JLC om kritiken mot ”Paow och Only Fans-avsnittet”

Trion som utgör JLC gör allt möjligt typ av innehåll, som de antingen är nyfikna på eller som de tror skulle generera en bra video.  Bara för att de göra ett klipp med Paow, så betyder det inte att de stöttar Only Fans, utan de vill göra en video som de tror kommer uppskattas och få spridning. 
Om de hade gjort en dokumentär om seriemördare så betyder ju inte det att de stöttar seriemördare. Så klart!
Antalet frågor de ställer är för att de inte vet någonting om Only Fans, men inser samtidigt att det här är någonting som många är intresserade av, och vill veta mer.
Vi hade ju med Paow i ett poddavsnitt för att nyfikenheten på henne och hur hon lever är stor, och ska inte tolkas som att vi tycker att alla där ute också ska starta ett Only Fans-konto.

Här tycker jag man borde skilja på kreatörer och content.
Det är absolut en ganska krokig gräns att göra så, men givetvis kommer JLC ha med Paow om de tror att det kommer generera uppmärksamhet.
I sin video försöker JLC medla mellan Paow och Josefine Ottosson, som råkat i luven på varandra, och trion funderar över om de helt uteslutande ska arbeta med att lösa influencer-konflikter istället.
Kanske borde de ordna ett rap-battle mellan Olof K och Joakim Lundell, för att få deras konflikt ur världen, samtidigt som frågan väckts om vem som egentligen har ”störst pattar”.
Är det Olof K eller KattPaow?

Alla som upprördes över veckans video från JLC kan kanske bli lugnade av att trion lovar att bara publicera  ”säkert” innehåll den närmaste tiden.
Om sockervadd och annat. 🙂

Vad tycker ni om deras (och/eller mitt) resonemang? 

74 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag tycker absolut att dom kan göra videos likt detta, men frågorna kunde absolut vara av en mer ifrågasättande karaktär och inte bara stryka medhårs. Hon fick det att verka så lätt att tjäna pengar, men vad gör ”yrket” med självkänslan? Gränserna för vad som är okej att göra skjuts fram hela tiden..

   Jag förstår vad du menar, men tycker inte att allt behöver vara så granskande hela tiden. Självklart skall det finnas granskande media, men åtminstone jag själv hade mått jätte dåligt om allt var granskande, alltid. Jag har ett rätt tufft jobb och sociala medier är för mig ett sätt att slappna av och bara vara. Utöver det tittar jag självklart på nyheter, granskningar osv – men det är liksom mitt ansvar att hålla mig uppdaterad och söka information. Ingenting jag skall bli trackad på när jag läser här eller kollar jlc

    Håller helt med i bland är lättsmälta skarr just som man behöver! Nog med elände som det är ändå.

   Fattar vad du menar, men håller även med att allt inte behöver vara granskande och att man inte alltid behöver ta ansvar för alla. De är ju heller inga journalister och vet hur man ska intervjua för att verka oberoende och opartisk.

   Vet inte. Måste också finnas utrymme för folk att uttrycka sig- man kan ju inte kräva att paow ska tala illa om only fans eller säga det ger henne dålig självkänsla om hon nu inte tycker det.

   Tycker dom inte tar ansvar. Sedan varför håller Paow på med onlyfans om det skulle förstöra hennes självkänsla.? Jag tror hon gillar vad hon gör och pengarna hon tjänar på det.

    Jag tror att hon tycker att det är ett okej jobb men det är pengarna som styr. Hade hon tjänat samma pengar på Instagram och att blogga så tror jag att hon hade valt det.

  Men man behöver också känna sin målgrupp liksom. Om man främst gör flams och trams som tolvåringar tittar på så kanske det inte är lämpligt att göra videor om OF. Eller vara nakna på sin promobild, för den delen.

   Deras målgrupp är inte 12-åringar

    Är det inte 13-årsgräns på youtube?

     Innebär det att inga under det kollar? Är fullt av 10 åringar på tiktok trots åldersgräns och 13 åringar är också barn.

      Och det ska kreatörer behöva tänka på? Lägg skulden där den hör hemma – på föräldrarna. Löst.

    Vad är det då? Många unga kollar på dem.

  Nu tigger Universumskan återigen denna gång till Cissi Wallins skadestånd på 150 000 kr hon ska betala till Virtanen. Detta ska CW betala själv då det är hon själv som är orsak till detta eller så kan väl Mona betala ur egen ficka. Hon stänger även kommentatorsfältet på sitt tiggeriinlägg bara det det är stor red flags. Camilla det dags att du börjar granska denna Mona, på samma sätt du granskade Bella. Detta oseriösa tiggeriet är inte normalt nånstans och det ska uppmärksammas ordentligt. Hon har kommit undan alldeles för länge med detta oseriösa beteendet, samt lurat både vänner och läsare på ganska mycket pengar och via privata insamlingar.

   Tycker bråkar mellan Jocke och Olof är läskigt. Känns som att det nu kan komma att sluta hur som helst.
   Varför åkte ens jocke till marbella ? Visste han inte att dom va där ? Menar, finns ju andra ställen att åka till.

   Tycker inte ett skit synd om Cissi. Verkligen inte. Hon kan betala själv.

   Är Cissi Walin också en influenser på nätet? Har ingen aning. Har naturligtvis klart för mig om hennes förtal av Virtanen och det som hände före det. Har hon IG eller blogg. Och hur är hennes content, är det vuxet och intressant eller mer åt flamshållet? Intresserad av vad andra tycker om henne så därför frågan. Vilka är det som följer henne? Feminister kanske.

    Hon raderade ju allt gammalt innehåll för att bli CISSImusic. Blev ju inte så mycket gensvar på de inläggen och låtsläppen så hon fortsätter med slöa spaningar på samtiden om för små bikinis, att hon glömmer packa tjocktröjor osv varvat med selfies och sminkningar av MUA:s.

    Kollar alltid hennes konto, Anna Book, My Martens, Vardagsrasimen, Kajjan och Kroppsrespekt. Underhållande.

     Avföljde när det blev musikkonto

     Toppen, ska kolla upp dessa. Boken och My kollar jag redan men de andra vet jag inget om. Än.

      Mest att de är så höga på sig själva och sina takes på allt.

   Ja det är en väldigt märklig person. Hon blir arg som ett bi på sina följare om de inte köper allt hon skriver.

  Snyggt när skribenten uppenbart kopierat deras egen text men glömt att byta pronomen från vi till de halvvägs igenom.
  ”Det är en gratis blogg!” Ja, men vi betalar med vår uppmärksamhet och Camilla tjänar grova pengar på annonserna. När hon ändå valt att göra det här till sitt heltidsjobb kan man förvänta sig lite mer ansträngning.

   Hur menar du?

   Är väl ingen kopierad text med i inlägget eller något som är skrivet av dem överhuvdtaget ?

    Nä, jag fattar inte riktigt…?

   Menar du det här ”vi:et”?
   VI hade ju med Paow i ett poddavsnitt för att nyfikenheten på henne och hur hon lever är stor, och ska inte tolkas som att vi tycker att alla där ute också ska starta ett Only Fans-konto”

   Alltså ”VI, i VÅR podd” som ligger under Nyheter24 – och som hade Paow som gäst förra veckan.

    Aha! Japp, det jag menade, då backar jag och tar tillbaka! Tycker jag sett sådana texter förut så trodde det var det igen.

   Det är lite otydligt att första stycket är ett citat/återberättande av vad JLC säger, det låter som att det är du Camilla som skriver din åsikt. Tog ett tag innan jag fattade.

  Nu kanske jag är jättekorkad men vad är egentligen problematiskt med onlyfans? Porrbranchen överlag absolut, stöttar inte det överhuvudtaget. Men onlyfans är väl på tjejernas villkor åtminstone?

   Ett av problemen som ofta nämns är att de som håller på med OF flyttar fram gränserna hela tiden. Börjar med att visa en tutte och slutar med DP typ.

    Ah! Och jag vet inte ens vad DP betyder. Ska inte googla.

     Ta pillevippen långt ner i halsen

      Nej, det är deep throat. Dp är double penetration dvs bli penetrerad av två pillevips samtidigt.

       Pillevips haha!

       Ja ja, DT kanske det var? Spela roll, körv som körv

        Hål som hål ?

         ??

   Problematiken är att ju mer du visar/gör, desto mer tjänar du. Så som ovan skriver börjar det med lite tutte, men du kommer inte att tjäna mycket på det när andra visar och gör betydligt mer än så, så även om det är på dina villkor och du bestämmer själv vad du vill göra så är det extremt pressande att tänja på dina gränser för att tjäna så mycket som möjligt och precis som många blir storleksblinda med fillers, så blir OF-kreatörerna blinda med sina gränser.

   Det är inte bra för psyket att vara prostituerad. Att glorifiera prostitution som ”empowering” och frigörande är oerhört fel. Ingen bör sälja sin kropp.

   Det finns flera rapporter om att många kvinnor ohc tjejer var tvungna att börja med OF under pandemin för att försöka få ekonomin att gå runt. Främst kvinnor inom serviceindustrin i länder som stängde ner totalt. Jag har hört att cirka 1% tjänar bra med pengar, medan alla andra tvingas att göra grövre och grövre grejer för att få in pengar. Om man har synts på OF blir det dessutom svårare att få ett annat jobb senare.

   Sexarbete är sällan något man väljer för att det är så himla skojigt, utan snarare av desperation.

    Paow är inte desperat, kan ta andra jobb men tjänar ju inte samma. Hon är skadad forever

   Det finns inga garantier för att OF sker på tjejens egna villkor på samma sätt som att det inte kan garanteras inom porrbranschen. Det finns allt från manipulativa partners som pressar sina flickvänner att tjäna pengar på det här sättet och tjäna sina gränser, till kvinnor som är i behov av pengarna pga skulder eller missbruk, till de som säljer sex i olika former som ett självskadebeteende, på grund av psykisk ohälsa.

   Det är en marknad där kvinnorna dessutom pressas till att skapa grövre och grövre innehåll för att konkurrensen är så pass hård. Att tjäna pengar är beroendeframkallande och gränserna flyttas stegvis.

   Det finns självklart kvinnor som trivs i den här branschen och inte har några problem alls med att skapa den typen av innehåll. Men det finns definitivt problem kring OF som man inte bör sopa under mattan, precis som det gör med andra former av försäljning av kroppen i sexuellt syfte.

    OF är ju en form av arbete. Allt arbete är inte roligt och bra för en.

    Om man är driven och jobbar på, sparar pengar för att sen ta sig vidare i världen med utbildningen eller starta företag så far ju inte den personen så illa i processen på lång sikt.

    Om personer som jobbar inom OF mår dåligt av det hela och köper väskor och semestrar för att försöka må bra. Det där är ju en grej som är så vanligt bland alla när man mår dåligt unnar man sig något. Men det där unnat sig ser ju olika ut.

    Haha kom att tänka på Mia Skäringer i den där serien, mamma har unnat sig hele natten. 🙂 Kalla en för pappa så vaknar han nog till.

    Jag vet inte hur unga tjejer känner sig de som sysslar med OF i längden så det ovan är ett antagande jag gör. Det är en så helt annan värld nu än vad som fanns när jag var ung och under trettio typ, ja under fyrtio också faktiskt.

    Men jag är ganska övertygad om att många far illa. Men dessa människor har kanske då ett självskadebeteende så de skulle hitta på något annat, Det är inte lätt att vara människa.

     Det här med huruvida att sälja sex i olika former bara är ett ”arbete som alla andra”, kan ju diskuteras i all oändlighet – Vissa tycker det, de flesta tycker det inte. Det faktum som kvarstår är ju dock att vi _vet_ följande om komersiell sexuell exploatering;

     Många mår fruktanvärt dåligt av det
     Många börjar i väldigt ung ålder – betydligt yngre än någon annan form av arbete och långt innan man är förmögen att förstå konsekvenserna av det
     Många gör det _inte_ frivilligt utan lever under olika former av tvång och/eller manipulation
     Många lider av olika typer av självskadebeteende
     Många inom de olika branscherna missbrukar – Antingen säljer för att kunna fortsätta missbruka, missbrukar för att klara av att sälja, eller både och

     Bilden av en driven, självständig och stark kvinna som tillfälligt säljer sex, och inte mår dåligt av det, för att sedan utbilda sig för pengarna och bli framgångsrik är inte verkligheten. Självklart _finns_ de kvinnorna också, men det är liksom inte så det ser ut generellt.

      Ja det är inte lätt att diskutera det. Det är väl klart att en del klarar av att sälja sex utan att bli svårt skadade. Och många mår så dåligt att det inte är klokt. Kanske resten av sitt liv.

      Men i äktenskap i vissa delar av världen mår kvinnor väldigt dåligt också för det är inget de själva har valt. Det har blir placerade där med en uppgift att ära mannen och hans släkt. Och i förlängningen sin egen också då.

      Så överhuvudtaget kan kvinnor säljas på en äktenskapsmarknad också.

      Det är svårt att föreställa sig hur det skulle kännas, man vill inte tänka på det för det gör så ont.

      Vilken skillnad på att ha ett konto på OF och vara tvingad att ära en man som man inte alls har valt ett hårstrå på. Två helt olika öden.

       Jag förstår inte riktigt ditt ”men”, som i ”men i äktenskap i vissa delar av världen…”. Ja, det är också ett fruktansvärt människoöde. Men jag förstår inte riktigt vart du vill komma

   Jag anser den största problematiken vara marknadsföringen och hur OnlyFans har blivit en normal grej som ”typ alla” gör. Unga tjejer blir rekommenderade av kompisar och ser influenceras göra det. Jag är inte alls emot sexarbete men anser att man bör vara fullt medveten om vad det innebär om man ska ge sig in i det. Det är inte ett ”vanligt jobb” på den fronten även om det är ett jobb som naturligtvis ska respekteras. Och jag tror inte hälften av tjejerna som skapar OnlyFans för att tjäna lite extra cash inser det öht. Jag är glad att OF inte fanns när jag var i den åldern för jag är säker på att jag hoppat på tåget och tyckt det var asballt, men jag hade ångrat mig grovt idag över det.

  Upprördes inte över videon, flertalet av dessa fans är äldre tonåringar eller unga vuxna.
  Sen känns ju Paow ganska trasig och att gå runt så i underkläderna framför upptagna män är ngt männen kanske borde skippat av hänsyn till sina flickvänner.
  Var ju inte direkt sportbh och bomullstrosor.

  Men annars var det väl inget att bli hysterisk över.

   Jag är fullkomligt övertygad om att min man och många andras män klarar av att se en kvinna i underkläder.
   Vet inte vad som kan tänkas hända, att de svimmar? Att de tycker hon är snygg?

   Kan också titt på snygga killar eller tjejer och det är inte så farligt faktiskt.

    Att den enas tjej har mått jävligt dåligt över sin kropp och pratar om detta, samt är höggravid och inte känner sig på topp tycker jag absolut kan spela in.

    Hade min man haft en dålig sjölvbild, känt sig ledsen och missnöjd över sin vikt hade jag av respekt inte följt med en vältränad kille och kolla när han provar underkläder och sen stå och kolla på hans snale i genomskinliga boxershorts.
    Jag skulle inte heller bli kåt eller svimma men jag tycker det är respektlöst mot min man.
    Har en vältränad man nu och följer ändå inte med ngn annan man som ska posera i genomskinliga underkläder.
    Why liksom?!

    De vet ju vad Paow sysslar med och då är det knappast underhållande för ngn annan Än dom att kolla på, så inget som lyfte storyn liksom.

     Ja alltså hela segmentet med att följa med henne att handla sexiga underkläder och sen för henne att visa upp dem var bara så märkligt. Deras flickvänner kanske är helt okej med det och då är det ju okej, men annars så känns det bara väldigt respektlöst mot dem ja.

   Men nu antar ju du att de inte har pratat med sina flickvänner om detta. Det kan ju mycket möjligt vara så att deras flickvänner är fullt medvetna om hur inspelningen skulle gå till och är okej med det.

    I podden säger Jonas att hans flickvän inte tyckte just den delen av videon var så kul.

     Precis

  Förstår inte riktigt varför dom gjorde en video med henne överhuvudtaget. Dom är som tre hormonstinna tonåringar i den videon.

   Oj. Hormon är ordet för mod va?

    Jag vet inte varför du fastnade. 🙂 Jättekonstigt.

   Håller med. Ämnet kan vara intressant men de var ju mest tänds på henne hehe

   Tror du de fick stånd?

  Inte så svårt att förstå att många barn och unga kommer få upp intresset efter videon.

  Tycker Jonas verkar lite blåst och förstår inte reaktionerna. De ska besvara kritik men det är så viktigt för honom att flera gånger påpeka att många också tyckte videon var bra. Och att reaktionerna är 50/50? Nja…

   Har inte sett på jonas, tyckte han det var jobbigt med negativ kritik alltså?

  Tycker självklart att man kan göra content med paow. Tycker dock att deras video var rätt creepy. Men alltså Jonas! Han är ta mig tusan den mest enfaldiga människan jag vet. Han kan verkligen inte ta in andra perspektiv än sitt egna. Lyssnade precis på veckans podd där de skulle ta upp den aktuella videon med paow och efteråt förundras Jonas över att man inte kan svälja och andas samtidigt. Han är mitt guilty pleasure ?

  Jag förstår…

  Jag kritiserar framförallt att de ej hade 18+ på videon. De har försökt undvika det genom att censurera ord, men ämnet och orden i sig är inte svåra att missta. Jag tycker det varit rätt kommande att de skulle göra antingen en podd eller video med Paulina, då hon varit ett internt skämt dem emellan i års tid. Att man skämtar om en person på det viset säger rätt mycket. Att de vill göra content är det ingen som misstar. Absolut behöver de inte ställa henne mot väggen, hur roligt vore det för alla inblandade liksom, men jag tycker att de hade kunnat lyfta intressanta frågor. De ställde frågor om pengar, tid och vad hon lägger ut, kanske hade de kunnat ställt frågor som faktiskt leder till en diskussion. T ex vore det inte intressant om man frågar en brottsling hur mycket knark hen sålde och hur länge hen ska sitta inne och sedan ber hen typ visa hur man rullar en joint. Det intressanta är väl om man frågar hur hen hamnat där och liknande? Det tycker jag iallafall. (Deras referens om att stötta kriminella)

  Utövandet av videon var rent av kasst. De hade kunnat göra en så bra video, men sättet de betedde sig på påminde mig om hormonstyrda tonårspojkar som står utanför tjejernas omklädningsrum på gympan i hopp om att se in när någon öppnar. Det var rätt obehagligt. Okej eller inte för deras fruar är deras ensak. Jag tycker det säger mycket om JLC att de tyckte videon var okej från första början. Sedan är väl OF en diskussion för sig, helt enkelt.

  JLC vad är det?

   Men är du efterbliven? Ordpoliser som tror de är roliga

    Haha, lite kanske. Poliser är aldrig roliga, så säkert bara en tramspodd 😉

    Vilken korvfest till poddbild, känns osmakligt bläh… Om 3 damer ligger sådär så hade bilden blivit anmäld till JämO?

   JuLgransCactus ? ?

   Jag Lever Celibat

    Hoppas frivilligt!

  Ger 0 för deras förklaring, dom verkar inte förstå eller vilja förstå, har helt tappat respekten efter videon. Deras resonemang om ”tjejerna väljer ju att lägga ut bilder/videos på of” håller ju inte heller. Många som drivs att visa mer, mer och mer och som lockas av pengar men att det blir otroligt destruktivt. I videon drar dom ju också upp att wow vad mycket pengar man tjänar och lägger nästan fram det som något glamouröst.

  Sen är det bara så vidrigt hur dom tar det skämtsamt om våld i nära relationer och deras beteende allmänt i videon är bara så skevt. Usch.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.