Kommunikation med djur?

Härom dagen skulle jag rekommendera Christina, ”mitt” medium till någon. Gick in på hennes hemsida för att länka hennes uppgifter. Jag läser ju sällan eller aldrig vad som står där bland all text men så såg jag att hon har en flik som heter ”Djurkommunikation”. Klickade och läste:

”Du får gärna boka en reading för Ditt djur, det går i princip till på samma sätt som med människor bortsett från att jag läser av och tolkar djurets signaler som jag förnimmer i form av bilder och känslor. Jag läser även av djurets energifält varifrån jag får informationen om exempelvis tidigare händelser.
Är det hästar kommer jag till stallet, hundar träffar jag gärna utomhus och katter gör jag hembesök hos. För övriga djur löser vi plats och tillvägagångssätt tillsammans.” //
Monas Universum

Monas Universum träffar ett medium ett par gånger varje år för en ”reading” och nu har hon upptäckt att mediumet även jobbar med djur och kan kommunicera till ägarna vad som pågår i deras huvud. 
Jag tror inte på mediums, kristaller eller liknande, men om jag skulle göra en reading så skulle det vara på THK, trots att jag med största sannolikhet redan vet vad som skramlar runt där inne.
Är det här rent kvacksalveri? Jag menar, det är ju inte som att det går att kontrollera sanningshalten i det som ett medium hävdar att ett djur kommunicerar till dem? Ska man ställa kontrollfrågor till djuret? Allting handlar väl om ”tolkningar”, vilket säkerligen kan förvandla ett fel svar till någonting som stämmer, om än yttepyttelite.

56 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Kvacksalveri. Förstås. Dessutom, vad skulle ett djur gå runt och ”fundera” på ?

   ” Nu har Saturnus vänt retrograd igen och DET känns.”

   Det som är kvacksalveri här är att läsarna inte förstår att det här är ren reklam för hennes medium.
   Så här gör hon ofta.

  Jo tjena!

  Tror absolut att det finns de som kan läsa av djurs energier på samma sätt som människors. Sedan vad man kan tolka ut av dessa energier är ju en annan sak. Finns ju tyvärr de som bluffar och skor sig på människors blåögdhet och totalt förstör för de som faktiskt har förmågan.

  För övrigt handlar det inte om att ”tro på” utan snarare att ”vara öppen för”. Verkar som att ni som inte ”tror på sånt här”, faktiskt inte har förmågan i er. Känner dock att jag inte ska börja förklara varför. Inte i det här forumet iallafall. Någon slags självbevarelsedrift måste man ha. ? mvh spirituella Ella

   Haha! Kanske för att det inte finns någon sådan förmåga? Det är trams!

    Varför så nedlåtande och kalla det för ”trams”. Det är som att människor som ”inte tror på sånt där” dömer människor som är öppna för det. Däremot har jag aldrig varit med om att folk som är öppna dömer de som inte är det. Allt är ju uppbyggt av energier, så att läsa av djurs energier är ju, som någon annan sa, inte konstigare än att läsa av människors energier. Men jag håller med ovanstående, går oftast inte att diskutera respektfullt i det här kommentarsfältet. Det spårar alltid ur.

     En del av problemet är nog att den som har denna tro eller som anser sig andlig ofta uttrycker sig som om det är absolut sanning och fakta. Som i din kommentar: ”Allt är ju uppbyggt av energier”, vad finns det för belägg för det?

      Nej jag tycker snarare det är ”icke-troende” som tror att de sitter på den absoluta sanningen. Jag uttryckte mig då kanske inte tillräckligt tydligt. Jag tror absolut på att allt är uppbyggt av energier. Men jag kan också ha helt fel. Jag tycker det är tråkigt bara att vuxna pratar med varandra som vore man lågstadieelever. Pekar och skrattar typ ”du är dum och tramsig som inte tror som mig”

      Energi kan inte försvinna, istället omvandlas den. Elektroner rör sig mellan olika energinivåer genom upptag och emission av energi, och det ligger mer eller mindre till grund för.. ja, allt egentligen, eftersom allt byggs upp av atomer. Så rent krasst kan man uttrycka att allt är uppbyggd av energier, även om helheten såklart är väldigt komplex.

       Det är ju inte den definitionen av energi man syftar på när man pratar om att ”läsa av djurs energier”.

   Jag är med dig Ella! Har själv en alternativ andlig tro och tycker det är så synd att många är så slutna och skeptiska.
   Men kul med likasinnade! 🙂

    Tack detsamma. Övervägande del av människor som läser och skriver här är uppenbarligen av den andra sorten. Ingen idé att ens försöka diskutera frågan.

   Hej, professor Trelawney!

  1150 spänn för att hon ska slösa bort 45 minuter av mitt liv genom att hitta på saker om mina husdjur? Jag kan göra samma sak för bara en tusenlapp om någon är intresserad.

   Hej Viktor! Har jag missat nåt eller var det jättelängesen du var här?

    Jag tittar in till och från men mitt bidrag i kommentarsfältet är mycket litet.

  Ändå fint att scammers kan tjäna pengar även i svåra tider! Grattis till detta ”medium” och även till Vanja Wikström på samma tema

   Är det fortfarande en scammer om personen själv är fullt övertygad om att hen kan kommunicera med djur? Frågar av nyfikenhet bara. 🙂

    När kommer ett inlägg om Vanjas NFT-projekt?

     +1

  Du milde tid, tänk att man går på sånt dravel.

  Jag kan inte prata med djur, men ibland, om förutsättningarna är de rätta, så kan jag förmedla mina känslor till dem. Kalla det dravel om det får dig att må bättre, jag bryr mig inte.

   Det har ingenting med dig att göra. Djur är bättre på att känna av sinnesstämning än vad många människor är.

    Gulligt att du tror det

    Märkligt att det bara är jag i min bekantskapskrets som kan lira med djuren, ingen annan.

  Jag har så svårt för sånt där ”hokus pokus”. Det är verkligen inget för mig.

  Har man för mycket pengar och vill spendera dem på sånt här, be my guest. Tycker dock det är sorgligt när man lurar folk som inte är ”vid sina sinnens fulla bruk” (sjuka, desperata, i sorg) att slänga bort pengar på kristaller, nån som ska prata med en döing eller ”känna av energier”.

   Men vem är du att bestämma att man inte kan vara vid sina sinnes fulla bruk bara för att man är i sorg eller sjuk? Så nedvärderande syn på andra.

   Om man har en obotlig sjukdom och vården säger ”tyvärr, vi kan inte göra mer nu” och man går och köper kristaller att meditera med, och tycker sig må bättre i själen av det, vad är problemet? Är det förbjudet att må bättre av någonting som inte levereras i en medicinförpackning? Tänker du likadant om personen går till kyrkan och ber en stund och sedan mår bättre – att kyrkan har lurat personen för egentligen har ju inte den obotliga sjukdomen påverkats?

    Herregud, Mila. Läs igen och läs rätt. Marja skriver inte det. det känns istället som om det var en öm tå. Ta det inte personligt.

     Jag tog det inte personligt? Jag bara undrar varför man utgår från att alla som tror på alternativ andlighet nödvändigtvis vill luras?

    Ja, det skulle jag säga. Finns inget belägg för varken Jesus eller medium.

  Pratade med min katt för en stund sen om detta och hon sa att mina energier har ingen annan än Du med att göra. Så jag sa tack och så gick vi vidare med vår dag.

  OT
  @Gervide

  Blir det ÖS för Eurovision imorgon, torsdag och lördag?
  Hoppas!

   Absolut!!!!

    OT på OT men på tal om djursnsackisar som man faktiskt kan förstå @Gervide, kolla in Billiespeaks på instagram. Om jag inte vore så förbenat snål så skulle jag nog köpt pratknappar till lika katter så dom kan beklaga sig verbalt över att dom fått fel kattmat och för lite kli bakom öronen.

  Självklart ska man få tro på vad man vill, men jag tycker det är ledsamt att folk faktiskt tjänar stora pengar på andras okunskap. Jag har en anhörig som blev sjuk ”på grund av dom starka energierna då Saturnus stod i retrograd” eller något sådant och då förskrevs homeopatisk antibiotika av sin homeopat. Hon var så frustrerad och förstod verkligen inte hur hon inte kunde bli frisk.. ja, kanske för att homeopater inte kan förskriva receptbelagda läkemedel och homeopatika är utspätt minst 10 000 gånger. Här hade sanningen helt klart förvrängts och det kostade henne både pengar och tid.

  Att faktiskt kunna ta betalt för ”djurkommunikation” känns helt absurt. Djur har inte samma invecklade intellekt som vi människor har, och agerar på inlärda beteenden snarare än känslor och tankar. Visst har en hund flera fantastiska förmågor som att kunna känna av anfall i förtid, men inte sjutton sitter en hund med ångest över kärleksproblem.

   En hund känner inte av anfall i förtid. En hund känner lukten av förändringarna i kroppen. Tex vid diabetes känner hunden via sin fantastiska nos att blodsockerfall sker.

    Nu var det epileptiska anfall jag hade i åtanke, och där känner hunden faktiskt av anfallet innan det sker. Man har inte kunnat fastställa exakt hur, men det är mycket möjligt att det har med doft att göra. Oavsett vad har hundar helt fantastiska förmågor att uppfatta vissa saker som vi människor inte kan uppfatta.

     Du har helt rätt.

  Jag är starkt tveksam till att man kan läsa av ett djur på det sättet.
  Mona däremot kan inte vara svårt att läsa eftersom hon är så öppen och skriver så mycket om både det ena och det andra. Bara genom det kan man ju hitta på en massa teser och fantasier om både det ena och det andra.
  Näe, bluff och båg bara

   Dessutom är mediumet så klart en nära vän… som med alla Mona har träffat i 2 minuter.

  Förmodligen samma typ av människor som ringer tarotguiden och spådam.se. 1000 kr i timmen för att lyssna på nån som hittar på saker baserat på sannolikheter. I mitt jobb ser jag människor som ringer för 10 000-tals kronor varje månad. Sorgligt.

  Tror denna Christina kommer läsa av Nisse väldigt bra ! Mona umgås ju med Christina och skriver ju ofta om Nisse i bloggen. Men smart sätt att nå ut till fler kunder och göra reklam För Christina så det blir pengar in i kassan.

  Var hos den där Christina för många år sedan och det var bortkastade pengar. Hon svamlade om saker och sa att jag borde känna igen de hon sa men jag kände inte igen något av det. Hon var frustrerad och svor mest hela tiden. När sessionen var slut sa hon att hon känt av den personen som ska komma efter mig och att det är vanligt och det var därför jag inte kände igen något av det hon pratade om. Bortkastade pengar! Jag fick inte pengarna tillbaka eftersom hon lagt ner tid på mig.

  Tycker det aldrig kommer fram ngt konkret heller om hennes egna besök. Bara att det självklart stämmer ?

  Om man får lov att rösta så röstar jag för mindre granskning/bevakning av Monas Ointressanta Universum och för mer granskning av profiler som har större följarantal och som aldrig omnämns här.

  Men snälla, det klart det är humbug. Eller är det månne doktor Dolittle som ska besökas? Det säger väl sig självt att det inte går att ”läsa av” djur. Djur är djur och har instinkter, människor har intellekt.

   Alla är vi djur. Alla har vi instinkter och känslor. Alla vill leva/överleva. Intellekt kan vi diskutera och i vilken grad vi alla har det.

    Du tycker att människor och djur är helt jämförbara?

     Nej har jag sagt det? Läs igen.

  Mona, Mona … vilken ständig källa till dumheter, plastikoperationer, fillers osv …. såklart att hon tror att ett medium kan läsa av djur.

  Humbug alltihop såklart. Är det någon som vet vem som döljer sig bakom nedanstående profil på Instagram? Det luktar svarta pengar lång väg.

  https://instagram.com/fatima.tarot.stockholm?igshid=NTc4MTIwNjQ2YQ==

  Jag är helt emot att tjäna pengar på detta. Däremot utgår jag från vad jag ser och upplever i MITT liv. Jag ger titt som tätt liknande vägledningar skriftligt till människor men gratis. Åsiktsmässigt vad gäller vad folk tror på så tycker jag det är tråkigt att många väljer att stänga sig så de bara ser/upplever halva livet. Samtidigt tänker jag att vi förhoppningsvis alla är lyckliga i våra liv hur vi än valt att ha dem.

  Jag tog med mina föräldrars dvärgpudel, Kalle, till en djurkommunikatör 1999 (alltså innan ”allt ” fanns sökbart på webben). Jag tog hand om honom under hans fyra sista år då mina föräldrar fick ett allergiskt barnbarn och min pappa var svårt sjuk i SLE och åkte in och ut på sjukhus.
  Hon ”såg” att Kalle kände sig övergiven av husse, att han var en snäll och känslig själ och att han var orolig på nätterna för att han började se sämre. Jag tror helt på att vissa kan kommunicera med djur och har fortfarande kvar papperet med allt som Kalle ”berättade” även fast det är många år sedan han dog.

  Jag har använt djurmedium 2 ggr. Funkar alldeles utmärkt 🙂
  Hon berättade saker som katterna sa till henne och det är sånt som bara jag vet om. Tex att vi kallade vår ena katt för Yogakatten, då det ser ut som att han yogar när han stretchar. Han stretchar extremt mycket. Till henne berättade han om sin yoga. Att han är yogakatten 🙂 hahha.
  Sen var det en del random grejer som kan stämma in på alla djur, men det mesta var unikt för var och en av dem, vi har 3 st och de är helt olika i personligheterna.
  Vi har alltid kallat vår ena hon a för princessan och ofta sagt till henne att hon har så vita tänder.
  Till mediumet sa hon att det är hon som är princessan och jag har fina vita tänder..
  Så människor, öppna upp er lite 🙂 va inte så rädda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.