Lovisa Worges svindyra ”unboxing”

Lovisa Worge, som tidigare mest visats upp andras kläder och/eller väskor hon lånat, som Biancas skidkläder från Prada eller diverse väskor, skor och kläder från Group 88_sverige.
Hon har aldrig uttalat sagt sig äga alla dessa lyxprylar men har givit sken av det vid flera tillfällen. Nu verkar det som att Lovisa faktiskt fått tag på en äkta Hermes-väska, och hon skriver i sitt inlägg att hon väntat ett helt år på den. Hon kände inte heller till vilken färg väskan skulle ha, och blev överlycklig när hon såg att den var i hennes drömfärg.
En drömväska i en drömfärg.

Så här skrev Dagens PS om processen att få köpa en väska från Hermès:

Enligt sajten Baghunter, som säljer använda exklusiva handväskor, har Hermès Birkin modell ökat 500 procent i värde mellan 1981 och 2016. Sedan dess har värdet mer eller mindre dubblerats.

Pandemin bidrog till det ökade intresset för att handla exklusivt mode och accessoarer på nätet.De exklusiva varumärken som har valt bort nätförsäljning, har fått se sina produkter flyga i väg på de sajter som säljer de åtråvärda väskorna på andrahandsmarknaden.

Tillgängligheten och priset för en väska avgör hur mycket av dess detaljhandelsvärde den har kvar efter köpet.
En Birkin kostar minst 100 000 kronor i butik, och du får räkna med att vänta flera år på din väska.

Man kan alltså få vänta i flera år på att få en väska från Hermès, så Lovisa borde vara glad över hur snabbt den enda verkar ha blivit hennes.
Hon verkar ha tagit snabbfilen dit…
Swooooosh!

158 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Drömväskan. Så avis

   Så konstigt att folk älskar den bara för att den är svindyr? Det är ju verkligen en riktig tantväska.

    Nä tycker den är skitsnygg och klassisk. Kommer aldrig gå ur tiden.

    Vad är en en ikke tantväska enligt dig då? Ska den ha nitar eller? Lol

     Väskor från Hermés är en tantväska-modell, precis som Burberry-väskor! Min mormor och farmor samt deras tantvänninor hade de där väskorna när jag var liten.

     När mormor hade dött och vi gick igenom hennes garderober hittade min morbror massa väskor som mormor inte hade använt på flera år, de låg instuvade i någon byrå. Min moster sa ”det är bara skräp gör er av med det”. Men nån tant på Bukowskis var helt lyrisk och frågade flera gånger om ingenting skulle sparas inom familjen. Tack, men nej tack, tantsväskor är och förblir tantväskor även om de är dyra!

     Det är något väldigt osmakligt med nyrika som har något nästan tvångsmässigt behov av att visa upp sina kostsamma inköp. Köp det om du tycker det är snyggt, men varför visa upp det?! Märkesgrejer med dolda lappar är grejen helt klart, vilket även minskar stöldrisken! Hade de verkligen uppskattat grejerna hade de köpt vintage, när modehusen inte var lika ivriga på att lappa allting och göra köparna till reklampelare.

     Tips till er nyrika! Även om du KAN köpa en Louis Vuitton resväska, ta skräpväskan från Ullared (?), så får du ha både väskan och innehållet ifred!

     Är man uppväxt med kvalité, behöver man inte guidas av en märkeslapp, men ser ändå om det är god sömnad eller inte.

     Köp saker för dig själv och inte för andras godkännande!

    Fast man älskar ju inte den för att den är svindyr?

     Jo lite så är det.
     Hade denna väska kostat 299kr på Indiska hade du inte sett ett inlägg som detta.

      Nej, lite så är det inte. Tala för dig själv och inte för andra tack.

       Haha vem försöker du lura?

        Ingen.

      En väska som 299 kr hade inte gjorts för hand i Frankrike av det finaste skinnet och kan säljas för mer än inköpspris i andra hand.
      Sedan har alla olika smak. Jag har alltid tyckt att den modellen är vacker.
      Redan insett att jag aldrig kan lägga ut pengarna som krävs för att ens hamna på listan, därav flera års väntan för man brukar räkna in alla småköp på Hermès innan för att räkna som en tillräckligt god stamkund.

       Detta kommer lewis aldrig förstå.

       Önskar jag fick ge dom 100 000 den kostar till människor som svälter. Vilka giriga människor det finns. Liv är viktigare änn en väska!

        Du får väl ge dina pengar till vem du vill?! Visst, du kanske inte har 100k men sälj av allt du absolut inte behöver för att överleva och skänk allt annat. Samma med lönen. Lev på existensminimum och skänk resten. Om nu liv verkligen är viktigast för dig.

         15:03
         Om man lever på existensminimum så kan man inte skänka pengar! Däremot kan man önska att man hade råd. Säkert hade personen hellre skänkt pengar än att satsa 100k på en väska.

         15:03 är du på riktigt. Nä ?så jävla aggressiv. Hua.

        Du, man brukar göra både och om man tjänar tillräckligt mycket.

         Säger vem?!

         Brukar hahah

      En del av väskans ”appeal” ligger ju i handarbetet, kvalitén, historien bakom och dess tidlöshet (historiskt betraktat är det få väskor som behållit sin popularitet på sådana nivåer som Birkin). Sen kan man ju tycka att priset är omotiverat sett till vad man får rent praktiskt, men efterfrågan är ju uppenbarligen tillräcklig för folk ska vilja betala det. Ändå bättre att köpa en Birkin, Kelly, eller en väska av motsvarande kvalitet, som håller flera livstider om man tar hand om den, än att köpa nya slit-och-släng-väskor vartannat år. Man kan också känna sig trygg med att hantverkarna har drägliga arbetsvillkor, vilket är viktigt för mig personligen. Om man tröttnar får de ju som regel fortsatt liv hos någon annan så det är ju toppen även ur miljöhänseende. Ser inte riktigt varför folk ställer sig så kritiska till lyxkonsumtion av detta slag, har själv inte råd med en Birkin, men tycker det är toppen att de som kan väljer produkter med lång livslängd även om de själva skulle tröttna på väskan en dag. Ofta ärvs de ju dock i generationer.

      Sedan finns det ju oändligt med exempel på ohållbar lyxkonsumtion men min personliga reflektion är ändå att det är bättre att de med pengar lägger 5000 kr på en topp än att de köper 500 toppar för 50 kr styck? Även om inte arbetsvillkoren eller tillverkningsförhållandena skulle vara bättre så används i vart fall en mindre mängd material vilket innebär en lägre miljöpåverkan vid tillverkningen och sedermera när toppen ska kasseras.

      Detta är dock mina egna teorier, om någon är av en annan uppfattning välkomnar jag en konstruktiv diskussion. 🙂

       Kan dock tycka att de som köper dyra väskor också brukar vara samma personer som köper många väskor. Tror att det är få som har en birkin som enda väska.

       Med allt prat om ”historien bakom”, klassisk tidlöshet och väskor som går i arv i generationer förväntade jag mig inte att Birkin lanserades 1984. Det är liksom inte så himla länge sedan.

        Hermèsväskor går i arv. Birkin är på samma nivå som en Kelly.

       Jag tycker det är så intressant drt här argumentet om att billiga väskor är ”dslit och släng” som måste bytas varje år. Är det bara jag som har kvar samma väskor som i gymnasiet? Aldrig köpt en väska för mer än 500:- och har bara brhövt slänga någon enstaka.

        Samma här. Har en väska i minst 5 år som jag köpt för ca 500 kr.

        Jag använder fortfarande min kasse från barnens bokklubb med muminmotiv, under sommaren när jag ska till stranden. Den sväljer mycket och har hållit kanon sedan jag var fem år 🙂
        Har noll pengavärde.

        Annars är det tygkassar som gäller som jag haft sedan högstadiet. Kan hända att mamma slänger till mig nån väska ibland om vi ska på nån bjudning och hon inte står ut med att se mina gamla tygkassar haha.

      299kr är ett lagom pris för en väska. Och absolut inte över 500kr. Hur rik jag än blir .

       Tycker det är viktigt att väskor och liknande ändå görs under någorlunda drägliga arbetsförhållanden åtminstone

    Ja!!!!

  Jag brukar också använda handskar när jag plockar upp varor från Ellos.

   De i butiken måste ha handskar på sig när de packar upp väskorna så att de inte kladdar eller repar väskorna. Jag tror egentligen inte de är så känsliga men det är väl mest en gimmick för att belysa vilken lyx produkten utgör och kanske också bidra till en viss hype med tanke på hur mycket pengar som lämnar kontot ?

    Ändå speciellt med tanke på att de ska hålla i ”flera livstider” men inte tål en trasig nagel? Eller vadå? 100% gimmick, såklart!!

   Det är väl en principsak? Hellre handskar än att man en gång på tusen råkar bloda ner någons nya Hermés sitt färska paper cut.

  Åhhhh, hon har väntat ett helt åååår…

  Har hon beställt en väska som hon inte vet färgen på? Que?

   Man brukar få lägga in specifikationer på en önskelista. Storlek, färg, guld eller silver, material. Och så ringer de den första på listan när de får in en väska. Det händer att folk passar för att det inte är rätt och då går den vidare till nästa som får lov att köpa om den vill. Man vet ju innan man betalar för den men eftersom produktionen är så begränsad så vet butikerna inte på förhand vilka väskor de kommer få och i vilket utförande. Tror inte det var någon särskild gräddfil, om den är köpt i Stockholm så brukar de premiera kunder som bor i Sverige.

   Jag kan förtydliga med ett exempel. Jag hade satt up mig för en kritvit Kelly i sellierutförande, alltså ett boxigt rigitt läder, i deras storlek 32. När Hermès fick in en Kelly i storlek 28 i krämfärgat läder (craie kallas färgen hos dem) så ringde de mig. När jag tittade på väskan var den inte bara mindre än den jag ville ha men även i vad de kallar för retourne-utförande, det vill säga ett mjukare läder med slappare form, men med gulddetaljer vilket jag gillar. Eftersom jag redan hade en Kelly 32 i sellier i en annan färg så slog jag till ändå, även om det inte var precis rätt. Den kostade då ca 7200 euro. Senare har de ringt mig igen men då har det visat sig att de hade en exakt likadan som den jag köpte men i den större storleken 32, så jag misstänker att jag stod kvar på någon vit önskelista. Då den var för lik tackade jag nej och så fick nästa kund möjlighet att köpa.

   Med facit i hand skulle jag ha köpt den och sålt den vidare för dubbla priset direkt men tanken slog mig aldrig ?

    Hur lång tid och hur många inköp av annat tog det dig innan du kunde sätta upp dig på en lista?
    En helt självisk fråga för jag vill veta om det ens är möjligt för mig att då köpa en Kelly

     Jag köpte en röd Kelly i krokodil på walk-in ett år. Två-tre år senare en svart Birkin på walk-in. Året efter bad jag om en vit Kelly och fick sätta upp mig på listan. Efter ytterligare ett år ringde dem om den, något sånt på ett ungefär. Köpte inget särskilt däremellan annat än någon enstaka julklappsslips.

      Hur har du råd? Genuin fråga.

       Jobbar som konsult, jag var i princip livegen och reste så mycket i jobb och satt inlåst på kontor hela dagarna med mat och husrum betalt så att jag inte hade särskilt höga utgifter på hemmaplan. Det var en galen period då jag tjänade väldigt mycket och spenderade väldigt mycket.

        Tack för svar ☺️

  Jag kanske bara missuppfattar, men vad nedlåtande detta lät? Det är väl toppen att hon primärt lånar istället för att överkonsumera, trots att hon med all säkerhet har ekonomin för överflödig konsumtion. Det sparar på miljön och hon kan dessutom använda pengarna till något mer vettigt.

   Fast jag tror inte hon har ekonomin, tror det är därför hon lånar. Med det sagt så håller jag med dig om att det lät nedlåtande. Det är väl jättebra att hon lånar när hon inte har råd.

    Jag tänkte att hon borde få in en hel del från sitt eget bolag och Ani? Inte lika stora summor som Bianca, men det lär ju ändå bli en del intäkter.

     Du kanske hr rätt. Jag har bara svårt att se att hon skulle låna om hon hade råd att köpa. Fördomsfullt tror jag inte hon tänker på miljön så mycket att hon avstår från att köpa. Men hon kanske lånar av något annat skäl än ekonomi eller miljö.

      I det här fallet lånar hon förmodligen på grund av att det är svårt att köpa en väska i butik på grund av begränsad produktion och för att priset på andrahandsmarknaden är det dubbla.

      Eller så är hon smart och tänker att även om hon skulle ha råd är det billigare att låna. Alla har inte samma behov av att äga saker. Jag gissar att de flesta som köper märkesväska inte har möjligheten att få använda en likadan utan att betala.

    Hur klarar ni er ute i livet om ni tycker detta var nedlåtande?

     Jag klarar mig fint faktiskt, dricker ganska mycket koffein men annars gör jag inget särskilt. Tack som frågar.

    Älskar att folk fortfarande skriver att det är bra att Lovisa lånar (hej, miljötänk) av Bianca som om hon hade något annat val. Det är som Lily skriver, Lovisa har inte ekonomin för dyrgripar som denna.

     Hon gick nästan en miljön i vinst på sitt eget bolag senaste året, och jag gissar att även Ani levererat en hel del inkomst. Så en märkesväska eller två har hon nog råd med.

      En miljön. Tack autocorrect.

  Är det lycka? En handväska? På riktigt. Fy fan vad fake uppfattning man har om livet om man tror det.

   Du vet att allt du använder i ditt liv som inte direkt gör att du överlever dagen räknas som lyx va?
   Har du mer än två jackor? En finkudde? En finare servis? Kanske en vas du gillar lite extra? Japp då har du fake uppfattning om vad lycka är.

    Nej jag behöver inte en väska för x-tiotusen för att vara lycklig. Behöver du?

     Behöver och behöver. Behöver du all skit du handlar för att bli lycklig? Priset är sekundärt, shoppar du skit är det samma princip om fake lycka. Sen om priset är 100k på Hermes eller 300kr på Dollar store spelar ingen roll.

      Det är skillnad. Sen undrar jag vad du vet om 12.42 konsumtionsmönster.

     Men har Lovisa ens sagt att väskan är det enda hon är glad/lycklig över?

     Man behöver den inte för att bli lycklig. Tror inte att någon väljer den före hälsa och familj. Men om man nu har möjligheten att köpa den och den ger en ett extra värde, varför inte köpa den?!

    Förlåt men vad är en finkudde?

     Prydnadskudde. Sån man lägger i soffan för att det ska fint ut, kanske broderad och obekväm, men fin.

      Exakt. Varför har folk tavlor, blommor, fina koppar, matchande handdukar, fina sängkläder, kläder i färger/mönster man gillar, osv?!

      Soffkudde alltså.

    Vad som är lyx hänger ihop med ett lands ekonomi som i sin tur ligger till grund för landets levnadsstandard. De saker du rabblar upp betraktas inte som att ligga över vår vedertagna standard.
    Sen undrar jag vad lycka och att kunna köpa saker har med varandra att göra? Snarare så anses konsumtion vara ångestdämpande vilket inte är motsatsen till lycka. Men det finns säkert människor som är så ytliga att en lyxväska får dem att känna sig lyckliga. I alla fall gör en kort stund.

   Vad är lycka enligt dig?

   Det finns ju många som har en drömbil för x antal miljoner. Klart man kan ha en drömväska att äga! En sån väska ökar dessutom rejält i värde, svårt att säga om en bil.

   Precis. Varför blir man lyckligare av en svindyr väska? THK blir lyckligare av köttbullar. Han är en klok kisse.

   Jag tyckte också det när jag var yngre. Idag tänker jag annorlunda. Kommer säkert hon också göra ?

  Grymt ful väska.
  Vad har den för funktioner som en väska för 1000kr inte har ?
  Köper jag en bil,dator eller hus så brukar högre pris innebära bättre prestanda, läge eller storlek.
  Gissar att väskan kommer användas några gånger innan den hamnar på hyllan.

   Du köper säkert grymt fula bilar som bara står i garaget också.

    Nope, så gott ställt har jag inte.
    Har dock en fin bil som fyller dom behoven som en bil bör uppfylla.

     Och på vilket sätt uppfyller inte Lovisas väska hennes behov då?

      Frågar återigen, vad kan denna väska göra som en billigare väska inte kan ?
      Det är väl en statussymbol i första hand och det köper jag, men förstår inte vad som är sååååå fantastiskt med den.

       Samlar du på något eller har nördat ner dig i något område? Kanske klockor, vandring eller fiske?
       För det finns säkert saker inom det området som du egentligen skulle kunna köpa det billigaste av, men du villhöver ngt snyggare/rolig funktion. Det är samma sak med ett väskintresse. Om man har råd ser jag inga problem med att köpa villhöver-saker

       Äger du ingenting som inte enbart fyller ett basbehov? Har du något som du äger bara för att du vill ha, blir glad av det, tycker är fint eller annat? Låter rätt så tråkigt att inte kunna se att saker har andra värden än att precis bara fylla ett behov.

        Finns minst en ”Anonym” här inne som har det tänket i alla fall. Har sett såna kommentarer i trådar och den/de är såååå duktig/a som inte köper onödiga saker.

        Tror nog att de allra flesta av oss äger saker som vi egentligen inte behöver. Men här är det knappast frågan om ”en sak” utan en svindyr väska. Förövrigt håller jag med Lewis, det är direkt idiotiskt att spendera så mycket pengar på en jävla väska. Fullständigt världsfrånvänt i-lands beteende. Tycker dock inte att väskan är ful, men intetsägande.

   Den är tidlös, snygg (enligt mig), unik, har bra kvalité och chansen finns att man kommer kunna gå med vinst genom att sälja vidare den i framtiden. En väska från SheIn kan absolut vara snygg men troligen har den kass kvalité, är inköpt hos alibaba och finns hos fyrto andra företag, och kommer inte vara värd en krona i andrahandsvärde. För att inte tala om att det är ett intresse. Ska man vara sådan så vad får man egentligen ut av att gå på hockeymatch, häva proteinshakes innan gymmet och spela gitarr?

    Hockeymatch är en upplevelse.
    Proteinshakes känns onödigt.
    Utan att någon skulle spela gitarr så skulle mycket av musiken låta ganska tråkigt.

    Men visst, vissa kvinnor kan aldrig få för många handväskor eller för många skor, på samma sätt som vissa män köper fiskespö nr33.

     En hockeymatch är en upplevelse för dig som du kan prata med andra om. Att ha en väska som man längtat efter i flera år är samma sak, men där kan man bära med sig sin upplevelse överallt och, givet prislappen på denna väska, jävlar vad grym jag är som lyckats arbeta ihop till den här väskan.

     För mig som inte gillar hockey är det sjukt ovärt när jag tänker på pengarna som fans lägger på säsongskort och merch. Förstår inte hur man inte kan välja att lägga pengarna på något vettigare. Sen gillar jag inte väskor men lägger gärna pengar på designsmycken eller kvalitetsfärg till när jag (enbart för hobby) målar akvareller. Visst, finns färg för 99 kronor men ändå tycker jag att det är värt att betala 600 för ett set med färger. Samtidigt som någon annan hellre lägger de pengarna på hockeymatcher. Vi är olika men alltid ska vissa intressen hånas.

     En hockeymatch upplever du i några timmar och sen är det klart. En väska kan du ha i flera år, så den är väl snarare mer valuta för pengarna. Det blir nog svårt att slänga Lidström över axeln och bära runt på, men testa kan man alltid.

      Precis som att man kan bära med sig en väska i flera år så bär man med sig minnen också, där kvalar en hockeymatch in.

       För den som är intresserad av det ja. Varför är det mer ok att slänga pengar över ett hockeyintresse? Är det för att det är en manligt dominerad sport?
       Precis som att manliga partiledare kan gå omkring med dyra klockor o kostymer, men nåde den kvinnliga partiledare som använder en dyr handväska som kostar en tiondel av en rolex.

        Jag har inte sagt att det är mer okej. Jag personligen skiter fullständigt i hockey.

     Du kan se hockey på teve också. Att gå på matchen är onödig lyx.

      Tv?? Radio funkar gott och väl för att ta till sig matchen.

       Allt annat än att läsa ett kort referat i en tryckt dagstidning är för mig en lyx.

        Lyx tycker jag, brukar låta någon arbetskollega berätt är hur det gick.

    Unik? Hur många flunsor har den?

     Det har väl mer blivit en flunsaväska?

  Vad kostar en sån? Nån som vet?

   Har du läst texten?
   Ca 100k ny i butik, MINST dubbla i andra hand

    Sorry jag missade faktiskt det. Tack för svar.

    Beror på material.

    Den som är gjort av små krokodilungar som de flår som små kostar närmre 500.000. Detta har gjort att vissa stora internationella kändisar inte vågar bära Croco-Hermes.

    Sedan finns den strutsskinn med tror jag. Och en mix.

     Neeeej det stämmer inte. 280-380k kronor för det finare krokodilmaterialet om man bortser från vad de kallar Himalaya (den där man har tagit bort all färgpigment från lädret så det ser vitt ut men inramat av grå på utsidan). De har olika stämplar för olika krokodilmaterial med ett upp-och-nervänt V för crocodile porosus som är det dyrare lädret.

     Man föder upp 5 krokodiler per väska ungefär. En kan få ett ärr på bröstet av myggbett eller så, två slåss och förstör varandras skinn, och två finns kvar att välja bröstpartiet ifrån. Produktionskostnaden är alltså enorm.

     Jag vet det här förlag har själv köpt en i butik.

     Struts klassas inte formellt som exotiskt läder men missuppfattas som det för att det är väldigt dyrt.

     De mixade varianterna (stängningen i krokodil och övriga väskan kalvläder till exempel) är oftast specialbeställningar som man sedan inte har gått vidare med. Det finns inget köptvång för dem.

      Har du köpt en sån väska som de flått ihjäl krokodilungar för att få äga? Vidrigt

       Ja. Krokodilerna var vuxna dock. Jag respekterar din åsikt.

       Jag är nog den enda i tråden som har köpt väskorna och som svarar på frågorna utan att gissa. Ni kan göra vad ni vill med den informationen men den motsvarar iallafall hur det går till i verkligheten.

        Hur vet du att dom var vuxna?

         Storleken på scales (vad heter scales på svenska – det där rutmönstret på skinnet).

        Jag tycker dina svar är väldigt fascinerande så jag tackar och bockar. 🙂

  Jag kan ingenting om varken väskor eller lyxmärken, men trodde att Hermes inte sålde väskor på ett vanligt sätt. Jag har uppfattat det som att man måste köpa massa andra grejer för att bli erbjuden en väska. Typ vara en trogen kund, ha en viss ekonomi och en viss livsstil. Men jag kanske har missuppfattat?

   Det skrivs mycket om det. Men jag har gått in i butik vid två olika tillfällen och köpt två väskor (en röd Kelly och en svart Birkin) som stod i skyltfönstret utan föregående köp annat än någon enstaka slips här och var. Jag tror det beror på vilket land du bor i. I Sverige tror jag att det där tillämpas mindre. Jag bor i ett land o Europa där det inte tillämpas alls. Det är jag som har svarat i kommentarerna med info kring beställningsprocessen.

   Jo det underlättar om du har köpt de stela armbanden, bälten och några scarfar först.

   Riktiga klassmarkörer ”tror” folk.

   Pinsamt tycker jag.

   Matcha ett stelt hermesarmband med ett sådant med skruvmejsellås, en Rolex och en väska så blir outfiten komplett.

    Alltså när det pratas om att köpa upp sig innan så är riktlinjerna typ motsvarande väskpriset, inte något armband. Kolla på Pursebop eller Purseforum så Kanada se i vilka länder det tillämpas och folk skriver om sina verklige upplevelser. Ibland måste man köpa en hel servis och en kopp kostar 5000 spänn. I andra fall räcker det med att beställa en fåtölj och så får man sätta upp sig på listan för väskköp ?

    En nudist-kapitalist då?

    Hatar dom där stela armbanden med skruvmejsellås. Bara skryt !

     Det är Cartiers Love-armband. Tycker de är fina ?

  Alltså, bara så fjantigt med dessa unboxings och detta att bära handskar för att förstärka känslan av lyx, genuinitet och att vara ”utvald” som kund. Det är en väska. Mår fan illa när jag tänker på att en väska kostar så mycket och vad det genererar till ägandeskapet mm. och redan privilegierade, när en stor del av världens befolkning har svårt med mat på bordet varje dag. Personligen tycker jag dessutom man är rubbad om man går på det marknadsföringstrick Hermes står för. Och, bäst att tillägga, är inte avundsjuk för fem öre. Om jag så vore multimiljonär hade jag aldrig nånsin skaffat väskan.

   Ansi jag gillar dej!

   Ansi
   Älskar dig.

  Saker har ju egentligen inte så mycket med lycka att göra, men jag gråter ju hellre med en Hermes-väska i handen än en Ica-plastkasse… ?

   Icapåsen skadas inte av dina tårar som en Hermesväska gör.

    Du menar att papper är mer vattentåligt än skinn?

     Ica-plastpåsar är generellt inte gjorda av papper vad jag vet.

      Du har en poäng, en ganska bra sådan. Inser nu att jag skrev först och tänkte sen.

     Nu va det plast va.

   Fast nej…

   B
   Varför? Blir du mindre ledsen?

  Kan köpa en exakt lika snygg ochhållbar väska för 10 000 och använda mina pengar till något bättre

   Självklart. Även för 500 eller för 5000. Men vart går gränsen? I förhållande till vems smak och ekonomi?

    Hermèsväskan kommer faktiskt med ett anpassat regnskydd ?

     Hamnade fel. Svar till 13:33

   Ja det är ju dina pengar och dina prioriteringar. Jag klarar mig utan nyaste iPhone, tycker det är onödigt att lägga pengar på en dyr bil när man lika bra kan köra dit man ska i en billigare, osv osv.

   Allt handlar om prioriteringar och dina eller mina är inte mer rätt än någon annans.

    100% prioriteringar. Jag köper väskor på loppis och de håller många många år, samtidigt som jag har tre lyx-katter. DE skänker daglig lycka (och viss frustration ??).

     Har du Bengal katter?

  En tråkig väska för 100 papp allså samtiden är blåst!!

   Den ökar ju inte värde, så tycker inte man är speciellt blåst, ifall man nu har tillräckligt bra ekonomi för att ha råd 🙂

    Ökar i värde* skulle det stå såklart ?

    Det gör pengar på banken med ect

     En birkin ökar i värde samtidigt som man använder den.

     Och du, var intresserad av placeringar utan att döma andra. Rätt tråkigt.

   Flunsorna är blåsta.

  Seriöst, förstår inte varför det är så viktigt med märkesgrejer? Det är en väska. Hur många vet eller bryr sig egentligen om hon har en svindyr väska?
  Nej, är inte avundsjuk. Tycker det är dödstråkigt att köpa väskor.

   Instämmer, när jag hittar en ”cool” väska är det en i knalliga färger med mönster med katter och grejer och sen inser jag att det är en barnväska….
   Jag har rätt trashig smak helt enkelt ??

  Begie är alltid tidlöst för det är så, begie….
  Går att matcha med allt.

  Med det sagt, ja, det är en tantväska, ja, den ser inte mycket ut för världen.

  MEN tanter ska väl också få köpa väskor?
  Och bara för att en person har råd betyder inte det att just du måste ha råd. Du som klagar på summan kanske har råd att köpa saker som någon annan inte kan osv….

  OCH att äga en, för dej, fin sak är en härlig känsla. Något du sparat till länge (ev).

  Mvh en som hellre lägger pengarna på choklad – SNACKA om dåligt andrahandsvärde…

   Det är inte en tantväska. ?‍♀️

  Jag tänker på allt annat jag kunde gjort för de pengarna. Tagit massage 10 000 gånger eller rest utomlands 10 gånger. Det är verkligen olika vad man prioriterar i livet.

   Jag tror att man konsumerar mer ju mer pengar du har. Jag gör det i allafall, suger på att spara.

   Hennes inkomst kanske tillåter väska, resa och dyra utekvällar. Hon behöver liksom inte välja.

   Men hade jag haft så mycket pengar så hade jag börjat med att betala av studielånen ??

   Det var billiga massager du

  Hade jag bara en Bentley Continental GTC och en Patek Philippe klocka skulle jag kunna handla hem maten i en sliten plastkasse utan prestigeförlust 🙂

  Har man pengarna så varför inte investera i en väska som ökar i värde? Köpte en klassisk Chanel woc (svart caviar + guld) för 5-6 år sen för ca 17 000. Idag kostar den väskan i princip det dubbla i butik och man kan få ut ungefär lika mycket second hand.

   Då måste jag tyvärr göra dig besviken. Det finns rätt många i omlopp, har sett flera och de stannar 15-17 tusen.

    Nä, inte i bra skick. Sålde en förra veckan till en shop och fick 25k

  Trams.

  Vågar man ens bära runt på en sån dyr väska utan att bli rånad?

   I Milan och London kan man se dem passera i det fria, så att säga.

  En praktisk fråga: måste man trippa runt med en sån där väska i handen ( det skulle jag aldrig stå ut med), eller följer det med en axelrem?

  Jag tror inte jag någonsin kommer förstå mig på hysterin kring lyx. Finare bilar och smycken kan jag förstå till större grad. Kläder förstår jag i mån av bättre kvalitet på material, men jag tycker man kan fynda mycket sec hand på den fronten och märken spelar ingen stor roll egentligen. Väskor förstår jag nog inte alls. Vågar man använda dem? Tycker det är helt sjuka priser de kommer upp till och lyxen är att man flår specifika djur för den. Nu är jag en stor djurälskare så det är väl därför, men jag tycker det är otroligt vidrigt och respekterar inte personer som lägger hutlösa pengar på det. Känns som ett förgånget tankesätt enligt mig.

  I dessa väskdebatter tänker jag alltid på SATC avsnittet där Samantha gör allt för att få en Birkinväska. Och filmen Skilsmässa på franska där Naomi Watts karaktär bor i Paris och ska skilja sig och hennes familj reser dit och det blir kulturkrock. Hennes syster Kate Hudson, blir älskarinna åt en gubbe som har för vana att köpa en Birkin till sina prassel. Kate använder väskan hela tiden fast den oskrivna älskarinneregeln säger att man inte ska. Hon lånar ut väskan till sin mamma som tar med den till en middag hos de chockade franska snobbarna. Till slut kastas väskan ut från Eiffeltornet.

  Lyxkonsumera om det är vad du drömmer om, men sluta lägg ut det i SoMe och uppmuntra andra att göra det. Och sluta följa folk vars innehåll du inte kan stå för. Står inte ut med denna typ av influensers, köp, köp, yta, yta osv.

   + Det är inte bra att lägga ut bilder på sina lyxgrejer om man vill undvika att bli rånad.

  Drömväska när jag var 17år, 2005..
  Nu är jag äldre och har andra drömmar och är rätt nöjd med beslutet att aldrig lägga mycket pengar på fysiska tillbehör.

  Å herregud! Jag som inte har någon aning om dessa ”dyrgripar” hade nog blivit lite ihjälslagen av väskägaren. Hade lätt kunnat ta med den på en hundpromenad och haft bajspåsar i den. ( Inte med bajs i). Men ändå.

   Varför skulle du inte kunna ha oanvända bajspåsar i en dyr handväska?
   Vardagslyx ju 🙂
   En grej är också att den ska se använd ut.

  Hon känns som en riktigt ”wannabe rik”. Nyrik. Löjlig. Så barnslig på något sätt. Vem fan visar ens det i sociala medier. Som att be om att bli rånad. Livsfarligt och som sagt löjligt att skryta om materiella ting.

  Det enda jag kan tänka på är att nått är lite shady när hon får tag på en Birkin efter ett år.. Med tanke på hennes status och rikedom (I fina kretsar är hon en nobody) så måste hon haft EXTREM tur att få tag i en Birkin så snabbt, även om den råkar vara i en udda färg. Jag har viss insyn i marknaden runt Stockholm och kan på rak arm tänka mig 10-15 andra kunder som hade varit mer relevanta för ett köp som detta.

  Om det var Bianca hade det varit mer trovärdigt, hon är ändå Sveriges största influencer brutta, kan ha fått ett erbjudande via en kontakt osv… men hennes assistent..? Nä..

  Min fundering är om det är ni som skriver här att ni köper dylika väskor som också då och då i öppet spår är de med åsikter om att sjuka är bidragstagande parasiter och att man ska anmäla om en med sjukbidrag syns fika på stan ??
  Eller är det andra med låg inkomst som har dessa åsikter. Tänker att det bör komma ur total brist på insikt ELLER att må riktigt dåligt i sitt egna liv.
  Jag tycker det är intressant, undrar alltid vad det är för människa bakom dessa åsikter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.