Mördarna försökte kontakta ”Ursäkta-podden”Expressen skrev igår om hur de dömda mördarna från Vetlanda är stora fans av  Edvin Törnblad och Johanna Nordströms podd ”Ursäkta”. 
De har försökt skriva till oss, säger Edvin Törnblom i sin podd – och syftar på kvinnorna som dömts till livstid för mordet på Tove, 21, i Vetlanda.

Och försökt ge oss berömmelse och komplimanger. Medan de suttit på sin kammare och mördat en ung kvinna, säger Johanna Nordström i senaste avsnittet av podden.
Edvin Törnblom fyller i:
– Men säg inte det här till dem. Får de lyssna på podd när de sitter inne? Vi vill inte ha kontakt med de här kvinnorna. Vi skickar all kärlek till Toves familj och beklagar sorgen. För det är fruktansvärt det här.

Ja, det är inte alla fans man vill ha, men som man liksom får på köpet. 🤷🏼‍♀️
Jag undrar om jag har någon läsare som uppskattar Bloggbevakning, som jag kanske inte hade trott eller velat ha som återkommande besökare?

73 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  The real hmm?

  Så ledsen för att Tove inte finns mera.

   <3 kände du henne?

    Tror många är ledsna över det utan att ha känt henne, hon dog ju på ett fruktansvärt sätt.

     Ja?

      Jag sa inte att du inte tycker det, men du frågade så jag tyckte det var en annorlunda fråga:) för de spelar ju egentligen ingen roll om personen känner eller inte känner

       Tror personen hakade upp sig på ordet ”längre”, för hade hon funnits så hade man inte ens vetat vem hon var. Men personligen tycker jag inte det var konstigt skrivet. Är också ledsen över det som hände henne, väldigt sorgligt och hemskt.

        Eller förlåt menade ”mera”

    Nej men blir så rörd och ledsen när någon har hela livet framför sig och har stor empati för andra. Kan förstå hur svårt det är att vara anhörig och leva med detta.

   Det mest fruktansvärda är att det finns såna människor som dessa 2. Låt dom ruttna.

  Om dom trott det är något beröm att två mördare gillar deras podd och format så är det ju helt sjukt. Dom har nog absolut tillgång till internet dock speciellt sånt som poddar m.m speciellt med Sveriges gulle gull fängelse

   Oj jag skrev lite otydligt alltså om nördarna tycker det är beröm för deras podd 😅 inte direkt som man vill ha något beröm från mördare

   Kan rekommendera en dokumentär på SVT play om ett fängelseprojekt med utbyte mellan Skandinavien och ett fängelse i USA. Där påpekar dom skandinaviska länderna att själva straffet är frihetsberövandet och att det inte ska ske någon bestraffning utöver det. Den ändrade lite min syn på gulligullandet som du påpekar och att det nog är nödvändigt för alla inblandade att låta just frihetsberövandet vara straffet.

    Kanske det. Men om du lever ett bra liv bakom galler så kanske du inte direkt saknar lika mycket utanför. Sedan kan det ju finnas gränser om dom får Massa permissioner å dra på café och få internet och gymma hela tiden så är de ju inte så olikt livet på utsidan ens.. måste ju finnas ett straff med tycker jag. Ska se det där svtplay programmet

     Grejen är ju att vi fokuserar på rehabilitering i de skandinaviska länderna – Syftet är att återanpassa människor in i samhället. Det finns ju självklart fall av människor som alltid kommer att vara en fara för andra, men enormt många fall av kriminalitet handlar i grund och botten inte om dåliga människor utan om dåliga förutsättningar. Ger man folk en chans att bygga upp någonting – tex studera i fängelset – så ger man dem (och resten av samhället) en chans på att de inte fortsätter vara en belastning för sig själva och andra.

     Det finns otaliga studier på att human behandling leder till lägre återfallsbrottslighet.

      Ja men det passar inte för massmördare, eller folk som våldtar spädbarn osv. Dessa människor vill man inte rehabilitera tillbaks i samhället ändå får dom typ samma behandling. Men jag kan se båda sidorna av det hela.

       Självklart är det så, vissa människor kan inte rehabiliteras. Men diskussionen var ju generell utifrån dokumentären.

      Håller med, dock kan jag tycka att straffen generellt borde vara längre här. Så klart inte USA-style, men längre.

       Ja det håller jag verkligen med om!

      Fast många studier har ju gjorts och nog är det många psykopater som begår hemska brott. Dom saknar känslor och empati för andra människor.

       Ja? Det står inte i motsats till något av det jag skriver?

       Nej var inte riktat till dej utan bara en kommentar.

      Håller helt med dig! Självklart kommer inte alla komma ifrån kriminalitet, och i vissa fall grundar det hela sig i en allvarlig psykisk störning som aldrig kan botas utan endast behandlas. Men jag vill nog ändå påstå att majoriteten kan vända sitt liv till det bättre med rätt hjälp och rätt förutsättningar, och det är ett effektivt sätt att minska kriminaliteten. Jag känner en person som gick från ett av Sveriges värsta fängelser till familjeliv, utbildning och arbete inom vården och kanske framför allt ett icke-kriminellt liv.

       Verkligen

      Nej. Det stämmer över huvud taget inte att ”human behandling leder till lägre återfallsbrottslighet” i Sverige. Läs tillgänglig statistik på Brottsförebyggande rådet:
      https://bra.se/statistik/kriminalstatistik/aterfall-i-brott.html

       Den där länken hade ju dock ingen jämförelse mellan bestraffning och rehabilitering utan endast statistik för Sverige. Vi vet ju inte hur hög andel återfall det hade varit om systemet såg annorlunda ut.

      Många av oss har haft dåliga förutsättningar, det är knappast unikt.
      Tycker att den utbildningen och boende som dessa kriminella får borde gå till de som trots sin dåliga uppväxt osv sköter sig. Jobba med förebyggande istället för att belöna kriminella. Det sänder fel signaler till unga.

       Du som sköter dig får ju också utbildning bekostad av staten? Självklart bör man jobba med att förebygga kriminalitet, men det ena utesluter ju inte det andra – tycker att det är väldigt märkligt att se det som att kriminella belönas för att de inte behandlas som djur, och har också svårt att se hur man kan anse sig ha fått en sämre deal än den som sitter i fängelse för att man själv lyckats göra något bättre av sitt liv.

       Det gynnar ju alla om kriminella får hjälp och slutar begå brott. I de flesta fall släpps de ju ut igen. I annat fall få vi kanske börja låsa in alla för resten av livet.

      Tro mig, det funkar för det mesta inte alls. Bristande konsekvenstänk och impulskontroll kan man inte rehabilitera bort. Mvh/ jobbat inom rättsväsendet

       Är det bättre att behandla dem som djur som de gör i USA så de kommer ut ännu värre än de kom in?

        Måste det vara antingen eller? Vi kan väl bli hårdare utan att bli Iran liksom. 🤦‍♀️

     Fast tänk efter. Tänk ha din dag styrd över, dag ut och dag in. Inlåst varje kväll (antar jag?). Sitta inne med en massa dårar i en ful omgivning. I åratal. Kanske alla dina bästa år. Nä fy fan. Förespråkar inte heller gullegull men skulle få panik ändå personligen.

      Fast dom får ett bra rum med tv tillgång till internet, gym ibland permissioner m.m. Vissa har levt usla liv kanske till o med hemlösa på utsidan.

      Det borde vara ett ordentligt straff att vara inläst

       Jag har hört att de även får gymma, spela tv-spel osv därför att understimulerade fångar leder till problem på anstalten.

        (Säger inte att det är så, jag har bara hört detta, eller att jag är för massor av permissioner osv.)

         Ja, det finns förstås en tanke bakom att det ser ut som det gör. Man vill ha bästa möjliga utfall – Vilket är välanpassade människor som kan bidra till samhället istället för att kosta, men inte vara en fara för andra. Vi som samhälle mår inte bättre av överfulla fängelsen med syftet att ”straffa” folk så hårt som möjligt, vilket i längden gör dem mer benägna att fortsätta vara kriminella när de väl kommer ut.

          Och är de understimulerade under fängelsetiden så menar man att de är mer benägna att bråka med varandra, skapa konflikter mellan interner eller vakter, göra uppror osv. Vilket man vill undvika och då är det lättare att låta som gymma och spela tv-spel, vara mätta och nöjda typ.

        Tv-spel får man i sådana fall köpa/skaffa själv, inger fängelset står för.

       Nej, det finns inget wifi-nät för intagna på grund av säkerhetsbestämmelser. Man får inte ha mobil, dator, iPad eller andra elektroniska saker som kan användas för att kommunicera med. Anledningen till det är att datorer kan användas för att begå nya brott eller för att ta kontakt med brottsoffer.

        Beror på vilken anstalt du sitter på, säkerhetsklass osv.

       Nu är ju mördarna i det här fallet fortfarande i häkte, om man ska vara petig. Men varken på häkte eller i fängelset har man tillgång till internet. ”Gymmet” brukar bestå av motionscykel och löpband, thats it typ. Så det är ju inte direkt något spännande utbud av underhållning.

      dom får till och5med välja mat som mc Donalds och och om dom vill ha chips, hyra film. sjuste vardagsrum mm som ett vuxen dagis.
      hörde fr en tidigare intagen att det att det var hans bästa 6 mån
      lön, mat och husrum – chill.

       Var satt han och vad satt han inne för?

        eko

       Det är beroende på vilket säkerhetsklass du placeras i. Sex månader är ett kort straff, betyder inte att grövre brott och längre straff har det som du beskriver.

      De har ju valt att göra brottet.

   Fast det är ju fortfarande komplimanger och beröm oavsett vem det kommer ifrån. Och det är väl ganska uppenbart att de inte blev glada över det eller önskar att ha två mördare som fans. Men de kan ju tyvärr inte göra något åt saken, man kan inte bestämma vad någon annan ska tycka.

    Menar alltså att alla kan ge beröm till någon. Men sen är det ju inte alla man vill ha det ifrån.

   Nej, det finns inget wifi-nät för intagna på grund av säkerhetsbestämmelser. Man får inte ha mobil, dator, iPad eller andra elektroniska saker som kan användas för att kommunicera med. Anledningen till det är att datorer kan användas för att begå nya brott eller för att ta kontakt med brottsoffer.

   Nej, man har inte tillgång till poddar när man sitter häktad (de är inte på anstalt ännu, de sitter häktade) Samma sak på anstalt. Inget internet. Det kan göras undantag för vissa intagna som studerar, men då är det studier man använder dator till och aldrig utan att personal är med. Inget privat surfande.

  Vidriga människor. Hoppas de aldrig kommer ut igen.

   Ja, fy fasen. Ren ondska i sin mest koncentrerade form. Ingen som helst visad ånger, bara fokus på ”sitt egna förstörda liv” (uttalat av en av de dömda)

    Helt sjukt och vad var ens anledningen? Inga ord för hur elaka människor det finns.

    I sin mest koncentrerade form? Har du missat EAR/ONS? Bundy? The Toolbox killers? Det är någorlunda mycket mer ren ondska där.

     Tycker att mörda en annan människa, en ung oskyldig fd vän, är ren & skär ondska. Brukar du rangordna ondska, typ, hen halshögg ju bara en person, inte fullt så ondskefullt som den som sköt sin sambo, osv…? Riktigt konstigt i min bok iaf.

   Tyvärr säker ute om 10/12 år. 18 är väl = livstid? Och ofta sitter man bara 2/3. Max

    Livstid brukar väl inte vara tidsbestämt, eller?

    Livstid är obestämt. Efter 10 år i fängelse kan man dock göra en ansökan om att få sitt straff tidsbestämt. Alla ansökningar blir inte godkända, så klart. Men man har rätt att ansöka.

    Inte för att jag är någon jurist men känns väl också som en överhängande risk att särskilt hon medhhälparen frias i hovrätten pga bristande bevis?

     Känns så!

  borde va som i Usa Där Är Det fan i mig hårt 💪💯

   Ja men för hårt. En ungdom nyligen i Santa Barbara körde på en bil i ett street race och föräldrarna dog. Han fick sju år (och tänk amerikanska fängelser…) Men samlar anhöriga underskrifter så han ska få livstid. Jag tycker inte det är ok, hans hjärna är inte ens klar än… :/ Usa är så otroligt inställda på hämnd, tycker vi har en bättre inställning här. Ingen mår bättre av att en 17-åring sitter inne resten av livet eller att någon blir avrättad. Ingen. Det känns bara medeltida.

    Dödade han sina föräldrar och fick sju års fängelse? Är inte det rimligt?

     Åkte han verkligen för mord då och inte typ dråp? Vållande till annans död? För då får de mindre straff.

   Känns obildat eller nysvenskt att inte se nyanser och problem i superhårda straff. Sorry men not sorry

    Håller 100% med! Verkligen läskigt hur faktablinda folk är idag. Långa hårda straff leder inte till minskad kriminalitet. Det är liksom fakta.

   Ja, vad bra det funkar! Lås in unga människor som hade kunnat styras i rätt riktning eller småkriminella tillsammas med hårt kriminella människor, låt de spöa på varandra och behandla dem som att de är smuts värda. Ett perfekt exempel på hur man _skapar_ kriminalitet.

   I mycket forskning brukar det väl komma fram att hårda fängelsestraff gör i princip tvärtom från det som rättssystemet egentligen vill komma fram till? Amerikanska fängelser är inte direkt superhärliga och många sätts i fängelse trots oskyldiga.

   De har jäkligt många fler mord/capita där, är
   det vad du är ute efter?

  Jag tror att man som influencer har följare som man inte vill ha om man vetat vem personerna är. Svårt att undvika ju när man har en öppen blogg eller podd som inte är bakom betalvägg.

  Står inte ut med Edvins ”jag klaaaaaaarar inte, orrrrrrrrrkar inte, jag viiiiiiiiiiiiil inte att det ens FÖLJER oss det är så sjuuuuuuuuuukt. Han kanske är poppis men vem orkar umgås med en sådan person även om han bara är 10% som civil än vad han är i podd så är det ju för mycket åt alla håll. Bonus att man vet allt om hans tarmsystem och är det ett plus på CV´t? Hoppas att han hittar en kille som är lite mer ”på jorden” så att han slipper andas högt uppe i halsen hela tiden. Tips, andas ner i magen, ät hårt bröd, ta Silicea, dridk mer vatten.

   Men lyssna inte på deras podd så slipper du höra honom? Eller va? 😅

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.