Missvisande eller föga överraskande?

 

Tycker ni att det är missvisande att göra ett lashlift och fransfärgning innan man tar en ”efter-bild” att använda kommersiellt, eller förväntar ni er ingenting annat från en influencer?
Missvisande eller föga överraskande?

Tack för tips!

87 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Alltså bara att hon svarade som.hon gjorde ger henne pluspoäng i min bok. Alltså skrattretande, absolut. Men hon var ju inte otrevlig och hon ska bättra sig! Känns som att hon på något plan inte riktigt förstår felet så hon kan inte känna sig indignerad för att ha blivit påkommen, för bara man tittat på underfransarna så blir det ju rätt! ?

      Haha, vi får titta på underfransarna helt enkelt ?

        Underfransarna syns ju mer pga vinkeln och färgning.

    Förväntar mig ingeting annat ?‍♀️

    Alltså, kommentaren på Sandra Bs senaste inlägg om midsommar, om att de dricker mycket. ?Löjlig kommentar och löjligt svar. Uppenbart att hon tar åt sig, men fattar ju inte poängen.

      Då ska du kolla på fb (forumet). Där utmålas Sandra som den värsta alkis som världen någonsin skålat och folk räknar hur många vinflaskor som finns i bakgrunden i köket o.s.v. Det är bisarrt! Jag är uppvuxen med två föräldrar som var och är alkoholister och bara skakar på huvudet åt att de tror att man kan diagnosticera missbruk via några foton.

        Tycker synandet av (offentliga) kvinnors alkoholvanor bara är ett modernt uttryck för misogyni. Folk fixar inte att kvinnor dricker, och särskilt inte när man gör det utan att be om ursäkt och försäkra alla om hur lite man dricker.

          Jag förstår vad du menar men att kalla det misogynt är att laka ur det begreppet på sin verkliga definition. Folk är vuxna människor och måste ta ansvar för sitt eget drickande. Tyvärr har 1 av 6 barn en vuxen i sin direkta närhet med riskkonsumtion. Det betyder inte att barnet far illa utan att den har en ökad risk att fara illa.
          Vad gäller alla andra, så som influensers är de ansvariga för sitt eget drickande. Det som är ett problem är när de marknadsför sitt eget drickande genom sina kanaler till ofta unga och lättpåverkade följare.

            Jag tycker att inte kalla det misogyni är att ursäkta vad det egentligen handlar om: kvinnohat. Ingen bryr sig om hur mycket Sandra Beijer eller Gudrun Schyman dricker för att man oroar sig, utan för att kvinnor som dricker ses på med förakt.

              Och jag tycker att du missbrukar ordet misogyn när du jämställer det med när korkade människor gör taffliga påhopp på enskilda personer. Att anklaga en person för kvinnohat är starkt och tyvärr något som görs slentrianmässigt av vissa. Gudruns drickande trodde jag var helt passé nu, är det verkligen någon som det fortfarande tjatas om? Vad gäller Sandra, fattar inte vem som ens orkar tramsa om hur mycket hon dricker.

          Absolut. Påminner om hur ofta Gudrun Schyman ska skämtas om för sina tidigare alkoholproblem, medan rockstjärnor som Osbourne och Kiedis blir hyllade som coolingar trots mycket tyngre missbruk…

        Alltså fb-tråden om henne har verkligen gått bananas sen hon fick barn. Folk drar på sådana höga växlar och projicerar massa.

          Jag tycker inget speciellt om hur hon är mamma, men jag kan tänka mig att hon inte visar gulligull mm på sociala medier! Hur menar du att hon är en kass morsa? De gånger jag ser henne med sonen på instagram så är de ute i lekparker, tittar på saker, går på restaurang, reser. Knappt verkar hon lämna bort ungen till barnvakter!

          En grej stör jag mig på dock med din kommentar och det är att du kallar SB för flickebarnet- hon är ju 40! Men det kanske du ville att någon skulle kommentera så du kan skriva att hon beter sig som ett barn, eller?

          Var väl ändå lite väl hårt, varför skulle hon vara en kass mamma? Känner du henne privat? Och är väl inte konstigt att mannen i hushållet lagar maten

          Okej Anette!

          Tycker hon verkar vara en bra och närvarande förälder. Vad gör hon för fel enligt dig?

          Sandra gick och satte sig i en bar så snart hon kunde efter barnets födsel. Vad var han? 3-4månader? Där satt hon på blanka dagen en torsdag och drack för sig själv. Skrev ett tragiskt inlägg med bild iklädd minikjol och platåer. Det var så oerhört sorgligt och påtagligt hur hon identifierar sig med en alkoholrik festmiljö.

        Fast hon dricker ju i mängder. Hon har ingen sund relation till alkohol.

          Vad är en sund relation till alkohol och på vilket sätt har inte Sandra det menar du?

            Kanske inte dricka konstant hela tiden

              Vad får dig att tro att hon skulle dricka konstant hela tiden?

                Tjatet om vin?

          Hur stora mängder dricker hon? Jag följer inte henne men hur många glas per dag är det?

            2-3 kanske och 4-5 dagar I veckan om man går efter hur hon framställer det i bloggen/insta.

              Jaha, det var inte så farligt. Trodde det rörde sig om minst det dubbla utifrån kommentarerna här.

                Inte så farligt? Shit, vilken syn på alkohol ändå….

                  Förväntade mig att hon skulle dricka 3-4 flaskor per dag efter kommentarerna här ?

                    Haha ja faktiskt.

                    Precis – lät nästan som att hon var Sveriges nya svar på Gerard Depardieu ?

              herregud det låter inte sunt. hon har ett litet barn. jag dricker 2 glas i månaden… är ensamstående så varken vill el vågar pimpla vin varje fredag lördag…

            Men det är ju detta ingen vet förutom Sandra och de i hennes närmsta krets!
            ”Med riskbruk av alkohol avses en: hög genomsnittlig konsumtion – mer än 14 standardglas per vecka för män samt mer än 9 standardglas per vecka för kvinnor.” kan man läsa på vårdsidor. Även om Sandra dricker ett standardglas per dag så kommer hon inte upp i riskbruk under en vecka. Enkel matematik.

              Och det är faktiskt oförskämt att anta vad som är i vinglasen!!

              Jag undrar faktiskt vilka som överhuvudtaget tycker det är intressant att ägna tid åt att spekulera i hur mycket hon dricker. Läser inte hennes blogg annat än när någon förfasar sig över något hon gjort. Som hennes midsommar blogg.
              Det jag undrar är hur folk genom att studera bilderna och läsa hennes text med säkerhet kan avgöra mängden enheter alkohol som sällskapet tryckt i sig? Har de koll på mängden slattar, vem som drack vad, styrka på ölen? Och igen vem bryr sig så till den milda grad att man lägger tid på att spekulera och elda upp sig?

                Jag tror det är mammamaffian… De som vill klappa sig hårt på axeln för att de minsann enbart dricker 1/4 glas champagne 1 gång/år men enbart om det är nymåne! För annars är man ju alkis!

                  Man undrar ju vad det är de försöker kompensera för genom att så ihärdigt skambelägga minsta lilla glas alkohol.

          Det vet inte du. Du vet inte vilka mängder hon dricker.

      Varför skulle hon inte förstå poängen? Och självklart tar man åt sig av såna otrevliga pikar om det egna föräldraskapet.

      Hennes svar var faktiskt perfekt.

    Tänker att det är rätt uppenbart att hon gjort både lashlift och färgning på efterbilden ?

      Det tycker jag också..å jag tycker lashlift är gräsligt fult?

    Också passande att hon tittar uppåt på förebilden och neråt på efter. Ger ju också illusionen om att underfransarna är längre.

      Plus att underfransarna är färgade så det är ju inte hela sanningen att underfransarna visar efter..

    Jag utgår från att all reklam (influencers eller inte) för bus, tandblekning, fransserum, silverschampo osv är redigerat/”fuskat” på något vis.

    Den här jäkla videoreklamen här inne får hela sidan att frysa för mig. Hjälper inte ens att uppdatera sidan utav måste stänga ner fönstret och öppna ett nytt för att gå in på bloggen igen. Störigt.

    Alla före/efterbilder är manipulerade. Oavsett vem som står bakom eller var den är publicerad. Tidningar, hemsidor, mail, bloggar etc. Allt är ju fake.

    Bisse har ju nyligen gjort exakt samma sak. När hon hävdade att hon inte alls hade fejk-ögonfransar utan att det var hennes egna och att hon använt ett fransserum som var ooootrooooligt som hon rekommenderade sina följare. Nu visar det sig att hon har gjort lashlift och förebilden visar ett par ganska ”normala” ögonfransar. Inget ooootrooooligt resultat har alltså fåtts med fransserumet, utan lashliften har gjort jobbet. Inte vad jag skulle kalla naturligt. Life is plastic, it’s fantastic!

      Bisse är alltid så falsk. Grät ena sommaren över hur fejk allt var på sociala medier. Men det hindrar inte henne från att alltid filma och fota sig själv med filter.. Och det är inte typ sånt som ändrar färgsättningen utan sånt som ändrar ens utseende totalt. Sjukt underhållande det med fransarna också ?

    Det hon hade kunnat göra är att skriva att hon färgat/gjort lashlift men att man skall kolla underfransarna. Så hade hon fintat denna typ av granskande väldigt lätt 🙂

    OT: nu känns det rätt bekräftat att A.Zobel har ytterligare en ny tjej.
    Känns som att Paow nog hade rätt om han .

      Tre flickvänner på vad, tre år? Vilken bock ?

    Haha, hon är ju gullig ändå 🙂

    Hon har dessutom inte gjort lashlift utan yumilashes, vilket är en keratinbehandling som både förstärker, vårdar, böjer och förlänger fransarna. Googla före- och efterbilder med yumilashes får ni se både över- och underfransarna och dess resultat. Hur jag vet detta? Linn blev taggad hos lashesbyimring där det står att hon gjort yumilashes och inte ett vanligt lashlift. Effekten av yumilashes är galet stor och kan inte med ett signifikant resultat säga har påverkats av bara serumet.

    Mest förvånad att hon kunde göra ett inlägg utan att exponera sin barn..

      Hon gör ofta inlägg utan sina barn. Lägg ner.

        Hela hennes ”karriär” bygger på att exponera sin barn.
        Nej, kommer inte lägga ner nått.

        Ot: verkar som det är på väg att ta slut med Simon, snart dags för pappa nr4 att äntra scenen.

          Lågt.

            Men inte lika lågt som glocalnet.
            Vi för väl se.

              Är du min pappa? ?

                Snarare mamma i så fall.

                  Kämpa.

                    Du med gumman.

                      Ni är båda två otroligt barnsliga.

          Tror Linn är en genomsnäll människa men ngt krävande att ha ett förhållande med.

    Hon är inte en sån person som medvetet skulle göra fel eller föra följarna bakom ljuset. Tyckte hon svarade bra på ditt DM

    Om vi sen tar själva frågeställningen huruvida det är missvisande osv så är i princip ALLA inlägg om fransserum missvisande. Fransarna växer hela tiden, precis som håret, Dom har en fas när dom växer, en när dom vilar och en när de trillar av. Sen får man nya fransar. Allt sker i cykler och har man tur är dessa i perfekt balans så man alltid har långa fina fransar.
    Förutom fransarnas ”egna liv” så påverkar ju även fransarnas längd och antal av hur vi lever. sover man på ansiktet, gnuggar sig mkt i ögonen, använder mkt ögonsmink som sitter hårt osv osv så kommer det slita mer på fransarna och förmodligen kommer man tappa fler än vad som är naturligt för just dig. Det kan även störa de nya fransarna att växa så du får intrycket av ”kortare fransar”. Och vad gör många som upplever att de har korta fransar eller fransar som blivit kortare, de gör fransförlängning och eller lashlift som inte behöver slita, men i regel sliter JÄTTEmkt på fransarna.

    Om dessa personer är influencers som sen gör reklam för ett serum så blir den reklamen missvisande. Tex om Influencer x haft fransförlängning länge (och det påverkat dina fransar negativt) och sen slutar med det och kör fransserum så börjar den ju inte bara använda en ny produkt som ska vara bra för fransarna. X slutar ju också med det som gjorde fransarna korta. Förmodligen är x även mer rädd om sina fransar under den här perioden för ”nu ska dom växa”. Om x fransar växer till sig och blir längre och finare så finns det alltså inga bevis på att det är just serumet som är orsaken.
    Och det här brukar även vara fallet när vi pratar om hårvitaminer, särskilda produkter som ska få håret att växa osv. Att personen köper produkten för att den nu verkligen vill ”ta hand om” sina fransar”sitt hår eller vad det nu är och därmed också gör andra förändringar för att ”ta hand om” och att det i slutändan gör att man inte kan säga vad som låg bakom resultatet man fick. Kanske den fantastiska produkten man gjorde reklam för. Kanske allt man gjorde under samma period, kanske nått annat man helt har missat.

      Skriv en bok..

        Första kapitlet är ju typ redan klart.

          Har du solsting idag? ?

            Jobbar på det ☀️☀️☀️

          Exakt! ?

      Ja detta verkar många glömma bort faktiskt.

      Fast man ser visst skillnad. Nu har helt ok fransar, täta o normal längd men använder jag serum blir de ännu tätare o längre och skillnad när man tar mascara på. Sen avtar det nät msnninye fortsätter med serumet. Och efter några v bej man inte använda så ofta för blir alldeles för långa

        Aldrig påstått att serum inte funkar. Då har du inte läst vad jag skrev eller har bristande läsförståelse.

    Jonas från JLC är på bröllop i Spanien medan hans nyförlösta tjej är hemma med deras barn, schyst ☺️

      Du tror inte att det är självvalt att stanna hemma?

        Nej det tror jag inte. Har man ett nyfött barn kan man inte gärna lämna bort det till någon annan.
        Någon förälder måste vara hemma.

          Och då är väl det mest naturliga att Jonas åker på en av sina vänners bröllop eller?

            Ja men det hade heller inte varit jättekonstigt om han stannat hemma just pga nyfödd bebis och tvåbarns chock.

              Det har dom säkert pratat igenom.

      Gissar att bröllopet varit planerat längre än graviditeten/nyföddbebis-fasen så tycker inte det är konstigt att Jonas åker när en av hans närmsta vänner gifter sig

      Att Jonas verkar oskön och egoistisk är väl bekräftat sen en lång tid tillbaka. Så oattraktivt. ?

      Du tänker att de inte pratat igenom det innan han åkte?

      Hur gammalt är barnet?

      Har inte så höga tankar om Jonas generellt men detta tycker jag inte är konstigt alls. Calle är hans bästa vän och jag förstår att han vill vara på hans bröllop. Och om man lyssnar på podden verkar detta vara ett gemensamt beslut som båda föräldrarna är okej med.

    Tycker det var ett trevligt och ärligt svar. Alla fattar väl att reklamen från influensers inte stämmer, samma sak som på 90-talet när man skulle köpa massa strunt från Tv-shop, inget funkade men de sålde massvis.
    Tycker faktiskt Linn är en av få influensers som är trevlig(hon svarar på dm’s, kommentarer), ärlig och kämpar på riktigt bra, trots allt otrevligt som skrivs om henne. Hon är väldigt ung också, glöm inte det.

      Ungdom är ingen ursäkt, alla vuxna måste ta ansvar för sig själv och sitt arbete.

      25år, är det verkligen väldigt ung?

      Linn är inte väldigt ung. Hon är ju typ snart 25 år? Då är man inte väldigt ung.

    Verkar som att det är slut mellan henne och killen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.