Bianca om Intimissimi-kritikenFörst hävdade Bianca – i ett svar som lät skrivet av en AI – att arbetsförhållandena på Intimissimi var goda, vilket hon sedan backade på när hon medverkade i SVTs Morgonstudio. 
Då sa hon plötsligt att hon och hennes team ska se till att det blir en förändring eftersom de har den makten.
Jag tycker det ska bli jätteintressant att se vilka förändringar hon kommer kräva för att fortsätta som ambassadör för företaget.

Vad tror ni det kommer handla om?
Några förslag? Tankar? Ideér?

141 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Hatiska kommentarer om Bianca om 3… 2… 1…

   Bara för att hon är kvinna

    Hahahaha, för det har absolut ingenting med hennes beteende att göra.

     Eller hur!

      Stor humor när Bianca sa i intervjun att hon starkt är emot cancel-kulturen. Ja, så länge det inte drabbar henne ekonomiskt.
      Annat lät det när hon fick bort Bard från Talang.

       Det är dock skillnad på cancel-kultur och cancel-kultur. Alltså – De allra flesta som ifrågasätter cancel-kultur pratar om hur orimligt snabba och stora drev som kan skapas från väldigt lite virke, att man begår ett misstänk pga mänsklig tex, eller ibland utan belägg alls, baserat på rykten som inte hunnit verifieras.

       Jag tycker att det är helt rimligt att ifrågasätta det, samtidigt som man tar ställning mot personer som har en bekräftat dålig människosyn eller medveten och upprepat gör eller säger saker som skadar andra. Som Bard till exempel.

        Så Intimissimi har inte dålig människosyn som utnyttjar unga tjejer vars stora idol är Bianca?

         Det har jag väl inte sagt någonting om?

        Bekräftat dålig människosyn, tycker du ja.

         Ja, det tycker jag, andra är välkomna att ha andra åsikter.

          Själv har jag svårt för giriga människor som går över lik bara för att tillfredsställa sitt begär efter ännu mera pengar.

  Såg en intervju med henne och Vanessa på instagram och nu vill jag påpeka att det inte är utseendet i sig jag vill diskutera, utan vad operationer gör med ansikten. Vad är det som gör att unga människor vill lägga sig under kniven så att det ENDA man tänker på när man ser dem är hur onaturligt det ser ut, hela ansiktet? Munnens rörelser, den stela mimiken, svårt att sätta fingret på vad det är.
  Visst vackra är de ju vid en första anblick, men de ser… känslolösa ut.
  Visst eget val och allt det där, men tycker ändå det är tragiskt.

   Ja man undrar verkligen hur alla plastiga flunsor som är kopior av varandra med stela ansikten och proppfulla kinder av kemikalier kommer se ut om 10 år…

    Fast jag tycker det är problematiskt att diskussionen om skönhetsingrepp alltid landar i att recensera folks utseende, som att problemet är resultatet, att bara man blir enligt normen ”snyggare” så är det okej. Problemet är ju att vi tjejer som växer upp med en skönhetshets (påeldad av en miljardindustri och sociala medier) som gör att de mår såpass dåligt i sig själv att det känns rimligt för dom att lägga massa pengar på ingrepp och riskera komplikationer.

     Resultatet av skönhetsoperationer, fillers mm är ju dock ett förändrat utseende så det blir ju svårt att inte diskutera utseendet.
     Jag är den anonym i första inlägget och jsg försökte fokusera mer på ansiktsmimik, känslolöshet och stelheten som är de största konsekvenserna, men allt det har ju ändå viss del med utseendet att göra.

     Fenomenet måste ju kunna diskuteras men visst är det en fin gräns där kritik mot orimliga skönhetsideal lätt blir kritik mot ett utseende.

      Den största konsekvenserna är död, andra hälsomässiga komplikationer, att ens psykiska mående försämras och man gör fler och fler ingrepp i jakt på det perfekta, att man hamnar i ekonomisk knipa pga lån för att ha råd. Inte att en del tycker att ingrepp gör en känslolös eller stel. Vägen ur det här är inte att klanka ner på hur folk som redan innan mådde dåligt i sitt utseende ser ut efter de försökt fixa det de mår dåligt över.

       Ja givetvis men nu menar jag det ytliga.
       Varför får det inte diskuteras? De flesta dör faktiskt inte. Alla gör det inte av psykisk ohälsa.
       Det har ju blivit en norm, lägga fillers på samma sätt som man går till tandläkaren.

       Men man bör alltså bara diskutera att man kan dö, inte konsekvenserna av vad det faktiskt gör med ens utseende?

        För att sättet att bli av med en skönhetsnorm är att försöka riva ner skönhetsnormer, nedgradera hur viktigt utseende för kvinnor är i vårat samhälle, inte diskutera mer om vilket utseende som är bäst. Vilket i slutändan bara handlar om ens egna subjektiva smak och att folk sitter och raljerar över ankläppar osv.

         Håller helt med dig. Orkar inte läsa ”Hon behöver inte ens fillers, hon som var så vacker innan…” en enda gång till.

          Obs är en annan Anonym än ts, sorry!

          /Anonym 14:22

         Fast de som skaffar fillers, opererar sig o.s.v. bidrar ju till skönhetsnormerna, de är en del av problemet

      Det INGEN pratar om är att ner du bedövar musklerna i ansiktet och mimiken blir stel kan du inte heller spegla andra, dvs din empati blir mindre, du kan inte varken läsas av eller läsa av andra. Housewifes/hollywodfruar serierna är helt enkelt lyteskomik. All drama och konflikter de sluppit om de hade hade mimiken kvar. Intressant är nu när flunsorna får barn- babyn speglar deras närmaste uttryck för att lära sig och knyta an – vad händer med dessa barn? hur förändras deras sociala förmågor när de växer upp?

       Detta med barn var faktiskt sjukt intressant och något som jag själv inte tänkt på. Min syster som är autistisk har väldigt svårt för att läsa av människors tonfall och lägger stor vikt på att (försöka, svårt även med det) läsa deras kroppsspråk och framförallt ansiktsuttryck för att veta vad de menar och känner. Jag blev lite full i skratt faktiskt när jag tänkte på att hon skulle läsa av någon som har gjort väldigt mycket botox och/eller operationer att mimiken och ansiktet knappt visar något alls. Och samma är det såklart, som du säger, för ett spädbarn! Kommer de att påverkas och skadas av att inte kunna läsa av sin förälders ansikte? Probably. Väldigt intressant!

        Men så överdrivet sagt?
        alltså sluta bry er vad andra gör ?
        varken Bianca eller Vanessa är extrema på något sätt med ingrepp?
        Botox fillers men vem gör inte det idag? sluta dra det så långt om huruvida bebisar kan läsa av mamman eller inte ? Man kan uttrycka sig ändå jag lovar .
        Du kommer se när någon är arg glad osv. Du slipper dock se ett dragspel i pannan hehe

         Överdrivet? Verkligen inte utan en bra spaning och tanke. Varför så mån om att försvara?

         Det finns redan en studie på detta. Googla ”David Neal, botox, empathy, study” så hittar du den. Sammanfattningsvis, nej det är inte överdrivet. Det påverkar både hur vi läser av andras känslor och vår egen förmåga till empati. När vi speglar andras ansiktsuttryck skickas signaler till hjärnan. Små bebisar läser av och speglar omgivningens ansiktsuttryck. Vi riskerar ju att få en hel känslostörd generation snart. Så jag tycker faktiskt det är sjukt egoistiskt att göra sånt när man har barn.

         Absoluta majoriteten gör inte fillers och botox. Kanske känns så om man umgås i väldigt speciella kretsar men jag vet ingen som har gjort det, och då har jag ändå ett ganska stort umgänge

         De allra flesta gör nog inte det idag även om många. Du kanske kan fundera över varför det är så jobbigt att se ett dragspel i pannan så att det är värt att spruta in gifter i kroppen?

         Kanske om folk i rutan lät bli att se så fyrkantig ut, så skulle folk som du sluta tro att äkta uttryck ser konstiga ut. We kanske du ska bli liiite äldre innan du tar en mogen diskussion.

       Superintressant reflektion. Hoppas att någon som pluggar på psykologen just nu plockar upp detta.

       Då ska du ha JÄVLIGT mkt botox i ansiktet! En klar majoritet av seriösa kliniker vägrar göra botoxbehandlingar a la american style. Det är väldigt sällan vi ser så pass uttryckslösa ansikten i Sverige, behandlade av svenska kliniker. Åker du utomlands ( Dubai, Turkiet, USA t.ex.) då kommer människor hem och kan se ut sådär. Det bedöms som en misslyckad behandling. Samma sak med läppar: en seriös behandlare säger nej till överfyllda läppar. Klienten blir inte sällan lite irriterad men behandlaren vill inte få ett dåligt rykte.

        Jobbar man i innerstan i Stockholm är det mer regel än undantag att kvinnor 25-40 har botox och fillers. Det syns tydligt att det är ett nytt ideal som gäller. I tex Köpenhamn ser det helt annorlunda ut, inte lika mkt smink, inte lika stylat hår osv. Ett annat ideal där också.

        Alla går inte till seriösa kliniker, faktiskt är det många som inte gör det. Det finns många oseriösa klinker även hos oss. Blev väldigt förvånad i höstas när jag turnerade i Mellansverige under två veckor och träffade på väldigt många unga tjejer som var fulla med filler och botox i ansiktet. Ansiktet såg ut som på en barbiedocka.

   Tycker det är tragiskt att du bryr dig så mycket om vad någon annan väljer att göra med sitt utseende.

    Även när denna andra inspirerar andra till att inte vara nöjda och vilja lägga sig under kniven?

     Men snälla ? JA ?
     Det är inte andras ansvar vad du gör med ditt liv? Du har ansvar över ditt liv dina val.
     Om du är lättpåverkad är det faktiskt inte den andra pesosens fel?
     Helt sjukt att skuldbelägga andra för din dåliga karaktär ???

      Du har precis kallat 1,3 miljoner av Biancas följare för lättpåverkade och att ha dålig karaktär. Bra jobbat där!

       Det gjorde väl du själv precis. Ser inte att Jas i sin kommentar skrev att Biancas följare är lättpåverkade och har dålig karaktär – det verkar vara din åsikt.

        Syftning och sammanhang kan det va nått?

      Vi har väl ändå alla ett ansvar för varandra? Varför är influencers undantagna från ansvar?

     Marilyn Monroe gjorde otaliga skönhetsoperationer både i ansiktet, brösten och midjan. Nytt fenomen?! Skulle inte tro det va?😂 Skillnaden idag är att det kan göras lite småfix som är både mindre invasivt, utan läkning och till ett pris som de flesta har råd med. Lite kinder i ett magert ansikte, en djup och arg rynka mellan ögonbrynen, läppar som dragit ihop sig och blivit tunna. Idag är det ingen skam så som det var förr i tiden, då blev man lurad att tro att filmstjärnor var så där vackra helt naturligt.

      Ja hon gjorde några stycken. Den om midjan kan jag inte hitta och det påstås att hon låtit injicera flytande silicon i brösten men inget som är bevisat. Däremot finns bevis på att hon både opererat kind/käke och nästipp.
      Men det mest intressanta är anledningen till att hon var så intresserad av sitt utseende. ”When my looks start to go, so will most of my fans.”

    Varför är det tragiskt att jag bryr mig om vad andra gör med sitt utseende?

     Inte alls. Fatta vad dessa influensers gör mot våra döttrar. Som tror att de måste se ut sådär för att duga. Spelar ingen roll om vi som föräldrar föregår med gott exempel, de går inte att komma undan alla skitideal ändå.
     Att de ser ut som fula stela dockor är väl upp till dom. Men när de har så många beundrare har de ett ansvar. Utan deras beundrare hade de inte varit en influencer.

      Så utseendefixering startade med och kommer endast från influensers? Snälla…

       Du kallar dem fula, men tror inte att du bidrar något till utseendehets? Som att ingen tonårstjej hade komplex innan typ 2010?

        Vilken utseendehets bidrar jag till när jag tycker att förstorade läppar är sjukt fult? Att B och gänget ser ut som plastiga dockor. Och Michael J.
        Sönderopererande.

        Unga oförstörda SÖTA tjejer idag har dessa oansvariga influencers som idoler.

         Tror du Michael Jackson var ansvarig för att se till att hans fans inte fick diverse utseende störningar ?? alla bär sitt egna ansvar över sin person.
         Föräldrar till sina barn.
         Inte främmande idoler , influensers osv. Det är inte deras fel hur vi påverkas .

          Hur många Michael Jackson kopior såg du på tiden det begav sig?

         Anonym 11:14. Vad du är elak. Och utseendefixerad.

         Ja där är det igen, vi måste skydda de SÖTA tjejerna från fördärvet av operationer, de som redan var vackra innan. Skit samma hur unga tjejer mår på insidan, varifrån känslorna kommer. Skit samma vad grundorsaken till Biancas skadade självkänsla är och hur man hade kunnat fokusera på att tjejer ska må bättre. Det viktigaste är att de inte SER UT SOM PLASTDOCKOR för det är faktiskt fult.

       Nej men de blir matade konstant med internet. Förr kunde vi titta bort från hm affischerna, bläddra förbi modellerna i tidningarna.
       Idag finns de överallt. En jäkla skillnad.

        Och det är Biancas fel?

         Hon uppfann knappast sociala media. Det kan vi tacka Zuckerberg för. Men fan vad hon har tjänat pengar på sociala media och vilken påverkan hon har på unga flickor som är dem hon plockar av pengarna av.

       Nej men det bidrar ju. Fattar väl vem som helst.

      Det är inte influensers som gör mot våra döttrar ? Det är du som misslyckats med att ge din dotter bra självkänsla samt rusta henne för världen . Lätt att sitta på soffan och skylla på influensers 😂
      vakna människa !!!

       Du är väldigt aggressiv, vad är det som är så obehagligt med att ha en diskussion kring ett så viktigt ämne? Du tror inte det är en kombination då? Föräldrarna är väldigt viktiga men de kan inte göra allt, om man inte ska isolera barnen från yttre påverkan från världen. Det brukar ju sällan gå väl

      Tycker du är hemsk som kallar andra människor fula ?
      tror att om du börjar med din självkänsla kommer detta påverka dina barn positivt !

      man kan växa upp och se folk som är skönhetsopererade landa i att
      ”vissa gör så men jag är bra som jag är ”
      Är du medveten om de ?
      tror att alla dessa människor som rasar är människor som har dålig självkänsla , inte varit de ” populära ” inte fått särskilt mycket uppmärksamhet .
      tror att ni bör jobba med er självkänsla.

       Hur mår du?

       Människors dåliga självkänsla är ju inte någonting som existerar i ett vacuum dock, för att få bukt på det och för att faktiskt ha en chans att rusta sina barn och ge dem en stark självkänsla, så behöver man _också_ kunna ha en dialog med sitt barn om vad skönhetsoperationer är och vad de innebär, varför vissa gör det osv. Våra barn påverkas ju av sin omvärld också, inte bara av sina föräldrar. På gott och ont förstås.

       Däremot tycker jag att dialogen kring operationer ofta förs på ett väldigt skevt sätt, där man jämför opererat utseende vs icke-opererat utseende och ska döma det ena som bättre eller sämre. Det hjälper förstås ingen. Men i en värld där det är så pass lättillgängligt att ändra på sitt utseende är det ju inte oviktigt att prata om att det tex inte lagar ens självkänsla att operera sig – Snarare tvärt om.

      Då är du en urusel förälder som inte klarar av att gör din dotter trygg i sig själv. Vid 18 år bestämmer döttrar och söner själv vad dom vill eller inte vill göra!
      För du tror väl inte att det bara är tjejer som ”vill se ut som normen”, vad nu normen är..unga killar vill också vara snygga.

     Varför är det tragiskt att en människa du inte känner väljer att göra ingrepp?

      Måste man känna en person för att tycka att något de gör är tragiskt?

       Hur annars ska man veta att det finns tragik bakom valet?

        Vah?

        Tänk lite nu.

      Ja precis, varför är det tragiskt att ha åsikter om skönhetsingrepp?

   Jag tycker det problematiska alltid är riskerna, inte själva utseendet som någon har/får av ingrepp. Information om dessa ingrepp förändras ibland med tiden. Förr sa man att fillers löstes upp och försvann, nu vet man att de inte alltid löses upp, utan koagulerar och migrerar. Vad kommer man veta om botox, fillers, bröstimplantat om 10-20 år? Tänk om breast implant illness är en riktig grej, och att kvinnor går runt med konstant inflammation i kroppen och får andra besvär av sina implantat? Kan framtida allergier spåras till dagens sprutor och ingrepp? Autoimmuna sjukdomar?

   Jag tycker nivån på dessa diskussioner behöver lyftas från ”det är fult med opererade fejs” och ”man måste få göra va man vill!!!” till att faktiskt prata om risker. Kvinnor har avlidit av plastikkirurgi. Fått cancer. Och ändå fortsätter det vara ett gött alternativ när man känner sig ful…
   Så. Jävla. Sorgligt.

    Att ”bara” försöker få bort alla fillers man sprutat i sig kan dessutom också orsaka komplikationer. Inga av dessa ingrepp är riskfria och Influencers har gått i bräschen för att normalisera detta.

    https://www.theguardian.com/australia-news/2022/sep/06/cosmetic-fillers-facial-dermal-dissolve-hyaluronidase-australian-patients-bone-crushing-pain-side-effects

  😴😴😴😴😴😴😴

  Jag tror hon helt enkelt behöver skaffa en ny pr-person. Sen hoppas jag på att hon kommer att propagera för kollektivavtal på intimissimi.

   Tror du på riktigt att Bianca ens vet vad kollektivavtal är?

    Tänkte det samma ^^

    Faktiskt inte, men en kan ju hoppas 🤷‍♀️

     De kan ju erbjuda tjänstepension även om de inte är anslutna till ett kollektivavtal. CAIA är inte anslutna till kollektivavtal men erbjuder tjänstepension till samtliga anställda som speglar KAV (ITP).

      Camilla , borde inte du skriva något mer om detta att de inte har kollektivavtal? Om det nu stämmer , en 20 åring är inte intresserad av tjänstepension eftersom man inte Börjar spara förrän man är 25 år.

  Tur att hon är så mäktig och framgångsrik! Hon gör ju faktiskt smink!!! Hallååå!!!

   Hon har trots allt stor möjlighet för påverkan inom SIN bransch där hon är ett stort namn som influerar många, dvs hennes makt så kallat är hyffsat stor.

   Och framgångsrik måste man väl kalla henne?

   Eller du kanske inte är ironisk, i så fall kan du bortse från min kommentar

    Biancas makt sträcker sig till att få sina unga och övriga naiva följare att köpa dyrt skit i stora lass som de egentligen inte behöver. Så, som en vandrande reklampelare är hon mycket värdefull för de bolag som delar målgrupp med henne. Men, att tro att hon skulle kunna påverka företaget i deras affärsbeslut är lite långsökt. Om hon nu verkligen vill använda den makten hon har säger hon upp sitt avtal med Intimissimi och tar avstånd mot bolaget.
    Men tror inte att Bianca och Vanessa ens ser det som ett alternativ.
    Att kalla Bianca för framgångsrik är en fråga om hur man definierar framgång. En del skulle påstå att även bondfångare och bedragare är framgångsrika i sitt yrke.

  Bianca är en stor influenser med många följare och har därför makt att förändra, influera. Vad har hon hittills gjort för skillnad med sin makt?

   Googgla Alexander Bard och Talang.

    Du tror verkligen att det var Bianca som var orsak till att han fick gå? Bianca satte Bards uttalande som hon dessutom inte fattade på radarn och Fremantle ville inte riskera en strid med sin tittar bas som bara leder till badwill.

   Hon är en driven kvinna som har skapat och driver ett stort företag som omsätter väldigt mycket pengar. Hon verkar dessutom vara vänlig mot allt och alla så skulle ändå säga att hon på många sätt är en bra förebild för unga tjejer.

   Ja jag vet att det nu kommer komma kommentarer om hur hon sprider osunda ideal osv men det ena behöver inte utesluta det andra i min mening.

    Skulle nog vilja påstå att det handlar mer om vilka förväntningar man har på sina förebilder.

    Bianca har inte skapat, och hon driver inte ett företag. Att hon ääääälskar sina följare, betyder inte att hon är trevlig.

     Jag anser i alla fall att hon alltid verkar vara trevlig till folk som i diverse olika situationer träffar henne.

      När kameran inte är på är hon en rätt otrevlig person.

       Och du har träffat henne hur många gånger?

        dessvärre ja.

  Jag tycker ändå att det är konstigt hur mycket ansvar hon själv måste ta för detta. Hon är deras modell, alltså köpt för ett jobb. Inte mer än så. Blir alla andra deras modeller lika hårt ställda mot väggen som hon blir? T.ex Jennifer Lopez eller Heidi Klum? Skulle inte tro det.
  Folk älskar att hata på Bianca just för att hon är Bianca.

   Vill bara tillägga att självklart borde företaget se över sina arbetsförhållanden och DET är bra att DET kommer fram och upp till ytan. Men släpp Bianca i allt detta.

   Ja jag håller med. Tycker det är helt orimligt hur mycket folk anser att Bianca ska ta ansvar för detta.

   Håller med! Man kan tro att Bianca äger andelar i bolaget så som folk ställer henne mot väggen.

   Men verkligen. Varför hetsa med alla dessa inlägg kring Bianca och hennes association till bolaget? Skriv istället om deras styrelse (hur ser sammansättningen av män/kvinnor ut?), om deras chefer, om ledning etc.

   Fast hon är inte bara modell, hon är ambassadör för företaget. I alla fall på pappret

    Ja men j lo är väl global brand ambassador för företaget?

     Om du vill diskutera JLo så är det väl bättre att göra det i hennes kanaler.

      Jag är inte ts. Ja svarade bara på att hon skulle vara en modell.

      Eller i ett kommentarsfält om företagets usla verksamhet som flera kändisar stöttar.

   I svensk media har det lyfts problem i svenska butiker och Bianca är (till skillnad från de andra kändisarna du nämner) svensk ambassadör för företaget.

   Om det här varit i Tyskland hade nog tidningarna jagat Heidi Klum på samma sätt som den italienska ambassadören för märket hade blivit jagad där.

  Är det nån som vet om problemen med bloggen är under utredning? Den är så otroligt seg, ibland går det inte att kommentera osv.

   Verkar inte så. Camilla säger ju ingenting trots att vi klagar. Avskyr den här plattformen

   Jag skulle säga tvärtom – ibland går det att kommentera.

  Såg att Margareta Grääs testat alla Avoras kläder som fanns tillgängliga i hennes storlek XXXL på lanseringsmorgonen.
  Hon verkar over the moon över dessa och jag blir (tyvärr) imponerad när ett företag är såpass inkluderande med större storlekar. Jämför med mig själv och jag kunde inte haft dom kläderna, så perfekt är det ju inte, men till skillnad till dom företag där XL är störst och motsvarar snarare L/XL.

  Jag undrar, som extremt icke-insatt: hur är hennes recensioner? Jag vet att hon gick hårt åt Caias första julkalender, men annars har jag ingen aning (om nåt märke, inte bara Biancas). Och har nån här köpt nåt av deras plagg och har nåt att säga om kvalitet och pris?
  Är helt enkelt bara nyfiken. Och jag hoppas vi kan ta av oss Intimissmi-glasögonen och svara för märkets räkning och inte Biancas och vad som sker runt henne nu.

   Kolla på tiktok. Sök på Avora haul, där finns det några som har testat.

   Personligen tycker jag att val av tyg (dvs material) verkar väldigt lovande. Jag har inte köpt och planerar inte att köpa något, men deras material är inte bara bomull/polyester, utan mer hållbara och slitstarka, så jag kan tänka mig att det känns mer ”exklusivt” än standard-plagg från tex H&M. 🙂

    Tanten lever på stenåldern, har inte tiktok 😂 ja så tolkade jag det på Margaretas recension också, att det var sköna tyger och välgjort.
    Jag jämför väl lite med smyckena från Ani som fått så dålig kritik och har ett saftigt pris. Men det låter ju som att det ligger lite mer tanke och kvalitet bakom Avoras produkter!

   Tycker alltid hon är såååå överdrivet positiv till allt. Antar man måste vara det för att leva på det hon gör.

    Jag kände lite så också. Jag har sett 5 av hennes videos, 3 av dom igår och idag; Avora haulen och dom två om Caias dewey drops.
    Det allra mesta var ju fantastiskt och bra och tjoho och det var därför jag började fundera på hur hon brukar vara, eftersom jag inte har nån aning.

  Tankar om detta? Well, det är inte Bianca som ska stå för detta eller ansvara för Intimissimis behandling av anställda (som alla 13 vald att vara anonyma, lustigt nog). Det måste ske en ändring i det berörda bolaget, och det kastet ska inte (absolut inte ensam åtminstone) Bianca stå för bara för att hon frontar bolaget som reklampelare. Vart är alla dessa påhopp mot Intimissimis chefer eller översta ledning?

  Angående att hon borde ”lämna”: Man är bunden av avtal med strikta klausuler beträffande utträde, och med de avtal som rör Bianca, alltså i miljonklassen, är det inte bara att lämna från ena dagen till andra. Trots kriser. Det kräver att en de facto överträdelse från en av parterna har skett, ibland inarbetar man villkor beträffande bad will, men en sådan här granskning (som uppstått av en ”skvallerblaska” pga anonyma anställda) hade troligtvis inte fallit under villkor som berättigat att man från ena dagen till andra åsidosätter sina skyldigheter enligt avtalet. Tyvärr. Så kanske det kan verka som i teorin, men det funkar inte i praktiken.

  Lägg ner häxjakten på henne och ställ de ansvariga till tals istället.

   Om man känner sig trakasserad/illa behandlad/mobbad på sitt jobb och väljer att medverka i media, är det väl rätt naturligt att vilja vara anonym utåt. Journalisterna som granskat har självklart koll på personerna som lämnat dessa uppgifter – både deras identitet och verifikation av att uppgifterna stämmer (kan ske genom t.ex. skärmdumpar, dokument, inspelningar osv). Helt oavsett om man anser att Bianca har ansvar eller ej, förminskar man ju onekligen de anställdas upplevelser när man klankar ner på att de är anonyma och kallar tidningen för ”skvallerblaska” i samband med att man kommenterar granskningen.

   Bianca är ambassadör för märket, inte bara reklampelare.

   Jag tycker snarare att hur företaget låter Bianca ”ta smällen” som om det vore hennes fel tyder på att de 13 anonyma anställdas berättelser är sanna! Om de behandlar deras brand ambassador så här illa, ja då behandlar de garanterat de butiksanställda lika osympatiskt. Intimissimi gömmer sig bakom alla Bianca-rubriker och det är så fult av dem då de tjänar otroligt mycket på att ha henne i deras kampanjer men låter henne ta kritiken. Deras krishantering är pinsam.

   Varför skulle Bianca på något sätt vara ansvarig för hur Intimissimi behandlar sina anställda? Det verkar ju lite långsökt eller hur?
   Att de tretton som klivit fram väjer att vara anonyma gör det hela inte mindre trovärdigt. De berättar om sin upplevelse och hur deras arbetsgivare har fått dem att känna.
   Vad som står i hennes avtal är jag rätt säker på att du inte har någon insyn i. Det har inte jag heller.
   Bianca och hennes manager Vansessa har helt enkelt inte gjort sin hemläxa och har dessutom överskattat Biancas popularitet och svängrum. Varje val, varje affär innebär en risk. En rutinerad person kollar upp företag man tänker göra affärer med. En rutinerad person hade börjat ställa frågor när hen upptäckt att Intimissimi inte har kollektivavtal.
   Sen kan man också ha en åsikt om Biancas moraliska ansvar mot sina följare. Följare som faktiskt vittnar om att de drömmer om att få träffa henne. Arbetsmiljön är Intimissimis ansvar och enbart deras. Men att hennes unga följare väljer att arbeta just där beror på att deras idol Bianca är företagets ambassadör.
   Att folk säger vad de tycker är väl knappast att likställa med häxjakt.

  Förväntan att Bianca ska vara enhälligt ansvarig för att ta ställning och påverka arbetsmiljön på Intimissimi är ungefär samma sak som att Camilla skulle vara enhälligt ansvarig utåt att ta ställning och aktiv ståndpunkt mot Life of Sveas historiskt dåliga arbetsmiljö i hennes roll som representant för en av deras största kanaler via Nyheter24… (som ägs av Life of Svea).

  Kan vi inte börja fokusera på personerna som faktiskt är problematiska på riktigt? T ex de som ligger bakom dåliga arbetsförhållanden i detaljhandeln generellt, grundläggande orsaker till skeva kropps- och utseendeideal samt varför nepotism i alla branscher kan verka diskriminerande?

  När jag började läsa den här bloggen var riktningen ”Mindre skvaller och mera granskning”. Idag består bloggen av 98% skvaller/spekulationer och kanske 2% granskning. Trist och antagligen ett resultat av det som driver trafik och intäkter.

   Har någon menat att Bianca skulle vara ”enhälligt ansvarig för att ta ställning och påverka arbetsmiljön på Intimissimi”?

   Eller är det som diskuteras snarare huruvida influencers (Bianca) har ett visst mån av ansvar att ta ställning när det framkommer missförhållanden inom varumärken de är ambassadörer för?

    Så tänker jag med. Vikten av att ha på fötterna, vara påläst, både när man ingår avtal, är ambassadör för ett märke, samt uttalar sig ang.situationen. Tror många är ”upprörda” över hittepå uttalanden och de kovändningar hon ständigt gör, för att komma undan kritiken. Ärlighet är en bristvara. Tycker det är sunt när både hennes unga följare och andra reagerar på dessa hittepå uttalanden, där huvudfokus ligger på me, myself & I & damagecontrol, istället för det verkliga problemet, de undermåliga arbetsförhållanden företaget uppenbarligen har. Hade hon direkt sagt tex. att, vet ni vad, detta är inte ok nånstans och jag väljer att avsluta mitt samarbete när kontraktet gått ut, så hade hon förmodligen setts som både modig, empatisk & med ett genuint intresse för andra människors väl & ve och inte som om hon bara har sina egna intressen för ögonen-intäkter.

  Var ju inte riktigt bara så hon skrev, hon skrev att hon hade fått information om att arbetsförhållanden är goda. Och att de efter allt som kommit fram just nu har en tät dialog med företaget. Så du borde kanske publicerat hela svaret och inte bara rubriken.

  Fast stopp ett tag. Citatet om att arbetsförhållandena är goda är rykt ur en fullständig mening där hon säger ” Vidare har vi fått information från samtliga samarbetspartners att arbetsförhållanden är goda, så även i detta fall”. Jag säger inte att de INTE har bra arbetsförhållanden för det vet jag ingenting om och jag tycker definitivt att man ska ta vittnesmålen på fullaste allvar, men om man ska hålla Bianca skyldig i detta får hon ju åtminstone citeras rätt. Du som är så noggrann med att det går rätt till möt det gäller väldigt mycket annat bör kanske vara noggrann här med, även om jag har förstått att du inte är Biancas största fan.

  Har inte Bianca någon public manager eller vad det nu kan heta, någon som ansvarar för att sköta kontakt med företag, press, se till att hennes varumärke är skyddat t ex.

  Här kan hennes varumärke påverkas negativt och då borde istället kontakt ske med företaget och krav ställas eller eventuellt bara inte förlänga samarbetet och sen gå ut och meddela detta.
  INTE att Bianca som person skall gå ut i media och på något vis ta ansvar för att förändring skall ske.

   Jag undrar om det är medvetet att Bianca inte har en PR person som hanterar frågorna åt henne. För en stor anledning till Biancas framgång är närheten till följarna, och om hon har en PR person så distanserar hon sig från allmänheten. Bara en teori.

  Om man känner sig trakasserad/illa behandlad/mobbad på sitt jobb och väljer att medverka i media, är det väl rätt naturligt att vilja vara anonym utåt. Journalisterna som granskat har självklart koll på personerna som lämnat dessa uppgifter – både deras identitet och verifikation av att uppgifterna stämmer (kan ske genom t.ex. skärmdumpar, dokument, inspelningar osv). Helt oavsett om man anser att Bianca har ansvar eller ej, förminskar man ju onekligen de anställdas upplevelser när man klankar ner på att de är anonyma och kallar tidningen för ”skvallerblaska” i samband med att man kommenterar granskningen.

   Skulle vara svar på en kommentar ovan.

   Håller helt med. Att vara ung och våga sätta ner foten när det finns missförhållanden på en arbetsplats krävs mod och vi behöver mer sånt, inte förminska deras agerande eller det faktum att de önskar anonymitet. Det är en konsekvens av management by fear och tyvärr är det så det fortfarande ser ut på många företag.

  Universumet är igång igen…injicerar vitaminer genom venen.
  Läsare ifrågasätter, möts av ilska från den kunniga och genomtrefliga Mona.

  Såg första delen dokumentärserien av ”Imperiet” skulle kunna heta ”Dansen kring guldkalven”. Känns som hon utnyttjats maximalt för att dra in pengar till en massa människor. Det som hon brinner för mest – smink- det har sålts mot sin vilja. Tycker Vanessa bara talar om duktig Bianca är och då är det bara utnyttja det till tjäna pengar på reklam det som också kallas ”samarbeten”, hur går samarbetet till? Jo Bianca säljer, bara genom sin person och det ska utnyttjas maximalt och hon ger max, så att alla ska vara nöjda.

   Fattar inte varför hon sålde Caia – nån som kan berätta varför?

    När man är 4 st ägare så blir det ju majoritetsröstning

   Mycket nyfiken på hur Bianca har blivit tvingad att sälja. Kom det ett gäng bandidos hem till henne och hotade henne och resten av klanen Wahlgrens? Skulle inte tro det. Bianca sålde helt av egen fri vilja. Hon kunde ha suttit kvar med hela sin post om hon velat. Men hon fattade ett beslut som dessutom gav henne ett rejält klirr i skattkistan.
   Sen hade det aldrig funnits något Caia utan de övriga ägarna.

    Hon säjer att hon inte ville sälja.

     Och ändå sålde hon. Bianca ägde mer än 10% av aktiekapitalet. Det är enbart möjligt att tvångsinlösa om hon ägt mindre än 10% vilket hon inte gjorde.
     Så frågan är varför sålde hon om hon inte ville. Det hela låter som en efterhandskonstruktion.

      Hon ville inte sälja, men gjorde det, för att någon annan eller några andra ville det. Någon/några ville ha loss pengar.

  Jag tycker att vi behöver se det som att Bianca tas upp då hon är ambassadör,inte bara modell, för företaget och använda av bolaget för att rekrytera anställda. Den sk häxjakten på Bianca existerar inte utan de anställda har ju bett henne om hjälp med att påverka bolaget och då blev det första svaret (säkert skriven av en pr-firma) konstigt. De man jagar för de anställdas skull är cheferna. Vrid inte historien så att allt handlar om att Bianca är oskyldig (ingen har sagt att hon är skyldig) och de anställda hamnar i status quo.

  Influensernätverk och PRpersoner som Vanessa. Är det inte de som ska säkerställa ”att det blir bra”? Just i det här fallet hade det kanske varit svårt att upptäcka tidigare iom att det grundar sig på vittnesmål men i andra fall som exempelvis Pernilla Wahlgren… Har de här nätverken ingen som helst compliencefunktion?

  @Camilla Jag antar att du läst samma svar som jag har och ändå så väljer du att plocka tre ord ur sitt sammanhang. Jag tycker det här är problematiskt Camilla, på riktigt. Du vänder dig till en bred publik, en del är unga och en del är säkerligen lägre utbildade och andra orkar inte vara källkritiska. Du utger dig för att vara en granskare av influensers branschen och ändå så vinklar du dina inlägg. Vem ska granska dig?

  Så här står det i ”AI svaret”

  De har alltså _fått information om att arbetsförhållandena är goda_ de för också _ en dialog_ det betyder om man arbetar med lite läsförståelse, att de är inte helt övertygade och vänt sig till företaget för mer information.

  ” Vi har en löpande dialog med samtliga våra samarbetspartners gällande allt som rör varumärke och bolaget, varav arbetsförhållanden är en del av detta och givetvis en viktig fråga för oss. Vidare har vi fått information från samtliga samarbetspartners att arbetsförhållanden är goda, så även i detta fall. Då vi värdesätter denna typ av frågor har vi även en tät dialog med nämnt företag för att få mer information samt deras syn på den granskning som gjorts. Vad gäller mer specifika frågor gällande detta får vi hänvisa till företaget i fråga.”

   SMSet som du citerat är på ren svenska bara floskler eller snömos om du föredrar den termen istället. Den säger absolut inget utan är klassisk damage control. De saker du tycker säger något är klassiska floskler och god dialog är en omskrivning för antingen, ”vi är väldigt osams” eller ”vi pratar över huvud taget inte med varandra. I detta fall är det den senare definitionen.
   Förklara gärna hur man förhåller sig källkritiskt till ett SMS som antagligen skrivits av Vanessa som är part i det hela? Eller menar du egentligen att du inte håller med om CGs tolkning och tycker att hennes tolkning är orättvis?
   Camillas publik är bred det har du rätt i och den är uppfriskande heterogen i denna annars sorgligt likriktade era. Det vädras alla möjliga och omöjliga åsikter, som det ska i ett fritt samhälle där alla har rätt till sina egna tankar.
   Biancas följarskara är å andra sidan sorgligt likriktad och en intervention skulle göra dem alla gott. Tycker att du borde oroa dig mer över alla hennes unga följare som blint litar på Bianca och som lojalt slösar sina pengar på Biancas imperium än att Camilla lyckas omvända en ung troende.

    Ja, det är klassiskt damege control, och ja det är vad en PR person ska göra någon timme efter att en artikel har släppts och man inte har alla fakta på bordet.

    Och ja, jag tycker att CG tolkning är både orättvis men framförallt felaktig. Förstår inte hur någon kan se något annat än det, hon plockar ut tre ord ur en mening som gör att budskapet blir något helt annat än det som skrevs.

    Biancas förhållande till sina följare har ingen plats i den här diskussionen, den handlar enbart om CG sätt att ”granska” influensers. Man kan ha åsikter om det även om man har åsikter om Bianca och hennes följare.

  Jag tror Bianca och dessa kändisar som gör reklam för olika grejer så som kläder, mat medmera skiter fullständigt i hur arbetsvillkoren ser ut för arbetarna bara Bianca och co får sina pengar och det lär va minst nån mille hon får för jobbet

  Kollektivavtal kanske vore något…

   Kollektivavtal biter tyvärr inte på dåligt ledarskap

  Undrar när Kenza åker på sleven. Calzedonia och intimissimi är ju samma bolag. Tror inte direkt det är bättre ställt på calzedonia.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.