En inkluderande kollektion

BildkÀlla: Pressbilder

Reklam för @ellosofficial 💙 KRETA 💙 Jag har i princip aldrig kunnat hitta snygga badklĂ€der som passar min kropp, det har varit en stor sorg genom hela mitt liv och jag kan inte rĂ€kna gĂ„ngerna jag grĂ„tit i provrum över bikinibehĂ„ar som inte passar eller baddrĂ€kter som inte gĂ„r att dra upp. Men inte i Ă„r. För den hĂ€r kollektionen Ă€r allt jag kunnat drömma om 😭

Kreta Ă€r döpt efter min och Emils första resa tillsammans. Vi hade kĂ€nt varandra i tre mĂ„nader nĂ€r han sa att hans bonusmoster ville bjuda med oss till Grekland. Och jag ville sĂ„ gĂ€rna följa med men hade samtidigt panik, för jag hade ju inga badklĂ€der som passade och jag ville inte berĂ€tta det. För Ă€ven om Emil visste hur jag sĂ„g ut sĂ„ var det som att jag tĂ€nkte att ”nu fĂ„r han veta pĂ„ riktigt hur annorlunda jag Ă€r, för vi kommer inte hitta nĂ„got som passar mig i nĂ„gon butik”.

Han höll min hand i butik efter butik, men ingenting passade min kropp, och jag minns nÀr jag sÄg pÄ honom att han insÄg hur butiker kÀnns nÀr man inte Àr smal. Till slut köpte jag nÄgra bikinis som var alldeles för smÄ, men det var allt jag hittade, och han pussade mig och sa att jag var fin i dem ÀndÄ.

Kreta Ă€r den vackraste blĂ„ baddrĂ€kt jag kunde komma pĂ„. Den kommer i blĂ„, med stabil mesh som stöttar bysten och Ă€r sĂ„ snygg. Och kanske fĂ„r den följa med nĂ„gon annan pĂ„ sin allra första kĂ€rleksresa 😭 // Linda- Marie Nilsson Instagram

Ska vi göra ett test?
Kan jag skriva att jag verkligen uppskattar Linda-Marie Nilssons senaste samarbete med Ellos, dĂ€r hon tagit fram en serie inkluderande badklĂ€der utan att diskussionen handlar om att ”promota” eller uppmuntra till övervikt?
Innan jag förminskade brösten hade Àven jag svÄrt att hitta badklÀder som passade och jag vet inte hur mÄnga gÄnger jag nedslagen och tomhÀnt lÀmnat olika butiker.

Flikar in det hÀr inlÀgget frÄn förra gÄngen det begav sig, med förhoppningen att slippa den hÀr typen av idioti i det hÀr kommentarsfÀltet.
Vad tror ni?

Jag tycker hennes kollektion Àr toppenfin och skulle gÀrna bÀra den blÄ baddrÀkten pÄ stranden, i solen eller var jag nu kommer spendera mina dagar. 

93 kommentarer

Kommentarerna Àr omodererade sÄ du stÄr sjÀlv för vad du skriver sÄ hÄll dig pÄ mattan!

  DÄ avstÄr jag frÄn att kommentera. VarsÄgod.

   Tack!

    Jag hoppas att du inte rensar bort kritiska kommentrer. Det Àr som att censurera och sÀga att bara en typ av Äsikt Àr okej.

    Jag tycker det Àr bra att kunna tycka om sin kropp oavsett vikt och sen fÄr man jobba med viktnedgÄngen under tiden.
    Man fÄr ocksÄ acceptera att klÀderna inte passar eftersom det Àr udda atr vara sÄ pass överviktig.

  Kul att se snygga bikinis pÄ en stor kropp. Bikinis med lite mer tyg Àn ett snöre i rumpan passar nog för mÄnga.

   Tycker badrĂ€kten pĂ„ bilden Ă€r fin. SĂ„klart behövs det utbud till alla kroppsformer. Alla Ă€r olika och alla Ă€r lika fina ❀

    Nej, alla Àr inte lika fina. Det Àr mycket finare med en vÀlsvarvad fin kropp Àn en obese. Det tror jag 99% av vÀrldens befolkning tycker. Sorry..

     Var det viktigt för dig att fÄ uttrycka det hÀr? KÀnns det bÀttre nu?

   Alla borde ha mer bikini Ă€n snöre i rundan! Integritet


  Fast man mĂ„ste vĂ€l fĂ„ ha andra Ă„sikter Ă€n dig med Camilla ? â˜ș

  Jag förstĂ„r delvis kommentaren och dĂ„ Ă€r jag sjĂ€lv överviktig. Även vart pĂ„ grĂ€nsen till fetma pĂ„ BMI, jag mĂ„ste ta tag i min vilt sĂ„ jag faktiskt kan ha klĂ€der Ă€r inget bra för min hĂ€lsa Ă„ vĂ€ga som jag gör..

  Att det finns större utbud för klĂ€der mĂ„ste ju inte vara negativt dock, jag har ganska bred kroppsform generellt alla Ă€r ju inte super smala â˜ș

   SjÀlvklart, men mÄste fortfarande kunna skilja pÄ Àpplen och pÀron.

   Jag Àr med överviktig (storlek 46) och har gömt mig hemma de senaste Ären för att jag inte kÀnt mig bekvÀm att visa mig ute. Sedan jag hittat klÀdkollektioner som har snygga klÀder för oss med stora kroppar sÄ har jag kÀnt mig mer bekvÀm och dÀrför Àven slutat isolera mig. Det har gjort att mitt psykiska mÄende Àr pÄ uppgÄng och att jag Àr ute och rör pÄ mig har gjort att jag gÄr ner i vikt. Jag har till och med vÄgat gÄ till gymmet de senaste mÄnaderna. Det hade aldrig hÀnt för nÄgra Är sedan nÀr det var omöjligt att hitta trÀningsklÀder.

   Att det skulle vara rimligt att göra det obekvÀmt för mÀnniskor som Àr plus size att köpa klÀder för att fÄ oss att gÄ ner i vikt hade nog sÄ smÄningom lett till vÀrre pyskiskohÀlsa och att vikten istÀllet ökat.

    Heja dig❀

    Varför passade du inte pÄ att trÀna och Àta bÀttre mat nÀr du ÀndÄ var hemma?

     Varför inte Àta bakelser om man saknar bröd?

    Exakt sÄ! Fattar inte hur att fÄ de att skÀmmas och inte inkludera dom alls taktiken skulle fÄ folk med extrem övervikt att mÄ bÀttre ,bli hÀlsosammare och tappa lite i vikt? TvÀrtom. Om man kÀnner sig Àlskad som man Àr och accepterad i samhÀllet orkar man mer ta tag i de problem man lider av och fokusera pÄ sin hÀlsa.

    Heja dig! Det psykiska vÀlmÄendet Àr viktigast av allt och prio ett. Vi mÄste mÄ bra inom oss för att kunna ta hand om oss sjÀlva fysiskt. Stor, liten, tjock eller smal kvittar, men vi har bara en kropp och den ska vi vara rÀdda om. JÀttefina bikinis!

  HÀrligt uppfriskande! TyvÀrr skulle jag som student aldrig kunna lÀgga 600kr pÄ en baddrÀkt. Hade önskat att priserna var lÀgre Àven om det Àr inklunderande :/

   Oj 600kr? Är Ellos slow/etiskt fashion nu för tiden med sĂ„na priser?? Hade för mig att ellos Ă€r samma som alla andra fast fashion (Lindex, HM, Zara, Vila).

    Nu killgissar jag, men kan priset vara högt för att kollektionen inte Àr gjord i enorma volymer? Det Àr ju det som pressar ner storkedjornas priser.

   Ellos brukar ha rÀtt bra rabattkoder, bla har dom just nu 30% pÄ dyraste varan och ofta fÄr man ju mail med rabattkoder pÄ 40%. SÄ kan sÀkert gÄ att hitta nÄgot Ànnu bÀttre erbjudande

  Ngn som vet vet vart maggans kompis lusse hR tagit vÀgen? Som va ju bf !

   NÀ. Vad hÀnde med dina vokaler?

    Men det förstĂ„r du vĂ€l att det Ă€r JÄTTEJOBBIGT och tar EVIGHETER att skriva ut orden i sin helhet.

   Menar du Lusse Stenberg sÄ sÄlde hon nyss sin Andy Warhol tavla för en enorm summa pengar, dessa pengar ska hon satsa i sitt livs drömprojekt, nÄgot som hon alltid velat göra. Exakt vad vet jag tyvÀrr inte.

    Hon ska ta fram salta pinnar med ”ny spĂ€nnande smak”.

  Fin kollektion och tÀnk sÄ skönt för alla pluz size-tjejer att ha större utbud att vÀlja bland. Jag hade en period nÀr jag var i 20-ÄrsÄldern nÀr jag var rÀtt rund och dÄ fanns ju noll utbud i större storlekar. Ja förutom i riktigt tantiga klÀder. Men vem i 20-ÄrsÄldern vill klÀ sig som 60 +? Stora trista baddrÀkter som gjorda för Ingegerd 76 Är som gÄr pÄ vattengymnastik. Kanske inte kul för modeintresserade unga tjejer.

   Jag Ă€r en ”tant” pĂ„ 70 och vill verkligen inte klĂ€ mig tantigt och inte heller som en tonĂ„ring.
   Gillar fÀrg, form och mode.
   Tycker Linda-Marie har en hel del att erbjuda en ”tant” ocksĂ„.
   Speciellt dĂ„ man BÅDE Ă€r tant och drar 46-48 i storlek.

    Jamen sÄ Àr det sÀkert. Att kollektionen tilltalar mÄnga. Jag gillar mer sportiga stilen och inte urringat (kÀnns som att brösten ska hoppa ur överdelen nÀr jag badar) sÄ blir inget köp för mig personligen. Men kollektionen Àr absolut fin och jag tror att mÄnga kommer att gilla den. Precis som hennes förra kollektion med klÀnningar.

   Cellbes har mycket fint i större storlekar.

   Bonprix har massa fina baddrÀkter i större storlek! Bra pris ocksÄ.

  Fina bilder och badklĂ€derna ser ut att sitta hur bra som helst 👍

  Med dagens mode behöver man ju inte vara sĂ€rskilt överviktig för att ha svĂ„rt att hitta badklĂ€der som passar. Alla vill inte ha bikinis med sĂ„ lite tyg att varken bröst eller rumpa tĂ€cks…. Tycker kollektionen Ă€r vĂ€ldigt fin och som hon sĂ€ljer in den med sin personliga berĂ€ttelse.

   HĂ„ller med!
   Jag kÀnde att jag Àr beredd att köpa för att hon beskrev det sÄ bra.

   Samma! Är 33, inga problem med att hitta bikinis i bra storlek, men vill inte visa hela rumpan och typ hela brösten nĂ€r jag har bikini pĂ„ mig. Vill kunna bada, hoppa, simma, leka i vattnet osv och kĂ€nna mig bekvĂ€m… Satsar pĂ„ lite sportigare, men blivit ganska svĂ„rt att undvika string pĂ„ bikinis av nĂ„gon anledning.

    SÀmsta modet nÄgonsin. Sitter vÀl ok nÀr man provar och just har rÀttat till den innan man tittar sig i spegeln, men sÄ fort man rör sig en centimeter Àr hela arslet ute. Jag har ingen lust att bjuda pÄ sÄ mycket och jag lovar att vÀrlden helst slipper se.

   HĂ„ller med om att man inte behöver vara stor för att ha svĂ„rt att hitta bikini. Jag Ă€r 179 cm och drar storlek medium (underkropp) och small (överkropp) pĂ„ vanliga klĂ€der. Bikinitrosor mĂ„ste jag oftast ha i X, vilket fĂ„r mig att fundera pĂ„ hur det Ă€r för kvinnor som Ă€r kurvigare Ă€n jag. Jag kommer ihĂ„g nĂ€r Weekday hade en kampanj för ”stora storlekar/alla kroppar Ă€r vackra” men deras största storlek var XL….jag undrar fortfarande hur modellerna i kampanjen kunde fĂ„ pĂ„ sig XL, relaterat till att jag fick pĂ„ min X-trosan? Ser nu pĂ„ Weekdays hemsida att alla deras modeller Ă€r smala. Den ”största” Ă€r typ min storlek och det stĂ„r att hon har medium. MĂ„ste bannemig in pĂ„ stan och prova om medium funkar. 😀

   Nu tÀcks ju inte brösten sÄ mycket i denna kollektionen heller. Ser ut som hennes bröst hÀnger över pÄ flera av bilderna pÄ hemsidan.
   Är sjĂ€lv överviktig och hade inte köpt dessa bikiniöverdelar av den anledningen. Finns sĂ€kert folk som tycker om kollektionen, men jag vill att brösten tĂ€cks mer.

    Men det Àr ju Ànde mer Àn de dÀr smÄ trekants-bikinis som brösten hoppar ur sÄ fort man landar i vattnet.

  Jag tycker det Àr bra att det tas fram kollektioner för ALLA storlekar.
  Det Àr alltid nÄn gnÀllspik som ska komma med pekpinnar och sÀtta sig över andra, och det gÀller oavsett om man Àr tjock eller smal.
  KlÀder ska finnas för alla.
  Jag sjÀlv har varit STOR och det fanns aldrig badklÀder eller annat som var snyggt och satt snyggt.
  SÄ dÀrför vÀlkomnar jag det.
  Gick sjÀlv ner en massa i vikt pga sjukdom och hade det inte hÀnt hade jag kanske varit lika rund idag.
  Hursomhelst, sluta att kommentera vikt och storlek, vi Àr som vi
  Àr och ingen j-l vet hur man egentligen kÀnner inombords.
  VÀlkomna istÀllet dessa kollektioner med glÀdje sÄ att alla kan finna nöje i att dra pÄ sig en baddrÀkt som faktiskt passar.
  Linda Marie Ă€r oerhört vacker, jag tror Ă€ven pĂ„ insidan ❀

  Är 180 cm lĂ„ng, 78 kg. Jag Ă€r inte tjock men fĂ„r oftast vĂ€lja badklĂ€der i storlek L för att de ska passa byst och höfter. Fattar att det mĂ„ste vara omöjligt för de som faktiskt Ă€r överviktiga att hitta nĂ„got, sĂ„ det Ă€r endast skitbra att man inkluderar mer! Alltid Ă€r det nĂ„gon som ska gnĂ€lla. Varför bryr man sig hur andra ser ut ens?

   Precis! Även om höfterna bara Ă€r ben sĂ„ Ă€r man ju av naturliga skĂ€l oftast bredare om höfterna pga lĂ€ngden!

   Jag hade XL för nĂ„gra Ă„r sedan. Var lite knubbig, men det fanns definitivt MÅNGA som var mycket större Ă€n mig. Vad ska de ha?

  Men varför drar du uppmĂ€rksamheten till denna typen av kommentar genom att klistra in dem i inlĂ€gget? Det Ă€r nĂ€stan som att du hoppas pĂ„ att det Ă„terigen blir tjafs i kommentarsfĂ€ltet…
  ApropÄ bikinin sÄ har jag svÄrt att se hur överdelens nedre del inte skulle rulla upp och ihop till en hÄrd korv som skaver mot revbenen. Det Àr i alla fall min erfarenhet av BH som har en liknande bred kant nertill (jag har lite mage).

   Vad olika man tolkar saker. Jag uppfattade det som ett sÀtt att mota olle i grind.

  HĂ„ller med och skulle just skriva det sjĂ€lv. Är inte överviktig men Ă€ven jag har ”tomhĂ€nt lĂ€mnat olika butiker” (ofta med kylskĂ„psblĂ„ belysning ovanifrĂ„n i provrum…) nĂ€r bikini skulle inhandlats..Numer kör jag pĂ„ antingen enkel bandeutopp eller bikiniöverdel och ett par lösa shorts, typ tunna trĂ€ningsshorts som gĂ„r att bada i. KĂ€nner mig bekvĂ€m och behöver inte hĂ„lla pĂ„ och rĂ€tta till underdel som kryper upp eller kĂ€nns allmĂ€nt oskön. Problem solved och man slipper dessutom lĂ€gga femhundra spĂ€nn pĂ„ en liten trasa som inte gör sitt jobb.

   Jag har tidigare varit kraftigt överviktig (fetma) och Ă€r numera rĂ€tt vĂ€ltrĂ€nad. Men har ALLTID haft baddrĂ€kt. Aldrig varit bekvĂ€m i bikini, men baddrĂ€kt – vilken dröm. đŸ„° Som överviktig köpte jag ofta sportmodeller pĂ„ baddrĂ€kten, fanns ofta upp till ganska stora storlekar. Aldrig haft nojor pĂ„ beachen tack vare baddrĂ€kt. FĂ„r bĂ€ttre hĂ„llning, den tightar till pĂ„ rĂ€tt stĂ€llen och Ă€r snygg. 🙂 Alltid ett magiskt plagg!

    Ă…Ă„Ă„h, vill ocksĂ„ ha baddrĂ€kt men jag Ă€r för lĂ„ng sĂ„ de skĂ€r alltid in bĂ„de fram och bak! 😀

  Ska de personer som Àr överviktiga straffas för sitt osunda leverne och dÀrför inte fÄ köpa klÀder?
  Lev och lÄt leva. Ingen annan mÀnniskas övervikt eller undervikt har nÄgonsin pÄverkat mitt liv, hur kan det vara en sÄn trigger för sÄ mÄnga andra hur mÀnniskors kroppar ser ut

   Biancas kropp Àr ju en extrem trigger bland de som kommentar hÀr, men dÄ Àr det okej att triggas.

    AlltsÄ jag kÀnner bara, har folk tappat det helt gÀllande kroppar? Alla mÀnniskor har verkligen nÄgot fint och det Àr sunt med mÄngfald i storlek och utseende.

    Bianca Àr supervacker och Linda Marie Àr supervacker.
    Jag förstĂ„r att tonĂ„ringar och unga vuxna ser och jĂ€mför – för det Ă€r sĂ„ vi funkar som unga. Men dĂ„ Ă€r det vĂ€l jĂ€tte bra att alla kroppar fĂ„r synas och finnas. Det enda vi vill göra Ă€r att kĂ€nna gemenskap med andra och finns det personer som gjort samma val /ser snarlika ut sĂ„ Ă€r det vĂ€l jĂ€tte bra att alla finns representerade. Oavsett om man Ă€r större, plastikopererad, smal, mitt i mellan etc.

    Helt sjukt allt ska vara sÄ triggande idag.

    SÄ du anser att folk triggas av bilderna hÀr och vill bli tjocka?

  Att ha en ohÀlsosamt hög eller lÄg vikt Àr, uppenbarligen, inte hÀlsosamt. Men att pÄstÄ att man uppmuntrar till ohÀlsa genom att ta fram större och mindre storlekar Àr att ta det för lÄngt. SjÀlvklart ska man kunna ha fina klÀder oavsett om man har en ideal vikt eller inte. Alla har rÀtt att mÄ bra i sig sjÀlva och kÀnna sig fina, oavsett storlek. HÀlsa och utseende Àr inte samma sak.

  Sedan vill jag bara förtydliga att man kan vara större eller mindre utan att för det för den sakens skull Àr ohÀlsosamt. Flera faktorer spelar in.

  Tjocka mÀnniskor kan gÄ ner i vikt. Jag har sjÀlv gjort, och flera vÀnner likasÄ.

  KlÀdutbudet Àr absolut en motivation, och ju mer klÀder man passar i nÀr man gÄr ner, ju större motivation fÄr man.

  Men sjĂ€lvklart ska det finnas klĂ€der för alla! Alla förtjĂ€nar att kĂ€nna sig snygga🙏

   Vad trevligt för dig och vÀnnerna som ingÄr i din personliga anekdot. Statistik och studier sÀger dock att en extremt liten andel av de som gÄr ner i vikt lyckas gÄ ner och behÄlla den nya vikten.

    Kanske för att dom flesta gör det just för att gÄ ner i vikt kortsiktigt.

    Vi struntade i vikt, och Ă€ndrade livsstil. För att leva lĂ€ngre. LĂ€ste, pluggade hĂ€lsa sjĂ€lva. ViktnedgĂ„ngen kom ”fort” men blev lĂ„ngsam. Och klĂ€dstorlekarna likasĂ„.

    Sluta sÀg till tjocka mÀnniskor att det inte Àr nÄgon idé, eller att bara vissa lyckligt lottade kan göra det. Och bara en liten liten procent kan behÄlla vikten.

    Tjockishat kallar jag det.

     Kalla det vad du vill. Jag tycker bara inte vi ska lÄtsas att nÄgonting Àr enkelt och lÀttillgÀngligt nÀr vetenskap och statistik sÀger en helt annan sak.

     De flesta överviktiga Àr verkligen inte ute efter att kortsiktigt gÄ ner, varför skulle de vara sÄ dumma? LÄter som om du underskattar dem snarare.

  KlÀder ska passa kroppen och inte tvÀrtom. DET tjatar jag om jÀttemycket nu nÀr min unge Àr pÄ vÀg in i tonÄren.
  Idealet Àr figursytt, allt annat Àr en mer eller mindre lyckad standardisering och den verkar lÀnge ha varit normativ och snÀv (!). Helt galet egentligen, men alla gjorde ju sÄ, sÄ det funkade för företagen.

  Minns hur jag stod dÀr som tonÄring i provhyttens bleka ljus och missnöjt konstaterade att storlek 36 inte passade alls, den storlek de vÀltrÀnade, smala tjejerna hade. Sen provade jag nÀsta och det sÄg inte heller bra ut. Satt illa helt enkelt. Och hÀr ungefÀr tappade jag tÄlamodet (nej, inte nÄn favoritsysselsÀttning) och kÀnde dessutom att det var fel pÄ MIG. NÀr det i sjÀlva verket Àr en större utmaning att anpassa klÀder till kurvor Àn till pinnar och vi lurades in i konfektionsstorlekarnas vÀldigt simpla mall. Och dÄ var det redan svÄrt att acceptera hur kroppen förÀndrades.

  Sen kommer det ju alltid vara nÄgot enklare att hitta klÀder nÀr man Àr smalare, rent matematiskt.

   Indirekt kallar du smala kroppar för ”pinnar”, det Ă€r inte snĂ€llt eller sĂ€rkilt kul att höra om man inte har de ”kurvor” du pratar om.

    Visst Ă€r det intressant: „smal“ lĂ„ter positivt pĂ„ svenska (i vĂ„r tid!), men „pinne“ och „sticka“ vill ingen vara. „Fet“, „tjock“ eller „knubbig“ – negativt, „kurvig“ – positivt.
    Ser man pÄ catwalkmodellerna sÄ hÀnger det ju ihop: de har ju knappt byst för att mÄnga Àr undernÀrda eller Àr marfantypen. SÄ det Àr vÀl bara att tjocka till sig lite dÄ? Eller operera kanske?

    Idealen Àr omöjliga helt enkelt.

    Exakt. Min mamma Àr en vÀldigt smal, mot sin vilja. Hon Àter och Àter, men blir bara smalare.

    I tonĂ„ren blev hon mobbad för Plankan, Pinnen. Idag Ă€r hon 65 Ă„r, och kvinnor i hennes Ă„lder kallar henne mager, ”men jösses, du har ingen rumpa alls”. Varje vecka Ă€r det nĂ„gon som sĂ€ger nĂ„got nedvĂ€rderande om hennes kropp.

    Nu har hon letat lĂ„nga koftor i 6 mĂ„nader för att hon ska dölja sin kropp. ” Det Ă€r skönt nu pĂ„ sommaren, att det Ă€r modernt med lĂ€ngre kjolar sĂ„ inte kroppen syns”.

    Hon lider verkligen stackaren.

     SÄ hemskt att folk kan hÀva ut sig sÄn skit till andra mÀnniskor. Oavsett om det Àr pga av att man Àr mager, tjock osv. Va fan lite vanlig hyfs tack! Vad Àr det för fel med att bara vara snÀll?! Jag begriper inte varför man kÀnner sig manad att kommentera andra mÀnniskors kroppar pÄ det viset.

  Men varför mĂ„ste alla baddrĂ€kter vara sĂ„ urringade och ha en sĂ„ osmickrande passform för? Drömmen vore en lite mer sportig modell som tĂ€cker byst, har en liten Ă€rm och gĂ€rna ben alt.kjoldel.. Det hade varit nĂ„got 🙂

   Finns ju sÄna med bÄde ben kjol armar pÄ bon prix. Men sjÀlv tycker jag sÄnt kÀnns tantigt
 Àr man pÄ stranden vill man ju Àven kanske fÄ sig lite solbrÀnna.

    Jag Ă€r tjock och har en bikini utan band/Ă€rmar dĂ„ jag vill fĂ„ en snygg solbrĂ€nna. 🙂 Funkar bra det med.

   Antagligen för att Linda Marie som har tagit fram kollektionen inte vill göra en sÄdan kollektion.

   En sÄn hÀr fast med ben/kjol tÀnker jag mig för dom som Àr intresserade.. https://www.ullapopken.se/sv/badklaeder/baddraekter/baddraekt-blommor-softcups-stakrage-dragkedja-volanger/p/805122100-1008

    JĂ€ttefin modell! 😃 Jag vill ocksĂ„ gĂ€rna kĂ€nna mig lite mer ”klĂ€dd” nĂ€r jag bĂ€r baddrĂ€kt.

   Kolla typ Stadium eller sportmÀrken! Sportiga modeller som tÀcker och Àr gjorda för lek

  SĂ„ fin kollektion! Hon Ă€r hur vacker som helst ❀❀

  TyvĂ€rr tycker jag inte den kan anses inkluderande dĂ„ jag som har storlek 32 (& dĂ€rmed ocksĂ„ svĂ„rt hitta klĂ€der med bra passform) kan köpa nĂ„got… trĂ„kigt.

   Är nog svĂ„rt att inkludera alla i alla kollektioner. De ska ju sĂ€lja ocksĂ„. Jag har storlek 34/36 och liten byst och tror inte den hĂ€r designen skulle vara speciellt smickrande pĂ„ min kropp, Ă€ven om det sĂ„klart Ă€r en smaksak. Men att göra en design som passar alla frĂ„n 32 till 52 eller vad det kan vara Ă€r nog vĂ€ldigt svĂ„rt men tycker den hĂ€r designen var snygg pĂ„ en kurvigare kropp.

    Absolut, förstÄr vad du menar. Jag menar dock att sÄ fort det rör sig om större storlekar sÄ rÀknas det som inkluderande, men skulle det tillverkas i storlek 32 och sen dra grÀnsen vid 42, dÄ Àr det bÄde diskriminerande och exkluderande och blir ett himla ramaskri och tal om Àtstörningar etc. TrÄkigt och skevt.

   Det finns betydligt mer klÀder för storlek 32 Àn 54. Nu Àr LM överviktig och vill göra klÀder för andra överviktiga mÀnniskor. Det Àr ovanligt med en plus size influencer som fÄr göra klÀdkollektioner. Hon behöver inte skapa klÀder för alla storlekar som finns.

  Hade vart kul med en kollektion med fina bikinis som Àr smickrande för hÀngiga bröst. Har sjÀlv typ b-c kupa men jag kan definitivt inte ha triangelbhaf och liknande. Men oftast liknande modeller som har fina mönster.

  Man föresprÄkar inte övervikt genom att synas som överviktig. Genom att finnas till, existera och leva livet. StrÀck pÄ dig och gÄ igenom livet med glÀdje och med den kropp du har oavsett storlek. Vill du oavsett skÀl gÄ ner el upp i vikt satsa pÄ det för din egna skull men vi mÄste alla fÄ synas oavsett storlek

  Kollektionen i sig fin, bra med brett storleksutbud. Men VARFÖR alltid göra promota och göra reklam genom att 1. vara ett offer och titta med ledsen uppsyn och berĂ€tta om tidigare erfarenheter, alltifrĂ„n att inte fĂ„ alla hjĂ€rtan dags kort, bli vald till lucia och inte hitta badklĂ€der som tjock eller 2. Skutta, skaka pĂ„ rumpan och skratta överdrivet och vara sĂ„ hĂ€rligt klĂ€mkĂ€ck. 2 stereotypa uttryckssĂ€tt och inget dĂ€remellan, blir för mig platt spelat
 vem Ă€r den riktiga LM och vad stĂ„r hon för.. pondus framför offer och trams och flams. (Är inget troll som hetsar till kroppshat, Ă€r sjĂ€lv samma size)

   I det hĂ€r fallet sĂ„ promotas det vĂ€ll frĂ„n en ”offer” synvinkel, (tycker sjĂ€lv de ordet inte Ă€r de bĂ€st passande men för att gĂ„ ihop med det du skrev anvĂ€nder jag det orden) för att deras USP Ă€r att ha klĂ€der för de som inte hittar nĂ„got som passar i vanliga fall. Det hon berĂ€ttar Ă€r ju de facto verkligheten, och varför hon gjort kollektionen. HĂ„ller med om att mĂ„nga kör denna marknadsföring för helt vanliga klĂ€der. Typ ”inget passade mig, satt dĂ„ligt men de hĂ€r Ă€r sĂ„ bra klĂ€der” sĂ„ Ă€r de bara en till helt vanlig kollektion som inte skiljer sig alls. Ren bullshit, alla Ă€r olika sĂ„ de finns alltid en kollektion som passar en bĂ€ttre Ă€n en annan. Men större storlekar Ă€r ju generellt nĂ„got svĂ„rt att hitta. Är kille och har oftast storlek xxl, mĂ„nga butiker har bara upp till xl, eventuellt xxl online. Vissa kollektioner passar mig inte alls, vissa kĂ€nner jag det hĂ€r passar, om de bara fanns i xxl, men butiker har inte det. Det Ă€r liksom ett faktum. Nudie, Brothers, MQ, H&M, Jack&Jones, Calvin Klein, listan görs lĂ„ng pĂ„ de som bara inte har större storlekar, framförallt inom badklĂ€der. Deras klĂ€der gĂ„r fysiskt inte pĂ„ mig. Ser mig inte som nĂ„got ”tycka synd om offer”, men rent teoretiskt sĂ„ ja, jag (och LM) Ă€r ett offer för normstorlekar pĂ„ klĂ€der. Har nog inte haft det lika jobbigt som LM men det Ă€r fakta. Hade jag haft hennes inflytande hade jag ocksĂ„ velat göra en kollektion. FörstĂ„r din kritik, ofta bullshit men tycker faktiskt hĂ€r att det Ă€r befogat. MĂ„nga missbrukar den promotingen men ser faktiskt att den Ă€r riktigt hĂ€r.

  Fin kollektion absolut. Men badklÀderna sitter ju fruktansvÀrt pÄ henne? PÄ varje bild tagen lite frÄn sidan ser det ju ut som att brösten ska hoppa ur överdelen

   Hah ja precis. Sa det till henne en gÄ g o hon bara svarade med en smiley

   En speciell kollektion, för henne sitter fortfarande inte perfekt. Hela hennes poÀng Àr att lyfta att klÀder generellt inte passar hon. Det hÀr kanske visar just hur svÄrt de problemet Àr. Vad Àr ditt syfte med att pÄpeka detta?

  KĂ€nner mig aldrig inkluderad i bikinikollektioner. Har stora hĂ€ngbröst (70F) men jag Ă€r smal. Om man vĂ€l hittar nĂ„gon överdel som sitter bra sĂ„ matchas den alltid med nĂ„gon heltĂ€ckande tanttrosa, typ som att om man har stora bröst sĂ„ mĂ„ste man vara ”större” och vilja dölja det. SĂ„ man fĂ„r köpa överdel pĂ„ ett stĂ€lle och underdel pĂ„ ett annat. Överdelar har jag överhuvudtaget svĂ„rt att hitta, brösten vill alltid ”hoppa ut” precis som de gör för Linda-Marie hĂ€r, inte sĂ„ smickrande eller bekvĂ€mt för den delen.

  Wow, sÄ söt hon Àr i den rutiga baddrÀkten! JÀttefint tycker jag. Det jag dÀremot inte stÄr ut med Àr alla bikinis med string som visar skinkorna. Urfult och förnedrande ocksÄ pÄ de vackraste modellerna.

  SkitsvÄrt att hitta en baddrÀkt som verkligen sitter bra! Har stl L och behöver desperat en baddrÀkt m lite ben och en inbyggd bygelbh m H-kupa!
  Det finns bara inte!
  Gillar retrostil a la 40-50-tal, finns nytillverkade men bara i för smĂ„ stl o ej för större byst…sĂ„Ă„Ă„ trist!

   Har du kollat MissJanna? LĂ„ter som exakt det du söker 🙂

  JÀttebra att det görs klÀder i alla storlekar. ALLA, Àven vi tjocka mÀnniskor, vet att det inte Àr bra att vara tjock. Men att vi ska sitta hemma utan klÀder hjÀlper ingenting.

  Det roliga Àr att ingen kommer att tro mig nu! Jag var mager hela mitt vuxna liv & gjorde allt för att gÄ upp i vikt i sÄ mÄnga Är. Till slut fick jag diagnosen giftstruma & dÄ sÄg jag ut som att jag var döende i Anorexia. VÀgde 46 kg till mina 168 cm nÀr det var som vÀrst. De berÀknade att mitt skelett med organ bara skulle vÀga 48 kg. Till sist blev jag tvungen att operera bort sköldkörteln. Har alltid varit rÀtt liten i maten, men fort ökade min vikt. Nu har jag gÄtt upp ca 50 kg minst trots att jag fortfarande Àter vÀldigt lite. Min lÀkare sÀger att jag har en metabol störning & att Levaxinet inte verkar pÄ cellnivÄ. Gick upp 11 kg en mÄnad nÀr jag ingenting Ät i princip.

   MĂ„nga processer inuti kroppen styr vĂ„r vikt. Synd att trĂ„ngsynta outbildade mĂ€nniskor tror det bara Ă€r ”disciplin” som avgör. 🙁

   Kolla om dina sköldkörtelvÀrden Àr i balans. Kan vara sÄ att Levaxin inte rÀcker i din kropp utan du ocksÄ behöver Liothyronin. Finns mycket att lÀsa om detta. Sköldkörtelförbundets hemsida har mycket bra information. Du ska inte behöva gÄ upp i vikt bara för att du opererat bort sköldkörteln.

  HÄller med kommentaren som Camilla svarade pÄ att övervikt Àr ett stort problem , jag skulle vilja likstÀlla det vid en pandemi. Men livslÄng rökning Àr ett större problem, menar jag, om man Àr tillÄten att gradera dom tvÄ. TÀnk er sjÀlva att vara kopplad till syrgas dom sista Ären i ens liv och ha en spottkopp vid sÀngen. För att slutligen kvÀvas till döds. Stort lidande blir det dessutom för anhöriga.

  Min kropp Ă€r vĂ€ldigt lik LindaMaries men tyvĂ€rr skulle jag inte köpa nĂ„got av plagget eftersom brösten ser ut att ramla ut pĂ„ de flesta. Med sĂ„ stora bröst behövs kupstorlekar, inte ”one size fits all”. Jag köper badklĂ€der frĂ„n Elomi och Panache.

  Mycket snack om inklusiviter men synd att det Ă€r BS. Anledningen att man gör klĂ€der för större Ă€r inte för man vill inkludera utan att fler helt enkelt Ă€r stora och det börjat löna sig. Är sjĂ€lv lĂ„ng och smal med 60G, lycka till. Tvingas köpa för stora behĂ„ar och syn i bandet men blir aldrig riktigt bra. Vill inte ha massa fula polyesterbehĂ„ar frĂ„n tantmĂ€rken. Finns inget ”inkluderande” för dig om du inte har en normkropp, vilket det Ă€r idag att ha en helt proportionerlig XXXL-kropp.

LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.