Johanna Toftby har gift sig

Bildkälla: Johanna Toftby Instagram

Det som utmålades som Johanna Toftbys 50 årsfest, bytte skepnad och blev även hennes och sambon Jannes bröllop.
Jag har personligen svårt för den här typen av ”överraskningar” eftersom det finns risk att det blir så som kontot ”Pappapappadotter” beskriver i sin kommentar här.


De flesta verkar prioritera att gästa ett bröllop högre än en 50 årsfest, och fler hade kanske närvarat om man vetat att det rörde sig om ett sådant.

Vissa tycker kanske att det är superfestligt med dop, födelsedagsfester eller andra events som förvandlas till bröllop, men jag gör det inte. 
Vad är din åsikt om saken?
Alla får givetvis göra som de vill, men eftersom det är en offentlig person som gjort just detta, så får man självklart diskutera det hela här inne. ?

Oavsett vilket – Stort grattis till Johanna och Janne. ?

187 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag gillar inte heller det, jag vill veta vad det är jag tar ställning till när jag beslutar om jag kan/vill komma eller ej.

   Förlåt men då borde du inte ens få en inbjudan. Som vän som blir bjuden ska man väl inte behöva ta snällning om det är ”värt” att komma eller inte, man gör väl det om man kan när det är en stor happening för en vän? Oavsett födelsedag eller bröllop.

    Jag har valt att st över flertal gånger. Nu senast en student. Alla i min närhet förstår och jag fortsätter få inbjudningar för att de vill jag ska få välja om jag kommer eller inte. Ibland kostar det mer än det smakar. I mitt fall ligger det sjukdom bakom. Jag väljer vad jag orkar med för att inte riskerar att bli jag blir sämre. Allt är inte svart eller vitt alla gånger.

    Detta är min synvinkel och min omgivning så min sanning. Vet att alla inte har lyxen att ha en förstående familj.

    Om man har någon som är beroende av en (djur, barn etc) och har folk man känner som bor långt bort så att man dels måste fixa vakt, dels betala för både resa och boende, då kan man faktiskt behöva prioritera. Det kanske inte är möjligt att komma på varje födelsedagskalas eller varje barns dop? Däremot kanske man prioriterar rättvist så att säga med att komma på bröllop och jämna födelsedagar tex. Och tror man att man ska på ett dop tex så kanske man planerar att vara hemma rätt tidigt medan vid ett bröllop som håller igång till sent kanske man vill övernatta i närheten etc.

     Men i det här fallet, det rörde sig ju faktiskt om en rätt stort fest såg jag och hon fyllde 50 och verkar ha gått all in. De som tackade nej men hade velat komma om de vetat var nog inte de närmsta ändå.

      Nej precis, nu visste man ju vad man tackade nej till och en 50års fest är ändå något stort att närvara på. Så håller med om att de som tackade nej kan inte vara hennes närmsta.

       Ja det hade ju varit skillnad om det varit ”kom gärna förbi och grilla på min 49-årsdag på lördag!”.

    Vissa av oss behöver prioritera vad vi lägger energi på. Jag har ME/CFS. Allting jag gör tar energi och en tillställning kan göra att jag blir sängliggande dygnet runt i veckor. Det innebär att jag noggrant behöver planera vad jag vill gå på. Jag har fått välja bort julfiranden, nyårsaftnar, midsommaraftnar födelsedagsfiranden och andra tillfällen som firas. Är det verkligen självupptaget?

     Absolut inte, men vill lever i ett samhälle där det finaste du kan göra är att offra dig själv för andra. Stanna i dåligt äktenskap, bränn ut dig för jobbet, ställ alltid upp för andra och ha inga uttalade gränser för vad som får dig att må bra.

      Att tacka ja eller nej till en inbjudan (oavsett födelsedagsfest eller bröllop) är inte att ”offra sig själv för andra”. Herregud var glad att du har vänner och familj som bjuder in dig till sånt. Sen står det en fritt att tacka ja eller nej, men det är inget man behöver spela martyr över.

       Jag tror du förstår innebörden i min kommentar.

        Och ja, jag är såklart glad gör inbjudningar och går allt som oftast, om jag har möjlighet. Och samma sak gäller för de som jag bjuder in till olika fester och tillställningar. Kom gärna om du vill och orkar och har lust 🙂

         Tror mest folk reagerar på sättet de skriver, alltså att de hade kunnat men valde att avstå pga ”bara” 50-årsfest. Även om det är så att man genuint verkligen måste prioritera, oavsett orsak, så är det ju trevligare att säga att det var tråkigt att man inte kunde komma men att man hoppas kunna fira personen en annan gång. Kan ju tolkas som att man prioriterar utefter vad som är roligare för en själv att komma på snarare än vad som är viktigast för den som bjudit in, speciellt när det ”bara” handlar om att fixa barnvakt, inte att man har väldigt lite energi att hushålla med. (Tror också att de flesta som vet med sig att man har vänner som av olika anledningar har svårt att närvara faktiskt berättar innan för just dem)

          Ja, med tanke på Toftbys lättkränkthet och tendens att gå i taket för småsaker, så tror jag inte att pappapappadotter räknas till hennes vänkrets längre efter den kommentaren…

     ME här också. Och de flesta gånger jag tackar nej till inbjudningar till fest, middagar och andra tillställningar handlar det inte det minsta om att jag inte vill utan om att jag faktiskt inte kan utan att riskera långvarig eller permanent försämring och omständigheterna runtomkring är avgörande för om det är en rimlig risk att ta och för om det går att ändra på saker och ting för att minska risken.

    Du och Dasha skulle kunna bli goda vänner hör jag.

    Säger du det?

    När flera saker krockar så skulle jag t ex ofta valt en väns bröllop före en annan väns tjejmiddag, men det valet kan jag ö h t inte göra om jag t ex tror att det handlar om tjejmiddag i båda fallen. Eller födelsedagsfiranden, de flesta av mina vänner gifter sig bara en gång men firar födelsedag många gånger så bröllopet känns viktigare faktiskt.

    Eller om vi tar ekonomin och tiden t ex. Att resa 4-5 h, betala för övernattning o s v kan kännas rimligt vid ett bröllop t ex men inte vid ett dop för ett spädbarn som inte är medveten om jag är där eller ej.

    Eller hälsan. Jag är kroniskt sjuk och behöver välja vad jag ska lägga min energi på.

     Däremot hade jag väl inte skrivit så som papporna. Vad tjänar det till? Det räcker väl med att gratulera och möjligen nämt att det är tråkigt att man inte kunde närvara. Resten är bara onödigt.

     Men det problemet ligger ju hos dig som gäst och inte den som bjuder. Varför måste den som bjuder ta hänsyn till att vissa människor vill veta vad för tillställning du ska gå på? Hon kanske gilla denna tanke och är spontan med det? Antingen så kommer du eller inte, färdigt med det. Det var ju inte en vanlig middagsbjudning, det var ju en stor och planerad 50-årsfest så det är rätt stort ändå, sen att det blev ett bröllop av det också, ja då var det nog hennes närmsta som närvara ändå och det är väl bra det!

      De kan ta hänsyn eller inte till vad de vill och vet antagligen inte ens vad jag tycker eftersom de inte frågat mig. Men här var just frågan hur man som gäst ställer sig till saken, och det svarade jag på.

    Jag är glad att mina vänner inte tänker som du. Jag har en svårt funktionsnedsättande sjukdom och behöver välja bort mycket p g a hälsan och prioritera riktigt hårt. Mina vänner förstår och accepterar och fortsätter bjuda in och låter mig också veta de ungefärliga omständigheterna kring festen.

    Ett once in a lifetime bröllop kan vara värt att riskera en tids ytterligare försämring för och att flytta på andra saker som fanns i kalendern t ex, medans t ex en 50-årsfest hos nån som firat rejält även vid 45 och 40 t ex kanske inte är det.

   Hahaha vilken självupptagen kommentar!

    Och din är inskränkt

     Å alla svenskar är lättkränkta åt alla håll?

  Underbar plats att vigas på. Huvudsaken att paret själv är nöjda. Och en himla tur med vädret, tänk regn och mulet……..

  Kan vi även diskutera det här med födelsedagsmånad? Ska man fira i en hel månad alltså? ?

  Hennes inlägg från 2 maj så står det ”idag börjar min födelsedagsmånad”
  Hon fyllde 50 2 juni.

   Äsch, vad gör det? Man måste ju kunna få unna sig? ??‍♀️

    Ja såklart!! ? men har inte riktigt förstått hur man firar så många ggr en hel månad.
    Har sett flera influencers ha just födelsedagsmånad och hade inte hört det förut bara ?

   Det är väl härligt och högst frivilligt att göra också ?Jag hade nog nöjt mig med en vecka men det är jag det haha.

    Fira på bara! Däremot kanske inte omgivningen orkar fira en i en hel månad, folk har väl annat för sig.

     Ja dom ser sannerligen ut att ha firat ett tag båda två! Kanske blev botoxen lite rundare än tänkt och ögondropparna sätter sig inte längre som tänkt utan innan utan ger nu en mer stilren ”glansig” look!

      Vad har hon gjort? Man ser ju inte att det är JT?

   Gör inte Sandra B likadant? Inte firar men kallar det födelsedagsmånad. Eller är det nån annan? ?

    Jo flera influensers har jag sett ? tror att tramsfrans har tagit upp det några ggr ?

   Jag tycker fan att man ska fira att man får leva, bli äldre osv……… vad härligt att fira en hel månad.

   Mer firande åt folket!

   Vissa kan ju sitta hemma och sura om de vill men visst borde vi alla fira allt lite mer.

   Tänk på Kristian Gidlunds ord.

    Jag håller absolut med! Klart man ska fira ?? Förstod bara inte vad det betyder med födelsedagsmånad. Firar man varje dag alltså? Varför ska man sitta hemma o sura för att man inte firar en hel månad?

   Hon har väl pratat om sin 50-årsfest i flera år ?

  Fattar inte allt hat mot överraskningsbröllop! Man kanske inte vill ha de förväntningar som ett ”riktigt” bröllop bär med sig?! Och att alla gäster känner att de måste köpa presenter för ändamålet.

  Är det inte tillräckligt viktigt för dig som gäst att vara med på dop/födelsedagsfest så missar du bröllopet – svårare än så är det inte? Tycker man ska respektera att folk väljer att göra så och sluta med sura miner, jag menar har du blivit inbjuden får du väl skylla dig själv? Man vet ju aldrig vad en fest innebär eller hur ”kul” den kommer vara? Så om nån anser att dop exempelvis inte är värt att gå på så too bad for you. Tycker det är ohyfsat att säga ”hade jag vetat det hade jag kommit” för det är som att säga att man egentligen kunnat lösa det men valt att prioritera bort det för att man inte tycker det är tillräckligt kul.

   Med tanke på hur många dop som slutar i bröllop om föräldrarna är ogifta så är det något man får ta med i beräkningen

   Exakt så!

   ”Tillräckligt viktigt att vara med på födelsedagskalas.” Jag har bott utomlands i många år och har alltid åkt hem (eller bort) för bröllop. Jag har missat ett par bröllop då det varit överraskningsbröllop. Väldigt tråkigt då det varit nära och kära som gift sig. Inget hat eller sura miner förstås, men väldigt väldigt tråkigt att inte fått vara med och fira dem och kärleken.

   Pga lång resa, semesterdagar etc har det ju inte gått att åka till alla födelsedagsfester. Nära och kära fyller ju år en gång per år (tills man dör), men man gifter sig ju mer sällan om ens någonsin.

  Mina kommentarer verkar inte släppas fram men Stort GRATTIS till brudparet!
  Så fin brud, klänningen, buketten.. mycket fint, och den rosa klänningen wow!

   Jag kände inte igen henne alls.

  Citerar ngn som skrev igår att ”pengar inte är lika med smak”…Den illrosa klänningen passar bäst på ngn som skall ut och åka isdans el liknande.Oproportionerlig och sitter konstigt dessutom. Vidare tycker jag det är märkligt av de som tackat nej till festen, att de skriver i kommentarerna, att om de vetat det var frågan om bröllop hade de minsann kommit. Vad vill de ha sagt med det? Att de inte tyckte det var värt att skaffa barnvakt för en 50 års fest, men till ett bröllop.. Överflödig information.

   Tänkte lite samma, förstår inte riktigt resonemanget.

   Ja tänker lite samma men en del tycker tydligen att bröllop är större och något man absolut inte missar liksom. Däremot så tycker jag den rosa klänningen var supersnygg och att Johanna var jättefin i den, och brudklänningen och blombuketten var väldigt fint också. Vacker brud, snyggt med utsläppt hår, förstår inte alla som envisas med att ha trista håruppsättningar när de gifter sig, snyggare med håret nedsläppt, det passade Johanna väldigt bra. Såg ut som en väldigt trevlig fest också, såg härligt ut på story.

    Nu är ju inte din smak en sanning.
    Du förstår inte varför dom envisas med trista uppsättningar?
    Du tror inte att det kan ha att göra med att dom tycker det är mycket snyggare än utsläppt?

   Pinsamma papoapappaoch en dotter.

   De har vetat det här länge. Stanna hemma men dumt att kommentera så.

   Förstår inte varför de är så populära?

   Ett bögpar med två döttrar som hänger ut barnen på sociala medier för att få åka på massa gratisresor.

    Känner de ens brudparet?

     Ja det får man väl hoppas annars blir det väl konstigt att hälsa att man gärna hade kommit på bröllop?

     De umgås mkt med missmelinda iaf.

    exakt… fjantar

    De är säkert jättebra föräldrar men tycker det är synd om barnen som ska visas på Instagram 24/7. Gäller inte bara deras barn utan många andras också. Följde dem ett tag men det blev så mycket reklam och alla citat varje dag som dottern sagt blev tröttsamt.

   Jag håller med, inte alls min smak. Men hoppas hon är nöjd med allt, hon ser ju inte riktigt ut som på hennes instagram dock…

  Förstår inte riktigt varför detta är en grej att hålla hemligt ? Eller alltså ha ett bröllop med lite mer fest och skippa det ”traditionella och formella” om de är det man är ute efter, och skriv en bröllopsinbjudan som vanligt folk.

   En inbjudan till ett bröllop kommer ofta med specifika förväntningar på festen, brudparet (värdarna), och gästerna. Många vill gärna ha ett bröllop och en fest, men kanske mer avslappnat och inte alla förväntningar associerade med ett bröllop. Även om du säger åt folk att de inte behöver göra si eller så, eller att det här eller det där inte kommer vara med, så brukar det inte riktigt bita. Bröllopsförväntingar/måsten är ofta för starka. Så på det här viset blir det mer avslappnat; inga gäster behöver oroa sig för tal, bröllopsklädsel, bröllopspresent osv. Paret kan välja ut de delar de vill ha och skippa det de inte vill, ingen kommer bry sig nämnvärt för ingen förväntade sig ett bröllop.

    Fast det är ju just det .. Man kan ju skriva ”välkommen på bröllopsfest 18:00” och så har man en mindre formell vigsel innan typ . Då är det ganska tydligt vad gäster kan förvänta sig .

     En del tycker att det är kul med överraskningar och det är helt normalt.

   Du behöver ju inte förstå. Dom ville uppenbarligen att det skulle vara en rolig överraskning. Dom gjorde det som dom ville ha det.

  Jag tycker att det är kul och fattar helt ärligt inte grejen med att liksom välja vilken typ av tillställning man tackar ja till. Jag kommer om det blir oxfilé, liksom…? Antingen är det väl vänner som man vill bli bjuden till eller så är det inte det?

   Eller så måste man välja då det krockar med annat eller tiden inte räcker till allt eller tillgången på barnvakt är begränsad eller pengarna inte räcker till alla omkostnader o s v. Man kanske kan vidga sina vyer lite.

    Men det problemet ligger ju hos dig som gäst och inte den som bjuder. Varför måste den som bjuder ta hänsyn till att vissa människor vill veta vad för tillställning du ska gå på? Hon kanske gilla denna tanke och är spontan med det? Antingen så kommer du eller inte, färdigt med det. Det var ju inte en vanlig middagsbjudning, det var ju en stor och planerad 50-årsfest så det är rätt stort ändå, sen att det blev ett bröllop av det också, ja då var det nog hennes närmsta som närvara ändå och det är väl bra det!

     Frågan här ställdes väl också ur ett gästperspektiv och det är just vad jag som gäst tycker om saken jag svarade. Ingenstanns har jag avkrävt att folk ska rätta sig efter vad jag tycker.

    Men det är ju en annan sak, har man inte möjlighet att komma pga det krockar med något annat eller inte har möjlighet att skaffa barnvakt så är det ju en helt annan sak och då kan man ju helt enkelt inte, oavsett vad det är man behöver tacka nej till.

     Jo man kan ju behöva välja _en_ av de saker som krockar. Eller välja vad man använder sina få tillfällen man kan få barnvakt till.

  Jag känner på inget sätt Johanna alternativt brukar läsa hennes blogg osv. Men, jag tycker ändå att det är kul när någon bjuder på stor fest. Vi behöver ju inte alla se ut som resten av influenserna på Östermalm. Lev livet, festa och njut av att bli äldre! Vilken förmån! Grattis Johanna!

  Hahah vi ska göra precis samma sak om några veckor i samband med vårat barns dop. Och vi gör det för vår skull, för vi vill gifta oss utan massa stress och kaos runt om och bara med familjen. En del av att inte hypa det är just att de som kan de kan. Obs kommer inte ens ha en bröllopsklänning per se som Toftby utan tar en gammal vit sommarklänning som jag gillar ☺️ och vi kör hemma i vår trädgård.

   Grattis i förskott – låter härligt!

   Grattis!! Låter jättekul, man ska göra så som man själv känner för. Det är din tillställning ☺️

   Tycker också att det låter härligt så grattis i förskott!

   Hade tyckte det varit vidrigt att medverka på något dylikt. Döp ingen och gift er separat om ni nu så gärna vill gifta er.

    Då får vi hoppas att ingen bjuder dig. Du verkar knappast vara en bra vän eller trevligt sällskap.

    Vidrigt ?

  Tycker det är rätt tacky faktiskt. Samtidigt tycker jag inte om bröllop så det skulle kanske vara en lättnad om mina giftassugna vänner har överraskningsbröllop.

   Varför tycker du inte om bröllop? (Menar inte ifrågasättande utan jag undrar.)

    Stelt, formellt och allmänt obekvämt. Det ska vara bordsplaceringar så man måste sitta och kallprata med folk man inte känner, det är tråkiga tal, långt mellan rätterna och allmänt skittrist. Två personer som redan bor och lever tillsammans sen flera år, ofta till och med har barn tillsammans, gör en juridisk formalitet och så ska alla runtomkring tycka det är så vackert och romantiskt. Jag förstår definitivt poängen med att vara gift, men inte med bröllop.

     Tack!!!

     Ofta är bröllop när man står inför ett vägskäl. Fortsätta vara ihop eller separera. Så gifter man sig och kämpar på några år till… Tycker också det är ointressant!!
     //Gift 2 ggr.

      Den poängen finns också med i ekvationen. Man firar, vad som ska vara, ett livslångt åtagande till en annan människa, och så skiljer sig väldigt många efter ett antal år. Nu menar jag inte att man inte ska skilja sig om det är vad man vill, men för många är det ju de facto inte för livet. Det vore nästan finare att fira när man blir tillsammans med någon, det i sig är mer romantiskt (tycker jag) och större än att gifta sig.

      Sen skulle jag aldrig tacka nej till en närståendes bröllop såklart. Aldrig. Vill de gifta sig och ha mig där, då kommer jag. Oavsett vad jag tycker om fenomenet bröllop.

      Oj vilken tragisk syn. Så är det verkligen inte för alla.

     Håller med D. Känns också sjukt och förlegat som fenomen, de få gånger jag har varit på bröllop känner jag bara att vad håller vi på med? ?

     Men så bra då att Toftby inte prackade på sina vänner och släktingar förväntningar et stelt och ettikettstyrt tråkigt bröllop! Nu var folk inställda på en stor och uppsluppen 50-års fest och kom dit med endast tanken om att umgås och fira, ha trevligt tillsammans. Tycket det är en strålande idé och borde passa även den mest bröllopshatande gästen.

      Det var ju litegrann min poäng?

      Inte första gången någon bjuds till fest som sedan plötsligt blir ett bröllop! Kom med något nytt, vem vill ens gifta sig med Stekarjanne eller Toftby?

       Haha, Stekarjanne! ??

       Uppenbarligen vill de gifta sig med varann i alla fall, tur det!

     De bröllop jag varit på har varit helt olika och inget av dem har varit stelt!

   Du låter som en kul typ! Nej man går väl tycka vad man vill men just bröllop ska ju passa paret, inte gästerna så tycker ev tyckande här är rätt menlöst

    Jag har faktiskt hört det motsatta , se till att det först och främst är gästerna som har det kul. Gästerna investerar i tid, pengar och energi. Gästerna ha mötas av generositet , känsla av varmt välkomnande och go stämning. Har inte gästerna det kul, kommer inte brudparet ha det heller.

     Tycker också att folk verkar vara väldigt måna om att gästerna ska ha kul. Men tyvärr är det ju inte så lätt vid större fester, de som kommer är en väldigt blandad skara, ska man ha 3-rättersmiddag som serveras så måste man ha bordsplacering, många som vill hålla tal ibland och inte alla som håller sig till tiden, man behöver luft i schemat men utan att det blir för långt, många är trötta framåt kvällen, inte alltid lätt hitta rätt lokal och svårt att veta i förväg vad som passar bäst osv.

  Vi hade löst barnvakt fantastiska ni om ni berättat att det var bröllop men du är inte så fantastisk att vi vill fira att du fyller 50 år…

   Precis så lät det.

   Verkligen. Vilken hjärndöd kommentar…

  Helen Torsgården fick kritik här om dagen, bl.a. angående exponering av sina barn. I dagens vlogg har hon -delvis- besvarat kritiken.
  Hon menar på att hon visar upp så som livet kan vara med upp- och nedgångar. Hon uppger även att barnen får en del av de intjänade pengarna.

  Vad jag däremot fortfarande inte förstår, inte enbart gällande Helen, är att man aktivt exponerar sina barn. Inga, eller väldigt få, influensers besvarar detta.

  Jag började följa Helen i samband med att de började med deras husrenovering. Det här var innan de fick barn. Vi hade själva köpt ett hus som vi började renovera och det var roligt att se hur andra hade det som var i en liknande process. I takt med att de fick barn så har kanalen förändrats och jag är inte lika angelägen om att följa deras kanal mer än enstaka klipp här och där.

  Det spelar ingen roll hur mycket barnen tjänar på att delta i klipp på Torsgårdens kanal. De exponeras fortfarande och det är där skon klämmer.

  Det finns så många barnkändisar som i vuxen ålder talat ut om hur påfrestande livet varit pga exponering i ung ålder.

   Håller med. Detta diskuterades i Underbara Claras näst senaste inlägg också, i kommentarsfältet så var det en som tog upp att hon exponerar sina barn så extremt mycket och frågade om hon inte tänkte på konsekvenserna. Jag n frostig relation när barnen är vuxna, tex. Hon svarade tyvärr undvikande. Varför kommer dom flunsor undan som kör ”Bullerby-barndom” och visar upp barnen på en s.k. smakfullt sätt?

   De vet ju att det är fel men gör det för pengarna. Som så många andra gör saker folk för pengar. Därför vägrar de också prata om det, för det finns inget som försvarar den typen av exponering av barn och därför är det locket på.

    ”Gör” hamnade på fel plats?

  Vad fin hennes brudklänning är.?

   Jag tyckte den var jättetråkig, blev förvånad

    Jag tycker att klänningen va otroligt vacker och den klädde Johanna exemplariskt.

     Jag tycker helt tvärtom. Fast eg om jag kollar alla hennes klänningar från ellos så är jag nog inte så förvånad ändå

  Har råkat ut för detta en gång och fy faaan. Klädd för födelsedagskalas och hamnade på kyrkbröllop. Kände mig verkligen utskämd i mina i sammanhanget vanliga kläder.

   Då var väl alla klädda likt dig, eller var det bara du som inte visste?

   Vad är det att känna sig utskämd för? Samtliga gäster var väl klädda för födelsedagskalas? Tror knappast brudparet förväntade sig att folk skulle komma i frack och långklänning.

   Jag o min dåvarande partner blev bjuda till vad vi TRODDE skulle vara ett överraskningsbröllop, kompisarna hade varit tillsammans länge och vi visste att de hade planer på att gifta sig. Det var flera saker som för oss indikerade på att det var ett överraskningsmoment i deras inbjudan som skulle kunna tyda på bröllop. Inför träffen hos dem klädde upp oss riktigt fina och åkte dit, glada i hågen och förväntansfulla.
   Det var inget bröllop, utan en träff där de presenterade ett pyramidspel, som de ville att alla gästerna skulle bli delaktiga i.

   Det var verkligen överraskning hahahha 🙂

  Ett väldigt effektivt sätt att banta gästlistan på. Exv. säg att det är 150 som förväntar sig en inbjudan, 130 av dem hade tackat ja. Skicka inbjudan till fest så tackar bara 100 ja. Gästlistan bantad med 1/3 och de som är kvar är de vänner som är så pass nära att de inte tackar nej till festen.

  Fint! Stort grattis till brudparet!

  Det är väl en icke-fråga vad de inbjudna tycker? Vill man ha en stor födelsedagsfest så har man det. Vill man hålla bröllopet hemligt och sen överraska så gör man det. Vill man varken fira 50-årsdag eller bröllop utan bara åka iväg på en resa med sin partner så gör man det. Ska man börja ta in vad andra tycker man ska göra skulle det bli väldigt knepigt. Får jag en inbjudan så kommer jag om jag kan, kan jag inte så får jag tacka nej. Är ju bara mitt ansvar att avgöra det. Hade några vänner som överraskade med att gifta sig när de döpte sitt barn. De fick sen höra från flera andra att ”åh min familj hade blivit så besvikna om jag gjort så”. Som om inte ett vuxet par som även har barn ihop kan få avgöra själva hur de vill göra….

   Exakt!! Är väl helt upp till den som bjuder och inget för gäster att tycka till om? Kom om du vill annars hejdå

  Nej gillar inte så stora överraskningar.
  Vilken vacker klänning och fina blommor. ?

  Fattar inte varför bröllop ska hemlighållas. Är det för att göra en stor affär av det? Universum försöker på insta övertyga om att festen var så fantastisk. Tror inte hon övertygade sig själv ens.

   Haha eller hur? I de klipp hon visar ser inte gästerna ut att vara i högform precis. Johanna och Janne däremot ser ut att ha skitkul och det var väl poängen.

    Sitter och klappar händerna lite pliktskyldigast. De kanske inte gillade att bli filmade.

  Nu har jag aldrig blivit bjuden till den typ av fest, men känner att på så sätt vet man väl att man firar med dom som tycker man är viktig? Okej om det varit 43-års kalas, men 50 är ju ändå 50.
  Kanske dock att hans sida missar. Om det är väldigt omständligt att lösa hade man kanske inte krånglat för en kompis partners fest, men en kompis bröllop är ju en annan sak.

   Dock förstår jag önskan att frångå det klassiska och slippa stress kring bröllop då vi bokade in semester med bröllop och berättade för alla när vi kommit hem. 110% hemligt, och intimt.

    Vi också. Reste utomlands och vigdes. Bjöd till en liten fest 2 månader efteråt. Mycket nöjda.

    Fast de slapp ju inget av det.

     Mja, mjo, 50-års firande skulle hon förmodligen haft ändå och nu slapp hon pressen inför och med ett bröllop.

   Det kan ju dock vara så att de sett till att alla som borde vara där har tackat ja.. kanske varit invigda i hemligheten

    Det är ju också en möjlighet!

  Undra hur mycket av denna fest som är sponsrad av olika företag, misstänker att hon inte betalat ett skit eller så är det stekarens pengar som betalar då det är han som har cashen.

   Fast är han inte säljare dvs vanlig löntagare?

    Jo han säljer golv.

  Jag väljer absolut att åka land och rike runt för vänners bröllop. Gör jag det för ett dop eller födelsedagskalas? Nej. Kanske att jag skulle göra det för en jämn dag som 50. I alla fall när man vet att födelsedagsbarnet slår på stort. Men för typ en grillkväll, nej. Skulle jag åka på alla mina vänners och min mans vänners födelsedagskalas skulle vi inte få göra annat och dessutom lägga hela semesterkassan på det. Så bröllop känns rimligt, och dop inom familjen.

  Fattar också att man vill hålla det low key när man gifter sig i samband med dop, men skulle absolut vara rädd för att inte vara rätt klädd för en helkväll samt ha skaffat barnvakt för hela kvällen!

   Det här var ju mer än ett födelsedagskalas. Och jag tänker att de sett till att de som de vill skall vara där kommer

    Det var ju det jag menade. Om någon fyller jämnt och slår på stort skulle jag försöka komma även om det innebär hotell, barnvakt och annat. Men nån som bjuder in på 40 års kalas med tårta och kaffe i andra sidan Sverige hade jag inte gjort det för.

  Var får han cash ifrån?

  Jag o min man körde överaskningsbröllop i samband med sonens dop, nu för oss kallt Bröpet haha. Vi ville ha nåt enkelt, inga förväntningar o passade på när alla var samlade. Några tackade nej innan, några visste redan pga måste berätta för bästis etc. Svärmor anade o korsförhörde min svägerska innan. Det blev i vilket fall jättebra. Dom som ogillar liknande, kan inte göra mer än beklaga, det är bara att lämna om det känns överjävligt eller vara välkomna att dela vår dag ❤️

  Kul att se hur hon eg ser ut. Utan filter eller den eviga identiska posen. Har aldrig sett tänderna tror jag. Även han var lite olik sig. Ögonen.

   Han har ju opererat ögonlocken. Eller ja, båda har gjort det, men tycker det märks mest på Janne.

    Blir sällan bra på män.

    Aha! Har inte följt Johanna på några år nu men såg en förändring på Janne som jag inte kunde sätta fingret på. Tack!

     Janne va en ståtlig man för 10 år sedan.

      Jannes ögonlocksoperation…. Ajajaj. Han såg ju bra mycket bättre ut innan.

       Finns nog inget som får folk att utseendemässigt åldras i raketfart som synliga plastikoperationer. Särskilt den här typen av ögonlocksplastik. Ser läskigt ut.

   Hela festen var en uppvisning i hur fel fillers, botox och operationer blir när den som gör det tror att den ska se yngre ut. Samtliga ”50-ish” såg snarare exakt likadana ut – dvs som uppsvällda stela ballonger i ansiktet med ögon som sträck. Både Jannes och Johannas ögon som inte hämtat sig från ögonlocksoperationen såg ju dessutom ännu märkligare ut. Men de två är ju alltid lite ”spritsvullna” i ansiktet. Tyvärr är alkohol var och varannan dag inte så festligt för kroppen i detta hänseende. Hur lyxigt det än ter sig på bild med ständigt dessa glas i handen.

   Det är inte så mycket som är naturligt längre i Johannas utseende. Tycker faktiskt det är riktigt tragiskt att hon tar till alla medel i sin jakt på att se yngre ut OCH dessutom inspirerar andra att ta efter. Sorglig tid vi lever i.

   Jättefint bröllop dock, jättefina klänningar, underbart väder, fantastisk musik, glada gäster och härlig stämning. Såg helt magiskt ut tycker jag.

    Ja, herregud vad de ser onaturliga ut i ansiktet. Det är sorgligt, Johanna var ju jättesnygg!

    Ja, den där ”svullna looken” var nog inte meningen , eller så kanske det är det? De tar filler för att få rundare ansikte? Och så ser man bara ”spritsvullen” ut .. det är ju lite synd.

     Fattar inte heller. Hon såg rejält uppsvullen ut ju, kanske nåt annat som spökar. Vad är poängen med att sätta fillers i ansiktet, när det i det närmaste ser ut som man fått en allergisk reaktion? Varför vill man det, ”spritsvullen” looken” gör ju definitivt ingen mer attraktiv.

  Undrar lite vad som sker med Molly Rustas förhållande? Deras lägenhet ligger ute på Hemnet sedan ett par dagar tillbaka. En liten nätt summa om 38 miljoner… Ross följer henne inte längre på IG.

   Skicka länk! Nyfiken hur det ser ut:)

  Folk får göra som det vill tycker jag. det visar väl ändå hur mkt man prioriterar personen. en 50 års fest är ganska stort att ändå pria tycker jag. grattis till brudparet ✨ hon umgås väl ändå inte med pappapappadotter.. så kanske inte gjorde så mkt…

  Ser inte Jannes föräldrar, syskon eller barn på festen. Men de kanske var där utan att ha fastnat på bild/film.

   Inte jag heller men jag tyckte jag såg Donatella Versace från Borås skymta förbi.

    ?

    ?

    Är det Michala med italienskt efternamn du menar? Hon som var med i Småstadsdrottningar där även JT var med.

   De kanske inte vill synas i sociala medier

   Dom var inte där dock var Johannas två döttrar med på festen.

  Det där har jag varit med om. En lapp på festlokalen sa att vi skulle till kyrkan. En äldre släkting blev sur och besviken då hon hade sköna tofflor på sig och inte var rätt klädd för ett bröllop i kyrkan.

  Åh hjälp, det där är nog min värsta mardröm hahaha! Har jag fått inbjudan till en födelsedag ställer jag in mig på det. Till födelsedagsfiranden har jag ibland tackat ja även om jag kanske bara svänger förbi en kortare stund. Skulle det visa sig vara ett bröllop skulle jag må så dåligt över det. Till födelsedagar tackar jag även nej till lättare, det händer ju var år, bröllop reser jag långt, planerar för och vill närvara för alla mina nära. Men det kanske beror på att jag har sjukdomar som gör att jag behöver kunna planera min tid, återhämtning och allt kring det. Skulle känna mig jätteilla till mods och nog tappa förtroende. Kan förstå hela ”vi vill göra det kravlöst”, men ja?‍♀️

   Åh gud vilken fånig dramaqueen du verkar vara. Så om dina vänner skulle överraska med ett bröllop på sin egen fest så skulle du bli illa till mods och tappa förtroendet för dem?? Om jag hade en vän som reagerade som du skulle jag omvärdera den vänskapen rejält.

    Har de bjudit in mig till födelsedagsfirande och jag tackat ja och säger att jag kan svänga förbi ett ögonblick, och det sedan visar sig vara deras vigsel, ja. Men gör man så, kanske man är förberedd på att alla inte kan stanna/komma? Mina kompisar vet självklart om mina sjukdomar, så de tycker inte jag är en drama queen. Jag har ursäktat mig själv så många gånger redan. Men jag skulle absolut må dåligt om det visar sig att jag missar det, som jag tycker ändå ska firas nåt mer än vilken födelsedag som helst. Jag måste prioritera mina dagar.

     Det där med empati är inte allas grej. Klart dina vänner har förståelse för dig, annars borde de inte få kalla sig dina vänner.

     Fast det är ju inte vilken födelsedag som helst. Det är hennes 50 årsfest som hon har planerat och pratat om hur länge som helst. Det är väl inte direkt något ”man svänger förbi ett ögonblick ”

      Jag är i tjugoårsåldern, så jag tog det utifrån min situation. Det närmsta större firandet är väl kompisars 25-årsdag. Är inte vän med personen inlägget handlar om.

    Bara att kommentera att någon verkar vara fånig… det finns väl en aning vänligare ord att använda även om man inte är överens. Hon säger ju själv att hon har sjukdomar…

     Så fånig, var ett starkt ord för dig?
     Jösses.

  Har ingen åsikt om hur folk reagerar på en överraskningsvigsel, men har varit med alltför många gånger att gäster (oftast föräldrar, mor/farföräldrar och inte minst barn) reagerar väldigt negativt för att jag själv tycker att man bör vara väldigt försiktig med detta. Eller i alla fall vara beredd att hantera olika typer av reaktioner hos gästerna. Det värsta jag själv varit med om var när ett barn blev oerhört ledsen/chockat efteråt eftersom hen inte var beredd på att föräldern precis gift om sig. Inte bra. Har även varit med om att det funnits äldre sjuka släktingar som kanske hade ansträngt sig lite mer att komma om de visste om att det skulle bli en vigsel. Har fler exempel, och som sagt har ingen åsikt om hur folk reagerar, men man bör vara beredd på att vissa kan reagera väldigt negativt.

   Var och en (om man är vuxen) får ju ta ansvar för sina egna känslor och sitt eget beteende. Varför ska andra ha rätt att vädra sitt missnöje över hur folk väljer att fira sina födelsedagar eller bröllop? Och om man är en riktig vän (eller familjemedlem) så sätter man väl brudparet/den som fyller år i fokus? Är den/de personerna nöjda med sin dag så är vänder enda rätta att glädjas för deras skull. Om man sen själv skulle valt att göra på ett annat sätt så är det sekundärt när det inte är ens egen dag .

    Som sagt, jag har ingen åsikt om hur folk reagerar. Men vigselparet behöver vara förberedd på olika reaktioner om man väljer att göra såhär.

     Nej ”vigselparet”? behöver inte alls vara beredd på några som helst reaktioner.
     Hur folk reagerar får dom stå för själva.

  Vem kom på den löjliga idén att det är nåt speciellt att fylla jämna år. Så töntigt!
  Varför är det viktigare att fira att nån fyller 50 än tex 49 eller 51??

   Jag tycker också att det är lite konstigt faktiskt, och att det blir som något slags krav att uppmärksamma just jämna år. Vissa tidpunkter i livet kanske man är mer sugen på att fira, oavsett om det är 40 eller 41. Liksom att spara resor tills man fyller jämt, åk medan du kan och när du har möjlighet till det, man behöver inte ha en speciell orsak till att lägga pengar på en resa och man vet aldrig om man kommer kunna åka ändå om x antal år.

   Men orka. Milstolpar är trevligt för många.

    Det är ju bara löjligt att kalla jämna födelsedagar för milstolpar.
    Nåt tönt som nån kom på bara.
    Inser du verkligen inte det löjliga i att när nån fyller tex 50 så firas man med dunder och brak och det är så speciellt medan 49 och 51 uppmärksammas knappt.
    Snacka om fixerad vid ålder. Inte konstigt att folk får ålderskriser när de når dessa jämna födelsedagar. För samhället är så fokuserat på ålder i jämna tiotal.

  Mina föräldrars kompisar bjöd in till deras sons dop minns jag. De tyckte det var jättekonstigt eftersom de inte hade bjudit in till något av de andra barnens dop.
  Visade sig att de gifte sig samtidigt, ingen visste om det.
  Och min gamla kompis gjorde samma sak på sin dotters dop. Varför gör man ens så, tycker det är rätt töntigt?

   Vad är det du inte förstår?

    Ursäkta? Får man inte ha en åsikt eller.

  Jannes och Johannas föräldrar har inte synts hittills på sociala medier.
  F.ö har Johanna en otroligt vacker klänning och hon va en otroligt vacker brud.

   Johannas pappa satt ju bredvid henne under middagen.

   Hon visar ofta sin pappa.

   Hennes mamma verkar varit där om man kollar hennes Insta

  Får mig att minnas när jag och min sambo var bjuden på en 40årsfest för en kollega till min sambo. Kollegan hade uttryckligen avtackat sig vanliga födelsedagspresenter utan ville bara ha pengabidrag till en resa för honom och hans sambo. Men pojkvän och hans kompisar, som också var vän med kollegan, tyckte att det var en asdålig present till en 40åring, struntade i kollegans önskan och skramlade i gruppen ihop till en annan födelsedagspresent. Stelheten när det visade sig att 40rsfesten blev ett bröllop och när presenterna skulle öppnas och kollegan fick, istället för vad som skulle vara bidrag till en BRÖLLOPSresa till brudparet, ett nytt grafikkort till sin dator. ?

   Men åresenten var ju till 40 årspresent?
   Fanns väl inget att stelna till för där.

    Han hade ju uttryckligen bett om att inte få personliga presenter utan bidrag till gemensam resa.

     Fast man ÖNSKAR ju. Man får inte alltid vad man önskar sig, det borde man förstå om man är 40 år.

  Om hela festen handlade om just Johannas 50 år, vilket hon också har promotat i en evighet.

  Var tog uppvaktningen till jannes vigsel vägen? Fick han ens presenter? Johanna tog åt sig allt.

  Hon fick strålkastarna, uppvaktning och alla presenter och Janne gick mest som en pryl i skuggan.

  Vad sjutton?

   T.o.m. tårtan talar sitt tydliga språk då det endast är en kvinnokropp som förmodligen ska symbolisera henne. Oftast brukar man väl visa ett ett helt par på tårtan?

   Wow! Hon är otrolig den här kvinnan.

   Du tror inte att han var införstådd i och okej med detta? Eller tror du att han blev lika överraskad av bröllopet som gästerna blev?

  Från det ena till det andra…. vad är grejen med Daniel Paris hur har han blivet allas lilla älskling?

  Herregud så många bittra sura kommentarer om det ena eller andra firandet.
  Stackars er.

  Det är ju ganska uppenbart varför paret sponsrat opererade ögonlocken, dom skulle ju gifta sig och ville se yngre ut. Tänk vad Toftan mådde igår när allt ljus och fokus var på DIVAN. Magnus Carlsson och Jessika Andersson sjöng i kyrkan, märkligt nog fick inte Arvingarna sjunga för paret. Det var ju för väl att festen/bröllopet nämdes på Expressens nöjessida hon är ju ändå en D.E.F-kändis menar jag ??

   Oj så bitter! Det var exakt det Arvingarna gjorde

   Arvingarna sjöng väl? Jag såg det när jag sökte på deras # om bröllopet. #toftbyfors

  Förstår mig inte på överraskningsbröllop alls, jag vill klä mig efter tillfälle och älskar att klä upp mig och köpa presenter! Men alla gör som de vill.

  Min upplevelse både för egen del men även genom häng i bröllopsforum är att folk vänder sig ut och in för att kunna medverka på bröllop men inte för andra tillfällen. Ex hade vi gäster som avbokade resor och tog ledigt för att resa till vårt bröllop (långväga gäster). Hade vi sagt att det var ett födelsedagskalas hade de nog inte kommit.

  Speciellt aktuellt blir det ju om man ska till annan ort, det innebär ofta resekostnader, hotellkostnader, barn ska ha barnvakter och djur kanske man måste lämna på pensionat. Det kan bli mycket pengar som man kanske inte vill lägga på en enklare födelsedagsfest. Spontant skulle jag nog göra det för just ett jubileumskalas men kan förstå om alla inte gör det.

  Dop går jag bara på av ren artighet och jag hade aldrig avbokat något annat stort för att gå på ett dop.

  Wow! Det ser ut som en lyckad fest! Hennes gubbe ser go ut! Å hon har fin slöja!
  Jag önskar jag var hon!?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.