Konsumtionsfri reklam

Reklam för @kicks.se ?Har du en mascara som är torr och smular? Släng den inte! ❌Jag tänker tipsa om ett litet hack; en torr mascara behöver fukt och genom att smörja fransarna med en fet kräm – jag använde läppbalsam från Burt’s and bees – som primer. Mascaran drygas ut, slutar smula och jag upplever att det är vårdande och gör fransarna mindre sköra när du böjer dem. Och mascaran går att använda ett par gånger till.

Fasen vad glatt förvånad jag blev när jag läste det här reklaminlägget från ”Hållbara Sara” som INTE gick ut på att få folk att köpa en massa prylar. 
Istället gav hon ett hållbarhets-hack om hur man enkelt kan förlänga livet på en smulig och torr mascara.
I och med att majoriteten av reklam på sociala medier går ut på att köpa saker, så kan jag inte låta bli att undra vad Kicks får ut av reklaminlägget?
En förhoppning om ökad försäljning av läppbalsam?

En trevlig överraskning, hur som helst. ??

35 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Reklamen är väl kicks=företag som tänker på miljö och hållbarhet.
  Reklam handlar inte bara om omedelbart sälj utan att folk ska få positiva tankar om dem. Och nästa gång någon vill köpa smink ska ”Kicks är ju ett bra företag” ploppa upp i tankarna.

   Green washing!!!

    Jaha? Jag la ingen värdering i reklamen utan om hur reklam fungerar.

  Reklam för Burts & bees som säljs på Kicks?

  Sprutar i lite settingspray i mascaraflaskan istället

   Linsvätska fungerar toppen också ? sedan tänker jag att man inte ska använda en alltför gammal mascara p g a risk för att den inte är så hälsosam för ögonen.

  Fett löser mascaran ja vilket även medför att den förblir smetig på ögonfransarna och man kommer att dra runt den och bli svart bara man nuddar ögonfransarna.
  Brukar själv använda vaselin ibland för att ta bort mascara-ögonmakeup.

   Ja, och munnen har otroligt många bakterier som absolut inte bör komma i närheten av ögonen! Ett av de dummaste tipsen jag sett!

  Fast du kan få infektionen i ögat av gammal mascara så nej köp en ny! Var inte dumsnål, det kan du vara på andra smink produkter som inte är nära ögat.

   Skulle aldrig använda en mascara som torkat. Har den torkat så är den gammal och då är det släng på den.

    Det står på alla förpackningar hur länge den ska användas efter öppnandet.
    Det är en symbol med en burk och så står det tex 6M för sex månader.

    Just mascara tror jag det oftast är sex månader på just för att man vill undvika ögoninfektioner tex.

     Och du tänker inte att det har lite med att göra att dom vill att du ska handla mer?

      Märkningen tillkom efter EU-direktiv har jag för mig.

  Jag tror att du är lite härdad.
  En reklam som går ut på att köpa en grej för att ”rädda” en annan grej är allt annat än en konsumtionsfri reklam.

  Dessutom har du ju i princip förstört mascaran helt och hållet med ceratet. För det du kommer att göra är att mascaran aldrig någonsin kommer stelna på ögonfransarna och kommer göra att du blir alldeles svartgeggig runt ögonen. Du kommer dessutom gå runt med jordens bakteriehärd.

  Köp en mindre mascara nästa gång bara, en som du kan använda upp utan att den blir torr.

  Kan vi prata om att Carl Dermans lillasyster ser exakt ut som hans tjej/fru? Obehagligt lika

   Vad finns det att säga om det?

    Fast det ÄR rätt sjukt! Jag vet att det är vanligt att ens partner har likheter med tex ens föräldrar. Tex att båda är väldigt lugna och trygga.

    Men att ha en partner som ser EXAKT ut som ens lillasyster är ju rätt sjukt. Kanske är det bara på de bilder han lagt ut nu. Men jag trodde det va Sanna tills jag läste caption. Det blir ju som att man tänder på sin syster?! Eller att ens preferens på tjej är baserad på ens lillasyster.

     Men snälla du verkar ju ha slagit i huvudet ordentligt. Så lika är dom inte. Det är två mellanblonda tjejer med blå ögon och det finns det miljoner av. Ge dig.

     Men alltså vad är detta för kommentar. Mina bröder ser bra ut men tänder såklart inte på dem, men skulle jag se någon som liknar dem skulle det vara en helt annan sak. Men det betyder ju inte att jag är attraherad av mina egna bröder? Tror ju inte han aktivt suttit och letat efter en kopia av sin syster liksom.

   Haha håller med, trodde det var han och Sanna på bilden han lagt upp på Instagram

   Haha ja och varför sprutar han i munnen på henne med en vattenpistol?

    Gissar att det är någon alkoholhaltig dryck som sprutas ?

   Haha va, tycker ni dom är så lika? Slog mig inte ens första gången jag såg bilden så fick gå in och kolla om han lagt ut nåt mer men det hade han ju inte ?

   Nä inte alls lika.

  I grund och botten syftar marknadsföring till att öka företagets försäljning, vilket är fullt förståeligt, men jag tycker det är toppen att sprida sitt varumärke och samtidigt belysa hållbarhet. Mer sådant! Problemet här är att man inte lyfter risken för bakteriell tillväxt efter utgångsdatum, eftersom det kan orsaka obehagliga infektioner. Just ögat är dessutom så känsligt.

  Det man kan göra är att blanda sin gamla torra mascara med isoproylalkohol och någon droppe olja, eftersom alkoholen dödar bakterier.

  En mascara som är torr och smular sig ska slängas. Det kan ge infektioner och annat skit när man använder en gammal mascara. Så ett dåligt tips enligt mig.

  Mina mascaror blir inte gamla. De tar slut på en månad, men jag brukar dryga ut dom i slutet med en droppe vatten. Tycker inte att det blir kletigare av det.

  Har så känsliga ögon så började med det när Yves slutade med en mascara jag tålde. Köpte ett lager och försökte snåla på med innehållet.

   En månad?! ?

   Hur många lager använder du? ? En månad låter ju helt absurt.

   Oj, hur är det ens möjligt att göra sluta på den efter en månad ? Jag sminkar mig varje dag, och ibland två gånger, men mina mascaror håller i flera månader. Du måste ju ta sjukt många lager mascara

   Jag tror aldrig att jag har tagit slut på en mascara. Inte ens när jag sminkade mig mycket och dagligen. Men det kanske spelar in att jag har små ögon och korta fransar, haha.

   Nu sminkar jag mig knappt på fest* ens, så det känns jättekonstigt att byta mascara efter 6 månader. Då har jag hunnit använda den en enda gång.

   *obs, inget ”jag är så snygg och fräääääsch och behöver inte ens smink-skryt”. Är inte snygg och dessutom rätt härjad. Jag bara pallar inte.

  Gammal mascara + läppbalsam på ögonfransarna känns ju som ett recept på ögoninflammation. Uuuuhh ?

  Finns andra sätt att rädda världen på.

  Detta kallas greenwashing och är falskt och vidrigt.

   Håller med. Ser inte bra ut varken för företaget eller influencern, bara desperat.

   Dessutom, blir en mascara torr och smular inom de 6 månader som man egentligen ska använda den inom så lär det ju vara något fel på den och borde reklameras, har aldrig varit med om en så dålig produkt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.