På mage i soffan


Nu är jag inte kaxig. Fy fan alltså….. en av livets vidrigaste dagar igår, verkar fortsätta idag. Kämpar med vidrig nervsmärta som äter upp mig inifrån just nu. Försöker härda ut ett par dagar till med den smärtlindring jag har (som funkar typ nada nu, inbillar mig dock att den tar bort udden) men sen måste jag kanske ”våga” testa något annat så jag inte drivs till vansinne.
[…]

De allra flesta blir av med sitt diskbråck efter 3 månader. Inte jag. Det finns dom som det tar ett år för, jag kanske är en sån.// Niiinis

Nina ”Niiinis” Hermansen skriver sitt inlägg från soffan, där hon legat på mage sedan ett besök hos en osteopat. Enda gången hon rör på sig från soffan är när hon behöver gå på toaletten, vilket enligt hennes blogginlägg är helt fruktansvärt.
I inlägget skriver hon att hon visste att smärtan skulle fördubblas av behandling hos osteopat, men att det brukar klinga av. När hon skriver detta är det dag 2.

Är så arg, ledsen, förtvivlad och knäckt att jag fick tillbaka allt. Jag som kämpat så hårt med att bli av med det. 7 månader tog det att bli fri…. Fick vara helt fri från nästan all smärta i några veckor, sen kom det tillbaka som en jävla lavin. // Niiinis

Jag tycker så synd om henne, och vet vad hon går igenom. 
Hon skriver i början av sitt inlägg att hon försökt härda ut med den smärtlindring hon har, men som hon inte upplever har någon effekt alls på henne. Hon frågar sig själv om hon ska ”våga” testa någonting annat – starkare tänker jag då? – så att hon inte drivs till vansinne av smärtan.
Jag tycker hon ska prata med en läkare och följa hens rekommendation, även om det innebär att kliva utanför sin ”comfort zone”.

Krya på dig, Nina!

65 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Osteopati är kvacksalveri så oförståndigt att använda sig av. Förr op man diskbråck men inte gärna längre pga svårt att bli bra.
  Men, vill man bli av med ryggont/diskbråck så kör man Fredrik Jensen på yt
  ”Ryggskott och vad du själv kan göra”
  Kräver endast att man gör övningarna varje dag.

   Håller nog inte med. De pluggar ganska rejält och är en godkänd behandlingsform i flera länder. Det är högskolestudier och man får sin examen i england och får en examen i Osteopat D.O, BSc of Health Care.

   Dock ska man akta sig för att gå till osteopater, massörer, kiropraktor etc när man har diskbråck. Det är inget jädra ryggskott vi snackar om här.

   Skitsnack!

   Ryggskott och diskbråck är ju inte samma sak.

  Hon borde söka riktig vård istället för att bara tro att det ska fixa sig

   OCH röra på sig!!!!! Det SISTA man ska göra är att lägga sig i soffan och tro att det ska gå över. Herregud. En promenad, full dos Alvedon och efterföljande bakåtböjningar och smärtan lägger sig. Tro mig, jag har exakt samma problem. Problemet med människor idag är att de inte förstår att det blir värre av att ligga stilla. De vill ha en quick fix. Man måste faktiskt jobba rätt hårt själv för att ett diskbråck ska gå över. Hon kan ligga i sin soffa i flera år utan att bli bra. Suck…

  Spyr på den kvinnan! Osteopater, rökelser, spådamer, det är sånt hon tror ska göra henne bättre. Juste ja, hon är ju själv ett medium ? sen har hon en mansbebis vid sin sida som hon pratar bebisspråk med. WT som tror sig kommit upp lite genom att kränga tamejfan allt!

   Haha , lite elakt skrivet, men du har rätt 😉

    Men sök riktig vård!!

   O så deras ”flytt” till Spanien som Bidde en stor flopp

    Fast trodde du ngt annat?

     18.53 Anonym

     Näää ??

    Flopp hur? inte hängt med ? Flyttat hem igen?

   Mansbebis men ändå behöver han vara med på allt.

    Följer inte henne på insta men hon dyker upp ibland i mitt flöde, han är hennes fotograf tror jag?! Men de är så fjantiga ihop, riktiga wannabies

   Mmm just det. Så mycket som är självförvållat på grund av villfarelser.

   Hahahahah jag dör vad kul skrivet!

   Den mansbebisen är totalt medberoende i hennes mångåriga mentala ohälsa för annars skulle han fått nog för länge sen och dragit. En normalfungerande partner orkar inte med att leva med personer som Nina särskilt länge då det blir för mycket med allt på alla plan och det orkar man inte som normalfungerande i längden. För att inte tala om den döende mannen hon tiggde pengar till för nån alternativ flummig cancerbehandling i Tyskland med bla citronjuice. Det floppande spanienboendet var överhuvudtaget noll genomtänkt och därför floppande det, men där skyllde hon på att sonens skolgång inte funkade jävla bullshit det berodde inte på skolgången att det totalsket sig. Hon älskar att älta sina ofta självdiagnosticerade sjukdomar och problem till förbannelse, jag tror tyvärr det är hennes stora mentala ohälsa som ställer till det.

    Mental ohälsa kan vara att vara sjuk. Då kanske man inte agerar som sitt bästa jag i alla beslut.Så lite förståeligt finns i det.

  Skulle kontakta en läkare. Osteopati låter lite flumdumt. Sökte på det och fick beskrivningen manuell medicin? Och svammel om helhet och energier.

  Jag har haft tre diskbråck och behöver gå till en osteopat för att se till att rygg och nacke är ”raka” så att jag belastar kroppen rätt. Annars får jag mycket ont. Mitt senaste diskbråck behövde jag dock operera eftersom jag tappade kontroll och känsel över mitt ena ben. Idag är jag i stort sett smärtfri men har nedsatt känsel i benet och muskelkramper i tid och otid. Men från kryckor till att kunna löpträna är grymt!

   Ja, dden hjälpen man kan få när man har diskbråck är att få hjälp med att belasta rätt. Knäcka ska man inte göra.
   Oftast är det operation som gäller i längden och då kan man röra sig som förut, om man inte är stelopererad väldigt långt upp. Alltså springa. Det är liksom det är som är meningen.:)

  Hon borde gå till läkare, göra övningar och ta smärtstillande. Diskbråck även väl en egen diagnos hon satt också som inte är konstaterad med röntgen?

   Hon är röntgad
   Hon har inte satt diagnos själv

  Hon är alltid sjuk eller har problem.

  En del människor har (nästan) alltid problem och är ofta sjuka. Det är ju inte jämna plågor på befolkningen.

  Att ha jätteont kan göra att man får psykiska problem.

  Jag vet dock inget om denna kvinna, men kristaller och grejer talar väl att hon måste sluta med sånt och ta kontakt med vården. Hon behöver ju inte göra något alls som vården har att erbjuda men att tacka nej innan man ens sökt efter professionell är ju synd om man har så ont.

  Det låter inte alls roligt. Men jag tänker mig att en bra början mot smärtfrihet skulle vara att ta hjälp av någon som sysslar med gedigen vård istället för hittepå.

   Men landstinget kör inga samarbeten, men osteopaten kanske? ???
   Förstår inte om man har så ont att man måste vara liggande och knappt kan gå på toaletten. varför söker man inte en medicinsk läkare.
   Men det är klart orkar hon gå på fotbollsmatch mitt i all smärta, kanske smärtan är psykisk

    Hade jag haft långvarig smärtproblematik så hade jag definitivt velat få den utredd. Ofta refererar man ju direkt till akut nociceptiv smärta när man tänker på smärta, men det finns andra typer av smärta där vanliga smärtstillande inte ger god effekt. Vid neuropatisk smärta har smärtan en annan karaktär, och där har vissa antidepressiva god effekt. Psykogen smärta är absolut ett riktigt tillstånd, men det ska ganska mycket psykiskt lidande till innan man hamnar där. Jag har ingen större koll på denna influencer, men jag tycker inte att hon verkar lida av svår depression eller liknande.

    Men det förstås, egenavgiften på 200 kr är tuff om man inte kan ange BLIFRISK20.

    Har man riktigt diskbråck kan vården inte göra ngt förutom att ge smärtstillande och i värsta fall operera.
    Att gå till en osteopat kan hjälpa så man får hjälp att belasta rätt, ngt man inte får hjälp med på vårdcentralen.
    Nu vet vi ju inte om hon gick för att knäcka eller ngt annat korkat.

     Det stämmer dock inte. I grunden remitterar man vidare till t.ex fysioterapeut, upplyser som egenvårdsåtgärder och förskriver smärtstillande vid behov, som patient kan man även söka fysioterapeut eller liknande direkt på egen hand. Om det ej är tillräckligt kan operation krävas.

     Majoriteten av behandlingen ligger absolut på patienten själv eftersom den grundar sig i anpassad träning. Saken är att en fysioterapeut, läkare osv. är legitimerade utbildningar som bygger på evidensbaserad kunskap. Osteopati är inte legitimerat och bygger på att kroppen är en integrerad helhet helt oberoende av vad fakta säger. Jag skulle med andra ord helt outbildad kunna erbjuda tjänster som osteopat där jag tipsar mina patienter om att äta en banan om dagen.

     McKenzie hjälper. Leta upp en kvalificerad fysioterapeut och börja gör dina övningar

  Å fi fan, nu drogs jag till minnes. Har gått igenom samma sak, min man fick hjälpa mig med toalettbesök och dusch. Så jävla ovärdigt. Fick operation efter 8 månader och är frisk idag! Kan tillägga att varken morfin eller gapapentin hjälpte öht. Blev iaf så hög av morfinet att jag däckade en timme och på så sätt fick en paus i smärtan, men sen låg man bara och väntade på att få ta nästa dos. Man räknade verkligen minuter varje dygn och djupandades. Min ischias var helt mosad tydligen, kändes som hela benet stod i lågor.

  Fina minnen ?

   Exakt samma! Säger bara: OPERATION!

  Synd om henne, men vilket tråkigt inlägg.

  Ser att många här är emot osteopati, vill bara ställa frågan om det är mer än jag som älskar alternativ medicin när man inte får hjälp av vården? Vill vara tydlig med att jag tycker svensk vård kan vara fantastisk men har fått hjälp av en homopat med utslag som tre läkare inte kunde lista ut vad det va, en osteopat har räddat både min nacke och höft och en kinesiolog har satt huvudet på spiken gällande min mage. Min mage var något jag utrett flera gånger hos vården men fått svar att det varit stress osv så är evigt tacksam för de som arbetar med annan medicin och kan hjälpa!

   Min man är kirurg/läkare och vi besöker båda osteopaten ibland.
   Vi tränar på elitnivå och det hade jag inte fixat om jag inte fått rätt hjälp. Min mans förening har en osteopat som de anlitat så inget vi behöver betala.0

    Vad roligt att läsa att du och din man, som ändå är läkare, är positiva till osteopati. Och dröm att kunna gå utan att betala haha, fint att man kan få hjälp från olika håll!

    Det låter helt otroligt att din man går till en osteopat om han är läkare, eftersom det inte finns något som helst vetenskapligt stöd för att det man ägnar sig åt skulle lindra något annat än ländryggssmärta, en effekt man också kan uppnå både på andra sätt och egen hand.

    Mvh läkare

     Kan inte läkare ha något intresse eller tillit till sådant som inte är noga vetenskapligt bevisat? Kan en läkare vara religiös? Kan en läkare tycka aromaterapi är positivt om det gör någon lugnare inför en operation? Eller måste allt ”oventenskapligt” vara förkastligt?

      Vi brukar hålla oss till vetenskap inom vårt yrke, ja – vilket skiljer oss från så kallad alternativ medicin. Vad beträffar religion jämför du äpplen med päron, det är två olika saker. En av mina bästa vänner är till exempel professor i matematik och djupt religiös, det betyder inte att hon frångår en strikt logisk tankeverksamhet i sitt jobb. Och ”aromaterapi”? För mig får folk gärna stå på huvudet och nynna på nationalsången om det gör dem lugnare inför en operation, människor har olika sätt att distrahera sig själva, men man kan inte förvänta sig att vi läkare ska bidra till saken. Vi håller oss, som sagt, till strikta och bevisade fakta.

       Ja men i jobbet är det givetvis skillnad. Men jag menar ur ett större perspektiv. Om en patient kommer och säger ”jag upplever att jag blir lugnare av att använda aromaterapioljor och be till gud innan operation” så bör rimligtvis en läkare se det som positivt. Placeboeffekten ska inte förringas.

   Jag var nog också lite skeptisk innan jag faktiskt gick till en osteopat. Jag är fortfarande helt fascinerad över allt hen gjorde! Kunde så otroligt mycket om kroppen och hur allt hänger ihop. Kändes som en uppgraderad fysioterapeut, typ. Håller med om att alternativ medicin och behandlingar har sin plats.

    Jag kan förstå att man är skeptisk till en början, min mamma har alltid varit öppen för alternativ medicin så har introducerats till det genom henne men annars hade jag säkert också varit tveksam. Men håller ändå med dig om att jag blev fascinerad över min osteopat först gångerna trots positiv inställning. Skönt att även du fått rätt hjälp!

   Jag hade ryggproblem med återkommande ryggskott i typ 15 år. Trots att jag tränade och yogade så blev det bara värre för varje graviditet. Efter 3:dje barnet gick jag till en osteopat. Vet inte hur många behandlingar det var men vi kämpade på hon och jag i ett halvår. Det gjorde fruktansvärt ont ibland efter en del behandlingar. Men långsamt blev jag bättre. Sen tog det ett halvår till för ryggen att riktigt läka. Jag började träna och lärde mig röra mig rätt. Nu har det snart gått 7 år och jag har inte haft ont i ryggen en enda gång sedan dess.
   Osteopater knäcker inte rätt utan jobbar med små mjuka rörelser för att få kroppen i balans.

   F
   Håller verkligen med dig. Min man har även gått till en naprapat och fått fantastisk hjälp.

    Fast naprapaten är väl ändå legitimerad? Alltså kan inte räknas som nån form av alternativmedicin.

  Har ni sett serien Thunder in my heart på Viaplay? Andra säsongen – så ångestframkallande.ä! Jag kräks nästan. Bra skådisar!!

  En osteopat är ju inget hokuspokus, de går ju en högskoleutbildning på masternivå. Nordiska rådet rekommenderar att det ska bli ett yrke med legitimation, vilket det säkert kommer att bli precis som i övriga Norden då Sverige är enda landet där de inte är det.
  Dock kan vem som helst som inte är utbildad osteopat i nuläget kalla sig för det, och då blir det ju ren hokuspokus.

   Fast det finns ingen godkänd högskoleutbildning som utbildar osteopater.

  Osteopathögskolan bekostar du själv. Är alltså inte en godkänd högskoleutbildning. Studieavgiften för det fyraåriga osteopatprogrammet är 92.820 SEK inklusive moms per läsår.

  Och det är inte CSN-berättigat.

  Om hon inte kontaktat vården så är det ju verkligen dags att göra det. Visst kan man om man vill testa alternativa metoder men om det inte hjälper Så där ont ska man ju inte behöva ha.

  Jag är verkligen ingen flumbulle. Brukar säga att yoga är inkörsporten till tyngre saker, som kristaller och veganism. Skämt åsido. Ni fattar, jag är verkligen ingen ”alternativ medicin-person”. Men efter förlossningen med mitt andra barn försvann inte foglossningen. Kunde knappt gå och grät varje morgon för att benen bara vek sig. Gick till en sjukgymnast, inget hjälpte. Sen gick jag till en osteopat efter att båda mina svägerskor tjatat. Jag vet fortfarande inte vad hon gjorde. Men dagen efter kunde jag gå normalt och smärtan var helt borta tre dagar senare. Har gått dit någon gång då och då (bär barn på en sida av kroppen) efter det och det har verkligen hjälpt. Så osteopaten, vad du nu än gör. Tack.

  hon är röntgad i höstas.
  hon har inte ställt diagnosen själv.
  hon hade då disk, ischias.
  nu har hon ev fått ett bakslag
  hon har också gjort mackenzie och andra övningar

  om man följt med så hade man vetat det
  och när det gäller enorm smärta i rygg/ischias så testar man till slut allt
  vården op inte gärna numera

   Smärtstillande utskrivet av läkare skulle jag använda i första hand för att få ned smärtan och kunna röra sig.

    Kvittade vad jag fick, smärtan försvann inte. Det enda som hände med tyngre var att jag blev helt yr/zombie ett tag.
    Men det hjälper kanske dom som har mindre smärta….

   Hälsa Nina att våga söka läkare

    Men hon har ju sökt läkare, vad är folk inte förstår.
    Hon blev ju remissad till röntgen av läkare
    Det har hon ju berättat om
    Så varför ska någon hälsa henne att göra något hon redan gjort…?

     I Sverige?

     Man kan få röntgenremiss av kiropraktor, vilket om jag kanske tror att hon har gjort. Hon vågar inte äta ”tyngre” smärtlindring pga. hennes man utvecklade opioidberoende när han fick morfinpreparat (vilket är vanligt). Det hon inte verkar ha koll på är att det finns andra preparat som inte är lika beroendeframkallande som citodon.

   Skitsnack, de opererar visst när de anser att det behövs. Jag är opererad och har också gått igenom hela proceduren med att göra övningar etc etc. i ett halvår innan. OM man kan visa att man gjort allt som går utan att bli bra och plåtarna visar att det är nödvändigt att operera så gör de det. Jag blev helt bra efter operationen men hade också ett rejäl inklämning av nerven (den var helt platt) som aldrig hade kunnat reparera sig själv.

    Jag har haft samma i 7 månader.
    Olidligt och fruktansvärt.
    Diskbuktning med ischias ( riktig ischias, inte falsk ischias och inte ryggskott utan en rejäl klämning)
    Nerven är bättre men inte ryggen
    Knappt kunnat gå, stå, sitta eller sova…bättre nu men långt ifrån bra
    3 varv hos läkare men de säger bara att de inte gärna opererar numera.
    Går hos fysioterapeut/sjukgymnast och naprapat.
    OP är Inte det första de gör, man väntar numera
    Så det är nog lite olika och vilken läkare man kommer till.
    Min kompis jobbar på ortoped.avd och de säger samma sak
    Kan ta upp mot 1 år innan själva smärtan området i ryggen läkt

  Det låter absolut som ett fall där enda rätta är operation, herregud, se till att få det gjort!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.