Kritik mot Bianca och Intimissimi

De tvingas arbeta under usla förhållanden med låga löner.
Bianca Ingrosso är ”svensk ambassadör” för det italienska underklädesföretaget Intimissimi. Nu vittnar 13 anställda om hur de har utnyttjats.

– Det är den vidrigaste arbetsplatsen jag varit på, säger en av dem.
Robert Aschberg ställer Intimissimis chef till svars. // Aftonbladet

Aftonbladet och Robert Aschberg avslöjar i programmet 200 sekunder att det råder ett utbrett missnöje bland personalen, som känner sig utnyttjade och illa behandlade. 
Bianca Ingrosso är svensk ambassadör för företaget, och har givit ett svar angående kritiken, som mest verkar skrivet av en chatbot.
Jag tycker det är positivt, eftersom jag fortfarande har Biancas kalender-debakel färskt i minnet. Då gick hon ut och försvarade alltsammans på sitt personliga konto, och med ett filter som gav henne en cowboyhatt.
Mäkta oproffsigt alltså.
Den här gången gör hon (och hennes team) annorlunda, vilket jag tycker är en trevlig utveckling.
Precis som förra gången så är det inte Biancas sak att ensam bemöta kritiken, utan frågorna vad gäller arbetsförhållandena ska ställas till ansvariga på företaget. Finns det en HR-chef att ställa frågor till?
Bianca är inte ansvarig för hur de anställda behandlas på företaget, men däremot är det hennes ansvar att agera, i sken av att detta uppdagas, särskilt i egenskap av ambassadör.
DET ligger på Bianca, men trots det tror jag inte vi kommer se någonting annat än korrekta dementier från henne.
Jag tror nog att pengarna som rullar in till henne och hennes manager Vanessa Lindblad är på tok för stora för att Bianca helt plötsligt skulle utveckla någon form av ansvarskänsla mot sina följare, där hon tar avstånd från företag som behandlar sina anställda dåligt.
Kanske resonerar hon som mamma Pernilla, som tyckte att de som sydde hennes kläder för kollektionen på Gekås ska vara glada att de har en lön.
Bianca skriver i ett sms till Aftonbladet att ”arbetsförhållandena är goda” på Intimissimi.

Mycket kan Bianca komma undan med, men jag undrar om hon någon gång reflekterar över vad konsekvenserna skulle kunna bli om hon kör sin trovärdighet i botten genom dåligt valda samarbetspartners?
Det är ju knappast som att hon behöver pengarna som samarbetet med det italienska företaget genererar, så man skulle ju kunna tro att det borde vara av intresse för henne att välja sina partners med omsorg, snarare än att försvara ett företag som kritiseras så här hårt..
Hon är i en position där hon skulle kunna välja partners som enbart är positiva för sitt varumärke, där hon kan ställa höga krav på exempelvis arbetsförhållandena, men istället går hon ut och försvarar det här företaget som uppenbart har lite att önska vad gäller personalvård. Kanske skiter hon helt enkelt i hur de anställda har det?

Varför?
Är hon och Vanessa så uppenbart pengablinda?
Det är som sagt inte som att Bianca Ingrosso behöver pengarna.
Varumärkesvård kan man dock aldrig få för mycket av.

Vad tycker ni om alltsammans?

137 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag är så less på Bianca att jag baxnar. Harsh truth, men hon är Paow är inte särksilt olika. De är för verklighetsfrånvända och orensoliga att de aldrig någonsin kommer kunna leva ett stabilt liv.

  Ju mer jag ser av överklass och kändisskap, desto gladare blir jag att jag inte tillhör det.

  Tacka vet jag mys med barnen, Bolibompa, tacos på fredag, lördagsgodis gentemot klubbande, ätstörningar, konstant hets hur man ser ut, fåniga alter egos som ”Veronica” mm.

  Men alla är vi olika, de trivs kanske.
  Jag tackar dock Gud för att mitt lott i livet blev ”Medel-Svensson” 😊

   Din lott i livet… är väl något man väljer. I övrigt håller jag med dig och är inte heller sugen på att byta liv med influencers.

    Något man väljer? Det om något är ju ett världsfrånvänt uttalande, haha. Däremot har man förstås olika förutsättningar att ”göra något av” den lott man tilldelats.😊

     Ja till viss del men många av ens val i livet är ju just val. Jag menar att man är en medel-Svensson, inte nödvändigtvis för att man fick den lotten tilldelad utan för att, precis som ts skriver, man är nöjd med det och vill ändra på det. Nej, alla kan inte bli överklass och kändisar men många är ju medel-Svensson av en anledning – att det har sina fördelar som man trivs med.

      (Och bloggen är tyvärr alldeles för seg för att jag ska orka hänga med i diskussionerna. Jag håller i stort med både dig och ts och menade inget drygt eller så men jag ger upp här. Orkar inte med allt lagg för att kommentera idag 😅)

     Håller med dig.
     medelsvensson är ingen lott i livet utan ett aktivt val.
     Dock är överklass inte något man blir 🙂 för att man är rik som Bianca .
     hon är absolut inte överklass . Svinrik definitivt men överklass föds man in i

    Hahahaha något man väljer? 😂😂 Bianca föddes in i en kändisfamilj. SÅ många framgångsrika har kändisar till föräldrar. Vi hade inte hört talats om hälften av alla unga kända om inte deras föräldrar varit kända.

    Så jo det är hur livets lott faller, till allra största del.

   Bianca bryr sig bara om att få pengar och hon gillar att få vara på stora affisher och visa upp sig i underkläder. Företaget ger väl så mycket pengar till Bianca så att de anställda inte kan få annat än låga löner.

   Idag börjar ju serien om Bianca visas så det blir damage-control för henne då de i serien framställer det som att det är synd om lilla Bianca som bröt ihop ensam på stan vilket de fått Benjamin att säga framför kameran så det ska verka trovärdigt, och vännen Lovisa säger att någon hotat bränna ner hennes mammas hus med lillebrodern inne. Vet inte om jag tror på det riktigt men det kommer säkert lyckas få många att sympatisera med Bianca och även överhylla henne. Det ska de ju göra i Efterfem idag också, IGEN, så tjatigt och fjantigt. Helt sjukt. Inga granskningar och inga kritiska frågor till Bianca, och serien har de gjort för att Bianca ska få mer stjärnstatus och för att få folk att känna empati med lilla Bianca, samt att de får reklam för sina företag. Så beräknande, usch. Bra att detta kom fram iaf. Och paret Lundell som försöker komma undan skattepengar, fy.

   Nya klädföretaget Avora anser tydligen att strl 46 är XXXL, och ANI Jewels ville hålla inne med uppgifter, skumt. Och så blev ju youtubers som dissade Caia-produkter hotade. Det pratas det inte högt om, märkligt det där. Förstår inte att Skavlan vill stå bakom Bianca. Ofattbart.

    Om strl 38 är M och 42 XL (vilket är det vanliga) så är det väl helt logiskt att 46 blir XXXL? Olika märken har dessutom olika storleksmärkning; det är väl inte mer komplicerat än så.

    Tror att Bianca har lite för många järn i elden för att hålla koll på alltsammans. Hon kanske borde dra ned på projekten för sin egen skull då brist på professionalism bestraffar sig i längden.

     Det är inte det vanliga. 38 är small och 42 är medium. Det är dubbelstorlekar, så 36, 38 = S, 40, 42 = M, 44, 46 = L o s v…

      Jag är storlek 38 nu efter graviditeten och skulle räkna det som en M, var 34/36 innan och det är väl snarare de som är small?

       32-34 är XS

        32 är xxs

         Nej

         Jo du har rätt, I stand corrected! 🙌

          I stand corrrected ??? Omg.

      Nej, så är det ju bara med butiker som kör med det som kallas vanity sizing t.ex. Kappahl och Lindex.

      Om man tittar på märken som Esprit, H&M m.fl. så är M 38 och XL 42. Det är det normala.

       Jag jobbar på H&M, 38 är small 🙂

        Verkar bero på var du bor. I England där jag bor är 38 = M. Jag har alltid sett 38 som M och är själv en 38 (eller 10/12 i England)

         Vi bor ju i Sverige så inte konstigt utgå från Sverige.

          Nu jämförde jag ju just H&M, som man kan tycka att ett och samma företag/märke skulle storlekssätta samma oavsett land – men clearly not – därav min kommentar drygpelle.

        Herregud? 38=small? För 10 år sedan var 34-36 small. Måste vara glädjande för alla tjocka att deras storlek har gått ner ett nummer😄

         Barnslig du är. Eller är det glädjande för alla skinniga att de gått upp en storlek? 🥳

     Vad då vanliga? När har 42 varit xl??

      Om inte 42 är XL, vad är då 40?
      Det följer ett logiskt mönster, så vet inte riktigt varför en del hittar på egna storlekar som inte passar in?!
      Storlekarna i siffror och bokstäver:
      32-XXS
      34-XS
      36-X
      38-M
      40= L
      42=XL
      44-XXL
      46-XXXL

       Nej det där är fel.
       Du kan inte översätta rakt av. Alfa-storlekarna är dubbelstorlekar dvs
       S=36/38, M=40/42 osv precis som någon skrev här ovan.

    Ja och vilket beräknande snack nu om att hon ångrar att hon sålde CAIA för att ”alla mår dåligt av den höga arbetsbelastningen som råder nu”. Naaaw stackars. Bullshit. Vilket skitsback alltså, manipulativt dravel. Klart hon ville sälja och få 200 millar och bli ekonomiskt oberoende. Verkar inte som att de sliter ut sig direkt, de har ofta fester och AW:s och de går på talkshow på onsdagseftermiddagen, de anställda är ju där varje vecka. Sedan kan det säkert vara så att nya ägarna gett Bianca vissa åthutningar och det gillar hon nog inte utan vill få bestämma och göra som hon vill. Hon borde ju förstått att det såklart krävs att det jobbas och säljs bra för att det ska motsvara den dyra försäljningen av företaget. Ett under att de lyckades sälja det för så mycket pengar. De nya ägarna ska såklart få sin valuta för pengarna liksom. Hon har såå mycket säger hon så hon hinner inte med sig själv men ändå hoppar hon på nya projekt och startar nya företag – går liksom inte ihop, det rimmar inte. Bianca är så motsägelsefull, hon gör bort sig ständigt. Går inte att lita på något hon säger. Girighetens ansikte – så kunde de kalla dokumentären.

     Alltså jag blir äcklad och förbannad av Biancas manipulativa sätt och snack. Vanessa har drillat henne väl. Nu satt B själv i tv och sa som Vanessa att de har en intensiv dialog med Intimissimi, och fick det att låta som att hon är så ansvarstagande, godhjärtad och enbart sysslar med välgörenhet och inte alls tänker på pengar. Fy fn alltså vilket manipulativt dravel. Bullshit. Sedan sitter hon och kallar sina följare för sina systrar. Låter ju fint, men jag kräks alltså. Så falskt, men beräknade och är strategi. Galet hur vissa avgudar B och barnet som skriver att ”Bianca är älskad av alla och att B och Pernilla betyder allt”. Tragiskt. Och tv4 alltså, såå pinsamt med deras fjäsk för B alltså snälla lägg av.

     Var en okritisk intervju med Bianca på tv4 Efterfem, inte en enda kritisk fråga utan bara beröm och fjäsk. Pinsamt hur tv4 smörar för Bianca och upphöjer henne. Sjukt! Bra för Bianca att hon får sitta där och snyfta o skrävla om sin förträfflighet och godhet, utan följdfrågor. Framgången beror på att hon är så driven och är genuin mot sina följare sa hon, dem kallade hon sina systrar också. Hon tycker inte om cancelling – nej självklart gör hon inte det för hon vill inte behöva bli cancelled själv. Strategi även att säga det. Inte ett ord om Vanessas inblandning i framgången heller. Så äckligt manipulativa och iskallt beräknande båda två. Allt B gör är för sina följare sa hon, hon bedriver tydligen bara välgörenhet, ”hon gör produkter och underhållning enbart för att folk ska vara nöjda o glada” inte för att tjäna pengar. Tänk så god hon är va, helt fantastisk och fenomenal…Not. Hybrisen är total däremot. Nej Bianca gör inga produkter, och hon vore inget utan Vanessa. Alltså TV4 skärp er, riktigt pinsamt!

     Hahaha!!!! Jag såg också det där blinka förbi i flödena och det var ju liksom så pinsamt uppenbart varför det kom just nu. Hade hon varit lite smart hade hon väntat iaf i några dagar.

     Men det verkligt tragiska i det här är förstås att unga kvinnor i dag inte har bättre självkänsla än att de springer omkring och beundrar andra, till exmpel denna Bianca. I artiklarna om underklädesföretaget stod att många tjejer tar anställning där ”därför att de hoppas få träffa Bianca” och det kan ju vara ren lögn men jag tror på det, det är väl samma som sitter och följer henne på sociala medier, antagligen. Men det finns ju liksom inget att beundra – här har vi alltså en ung kvinna som har varit med och tagit fram sminkprodukter och genom att hon, som Gösta Ekman brukade skämta om, var känd redan som spermie får hon många följare varpå pengarna börjar rulla in. Sen då? Tomt ju. Hon har ingen utbildning, Hennes skrivna svenska är på ett barns nivå. Hon köper lägenheter stora som villor sägs det men står fortfarande skriven i en trea. Japp, jag fick för mig att kolla för något säger mig att hon kanske helt enkelt inte vill flytta (om hon nu köpt det där schabraket till våning som hon påstår – vilket hon säkert har), det skulle inte jag heller vilja om jag var ensam, det kan ju inte vara särskilt kul att sväva omkring ensam på kanske 2-300 kvm utan någon att säga hej till på morgonen och några barn har hon väl inte heller som jag fattat det.

     Här finns som sagt tragiken – det vore mycket trevligare att få läsa att unga tjejer kör sitt eget race, utbildar sig och helt andra ideal än hur man bäst sminkar sig.

     Så där – nu går det bra att få tro att jag är typ 58 år gammal, bitter och kvinna. Det brukar ju låta så här i kommentarsfältet…

   Ja, jag håller med er alla – ”min lott i livet” var lite klumpigt uttryckt.

   Det jag menade var faktiskt just att jag haft turen att ändå kunnat få just ett ”Svenssonliv” utan att göra några större ansträngningar.

   Jag har pluggat, läst på universitetet och jobbat både innan och efter etc. I min ungdom sparade jag även ihop pengar till en backpackingresa i Asien under 8 månader.

   Jag känner mig privilegierad att ha kunnat göra allt detta, men vet också att detta inte är något som majoriteten lyfter på ögonbrynen över. Min tolkning blir därav = medelklass.

   Och jag är lycklig över att jag hamnade just där 😊

   Hoppas att ni förstår hyfsat hur jag menar, jag är inte någon fena på att uttrycka mig i skrift i bland.

  Tja, det är ju enbart reklam hon gör.
  Som Carolina Gynning och Glenn Hysén för spelföretag av olika slag, det är pengar in.
  Men, måste tillägga att Anna Book sa upp något samarbete med badklädesföretag när hon inte tyckte att hon ville stå för det!

   Det var väl för att företaget inte såg någon lönsamhet i att sälja badkläder i hennes storlek?

   Det var väl för att Katrin Zytomierska köpte det.

    Ja precis det var enda anledningen till varför Anna Book sa upp samarbetet med baddräkterna.

  Har fått nog av dum och dummare. Biancas svar är inte lika provocerande som Pernillas men deras kommentarer är lika idiotiska. Detta är cyniskt men tror att en olycka hade gjort de gått och fått de att inse vad som är viktigt här i livet. Pengar är inte allt.

  En snabb tanke som jag inte helt har tänkt igenom innan jag skriver.
  Ja, jag tycker också att man kan göra snabb och enkel research om företag man gör samarbete med. Men samma research kan man också göra som kund innan man handlar. Hur många gör den researchen innan man köper från ett företag? Och har kunden också samma ansvar att göra en koll på företaget? Jag förstår att Bianca influerar och jag jämför alltså inte hennes ansvar med ditt och mitt. Men vilket ansvar tycker ni att man som kund har? Borde intimissimis kunder också ha kollat upp företaget innan de handlat där?

   Men det här har ju kommit ut NU pga en granskning? Ska jag som kund gå in i butiken och fråga ut anställda om hur deras arbetsförhållanden är eller hur menar du att man som kunde skulle kolla upp detta innan köp? Vissa märken är såklart omskrivna since always men det här är första gången jag hör om detta gällande Intimissi. (Har aldrig shoppat på varken det eller Calzedonia så är inte kränkt)

    Hur menar man då att influensers ska kunna kolla det?

     Influencers är företag, och alla seriösa företag kollar upp eventuella samarbetspartners innan dom signar kontrakten. Det vore oseriöst och riskabelt att signa kontrakt med ett företag du inte har koll på. Men det är uppenbart att Bianca skiter i detta. Sett flera kommentarer på hennes instagram från föredetta anställda som skickat DMs till både Bianca och Vanessa om hur dåligt behandlade dom är/varit. Pengar in är allt som betyder något för dessa personer.

     Och samtidigt går det att läsa att Bianca säger att hon ångrar försäljningen av Caia då företaget nu är för vinstinriktat hah. Det är sån PR bullshit för att försöka framstå som en person som bryr sig om annat än cash.

     Är det verkligen ett sånt här företag man vill fronta?
     https://se.trustpilot.com/review/intimissi.com?languages=all

     Uppenbart hur dysfunktionellt företag hon nu säljer sitt dyra ansikte+namn till.

    Man kan som kund se om företaget tecknat kollektivavtal. Det är ett sätt att inte stötta företag som skapar en osäker arbetsplats.

   Jag förstår hur du tänker. Igår skrev jag om att jag redan slutat köpa på intimissimi för ett år sen efter att ha varit stammis i många år (handlade i Italien tidigare). Jag slutade efter att jag märkte att det var hög personalomsättning året runt. Sedan när fey började någon ny var den personen så peppad, när man kom tillbaka en månad senare var den betydligt mer avslagen och vid nästa besök var personen borta.
   Får ju erkänna att jag ändå inte tänkte att det var såhär illa. Mer att lönen nog inte var bra. Ville inte stödja företaget pga magkänslan jag fick.

    Fast bara för personen inte var där så betyder det ju inte att den inte jobbade kvar. Hen följer ju inte ett jobbschema för när just du ska handla.

     Jag har som sagt sett en systematik i det här och passerar två affärer dagligen. Alltid ny personal.

   Sandra Beijer taggar och omnämner Intimissimi i flera inlägg varje månad. ”Aldrig utan min Intimissimi”!

    Hon kanske inte kände till det här?

  Om man verkligen är intresserade av att lösa problemet så får man ta det med rätt person! Det är inte Biancas bolag och det är inte hon som har ställt de här fruktansvärda kraven.

  Hennes kommentar är överflödig och även felaktig!

  Hade Bianca däremot krävt de här sakerna genom sin roll på CAIA, då hade kritiken absolut varit befogad.

  Låt rätt personer ta ansvar för att få till en förändring. Varför visa sin okunskap genom att lägga fokus på Bianca här?!

   För att Bianca representerar deras varumärke? För att hon gör det trots att hon har mer pengar än vad hon rimligtvis kan göra av med under en livstid. Girighet är inte en fin egenskap, dock något familjen Wahlgren verkar ha gott om. Så ”mysiga och trevliga” utåt men skiter i allt och alla bara pengarna rullar in.

    Det är ett känsloargument och ej kopplat till bolagsstyret.

    Håller med om att hennes kommentar ej var vettig och sade därför att den var överflödig! Resten ligger på bolaget och är inte Biancas ansvar, eftersom det ej är hennes bolag. Hon är också anställd där i en annan position! (Mycket möjligt att det blir kontraktsbrott om hon börjar fäktas verbalt mot företaget. Det är inskrivet som en klausul många ggr.)!

    Som konsument har man ett ansvar, man kan inte låtsas att Bianca personligen gör transaktionen åt en! Det är ej blindbock, utan aktiva val folk gör på egen hand när de handlar från företaget som nu är i blåsvädret.

    Er kritik hade varit befogad om det handlade om CAIAS behandling av de anställda, nu är så inte fallet.

   Nej det är inte Biancas ansvar men att hon lägger en kommentar om att de anställda visst har det bra är ju ett slag i magen på dem som vittnat om att de inte har det så bra. Riktigt illa av Bianca. Sedan kan både hon och Pernilla kolla upp lite innan de gör samarbeten men de orkar väl inte bemöda sig med det, de bryr sig bara om betalningen som de får.

   Det märks förresten att Vanessa är orolig när Bianca öppnar munnen i intervjuer de gör ihop, Bianca säger ofta knasiga och korkade saker. Deras smörande ord de använder sig av också när de ska sälja – ”Avora är hemma, ni kommer hem till oss. Kom in i Caia-familjen. Ani är vår barndomsdröm” och dokumentären är ”hudlös”. Alltså, de är så beräknande, för att tjäna pengar.
   Bianca avslöjade ju nyligen att Caias produkter är samma som många andras bara det att de släpps vid olika tider. Så nu vet vi det fast det brukar heta att Bianca har gjort produkterna och det är Biancas företag och Biancas nya klädföretag fastän hon knappt äger något av Caia, några få procent bara, och de var fyra grundare och de är tre grundare av Avora. Biancas lögn angående att dansa och fotas nyligen också var ju helt sjuk haha, så löjlig. Hon menade att hon inte bett assistent Emelie filma när hon dansar på gatan haha som om Bianca skulle dansat så annars, och när hon poserar på gatan då blir hon bara smygfotad av assistent tydligen då för Bianca har ALDRIG bett någon fota henne. Haha liar liar, så pinsamt. Vi har dessutom SETT I TV när hon bett andra fota henne. Hon ljuger ju om allt, säger ju till och med hennes mamma och det har vi hört många gånger.

   Man kan diskutera om hon har ett moraliskt ansvar mot sina följare, dvs att uppmuntra dem att köpa varor från ett företag med tvivelaktig affärsetik. Det är fö vad artikeln i Aftonbladet handlar om. Tycker den större frågan för Bianca och framförallt Vanessa är när blir det en affärsrisk att göra affärer som det kommer att storma kring i media?

  Att hon på riktigt tror sig har tillräcklig kunskap och insyn för att helt nonchalera anställdas erfarenhet med ”Anställningsvillkoren är bra”. Vet hon ens minsta lilla pyttelilla om det? Nä! Samtiden, jag hatar dig.

   Fast jag tycker ändå det där citatet är taget ur kontext. Hon sa ” Vidare har vi fått information från samtliga samarbetspartners att arbetsförhållanden är goda, så även i detta fall. ” Hon hävdar inte att de facto är goda. Kan tycka att det blir svårt för Bianca att undersöka arbetsförhållanden på samma sätt som Ashberg, folk lär ju visa sig från sin bästa sida om hon skulle komma in i en butik och de lär ju inte klaga på sin chef till henne liksom.

    Tror du verkligen att man undersöker arbetsförhållanden genom att stövla in i butiken och fråga de anställda vad de tycker om att jobba där? Och om nu Bianca ändå skulle göra det, tror du verkligen att Bianca har kapaciteten att bedöma svaren?

     Nej, det är ju det jag menar. Ska Bianca starta en hel undersökning gällande arbetsförhållandena på exakt alla ställen hon samarbetar med? Som du säger är det ju inte bara att gå in i en butik och fråga, känns det som en rimlig åtgärd för henne att djupdyka inför alla samarbeten på det här sättet?
     Nu tror jag inte ens hon frågade i det här fallet heller, och hennes statement att hon ”fått information” som jag citerade ovan är en efterhandskonstruktion men personligen tycker jag det är mer relevant hur hon 1) agerar nu och 2) att hon inte valde att börja samarbeta med dem (eller något annat företag) efter att det hela uppdagats.

    Men det där är ju bara rent snömos ifrån hennes sida.

    Spela roll vad hon fått förklarat för sig. Nu har hon fakta på att företaget hon representerar utnyttjar unga människor. Antingen gömmer man sig bakom ett sådan uttalande som hon gjort eller så står man upp för det som är rätt och bryter sammarbetet.

   Hon fortsatte ju representerad Nakd trots kritiken tidigare. Känns som en liknande situation här.

  Varför säger man att ”arbetsförhållande är goda” när man egentligen inte vet nånting om det? Uppenbarligen är dom ju inte det, och gissar att många blir provocerade när en kändis som aldrig haft ett vanligt jobb och är ekonomiskt oberoende säger emot personal som behandlas illa av ett stort företag.

   Fast det var inte exakt så hon sa, hon sa att hon hade fått information om att arbetsförhållanden är goda. Så hon blev ju förvånad när hon fick veta detta. Man kan inte bara läsa rubriken.

    Fast det är väl självklart att de säger det till henne, hon och Vanessa har ju inte gjort några direkt efterforskningar, de vill bara att cashen flödar in. Sedan ljuger de och lyckas bortförklara allt, som Vanessa idag som säger att ”vi håller en tät dialog” när de samtidigt påstår att de just fått veta detta SÅ hur har de hunnit ha den täta dialogen. Vanessa vet minsann hur man manipulerar sin omgivning och media, hon kan det där med strategi och bortförklaringar. Pinsamt hur de ljuger och smörar. Tror inte Vanessa bryr sig särskilt om Biancas välmående heller, allt handlar bara om att pengar ska tjänas, hur är inte viktigt.

     Brydde hon sig när det kom fram att Nakd behandlade personal dåligt? Nej!

   Hahaha så utryckte sig ju Hanna Hedlund härom dagen när hon gjorde reklam för ett Taxibolag. ”man vet att dom har bra arbetsvillkor” Jo tjena, att jobba på ett Taxibolag skriker verkligen ”bra arbetsvillkor”.

    Taxi Stockholm har kollektivavtal och lyfts ofta som ett gott exempel inom den fackliga världen. Vilket bolag var det hon gjorde reklam för?
    (Jag vet alltså inte)

  Bra att sådant här tas upp och lika mycket som jag som ansvarig för vissa leverantörer på mitt jobb måste kolla att deras vilkor är bra för deras anställda och att dom tar ansvar för hållbarhet, lika mycket ansvar kan alla influencers ta och kolla upp hur deras samarbetspartners jobbar.

   Exakt!

   Jag håller med dig sara men var går gränsen för vad som är tillräcklig bakgrundskontroll? Du (din arbetsgivare) kanske har stenkoll på allt dina leverantörer gör och säkerställer att de lever upp till sin policy men det tror jag inte gemene man/företag gör i den utsträckning man kräver av Bianca i detta fall. Man måste väl någonstans kunna lita på att samarbetspartners/leverantörer följer sin egen policy utan att behöva granska bolaget i sömmarna? Det jag tycker är intressant är hur man som influencer agerar när det uppdagas hur en samarbetspartner agerar. Det ska bli spännande att se hur team Biancas fortsatta samarbete med Intimissimi kommer att se ut.

  Det är väl klart att de mörkar hur det egentligen är för Bianca, annars så riskerar de ju att tappa henne som samarbetspartner 🤷🏽‍♀️
  Vilket de antagligen inte vill göra.
  Sen VDn vet man ju inte hur bra koll han har, mycket ska slätas över och låta bra utåt märker man är en tråd på sån situationer.

   *såna situationer.

   ? Självklart har en VD koll på arbetsförhållanden i företaget hen driver..och att de skulle mörka, för att de är oroliga ”att tappa henne (B) som samarbetspartner” är högst otroligt. Ett företag som bla haft JLO som frontperson bryr sig knappast om Bianca ev. bryter samarbetet.

  Bianca är som sina föräldrar 🤑🤑🤑

  Vad tycker ni om första avsnitten i Biancas dokumentär?

   Tycker hittils att de 2 avsnitten var bra. Under kalenderstormen tyckte jag det var ett konstigt sätt att bedriva företag när en enskild person ska behöva ta smällen på sina sociala medier, vart var resten? Förutom presskontakter så står ju inte Ulla Nilsson 47 och stammar fram en förklaring till varför haribo måste återkalla godis med skräp i. Man kritiserar haribo om något, inte Ulla personligen. Syns lite i dokumentären att biancas roll blev rätt otydlig och pressen större när de gick ihop med investerarna, kanske ett dåligt beslut?

    Ulla Nilsson 47 är dock inte ansiktet utåt för Haribo och säljer godis på hennes sociala medier.

     *sina. (Innan nån gör sig lustig)

     Att vara ansiktet utåt innebär väldigt mycket ansvar, men de vill bara ha väldigt mycket pengar.

  Från att säga att det minsann är goda arbetsförhållanden på företaget i fråga, till nu, efter kritik från följare, säga att det ”inte är bra” och att ”de har makten att förändra”…. Från att strutsa och hoppas på att det hela blåser förbi, till hybris och tro man har ”makt” för att man är ett ansikte utåt för ett företag.. familjen W/I i ett nötskal, trovärdighet-not so much.🤡 Hett tips är att läsa på både innan man uttalar sig i frågor, samt ingår i ett samarbete med ngt företag.

   Fast nej. Du läser bara rubriken, hon sa att hon hade fått information om att de var goda och därför trott att det var så. Men rubriken får det att låta som att hon säger emot och påstår att det inte är sant allt som kommit fram.

    Vet inte riktig vilken av alla artiklar du menar men det kvarstår att hon framställer sig själv som en godtrogen idiot utan koll eller en kall, beräknande person som bara bryr sig om pengar. Hennes varumärke kommer inte att klara allt för mycket skit av denna typ, trots en följarskara som dyrkar henne som en gudinna.

     I detta fall är det ju främst Aftonbladet som framställer henne så. Sen att folk bara läser rubriker, ja, på tal om att läsa på.

      Vaddå läsa på och att bara läsa rubriker? Både arbetet och Breakit har skrivit om detta. Det börjar bli samma vibbar runt Bianca som Isabella innan hon kraschade. Och undrar om inte Vanessa även har det på känn.

    ”Tror” gör man i kyrkan. Beträffande sådana här frågor tar man reda på fakta innan man säger att man ”tror” ngt pga att ngn sagt så. Det förändrar dock inte hennes agerande som jag beskrev, nämligen att hon, som så många ggr tidigare, gjort en kovändning, vilket var min poäng i det hela, dvs totalt urvattnad trovärdighet pga bla.opåläst kring sina samarbeten.

  Låter som arbetsmiljön hos valfritt svenskt klädföretag? ”13 anställda vittnar”, om det hade rört sig om ett företag med två butiker hade det varit relativt sett många. Men nu är det nog relativt sett ganska få.

  Tvivlar också på att ”utskällningar” varit någon form av standardförfarande vilket det framstår som i artikeln, samt att en anställd ”tvingas” prova bhar framför personalen.

  Mvh 11 år i branschen på ett antal olika företag.

   Fast det är ju tillräckligt många händelser för att det ska vara problematiskt, och du spekulerar ju bara i att det ”nog” är ganska få. Att dom dessutom inte har nåt kollektivavtal talar ju inte till företagets fördel. Sen gör ju inte två fel ett rätt angående ifall det nu skulle vara likadant på andra företag. Varför förminska personalens upplevelser?

   Fast nu är det här inte ett svenskt bolag med svensk kultur, utan ett italienskt bolag utan kollektivavtal.
   Som fd facklig är det här tyvärr inte något överraskande. Glad att du har haft bättre erfarenheter, men det gör inte att den här stystematiken inte existerar hos Intimissimi

   Hur många här sitter och fikar på espresso house trots att det är vida känt hur kasst det är för anställda där tex?

    Stor skillnad på EH och Intimissimi. Går inte att ens jämföra.

     Så stor skillnad är det inte när man kör de anställdas historier. men det är fortfarande ett skitföretag att stödja. Och gör man det så ska man kanske sopa rent framför egen dörr först.

      Jo det finns en avgrundsdjup skillnad och det är att EH har kollektivavtal med HRF och Unionen, Intimissimi har inga kollektivavtal. Så frågan är om intimissimi betalar in tjänstepension för sina anställda. Det gör EH.

       Har du hört om hur anställda på eh har det? Köper man kaffe där så skiter man i andras arbetsmiljö. Så är det bara.

   Det är inte alls otroligt att det skulle vara så här.

   Att vissa företag utnyttja unga som är osäkra på sina rättigheter och rädda för att bli av med jobbet är inte helt ovanligt.

   Jag har jobbat i serviceyrke i 20 år och har sett mycket.

  Hennes agent Vanessa Lindblad fyller i:
  – Vi fick den här informationen precis som alla andra nu. Nu är vi i en tät dialog. Det finns rum för förändring och förbättring och vi tar det på största allvar.

  Skitsnack rätt igenom. Från SVT imorse.

   Ett skolexempel i efterkonstruktion. ”Tät dialog”😂 Snacka om att gräva sig djupare, när man säger sig ha fått informationen först nu..Mao säger man då indirekt, att vi gör ingen research om företag vi ingår samarbete med, det enda vi bryr oss om är🤑rullar in.

    Exakt.

    Att 💰💰💰är det enda de bryr sig om är ingen nyhet. Såklart att de inte gör någon research innan.

   Sånt ska man kolla upp INNAN man ingår ett samarbete, om man nu ska vara en seriös agent .Men hon är lika pengak-t som B så varför skulle hon bry sig ..?
   Majoriteten av personalen i deras bolag är underbetalda ungdomar.

  Att Calzedonia Group är oempatiska översittare har länge varit känt och funnits öppet att läsa på bland annat glassdoor. Visst ifrågasätter jag Biancas val att från första början tacka ja till samarbetet, men det som sticker mest i ögonen är hennes nonchalanta svar. ”Vidare har vi fått information från samtliga samarbetspartners att arbetsförhållanden är goda, så även i detta fall” svarade hon 200 sekunder. Kollar man inte upp företaget innan man inleder ett samarbete? Tar man till dåliga ursäkter istället för att agera? Ta ställning, bryt samarbetet och visa för dina följare att dålig behandling på arbetet inte är okej.

   Är de samma skit som Kenza är ambassadör för?

    Det vet jag faktiskt inte, har dålig koll på henne. Men det är samma företag som bröt samarbetet med Nicole Falciani för att hon ”blivit för tjock”.

    Calzedonia äger intimissimi och har även huvudföretaget calzedonia som Kenza är ambassadör för.

    Ja, de ingår i samma företag.

   Glöm inte att Bianca själv gick omkring och åt av anställdas matlådor, och hon daskade till en på rumpan också.

    Hon beklagade sig över att hon inte borde sålt sin del av Caia för att det blivit stressigare och mindre personligt. HR kanske tog Bianca i örat när hon åt ur medarbetarnas matlådor och daskade dem på rumpan.

     Så tror jag också, att de har sagt ifrån till Bianca att hon måste tänka på sitt beteende. Sedan tror jag inte ett ögonblick på att Bianca ångrar försäljningen, hon ville nog gärna ha de pengarna haha – 200 miljoner som hon tydligen tjänade, men att hon inte får styra och ställa som hon vill är väl lite trist för henne. Sitt företag kallar hon det ju dock ändå, fortfarande. Detta beklagande över försäljningen nu är ju ännu en strategisk grej för att folk ska få sympatier och inte se henne som girig och lögnaktig. Det är strategi. Allt är motsägelsefullt, inget går ihop av det de säger, det rimmar inte.

    Tänk om de gjorde en likadan / motsvarande granskning av Caias personal ? Det hade banne mig varit kul 😅

  Men det är väl ändå inte Biancas ansvar. Håll cheferna ansvariga istället. Det är heller inte Biancas fel att unga människor vill jobba där enbart i hopp om att få träffa henne.

   Härligt att du skyller på dom utsatta! 🙄

    Var skyller jag på de utsatta? Det enda jag skrev är att det inte är Biancas fel. Borde inte varit omöjligt för folk att hålla två tankar i huvudet samtidigt. Allt är inte svart eller vitt.

     Men hon har väl ett ansvar för vad hon sätter sitt ansikte på och representerar!

   Som vanligt är ingenting Biancas fel och hon bär absolut inget ansvar

    Tycker (baserat på kommentarerna här inne) som om det mesta i samhället idag är Biancas fel, och är det inte hennes fel så verkar det vara invandrarnas (baserat på kommentarerna här inne).

     Haha trollar du?

     Que? Nu snurrade du väl ändå till det rejält?..

   Men Bianca garvar hela vägen till banken när hon tänker på sina lättlurade följare som köper allt skit hon dräller på dem.

   Om det hade varit t.ex Caia hade jag hållit med dig. Men nu när det är hennes personliga företag Bianca Ingrosso AB som berörs så kan jag ändå tycka att det är hennes ansvar. I just det företaget är Bianca själv trots allt produkten och det vandrande varumärket.

    Det har du helt rätt i. Hur var det med hennes första företag med väskor och datorfodral, sades väl ha sitt säte på Malta?

   Jag håller inte med någon av er (jag som skapade tråden). Nej ansvaret ligger inte mer på Bianca än på tex konsumenterna. Varför är folk så upprörda? Folk fortsätter att handla på tex H&M även fast man vet att sömmerskorna som syr kläderna har det piss.

   Och nej jag skyller inte på dom utsatta, det enda jag säger är att det är ju inte Biancas fel.

   Varför riktas inte stormen mot ansvariga chefer istället?

    Vad du än tycker så är cheferna vanliga anonyma människor som tjänar en rätt normal lön. De är antagligen helt värdelösa som chefer och ledare men deras påverkan på anställda sträcker sig till att de förhandlar lön med tjejerna som arbetar där.
    Faktiskt är det Bianca som är tjejernas drivkraft att jobba hos Intimissim, vilket du faktiskt också själv skriver. Och det är väl klart att cheferna på Intimissim fattar att det är lättare att hitta arbetskraft med Bianca som ambassadör. Bianca utövar i allra högsta grad en väldigt stor påverkan på dessa tjejer. Bianca har en enorm makt över sina följare, vars stora flertal är unga, oerfarna och ofta obildade och som drömmer om Biancas liv.

     Men det är FORTFARANDE inte Biancas fel att personalen har usla villkor. Borde hon fundera på att avbryta samarbetet – ja absolut i min mening. Men det är inte hon som har personalansvar på Intemissimi

      Nej inte personalansvar. Men kanske ta ansvar över vad hon gör ”reklam” för.

       Jlo då?

  Man kan fråga sig, innan man går in i ett samarbete, vad är det här företag? Tycker att Vanessa inte gjort sitt jobb. Tänk om Bianca skulle slippa få hat, för att hennes manger gjorde sitt jobb.

   Dålig research av någon som skall vara ”ansiktet utåt”, influera. Går man verkligen med på vad som helst med noll koll enbart för slantarna som rullar in på kontot?! Skulle jag(vilket ju inte skulle hända) bli tillfrågad av att influera ett företag så visst fan skulle jag kolla upp företaget innan. Ordentligt. Men pengar och skönhet är inte alltid och inkluderar även intelligens, kunskapstörst, självbevarelsedrift eller annat som skulle vara viktigt då man influerar en stor skara följare. Svaret Bianca ger i 200 sekunder är rent pinsamt. Men vad fan är det att bry sig om så länge pengarna rullar in. Sådan mor- sådan dotter.

  Om hon vill ha empati för sånt som händer henne måste hon också ha empati för andra i såna här situationer, det är ofta Bianca känner sig illa behandlad. Dessa är människor som jobbar inom ett företag som blivit illa behandlade, det handlar inte om en person utan många det måste ligga sanning i det. När man är så rik som Bianca känns det som det vore så enkelt att bara ta avstånd för dom som råkat illa ut skull. Och för dom använder Biancas namn för att locka. Blir bara lite dubbelmoral tycker jag 🤦‍♀️

  Bianca är ju ofta sårad över kritik eller elaka kommentarer mot henne.

  Om så här många är sårade eller illa behandlade av ett företag (handlar inte bara om en) och dom använder biancas namn för att locka folk, så känns det som det vore väldigt enkelt för Bianca att ta avstånd eftersom hon redan är ekonomiskt oberoende.

  Blir svårare att ta henne seriöst om hon inte kan göra det , när sånt här uppdagas.

  Ful du är cg! ”Arbetsförhållandena är goda ” är ju inte det enda som står i smset. Dessutom kan du ju ta med vad som sades på SVT i morse. Istället för att ta avstånd kan man ju försöka påverka till en förbättring och SEN avbryta samarbete om ingen förändring sker.

   Bianca eller snarare Vanessa skrev ett floskligt svar om att de har en löpande dialog med samtliga samarbetspartners gällande allt som rör varumärke och bolaget varav arbetsförhållanden är en del av detta.
   Tror du att Bianca eller Vanessa är i någon position att påverka någon av sina samarbetspartners? Då tror du fel. Dessa företag består av väsentligt mer slipade människor än hennes unga följare. De enda Bianca har makt över är just hennes godtrogna följare som hon själv och kumpanen Vanessa inte drar sig för att exploatera och lura av pengar ifrån så att pengakistan fylls på.

    Touché!

    Du verkar inte ha alla åsnor i hagen 🤪😅

     Ouch träffade jag en öm tå eller är det något annat som fattas, såsom åsnorna? 😉

  Hur mycket ansvar ska en människa ta? Är inte ute efter att tjafsa nu, men tar Camilla som ett exempel då det är hennes blogg.

  Nyheter24 hade tidigare reklam för spel (kanske fortfarande har?!), då ville inte Camilla ta ansvar för det enligt mig.

  Camilla svarade då så här:
  ”Jag vet att jag har spelannonser på min sida, det är den typen av reklam som tyvärr drar runt majoriteten av alla webbsidor – oavsett innehåll. 
Hade jag kunnat välja bort dem hade jag gjort det, men då hade jag också behövt skaffa mig ett annat jobb eller lägga hela bloggen bakom betalvägg.
  Det jag däremot aldrig kommer göra är att använda min person för att aktivt göra reklam för spelbolag. Jag skiljer på aktiv och passiv reklam, vilket banners är”

  Nu kommer säkert någon skriva, men det är inte samma sak, men jo jag tycker faktiskt det då det handlar om att ta ansvar för dem man arbetar tillsammans med. Och då tänker jag på hur mkt spelberoende skadar människor.

  Vad tänker ni?

   Jag får verkligen inte fram nån bra formulering på mina tankar så jag avvaktar och ser om det kommer fler svar. Men jag håller med dig i ditt resonemang. Definitivt jämförbart och faktiskt en viktig synvinkel i diskussionen.

  Ska den här bloggen vara mer seg än internet 1999 för gott nu? Frågar åt en vän.

  Är nyfiken om stormen är lika stor mot Jennifer Lopez, hon är ju också ett ansikte utåt för företaget.

  Sluta följ konton som inte följer marknadsföringsregler, som inte bottnar i produkterna de kränger, som inte står för saker du står för. Och handla inte i affärer som struntar i hållbarhet och etik. SÅ förändrar vi världen lite varje dag.

  ”Är hon och Vanessa så uppenbart pengablinda?”

  Ja det ligger i släkten.

   Har Bianca och Vanessa är väl inte släkt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.