Isabella Löwengrip bakar äppelkaka-ish

Bildkälla

Igår efter att jag hade bloggat om min inre harmoni så ville jag fortsätta i samma anda resten av kvällen så jag bestämde mig för att baka en äppelkaka. Jag kan räkna gångerna som jag har gjort en paj i mitt liv men detta recept var en äppelkaka så det var helt nytt. Vid åtta på kvällen så fick jag feeling, jag stod där stolt och grejade och kände mig som världens husmor. Sally skulle nämligen ha picknick idag med klassen så det kändes passande. // Isabella Löwengrip

Förvirringen verkar ha varit total hemma i Isabella Löwengrips kök.
Hon har ju – för vad jag tror är första gången i sitt liv – börjat laga mat och baka, och bara det tycker jag är imponerande, men det är ju inte alltid det går som planerat.
Hon glömde nämligen att ha i äpplena i sin äppelkaka, som vackert fick anta skepnaden av en sockerkaka istället.
Men hej, är det gott så är det gott, eller hur?

Jag glömde helt att stoppa ner ÄPPLEN. Jag insåg att jag använde ett halvt äpple när det egentligen skulle ha varit fyra. Jag måste ha tänkt på något annat. Hur kan man glömma äpplen när det är en äppelkaka?

Det blev kanske inte som planerat, men inte heller så illa som Rachel Greens trifle.
Det mesta går att rädda upp med vaniljsås, men tyvärr inte den.
I kommentarsfältet är det en läsare som delar med sig av sin egen erfarenhet av en liknande händelse, och den är så grov att jag nästan inte tror att den är sann.
Men det är den förmodligen. Our brains work in mysterious ways, särskilt om man blivit diagnostiserad med utmattning.
Då kan det bli lite hur som helst, och det vet jag av egen erfarenhet. 🙂

Under en period i livet då jag försökte återhämta mig efter en utmattning så var jag så glad över middagen jag lyckades laga ihop till familjen. Ropar på barnen som var 5 och 8 år att maten var klar. Dom sätter sig ner och jag ska ställa fram grytan, men istället för att ställa den på bordet så häller jag ut maten i diskmaskinen och kastar kastrullen i soppåsen bredvid. Sätter mig ner och ser hur barnen tittar konstigt på mig, jag fattar ingenting och frågar vad det är, dom svarar typ ”eh vad gjorde du med maten ” jag vart förvånad och undrar vad dom menar, kastrullen står väl här nånstans?? Tills jag reser mig upp och ser maten rinnandes i diskmaskinen och kastrullen som har smält sönder soppåsen! Jahapp! Tur det finns pizza en sån dag. Idag är mina barn vuxna och vi skrattar ofta åt denna händelse.
Under en period i livet då jag försökte återhämta mig efter en utmattning så var jag så glad över middagen jag lyckades laga ihop till familjen. Ropar på barnen som var 5 och 8 år att maten var klar. Dom sätter sig ner och jag ska ställa fram grytan, men istället för att ställa den på bordet så häller jag ut maten i diskmaskinen och kastar kastrullen i soppåsen bredvid. Sätter mig ner och ser hur barnen tittar konstigt på mig, jag fattar ingenting och frågar vad det är, dom svarar typ ”eh vad gjorde du med maten ” jag vart förvånad och undrar vad dom menar, kastrullen står väl här nånstans??
Tills jag reser mig upp och ser maten rinnandes i diskmaskinen och kastrullen som har smält sönder soppåsen! Jahapp! Tur det finns pizza en sån dag. Idag är mina barn vuxna och vi skrattar ofta åt denna händelse.

75 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Varenda gång jag ser det avsnittet med Vänner så blir jag alltid så sugen på den efterätten, tycker den verkar skit good. Som Joey säger jam good, meet gooood eller what ever det är.
  Blir väldigt sugen nu med, mmm köttfärssås med vaniljsås

   Är du en som äter ketchup med banan också?

    Hahah nej

  och Isabella är inspirerad av Anna att bli en perfekt husmor. Men det är ju bra att försöka lite och så får man ju så mycket sympati när man visar att man missar.
  Men det känns som excelarket igen och jag undrar vad som kommer näst.

   Men tror du allt hon gör är enligt ett excelark? Det kan du väl ändå inte tro Minna, då är du tokig minst sagt, paranoid. Allt IL gör i sitt liv under sina dagar är ju självklart inte pga excelark (jag tror inte för en sekund att hon har något excelark hon följer, hon bloggar om sitt liv helt enkelt). Inget konstigt att laga mat eller baka i sin vardag, fullkomligt normalt, också att missa en ingrediens när man bakar, kan hända vem som helst.
   Vad tror ni hon gör, sover bort sina daga eller? Allt hon gör eller säger är ju excelark enligt vissa av er hatiska tokstollar. Skärp er.

  Det senaste inlägget (IL) skriver sig fri från diagnoser, bland annat bipolaritet som hon sa sig fått elchocker för när hon ”kraschade” så kallat.

  Var väl lite undran kring hur det gick till när det begav sig, var många turer och märkligheter i det hon förmedlare då, nu kanske det aldrig har hänt

  Tycker att, har det blivit fel är det tråkigt, har hon hittat på om elchocker och dylikt är det fult gjort. Det är ingen behandling eller diagnos för den delen att leka med!

   Tvekar inte en sekund. Kvinnan har en eller flera diagnoser…. Det är ju så uppenbart.

   Hon kan ju liksom inte ens sitta stilla i bilen under en broöppning utan måste ut med sin unge i famnen… Visserligen flera år sen, men hon är ju hyper idag med.

    Kanske en blanddiagnos. Det brukar ibland flyta i varandra, svårt att hamna rätt och få rätt stöd.

    Men ja, det var mycket av hennes agerande som drabbade andra, anställda och närstående, agerande som hon inte verkar vilja kännas vid idag utan försöker försköna det med att hon var en framgångsrik entreprenör samt att alla hejade på och drev henne framåt.

    Känns som om allt insikt hon hade där ett tag har försvunnit och att hon kör på igen, när en person med problem mår bra söker personen inte hjälp, även om personens agerande kan vara skadligt. Sista är endast en reflektion från min sida som gäller generellt

     Elchocker har hon fått, det får man för depression INTE för att man är bipolär, du har helt missförstått kära AI the real. Isabella har inte hittat på men möjligt fått fel diagnoser. Det var här folk hittade på och spekulerade och försökte få det till att hon ljög. Klart hon kraschade, tycker du det var konstigt i den sits hon var i med offentlig smutskastning och allt. Folk kraschar för mindre, det är inget konstigt. Feldiagnoser är också ganska vanligt faktiskt.

      Ta det lugnt, så du inte kraschar, kära St*llan.

       Antar att det är AI the real AI du kallar stollan, för det är verkligen stolligt det hen skriver och hens analyser. Herregud alltså. Vissa tokstollar härinne alltså som sprider skit med sina fantasier och missförstånd.

      Vet du hur svårt det är att få elchocker i Sverige? Verkligen inget de ger i första taget. Tvivlar starkt på att hon fick elchocker så fort.

     Men herregud AI. Försköna? Det fanns ju vissa i hennes närhet som hejade på och drev på såklart och att ha driv är inget fel el konstigt. Är det att försköna verkligen? Haha nej. ”Hon kör på igen” skriver du? Kör på, hur då? Tycker du hon ska ligga i sängen om dagarna eller vadå? Klart hon ska vara igång och leva sitt liv, inget fel med det. Insikter har hon ju och dina reflektioner AI är allt bra märkliga måste jag säga. ECT får man för depression vilket du har missat helt. Inget konstigt att gå ut vid en broöppning heller haha alltså vissa här är för roliga, nästintill obehagliga och skrämmande är ni.

    Jag har också gått ut när det är broöppning. Jag tycker det är superspännande! Vilken diagnos menar du att jag har?

   På något sätt känns det inte alls otroligt att allt bara var hittepå…

    Men sluta, det var Inte hittepå!

   Nu skulle vi väl inte diagnostisera folk i den här bloggen men vem som helst kan ju utläsa att hon haft maniska perioder. Och även om hon tog ansvar för sitt handlande kunde hon ändå säga ”jag var bipolär”. Nu är det plötsligt andras fel att hon körde på för hårt för att de hejade på henne för mycket. Och andras fel att hon gick in i en depression.

    Var har hon skrivit att det var andras fel?

     I sitt blogginlägg. Hon skrev att det inte är så konstigt att hon gasade på när media skrev om hur bra det gick och alla hejade på henne. Och att de sedan var på henne och frågade när hon skulle gå i konkurs. Inget eget ansvar.

      Men hur får du det till ”inget eget ansvar”? Det är ju du som hittar på det själv Marika. IL tog ju på sig allt ansvar, och hon har helt rätt – inte konstigt att hon gasade på, efter att ha fått utmärkelser och kontorsplats i NY på svenska handelskammaren etc, hon/de ville utöka och gå framåt. Klart det var en jobbig period för IL när media och skribenter var på henne med anklagelser, hån och mobbing. Elaka skriverier och folk som hoppades hon skulle störta och krascha. Inte konstigt alls att hon kraschade i det läget men hon är ändå stark måste jag säga.

    Men snälla Marika, hon säger inte att det var andras fel OCH hon fick inte elchocker för att hon skulle ha varit bipolär utan för att hon var depressiv snälla AI the real som helt missförstått. Du får inte elbehandling pga att du är bipolär utan det får du om du är djupt deprimerad alltså. Sluta hitta på att Isabella hittat på när hon ärligt berättar. Hon fick ECT. Jag tycker inte heller hon verkar vara bipolär för hon verkar inte bråkig eller agressiv av sig, och hon verkar inte ha adhd heller eftersom hon brukar läsa böcker och inte verkar ha svårt att koncentrera sig. Att tankar flyger iväg ibland ja så är det för alla, händer alla.

     Andas.

     För det första är man inte bråkig och aggressiv bara för att man är bipolär. Och man kan läsa böcker trots att man har adhd. Så du är kanske inte så bra på att bedöma vem som ”verkar bipolär”.

     Citat: ”Jag är övertygad om att den externa pressen på mig hösten 2019 var det som fick mig att dippa. Inte att jag är bipolär.”
     Hon har sagt att hon var manisk under tiden när hon skulle vara en jetsetter och förlorade en miljon i månaden eller vad det var. Nu är det plötsligt bara sånt som händer när man är en glad entreprenör. Tur att hon hann skapa rubriker och intresse för sin bok genom att komma ut med en diagnos innan hon kom till den här insikten då.

     Sorry men jag köper bara inte att hon fick diagnosen endast på grund av att hon blev deprimerad.

      Marika – nej hon köper ju inte själv att hon fick den diagnosen, hon tror inte själv att hon är bipolär MEN hon trodde väl på det då, just efter, och har senare kommit till andra insikter vilket inte är konstigt. Vid bipolaritet är man ofta temperamentsfull och hamnar lätt i bråk. Isabella verkar inte sådan alls. Att hon var manisk är det andra som sagt så hon trodde väl själv på det då. Sådant kan hända om en entreprenör vill framåt och tappar fotfästet och vågar satsa högt, det behöver inte vara bipolaritet eller ADHD. Att läsa böcker frivilligt vid ADHD är ovanligt då man har svårt att koncentrera sig. Det är klart att det var den externa pressen på henne med medial bevakning, skvaller, behöva avskeda personal med mera som fick henne att dippa och krascha, inte konstigt alls. Boken handlade ju inte om en diagnos utan om hennes liv och just innan boken skrevs så hade hon fått den diagnosen.

       Du kan ju ingenting

       Du borde gå in på närmsta sjukhus och be dem avskeda sin personal och anställa dig istället. Maken till briljant har jag aldrig stött på. Kom ihåg att nämna att du vet att folk med adhd inte läser böcker.

      Men vem har sagt att hon fått diagnos endast på grund av att hon blev deprimerad? Ingenstans står det, det har Isabella inte heller påstått Marika. Anonym ovan verkar ha bättre koll än du Marika, enligt mig i alla fall.
      Det är väldigt tydligt att du raljerar på det sätt du gör Marika för att du avskyr Isabella, det är mycket uppenbart.

   Tror inte hon har haft diagnoser, speciellt inte bipolär. Men hon har dock verkligen sett till att utnyttja och maxa sina ”diagnoser” när det begav sig för att kunna bete sig hur som helst. Vilket är lite hemskt, eftersom hon bara hade kunna ”skärpa till sig” då som hon har gjort nu. Men det hade hon ingen lust med även fast det gick ut över barnen, familj och vänner. Nu är det hemmafrulivet som är det nya och då passar det ju inte att ha adhd eller vara bipolär…

    Ser man det ur den aspekten så är det rätt obehagligt.

    Utöver allt hon gjorde som var arbetsrelaterat så kastade hon ju även familjen under bussen med uttalanden (var det i hennes bok eller sommarpratet)

    Som tidigare så svänger kappan efter vinden och det berömda Excellarket är framme. Det används smidigare av henne när hon inte har tappat fästet, det var först när hon varvat upp ordentligt sist som hon tabbade sig och avslöjade det.

    Jag är övertygad om att IL har svårt att kännas empati, hon ser barnen som en förlängning av sig själv, hon har uttalat att hon är totalt ointresserad av att lyssna på när andra pratar om saker hon inte är intresserad av etc.

    De gånger hon framstår som öm/empatisk är ofta när hon imiterar andra, vad som förväntas av en mamma/flickvän. Samt när det är någonting som gynnar henne, får henne att framstå i god dager.

     Tycker det är du AI the real som är obehaglig med dina märkliga analyser och ditt hat och fantasier. Tänk vad många som i så fall kastat familj under bussen, Bianca, Jocke Lundell, Markoolio m.fl. IL verkar mer sympatisk än dig AI iaf.

      Suck.

      Håller verkligen med dig 12:09 Jag säger också suck.

    Utnyttjat och maxat sina diagnoser säger du? NEJ där har du fel! IL har knappt nämnt bipolaritet annat än i boken, hon har inte velat prata om det särskilt mycket. För att kunna bete sig hur som helst? Ni får det att låta som om hon
    varit hemsk haha men så är det ju inte. Skärpa till sig? Vad gick ut över barn, familj o vänner? Att hon jobbade mycket menar du? Annars har hon ju inte gjort något som inte andra gjort, och inget värre mot barn, familj el vänner än många andra.

    Tror det kan funka utmärkt att vara hemmafru med adhd eller bipolär.

    Finns ju däremot andra influencers som maxat och gjort content och business av diagnoser, finns en kille som både skrev bok och sålde tavla om adhd t.ex och vissa andra har maxat content om det men inte Isabella. Ni är för roliga här haha.

   Nej, hon har inte sagt att hon fått elchocker för sin bipolaritet. Hon har sagt att hon fick den diagnosen i samband med det. Två vitt skilda saker.

   Hmm, alltså ingen kommer ju hem till en och knackar på dörren och vill ställa diagnos på en bara sådär. Men söker man hjälp väldigt ofta, vilket jag uppfattat det som att hon gjort (mkt terapi och liknande) så är det klart att det kan vara värt att bena ut den och faktiskt ha en diagnos att jobba med, prova behandling. Och vid varje diagnos så har hon ju själv även skrivit om hur hon passar in i den, som när hon hade ADHD så var det ett väldigt skrivande om hur hon inte kunde packa väskor och liknande. Eller hur hon var manisk för att sedan gå in i depression. Absolut att man måste utesluta att det bara är yttre faktorer men ser faktiskt inget konstigt i att hon blivit diagnostiserad med de här grejerna, utifrån vad hon skrivit. Klart de blir fel ibland men utifrån vad som är rimligt att erbjuda varje patient så är det liksom inte konstigt (menar att man kan ju inte följa någon 24/7 med konstanta samtal och analyser av hela livet för att vara 110% säker). Det ÄR svårt med den här typen av diagnoser och det är möjligt att det blivit fel men hon verkar ju också ha accepterat diagnoserna fullt ut när hon fått dem?

    Det är väl inte så jättekonstigt att man accepterar en diagnos när man får den av en läkare, särskilt inte om man just då faktiskt tickar i många av boxarna för diagnosen?

    Jo men det är ju normalt att acceptera diagnoserna när man fått dem och att man då tror på det, och hon har väl även trott på det folk skrivit om henne – att hon var manisk, verkade vara bipolär etc Men nu på senare tid kommit till andra insikter. Tycker Isabella låter mycket klok, och tycker hon verkar ha helt rätt både vad det gäller henne själv och sedan hur lätt det slängs med diagnoser nu för tiden.

  Ja, diagnos eller covid kanske? Inflammerade hjärnor i mycket hög utsträckning, oberoende av akuta symptom – gynnar förresten spridningen av eländet: https://twitter.com/EricTopol/status/1664375480966090753
  Just nu sprids Acrux, med ögoninflammation …

   Man förstår verkligen att du är seriös och påläst när du länkar till Twitter som källa.

    Den framstående long-covid-forskaren Akiko Iwasaki berättar i The Guardian hur värdefull Twitter har varit för hennes forskning: https://amp.theguardian.com/society/2023/may/27/immunologist-akiko-iwasaki-we-are-not-done-with-covid-not-even-close

     Det kan säkert vara värdefullt för någon som henne som lätt kan sålla vad som är korrekt information och vad som bara är desinformation men för gemene man som letar info om ett ämne som man inte är så kunnig i är twitter ingen bra informationskälla.

      De som själva är drabbade bidrar ju i hög utsträckning som Iwasaki säger och de hittar och delar information just där. Akademisk bildning hjälper väl. Fast majoriteten med högskolepoäng har nog inte ens sneglat på aktuella rön. För läskigt.
      Att inte ha haft Covid särskilt ofta är nog också bra pga. just vilka delar av hjärnan som påverkas. Kan liknas vid toxoplasmos.

      Förresten: det kan ju vara en idé att följa Akiko Iwasaki på Twitter då. Om man nu VILL veta mer …

    Eric Topol skriver förresten för The Washington Post emellanåt …
    om The Virus That Shall Not Be Named, LOL.

  För ett par år sedan skulle Isabella bli styrelseproffs och letade uppdrag och spelade golf. Hon skrev en hel del om hur bra hon skulle vara i en styrelse med all sin erfarenhet.
  Hon har inga sådana uppdrag nu, förutom sina egna bolag och där är det hon och Sheila.
  Så husmorsrollen kan ju passa bra nu och om hon plockar bort sina ”diagnoser” så kanske erbjudanden kommer. Vem vet.

   Hur vet du det? Sitter hon inte i Plegiums styrelse? Husmorsroll är nog inget annat än att hon fått intresse för att laga mat och baka tror jag, hon är mamma liksom så det blir lätt så då, hon har mer tid över nu än när hon drev flera bolag och hade anställda tänker jag. Tror inte allt behöver analyseras sönder eller ska vara någon speciellt roll hehe, hon är nog bara på en bra plats i livet och är sig själv tror jag och att hon trivs med det.

  Fan va dumt du uttryckte dig i dagens podd ang par med barn som gör slut. Blir så less på er rabiata feminister. Du sa nåt om att jag/andra skrivit att man ska hålla ihop fast man hatar varann. Asså va? Vart fick du det ifrån?
  Vem rör ens eller ligger med nån man hatar?? Än mindre skaffat barn? Jag skrev klart å tydligt att så länge det inte är våld/missbruk etc som utvecklats senare i relationen så finns ingen anledning att lämna.
  Vad tror ni om kärlek å relationer egentligen? Att när man inte är kär längre så kan man bara dra? Så jävla dumt så det finns inte. Men lycka till alla ni med barn som ger upp relationen. Det kommer INTE komma bättre killar efter för när du har legat runt med halva stan å dessutom har barn så är det ytterst få killar som skulle ta dig seriöst. Om du älskar din partner, få det att funka istället för att lämna för tro mig ingen vill ha en avdankad 35 årig ensamstående mamma

   Hur lyckas du skriva en sån här hatfylld kommentar med sunkiga fördomar såhär tidigt på morgonen?
   Hur har din vecka varit egentligen??

   Tittar du mycket på PragerU och The Daily Wire? Det känns som att du kan hitta likasinnade där, så slipper du vara så arg på andra.

   Oj vad arg 🙁

   Finns massor av män som inte har något emot en ensamstående 35 årig kvinna.

   Jag håller dock med om att jag själv inte skulle separera lättvindigt men vad andra gör är upp till dem. Och bara för att man separerar betyder det inte att man inte försökt allt, så innan du själv gått i just den personens skor kanske du bara ska vara tacksam över hur bra du i så fall har det i din relation och skita i andras?

   Nej, just det citatet kommer från Magnus Betnér, så varför du tar åt dig vet jag inte.

    Du sa att folk härjade i kommentarsfältet å jag skrev första kommentaren om att det är dumt att göra slut för att man inte är kär längre när man har barn. Du nämnde väl inget om betner i podden? Jag missade det isf. Du sa att alla hade skrivit att man ska va ihop fast man hatar varann å jag kontrade med att varför ens röra vid en människa man hatar, å skaffa barn dessutom, finns nog ingen som gör det. Såg inga såna kommentarer öht. Men ok då vet jag att det var betner du syftade på. står fast vid att folk som gör slut för att man inte är kär längre är smått efterblivna, för vad tror dom, att det ska pirra livet ut? Inte därför man är i en relation. Har man barn får man stå sitt kast å prioritera ned sina egna behov

     Håller med om att folk ofta gör slut för snabbt idag, så fort det varit lite tjafs så ska det göras slut, onödigt när det finns barn med i bilden, kärlek tar ju inte bara slut sådär hux flux det kan gå lite upp och ner men men kan inte vara pirrigt alltid. Det hoppar en del grodor ur munnen i den podden, har hört en del som låtit ganska märkligt och lite komiskt, lite överdriv ibland har jag hört och analyser som kanske inte stämmer med verkligheten.

  Är så trött på alla ”tokiga” folk som bakat helt knäppt eller att bakverken ser ut som katastrofer trots extremt lätt bakverk . Som när Johanna Bladh efterlyste katastrof-bak o folk skickade in bilder på kvaddade kakor. Bland annat dammsugare?! För mig helt obegripligt hur man inte lyckas med sånt, eller dem som tydligen inte fixat att göra chokladbollar?! Eller som här då, ojdå, hoppsan hade visst inga äpplen i trots att jag bakar äppelkaka. Tihihi , ojsan så festligt slarvig jag är.
  ??

   Jag har aldrig gjort dammsugare men jag tycker dom känns jättesvåra att få bra och fina. Linda marsipan och doppa choklad, utan att kladda…

    Exakt, just dammsugare är väl ingen nybörjar kaka direkt…
    Vissa kakor skall köpas inte bakas ,för bästa njutning.

   Håller med. Baka chokladbollar eller äppelkaka är typ det enklaste man kan göra, kan du läsa kan du fixa att baka det. Dammsugare kanske inte är så enkelt att få snygga dock? Men ja, när man ska framställa sig som ”tokig” och ”virrig” och försöka få det till charmigt? Nä, du framstår ENDAST som jävligt korkad, helt utan charm.

  Haha minns när min mamma bakade muffins men glömde bakpulvret som hon försökte lägga i efteråt ?. Var längesedan jag skrattade så mycket

  Asså vad är det för människor som skriver till tanbyklara? Främlingar som skriver dikter till hennes ofödda barn, som säger att hela europa sitter och väntar på födelsen och att den är större än eurovision och månlandningen? Alltså va?! Vad är det för människor som bryr sig så mycket om en ”d-kändis” graviditet?

   Det måste vara sjuka människor. Har reagerat på det på sista tiden. Hur kan man vara så besatt av en främlings ofödda barn att msn skriver dikter och långa haranger om att barnet måste komma ut.

    Håller med, det måste vara sjuka människor som har denna besatthet och hon vill visa upp henne för de här människorna, stackars barn.

   Håller med dig om allt förutom d-kändis. Vi får nog leta längre ner i alfabetet för att hitta Klara. Nånstans mellan N och O hamnar hon.

    Sant!

   Hade jag varit Klara hade jag tyckt det var väldigt obehagligt! Hade också därmed dragit mig för att visa upp bebisen när den väl kommer men har en känsla av att den kommer exponeras en del.

  Well…. Jag glömde socker i sockerkakan en gång.

  Haha! Min mamma som hatar att baka glömmer ofta viktiga ingredienser, tex mjölet, men det blev en god sås till glassen istället!

  Hela kändis Sverige bakar nästa då för IL

   Du är något på spåren här!
   Passar in i excelarket

   Hade gärna sett henne där! ?

  Tycker historien ifrån läsaren var rätt sorglig. Måste varit en rätt obehaglig upplevelse för barnen när det begav sig. Mamma säger att det är middag och när man sätter sig vid bordet så slänger hon mat och hela kastrullen i soporna.

   Jag fick exakt samma känsla. Att vara så djupt nere i stresskonen att man inte själv märker hur galet man agerar, när man står där och häller ut maten i diskmaskinen. Måste ha tagit lång tid att återhämta sig från den utbrändheten..

  Diagnoser eller inte är nog upp till expertisen att avgöra. Betvivlar inte att vissa kan ”delas ut” alltför lättvindigt särskilt när det finns ekonomiska incitament från utföraren. Himla tråkigt att behöva genomgå landstingets långa utredningar även om väntetider mm är katastrof. En diskussion för sig. Finns en anledning att det har poppat upp så många privata utredare.

  Tror absolut att det finns fall där man kan ompröva tidigare diagnoser då symptomen egentligen är en effekt av en ohållbar livsföring. Stress och trauma tex kan sänka den kognitiva förmågan så att man tror sig ha adhd eller autism mm.

  Med det sagt, utan att vara alltför spekukativ kom jag att tänka på en artikelserie om handlade om narcissister som jag läste nyss. Den enda gången (om någonsin) de söker hjälp är vid depression och total krasclandning. Bara en tanke.

   Jag är förvånad över att ingen verkar ha diagnosticerat henne med det sistnämnda.

    Nej, min radar är kanske lite överkänslig efter att ha levt med en narcissist. Känner igen många drag, framförallt att ofta lägga ansvaret för sina handlingar utanför sig själv. Alltid omgivningen eller omständigheterna som det är fel på.

    Grandios självbild, viktigt med fasaden, bara umgås med högstatusmänniskor, stormiga relationer, avsaknad av skuld/skamkänslor, använda människor som brickor för att sedan dumpa när man inte har ngn användning för dem etc…

    Intressant det här med att uppfinna en ny persona beroende på vad som ligger i samtiden. Fjällvandring, jetset, studier i Schweiz, vegan, techbranchen, hemmamys och hemmafruideal.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.