Bingo och Katrins olika syn på föräldraskapet

Jag tycker att det borde finnas ett ”körkort” för alla som vill bli föräldrar. Det finns BRIS för barnen som hamnar i kläm. Men vem drar i bromsen innan någon olämplig person avlar en unge utan att förstå innebörden och ansvaret som kommer på köpet när man skaffar barn. Jag tycker att ett föräldraskap innebär att jag är pappa på heltid och dygnet runt. Jag har alltid jour. Om en av mina ungar behöver mig. Då finns jag där i minst 18 år. Varje dag. Dygnet runt. Jag säger inte till mitt barn om dom har hamnat i en knipa. - Ring din mamma! Jag är barnfri denna vecka. Jag anser inte att någon kan avskriva sig sitt ansvar och sin roll som förälder. Såvida det inte förekommer helt oväntade eller oförutsägbara händelser och effekter som inte kan hanteras på sedvanligt vis, vilka förhindrar någon att vara en bra förälder som den föresatt sig eller förbundit sig till när barnet kom till jorden. Force majeure. Annars får alla bara ta sitt ansvar och finnas där för sitt barn. Detta är något som vi diskuterar i dagens avsnitt av Relationspodden. Katrin tycker nämligen inte att barnen får komma hem till henne hursomhelst när hon är barnfri. Hon vill inte att barnen bara stövlar in i hennes lägenhet. Jag tycker det är helt fel. Barn är barn. Ett barn skall inte behöva anpassa sig efter sin mammas nya schema. Om Ringo är i närheten av sitt hem. Så måste han kunna gå dit om det börjar regna. Om hans mamma är naken. Så säger jag skaffa en hasp på dörren om du inte vill få en överraskning. Eller ta in på hotell med din nya dejt.. Vad tycker du? Är det ok att ge ditt barn besöksförbud när du är barnfri?
Bildkälla: Bingo Rimér Instagram

Jag tycker att det borde finnas ett ”körkort” för alla som vill bli föräldrar. Det finns BRIS för barnen som hamnar i kläm. Men vem drar i bromsen innan någon olämplig person avlar en unge utan att förstå innebörden och ansvaret som kommer på köpet när man skaffar barn. Jag tycker att ett föräldraskap innebär att jag är pappa på heltid och dygnet runt. Jag har alltid jour. Om en av mina ungar behöver mig. Då finns jag där i minst 18 år. Varje dag. Dygnet runt. Jag säger inte till mitt barn om dom har hamnat i en knipa. – Ring din mamma! Jag är barnfri denna vecka. Jag anser inte att någon kan avskriva sig sitt ansvar och sin roll som förälder. Såvida det inte förekommer helt oväntade eller oförutsägbara händelser och effekter som inte kan hanteras på sedvanligt vis, vilka förhindrar någon att vara en bra förälder som den föresatt sig eller förbundit sig till när barnet kom till jorden. Force majeure. Annars får alla bara ta sitt ansvar och finnas där för sitt barn. Detta är något som vi diskuterar i dagens avsnitt av Relationspodden. Katrin tycker nämligen inte att barnen får komma hem till henne hursomhelst när hon är barnfri. Hon vill inte att barnen bara stövlar in i hennes lägenhet. Jag tycker det är helt fel. Barn är barn. Ett barn skall inte behöva anpassa sig efter sin mammas nya schema. Om Ringo är i närheten av sitt hem. Så måste han kunna gå dit om det börjar regna. Om hans mamma är naken. Så säger jag skaffa en hasp på dörren om du inte vill få en överraskning. Eller ta in på hotell med din nya dejt.. Vad tycker du? Är det ok att ge ditt barn besöksförbud när du är barnfri? // Bingo Rimér

Bingo Rimér luftar tankar om hur det borde finnas ett körkort som behöver tas av alla som vill skaffa barn. 
Jag tycker att det även borde krävas när människor skaffar hund, men det är kanske bara jag?
Bingo resonerar även kring det där med att ha delad vårdnad om ett barn som alternerar sitt boende mellan de båda föräldrarna, och att man aldrig riktigt kan räkna sig själv som ”barnfri” någonsin….

Jag tycker att ett föräldraskap innebär att jag är pappa på heltid och dygnet runt. Jag har alltid jour. Om en av mina ungar behöver mig. Då finns jag där i minst 18 år. Varje dag. Dygnet runt. Jag säger inte till mitt barn om dom har hamnat i en knipa. – Ring din mamma! Jag är barnfri denna vecka. Jag anser inte att någon kan avskriva sig sitt ansvar och sin roll som förälder. // Bingo Rimér

Katrin, som Bingo har två barn med, ser tydligen lite annorlunda på saken.
Hon tycker tydligen inte att barnen får komma hem till henne hursomhelst när hon är barnfri. Hon vill inte att barnen bara stövlar in i hennes lägenhet.

Vad tycker ni om hans resonemang? 
Jag är helt med på det han skriver….

98 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag misstänker att det blir ett bättre poddavsnitt om de har olika åsikter i detta. Sen vad de (hon) egentligen tycker behöver inte speglas i det. Ingen av dom är väl ovana med att tycka för att provocera igång.

      Tänkte också detta, nu ska de offentligt tjafsa om det…

        Och det är en fråga som skapar mycket engagemang också.

    Tycker han har helt rätt och är noll procent förvånad över att Katrin tycker att hennes behov och frihet går före barnens.

      Exakt!
      Katrin som är så gränslös i vanliga fall, vill nu ha tydliga gränser för hur barnen ska respektera hennes barnfria tid.

      Det är ju fortfarande barnens hem, oavsett vilken vecka det är!
      Att mötas av någonting annat än ”välkommen, så härligt att se dig!” när man kommer hem till sin mamma är ju bisarrt.

        Mina barn är absolut välkomna oavsett vems vecka det är men jag försöker också lära dom vikten av att tala om för både mig och deras pappa var de är. Jag vill veta om de är på väg till mig, deras pappa vill nog veta vilka som tänker vara hemma på middag osv. Det tycker jag är sunt förnuft oavsett om man är barn eller vuxen. Precis som att man meddelar sin sambo om man inte kommer hem på kvällen tex.

          Håller med dig, det är ju skillnad på att barnen inte är välkomna och att man vill ha en heads up om de dyker upp. Nu har jag varken barn eller är separerad så kan inte fullt leva mig in i barnfria helger – Men tycker det känns rimligt att man ska kunna ha sin nya dejt hemma ändå. Sen beror det väl på hur stora barnen är också, det är väl inte direkt svartvitt.

            Så jävla sjukt det här. Ens barn ska gå före alla nya dejter punkt. Finns inget svart eller vitt när det gäller den saken

      Men hur ska den lagen genomföras? Om man är gravid men betraktas som Olämplig, ska man då tvingas till abort eller ska barnet tvångsadopteras bort direkt efter födseln? Och HUR ska en ”lämplig förälder” se ut??

        precis. det är det som är problemet. man kan inte hindra folk från att reproducera sig. tvångssterilisering har vi som tur är slutat med, och tvångsabort är ju såklart helt uteslutet. Det finns redan en LVU-lagstiftning för barn som inte får sina behov tillgodosedda av föräldrarna, även om det krävs rätt mkt för att det ska gå igenom.

    Vilken tragisk inställning att inte tycka att ens barn är välkomna hem till en närsomhelst?! Visst förstår jag att det inte passar superbra om man tror att man är barnfri och varit ute på krogen och kommit hem etc men den generella inställningen bör ju vara att ens barn ALLTID är välkomna hem – oavsett dag eller tid på dygnet!

      Ja, och ”hem” är ju inte bara ”hem till mamma” utan faktiskt deras eget hem. Att villkora när ett barn kan gå hem till sitt eget hem är fullständigt fruktansvärt.

    Gullig och bra (men orealistisk) tanke att man skulle införa körkort för att skaffa barn. Hur skulle det i praktiken gå till? Tvinga kvinnor till abort om de inte får godkänt på föräldraprovet?

    Få saker visar på människolivets orättvisor så tydligt som föräldraskap. Är man infertil och vill adoptera granskas varenda millimeter av ens liv och man ska vända ut och in på sig själv för att bli godkänd som förälder. Men en missbrukande, gravt störd och våldsam person kan ha sex några gånger och få ur sig ett antal barn på några år. Sett flera artiklar i år om bebisar som föds med abstinensbesvär och neurologiska skador p.g.a. missbrukande förälder… Medan vissa kvinnor inte vågar dricka te eller bada badkar när de är gravida Så jäkla sorgligt bara.

      Folk kanske inte vet men det finns barn som omhändertas, mot föräldrarnas vilja, av socialtjänsten redan vid födseln. Det kan ju ses som ett slags körkort…

        Hmm egentligen håller inte riktigt den jämförelsen. Det är som att alla automatiskt skulle ha körkort, men om man orsakar en bilolycka så tar de körkortet ifrån en.

          Nej det är klart att den inte är klockren. Menade bara att precis aaalla får inte bli föräldrar.

      Det var ju inte längesen vi hade tvångssterlilisering i Sverige och jag har svårt att tro att många tycker att set är något bra att gå tillbaka till.

        Ja precis! Eller kvinnor som fick spiraler insatta utan att ha godkänt det… 🙁

          Pågick fram till och med 90-talet på tex Grönland.

            Fruktansvärt övergrepp! 🙁

        Jag tycker det. Det finns människor som verkligen inte är förmögna att ta hand om det barn. Där det är klart bäst för dem att inte bli förälder. Tycker det är konstigt att ofödda barn inte har någon rättighet då alls, är konstigt tycker jag att man inte skyddar båda genom att sterilisera. Men visst jag förstår också att gränsdragningen är det svåra. Men att det av princip skulle vara fel är jag emot.

      Har en anhörig som var kraftig sprutmissbrukare. Fick magsmärtor, åkte in, födde en fullt frisk bebis. Tror den hade lindrig abstinens men min anhöriga slutade direkt och varit drogfri snart 20 år. Så döm inte missbrukare, du vet inte vad som kan fått som dit eller vad som räddar dom.
      Bebisar föds med absitenes ja men läste senast för några månader sen (till ett skolarbete i min utbildning om drogmissbruk) att det är en minskning på abstinens bland nyfödda. Samt neurlogiska skador på bebisar i år har jag inte sett artiklar om? Länka gärna. Jag pluggar och just nu är det drogor, föräldraskap och graviditet. Så vill se vad jag missat för förstått det annorlunda.

        Men snälla. Jag syftade på de som INTE kan ta hand om sitt barn. Missbruk är en av de vanligaste anledningarna till att socialtjänsten behöver sätta in insatser för barn. Sedan tänker jag inte sitta och källhänvisa i en jäkla kommentar på BB, utan det var några tankar om hur orättvist livet kan kännas för vissa som verkligen skulle bli fina föräldrar men inte kan bli det. Du får läsa dina kursböcker om du är sugen på vetenskaplig litteratur.

          Word!

    Haha att Sanna Guidetti säger att John är Sveriges mest hatade människa och jämför han med Bianca. Typ ingen har koll på John nu för tiden, bara AIK:are (vilket inte är så stor del av Sveriges befolkning). Det är ju inte som att han själv inte har sagt att han ska döda folk.

      Herregud ?? Har aldrig ens vetat vem John är innan jag läste här att han är nån fotbollsspelare.

      Majoriteten av svenskar bryr sig varken om Bianca eller John, än mindre hatar dom. Speciellt när det finns folk som typ Lasermannen.

        Fotbollsupporters är ju så fulla av kärlek ❤️

          Ja det kan du ge dig fan på!
          Hälsningar KIA

      Vart har hon sagt det? Vill läsa?

        I sin podd enligt Aftonbladet

        GA//
        ”VART” hon har sagt det? Jag skulle säga att hon var i Stockholm när hon sa det, men jag kan ha fel. Du kanske undrade VAR hon sagt det? Instagram är svaret.

          Haha men om du ska rätta folk, gör det i alla fall ordentligt. Hade ”Hon var i Stockholm” varit ett logiskt svar så hade även ”I sin podd” varit ett logiskt svar. Problemet med att använda ”vart” i sammanhanget är att det indikterar riktning, inte position/läge. Du svarar med en annan position för att tillrättavisa.

          The realkattfan: nej, jag menade vart hon var när hon sa det!

          E: Du missuppfattade alltså min fråga men tack ändå????

    Kan det vara taget ur sitt sammanhang?

    Att Katrin tycker det skall finnas en dialog så att hon vet att någon vuxen är i hennes lgh när de ”stölvar” in och kan ta ansvar?
    Så det är tydligt var barnen är och föräldern som ”har veckan” inte ska behöva ringa runt och det visar sig att barnet är ensamt hos den andra parten och barnet bara skiter i att svara.

    Fast nu är det i och för sig Katrin så det är nog önsketänkande att det är så hon tänker

      Kanske. Det kan ju även vara så att hon kanske har bråkat med ett av barnen och barnet då har gått iväg och typ hängt med Julia istället eller nåt. Och så tror Katrin att barnet är borta.
      Det finns ju cirka 100 olika anledningar eller möjligheter. Bingo vill självklart väcka debatt och få fler lyssnare till sin lilla betalpodd

      Ja, det beror väl helt på hur själva upplägget ser ut, barnens ålder, på vilket att det sker osv. Om ett barn ofta drar hem ett gäng kompisar till en efter skolan när det är andra förälderns vecka och man planerat att jobba hemma kanske man inte vill ha stök och förväntas laga mat till ett helt gäng. Bör man ställa in dina egna planer för kvällen för att barnet dyker upp för att det kände för det? Kanske det är ok bara man hör av sig innan eller är det totalförbud även om det är kris? Rätt stor skillnad.

      Och nu har jag inte heller full koll på deras upplägg men tidigare var väl deras barn mer hos Katrin? Har man bara några enstaka dagar ensam och annars i princip är ensamstående så kanske man också passar på att göra annat just de dagarna och vill veta att man inte behöver ansvara för barnen just då. Lite som att det såklart är ok om barnvakten ringer om det är kris men knappast att man blir glad om barnvakten och barnen plötsligt dyker upp och ska vara med på middagsdejten.

        Helt rätt. Beror på hur allt är upplagt. Nuförtiden har många lediga veckor. Har jag aldrig haft. Många älskar sin ledighet och njuter av sin frihet. Jag hade någon helg ibland. Men sällan. Blir tufft då. Man blir trött vilket är naturligt. Många har även hjälp av sin släkt. Har jag inte heller haft. Klagar inte. Men livet blir tuffare. Naturligt. Idag delar man mer. Både på gott och ont.Kan bli jobbigt för barnen att hoppa runt. Men också tvärtom. Fungera jättebra. Handlar också om ekonomi. Och en del har flera pappor..som samarbetar. Ex. Graaf…Då kan man göra mycket på sina lediga veckor och helger. Och hämta nya krafter till barn och hundar. Skönt. Må så gott därute!

    Har inte Katrin typ fyra ungar med i alla fall två olika pappor? Då kan man inte räkna med att vara ”barnfri” ju.

      Hon har tre barn med två pappor.

      Tycker folk här har fått nåt om bakfoten. Katrin är nästan aldrig barnfri. Det är papporna till hennes barn som är mestadels barnfria.

        Sen ett bra tag tillbaka så har dom barnen varannan vecka. Innan det blev så hade Katrin alla 3 barnen större delen av tiden.

          Nja, de har väl börjat med varannan vecka ganska nyligen. Med tanke på att äldsta sonen är typ 13, så har ju Katrin haft deras barn nästan på heltid i tolv år säg. Och ändå verkar Katrin vara en skurk i mångas ögon.

            dom började med det efter förra sommaren. annars har dom bott hos henne på heltid o varannan helg hos pappan och dom har haft en kväll i veckan för middag i hop.

    Håller verkligen med Bingo. Det borde finnas körkort för att vara förälder.

      Hade bingo själv klarat körkortsprovet..?

    ”någon olämplig person avlar en unge utan att förstå innebörden och ansvaret som kommer på köpet när man skaffar barn.”

    Stor humor att Bingo skriver så.

      Hur menar du? Är Bingo en sämre förälder än genomsnittet tycker du?

        Brukar genomsnittet tex klä ut sina barn till små horor och lägga ut på internet?

          Kanske en av de roligaste kommentarerna på bloggbevakning!

        Det är ett återkommande problem för Katrin och Bingo att hon tar nästan allt ansvar för barnen. De har bott nästan på heltid hos Katrin och Bingo är den skojiga lekfarbrorn son kommer på besök och hänger med Katrin och barnen. Nu har de just börjat med varannan vecka och då kan jag förstå om Katrin vill att Bingo ska klara av sina veckor, så att inte hon behöver ansvara för barnen även när de är hos Bingo. Men det är ju såklart hemskt om hon tycker att barnen ej är välkomna hos henne.

        Bingo ska skaffa familj i Spanien. Så nej, man är väl inte särskilt impad av hans föräldraskap.

          Det är lätt att snacka men hans beteende ljuger inte.

          Kanske det handlar mest om att sätta gränser mot Bingo då, inte mot barnen?

            Kan tänka mig det. Genom åren har det varit återkommande i podden att Katrin tycker art det är jobbigt att hon inte kan få slappna av när Bingo ska ha barnen ett par dagar. Till exempel har Bingo ingen koll på vilka läxor barnen har och Katrin måste informera Bingo om sånt under de dagar han har barnen.

              det får jag också göra till barnafadern… ?

    Fattar inte poängen med att skriva sådär, ”körkort för föräldrar”, ja det låter ju jättefint men i praktiken skulle det ju innebära tvångsteriliseringar och tvångsaborter men så långt har han uppenbarligen inte tänkt.

      Eller kurser innan man hunnit bli gravid.

        En kurs garanterar inget. Precis som med vanligt körkort så håller sig inte alla till reglerna trots kurser och prov innan.

      Menas nog någon form av utbildning för blivande föräldrar baserat på enkel och sund psykologi.

        Problemet är väl att kunskapen i en sådan kurs främst når de som inte behöver den som mest.

          Stämmer!
          Man kan aldrig nå alla.
          Tycker ändå att i förebyggande syfte borde alla blivande föräldrar få stöd/utbildning som innebär allt från att ge föräldrar kunskap om barnets rättigheter,behov, hälsa och utveckling, till att stärka föräldraförmågan, samspel mellan föräldrar, samt var man kan söka hjälp i sin föräldraroll osv.

            Det är väl lite det alla mvc/bvc-besök också är till för. Att förbereda, följa upp, ge stöd om det behövs osv. Men inte heller dom besöken är tvingande.

    Jag brukade fråga mina barn om de har kollat om pappa är hemma så de vet om de behöver nyckel el liknande. Mest för barnens skull så de inte skylla dyka upp i en för dem jobbig situation. Annars är det för mig självklart att barnen bara kan dyka upp. Och för pappan också som kör över barnen för att hämta olika saker och kollat aldrig.

    Han har ju rätt! Herregud finns inget att diskutera här.

    Är man inte förälder till sina barn 24/7 ? Även när man inte har dom vissa veckor.
    Enligt hennes resonemang ska hon inte kontaktas även om något händer med hennes ungar.
    Hon är en märklig människa.

    Förstår att Katrin VILL att det ska vara så, men tycker för en gångs skull att Bingo har rätt (… inte ofta jag håller med honom, men ännu mer sällan jag håller med Katrin), alltså, det handlar om trygghet. Har barnet ett hem eller inte? Om han/hon inte är välkommen förutom när det passar så är han/hon en gäst – kanske en gäst med ett eget rum och all service som finns och tillgång till kylskåp etc men fortfarande, det är inte där han/hon bor, om båda föräldrarna hade haft den inställningen så skulle barnet vara en gäst som byter värd varannan vecka. Jag förstår att det vore SKÖNARE att vara säker på att stänga av telefonen och ha lägenheten för sig själv en vecka och kunna gå all in på föräldraskapet veckan därefter men det ÄR på bekostnad av barnet isf.

    Att de dessutom för diskussionen i en podd till allmän beskådan är också rätt dumt, de kan spreta ut sina privatliv hur mycket de vill men det kan inte vara nyttigt för barnen att bråk om hur mycket föräldrarna värdesätter sitt föräldraskap sker inför öppen ridå. Påminner om diskussionen nyss kring ljuga för sitt barn eller inte – men det här är som alltid med bingo och katrin på en helt annan skala. Just nu tycker säkert barnen det är skithäftigt att deras föräldrar är kändisar som dessutom är lite kontroversiella men jag undrar hur deras bild av det här kommer vara när de vuxit upp.

    Helt rätt, även om jag självklart förstår behovet av förutsebarhet och integritet även som vuxen med barn.

    En annan sak jag reflekterat över, som barnlös men uppvuxen med två föräldrar, är föräldrar som jämnt och ständigt ska dricka alkohol på helgerna även om det ”bara” rör sig om något glas vin eller öl. Mina föräldrar såg alltid, alltid till att vara alkoholfria utifall de behövde hämta oss någonstans eller om en olycka skulle inträffa och man snabbt behövde ta sig till sjukhuset. Även om den ena tog ett glas så såg den andra till att vara helt alkoholfri.

    Är uppvuxen i ett hem med sund syn på alkohol och är så tacksam för detta. Såg hur vissa av mina vänner fick förlita sig på ex mina föräldrar om vi behövde bli hämtade mitt i natten då deras alltid var lite på lyset. Förstod inte riktigt värdet av det som ung men förstår det nu.

      Min mamma och min bästa väns mamma brukade komma överens om att i alla fall en av dom var nyktra på helgen. Ofta var båda det (min mamma har inte druckit alkohol sen hon blev gravid som 18åring) men hände någon gång att kompisens mamma skulle ha middag med vänner och ringde mamma och frågade om hon kunde ta ett glas vin till maten.

      Jag förstår vad du menar, men kan samtidigt tycka att det är lite snävt att tycka att ett vuxet par inte ska kunna ta ett glas tillsammans under hela barnens uppväxt. En olycka kan ju ske när som helst, oavsett om föräldrarna bara tar ett glas vin varannan eller var tredje helg. Nu menar jag ju inte att man super till så att man är redlös förstås, men med två glas vin innanför västen får man väl hoppa in i en taxi och hämta/åka till sjukhuset.

    För en gångs skull tycker jag som Bingo…

    De som resonerar som Katrin (om hennes resonemang är korrekt återgivet i Bingos citat) – undrar hur de hade tänkt ifall de inte hade separerat från barnets andra förälder? Skulle de liksom tyckt att barnen får anpassa sig och inte störa, varannan vecka om alla bott tillsammans…? Gissningsvis inte. Så om man resonerar så efter en separation, låter man ju verkligen separationen gå ut över barnen.

    Det är inte hennes hem, det är deras hem. Barnen har lika stor rätt att vistas där som henne. Katrins resonemang ger mig rysningar, att inte vara välkommen hem som barn är horribelt.

      Det är barnens hem. Punkt.

    De försöker nog bara locka lyssnare till podden. Barnen har ju bott nästan på heltid hos Katrin fram till nyligen. Bingo har haft dem varannan helg och nån onsdag, tror jag. Skulle kunna förstå Katrin lite om hon menar att hon vill kunna lita på att Bingo tar ansvar för sina barnveckor.

    Bingo har ju tänkt bilda en till familj i Marbella, så han kommer ju inte att kunna vara närvarande när han ska bo i Sverige på halvtid bara. Bingo resonemang gäller nog inte honom själv.

    Hur har deras podd gått sedan de flyttade till Podme och tog betalt? Någon som vet?

    Det låter ju fint när Bingo skriver att han är pappa 24/7 i 18år, vilket jag håller med om att man är – men – han har väl inte direkt varit en närvarande pappa 24/7 till hans o Katrins barn? De verkar ju bo hos Katrin större delen av tiden?

      Minns att Katrin sa medan hon och Bingo var ett par att Nova bodde hos dem varannan torsdag till söndag. Så man behöver inte hylla Bingo föräldraskap. Men jag köper att han är väldigt mån om sina barn och gärna umgås med dem hur mycket som helst.

    Men helvete då finns jag för mina barn på övertid, vfö har ingen sagt nåt? Herregud dom är en bra bit över 18.

      Det beror ju på om ditt ”finns för” enbart innebär att du rättar dom grammatiskt eller om det innebär något mer?!

      Ps. Menar du kanske att ”DE” är en bit över 18??? Ds.

    Håller mer med Bingo här, men det kan också bli väldigt fel om barnen får komma in i hemmet hur som helst när de har t.ex. mammavecka. Var själv med om en ganska stel situation när jag var hembjuden på dejt hos en kille och helt plötsligt stövlar hans ex och tonårsdotter in genom dörren utan förvarning. Blev inte lite stelt när jag fick hälsa på dottern medan jag satt där i deras kök med ett glas vin och skjortan halvt uppknäppt.

    Tyvärr blev det inga fler dejter efter den gången och jag kan inte låta bli att tänka på att det var dottern som hade invändningar. För han var väldigt på de gångerna vi sågs innan.

      Har hänt mig också. Träffade en kille och åkte till honom över helgen. Han skulle jobba ett pass på morgonen så jag låg kvar i sängen för sovmorgon. Plötsligt hör jag en nyckel i dörren och där står hans tonåriga dotter och vi blev lika förvånade båda två. Hade hon meddelat honom hade han nog skickat ett mess och bett mig åtminstone klä på mig innan hon dök in ?

    Om jag är förälder är mitt hem inte endast mitt hem utan det är mitt och mina barns hem där dem är varmt välkomna när som helst! ♥️

    Mina föräldrar var tyvärr väldigt hårda med att ”det är mammas/pappas vecka” vilket resulterade i att jag aldrig kände mig hemma någonstans. Min mamma hade ett våldsamt förhållande med hennes nya man vilket resulterade i att jag hamnade i jourhem (hade ingen kontakt med min pappa då sen några år för han var också våldsam). När soc planerade att jag då skulle flytta till min pappa så sa han ”jaha, men hur blir det då..? Vi har ju barnfri vecka varannan vecka” (hans nya fru hade två barn varannan vecka).

    Det kommer alltid vara ett ärr i mitt hjärta. Det är läkt, men det svider när jag tänker på sånt här.

      ❤️

    Jag tror att just detta är detta är bara en bra tanke av Bingo. Men sedan har de ju båda eller ska man säga fyra och fem iom att Katins nya och Alexs har något att säga tilll om?

    Håller helt med Bingo och skulle absolut vilja att hemmet var lika mycket mina barns om vi hade separerat.

    Men undrar ändå hur man gör då med dejter osv? Den man dejtar kan ju vara i samma situation… Det vore väldigt svårt att ha en avslappnad kväll med en ny partner om man samtidigt ska tänka på att barnen kan komma in när som helst.

    Har inte mycket övers för Bingo men fr en gångs skull håller jag med honom till hundra procent.
    Mina barn är ALLTID välkomna hem, oavsett vems vecka det är. Hem ska vara tryggheten.

    Min bror som är 40 år har nycklar till min mamma. När han känner för det låser han upp och går in till henne när han känner för det i tid och otid, ofta en gång i veckan. Aldrig någon förvarning. Jag tycker det är bisarrt men min mamma säger inte ifrån så det får stå för henne.

      Jag har nycklar till mina föräldrar och de har till mitt hus. Men aldrig att någon av oss bara skulle stövla in. Att vi har nycklar till varandra beror ju mer på om nåt skulle hända.

    Haha ironin att han säger så. Bra idé med ”körkort” men om det fanns skulle han ju inte klara det själv… ?

    Jag vet att Katrin har tagit upp det här förut och jag har för mig att hon berättade för barnen att det inte var en bra idé att komma inklampandes och hamna mitt i en ”olämplig”situation därför får de inte komma hem till lägenheten på pappaveckorna. Själv tycker jag som Bingo att det är faktiskt barnens hem också och att de även ska kunna gå dit när hon inte har barnen. Tänker att man kan göra upp att de (antar att det mest gäller stora killen) slår en signal först för att kolla läget.

    Jag håller med Bingo 100% i det han säger. Han har så rätt. Barn är barn och måste kunna få den friheten och tillgången till sina föräldrar oavsett vilken vecka ”man ska ha sina barn”. Helt rätt Bingo!

    Min man har alltid bara stövlat in hos sina föräldrar utan förvarning när som helst på dygnet, vi är en bit över 30 nu och jag tycker det är SÅ konstigt.

    Ni som säger att barnen alltid är välkomna, jag förstår det, mina barn kommer alltid vara välkomna i vårt gemensamma hem också, men visst måste man väl kunna sätta gränser i att åtminstone höra av sig först, eller plinga på dörren (och vänta en minut eller två) ?.

    Jag och min man har ett kul och experimentellt sexliv, och passar på när vi har barnvakt, det hade varit fruktansvärt pinsamt om mina barn kom hem och klampade rätt in i ”det”.
    Jag själv såg min mamma ha sex med nån random när jag var liten och fy fan, det hänger med än idag (även fast det var högst ordinärt typ missionären) ??

    Jag är team alltid välkommen – men tjingsa först för ALLAS skull ?

    Hade aldrig aldrig aldrig motat iväg mitt barn för att det inte är ”min” vecka! Du är förälder dygnet runt årets alla dagar och hade min nya dejt varit där så är det bara och packa ihop sig för nu behöver mitt barn mig! Har aldrig förstått människor som gör såhär.Hur fan kan något komma före ditt barn? Ditt kött och blod? Samma sak med frånskilda människor som introducerar nya kärlekar i sina barns liv en gång i halvåret!

    kasta inte bäver i trähus

    Jag håller alltid med Bingo numera. Tänk att han också alltid tagit hand om Falke och hunden på sina barnveckor (!!!) Bodde hos K och hjälpte till när hon separerade från Alex. Försöker lösa allt och pussla, trots sin NPF diagnos som ställer till det för honom. Det ska bli spännande att se hur hjälpsam och engagerad K blir när Bingo får barn med Julia.
    Katrin har dessutom haft både barnflicka, städhjälp osv. Jag är team Bingo. Alltid!

      Bingo ska ju bilda familj i Marbella. Katrin har tagit 90 % ansvar genom åren för barnen. Bingo suger.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.