Gabriella Joss om när bebisen rullar ur sängen

Måste dela något med er som jag verkligen tyckte var så jobbigt och hemskt! Har helt glömt bort hur rädd man kan bli av en sådan händelse. För någon natt sedan så rullade Kenzo ner från sängen och jag vaknade bara av ett dunk följt av ett skrik. Trodde att jag skulle få en hjärtattack. Jag blir ju handlingsförlamad när något hemskt händer men min man var snabbt uppe och kollade honom. Han verkade vara helt okej. Han lugnade ner sig supersnabbt och började amma, låg vaken rätt länge och tittade på mig innan han till slut somnade. //Gabriella Joss Possler

Gabriella berättar på bloggen hur hennes bebis rullade ur sängen nyligen, hur rädd hon blev och sin reaktion på alltsammans.
Riktigt när det inträffat vet man inte eftersom hon glömt att dela med sig av det tidigare.
Bebisen Kenzo verkar ha återhämtat sig snabbt, men pga detta så har hon skrivit en lista på de obehagligaste minnena från olyckor som hennes barn varit med om.
I kommentarsfältet älskar man inlägget (tre inlägg men ändå..)

Min lista är nog gedigen… hur är det själv? ?

104 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Ramlade ner för ett stup? Hur i all världen gick det till?

   Tänkte exakt samma sak!

   Jag såg en vagn rulla ner för… inte ett stup men en brant ner mot ett vatten. Mamman släppte taget om vagnen (uppe på gångvägen) och av någon anledning rullade den mot branten och fick fart. Alla vi som såg skrek rätt ut och som tur var så hann pappan på något magiskt vis stoppa vagnen innan den for i vattnet.

    En gång var jag ute med min son och hade som tur väl var lagt upp honom i bärselen. För en sekund vid ett övergångsställe med trafikljus tittar jag ner på honom och släpper taget om vagnen (på plan mark så reflekterar inte över det – men det är en lutning ner för rullstolsburna som man inte riktigt tänker på) vagnen är på väg mot en extremt trafikerad gata när jag helt plötsligt tittar upp och ser en kille springa för glatta livet och räddar min (tomma) vagn. Så jag absolut tänka mig att det räcker att man släpper taget för en sekund och vagnen börjar rulla av sig själv!

   Tänkte detsamma ? ”mitt barn ramlade nedför ett stup med vagnen”. haha förlåt va?

    ”Haha” ??

     Vadå skrattar inte du också åt barn som hejvilt ramlar nedför stup?

    Folk är ju inte kloka om den formuleringen roar? Ni vet ju inte hur stupet ser ut, men det lät läskigt för föräldern.

   Det är ju inte omöjligt om de nu gått ibland berg..? ?

   Tja, barnvagnsbromsen kanske inte var i riktigt när den var parkerad?

   Folk är dumma i huvudet. Inte mamman, utan andra som antar att saker inte kan hända.

   Skönt att allt gick bra med barnet.

  Snubblade i går på en sko. Rakt in i väggen. Armen värker som sjutton
  och kommer få världens blåmärke. Jag klantar till det ofta. ?

  När min dotter var tre månader så bar jag henne i famnen. Halkade då på en leksak så jag tappade henne rätt ner i golvet. Det kommer jag aldrig glömma. En olycka händer så lätt.

   Tappade min bebis rakt på huvudet. Det var hemskt, men allt gick bra. Skulden och skammen var nästan det värsta.

    Ja det håller jag med dig om. Dottern är elva år nu och jag tänker fortfarande på det ibland.

   Jag höll på att halka med min 8v bebis i sele på magen idag. Blev SÅ rädd. Hann precis greppa tag i något och hålla balansen.
   Ramlade rakt på magen i v 34 när jag var gravid också. Är normalt sätt ganska rationell men jag har nog aldrig varit så rädd och ledsen.

    Men fy, klart man blir rädd då. <3

  Jag satte handflatan mot ett hett strykjärn när jag var kanske fyra. Det blev ingen bestående skada .

   Jag gjorde samma sak, i samma ålder! Skulle kolla om det var varmt?

  Min son drog ner en barstol (över sig) som stod vid köksön, en tung jäkel till stol så jag fattar inte hur han fick ner den. Han flög i backen och fick stolen över sig. Men allt gick bra!

  Aaaaapropå bebisar men ändå off topic, ok – Yoga Girl, som tappat följare i en strid ström på senare tid … fick 5 nya igår!! Helt oväntat och utan att ha lagt ut nåt nytt. KAN det betyda att hennes lille son äntligen kommit ut – och att folk i nära kretsar känner till det…. Japp, jag är nyfiken.

   Fick hon fem nya följare?

    Japp! Mycket ovanligt eftersom hon dagligen tappat följare oavbrutet. Typ 2500 i månaden, månad in och månad ut. Så plötsligt FEM NYA! Betyder mao snarare betydligt fler om siffran ska jämna ut sig + resp – .

    Väääldigt spännande … eller …?

     Nej

     Wtf

     Tror snarare att det är fem botkonton.

      Fast om man tappar drygt 70 följare om dagen, 2100 i månaden, och en dag får 5 nya, betyder det snarare 75 nya. Plötsligt, utan att ha lagt upp nåt nytt på länge. Hm. Jag tänkte det kan bero på att bebisen kommit ut och folk i hennes närhet vet.

      Intressant? Haha, nä det är väl bara jag (och nån fler…?) som följer denna story med stort intresse. 😉

       Du sa själv att det var fem.

        Ja, det står +5 på hennes socialblade-sida. Men eftersom hon tappat i genomsnitt 70 om dagen under lång tid, blir det typ 75 egentligen. Mycket viktig information 😉 My mistake!

       Du tänker fem närstående som inte följt henne sen innan? Nja på den teorin GW.

        Hm. Där har du en poäng…..

   Vem håller koll på sånt..???

    Socialblade 🙂

  När min son var runt 1 år (om ens det?) skulle jag lyfta upp honom högt upp och ner för han tyckte det var så kul och skrattade så hjärtligt, gick in till badrummet där hans pappa stod för att han skulle få vara med men jag tänkte inte på att det var mycket lägre i tak där inne så med världens kraft lyfte jag upp honom och världens DUNS hördes. Han blev sååå ledsen och fick en helt enorm bula, och vi fick panik. Ja, sånt händer…

  Inte billigt att fira midsommar hos Lojsan. Minst 4000 kronor per person. Undra om alla hennes vänner har råd med det eller om det bara är hennes influenservänner som har råd?

   Alla har inte skyhöga utgifter och lever fattigt.

    Nej det vet jag, men inte så att alla har möjlighet att lägga 4000 kronor för en kväll. Speciellt inte dessa tider. Min tanke var mer om hennes privata vänner har råd att komma om de blivit bjudna.

     Märklig och rätt osympatisk kommentar att alla inte lever fattigt? 4000/person är rätt mycket pengar för att gå på en fest, även för någon som inte lever rent av ”fattigt”.

     Upp till var och en hur mycket man tycker att en fest är värd, men rent generellt så vill jag nog ändå säga att 4K är mycket för en medelsvensson.

     Men flunsfester är väl knappast samma sak som de fester vi vanliga döda har. Kan tänka mig att 4000 är rätt lite pengar för att få synas med andra infleuncers, kunna fylla på med lite festconcent, kanske lyckas kamma in något nytt samarbete i samma veva osv.

      Haha oj vi vanliga dödliga ska det såklart stå ?

      Klart de kan betala men det var inget jag funderade över. Mer om hennes vänner som inte är influenser har möjlighet att komma.

       Alla får inte alltid vara med, så är det bara. 🙂

        Det är en blogg, det är öppet att diskutera, så är det bara ?

        Tänker du så om dina vänner med?

   Oj vem tar ens betalt för en fest?

    Antar det är mat, dryck osv.

     Ja men det är ändå märkligt.

      Man undrar mest vad de äter och dricker som kostar så mycket.

       Är det inte för hyra för lokal också då?

        Nej för de är i deras sommarstuga

         Hahahahahaha. Utgår fråm ayt det ingår mängder ladd för detta pris

   Helvete vilken kuvertavgift!

   Hur vet du att hennes fest kostar 4k/person? Har hon lagt ut det på sociala medier?

    De har pratat om det i deras podd

     Ahaaa! Tack för svar. Känns helt galet att en fest kostar 4000kr/person…

   Men det var ju inkl. mat, transport med båt fram och tillbaka till sandhamn(?) och drinkbord på klubb?

    Tolkade det som att det inte var inkluderat i den summan. Men hur som de får betala för vad de vill såklart då de har möjlighet.

   Haha älskade samtalet om hur mycket ett bröllop kostar också! ”Är man hemma och inte har en fotograf kanske det kan gå på 200 000”

    Men det är ju vad det kostar. En 3-rätters går på minst 1000:-/person + alkohol, serveringspersonal, band/dj, tårta, klänning, smink, hår.. Bjuder du 100 pers så är det 200 000:- bara på mat, serveringspersonal och alkohol.

     Hahaha tror du många Svenssons har såna bröllop?? ???

     Det var precis det jag menade. De sa att har man ett bröllop Hemma i trädgården utan personal, fotograf och med typ buffé kostar det 200 000. Det gör det inte.
     Jag hade mitt bröllop på lokal och det kommer gå på cirka 200 000 inklusive fotograf, mat, dryck, etc etc. Ett ganska påkostat bröllop skulle jag säga.

     Hade mitt på en herrgård, bjöd på boende, mat, alkohol och summan gick på 95 000 ink kläder, fotograf, ringar, allt.

   Tappade min systerdotter som liten (ned i golvet), jag 11 hon 1.. klandrar mig själv än då hon har nedsättningar.. om jag orsakat adhd och diverse… förmodligen inte men skammen är där.
   Hon fick nyss sitt första sommarjobb! Alltid nått.

    Adhd, autism och intellektuell funktionsnedsättning, är allt sånt som man föds med. Du har ingen skuld i det.

  Det är bara en fråga när man kommit hem med sitt barn om när man ska tappa mobilen i huvudet på dem. Det kan hända i de bästa familjerna. Det hände min.

  Tog upp min bebisflicka mitt i natten men den här gången lugnade hon sig inte utan skrek högt. Jag gick runt i en cirkel men icke. Klappade henne på blöjan och fick en känsla av panik. Något var fel, allvarligt fel. Det kändes så fel. Men när jag klappade henne på huvudet så upptäckte jag att det var fötter dör uppe.

   Höll du henne uppochner? ??

   Fattar ingenting. Hade hon blöjan på huvudet? Hur tappade du mobilen på hennes huvud om hon var uppochner?

    Hahahahah

  Usch, mitt barn ramla ur sängen när denne sov, och skrek så mycket efter. Min bebis var bara 7 månader och sängen är en aningen högre än vanliga sängar. Som tur hände inget mer än att bebisen förmodligen fick jätteont. Blev ingen bula, blåmärke eller så. Men har sååå dåligt samvete över det fortfarande, att jag inte förutsåg att det skulle kunna hända och tagit rätta åtgärderna för att förhindra det… vågar inte berätta det för någon heller för att jag är rädd att bli bedömd som en dålig förälder.

   Oj, en så liten i en hög säng..

    Lägg av.

   Det hände mig också när sonen var i ungefär samma ålder. Gud vad man förebrår sig själv och skäms.

   Inte för att skuldbelägga, men varför samsover ni? Risken är ju exakt det här, och risken för psd är ju också högre. Man avråds från samsovning i Sverige och ändå är det så vanligt. Fattar inte.

    Barn under 3 månader ska ha egen säng, källa 1177

     Haha är också så komiskt. Måste vara så få spädbarn som kan sova i egen säng sådär. Som någon skrev, vilka andra däggdjur lägger sin nyfödda under ett annat träd

      Barn sover bättre i egen säng. Föräldrar sover bättre utan barn i sängen. Vill du skapa ett framtida sömnproblem hos ditt barn så samsov för all del.
      Visst är det jättekonstigt att barn i alla tider sovit i egen säng utan problem – förutom under 2000-talet när de tydligen alla gallskriker och måste sova mellan föräldrarna upp till femårsåldern? ?

       Ojojoj, när har barn någonsin sovit i egen säng? Förr sov ju för fasen alla i samma säng.

       Där håller jag inte alls med. Barn har stort behov av närhet och sover oftast bättre tillsammans med föräldrar. Vart har du hittat uppgifter om att man i alla tider sovit i egen säng? Snarare är det så att i många kulturer samsover man länge. Det är normen.

    Helt skevt att man avråder från samsovning. Särskilt när barnet är över 6 månader och kan röra sig själv. Läste någon annanstans ”Vilket annat djur lägger sin unge under ett träd och sig själv under ett annat?” Så sant. Bebis behöver närhet och trygghet. Finns långs sätt att samsova på som är säkra.

    Jodå man vet att barnet borde sova själv, men säg det till ett barn som inte förstår. När barnet vaknar varje gång man lägger ner det själv, så ändrar man sig. Bebis som skriker sig hesa och föräldrar som inte får sova är inte heller nåt vidare. Hos oss har bebisen halva sängen och vi föräldrar andra halvan.

    Risken för ptsd är ju under tre månader inte över, och även det grundade sig väl på väldigt få studier? Fast säkert troligt ändå, det mesta som får spädbarn att sova bättre verkar ge högre risk för ptsd, samsovning är ju en sån sak. Antagligen för de sover djupare.

     PTSD ?

    Risken är också hyfsat hög att man gör något galet eller tappar det mentalt när man som förälder inte fått sova för att det enda ens bebis vill är att få samsova och man vägrar lyssna på bebisens behov för att folk skrämmer upp en något alldeles. Det går att samsova säkert.

    Jag fattar inte varför de lägger barnet med en öppning för att rulla ned? Mina bebisar låg alltid innanför mig och pappan långt över på andra sidan. Vid fot och huvudändan ser man ju till att det finns uppstickande sängramar. Man säkrar ju så s.a.s.

    Du kanske faktiskt ska kolla upp fakta innan du uttalar dig? Man avråder inte från samsovning i Sverige, utan lär ut säker samsovning. Och det är snarare under modern tid som vi börjat med att barn ska sova i egen säng. Så sent som på 1800-talet sov, i alla fall, fattiga familjer tillsammans.

  Kontaktar man inte VC om barnet slagit i huvudet? Märkligt att dom vet att allt är OK.

   Barn slår i huvudet mest hela tiden, och benen, och armarna, och kroppen. Har de inga andra symptom än att de blev ledsna i stunden och fick en bula eller blåmärke finns ingen anledning att söka vård. Märker man på dem att de är allmänpåverkade eller liknande får man självklart söka vård.

    Det skadar aldrig att kolla upp det ändå.

     VC gör inget alls utan skickar en till akuten. Att sitta på akuten i flera timmar (minst 6h för observation) kan definitivt skada. Du vill inte vara där med en liten bebis och utsätta den för en massa smittor.

      Beror ju på. För mig räckte ett besök på BVC när mitt barn hade slagit i huvudet. Och rådet att vara extra uppmärksam samma dag.

       Tog BVC emot så? Vilken bra BVC!

        Så klart dom gör.

   Håller med. Man kollar upp om barnet slår i huvudet.

   Ja, man ska även åka in med dom för observation om de är under 1 år. Bara för att de inte fått bula eller blåmärke så behöver det inte betyda att de inte är skadade.

  Tänker ni alla som tappat barnet eller att barnet trillat ur sängen. Ring 1177 och rådfråga. Gör ett besök på BVC. Barnet kan få skador som behöver kontrolleras. Även om barn tål mycket är det mycket bättre att kolla upp en gång för mycket än för lite. Och för egen del.

  Ja man skäms som en hund att erkänna det. Men det får man ta.

   Bvc mäter och väger barnen. De kontrollerar inte huvudskador.

    Jo om man tappat ner sitt barn och är orolig kan man besöka BVC (här där jag bor iallafall).

    När det inte är några uppenbara tecken på fara.

    De kan absolut göra en snabb rutinkoll på ögonen och allmänt tillstånd.

   Tror majoriteten faktiskt gör detta.

  Och skämmas som en hund behöver man ikke, läs alla kommentarerna här så fattar man att det händer ganska ofta. Ditt barn KOMMER slå sig, klämma sig, cykla omkull, trilla osv osv osv. Ibland är det olyckor du kunnat undvika och det är ju bull, men ingen förälder är 100% uppmärksam 100% av tiden. Det går inte. Är du orolig efter en olycka söker du vård på ett eller annat sätt, men snälla försök att inte förebrå dig. Man skadar ju inte sitt barn medvetet. Tänk istället på alla tusentals gånger du har RÄDDAT din älskling från att göra sig illa istället 🙂

   Vilken fin kommentar. Du har helt rätt, tack för dina positiva vibbar ❣️

   När jag kom in på barnakuten med min 7 mån som fallit från skötbordet så va en av de första frågorna: ”Och hur mår mamma? Det brukar va värre ställt med dem än barnen.” Satt en jämngammal unge med matchande märke i pannan i väntrummet också… Alltså ångesten ?

  Hur kunde bebisen amma? ?

   Ja det där är så intelligent….

  Min son var 3 månader när han ramlade ur dubbelvagnen och rakt ner på berget på vårt förra lantställe.Vet ej hur han ålade sig ut då han knappt rörde sig.Nu är han 14 år och inga men.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.