Hudfixaren Ram, i en teori om Bianca, Caia och dokumentären

@hudfixaren

@Bianca Ingrosso KÄMPA FÖR ATT FÅ TILLBAKA DIN RÖST❤️

♬ original sound – Hudfixaren Ram

Dessa två inlägg av ”Hudfixaren Ram” är sannerligen intressanta.
Han menar att det framkommer i Bianas dokumentär, att hon är SÅ missnöjd med hur företaget skötts sendan externa investerare tog över 51% av aktierna,  och att hon är tvingad att fortsätta marknadsföra Caias produkter, trots att hon vet att de är av sämre kvalité än de produkter som kom ut innan investerarna kom in. 
Är det fel på mig som inte reagerat på sättet som Bianca upprepar samma sak om och om igen när hon marknadsför företagets olika produkter, eller har vi vant oss vid köpta åsikter som låter ungefär likadant, och tänker inte så mycket mer på det?

Tänk om alla videos som vi kritiserat med ”hur kan varenda produkt vara din favorit!??!!?”, visar sig vara saker som hon varit tvingad att säga i enlighet med ett kontrakt?
I inlägget refererar Ram till den dokumentär om Bianca som nu går på tv, och jag tror spontant inte att Verdune är jättenöjda med det som framkommit i och med den, eftersom Bianca fortfarande är ansiktet utåt för Caia.

Vad säger ni om Rams resonemang?
Är det en tvingad Bianca vi ser, som säger och lovar saker som hon VET inte är sanna? 
Jag undrar hur ofta sådant händer, att en gammal ägare inte vill ha någonting med sitt tidigare företag att göra, kanske för att varumärket sjunkit som en sten på grund av försämringar i kvalité mm?

72 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Pengarna måste in, både för Bianca och ägarna. Inte synd om någon av dem.

  Men alltså antingen får hon väl sälja alla sina aktier då (antar att hon har kvar en del? Inte hängt med helt i den här historien) och ta avstånd eller så får hon acceptera att det var fel beslut att sälja.

   Det är standard att man har kvar åtaganden enligt avtal i tre-fem år efter en större försäljning, i synnerhet om man är starkt förknippad med varumärke och försäljning.

    Ja, så var det för Bella med Löwengrip va om jag inte minns fel?

     Men Bella ägde väl inte aktier i Löwengrip? Bianca äger väl fortfarande en del

      I samband med försäljningen skrev IL på ett kontrakt om att hon under en viss tid skulle fortsätta vara varumärkets ansikte utåt. Hon var dock kanske inte fullt så entusiastisk som Bianca …

       Ja precis som Therese Lindgren också väl. Bianca är nog inte tvingad att vara överentusistisk över ”sina produkter” som hon ju kallar det, det är ju ”hennes företag” och hon kunde ju sälja sina aktier om hon inte gillar produkterna utan bara säger det för ”att hon är tvingad till det”. Nej alltså, sluta dalta med Bianca. Det är inte synd om henne. Hon beter sig ju likadant nu som i början gällande reklam för Caia-produkter.

       Ram är väl en kompis/bekant till Bianca? Tröttsamt med alla som ska försvara Bianca, överhylla och hjälpa till och tvätta rent efter all kritik och lögner. Är Bianca med team rädd att nya produkterna ska få kritik så det ska heta nu att Bianca ”är tvingad” Nej nej köper inte det, hon är pengakåt! Bianca påstår ju dessutom att det är hon som gör produkterna, det är så hon får det att låta så det rimmar ju inte. Hon är kreativ chef har de kommit på nu ju, innan verkade hon själv och Pernilla inte veta vad utan de sa bara att Bianca är chef för chef låter ju stort och bra, men Creative direktor är titeln hon nu fått. Märkligt då att hon inte är nöjd med produkterna. Alltså inget de säger går ju ihop, det rimmar inte. Väldigt märkligt alltihop.

        Håller med, köper inte heller det resonemanget riktigt eller ljuger alltså Bianca om allt då, erkänner hon det nu då? Bianca säger ju i dokumentären att hon bestämmer allt, nyinspelat alltså, hon har slutordet och är väldigt delaktig i alla beslut på Caia säger ju både hon och de andra ägarna. Det tror ju dock inte jag på riktigt eftersom hon är iväg på annat så mycket, det är frisörbesök, fester, fixa naglar, LPG, träffa mamma för WV-inspelning, talkshow, fotograferingar för diverse klädmärken osv.

        Bianca får det ju också att låta som att hon själv gör produkterna. Andra influencer och kändisar skriver och säger ju också ”denna har du gjort bra Bianca” när de visar upp produkter som de fått skickade till sig från Caia. Vissa kallar henne geni också… alltså snälla nån. Jättekonstigt, för de fattar väl också att Bianca inte gjort produkten plus att de är ju flera som jobbar med produktutveckling på Caia vilket för övrigt mest bara betyder välja färger, sätta namn, utseende på förpackningar och testa produkter. Det är så mycket fake och Bianca ska upphöjas, framhävas och hyllas. Det kallas ”Biancas företag” och ”Bianca slår rekord” när det är Caia det handlar om som slagit rekord som i att de hade ökat sin omsättning. Bianca har ju vid tillfällen råkat avslöja en del i alla fall, försagt sig, och det har sagts olika versioner om var produkter tillverkats osv. Det där med ANI jewels, att de vill dölja information, de bröt mot lagen och blev anmälda. Det ska väl någon bortförklara också så det ska vara synd om Bianca typ och inte är hennes fel eller idé. Vanessa och Bianca sa ju olika också förresten – enligt Vanessa kunde Bianca bryta kontrakt när hon vill men enligt Bianca så Måste hon göra saker pga kontrakt sa hon i tv i Wahlgrensvärld. Hmmm

      När det gällde Löwengrip så var det fråga om en tilläggsköpeskilling (earnout) kombinerat med åtaganden från Isabellas sida under en avtalad tid efter försäljningen. Inte så konstigt eftersom företaget var så förknippat med henne personligen.
      Köpet av Caia har säkert liknande klausuler när det gäller grundarna – och förstås i synnerhet Bianca som står för i princip hela marknadsföringen av produkterna.
      Tveksamt dock enligt vad man nu förstått hur mycket hennes titel Creative Director betyder i dagsläget.
      Verdane verkar vara väldigt inriktade på att jobba upp värderingen, make a fast dollar under tiden och planera för en lyckad exit. Det kan bli bingo även för grundarna som har kvar aktieposter i Beauty Icons.

    För att man får sämre betalt för företaget annars, ja. Det är ju inte så att hon är tvingad till att ta den dealen, hon ville ha de pengarna. Hon visste vad hon gjorde.

     Eh nej? Hon ville inte sälja. Men majoriteten, tre av fyra, ville.

     Dessutom en väldigt ignorant kommentar. Man kan inte ”bara” sälja andelar och sen dra, oftast sträcker åtagandet sig till minimum 2 år. I hennes fall, då märket lever på henne, bör det gälla i minimum fyra.

    Det är en förhandlingsfråga och inget man är tvungen att tacka ja till, jag jobbar med såna upplägg dagligen och det finns folk som tackar nej bla av den anledning B pratar om. Men pengarna måste ju in både för B, ägarna och några till, hur skulle de annars ha råd med nya lägenheter, nya kök, resor , villabyggnationer mm.

    Det är ännu viktigare tycker jag att vi som konsumenter ställer mer krav (inte på B alltså utan generellt) på vad det är vi köper, nu har jag inte sett videon men stämmer det att det är sämre kvalité på produkterna nu så är det mer upp till oss köpare om vi skall fortsätta handla.och stötta den typ av verksamhet.

    Å andra sidan…hade jag varit en av ägarna och säljaren yttrar sig såhär….ja då hade vi haft ett allvarligt snack med B.

  Bianca framstår som en person som vill skapa det hon själv gillar. Om ägarna inte anser att vissa ändringar, kanske detaljer?, är nödvändiga eller relevanta är det klart att Bianca kan bli missnöjd och besviken. Hon har ju skapat detta märke (tillsammans med tre andra) och är ansiktet utåt. De som känner till Caia förknippar det med just Bianca. Kan ju lätt bli att hon känner sig utnyttjad och använd. Ägarna vet ju att produkterna kommer sälja oavsett kvalité (till viss del) eftersom det är just Bianca som är ansiktet utåt. Förstår att hon ångrar försäljningen.

   Tror knappast hon ångrar pengarna dock.
   Man kan inte få smöret och ha kvar pengarna man skulle köpt det för
   (franskt talesätt).

   Om Bianca skulle sluta helt med Caia, undrar om folk hade fortsatt köpa i samma utsträckning, jag tror typ inte det?

   Precis. Folk verkar inte alls förstå hur såna här avtal reglerar personerna ifråga och deras beteende. Dessutom ville Bianca inte sälja andelarna, men övriga ville casha in på bolaget/henne (inklusive Vanessa, som sedan intog en passiv roll i bolaget – intressant).

   När tre av fyra aktieägare (en majoritet) vill sälja, då är du mer eller mindre tvungen att godkänna läget.

   Hon visar tydligt att hon inte mår bra av att de styr och ställer allting och att fokus är så mycket på siffror och försäljning.

   Jag tror inte alls att detta var hennes ambition, men dessa avtal brukar ha strikta klausuler om att man inte får lämna bolaget i minst 2 år. Eftersom bolaget säljer så bra just på grund av henne är det säkerligen fler år i hennes fall.

  Jag köper dock Caia och det är grymt. Sitter som en smäck hela dagen och ger jättebra resultat. De förtjänar att bli hypade tycker jag.

   Borde bara satsat på smink ej hudvård, det kräver väldigt kunniga personer bakom kulisserna

   09.09 vilken av deras produkter menar du? Och på vilka sätt är dom bra. Utveckla!

    Vad aggressiv du låter?

     Tänk vad olika man läser in känslor i text.

     Ofta när någon konkret och tydligt efterfrågar något, utan att fylla ut med andrar ord, så uppfattas det som kallt och fyrkantigt.

     Jag tyckte kommentaren var ”rimlig” och är faktiskt också nyfiken på vilka produkter hen menar.
     Med det sagt hade jag kanske skrivit annorlunda, men det beror ju på att vi är olika som människor.

    Står ju att de sitter som ett smäck och ger jättebra resultat. Nu är inte jag anonym ovan men att sminket sitter bra och med bra resultat brukar vara sådant som gör mig nöjd i alla fall.

     Fast det är inte bättre än andra sminkmärken men CAIA är dyrare däremot. Vill ni ha glowig foundation som även är hudvårdande så kan ni lika gärna köpa Lumenes eller Isadoras för det är typ exakt samma som dewy drops bara det att de satt olika namn på produkterna.

      Exakt så jag tänkt också ”kan lika gärna köpa detta för samma pris” Har köpt bland det dyraste sminket och inget har tyvärr gett lika bra hållbart resultat som Caia. Sen såklart har alla olika hudsorter. Men för mig funkar deras märke superbra. Sen såklart köper jag inte allt smink där utan vågade testa enstaka produkter som visade sig vara en fullträff.

    Deras BBstick tex sitter jättebra hela dagen och ger ett jämt resultat. Lätt och snabb att applicera. Samma med concealer och brunpuder. Ögonskugga har de fina färger men det kan man köpa hos andra märken också. Köper mycket annat smink men deras basprodukter rekommenderar jag verkligen

     Tack för tips, hade lätt köpt deras bb-stick men tycker det är för mycket pengar för en bb-cream, även om det inte är riktigt lika överprisat som bronzern.

      Jo jag håller med, det är dyrt. Därför känner jag att jag kunnat köpa annat dyrare smink. Men deras produkter håller faktiskt hög kvalitet till priset. Sen kanske man inte köper allt, man får plocka ut guldkornen!

      Dock är den mer foundation än bb cream. Bb creams är väldigt lätta men det är absolut inte BB-stick. Det är en foundation som lägger sig väldigt fint på hyn.

   Jag håller med dig! Det smink jag har testat har varit riktigt bra ⭐️

   Har testat: BB-sticks, Dewy drops, blush stick och that dewy look setting spray (detta är bra men luktar tyvärr för mycket för min smak).

    Här är en till som håller med! Jag har ett stort smink intresse och har testat det mesta. Jag testade Caia mest för att se om det verkligen är bra eller om man är anti märket pga Bianca. Jag har bytat ut en del väldigt dyrt smink mot Caia produkter och jag är verkligen petig.

     Kan ju också vara så att du faktiskt är en av ägarna på Caia/Verdane som gynnas av att Caia säljer bra och därför skriver så här, det vet vi ju faktiskt inte. Säkert så har någon på Caia tagit tillfället i akt och gjort reklam för Caia här i kommentarsfältet när det skrivits inlägg om Caia eller Bianca dvs skriver positivt om Caias produkter och att det är det bästa hen använt osv och så kan det vara nu också. Just saying.

      Haha men va? Tycker också om många av Caias produkter och är inte ägare/anställd på företaget.

      Jag jobbar eller äger inte Caia? Tycker bara produkterna är bra och ville vara motvikt till vad som skrevs i inlägget haha

  Alla som någonsin gör reklamarbete gör det ju med positiva reviews. Vore jättekonstigt om Bianca skulle marknadsföra en produkt med att säga ”den här är inte min favorit, kvaliteten är inte på topp, men köp gärna!”

   Nej så behöver hon ju inte säga MEN hon överhyllar ju alla produkter, hon älskar allt mer än något annat och allt är det bästa i världen och det bästa som finns på marknaden – så ser man sällan andra göra reklam, och det är inte trovärdigt fast en hel del går på det ändå, tyvärr. Bianca vill ju tjäna så mycket pengar som möjligt, hon vill sälja så därför säger hon så. Sedan lismar hon med sina följare att de betyder allt och hon älskar dem, sina systrar som hon kallar dem. Sådant fungerar, på barn och naiva personer, men inte alla som har mage att hålla på så men Bianca gör det. Man föredrar ju ändå ärlighet. Money talks så är det.

    Lite världsfrånvänt att tro att Bianca är unik i att vilja tjäna pengar eller överhylla produkter från sina egna företag. Dessutom är det ju onekligen trovärdigt om det säljer, tror inte hennes miljoner enbart kommer från barn och naiva personer, snacka om att se ner på andra människor.

     Fast det är väl ingen som sagt att Bianca är unik i att vilja tjäna pengar men hon överhyllar och hypar produkter på ett ganska udda och eget sätt. Jag har åtminstone inte sett någon annan bete sig som hon men det finns säkert en del yngre som gör så, som tagit efter Bianca kanske. Pernilla W har blivit lite så på senare tid och även Amanda Schulman men i övrigt är det en nästintill övernaturlig maaagisk kärlek Bianca verkar känna nästan så man dööööööör alltså. Det är väl ändå naivt att tro att allt är det absolut bästa i världen och på marknaden, och att tro på att Bianca älskar dem på riktigt. Alla produkter älskas inte av alla som köpt och eftersom det säljs online bara så säljer ju reklamen så att säga, och pengar sparas in till företaget på så sätt därav kan det bli större vinst. Själv förstår jag inte att folk köper smink och parfymer online, det är galet i min värld.

      Förtydligar, naivt att tro att Bianca älskar sina följare på riktigt alltså, klart hon älskar dem på ett sätt för att de hjälper henne att bli rik och för att de öser beröm över henne och får henne att känna sig älskad och som en superstar. Och det är möjligt att hon typ älskar produkterna men att precis allt är det allra bästa och absoluta favoriten är lite märkligt. Och att hon skulle vara tvingad när hon bedyrar sin enorma kärlek så oerhört har jag svårt att tro men gör hon det så är det ju oerhört falskt å andra sidan.

  Jag är säker på att han har rätt i sin teori ?

  Är det bara på min mobil (samsung) som man ser inläggen som rena textlänkar istället?
  Har inte tiktok, men brukar se sånt här inbäddat istället för i länkform

   Alltså den där Rams inlägg. Jag är visst tröttare än jag trodde.

   Du behöver inte ha konto på Tiktok men du kan installera appen och söka på ”hudfixaren”.
   Går även att kolla på webben (tiktok.com) och söka på ”hudfixaren”.
   Konto på Tiktok ger fler möjligheter att söka och se inlägg men det fungerar utan konto om man bara vill kika då och då.

   Samma för mig! Jag kopierade länken och tryckte på ”öppna länk”, så fick jag upp videorna utan att behöva installera tiktok.

   Samma problem med iPhone idag

  Så viktigt jobb du gör Camilla, är det ngn annan som granskar influensers? Det är ju de absolut viktigaste marknadsföringskanalerna idag och behöver granskas stenhårt.

  När kaoz-Katrin köpte baddräktsföretaget Love By Lola, och sedan använde det gamla Instagram-kontot utan den tidigare Yessica Thors kännedom, var inte heller särskilt lyckat. Det blev inte bättre när Zytomierska stämdes när köpeskillingen uteblev. Så. Oväntat.

   ja det var en märklig historia, lever de där plaggen ännu tro?

  Men varför sålde hon från första början? Det var ju inte så att det var kris och hon behövde pengar som i blondinbellas fall

   Antagligen för att pengarna lockade, hon ville bli rik och det blev hon precis som de andra ägarna som sålde sina delar. Mycket vill ha mer.

   För att de är 4 personer som startade företaget. Micke och Jepser ägde mest procent och när de plus Vanessa ville sälja så hade inte Bianca något val.

    Klart hon hade ett val. Hon kunde suttit kvar med sin post. Man kan bar tvångsinlösa vid lägre ägande än 10%. Håller på och försöker bli av med en minoritetsägare som vägrar sälja så visst hade Bianca kunnat säga nej. Det var nog pengarna som lockade.

  Ja, under ett annat varumärke, @dsaint.se KZ gör mycket reklam för sina bikinis och det är total utförsäljning enl KZ instagraminlägg. Så det var nog ingen bra affär för henne!

   Blev lite fel, svaret var till anonym 9.58 samt AI The Real AI 10.03

    Tänk om alla anonyma hade namn, hur mycket enklare skulle det inte bli?

     Fast vaddå? Skånetös postade sin kommentar som ett nytt inlägg – vad har det att göra med att flera har Anonym som nick?

      Antar personen menar att man hade sluppit skriva klockslag isåfall

    Egentligen så var det väl ett dumt beslut att sälja, hade de väntat ännu längre hade de ju tjänat ännu mer pengar på att sälja? Vet inte hur mycket procent Bianca och Vanessa äger nu men de blir ju fortfarande rika på det. Tror absolut inte Caia hade gått bra om Bianca hade sålt av allt, varumärket är så starkt förknippat med henne samt beroende av hennes marknadsföring.

   KZ som betett sig fettfobiskt x antal gånger, dvs allt över hennes storlek är stort enligt henne, köper ett inkluderande varumärke och gör sen mest reklam för hennes egna storlek tillsammans med sin otrevliga attityd var som en garanti för att dra företaget i graven tänker jag.
   Nu tycker jag ju själv inte om designen, men den var ju bevisat uppskattad i Sverige

    Anna Book gjorde reklam för Katrins badkläder ett flertal gånger. Anna B har inte samma storlek som Katrin.

     Det var innan och direkt efter KZ köpte varumärket.

  För ordningens skull – Verdane – inte Verdune.
  Ja, det är mycket vanligt att köpare kräver vissa åtaganden från säljarens sida. I dokumentären fick man ju också se när de skulle underteckna avtalet och det sas tydligt att de undertecknar i egenskap av representanter för bolaget samt personligen, eftersom de har vissa personliga åtaganden. Så det är väl smäller man får ta när man lyckats sälja sitt relativt nystartade bolag för en ansenlig summa pengar 🙂

   Ja, Caia är inte ett stålverk eller en cellulosafabrik om man så säger 🙂

  Såg det med, så fruktansvärt 🙁 ? Skickar alla mina tankar till syskon och föräldrar. Att ett knä ur led kan leda till döden 🙁 Sån maximal otur.

   Men är det knät som har lett till hennes död? Hur dör man av ett knä ur led (uppriktig fråga)?

    På Instagram skrev dom om en blodpropp.

  Egentligen så var det väl ett dumt beslut att sälja, hade de väntat ännu längre hade de ju tjänat ännu mer pengar på att sälja? Vet inte hur mycket procent Bianca och Vanessa äger nu men de blir ju fortfarande rika på det. Tror absolut inte Caia hade gått bra om Bianca hade sålt av allt, varumärket är så starkt förknippat med henne samt beroende av hennes marknadsföring.

  Läste Satus inlägg igår, har följt i flera år sporadiskt. Blev så bestört, en ung flicka som jag inte ens känner men jag tänker på det hela tiden ? så otroligt hemskt.

  Har inte och kommer inte lägga en krona på Caia finns liksom ingen anledning, finns så mycket bra smink och hudvårdsprodukter redan.

  Om Bianca har 67 olika produkter och hon älskar alla och alla är jättebra så vet jag inte vad jag ska tro. Jag hade nog köpt hellre någon produkt där man får veta på vilket sätt produkten är bra. För en produkt för huden är inte lika bra för alla typer av hud.

  Så det där med att älska en produkt och att den är den bästa är lite fattigt uttryckt för min del. Men produkterna kostar ju desto mer så det kanske jämnar ut sig.

  Jag orkade bara se två minuter av den där dokumentären, den var så tråkig. Och då ser jag både Biancas vloggar och WV.

  Har jobbat på flera bolag som ägs av riskkapitalbolag och har aldrig varit med om att de vill detaljstyra. Absolut att riskkapitalbolag har mål som ska nås men i videon låter det ju som att Verdane har tagit kreativ kontroll. Har förvisso inte sett dokumentären men det borde väl fortfarande vara ursprungsgänget som väljer färg och sånt på sminket?
  Sen har säkert Verdane krav på att bolaget ska vara välskött och ha rutiner men har svårt att tro att de vill detaljstyra produkterna.

   Som jag förstår det av dokumentären har de krav på hur många produkter som ska lanserar per år, för att komma upp i en viss lönsamhet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.