En uppföljning på glass-pisset – Uppdaterad

Igår publicerade jag det här inlägget, om ett gäng härliga killar som filmade sig själva när de vandaliserade en restaurang. 
De filmade alltsammans och publicerade på sociala medier, men tydligen var det inte så kul när det hela uppmärksammades.
Då skrev de först att det var handsprit, och inte kiss men efter att det drabbade företaget själva gått ut och delat info om vad som skett så blev det lite annat ljud i skällan.
hade de helt plötsligt kissat i glassboxen, och tyckte att reaktionerna som kommit på deras video var helt orimliga. En av de inblandade sysslar nämligen med en aktivitet där han har en massa sponsorer, dit folk vänt sig för att få kommentarer mm.

Här har ni ett utdrag av det som skett än så länge.

 

EDIT!
Så här skriver företaget om glassesn sista resa:

Tack för alla tips!

112 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Tycker en sån bör resultera i rätt mycket hat. Idioter som kissar i en frysbox…Vad i helsike trodde de? att folk skulle applådera eller??‍♀️

   Tycker det är sjukt att kissa i ej frysbox ja. Men ännu sjukare är de människor som hotar dem och håller på. Ok att kontakta föräldrar ett om de inte är myndiga men att komma med hot är sjukt det också.

    Är detta killar med körkort eller typ 12 åringar?

     Om de är 15 år eller över ska de polisanmälas för skadegörelse!

      Helt enig.

     Den ena är 21, gått i samma klass som honom

      Herregud.

   Hat är väl fel ord, det är inte ok att häva ur sig hat eller hot mot personen i fråga. Men däremot är det ju helt i sin ordning att människor reagerar på själva tilltaget ”lite piss i en frysbox” är inte något busstreck i normalfungerande människors ögon. Det är skadegörelse, dessutom en vidrigt äcklig sådan, och att människor visar sin rättspatos och fördömer handlingen i sig är ju helt i sin ordning. Näthat, hot och drev mot person är något helt annat. Inte ok.

    Ja tänka sig att ens beteende får konsekvenser? Jag är mållös. Vad är det för fel i huvudet på såna människor?
    Var är det kul?
    Klart det ska bli konsekvenser. På alla plan!
    ?
    Det biter allra bäst. Sen kan de få sanera latrintunnor ett tag. Lite samhällstjänst helt enkelt.
    Man kan inte göra vad som helst och komma undan med det. DET är ngt som är bra med social media ?

     Ja och hans ”alla gör något sjukt någon gång i livet”. Kan helt ärligt säga att jag aldrig kissat i en frysbox. Skulle liksom inte ens kunna komma på den tanken, faktiskt.

      Är nog väldigt få som ens skulle komma på tanken. Och att sen filma det och lägga upp det är ju i Margeux-klass

   Bortskämda jävla snorungar.

   Sånt där ska leda till rejäla konsekvenser, annars fortsätter de bara i samma spår.

   Vad hjälper hat? De har ju inte mörda någon så någon gräns bör ju ändå finnas. Så länge de betalar för allt och skärper sig kan man gå vidare

  ”För lite piss i en frysbox”…
  ”För lite olämpliga kommentarer”…
  ”För lite trasiga glas”….

  Osv. Osv.
  Män tycker alltid att straffet är för hårt. Helt chockerade över konsekvenser för deras handlingar. Genomgående tema. Patetiskt. Jag tycker att det här, att faktiskt vara så vidrig att man pissar på, inte bara ätbara varor utan även förstör en människas inkomst och butik på det här sättet, förtjänar fan en avhyvling. Det är inte ”bara” och det är fan inte synd om dom.

   Exakt så.

   Väl rutet! Så rätt!

   Inte män, utan specifika individer tycker att straffet är för hårt.

    Precis, tex som de dömda tjejerna i Tove mordet.. Det handlar inte om kön utan person(lighet)

     Haha om du vet något om brott i Sverige så borde du veta att det är FÖRSTA gången två så unga kvinnor döms till livstids fängelse för mord i Sverige. Det är extremt ovanligt att kvinnor mördar över huvud taget. Dessa fall som finns är allmänt kända.
     Män våldtar, misshandlar, mördar och är pedofiler. Fakta. Och handlar EJ om personlighet. Blanda inte ihop detta med ”inte alla män”. För det har inget med saken att göra.

    Ja, män.

    Jo, män. Googla brottsstatistik. Eller, du behöver ju egentligen inte det, för alla vet detta. Det är män.

    Jo. Helt klart män. Alltid män.

  Ngn som lyssnat på under ytan pod ? Sorgligt angående Nicola P samt C ! Dokumentären är gjord av Thomas Sjöberg

   Jag har lyssnat och känner till både Nicolas och Charlottes sidor av historien. Nicola är en mycket snäll och trevlig man, men tror du på fullaste allvar att sönerna och Charlotte skullle vägra honom umgänge om han inte själv satt sig i situationen.
   Han var riktigt jävla jobbig som pappa att ha med att göra samt med ett vidrigt humör. Till slut mådde pojkarna inte bra bara av tanken på att åka till honom. Nicola har inte varit speciellt smidig med detta. Tyvärr

    Tack för att det finns någon som förstår och skriver att det finns en anledning till att barnen inte vill träffa Nicola.

   Har också lyssnat och jag vill ändå tro gott om båda sidorna men tror att något gjort att pojkarna inte ville vara hos honom till slut.

    Vet inte vad jag ska tro ?‍♀️ tyckte ändå podden ca ok ) tycker ändå sjöberg borde vara lite slipad )

     Va?

   När man lyssnar på podden så är det ju bara jag jag jag från Nicola. Inte ett uns av medkännande med sina barn eller ett barnperspektiv. Hela podden gjorde det uppenbart att han hade försatt sig i situationen själv och inte var sugen på att anpassa sig efter vad sönerna behövde? Nu är de dessutom myndiga, så att skylla på Charlotte är ju bara en fokusförflyttning på sitt egna handlade.

  Tycker de kunnat betala bra mycket mer än 6000…

   Håller med (i brist på fungerande likeknapp)

   Har det inte polisanmälts? I sådana fall väntar väl dessutom en dom om skadegörelse också. Något ytterligare skadestånd kanske inte blir aktuellt om det betalda beloppet täcker den faktiska skadan, men hoppas inte, tycker personen kommer väldigt lätt undan i sådana fall. Ett sådant här fullkomligt huvudlöst och vedervärdigt handlande förtjänar att uppmärksammas och kosta förövaren både ekonomiskt och att bli till allmänt åtlöje. En dom följer dessutom med honom i livet så kan eventuella arbetsgivare, sponsorer och vad det nu må vara själva bilda sig en uppfattning om det var ett ”busstreck” eller helt intelligensbefriat tilltag som man inte kan bortse från. Vill man därefter fortfarande anställa eller sponsra personen, ja då har man ju gjort det valet. Hoppas innerligt att detta kan avskräcka någon annan idiot från att göra detsamma. Man upphör dock aldrig att förvånas över människors dumhet och tilltag under grupptryck.

    Håller helt med.

    Ett skadestånd handlar inte enbart om att täcka en skada utan så mycket mer.

     När det gäller en sakskada ersätts enbart den ekonomiska förlusten. Sveda och värk ersätts inte för sakskador.

      Jag skriver inte om sakskada utan skadestånd generellt som svar till HS.

     Jo när det gäller egendomsskada

      Jag skriver inte om sakskada utan skadestånd generellt som svar till HS.

   Pappaspojkar är vana att kunna betala sig fria… jag hade gått vidare med en rättsprocess

   Ja 6000 förslår väl inte långt?

  Va?! Ska mina handlingar ha konsekvenser? För mig? Nu ringer jag kränkthetsombudsmannen.

   Hallå?!? Det var ju inte ens mitt fel att jag kissade i boxen. Jag har inget ansvar över mina handlingar. Det var ju mina kåmpizar som trissade upp mig!

    Jag såg kommentarer där det stod om grupptrycket. Men snälla rara inte kan väl man skylla på grupptryck att man försöker bajsa i en affär. Eller kissa i frysdisken.
    Men den som filmade och skrev hahahaha var blir den uthängd? Den gör ju så mycket fel också.

    Kisset kom bara. Det är ju inte hans fel…
    Kanske ska skaffa blöja?

    *jag såg det inte komma*?

   Hallå! SVT, gör en dokumentär om detta! Hatarna ska inte komma undan. Styrkekramar till killarna❤

    Persona non grata!

    Haha ärligt talat tycker jag att det borde göras någon form av dokumentär eller annat program om detta. Inte exakt den här händelsen nödvändigtvis, men om problemet. För det är ett problem och verkar bara bli värre.

   ??

  Hoppas att grillen polisanmäler. Och nej. Alla gör inte sjuka saker på detta sätt som skadar andra. Mansgris

  Visst de flesta gör nog något i livet som man inte är stolt över, men om man tror att detta är ett helt vanligt beteende någon gång när man är ung så har man vuxit upp i en otroligt snäv och trashig bubbla.

  Är huvudet dumt får kroppen lida … och tvärt om.

  Ibland ligger jag vaken på nätterna och har ångest över allt dumt jag gjort i livet, men sen dyker såna här grejer upp och jag inser att jag nog inte varit så jäkla dum ändå.

   Haha verkligen precis så!
   jag har GAD och ligger ofta vaken och har ångest över småsaker. Inatt när jag ska sova och ångesten tar över så till den grad att jag känner mig som J Dahmer borde ha känt sig, så ska jag tänka att jag i all fall inte har så rutten människosyn att jag tycker mig ha rätt att förstöra en annan människas levebröd.

    Eeeeeeexakt så! Ja, jag sa visserligen något dumt till en kompis när jag gick i sexan, men jag är i alla fall ingen glasspissare!

    /TS, som också har GAD

     Hahaha känns skönt att det finns andra som ligger vakna där ute, ska tänka på er alla när jag ligger och grämer mig över att jag retade en kille när jag var 9 år. Vi är inte ensamma där i natten! <3

   Det där är ju intressant. Själv kan jag ligga vaken om nätterna och ha ångest för att jag inte gjort så mycket dumt i livet. Och leker med tanken på att bli ”29 åringa sjuksköterskan som klev ut genom fönstret och försvann”

  Synd dom fortfarande inte fattar allvaret i vad dom gjort

  Alltid lika fascinerande när folk totalsaboterar för andra på vidriga sätt och sedan blir chockade och känner sig utsatta när konsekvenser kommer. Tror vi alla kan hålla med om att cancelkulturen gör sitt i det här fallet.

  Skräll att likeknappen inte funkar igen

   Hoppas du överlever.

    Får man bara påpeka sådant man håller på att dö av? Tror du överlever även om någon kommenterar likeknappen.

   Testa igen. 🙂

    Wee tack! ☺️

  Jag jobbar inom vården så kanske är yrkesskadad men jag hade ALDRIG behållt en frys som någon kissat i. Man kan städa bäst man vill men inte vill väl någon äta glass ur en frys som det varit kiss i, även om man städat ur den ordentligt och glassen är inpackad. Stackars butiken dock 🙁

   Varför inte? Du skriver ju själv att frysen är städad, säkert med rengöringsmedel och all glass är förpackad. Vad är det som kan hända? Urin innehåller väl vanligtvis inga bakterier? Och det är en frys, det mesta dör vid den temperaturen. Nej, värre med snoriga barn som ska tafsa på varenda förpackning.

   Varför. Urin är ju i princip sterilt.

    Urin är sterilt innan det kommer ut ur blåsan?

   Jag brukar tycka att vårdpersonal är tvärtom! Typ äh lite skit rensar magen sådär 😉

    Jag brukar vara så men att ha glass i en frys där det varit kiss, nä där går min gräns?

     Så du tror det finns kiss kvar när dim skurat ur boxen, med typ klorin?

   Även om urin är sterilt, så är det ju bara tanken på att någon stått och pissat i boxen som gör att jag aldrig skulle handla där. Butiksinnehavaren gör klokt i att skaffa en ny frysbox. och det lär ju den där marodören betala.

    Exakt!

  Hur gamla är dom egentligen???

   Den ena tror jag är 27 år vilket är helt sjukt.

    Fy satan vad pinsamt!

    För en del med missbruk stannar hjärnans utveckling för permanent. Typ att de aldrig kan lära sig skriva normalt exempelvis.

    Va? Herrgeud, trodde det var tonårskillar. Ja där ser man…

     *Herregud hehe.

  Hur kan man få det till att de har kissat i alla glassfrysar i Halmstad?

  Någonstans runt sekelskiftet 2000 spårade Sverige ur totalt.
  Vill vi ha det så här att till och med skolorna i småstäderna måste ha vakter,och låsta dörrar. Att gymnasieelever!!! inte kan bete sig utan agerar som grovt kriminella. Hur kan man tro att de här ungdomarna ska kunna interagera normalt i samhället ,följa lagar och visa respekt mot sina medmänniskor.
  Något enstaka slagsmål på skolgården hörde låg och mellanstadiet till på min tid sen var alla faktiskt såpass vuxna och förståndiga att ingen hade behov av att slåss.
  Det är så otäckt att det här har normaliserats istället för att vuxna,föräldrar och samhället i stort har ingripit.
  Ju fler vilsna barn det blir som sätter sina egna gränser och blir totalt empatilösa desto mer otryggt kommer samhället att bli.

   Fast det tillhör ju fortfarande till ovanligheten att elever i skolan beter sig ”grovt kriminellt”, eller att de är extremt ohövliga. Har varit ute mycket i gymnasieskolor genom min utbildning (blivande lärare) och har bara sett väldigt få extremfall där detta förekommit. Annars är ungdomarna glada, sköter sig, presterar bra och är trevliga.

   Gick in i vår småstads facebookgrupp som jag brukar någon gång i veckan.
   Från att ha handlat om bortsprungana katter, hänsyn i trafiken och annat vanligt, så var nu gruppen fylld men arga och rädda inlägg om grupp/er av ungdomar som går omkring på byn och kastar grus och golfbollar på folks fönster och bilar.
   Otryggheten och hänsynslösheten breder ut sig överallt och ”ungdomshyss” har gått från att vara irriterande till att vara rent farligt för egendom och hälsa.

   Jag gick mellanstadiet i början av 90talet. En rast gick en grupp killar bort till ett närliggande villaområde och förstörde en båt som stod på en tomt. Bara för skojs skull. De åkte så klart dit för det och föräldrarna fick betala båtägaren. Nu hände det så klart inte ofta men inte fan var alla änglar då heller.

    På min tid pallade vi äpplen ?det är ju mycket värre nu än förr. Var inte rädd för folk eller ungar precis

     Jag kommer ihåg när mina äldre bröder pallade äpplen och mamma och pappa tvingade dom att gå och be om ursäkt.
     Dessutom fick dom rensa ogräs och fixa på mannens tomt en hel lördag, det var tider det.

   Jag upplever att den äldre generationen, som idag är runt 50, alla har massa historier om grova slagsmål. Det verkar onekligen som att man var hårdare förr. Dagens ungdomar är mjukisar, förutom rötäggen som är riktigt läskiga och grovt kriminella. Linjen har blivit skarpare mellan de två grupperna?

  Bortskämda fjantar som aldrig behövt ta konsekvenser för någonting i sina liv troligen.

   Exakt!

  Snorungar! Mamma och pappa betalar en fria! ?

  ”Lätt hänt att man kissar i en frysbox” ?‍♂️ Jag upplever ofta att folk, unga som äldre vägrar ta ansvar och bara säga ”förlåt jag gjorde fel, så jäkla dumt”. Istället sätter man på sig offerkoftan. Va fan, tycker du det är så jobbigt att ta ansvar, så gör inget från början då? Idioti.

   Ja, offerkofftan åker oftast på när folk blir tillsagda för något, när de har gjort fel. Då är man the bad guy som säger ifrån istället.
   Lite så väldigt många verkar funka har jag märkt, tyvärr.

   Ja, det låter fruktansvärt fånigt och oansvarigt. ”Jag behöver nog kissa”, ”ok, ska vi svänga förbi macken?”, ”Nej, behövs ej, jag kan kissa i frysboxen medan du köper fredagssnacks!” Logiken.

  Alla som kommenterar att det var bättre förr och det är värre nu.

  Tänk på att alla har kommenterat sådär genom alla tider, 50 år sedan så kommenterade man att det var bättre förr med.. det är aldrig värre eller sämre egentligen det är bara nya saker vi stör oss på.

   Det beror helt på vad det gäller ,nej allt var inte bättre förr men jag som är gammal har något att jämföra med. Jag tror inte att de som är födda i slutet av 90-talet och senare någonsin kommer att förstå hur mycket samhället har förändrats när det gäller kriminalitet,våld och otrygghet. Man bara accepterar att så här är det och slår ifrån sig med att det minsann hände ”grejer” förr också.

   Tycker du brukar ha vettiga kommentarer. Men jo det är värre nu.
   Jämför det mesta får du se.

  Alltså även om man är 6 år förstår man att man inte kan kissa eller bajsa i en glasbox detta är alltså vuxna män? Som sitter och skrattar åt det här på snapchat och sedan skriver att folk överdriver.

  Kiss i en glassbox är förstörelse och äckligt/vidrigt det finns inget skämt där, detta är ingen överdriven reaktion. Jag brukar inte vilja skylla på föräldrar för barn blir som dom blir ändå, tror inte alla mördare hade hemska föräldrar heller.. även om några hade. Men hur har dom blivit uppfostrade?? Om det inte är relaterat till deras uppfostring vad är fel i hjärnan? Vad är det som inte connectar ?

  Trodde dom allvarligt talat någon skulle skratta åt detta??

  Är det bara jag som rycker lite på axlarna. Folk har gjort värre saker. Detta känns ganska typiskt för fylle-beteende bland en del killar dessutom. De har betalat, låt dem vara nu.

   Ja det är nog bara du som rycker på axlarna åt detta ?

   Det är alltså vuxna män, inte barn men även en 6 åring borde veta bättre..

   Kissar i en affär i en frysbox förstör massa glass, och filmar det på snapchat som om det vore roligt och även som nyktra förminskar dom sina handlingar. Det är extremt pinsamt och finns ingen bortförklaring

   Jag tror ingen vill dom ska bli straffade för det här livet ut. Men detta är ett brott och man kan få betala för det, så förhoppningsvis lär dom sig nu..

   Klart har gjort värre saker än att pissar i en glassfrys och skitit bredvid densamma. Men bara för att folk gjort värre saker ska man väl inte rycka på axlarna och tycka det här är okej?!

   ”Boys will be boys” va? Kul syn på världen och dessa snubbars olika offer. Det blir en bra värld när man låter män ränna fritt och pissa och skita som djur utan konsekvenser? Förstöra omkring sig, bete sig som svin? Det är ju bara snubbar, helt vuxna män men som ska behandlas som några jävla bebisar. Som om den inställningen inte lämnar död och förödelse runt sig.

   Får känslan av att det hade en helt annan ton på dig om männen inte var vita.

    Varför får du den känslan? Finns ingenting i kommentaren som tyder på det

    Tänkte just samma sak.

    Varför i hela friden då? Finns ju ingen indikation på vart männen kommer ifrån, känns snarare som det är hur DU väljer att tolka det.

  Varför lägga ut det på sociala medier och förvänta sig att det inte blir reaktioner?
  Inte konstigt att folk reagerar på det, det beteendet är ju verkligen inte okej någonstans.

   De var nog påverkade och trodde väl det skulle stanna bland deras snapchat-vänner och inte spridas över hela Sverige

   De har väl aldrig fått en konsekvens förut i sina liv.

  Vad smarta killarna var som filmade, jisses alltså.

  Det e sjukt beteende, men att bertil och Agneta 50 ringer till deras jobb och tycker dem skall få sparken e ganska sjukg det oxå . Tycker det e så konstig ton på sociala medier nu för tiden. Först och främst tycker det killarna gjorde e sjukt men tonen i fb grupper i kungälv ä oxå konstig. Radera internet snälla xD

   Varför är det så konstigt? Hade jag varit arbetsgivare hade det absolut varit intressant att få veta ifall anställda pissar i glassboxar.

  6000 kr lär ju knappast att täcka skadan. Hoppas på en polisanmälan och högre skadestånd

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.