Varför Biancas låt lät som den lät…

Bildkälla: Bianca Ingrosso Instastory

När man gör en cover på en annan låt, så brukar många musiker och artister sätta sin egen tvist på den, just för att göra det till sin egen. 
Bianca verkar inte ha gjort det för den cover hon släppt i marknadsföringssyfte för Caias nya produkter, och här är varför.
Enligt hennes Instastory så spelades musikvideon in före låten, vilket gjorde att Biancas sång behövde matcha den gamla gången som hon mimade till, och därför lät hennes version i princip identisk med föregångaren. Benjamin kunde ändra i det musikaliska arrangemanget, men det är ju mer att betrakta som en remix, eftersom han hela tiden hade den gamla sången att förhålla sig till.
Sammanfattningsvis kan man säga att det blev mer som karaoke, än någonting nytt och fräscht.

Bianca mimade till Jamelias cover av låten ”Superstar som först släpptes av Christine Milton, 2003.
Därför låter Biancas låt väldigt lik Jamelias version, eftersom de var tvungna att bygga denna nya låt runt Jamelias sång.
Jag hade gärna hört ett mer annorlunda arrangemang.
Hur är det med er?

74 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Om någon specialskriver en låt åt Bianca tror jag den kan slå, för rätt låt till den rösten kan vara magiskt.
  Jamelias cover kräver en annan typ av röst och därför känns den inte helt rätt för mig.

  Jag gillar inte låten. Varken originalet eller kopian.
  Så nu vet ni det.

   Ok

   Inte jag heller men biancas är bättre än originalet imo.

  Älskar låten, både Jamilas version och Biancas.
  Bianca är skitsnygg som vanligt och är en multitalang.

   Såklart att du gör det Per….. haha

    Per?

     Lite härskarteknik bara, inget att bry sig om.

      Så klart att du skriver så när du blir påkommen N. E. P. hehehe

     Mamma Pernilla? Ja det har man anat tidigare hehe. Nu sitter mormor Christina också och hyllar och skryter om lilla Bianca. Ja, hon skriver så ”hon är bara en liten tjej” skrev Christina bl.a ”som skapar och har en sån drivkraft och passion…” Fast det är ju inte Bianca ensam som skapat något, Vanessa m.fl har en stor del, större del, och drivkraften är främst att tjäna mycket pengar både för Bianca, Vanessa och även för mamma P och mormor ju, det är viktigt. Sedan skriver hon att Bianca är klok och insiktsfull MEN vad kanske mormor och många inte vet och förstår är att det troligtvis är så att de kloka svaren som ges är skrivna av någon annan i teamet för frågorna har Bianca och teamet säkert fått i förväg. Brukar gå till så. Vilka är alla dessa talanger hon skriver om – är att posa och visa smink en talang? Visst att Bianca kan dansa och sjunga okej men det kan ju många. Benjamin har väl fler talanger isåfall som kan skriva musik också. Sedan undrar jag, varför skiver hon inte sina goda råd Till Bianca istället för att dela det med världen? 😉

      Hur står sig Bianca om man jämför med låt säg… Isabella Löwengrip? ?

  Men hela grejen med denna marknadsföring är väl att vi ska kastas tillbaka till 90-talet? Jag tänker mig att den effekten försvinner lite om hon skulle dra till med en annan version. Från en artist ser jag absolut att dom gör sin egen grej, men så är ju inte riktigt situationen här. Oavsett vad tycker jag att det är en kreativ och rolig reklam!

  Hon heter Jamelia!

  OT Alice Stenlöf gör reklam för allas vår ”magiska” airup i sin senaste video. När hennes vän testar drycken så säger dom att ”hon är inte sponsrad, så hon får vara ärlig”. Jag förstår att företagen vill ge en bra bild utåt, men tvingas influencers till att prata gott om produkterna även om det innebär lögner? Sådant om något får mig att inte vilja köpa en produkt ärligt talat, sämre marknadsföring går inte att hitta.

   Om man har ett betalt samarbete måste det väl vara givet att man ska tala gott om produkten. Som all annan reklam.

   Men är det ett pressutskick kan man ju säga vad man vill.

   Nu sa hon ju det iofs med glimten i ögat: Men är klart att inget företaget köper reklam för för dyra pengar där produkten dissas ?

    Ja det kanske är så. Att influencers i princip alltid pratar gott om produkterna är jag väl medveten om, men jag trodde faktiskt dom hade rätt till sin ärliga åsikt.

     Att marknadsföra innebär ju rakt av att du ska hjälpa till att lansera och sprida en produkt på marknaden, alltså sälja den. Självklart ingår det då i influencerns kontrakt att de ska prata bra om produkten. Det är därför de får betalt. Du kan därför inte LITA på ett sådant omdöme, de är inte objektiva recensenter, de är betalda marknadsförare. Keep that in mind!

      Kan lugna dig med att det är ytterst få samarbeten jag faktiskt litat på, och dom jag faktiskt uppskattat brukar inte vara rakt igenom positiva. Det är något med ”oh my god jag dööör för den här” som inte går hela vägen hem när personen i fråga pratar om typ en vattenflaska.

  ??

   Denna bloggen går verkligen på tomgång nu för tiden. Alla inlägg är bara copypaste av saker.

    Den här bloggen handlar ju om vad andra skriver på sina plattformar så, lite svårt med nyheter här.

  Tycker inte hennes version låter som Jamelias version

   Men oavsett, poängen är ju att det ska låta som 90talet och inte en helt ny 2023-version

    Ska inte det låta som 00-talet?

     Jo såklart ? tänkte fel. Tänkte för mycket på MTV, det har ju funnits en bra bit innan 00-talet

  OT
  Tror ni Biancas förra assistent Julia fick sparken eller något? Känns inte som varken hon trivdes eller de med henne.. svåra skor för henne att fylla när de bara vill ha någon som Lovisa. Hon slutade ju väldigt abrupt

   Vem vill slava åt B , fan göra allt

   Ja det tror jag. Bianca har ju sagt att hon har gett någon sparken. Så som Bianca pratade om Julia i Wahlgrens värld, alltså så nedvärderande… Kan förstå om Julia inte trivdes för hon verkade inte vara riktigt så som Bianca och Lovisa är. Hon kan ha fått gå för att B ist skulle kunna anställa Lucas syster, hon verkar ju avguda Bianca och överösa med beröm också och så vill väl B ha det.

    Var Bianca på ett sätt i WW också? Såg nämligen dokumentären nu och reagerade på det… tyckte synd om assistenten. Bianca och alla hade liksom en viss ton mot henne & hon skulle slava med allt, komma och lämna hundar hemma hos henne 23 på kvällen liksom? Fick Lovisa också hunda såhär för att få respekten tillslut eller

     Man såg ju att Julia inte trivdes. Hennes röst lät så nervös. Tyckte synd om henne. Såg dokumentären nu och herregud vilket misstag Bianca har gjort med att sälja Caia. Hon säger det själv i dokumentären. Hon ser ut att vilja vara någon annanstans än i de dödstråkiga styrelsemötena där det bara pratas pengar, omsättning och pengar…Bianca är ju kreatör och den yrkesgruppen ska inte prata pengar även om de såklart vill ha pengarna.
     Reagerade väldigt starkt för en scen där Bianca sitter i styrelsemötet och säger:

     – alltså, jag vill ju knappt ha barn längre för att jag har Caia
     Och en av de kvinnliga ägarna som bara tänker pengar och är dessutom höggravid säger:

     – det är bra. Det gillar vi att höra.

     Bianca tror inte sina ögon/öron och ser hur ledsen ut som helst.

     Jag tycker inte om att delta på våra styrelsemöten. Vi skulle aldrig ha sålt Caia, och jag ville ju inte det.

      Men snälla du, Bianca är främst intresserad av pengar, det har hon ju alltid varit och aldrig tidigare hymlat med. Hur många gånger har hon inte visat sin besatthet för pengar och för rika människor, hon frågar jämt ”hur mycket tjänar du, hur mycket har du tjänat på det” och allt ska vara lyx så lyxigt som möjligt. Så detta hon säger i dokumentären är ju efterkonstruktion för att det ska låta bra och lite sorgligt som att hon inte tänker pengar och inte ville sälja MEN hon gjorde ett val och ville nog åt pengarna som försäljningen gav. Hon borde ha förstått innan att CAIA behöver sälja mycket för att investerarna ska få igen sina pengar. Det går inte att komma i efterhand och beklaga sig. Tjänar man många miljoner så är det inte konstigt eller mer än rätt att man också måste jobba för det. Att Bianca inte gillar styrelsemöten är inte förvånande, inte särskilt roligt ju och hon har väl svårt att fokusera där.

       Absolut att hon drivs och är besatt av pengar men då borde inte den här dokumentären ens sändas? Tycker de pratar så nedvärderande om det ”nya” caia och det lockar ju inte direkt till merförsäljning. Sen är ju en annan synvinkel på det hela att de försöker fasa ut caia och göra hennes andra bolag/det egna varumärket starkare… men hur ser investerarna på det kan man ju undra ?

      Håller verkligen med dig. Tyckte så synd om assistenten som kändes ihjälstressad och samtidigt behöva ta sig an ALLT när man är ny på jobbet och alla bara ger henne nya saker att göra. Reagerade också på det investerarna sa till Bianca, så fruktansvärt. Hon är ju en puppetdoll som hon sa och de ser bara pengar i henne. Samtidigt som, både Bianca och Vanessa var giriga som sålde från första början… det skulle de inte ha gjort insåg hon nog ganska snabbt på när kraven på henne snabbt eskalerade.

      De där hösäckarna kommer att köra bolaget i botten. Räcker ju med att titta på dem. De har noll koll på trender eller make up och spottar ur sig värdelösa floskler.

       Det är de hösäckarna som lyft omsättningen till nya höjder. Resultatet 2021 är hösäckarnas förtjänst. Tror mer på att Bianca grämer sig över att hon inte satt still i båten när de andra sålde då det nu gått upp för henne hur mycket rikare hon kunde blivit. Men pengarna lockade och tror inte att hon i sin vildaste fantasi trodde att det skulle gå så bra som det gjort efter att riskkapitalbolaget gick in. Men hon har fortfarande en ordentlig post kvar i bolaget. Vad gäller styrelsen kan hon självmant be att få avgå så slipper hon dem.

      Håller helt med! Reagerade så stark på det! Dessa verdane kapitalister verkar ha noll hjärta eller passion. Det enda de bryr sig om är pengar! Obehagliga är dom fan! Och Sveriges tråkigaste torraste gäng! Usch förstår verkligen att Bianca ångrar att hon sålde till dem. Caia som är del av hennes och hennes teams livsverk också kommer verdane och förstör! Usch jag hade också haft svinångest om jag var Bianca!

     Just den delen där hon skulle komma och lämna hundarna sent på kvällen reagerade jag också på.

    Biancas nuvarande assistent känns lite som att hyra en kompis för 30k i månaden. Felicia tycker jag däremot var riktigt duktig!

     Jaa vad hände med hon Felicia??

     Haha verkligen.. fattar dock inte varför hon blivit BÄSTIS med alla förutom Julia? Varför fick Julia det så tufft?

     Felicia skulle flytta till Oslo där hennes pojkvän bor som jag förstått.

      Jag tror Julia inte var rätt person för en sådan roll. Lovisa är smart och var nog oerhört duktig på sitt jobb. Ser mönster för att kunna skapa effektiva scheman och tänka business, vad som är bra för Bianca och hennes företag.

    Vad sa hon som var nedvärderande?

   Den förra assistenten Julia anger inte på LinkedIn att hon har arbetat hos Bianca dvs. hon verkar inte se det som någon merit.
   Kanske hon sa upp sig själv…

    Såg också det faktiskt, sjukt ändå..
    Jag tror de själva sa upp henne nästan, att de inte var nöjda med henne eller något

  Jag tyckte aldrig om låten när det begav sig. Det hade varit kul om hon hade gjort cover på nån riktig snabb dansdänga mixat mer mot dagens preferenser. Det kanske handlade om rättigheter, vet inte hur det funkar. T.ex. Da Buzz ”Alive” hade varit underbar ?

   Mycket svårare att sjunga än Superstar. Bianca är ingen stor sångerska, men dansa är hon bra på. Och att sälja, vilket ju är hennes uppgift. Det här är en reklamfilm, inget annat.

    Vad nu?! Något som missförstods??

     Observera att Bianca egentligen inte dansar så mycket i videon för hon är inte med där det är mest dans, där det är mer fartig dans, det är fem dansare då.

  Grafs fd sambos hus till salu. Bra utveckling på priset. Köpte för 17 och begär 33 nu.

   Ok.

   Jaha? Så bra för dem

   Blir intressant att se om de lyckas sälja till det priset. Större hus till lägre pris till salu i samma område. Måste vara någon som älskar 70-talet och Roslagsbanan, som är närmaste granne.

   https://www.hemnet.se/bostad/villa-8rum-djursholm-danderyds-kommun-frejavagen-30a-19915496

   Vilken Graaf?

    Magdalena

  Hoppas på att Bianca släpper mer musik ?
  Fatta hur stor hon skulle bli med den målgrupp hon har ??

   Dansa kan hon absolut. Sen är ju huvudsaken med videon och låten att sälja smink, det är ju reklam för Caia så det var väl där fokuset låg mest och egentligen inte på låten i sig. Kan jag gissa iallafall. Men igen, dansa kan hon verkligen!

  Men nej Camilla. Jamelia släppte låten 2003 och den andra tjejen 2004. Nu har du skrivit fel i två inlägg. Hur kan det vara svårt att kolla upp? Gissar du dig fram?

   Nej, Jamelia gjorde en cover på Christine Miltons låt. I alla fall enligt den information jag fått från på nätet. Det står ju överallt att Jamelia gjorde en cover. Milton släppte låten 2003, som den första singeln från sitt debutalbum som kom 2004.

   Var har du hämtat din information?

   Camilla har rätt. Låten skrevs till Milton och Jamelia gjorde en cover.

    Tack! 🙂

    Fast texten ändrades ju i Jamilias version.

     Ja för att det är en cover på Christine Miltons låt.

  Jag får inte några 90-tals wibes överhuvudtaget. Jag är född 83 och har levt genom poperan på MTV (växlat med ZTV), videon påminner mer om beyonces crazy in love från tidigt 00-tal när jag gick på gymnasiet och 90talet var slut. 90tal för mig rent musikmässigt från Sverige är Ace of Base, Lisa Nilsson, lilla fågel blå, GES och Ronny och ragge. I övrigt tuggummipop (typ Aqua) förutom de självklara, Britney/Whitney/Mariah/BSB. Den här låten är för sen, dessutom rätt tråkig.
  Men Bianca sjunger ju bra, inte för att jag har låten på Spotify men hon är ju duktig.

   Nej det förstår jag eftersom det är -00 wibes.

  Hahaha nej men gud jag lyssnade på låten först nu och inser att det inte var samma ”superstar” som jag har haft i huvudet. Jag trodde att det var Rollergirls ”superstar” hon gjorde! Ikonisk låt , hade önskat att det var den istället!

  Har det blivit en ny Isabella nu men i form av Bianca? Bianca är duktig och driven, annars skulle hon inte vara där hon är i dag. Spelar ingen roll vad man heter eller i vilken släkt man är född, pengar får man tjäna åt sig själv ändå, dom trillar inte bara in på kontot. OM du inte är född i en väldigt rik familj vill säga, då är det är en annan sak, men dit räknas inte Bianca. Om det nu är så lätt att bli rik på att göra ingenting är det konstigt att inte fler hakar på. För vem är inte sugen på det! Noll arbetsinsats och miljoner på banken……varför ens tveka, bara att börja!

  Jag tycker det var en görbra Låt, dessutom ett fantastiskt Dansnummer av tjejerna , sen vet vi ju att Bianca är en väldigt bra sångerska, så det är inget nytt. P.s. har inte läst en endast kommentar här, så det här är min alldeles egen synpunkt .

  Något helt annat: senaste reklamen för vin på PS sida, räcker det att markera som hon gör?? Är det inte detta KZ blivit fälld för??

   PW ska det vara

  Jag har inte hört den cover du refererar till, så för mig är biancas cover ny för mig. Och jag älskar den!
  Och som du förklarar i ditt inlägg så fanns det en orsak till varför den inte gick att ändra, så enligt mig är din fråga en ”intet-fråga”.

  Biancas röst passar verkligen till låten. Utan tvekan en sommarhit ! ☀️

  Hela hennes koncept är guld. Hoppas hon släpper en egen låt framöver. Älskar hennes röst.

  Tycker hon är grym! Sån talang, fantastiskt att kunna både sjunga och skapa innehåll

  Varför slutar folk bara inte att handla allt dessa influenser gör reklam för. Då blir vi snabbt av med alla som tror dom är några bara för att man får göra reklam för en vara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.