Att vara bekväm i badkläder

Sedan gjorde jag något modigt. Jag uppdaterade mina badkläder – Och framför allt med bikinis! Att stå i provrum är inte kul men Theodora som äger Birger Jarls under är helt otrolig på att välja ut rätt plagg som får mig att känna mig fin. För ett år sedan hade jag inte kunnat titta på mig själv i spegeln men nu så kändes det helt okej (med lite posering, jag är bara en människa… Baby step!).

Jag blir friskförklarad nu i juli från min ätstörningsklinik. Ett åt och tre månader tog det med ett besök i veckan. Jag ska skriva om det mer framöver men det jag vill säga nu är att jag inte har samma självhat längre. Min kropp har lagt sig på en vikt där den vill vara naturligt när jag inte hetsäter eller svälter och jag har accepterat den vikten. Jag älskar den inte, men jag accepterar den. Det är okej.  // Isabella Löwengrip

Att vara eller inte vara bekväm i olika typer av plagg sitter i huvudet, snarare än i kroppen. Isabella Löwengrip visar upp badkläder på bloggen och Instagram – från en butik hon tidigare skrivit om när hon behövde hjälp att hitta rätt typ av bh.

Jag älskar den inte, men jag accepterar den. Det är okej. // Isabella

Kanske man inte behöver ääääääääldska sin kropp för att ha ”rätt mindset”? Kanske räcker det att acceptera den, eller tolerera den? Jag tror ingen går från att hata sin kropp, direkt över till att älska den och det är okej.
Små steg i rätt riktning.
Att acceptera att man än så länge bara accepterar sin kropp, och att det också är helt okej?

108 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  OT gissa vilken Ross som följer Molly igen?
  (Jaa detta är vad man tidigare Scandovalobsessade hjärna kommer fokusera på nu)

   Men alltså vad gör han? ?

   Han har gjort det ett tag nu men har avföljt hennes vänner lol

    Han verkar ju psykiskt labil.

    Haha ja jag såg att vännerna är avföljda, Eric Saade följer han dock

    Instämmer. Att prata om hur mycket man väger, hur många ggr per dag man äter osv på en blogg som när ut till 1,5 miljoner enligt henne själv… det är aningslöst och rent av idiotiskt. Hade hon haft ätstörningar på riktigt så hade hon aldrig skrivit ”nu är jag friskförklarad efter 1 år” osv.
    Hon ljuger som vanligt. Nu är hon i en ”oj jag har inga diagnoser längre” skov z så

   Och en viss Graaf följer inte en viss Marti såg jag, så undrar om det är slut igen fast det är det kanske inte.

  Jag kommer aldrig gå i badkläder. Tror inte jag har haft en bikini på mig sedan jag var 15 år – nu är jag 36. Med en mage som alltid är svullen på grund av endometrios och för många hormonbehandlingar som gör att jag har fått lite extra fett på ställen där jag inte vill ha det – armarna till exempel och små kärlekshandtag och celluliter – så känner jag mig obekväm. Speciellt på grund av alla andra som är fina och perfekta.

   Men gud vad synd ? Om man gillar att bada och sola alltså.
   Alla andra är verkligen inte perfekta, finns alla sorter. Tror väldigt få bryr sig om hur nån annan ser ut.

   För mej gäller baddräkt. Finns riktigt fina. Men när jag var yngre hade jag bikini.

   Jag har alltid haft lite extra hull men också alltid älskat baddräkter! Finns så många fina, som formar och stödjer upp. 🙂 Skit i bikini, alla verkar ändå få ångest över dem.

    Det är så lustigt det här, att baddräkt känns som så en räddning för så många. Jag trivs lite avundsjuk ändå för jag trivs inte alls i bikini och inte mer att känna mig så naken bland andra heller, men baddräkter framhäver verkligen allt jag närmast avskyr med min kropp, haha, så är förpassad till bikini tyvärr.

   Trist att du känner slå.Jag kunde inte bry mig mindre vad andra människor tycker om min kropp.

    Skönt att känna så. Önskar jag kunde tänka likadant

     Man kan öva upp det.

     Titta på andra kvinnor på badstranden, i stället för att jämföra dig med influensers.

   Man får faktiskt gå i badkläder även om man inte är perfekt.

    Det får man och det ska man men det är lättare sagt än gjort för en del av oss, tyvärr.

    Håller med! Men vem är perfekt?

   Fattar att du känner så men ingen kommer varken kolla på eller döma dig. På sin höjd kommer folk notera ”ah en människa”, men ingen, absolut ingen, kommer titta på dig och bara ”ew”. Gå till stranden i sommar. Utmana dig själv. Lovar att du kommer känna dig stolt över dig själv som har tagit det steget.
   Gör det!????????

    Jag funderar på att försöka göra det ? Det tar bara lite emot. En gång var jag trådsmal och då led jag av ätstörningar. Sedan kom hormonerna och förändrade allt och sedan dess gömmer jag mig i stora kläder och långärmat – även på sommaren. Men jag borde nog försöka utmana mig själv och komma över det här. Tack för din pepp ❤️

     Ja förstår precis. Jag är också där, nästan.
     Säger ”nästan” för att jag inte håller mig borta från stranden, utan för att jag förstår känslan. Men jag trotsar den. Och då jag älskar att sola, och det inte är samma sak att sola på balkongen eller i mina föräldrars trädgård, så måste jag ju åka till stranden.

     Så köp en baddräkt du tycker är snygg, finns ju såna som är lite shapewear också. Tänk inte ”den kommer jag aldrig passa i”, Tänk ”FAN vad snygg, den SKA jag ha!”.

     Sen vet jag inte vad du gör för att känna dig fin, men boosta dig själv före din strandpremiär. Kanske måla tårna i nån färg du gillar, raka benen och smörj in om du gillar det. Finns ju mycket man kan göra bara för sin egen känsla om du förstår hur jag menar. Kanske kan det motivera dig lite med, som nämnt, en ny baddräkt, fin strandklänning och ett mysigt badlakan. Inte för att man måste ha nytt hela tiden, men tänker att det kan vara lite som när man vill ta tag i träningen, nya träningskläder kan vara motiverande.

     Packa sen ner en bok eller någon tidning du gillar, en god strandvänlig matsäck, och vips, du kommer vilja gå till stranden hela sommaren!???

      Jag brukar väl mest känna mig fin när jag rakar benen och smörjer in mig och har på mig fina underkläder även om spegeln är min fiende. Sedan så om jag gör ordning håret så brukar jag känna mig lite finare eftersom jag gillar min frisyr och tycker jag har fina ögon. Men när jag ser min kropp så ser jag ingenting bra – jag jobbar på att försöka vara nöjd men det är svårt ibland. Men ska försöka ta mig till stranden i år för att faktiskt se mig om. Tusen tack för allt du är bäst ❤️

       Jag har löst det så att jag inte har någon helkropsspegel. Gillar också min frisyr och mina ögon så då ser jag det i spegeln över handfatet och kan en riktigt bra dag tänka ”satan vad snygg jag är” och sen går jag ut med den känslan. Huruvida det är ett bra tips eller inte vet jag inte, men det funkar för mig.

       Kanske kan det hjälpa om du sätter en deadline så du inte går och drar ut på det för att du inte vågar? T.ex nästa helg läste jag att det skulle bli nästan 30 grader. Gå då? och så typ en tid, att du ska stanna där i t.ex två timmar eller vad som känns bra för dig. När sommaren har gått sen kommer du vara strandproffs och nästa år ligger du där redan i april???

       Jag hejar på dig! Kommer bli hur bra som helst???

     Tänk på hur många personer du ser varje dag/vecka/år. Hur många som passerar utan att du tänker en enda tanke om dem. Och ifall du skulle göra det, vad spelar din högst flyktiga lilla reflektion för roll i deras liv, ingen alls! Sen vänder du på det och tänker på dig själv som en i mängden, kan kännas deppigt men jag tycker det är trösterikt att vi faktiskt är väldigt obetydliga för de allra flesta människor i världen. I bästa fall kan du kanske till och med inspirera någon som känner som du, det vore ju helt fantastiskt. Jag kan själv relatera till hur du känner och ändå så är det extremt sällan jag ser nån som inte tillhör normen som jag inte tycker är fin, så varför skulle jag inte ge mig själv den chansen?

      Jag vet precis vad du menar. Jag tänker alltid att alla andra – oavsett kroppsvikt – är fantastiskt fina. Men när jag ser mig själv tänker jag tvärtom.

       Tror att det är jättevanligt men i alla andras liv är man ju inte något annat än en statist, det är ingen som kommer tänka att du är ful. Och nästan alla har någon form av osäkerhet kring sina kroppar. Folk är liksom för mycket uppe i sina egna tankar och har inte tid att bedöma någon annans kropp?

   Fast alla andra är ju verkligen inte ”fina och perfekta”! 😮 Jag tycker tvärtom att det känns skönt att se så mycket vanligt folk på stranden. De flesta ser liksom inte ut som Carolina Gynning, utan har kanske extra kilon, ej klotrunda bröst, platt rumpa, slappa lår och vad det nu kan vara…

    Nej jag vet det innerst inne men det känns bara så. Jag kollar nog på fel saker på Instagram ?

     Inte ens de som är perfekta på Instagram är perfekta i verkligheten <3 förstår att det är svårt men om du tar steget att ta dig ut kommer du se att det finns människor i alla former och storlekar i den riktiga världen. Samt avfölj alla med ”perfekt” utseende, hur snälla och trevliga de än verkar.

      Jag vet jag måste försöka göra det ❤️

      Det Nick skriver!
      Jag hamnade i samma omklädningsrum som en influencer efter ett större motionslopp. Kände först inte igen henne, för hon såg så annorlunda ut i verkligheten. Och så vanlig! Hon var fin, absolut, så där som vi alla är. Men inte sådär pinnsmal som jag fått intrycket av från Instagram. Och inte heller sådär perfekt hy, eller superfasta bröst. Hon var vanlig.
      Trots att jag då var över 30 så blev det en väckarklocka för mig, och så himla tydligt vad bra ljus, posering och lite filter gör.

   Är väldigt obekväm med badkläder. Men förra året åkte vi till Grekland och självklart kunde jag ju inte sitta påklädd vid stranden/poolen!? Så köpte en bikini som kunde ”dölja” så mycket som möjligt. Gick runt med den hemma ett tag för att vänja mig lite. Kändes inte så himla alls illa sedan att bära den på stranden!
   Gick upp väldigt mycket i vikt från att ha varit normalt byggd så tog några år att våga igen.

   Jag känner som du, men jag har valt att köpa ”förlåtande” badkläder: har en sk badklänning som täcker mage och lår samt ett set med shorts och linne som täcker kroppen bra. Kostade en slant på en underklädesbutik i stan, men det är så värt det så att jag också vågar bada fast jag skäms.

   Tråkigt att du känner så. Lider med dig. Personligen är jag helt ointresserad av hur andra ser ut. Det tror jag gäller för jättemånga. Du är perfekt precis som du är! ♥️

   Så hemskt! Kan lova dig att INGEN bryr sig. Jag är jättetjock. Har finnar på rumpan och låren, celluliter och bristningar. Åker och badar med mina smala kompisar, kan vara mitt på stranden. Det är bara att ge sig fan på att göra det. En gång, två gånger och vipps så är det inte hela världen längre. Det är din förbannade rätt att få svalka dig i vattnet och njuta av sommaren som alla andra.

   Det folk däremot kanske tänker på är när det är en kvinna modell större som sitter skyld medan alla andra badar – och då tror jag många tänker ”Fan vad tråkigt att hon tror att hon behöver gömma sin kropp”.

  Jag tror hon är tillfreds eftersom hon är smalare än någonsin samtidigt som hon blir friskförklarad. Och i senaste inlägget påpekar hon att hon endast väger 3 kg mer än hunden, hon gilla tiden tanken.

   *Gillar den tanken

   Instämmer. Hon har aldrig heller varit stor så jag förstår inte vad hon nojar över. Men visst Isabella, jättebra att du har en normsmal kropp och är stolt över den

    ”Inte förstår vad hon nojjar över” Nä en ätstörning tar liksom inte hänsyn till hur du ser ut utan det är din hjärna som spelar dig spratt.
    Jag tex är 170 cm och väger ca 56kg, i andras ögon är jag smal men jag ser en tjock person i spegeln och mår således skitdåligt.

    Men det handlar ju inte om hur kroppen ser ut utan hur man ser på sig själv. Obekväm i sin kropp kan man vara oavsett storlek.

    På din ton anonym15:34 så låter det som att du inte är särskilt förstående, du låter nästan lite avundsjuk, och överlägsen. Isabella säger inte att hon är stolt över sin kropp utan att hon accepterar den. Hon har en normal kropp och att hon ”nojat” är ju inte konstigt med tanke på hur hennes kropp synats under lupp och hon har fått höra o läsa än det ena än det andra om sin kropp och sitt utseende, många blir nojiga för mindre än så. Själv har jag alltid varit obekväm i bikini framför folk även när jag varit normalviktig.

   Nej smalare än någonsin är hon inte men hon är smal nu, hon är lagom och fin som hon är. Att hon påpekar att hon väger 3 kg mer än hunden är nog mest för att påpeka hur stor hunden är och inte för att påpeka att hon själv är smal som du Lisa verkar tolka (fultolkar) det. Att acceptera sin kropp är bra nog, toppenbra. Bra också att Isabella sökt hjälp på klinik, föredömligt.

   Instämmer. Att prata om hur mycket man väger, hur många ggr per dag man äter osv på en blogg som när ut till 1,5 miljoner enligt henne själv… det är aningslöst och rent av idiotiskt. Hade hon haft ätstörningar på riktigt så hade hon aldrig skrivit ”nu är jag friskförklarad efter 1 år” osv.
   Hon ljuger som vanligt. Nu är hon i en ”oj jag har inga diagnoser längre” skov

  Jag trivs i bikini och baddräkt ! Jag tycker att det är otroligt sorgligt att vissa kvinnor och män begränsar sig pga att dom inte känner sig bekväma. Om man går till en strand så finns det ju verkligen alla möjliga sorters kroppar. Dock så vill jag inte längre ha minimala bikinis nu när jag har små barn som jag måste kuta efter. En rejäl bekväm bikini eller baddräkt är bäst. Så ser jag tjejer i stringbikini och förfasar mig. Mvh gammal

   Varför förfasas? De kanske är bekväma i deras stringbikinis, det var väl det du ville att folk skulle vara. Något kontraproduktivt med att i ena andetaget tycka att det är sorgligt med folk som inte vågar ha badkläder men i andra andetaget förfasas över en viss typ av badkläder som folk bevisligen vågar ha på sig.

    Man får tydligen bara vara bekväm med sin kropp och vad man väljer att ha på sig så länge man väljer det du gillar..? ??‍♀️
    Jag förfasas över kvinnor som ser på andra tjejer/kvinnor som du gör.

   Hör du dig själv??

  Har alltid varit bekväm i bikini men eftersom jag älskar allt bada som en galning finns det väldigt få som faktiskt sitter på plats.. Men hund och nu snart ett barn vill jag sååå gärna ha en baddräkt istället för att slippa tänka på att den sitter kvar på kroppen. Meeeen är ju tyvärr 180 lång och har än så länge inte hittat en enda jävla baddräkt som är tillräckligt lång och inte skär in i rumpan och fiffi eller att brösten inte får plats pga kanten hamnar under brösten typ. Det gör mig rätt obekväm. Synd att det ska vara så pga företag inte fattat att det finns långa kvinnor.

   Sportvarianter? Jag har köpt en baddräkt som var svindyr på Twilfit, typ 900 kr! Men så sitter den också på plats.

   Kollat in tankini?

   Asos tall! Brukar själv handla där ibland fast från petite, och dom har så bra utbud.

    Instämmer! Asos tall ?

   Ellos collection köpte jag min från, har även köpt på Åhléns och har aldrig haft problem med att de åker in här och där etc.

   Long tall sally gör kläder för 175 +, har rätt basic men fina badkläder

   Kolla ngt ställe som säljer till simmare, de är ju ofta långa

  Men hur kan man bry sig så mycket om vad andra tänker att man inte tar på sig badkläder och njuter av sol och bad?
  Jag är både lite överviktig samt slapp i hullet. Jag tycker inte det spelar någon roll att folk ser det på sommaren. Deras tankar sitter ju i deras huvuden, liksom. Jag kan sola och bada även om någon tycker att jag är ful.

   För att folk inte kan bete sig offentligt. Jag mår otroligt dåligt över min taniga och ärriga kropp och har därför svårt för att exponera den. Flera gånger har det hänt att folk stirrat, ibland till och med kommenterat. För mig har det gjort mig så pass osäker att jag hellre struntar i sol och bad.

    Ja tyvärr kan det vara så. Har en kompis som är överviktig. Killar kommer med gliringar och glor. Inte klokt att en del är sådana.

   Ja det är du det och skönt att du inte har det problemet.

   Jag tycker inte om att stå i underkläder eller naken ens när jag är ensam hemma. Ska min man se mig ökas obehagskänslan, så gissa hur det känns när ett gäng främlingar ska göra det.
   Så det behöver inte bara handla om andras tankar i grunden.

  Nu vet jag inte vad hon räknar som vuxen ålder men tycker hon i alla tider har lagt upp bilder på sig själv i bikini/Badkläder på sina sociala medier?

   Nu vet jag inte men låter lite som att du är dryg nu. IL skriver ”jag kan räkna de gånger jag i vuxen ålder haft bikini” så du har nog mest sett henne i baddräkt på senare år, har för mig man mest sett henne i baddräkt men även ett fåtal gånger i bikini fast mer när hon var yngre. Att hon inte varit på bild i badkläder på so me skriver hon ju inte.

  Intressant att Isabella gått till en klinik under lång tid nu men också därför blivit av med sin ätstörning. Tänker på Bianca Ingrosso som pratat så länge om sin ätstörning men heller inte verkar söka den hjälpen Isabella gjort för att bli av med det.
  Tycker det är okej att Bianca pratar om sina problem till följarna men då tycker jag även hon har ett ansvar att också söka hjälpen som finns. Just nu känns det som att Bianca bara lever på med sin ätstörning och inte gör något med problemet vilket visar hennes unga följare att det tydligen går bra att leva ett normalt och högfungerade liv samtidigt som man har en ätstörning. Tycker bara det är synd att hon inte verkar vilja bli av med den så alla hyllningar till Isabella som tagit hjälp på riktigt!

   Men det är inte så lätt som du får det att låta.

    Precis och den egna motivationen behöver också finnas. IL är också äldre än B dvs det har tagit sin tid.

     Måste vara svårt att hitta lugnet och ta sig tid att läka med allt vad det innebär när man lever det livet Bianca lever. Skillnaden på hur de lever sina liv spelar nog otroligt mycket större roll än åldern, det skiljer trots allt bara 4 år dom emellan.

      Fast eftersom Bianca har pratat om att hon har bulimi så mycket i, vad kan det vara, minst fem år nu och fortfarande inte sökt hjälp fastän hon säger sig hetsäta i 6 timmar och spy hela nätter. Är inte det konstigt? Isabella har vad jag förstår också varit ätstörd halva livet men inte kommit till den insikten förrän på senare år men också tagit hjälp då. Att Bianca inte skulle ha tid är ju bara bs för hon skulle definitivt kunna ta sig den tiden, råd har hon också. Jag tror att hennes s k bulimi inte är så allvarlig men att det varit ett sätt att få uppmärksamhet och sympatier på, något trauma eller drama skulle fram vid sommarpratet. Tror absolut att hon spytt upp mat vid tillfällen och haft ångest kring mat så ätstörd absolut men tror inte det är eller varit någon allvarlig bulimi. Måste säga att det är märkligt att ställa upp som underklädesmodell vid en pågående bulimi, är inte det ganska märkligt? De runt B borde väl ha avrått det ifall hon lider av kroppsångest och spyr upp sin mat?

       Du måste ju vara korkad på riktigt! Så du tror inte någon av världens alla modeller har en ätstörning eller vad?

        Eller så är det du som är det! Jag skriver ju att hon är ätstörd, som så många, det är ju ganska vanligt. Jo tror många modeller har ätstörning varför skulle jag inte tro det? Tror en del modeller fått det just pga att de varit modeller. Inte bra att ta modelljobb då kan man tycka o tänka men du håller inte med alltså?

     Är IL verkligen äldre än BI?

      Bianca är väl född 1994 och Isabella 1990?

       Ja, precis.

   Isabella är grym som vågat ta hjälp och tillfrisknar! Tyvärr finns ingen universalmetod som fungerar för alla. Olika ätstörningar och att vi är olika som individer gör att det inte finns någon one size fits all-behandling, faktum är att många kliniker arbetar på olika sätt. Bianca går som jag förstått det hos en psykolog men väljer att inte prata så mycket om detta, vilket är okej.

   Säger du det till alla med psykiska diagnoser? Var och en har ansvar över sitt eget liv och mående. Du har ingen susning om vad hon vill och vad hon gör och inte gör.

   Bianca har sagt att hon inte vill ha hjälp. Den intelligensen….

    Snacka om iq fiskmås. Som om det har något med intelligens att göra.

    Det är hennes sjukdom som säger det till henne. Hade hon haft en frisk hjärna hade hon velat ha hjälp.

   Tänkte också på det, Bianca sa ju i dokumentären att hon levt med bulimi i 16 år, lät lite konstigt. Varför går hon med det i 16 år utan att söka hjälp? Hon påstod också att hon brukar tillbringa dagar med att hetsäta 6 timmar i sträck och sen spy hela natten – förlåt men jag tror inte riktigt på det, att hon hetsäter i 6 timmar hur har hon tid med det när hon samtidigt säger sig vara sååå uppbokad och busy varje dag. Nej jag har lite svårt att tro på det, inget B säger går ihop. Tror helt ärligt att hennes så kallade bulimi är något överdriven, absolut att hon säkert kräkts upp mat vid tillfällen och haft ångest kring mat så en ätstörning troligtvis men att hon är smal är ju delvis pga liposuction och för att hon oftast äter minimalt och mest blåbär och hallon. Mycket kaffe och vin blir det visst också. Det är inte bra om ungdomar som avgudar B tror att de blir lika snygga om de spyr och svälter sig, farligt.

   Bianca vill ju inte ha hjälp. Hon vill inte bli frisk! Det har hon sagt flera gånger. Hon gillar att äta massor och sen spy, då kan hon båda äta kakan och vara jättesmal. Så himla sorgligt. Jag hoppas verkligen att hennes unga fans förstår hur sjuk hon är och att bulimi är en livshotande sjukdom.

  Lättare sagt än gjort, men det gäller att strunta i tankarna om vad andra tycker & tänker, de har förmodligen fullt upp med sina egna issues (sorgligt nog) Sen finns det alltid de som liksom glor på andra helt ogenerat..är själv tex.inte överviktig alls, men pga genetik en hel del celluliter på ben i redan i ung ålder. Minns jag var på en strand en gång och ett tyskt par högt kommenterade hur konstigt det var att ha såpass mkt celluliter på en smal tränad kropp…Ärthjärnorna tänkte inte på att många av oss förstår tyska..kommentarer & blickar kommer oavsett form, vilket givetvis aldrig nånsin är ok, och det har ju en tendens att sätta sig, men bara att försöka låta det rinna av. Kommer alltid finnas puckon som inte verkar fatta att alla dels ändras kroppsligt pga hormoner, barnafödande, ålder mm, plus ev. sjukdomar & andra tillstånd som kan drabba oss alla, även de själva så småningom..

  Bella och hennes lögner, det komik på hög nivå! ?

   Eller hur, har alla glömt nakenomslagen på tidningen hon hade tex?

    Inte glömt men hur var det lögner? Det var ju bra och modigt av henne, då var hon ju lite fylligare, och jättefin. Var ju bra gjort både att våga visa sig så och att uppmuntra andra att gilla sig själv och att inte bry sig om kilon och hur sin kropp ser ut, bra om hon försökte intala sig det men hjärnspökena har väl alltid funnits där, iaf i perioder, hon har ju fått diverse kommentarer om sin kropp och utseende i mängder genom åren och det sätter sig självklart och blir till hjärnspöken och komplex.

   Vad är det som är lögn nu menar du? Tror du inte på att hon accepterar sin kropp? Tror du inte på att hon gått på behandling hos en klinik? Det har hon, det har märks i vad hon berättat om det i sin blogg.

  Hon verkar ju dock fortfarande ha ett väldigt stort fokus på kroppen, alltså hon har ju under alla år, kroppshat eller ej, lagt upp poserande bilder i badkläder tex, och gör det även nu. Förstår såklart att det är hennes jobb att dokumentera sitt liv men det är ju inte bilder i rörelse där hon är på stranden eller badar utan bilder där själva kroppen är i fokus. Får mer intrycket att hon är nöjd med sin kropp just nu och inte tvingar ner några extra kilo med svält, snarare än ”nej nu skiter vi i detta”-acceptans.

  Tycker inte om min kropp. Jobbar på en kropp jag mår bra i. Vet att jag borde jobba på att trivas i min nuvarande kropp istället, men jag mår bäst med några kilo mindre, behöver hitta tillbaka till henne för jag är inte bekväm i vad jag blivit. Så tills dess blir det baddräkt. Sen kan jag nog våga mig på bikini igen.

  Brukar dock inte tänka på vad andra kan tänkas tycka om min kropp. Jag tänker inte på hur andra ser ut så jag tvivlar på att andra tänker på hur jag ser ut, oftast är det bara en oro man har själv men sen skiter omgivningen i ens kropp.

  Men jag märkte en gång hur ett killgäng kollade in mig. Jag vet såklart inte vad de tänkte, men magkänslan jag fick då var att de inte dömde mig (jag är inte jättestor men det finns att ta i) så jag plockar fram den känslan ibland när det känns jobbigt, att några snygga killar kollade på mig i baddräkt på stranden, haha.

   Kan redan se framför mig att du var superhet där på stranden!

    Det klart jag var!??

    Nej men på riktigt. Det hjälper faktiskt jättemycket. Jag vet som sagt inte vad exakt de faktiskt tänkte, men jag kände en liten självförtroendeboost och plockar fram den känslan ibland när det känns extra jobbigt. Så då kan jag seriöst gå rak i ryggen från min plats på stranden ner till vattnet.?

  Att jag inte trivs med min kropp beror ju egentligen inte på kroppen, utan på andra människor. Så länge andra människor uttrycker sig illa om min typ av kropp så kommer jag inte att kunna ”bara strunta i det”, jag önskar att jag kunde det men det funkar inte för mig.

  Alltså exakt alla har ju fullt upp med att noja över sin egna kropp, ingen bryr sig om hur andra ser ut på stranden.

  Ett hett tips är att avfölja/dölja personer i sitt sociala medier-flöde som har kroppar som man anser är ”perfekta” och/eller fylla sitt flöde med personer som har kroppar som utmanar idealet. Det har gjort SÅ mycket för mig att se mer olika kroppar varje dag i vardagen.

   Och kom ihåg att influencers ni ser på instagram är opererade, poserade, filtrerade och photoshopade!!! De ser inte ut sådär i verkligheten!

  Monas universum, skryter om att hon aldrig tittar på priser i mataffären, men ändå har hon tidigare tagit emot ekonomisk hjälp gällande böter. Fan vad jag stör mig på henne!

   Hon skryter om allt. Bara senaste tiden så har dom köpt en lägenhet till dottern. Och dom ska köpa det som behövs av inredning.
   Mannen har köpt ny bil för han vill ha skinnklädsel. Och hus i Spanien är på tapeten.

    Lägenheten är köpt med hjälp av banken. Bilen är leasad. Huset i Spanien är en plan än så länge. Så du kan sitta lugnt i båten ett tag till ☺️

  Fint inlägg. Jag är själv i processen att acceptera min kropp. Har gått upp i vikt, det har typ smugit sig på. Nu i sommar har det tagit hårt på mig när jag insett att många kläder jag hade förra sommaren inte längre passar. En del av mig vill gå ner i vikt men samtidigt försöker jag acceptera hur jag ser ut nu. Har skänkt bort en del kläder och unnat mig lite nytt. Skäms dock över storleken jag numera drar. Följer även större tjejer på Instagram, det hjälper lite. Jag tycker inte att det är fult att vara mullig, missförstå mig inte. Nu är jag inte ens överviktig, har bara svårt att känna igen min kropp och är typ förvånad över min vikt/storlek. Hur gör man?

   Är i samma situation. När jag ser mig själv i spegeln så är det liksom inte så himla farligt. Men av någon anledning stör jag ihjäl mig.

   Man går ner i vikt igen så att man trivs, eller så lever man på som vanligt…

  Stör mig på att Isabella hela tiden lägger upp bilder från båten utan flytväst, på henne, Paul och andra som vistas på havet/vatten utan flytväst. Förstår inte att folk gör så, det är ju som att åka bil utan bälte? Hon får aldrig några kommentarer om det vilket är lite märkligt. Eller så godkänner hon inte dem.

   Jag såg just på hennes blogg och hon hade flytväst på, kanske inte hela tiden men när hon var utan kanske de precis lagt ut eller kommit in till kaj. Flytvästar idag är inte så väldigt synliga, hon har svart på sig som inte syns så bra till svart jacka så om du tittar noga så ser du att hon har flytväst på.

  Har hon glömt detta, mm, .. från hennes blogg.
  ”Bikini från Triumph. Dom är snälla mot kroppen. Trosorna går lite högre upp (håller in) och bra stöd för bröst som har ammat. Som vanligt blir det kommentarer om hur jag ser ut men det rör mig inte. Jag har varken gått upp eller ner i vikt utan ligger på 68-70 kg som jag alltid gör. Däremot har min kropp fått en annan form, jag har blivit lite rakare tror jag. Mindre bröst och smalare höfter. Hur som helst så känner jag mig som vanligt fin. Det är befriande att vara tillfreds med sin kropp. Jag har i princip alltid varit det oavsett tillstånd. Jag bara ställer mig naken framför spegeln och gillar det jag ser, svårare är det inte.”

   När är det skrivet då, flera år sedan eller? Hon ville väl inspirera andra kanske och inte klanka ner på sig själv utan inspirera till att gilla sina kroppar som de är, och det är ju bra kan man tycka, sedan kanske hon haft dagar då hon tänkt att äh skiter i hur jag ser ut och gillar min kropp. Kanske varit i perioder som hon nojjat om vikt och mat, så kan det ofta vara, IL säger ju att hon viktpendlat för att hon periodvis hetsätit eller svält sig. Tror det också kan ha påverkan av omgivning hur hon känt, vet själv hur det kan vara och hur man kan känna, om en man hon levt med sagt något eller inte brytt sig t.ex eller beroende på kommentarer och hur ens mående är i övrigt – är man lycklig och mår bra så håller hjärnspöken sig borta, mår man dåligt pga något så finns spökena där då.

   Fast hon skriver ju där då att hon fått kommentarer om sin kropp så jag gissar att hon då ville låtsas att hon minsann inte brydde sig om dessa utan spelade stark och nöjd med sin kropp för att sätta mobbarna på plats liksom och knäppa dem på näsan lite. Hon låg väl stadigt på den vikten just då i en period kanske men annars har vi ju sett att hon varit smalare i perioder, att hon gått upp och ner lite i vikt det har man kunnat se genom åren.

   Hon ville nog där och då ge sken av att vara obrydd, som ett skydd liksom, och för att gå emot mobbarna skulle jag tro, inte ge dem nöjet av att hon tog åt sig och blev ledsen. Jag tror dock det är bättre att faktiskt erkänna ifall man tar illa vid sig och blir ledsen och inte låtsas som annat men jag kan också fatta den grejen. Tror att hon varit ganska trygg i sig själv och obrydd i períoder också för övrigt.

   Hemska saker hon fått kastat på sig många gånger, och från andra offentliga kvinnor också, och i media. Tror hon ville stå upp för sig själv och gå emot dem och inte visa sig svag . Men att visa sig svag och skör är inte fel, dock så är det ju bra att uppmuntra till att gilla sin egen kropp i spegeln.

   Fascinerande att du 19:38 tagit dig tiden och letat fram något hon skrivit förr, jag förstår dock inte riktigt ditt syfte och tänk.

    Du tror och spekulerar bara, du har ju ingen aning egentligen hur Bellas tankar går, även om du vill få det att låta så.

  Tråkigt nog lärde jag mig att skita i andra först efter jag fick barn. Det kändes helt plötsligt okej att inte se ut som en fotomodell och inte längre sträva efter det. Jag har fött barn, och ja, det får vara okej att det syns. Trist att jag inte kom till acceptans innan barn bara, så många år som slösats på att suga in magen på stranden och knappt vilja sitta ner på en solstol.

  Jag tycker det är jobbigast med brunhetsen. Alla som kommenterer hur vita de är, men er sånn ca 1000 nyanser brunare enn meg. Pga mediciner så kan jag inte sola och har inte gjort det på många år. Min hudfärg er mer blå enn brun ?

   Nu är det inte lika allvarligt för mig, jag har bara uselt pigment så jag bränner mig bara vid tanken på att vistas i solen ? men jag har i många år plågat mig ändå för att man ”ska” vara brun. Antingen har jag bränt mig eller inte fått nån nyansskillnad.
   I år har jag bestämt mig för att skita i. Jag sitter där det är behagligt, om det så är i skuggan. Och det är så befriande! ? dessutom brukar det störa andra lika mycket, så nu kommer dom definitivt ha nåt att gagga om!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.