbloppis tilltalar mig.
Ni får kika på plaggen på hennes blogg.
Kanske är det för att jag är närmare Johanna i ålder, än, säg Hanna Friberg och gänget. 🙂
Anledningen till att jag skulle dra mig för att gå på en influencerbloppis är för att man måste köa med en massa människor som inte är intresserade av själva loppisen, utan enbart är där för att träffa den bloppande influencern i fråga.
Sådant avskräcker mig från att ställa mig i köer till liknande tillställningar.

Har ni bloppat någon gång?
Fysiskt eller på nätet?
Köpt från influencern direkt eller via Sellpy och liknande sidor?

54 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag fattar inte hur man kan ha så mycket kläder att sälja så man behöver hyra lokal för det.
  Och jag fattar inte heller att Johanna är så populär att folk vill köa för att träffa henne, men det är jag det ?
  Men kollade på hennes insta, mycket fina kläder

   Sen att hon brukar ha en sån här stor bloppis varje år är lite galen. Hur mycket kläder kan man ”samla” på sig under ett år.

    Det där med att jorden har begränsade resurser och att vi alla måste tänka på att inte konsumera till överdrift verkar ha swishat rakt över huvet på den donnan. Men det är nog inte lådans skarpaste kniv vi har att göra med här.

    Så bra då att andra kan köpa kläderna på en bloggis!
    En vild gissning: Hon får garanterat otroliga mängder kläder bl.a i pressutskick att hon inte ens hinner packa upp dem.

   Har hon inte haft Arvingarna som spelat? Känns som ett evenemang som borde reklammarkeras? För hotellet och hennes egna böcker.

    Nej varför då?

     För att det är reklam?

   Visst….det är inte svårt att sälja billigt när man inte betalt en krona för plaggen själv ( även om hon själv förnekar det).
   Varför samla på sig en massa kläder som man knappt använder.
   Nej, jag skulle då inte köa på hennes bloppis. Det där är bara skrävel och skryt. Reklam för henne själv.
   Nej, det finns andra sätt att fynda.

  Blommiga tält från Ellos är väl det jag tänker på när det gäller hennes kläder, så nej, skulle aldrig gå på hennes bloppis. Ej heller har jag köpt av någon flunsa.

   Provat ellos egna klänningar, går inte, som tält, tom stl 34/36 och långa! Vet inte om hon syr upp alla

    Ska dit och kika mest för att jag är i Göteborg i helgen & har lite dötid när bloppisen är, sen är det inte säkert att jag ens kommer in för köerna verkar vara helt insane! ?‍♀️

     Men det är väl inte köer för att träffa Toftby?

    Till och med jag som är storlek större och köpt från Ellis drunknar i deras kläder. Och då köper jag samma storlekar som i alla andra affärer som jag kan ha.?‍♀️

  Mycket snyggt såg det ut att finnas. Men jag köper hellre på onlineloppis av en flunsa.

  Skrämmande att hon kan fylla en lokal i princip årligen. Behåller pengarna själv med en antydan om att det knappt går jämt upp. Varför inte då skänka kläderna? Verkar vara mkt oanvänt Ellos som ska rensats ut. Burna en gång hemma framför spegeln. 5 sek för ett foto.

   Hon får väl ändå göra vad hon vill med sina pengar?

    Håller med, det är hennes jobb

    Ska betalas skatt (moms) på de pengar som kommer in då hon garanterat fått dessa plagg i.o.m hennes företag.
    Glöm inte att skatt och moms bl.a är vår välfärd.

     Gör hon inte det?

      Skriver hon ut kvitton till de som handlar på bloppisen? Om ja då kan man nog anta att hon redovisar detta. Om nej, då åker pengarna rakt ner i hennes egna ficka. D.v.s hon snuvar Sveriges invånare på inbetald skatt/moms, allas vår välfärd.
      Om hon gör allt enligt reglerna för bl.a influencers ska allt detta finnas i hennes bolags bokföring. Även om det som hon säger ”går jämt upp” ska man kunna se där.

       Du får väl handla något av henne och se om du får kvitto då. Annars är det bara att anmäla om du tycker att det är ett problem stort nog för en anmälan.

        (Förutsatt att du köper ett plagg du vet att hon har fått så klart. Kanske kan du be om kvitto innan du köper)

        Åka till Göteborg för att göra det? Du skojar! Du kan väl motbevisa detta med att uppvisa hennes kvitton.

         Jag säger inte att hon inte skattefuskar. Jag säger ingenting om det. Jag frågar hur du vet och ger förslag på att anmäla om du vet att hon gör det.

       Skattar du för barnkläderna du säljer på Blocket? Same same, i så fall! Nu har hon ju ett företag så hon har garanterat revisorer som granskar all business.

        Tradera ska börja rapportera iaf.

        Säljer du som privatperson tillgångar för mer än 50.000kr per år ska detta tas upp i din deklaration.

    Absolut. Tänkte mest om hon påstår att hon inte går med vinst gör kläderna kanske mer nytta på ett kvinnohärbärge.

     Jo men det är väl upp till var och en vad man skänker och till vem. Om du brinner för härbärgen så är du fri att skänka dina saker dit.

      Inte om varan eller plagget är upptaget i bokföringen, kastar du eller ger bort varan har du en bokföring som ej stämmer. Svinn kan du väl räkna en viss del men ej allt. Kvitto behövs för att kunna visa var dina varor tagit vägen. Om inte ”bevis” finns begår du bokföringsbrott, som i värsta fall kan leda till fängelse.

      PR produkter som influencers gör reklam med får heller inte nyttjas privat. Detta är EJ en gåva till influencern, PR produkter skall heller ej säljas vidare av influencers privat.

       Hur nyttjas kläder inte privat av en influencer? Måste de ta av tröjan när de inte filmar content? Alltså en uppriktig fråga.

        Precis så, nyttjas varan privat skall detta tas upp som lön. Du ska alltså betala in skatt för den.

  Jag har varit på en av hennes bloppisar och hon har mycket fina kläder. Men håller med övriga hur hon/flunsor har så otroligt mycket kläder. Köper de själva eller får de via pressutskick? Och hur hinner de använda allt?

  OT: Har någon testat Profhilo eller hifu? Fungerar det?

   Skulle vilja säga att Prophilo är det enda som verkligen funkar! Som att smörja in sig med en fet och go’ kräm på insidan av huden. Prophilo ”bygger” ju inga kinder, läppar eller liknande och är en så pass tunn hyaluronsyrebaserad (?) produkt att den flyter ut och fördelar sig under huden. Läggs vid punkter där de kraftiga ansiktsmusklerna sitter och på så vis ”masseras” det ut helt naturligt. Kör en behandling i halvåret och har gjort det i 3 år nu. Verkligen en hudbehandling som gör enorm skillnad! Lycka till?

    Precis, både fillers och Profhilo är baserat på hyaluronsyra men av olika struktur. Fillers används för att fylla ut, medan Profhilo snarare flyter ut över ett större område. Hyaluronsyra kan binda en stor mängd vatten, så det blir lite som en riktigt bra återfuktare med skillnaden att den sitter där hela tiden (tills den brutits ned). Viss utfyllande effekt får den även i och med att den binder vätska och därmed ökar i volym. Hyaluronsyra är en ganska stor polymer och kan därför inte penetrera genom huden då den appliceras som t.ex kräm, men när jag injicerar den så kommer den verka innanför/i huden. Har inte personligen testat Profhilo då det inte riktigt behövs än, men kan intyga på att hyaluronsyra är en grym substans för huden!

   Hifu gör så ont så jag kommer aldrig göra de igen.

  Har aldrig köpt någonting på Bloppis, men när Elsa Billgren flyttade till sin nuvarande lägenhet och bytte stil, bad jag henne om att få köpa den ”apelsinkanna” som figurerade frekvent på hennes bilder under en lång tid.
  Hade letat länge efter en egen utan resultat, så blev jätteglad att jag fick överta hennes!

  Köpte en väska för flera år sedan av Engla (Englas showroom) Blev så nöjd och hon var jättetrevlig i sitt bemötande 🙂

   Haha, hon var skitotrevlig mot mig när jag köpte en klänning från henne på Tradera. Vägrade skicka varan till en annan adress än den som var angiven på Tradera (pluggade och var hos mina föräldrar över sommaren så sommarklänningen hamnade 40 mil bort).

    Tycker du att det var ”skitotrevligt”?

  Vad kul! Där får man liksom sin uppfattning om Elsa bekräftad, verkar vara en schysst & bra tjej och kan tänka mig att hon blev glad att kannan hamnade hos ngn som uppskattade den.

  Jag tycker det är toppen att hon säljer vidare kläderna så att om kan bli fortsatt använda. Det känns som att majoriteten av influencers konsumerar flitigt och sedan bara låter kläderna ligga eller kastas, när dom istället skulle känna sälja eller skänka. Däremot förstår jag verkligen inte hur man hinner införskaffa och tröttna på så mycket kläder under ett år? Rent ekonomiskt förstår jag att många influencers har det gott ställt och kan shoppa utan eftertanke. Men hur hittar man så många plagg som man tycker om? Det kanske bara är jag, men jag tycker att det är en smärre process att hitta något som är snyggt, sitter bra, är bekvämt och har rimligt pris.

  får en besk smak i munnen av hur mycket kläder människan har, för att kunna ha den här storleken på bloppisar gång på gång. tycker tyvärr inte det går att förklara med/skylla på att man är influencer till yrket, de om någon (som de reklampelare de är baserat på sitt yrke) borde, enligt mig, ta ett betydligt större ansvar för hur mycket (lite) en bör konsumera när det gäller bland annat kläder, som är en stor miljöbov. tycker det är osmakligt att (indirekt) uppmana till överkonsumtion på detta sätt 2023. respekterar dock att andra tycker tvärtom, håller bara inte med ?

  Nähäerå aldrig i livet köpt nåt av en influencer var min spontana tanke meeen kom på att jag köpt ju en skinnjacka av en halvkänd influencer jag inte minns, en blå topp av Charlotta Flinkenberg och så en grön sjal och ett par röda hörlurar av Mogi. Var på den tiden ordet influencer inte fanns utan bara bloggare och man tänkte att man var lite lite kompis med dem man läste ?

  Uppmärksamma att Lovisa barkman ska göra kollektion med Bikbok, ett företag hon ALDRIG handlar från ens. Märks att hon gör detta för pengar för företaget tror hon knappast på. Du skriver aldrig om henne Camilla?

   Men… förstår du inte att det är självklart stt dom gör det för pengar? Varför skulle dom annars göra det? Det är ju så dom får en inkomst.

  Som Linda-Marie med alla hennes klänningar hon älskar. Men sen går det en kvart och hon säljer dom? Har inte fått det där att gå ihop, om hon älskar sina klänningar så mycket varför säljer hon dom?

   Går väl inte att använda oändligt många klänningar oavsett hur mycket man gillar dom.

  För några år sedan hade en person (HoA) bloppis, hon har inget stort konto, bara ett par tusen, men ändå, en person jag följde först via blogg sedan instagram pga jag tyckte hon hade fin inredning. Jag köpte en spegel och var så glad . Skulle kanske valt sårbart, men jag var naiv och ovan att handla av en privatperson. Den kom aldrig.

  När jag kontaktar personen så är hon jätteointresserad, säger att hon ska försöka kolla vart den kan ha tagit vägen, men man fattar snabbt att hon inte bryr sig. När jag undrar över betalningen så vägrar hon betala nåt tillbaka för hon menar att hon ju inte heller har kvar spegeln. Sedan skiter hon helt i mig. Jag visste inte vad jag skulle göra så jag lät det bara vara. Men undrar ju om hon alls skickade den. Själv hade jag blivit helt förfärad om någon inte fick varan jag påstod mig sänt, men hon verkade mest helt blasé. Det var inga jättepengar, några hundralappar med frakt. Men känslan av att ha blivit lurad/nonchalerad finns med än. Så ordet bloppis klingar dåligt för mig.

  Toftby gör reklam för nya kläder hon fotar sig i vid oftast ett tillfälle, dessa hamnar sedan på hög inför den årliga jättebloppisen hon har.

  Ni som köper dessa kläder stödjer ett leverne som skadar miljö och det hållbarhetsarbetet som vi alla istället måste värna om. Handla av loppisar som har riktiga second hand varor med reko syfte istället. Stötta inte Toftby som ENBART är ute efter att tjäna pengar på ett så fruktansvärt oseriöst sätt. Det dumförklarar ni bara er själva på. Förstå att hon inte älskar dessa kläder hon säljer in till er. Hon älskar att ni försörjer henne. Det är ju på grund av köparna och alla klick på diverse länkar som hon kan fortsätta! Sätt stopp för dårskapet istället, annars är ni förstås lika medskyldiga till Sopberget. Ni skapar det tillsammans eller så går ni därifrån.

   Så välformulerat. Detta inlägg hade Toftbys hyllningskör (övriga plockar hon nog bort) på blogg och IG behövt läsa om och om igen.

   Så bra formulerat!! Exakt så är det, att tro att det är en form av hållbar second hand är så bedrägligt att man baxnar. Men Toftby skäms inte vilket säger mycket om henne.

   ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.