En inkluderande kollektion

Bildkälla: Pressbilder

Reklam för @ellosofficial ? KRETA ? Jag har i princip aldrig kunnat hitta snygga badkläder som passar min kropp, det har varit en stor sorg genom hela mitt liv och jag kan inte räkna gångerna jag gråtit i provrum över bikinibehåar som inte passar eller baddräkter som inte går att dra upp. Men inte i år. För den här kollektionen är allt jag kunnat drömma om ?

Kreta är döpt efter min och Emils första resa tillsammans. Vi hade känt varandra i tre månader när han sa att hans bonusmoster ville bjuda med oss till Grekland. Och jag ville så gärna följa med men hade samtidigt panik, för jag hade ju inga badkläder som passade och jag ville inte berätta det. För även om Emil visste hur jag såg ut så var det som att jag tänkte att ”nu får han veta på riktigt hur annorlunda jag är, för vi kommer inte hitta något som passar mig i någon butik”.

Han höll min hand i butik efter butik, men ingenting passade min kropp, och jag minns när jag såg på honom att han insåg hur butiker känns när man inte är smal. Till slut köpte jag några bikinis som var alldeles för små, men det var allt jag hittade, och han pussade mig och sa att jag var fin i dem ändå.

Kreta är den vackraste blå baddräkt jag kunde komma på. Den kommer i blå, med stabil mesh som stöttar bysten och är så snygg. Och kanske får den följa med någon annan på sin allra första kärleksresa ? // Linda- Marie Nilsson Instagram

Ska vi göra ett test?
Kan jag skriva att jag verkligen uppskattar Linda-Marie Nilssons senaste samarbete med Ellos, där hon tagit fram en serie inkluderande badkläder utan att diskussionen handlar om att ”promota” eller uppmuntra till övervikt?
Innan jag förminskade brösten hade även jag svårt att hitta badkläder som passade och jag vet inte hur många gånger jag nedslagen och tomhänt lämnat olika butiker.

Flikar in det här inlägget från förra gången det begav sig, med förhoppningen att slippa den här typen av idioti i det här kommentarsfältet.
Vad tror ni?

Jag tycker hennes kollektion är toppenfin och skulle gärna bära den blå baddräkten på stranden, i solen eller var jag nu kommer spendera mina dagar. 

93 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Då avstår jag från att kommentera. Varsågod.

      Tack!

        Jag hoppas att du inte rensar bort kritiska kommentrer. Det är som att censurera och säga att bara en typ av åsikt är okej.

        Jag tycker det är bra att kunna tycka om sin kropp oavsett vikt och sen får man jobba med viktnedgången under tiden.
        Man får också acceptera att kläderna inte passar eftersom det är udda atr vara så pass överviktig.

    Kul att se snygga bikinis på en stor kropp. Bikinis med lite mer tyg än ett snöre i rumpan passar nog för många.

      Tycker badräkten på bilden är fin. Såklart behövs det utbud till alla kroppsformer. Alla är olika och alla är lika fina ❤

        Nej, alla är inte lika fina. Det är mycket finare med en välsvarvad fin kropp än en obese. Det tror jag 99% av världens befolkning tycker. Sorry..

          Var det viktigt för dig att få uttrycka det här? Känns det bättre nu?

      Alla borde ha mer bikini än snöre i rundan! Integritet…

    Fast man måste väl få ha andra åsikter än dig med Camilla ? ☺️

    Jag förstår delvis kommentaren och då är jag själv överviktig. Även vart på gränsen till fetma på BMI, jag måste ta tag i min vilt så jag faktiskt kan ha kläder är inget bra för min hälsa å väga som jag gör..

    Att det finns större utbud för kläder måste ju inte vara negativt dock, jag har ganska bred kroppsform generellt alla är ju inte super smala ☺️

      Självklart, men måste fortfarande kunna skilja på äpplen och päron.

      Jag är med överviktig (storlek 46) och har gömt mig hemma de senaste åren för att jag inte känt mig bekväm att visa mig ute. Sedan jag hittat klädkollektioner som har snygga kläder för oss med stora kroppar så har jag känt mig mer bekväm och därför även slutat isolera mig. Det har gjort att mitt psykiska mående är på uppgång och att jag är ute och rör på mig har gjort att jag går ner i vikt. Jag har till och med vågat gå till gymmet de senaste månaderna. Det hade aldrig hänt för några år sedan när det var omöjligt att hitta träningskläder.

      Att det skulle vara rimligt att göra det obekvämt för människor som är plus size att köpa kläder för att få oss att gå ner i vikt hade nog så småningom lett till värre pyskiskohälsa och att vikten istället ökat.

        Heja dig❤️

        Varför passade du inte på att träna och äta bättre mat när du ändå var hemma?

          Varför inte äta bakelser om man saknar bröd?

        Exakt så! Fattar inte hur att få de att skämmas och inte inkludera dom alls taktiken skulle få folk med extrem övervikt att må bättre ,bli hälsosammare och tappa lite i vikt? Tvärtom. Om man känner sig älskad som man är och accepterad i samhället orkar man mer ta tag i de problem man lider av och fokusera på sin hälsa.

        Heja dig! Det psykiska välmåendet är viktigast av allt och prio ett. Vi måste må bra inom oss för att kunna ta hand om oss själva fysiskt. Stor, liten, tjock eller smal kvittar, men vi har bara en kropp och den ska vi vara rädda om. Jättefina bikinis!

    Härligt uppfriskande! Tyvärr skulle jag som student aldrig kunna lägga 600kr på en baddräkt. Hade önskat att priserna var lägre även om det är inklunderande :/

      Oj 600kr? Är Ellos slow/etiskt fashion nu för tiden med såna priser?? Hade för mig att ellos är samma som alla andra fast fashion (Lindex, HM, Zara, Vila).

        Nu killgissar jag, men kan priset vara högt för att kollektionen inte är gjord i enorma volymer? Det är ju det som pressar ner storkedjornas priser.

      Ellos brukar ha rätt bra rabattkoder, bla har dom just nu 30% på dyraste varan och ofta får man ju mail med rabattkoder på 40%. Så kan säkert gå att hitta något ännu bättre erbjudande

    Ngn som vet vet vart maggans kompis lusse hR tagit vägen? Som va ju bf !

      Nä. Vad hände med dina vokaler?

        Men det förstår du väl att det är JÄTTEJOBBIGT och tar EVIGHETER att skriva ut orden i sin helhet.

      Menar du Lusse Stenberg så sålde hon nyss sin Andy Warhol tavla för en enorm summa pengar, dessa pengar ska hon satsa i sitt livs drömprojekt, något som hon alltid velat göra. Exakt vad vet jag tyvärr inte.

        Hon ska ta fram salta pinnar med ”ny spännande smak”.

    Fin kollektion och tänk så skönt för alla pluz size-tjejer att ha större utbud att välja bland. Jag hade en period när jag var i 20-årsåldern när jag var rätt rund och då fanns ju noll utbud i större storlekar. Ja förutom i riktigt tantiga kläder. Men vem i 20-årsåldern vill klä sig som 60 +? Stora trista baddräkter som gjorda för Ingegerd 76 år som går på vattengymnastik. Kanske inte kul för modeintresserade unga tjejer.

      Jag är en ”tant” på 70 och vill verkligen inte klä mig tantigt och inte heller som en tonåring.
      Gillar färg, form och mode.
      Tycker Linda-Marie har en hel del att erbjuda en ”tant” också.
      Speciellt då man BÅDE är tant och drar 46-48 i storlek.

        Jamen så är det säkert. Att kollektionen tilltalar många. Jag gillar mer sportiga stilen och inte urringat (känns som att brösten ska hoppa ur överdelen när jag badar) så blir inget köp för mig personligen. Men kollektionen är absolut fin och jag tror att många kommer att gilla den. Precis som hennes förra kollektion med klänningar.

      Cellbes har mycket fint i större storlekar.

      Bonprix har massa fina baddräkter i större storlek! Bra pris också.

    Fina bilder och badkläderna ser ut att sitta hur bra som helst ?

    Med dagens mode behöver man ju inte vara särskilt överviktig för att ha svårt att hitta badkläder som passar. Alla vill inte ha bikinis med så lite tyg att varken bröst eller rumpa täcks…. Tycker kollektionen är väldigt fin och som hon säljer in den med sin personliga berättelse.

      Håller med!
      Jag kände att jag är beredd att köpa för att hon beskrev det så bra.

      Samma! Är 33, inga problem med att hitta bikinis i bra storlek, men vill inte visa hela rumpan och typ hela brösten när jag har bikini på mig. Vill kunna bada, hoppa, simma, leka i vattnet osv och känna mig bekväm… Satsar på lite sportigare, men blivit ganska svårt att undvika string på bikinis av någon anledning.

        Sämsta modet någonsin. Sitter väl ok när man provar och just har rättat till den innan man tittar sig i spegeln, men så fort man rör sig en centimeter är hela arslet ute. Jag har ingen lust att bjuda på så mycket och jag lovar att världen helst slipper se.

      Håller med om att man inte behöver vara stor för att ha svårt att hitta bikini. Jag är 179 cm och drar storlek medium (underkropp) och small (överkropp) på vanliga kläder. Bikinitrosor måste jag oftast ha i X, vilket får mig att fundera på hur det är för kvinnor som är kurvigare än jag. Jag kommer ihåg när Weekday hade en kampanj för ”stora storlekar/alla kroppar är vackra” men deras största storlek var XL….jag undrar fortfarande hur modellerna i kampanjen kunde få på sig XL, relaterat till att jag fick på min X-trosan? Ser nu på Weekdays hemsida att alla deras modeller är smala. Den ”största” är typ min storlek och det står att hon har medium. Måste bannemig in på stan och prova om medium funkar. 😀

      Nu täcks ju inte brösten så mycket i denna kollektionen heller. Ser ut som hennes bröst hänger över på flera av bilderna på hemsidan.
      Är själv överviktig och hade inte köpt dessa bikiniöverdelar av den anledningen. Finns säkert folk som tycker om kollektionen, men jag vill att brösten täcks mer.

        Men det är ju ände mer än de där små trekants-bikinis som brösten hoppar ur så fort man landar i vattnet.

    Jag tycker det är bra att det tas fram kollektioner för ALLA storlekar.
    Det är alltid nån gnällspik som ska komma med pekpinnar och sätta sig över andra, och det gäller oavsett om man är tjock eller smal.
    Kläder ska finnas för alla.
    Jag själv har varit STOR och det fanns aldrig badkläder eller annat som var snyggt och satt snyggt.
    Så därför välkomnar jag det.
    Gick själv ner en massa i vikt pga sjukdom och hade det inte hänt hade jag kanske varit lika rund idag.
    Hursomhelst, sluta att kommentera vikt och storlek, vi är som vi
    är och ingen j-l vet hur man egentligen känner inombords.
    Välkomna istället dessa kollektioner med glädje så att alla kan finna nöje i att dra på sig en baddräkt som faktiskt passar.
    Linda Marie är oerhört vacker, jag tror även på insidan ❤️

    Är 180 cm lång, 78 kg. Jag är inte tjock men får oftast välja badkläder i storlek L för att de ska passa byst och höfter. Fattar att det måste vara omöjligt för de som faktiskt är överviktiga att hitta något, så det är endast skitbra att man inkluderar mer! Alltid är det någon som ska gnälla. Varför bryr man sig hur andra ser ut ens?

      Precis! Även om höfterna bara är ben så är man ju av naturliga skäl oftast bredare om höfterna pga längden!

      Jag hade XL för några år sedan. Var lite knubbig, men det fanns definitivt MÅNGA som var mycket större än mig. Vad ska de ha?

    Men varför drar du uppmärksamheten till denna typen av kommentar genom att klistra in dem i inlägget? Det är nästan som att du hoppas på att det återigen blir tjafs i kommentarsfältet…
    Apropå bikinin så har jag svårt att se hur överdelens nedre del inte skulle rulla upp och ihop till en hård korv som skaver mot revbenen. Det är i alla fall min erfarenhet av BH som har en liknande bred kant nertill (jag har lite mage).

      Vad olika man tolkar saker. Jag uppfattade det som ett sätt att mota olle i grind.

    Jag jobbar också på att bli överviktig. Går rätt bra, orkar inte äta sunt.

    Håller med och skulle just skriva det själv. Är inte överviktig men även jag har ”tomhänt lämnat olika butiker” (ofta med kylskåpsblå belysning ovanifrån i provrum…) när bikini skulle inhandlats..Numer kör jag på antingen enkel bandeutopp eller bikiniöverdel och ett par lösa shorts, typ tunna träningsshorts som går att bada i. Känner mig bekväm och behöver inte hålla på och rätta till underdel som kryper upp eller känns allmänt oskön. Problem solved och man slipper dessutom lägga femhundra spänn på en liten trasa som inte gör sitt jobb.

      Jag har tidigare varit kraftigt överviktig (fetma) och är numera rätt vältränad. Men har ALLTID haft baddräkt. Aldrig varit bekväm i bikini, men baddräkt – vilken dröm. ? Som överviktig köpte jag ofta sportmodeller på baddräkten, fanns ofta upp till ganska stora storlekar. Aldrig haft nojor på beachen tack vare baddräkt. Får bättre hållning, den tightar till på rätt ställen och är snygg. 🙂 Alltid ett magiskt plagg!

        Åååh, vill också ha baddräkt men jag är för lång så de skär alltid in både fram och bak! 😀

    Ska de personer som är överviktiga straffas för sitt osunda leverne och därför inte få köpa kläder?
    Lev och låt leva. Ingen annan människas övervikt eller undervikt har någonsin påverkat mitt liv, hur kan det vara en sån trigger för så många andra hur människors kroppar ser ut

      Biancas kropp är ju en extrem trigger bland de som kommentar här, men då är det okej att triggas.

        Alltså jag känner bara, har folk tappat det helt gällande kroppar? Alla människor har verkligen något fint och det är sunt med mångfald i storlek och utseende.

        Bianca är supervacker och Linda Marie är supervacker.
        Jag förstår att tonåringar och unga vuxna ser och jämför – för det är så vi funkar som unga. Men då är det väl jätte bra att alla kroppar får synas och finnas. Det enda vi vill göra är att känna gemenskap med andra och finns det personer som gjort samma val /ser snarlika ut så är det väl jätte bra att alla finns representerade. Oavsett om man är större, plastikopererad, smal, mitt i mellan etc.

        Helt sjukt allt ska vara så triggande idag.

        Så du anser att folk triggas av bilderna här och vill bli tjocka?

    Att ha en ohälsosamt hög eller låg vikt är, uppenbarligen, inte hälsosamt. Men att påstå att man uppmuntrar till ohälsa genom att ta fram större och mindre storlekar är att ta det för långt. Självklart ska man kunna ha fina kläder oavsett om man har en ideal vikt eller inte. Alla har rätt att må bra i sig själva och känna sig fina, oavsett storlek. Hälsa och utseende är inte samma sak.

    Sedan vill jag bara förtydliga att man kan vara större eller mindre utan att för det för den sakens skull är ohälsosamt. Flera faktorer spelar in.

    Tjocka människor kan gå ner i vikt. Jag har själv gjort, och flera vänner likaså.

    Klädutbudet är absolut en motivation, och ju mer kläder man passar i när man går ner, ju större motivation får man.

    Men självklart ska det finnas kläder för alla! Alla förtjänar att känna sig snygga?

      Vad trevligt för dig och vännerna som ingår i din personliga anekdot. Statistik och studier säger dock att en extremt liten andel av de som går ner i vikt lyckas gå ner och behålla den nya vikten.

        Kanske för att dom flesta gör det just för att gå ner i vikt kortsiktigt.

        Vi struntade i vikt, och ändrade livsstil. För att leva längre. Läste, pluggade hälsa själva. Viktnedgången kom ”fort” men blev långsam. Och klädstorlekarna likaså.

        Sluta säg till tjocka människor att det inte är någon idé, eller att bara vissa lyckligt lottade kan göra det. Och bara en liten liten procent kan behålla vikten.

        Tjockishat kallar jag det.

          Kalla det vad du vill. Jag tycker bara inte vi ska låtsas att någonting är enkelt och lättillgängligt när vetenskap och statistik säger en helt annan sak.

          De flesta överviktiga är verkligen inte ute efter att kortsiktigt gå ner, varför skulle de vara så dumma? Låter som om du underskattar dem snarare.

    Kläder ska passa kroppen och inte tvärtom. DET tjatar jag om jättemycket nu när min unge är på väg in i tonåren.
    Idealet är figursytt, allt annat är en mer eller mindre lyckad standardisering och den verkar länge ha varit normativ och snäv (!). Helt galet egentligen, men alla gjorde ju så, så det funkade för företagen.

    Minns hur jag stod där som tonåring i provhyttens bleka ljus och missnöjt konstaterade att storlek 36 inte passade alls, den storlek de vältränade, smala tjejerna hade. Sen provade jag nästa och det såg inte heller bra ut. Satt illa helt enkelt. Och här ungefär tappade jag tålamodet (nej, inte nån favoritsysselsättning) och kände dessutom att det var fel på MIG. När det i själva verket är en större utmaning att anpassa kläder till kurvor än till pinnar och vi lurades in i konfektionsstorlekarnas väldigt simpla mall. Och då var det redan svårt att acceptera hur kroppen förändrades.

    Sen kommer det ju alltid vara något enklare att hitta kläder när man är smalare, rent matematiskt.

      Indirekt kallar du smala kroppar för ”pinnar”, det är inte snällt eller särkilt kul att höra om man inte har de ”kurvor” du pratar om.

        Visst är det intressant: „smal“ låter positivt på svenska (i vår tid!), men „pinne“ och „sticka“ vill ingen vara. „Fet“, „tjock“ eller „knubbig“ – negativt, „kurvig“ – positivt.
        Ser man på catwalkmodellerna så hänger det ju ihop: de har ju knappt byst för att många är undernärda eller är marfantypen. Så det är väl bara att tjocka till sig lite då? Eller operera kanske?

        Idealen är omöjliga helt enkelt.

        Exakt. Min mamma är en väldigt smal, mot sin vilja. Hon äter och äter, men blir bara smalare.

        I tonåren blev hon mobbad för Plankan, Pinnen. Idag är hon 65 år, och kvinnor i hennes ålder kallar henne mager, ”men jösses, du har ingen rumpa alls”. Varje vecka är det någon som säger något nedvärderande om hennes kropp.

        Nu har hon letat långa koftor i 6 månader för att hon ska dölja sin kropp. ” Det är skönt nu på sommaren, att det är modernt med längre kjolar så inte kroppen syns”.

        Hon lider verkligen stackaren.

          Så hemskt att folk kan häva ut sig sån skit till andra människor. Oavsett om det är pga av att man är mager, tjock osv. Va fan lite vanlig hyfs tack! Vad är det för fel med att bara vara snäll?! Jag begriper inte varför man känner sig manad att kommentera andra människors kroppar på det viset.

    Men varför måste alla baddräkter vara så urringade och ha en så osmickrande passform för? Drömmen vore en lite mer sportig modell som täcker byst, har en liten ärm och gärna ben alt.kjoldel.. Det hade varit något 🙂

      Finns ju såna med både ben kjol armar på bon prix. Men själv tycker jag sånt känns tantigt… är man på stranden vill man ju även kanske få sig lite solbränna.

        Jag är tjock och har en bikini utan band/ärmar då jag vill få en snygg solbränna. 🙂 Funkar bra det med.

      Antagligen för att Linda Marie som har tagit fram kollektionen inte vill göra en sådan kollektion.

        Jättefin modell! ? Jag vill också gärna känna mig lite mer ”klädd” när jag bär baddräkt.

      Kolla typ Stadium eller sportmärken! Sportiga modeller som täcker och är gjorda för lek

    Så fin kollektion! Hon är hur vacker som helst ❤️❤️

    Tyvärr tycker jag inte den kan anses inkluderande då jag som har storlek 32 (& därmed också svårt hitta kläder med bra passform) kan köpa något… tråkigt.

      Är nog svårt att inkludera alla i alla kollektioner. De ska ju sälja också. Jag har storlek 34/36 och liten byst och tror inte den här designen skulle vara speciellt smickrande på min kropp, även om det såklart är en smaksak. Men att göra en design som passar alla från 32 till 52 eller vad det kan vara är nog väldigt svårt men tycker den här designen var snygg på en kurvigare kropp.

        Absolut, förstår vad du menar. Jag menar dock att så fort det rör sig om större storlekar så räknas det som inkluderande, men skulle det tillverkas i storlek 32 och sen dra gränsen vid 42, då är det både diskriminerande och exkluderande och blir ett himla ramaskri och tal om ätstörningar etc. Tråkigt och skevt.

      Det finns betydligt mer kläder för storlek 32 än 54. Nu är LM överviktig och vill göra kläder för andra överviktiga människor. Det är ovanligt med en plus size influencer som får göra klädkollektioner. Hon behöver inte skapa kläder för alla storlekar som finns.

    Men varför är det ett problem för dig att Linda-Marie inte ”tar tag” (läs: bantar, späker sig, svälter sig, opererar sig) i sin vikt? Varför lägger du dig i hur andra hanterar sin vikt och sin kropp? Hur hade du själv känt om någon kom fram till dig och började sätta måttband runt dina lår och sa ”Oj du, detta är inte så hälsosamt, du skulle behöva gå upp/ner X kg snarast, varför gör du inte det?”…?

    Behandlar andra som du själv vill bli behandlad, ”Mini”.

    Hade vart kul med en kollektion med fina bikinis som är smickrande för hängiga bröst. Har själv typ b-c kupa men jag kan definitivt inte ha triangelbhaf och liknande. Men oftast liknande modeller som har fina mönster.

    Man förespråkar inte övervikt genom att synas som överviktig. Genom att finnas till, existera och leva livet. Sträck på dig och gå igenom livet med glädje och med den kropp du har oavsett storlek. Vill du oavsett skäl gå ner el upp i vikt satsa på det för din egna skull men vi måste alla få synas oavsett storlek

    Kollektionen i sig fin, bra med brett storleksutbud. Men VARFÖR alltid göra promota och göra reklam genom att 1. vara ett offer och titta med ledsen uppsyn och berätta om tidigare erfarenheter, alltifrån att inte få alla hjärtan dags kort, bli vald till lucia och inte hitta badkläder som tjock eller 2. Skutta, skaka på rumpan och skratta överdrivet och vara så härligt klämkäck. 2 stereotypa uttryckssätt och inget däremellan, blir för mig platt spelat… vem är den riktiga LM och vad står hon för.. pondus framför offer och trams och flams. (Är inget troll som hetsar till kroppshat, är själv samma size)

      I det här fallet så promotas det väll från en ”offer” synvinkel, (tycker själv de ordet inte är de bäst passande men för att gå ihop med det du skrev använder jag det orden) för att deras USP är att ha kläder för de som inte hittar något som passar i vanliga fall. Det hon berättar är ju de facto verkligheten, och varför hon gjort kollektionen. Håller med om att många kör denna marknadsföring för helt vanliga kläder. Typ ”inget passade mig, satt dåligt men de här är så bra kläder” så är de bara en till helt vanlig kollektion som inte skiljer sig alls. Ren bullshit, alla är olika så de finns alltid en kollektion som passar en bättre än en annan. Men större storlekar är ju generellt något svårt att hitta. Är kille och har oftast storlek xxl, många butiker har bara upp till xl, eventuellt xxl online. Vissa kollektioner passar mig inte alls, vissa känner jag det här passar, om de bara fanns i xxl, men butiker har inte det. Det är liksom ett faktum. Nudie, Brothers, MQ, H&M, Jack&Jones, Calvin Klein, listan görs lång på de som bara inte har större storlekar, framförallt inom badkläder. Deras kläder går fysiskt inte på mig. Ser mig inte som något ”tycka synd om offer”, men rent teoretiskt så ja, jag (och LM) är ett offer för normstorlekar på kläder. Har nog inte haft det lika jobbigt som LM men det är fakta. Hade jag haft hennes inflytande hade jag också velat göra en kollektion. Förstår din kritik, ofta bullshit men tycker faktiskt här att det är befogat. Många missbrukar den promotingen men ser faktiskt att den är riktigt här.

    Fin kollektion absolut. Men badkläderna sitter ju fruktansvärt på henne? På varje bild tagen lite från sidan ser det ju ut som att brösten ska hoppa ur överdelen

      Hah ja precis. Sa det till henne en gå g o hon bara svarade med en smiley

      En speciell kollektion, för henne sitter fortfarande inte perfekt. Hela hennes poäng är att lyfta att kläder generellt inte passar hon. Det här kanske visar just hur svårt de problemet är. Vad är ditt syfte med att påpeka detta?

    Känner mig aldrig inkluderad i bikinikollektioner. Har stora hängbröst (70F) men jag är smal. Om man väl hittar någon överdel som sitter bra så matchas den alltid med någon heltäckande tanttrosa, typ som att om man har stora bröst så måste man vara ”större” och vilja dölja det. Så man får köpa överdel på ett ställe och underdel på ett annat. Överdelar har jag överhuvudtaget svårt att hitta, brösten vill alltid ”hoppa ut” precis som de gör för Linda-Marie här, inte så smickrande eller bekvämt för den delen.

    Wow, så söt hon är i den rutiga baddräkten! Jättefint tycker jag. Det jag däremot inte står ut med är alla bikinis med string som visar skinkorna. Urfult och förnedrande också på de vackraste modellerna.

    Skitsvårt att hitta en baddräkt som verkligen sitter bra! Har stl L och behöver desperat en baddräkt m lite ben och en inbyggd bygelbh m H-kupa!
    Det finns bara inte!
    Gillar retrostil a la 40-50-tal, finns nytillverkade men bara i för små stl o ej för större byst…sååå trist!

      Har du kollat MissJanna? Låter som exakt det du söker 🙂

    Jättebra att det görs kläder i alla storlekar. ALLA, även vi tjocka människor, vet att det inte är bra att vara tjock. Men att vi ska sitta hemma utan kläder hjälper ingenting.

    Det roliga är att ingen kommer att tro mig nu! Jag var mager hela mitt vuxna liv & gjorde allt för att gå upp i vikt i så många år. Till slut fick jag diagnosen giftstruma & då såg jag ut som att jag var döende i Anorexia. Vägde 46 kg till mina 168 cm när det var som värst. De beräknade att mitt skelett med organ bara skulle väga 48 kg. Till sist blev jag tvungen att operera bort sköldkörteln. Har alltid varit rätt liten i maten, men fort ökade min vikt. Nu har jag gått upp ca 50 kg minst trots att jag fortfarande äter väldigt lite. Min läkare säger att jag har en metabol störning & att Levaxinet inte verkar på cellnivå. Gick upp 11 kg en månad när jag ingenting åt i princip.

      Många processer inuti kroppen styr vår vikt. Synd att trångsynta outbildade människor tror det bara är ”disciplin” som avgör. 🙁

      Kolla om dina sköldkörtelvärden är i balans. Kan vara så att Levaxin inte räcker i din kropp utan du också behöver Liothyronin. Finns mycket att läsa om detta. Sköldkörtelförbundets hemsida har mycket bra information. Du ska inte behöva gå upp i vikt bara för att du opererat bort sköldkörteln.

    Håller med kommentaren som Camilla svarade på att övervikt är ett stort problem , jag skulle vilja likställa det vid en pandemi. Men livslång rökning är ett större problem, menar jag, om man är tillåten att gradera dom två. Tänk er själva att vara kopplad till syrgas dom sista åren i ens liv och ha en spottkopp vid sängen. För att slutligen kvävas till döds. Stort lidande blir det dessutom för anhöriga.

    Min kropp är väldigt lik LindaMaries men tyvärr skulle jag inte köpa något av plagget eftersom brösten ser ut att ramla ut på de flesta. Med så stora bröst behövs kupstorlekar, inte ”one size fits all”. Jag köper badkläder från Elomi och Panache.

    Mycket snack om inklusiviter men synd att det är BS. Anledningen att man gör kläder för större är inte för man vill inkludera utan att fler helt enkelt är stora och det börjat löna sig. Är själv lång och smal med 60G, lycka till. Tvingas köpa för stora behåar och syn i bandet men blir aldrig riktigt bra. Vill inte ha massa fula polyesterbehåar från tantmärken. Finns inget ”inkluderande” för dig om du inte har en normkropp, vilket det är idag att ha en helt proportionerlig XXXL-kropp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.