En vegansk restaurangkedja?

Bildkälla: Therese Lindgren Instastory

Therese Lindgren har ställt en fråga på Instastory som handlar om att skådespelaren Kevin Hart öppnat en fjärde restaurang för sitt veganska kedjekoncept.
Hon undrar om det hade fungerat i Sverige, att öppna veganska restauranger runt om i landet, eller om man tror att det bara hade fungerat i storstäder som Stockhol och Göteborg. Hela 72% tror att det hade fungerat i storstäderna, medan 17% tror det hade fungerat överallt. De sista 11 % tror inte det skulle funkat alls, oavsett var i Sverige man än försöker.
I Stockholm finns det mängder av veganska restauringer vilket gör mig övertygad om att det skulle funka med en kedja i Stockholm eller Göteborg, men i resten av Sverige? Jag är tveksam, men inte helt avigt inställd till konceptet.

Skulle dessa potentiella restauranger betala Therese Lindgren för att göra reklam för dem så hade det förmodligen gått som tåget, i alla fall så länge som reklamkampanjen var aktiv. 
Vad tror du?

107 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Hade 100% funkat i Malmö.

   Och i Umeå gissar jag.

    Rost har ju funnits i nästan 20 år i Umeå! Så ja, det hade kunnat funka även i mindre städer.

   Eller hur. Vem tänker på Stockholm och Göteborg när man pratar om vegansk mat?

    Hon kom nog inte på fler svenska städer?

   I Uppsala med

  Hade säkert funkat i större städer om maten smakar gott så att även icke-veganer vill äta där. Tyvärr har jag inte tyckt maten hållit någon bra standard på de vegan-restauranger jag varit på än så länge.

   Det är ju synd. Nu är jag inte vegan själv men många typiska köttrestauranger går ju runt trots att de har rätt så tråkigt (och ibland nästan dåligt) tillagat kött. Har vi större krav på nya koncept kanske?

    Jag tror absolut att vi har högre krav! Samt att veganrestaurangerna lite slår knut på sig själva för antingen serverar de bara ”tråkig veganmat” à la lindgryta, eller så ”försöker de härma kött” och båda dera får de kritik för. Det går inte att vinna helt enkelt…

    Håller med, undviker ställen vars specialitet är planka… 😉 Jag tror veganska livsmedel typ seitan och liknande behöver smaksättas rejält. Det är inte som en fin bit oxfilé som i princip behöver lite salt, utan man måste vara lite mer innovativ och våga krydda.

    Tycker folk att ens kött är dåligt tillagat får man ju faktiskt ta och säga ifrån också.

     Blir kocken bättre då? Nej, man byter restaurang eller äter hemma,

   Var har du varit? Var bor du?

    Skåne. Varit på olika ställen i Lund och i Malmö (för gillar att prova nya restauranger). Några ställen har stängt hmm fanns något veganskt vid saluhallen som var lite mer kafé iofs. Herbivore inget vidare. Govindas är poppis men jag tycker det är vanlig tisdagsmat jag själv kan göra. Vegan Bar nja… Blir lätt lite smaklöst men jag är svag för hetta och kryddor, typ mexikanskt.

     Ah, sorry, dålig koll på Malmö. Hade tänkt att jag kunde tipsa om bra ställen ifall det var Stockholm.

  Utöver Stockholm, Göteborg och Malmö så tror jag att det skulle kunna fungera möjligen flesta största 15 (eller 20?) städerna. Men, isåfall beror det vilken typ av mat och koncept i övrigt snarare än enbart om det är veganskt skulle jag säga.

  Varför finns det ett sånt hat och irritation kring veganer och veganism? Jag träffat ständigt folk som ska påpeka (negativt) och förlöjliga valet att inte äta eller konsumera något från djurriket. Hur kan det va så provocerande för folk?! Vi vet alla att det är bättre för både vår planet och för vår hälsa att vara vegan, varför uppmuntras det inte av fler (även om jag fattar att alla inte vill bli det)?

  Med andra ord, JA till en vegansk restaurangkedja och låt oss alla stödja och supporta dess överlevnad!

   Kan det vara för att försvara sitt eget dåliga samvete eller vad man säger?! Att man känner att man gör ett sämre val själv och därför måste rättfärdiga det på något sätt. Ja vet faktiskt inte varför det provocerar så många men jag tror att vi kommer se tillbaka på nutiden i något framtida historiätarna och förundras över mängden kött vi åt idag.

   Specifikt för veganism och vegetarianskt, så tror jag att det är för att folk dels kanske känner sig dömda och därför reagerar väldigt defensivt. Och för en del att de också känner avighet mot att konfronteras med var deras mat kommer ifrån, att det gör det jobbigt liksom. Verkligen inte alla som känner så, många är helt på det klara med exakt vad det innebär och bekväma med det, men också många som äter djur och animaliska produkter so inte gärna vill tänka närmre på hela processen som krävs för att den maten ska bli till.

   Sen inte specifikt för veganism och dyl., men att frångå normen (gällande något som bara påverkar en själv) provocerar generellt. Det vet nog många som avstått alkohol, hur många människor ska propsa på ett nästan aggressivt sätt eller argumentera med en. Men det kanske har att göra med ovanstående anledningar det också.

   Kanske just på grund av att veganer alltid skriker att det är bättre för hela planeten att vara vegan. Jag håller inte med. Vi äter för mycket kött javisst men en rimlig konsumtion skadar inte planeten

    Det _är_ ju bättre för vår planets klimat att äta helt växtbaserat. Det är forskningen tydlig med, det är inget du kan eller inte kan hålla med.

    Sen kan det vara en fråga om att skulle vi kunna fortfarande äta en viss mängd kött och ändå hålla maxnivån av utsläpp som vi borde ligga på? Ja, men där är problemet kanske att det finns ett ganska signifikant gap mellan vad som enligt forskning för klimatets skull utgör rimligt och vad din genomsnittsperson anser är rimligt.

    Men kan du inte tacka veganerna för att de iaf är med och jämnar ut obalansen?

     Hur mycket koldioxid släpps ut för alla grödor? Och vad gödslar man dom med?

     Uppriktig fråga. Odlar själv. Men inte skulle jag kunna plocka vallört för att gödsla en hel åker.

      Känner en agronom, som jobbar i fattiga länder för att få människor att få bättre skörd för att inte svälta.

      Jag förespråkade permakultur och ekologiskt, och hans svar var:

      ”Ja, det är ju jättebra i småskalig odling. Men jag jobbar för att människor ska överleva. Det är inte sämre med konstgödsel. Man måste se till varje samhälle vad som är bäst”.

      Vet inte om jag förstår din fråga men du vet att det odlas ännu mer ifall vi äter kött (=grödorna går till djuren innan djuren blir kött till oss) medans om vi äter grödorna direkt så blir det minst inverkan.

   Därför att veganer oftast är så otroligt jäkla jobbiga människor och väldigt enkelspåriga som ser världen helt i svartvit.

    Du har säkert träffat hur många veganer som helst utan att du vet om det.

    Du kommentar bekräftar tesen

    Men det går nu åt båda håll. Kött-och potatisgenerationen är ju likadana. Det ska va KÖTT ingen jävlas KANINMAT!!!

    Än så länge här inne så tycker jag inte att veganerna (eller är det bara en som sagt hen är vegan?) verkar vara jobbiga och aggressiva och allt vad de kallas.

   Jag känner ENBART veganer som kör med nån sorts aggressiv propagandastil och alltid måste påpeka hur fel köttätande är. Hur kan du äta våra vänner, etc etc.
   Därför ogillar jag veganer.

    Eller, så är det enbart de veganerna du känner till för det är de som är just högljudda om det? Det allra allra flesta veganer bara existerar som alla andra människor utan att göra något särskilt väsen kring sin veganism. Skulle till och med säga att väldigt många snarare undviker så gott det går att nämna att de är veganer för att de får så mycket påhopp eller samma dumma frågor.

     Exakt.

     Jag nämner det aldrig just för att jag vet hur fientliga folk blir direkt! Däremot är det ju svårt, om man blir bortbjuden på middag, att inte säga något. Jag förväntar mig absolut inte att någon ska laga specialmat till mig men jag måste ju förvarna om att jag kanske tar med mig egen eller bara kommer äta potatis till middagen (vilket jag inte har något emot).

    Jag förstår helt ärligt inte var ni hittar alla dessa rabiata veganer. Jag äter kött, jobbar på en stor arbetsplats, ett universitet. Många på min avdelning (miljövetenskap) är veganer som cyklar till jobbet och aldrig flyger osv. Har aldrig haft otrevliga påhopp när folk öppnar sina lunchlådor. Varken från veganerna eller de som äter kött. Har inte jättemånga veganer till vänner men är aldrig några problem att äta tillsammans, varken hemma hos någon, på knytkalas eller på restaurang. Kanske är jag lyckligt lottad men ställer mig alltid frågande när dessa galna veganer nämns här inne.

     Jag tror det har med utbildning att göra. Jag kommer säkert förolämpa någon nu men men. Dina kollegor är förmodligen vuxna människor som är kapabla att vara källkritiska, rör sig i världen och inte enbart läser på forum på nätet och blir upp eldade ? dom veganer vi syftar är ju dom som ser de personer som äter animaliska produkter samt dom som jobbar inom lantbruk och djurhållning som ondskan själva. Men dom förstår inte the big picture varför även att även dom bitarna behövs. Tänker då på lantbruk, jakt, djurhållning etc.

      Ja men var hittar ni dom? Menar ni alltså att ni sitter vid lunchbordet och det blir ett jäkla liv för att någon värmer köttbullar? Jag menar inte att de inte finns, jag ser dom ibland i onlineforum eller vid någon aktivism-grej, men det är typ det. Men många här får det att låta som att det inte går att äta i närheten av en vegan.

      Sen ja, det kanske kan ha med utbildningsnivå att göra. Eller kanske ålder. Många är väl mer radikala i sina åsikter som yngre.

    Men är det inte att de svarar när folk frågar ”varför äter du inte kött? Hade aldrig kunnat leva utan det!” ? För jag nämner det inte ens om jag inte får frågan men så blir folk sura av svaret. Man bara, fråga inte då ?? men folk bara måste fråga och prata om sin inställning till veganism och köttätande på tillställningar, tycker det är så drygt. Låt mig äta min facon och mina kikärtor ?

     Ja, man får ju ofta tusen frågor. Hur länge har du varit vegan? Varför? Saknar du inte kött? Äter du bara linser? Hur får du i dig all näring? Osv osv. Och sen när man svarat på allt.. ”veganer bara pratar om sin kost hela tiden! Vem bryr sig?!”

      Haha eeexakt! Man får tusen frågor om det precis som du beskriver, men sen får man höra att man suttit och babblat och proklamerat att alla andra gör fel (typ för att man svarat ärligt på frågan ”Varför äter du inte kött?” ”Jo jag vill inte äta döda djur”)

       Exakt! Och ingenstans där säger du ju då att ingen annan inte får äta kött men det är väl så de tolkar det då.

       Du svarar att du inte vill äta döda djur och vad de hör är att de är dåliga människor som äter döda djur och det får du och alla andra veganer ta skit för.

        Ja man undrar ju typ vad dom hade trott att dom skulle få för svar på frågan? ”Varför äter du inte kött?” ”Jo men jag älskar ju kött egentligen och ser inga problem alls med dagens djurhållning men det är helt enkelt så att jag är allergisk”

         ?

     Och sen kan nog många tolka de svaren som att man propagerar men det säger nog mer om mottagarens egna tolkning.

   För att klimatanhängarna skuldbelägger köttätarna. Typ som flygskam. Köttskam.

   Sedan tror jag många tänker det är kört ändå med planeten – och därför tänker de att det vore fel att hindra dem från att äta kött, flyga, eller skaffa barn.

   Jag upplever att många ( inte alla) veganer enbart ser världen svart eller vit. Man får höra ett långt propagandatal om hur köttätare är onda, förstör planeten, borde läsa på och inte fattar att man kan leva på enbart grönt. Vissa områden blir så otroligt enkelspåriga och det finns ingen förståelse för andras perspektiv.
   Ex. Det är inte ok att äta ägg från grannens höns men det är helt ok att äta avocado som har fraktats över hela jordklotet. Det är inte ok att köpa ekologisk mjölk från ett lokalt mejeri men det är ok att köpa mandelmjölk som kräver enorma mängder resurser för att produceras….
   Jag har upplevt att ” attack är bästa försvar” trots att jag inte har frågat/ifrågasatt något om deras veganska livsstil. Men av någon anledning ska jag ändå få den upptryckt i ansiktet….

   Att konsumera veganskt är dåligt för såväl hälsan, som planeten. Det vet alla.

    Hello Jimmie!

    Hej trollet.

   Det som stör mig med vissa veganer är att de förutsätter att man som konsument av animaliska produkter inte har kunnat göra ett medvetet val – för om vi hade gjort det hade vi också varit veganer. Lite så.

  Hade inte gått runt tyvärr. Bara se på hur föräldrar till barn i skolan utrycker sig, ”mitt barn gillar inte vegetarisk mat” precis som att vegetarisk mat är enbart en maträtt.
  Vet nästan ingen i min bekantskapskrets som inte är vegetarian som ens hade kunnat fundera på att ta något vegetariskt ute på restaurang, synd för dom missar mycket gott

   Jag är en sådan person.
   Nu äter jag inte på restaurang speciellt ofta, men de gångerna jag väl gör det vill jag gärna unna mig någonting som jag vet att jag tycker om – t.ex. en strip steak eller liknande.
   Skulle faktiskt aldrig få för mig att lägga pengar på att ta in en vegetarisk/vegansk rätt.

    Går du aldrig på restaurang för att testa en ny upplevelse eller få chans att prova smaker som du inte testat? Men är ju olika så klart vad man har för inställning till matupplevelser. Är själv inte vegetarian men tar själv gärna vegetariskt på restaurang(om det är ett bättre ställe alltså med mycket vegetariskt och man inte riskerar att få en överkokt risotto eller en bit stekt blomkål)

     Jag gick Hotell och Restaurang på gymnasiet och har jobbat en del i kök, så känner mig ganska väl bevandrad kulinariskt sett. Lagar en del vegetariskt hemma, men går jag ut och äter vill jag köra på säkra kort – som t.ex. en redig köttbit med goda tillbehör.

      Detta förstår jag helt! Jag är rätt dålig på att laga kötträtter då jag var vegetarian i rätt många år som ung vuxen. Blev liksom inte van vid att laga kött. Därför är det lätt att käka linsgryta, tofuwok m.m. hemma hela veckan för att sedan unna mig en fin köttbit om jag är på restaurang. Tycker iofs det är kul att testa annorlunda restauranger men kan absolut känna igen att det känns mer speciellt med en bit kött man själv inte hade lagat så bra.

   Kanske för att man inte gillar konsistensen och vegetarisk skolmat ofta smakar noll eller bara jättetråkigt

    Konsistensen på vad?

     ?? exakt, det vet vi ju att alla maträtter som inte består av kött eller annan djurdel har exakt samma konsistens.
     Allt från en fruktsalladen till kikärtsbiffen och så vidare

      Jag säger inte att alla måste äta vegetariskt. Det gör jag inte själv heller. Men att säga ”jag gillar inte vegetariskt!” Äter man aldrig en potatis, en grönsak, en frukt, en baljväxt, ja.. ni fattar. Är det kött och smör som gäller rakt av om man inte tycker om vegetariskt.

      Kände förresten en kille på universitetet som bara(!) åt kött och smör. Han är den enda jag kan tänka mig skulle kunna säga det utan att tumma på sanningen ??

      Ja, precis som att ägg, mjölk, ost, kött och fisk har samma konsistens också ?

    Finns ju jättemånga olika rätter man kan göra, behöver inte bara vara bönor eller kikärtor. Ofta är det en inställningsfråga bland barnen, dom har hört hemifrån att det där med vegetariskt kost inte är något att ha, och då behöver man inte äta utan kan klaga på att det är vegetariskt istället.

    Jag är vegetarian och arbetat i skola. Så har ätit vegetariskt i skolansvärld de senare 5 åren och kan verkligen skriva under på smaken och konsistensen på vegetarisk mat. För det mesta smakar överkokta grönsaker och har konsistensen av potatismos. Oavsett om det är gryta, biffar eller soppa. Det saknas helt enkelt både smaker och tuggmotstånd.

     Skolmat har väl inte rykte om sig att vara en gastronomisk upplevelse även om det är kött i grytan heller..?

      Förvisso. Men det är ändå en viss skillnad. Den vanliga maten har oftare en större variation. Är det inte mat som grytor där man kan byta ut kött mot linser är den vegetariska maten ofta olika sorters grönsaksbiffar som alla smakar likadant oavsett om det är broccoli, majs eller morot som bas.

   När jag gick högstadiet på tidigt 00tal så fanns det ett fåtal vegetarianer och ett vegetariskt alternativ till lunch. Vegomaten var mycket godare och det slutade med att den maten alltid var slut före den med kött i, trots att det bara var ett fåtal som var uttalat vego. Minns att det blev en grej att man inte fick ta av vegomaten om man inte var vegetarian, men det ledde ju bara till att de flesta kallade sig det för att få äta den godare maten.

   På mitt barns skola tycker barnen verkligen inte om de konstiga vegansks rätterna. Barnen blir ofokuserade och bråkiga för de är hungriga. Och fritids behöver ha nåt mer mättande de dagar det varit veganskt eller soppa.

   Nu pratar jag inte veganska nuggets och liknande utan massa konstiga veganska rätter som barnen verkligen inte äter.

    Tror säkert att den maten duger gott och väl att äta. Jag tycker nog att man hellre ska lära barn att äta det som erbjuds istället för att de ska bli sådana där som tycker att skolmaten är sååå äcklig och konstig och sedan går och mår dåligt resten av dagen bara för att de är för bortskämda och vägrar äta det som finns.

   Blir så nyfiken, var bor du? 🙂

  Hade möjligtvis fungerat i några stora städer MEN jag upplever att vegansk mat ofta är dyrare än ”vanlig”, vilket gör att om man är som mig (dvs äter allt) så väljer jag hellre ett alternativ som är billigare och eventuellt då inte är vegansk.

   Det borde inte vara dyrare, men pga av alla skattefinansierade eu-bidrag till boskapsskötseln så blir det det.

    EU-bidragen går ju inte enbart till boskapsskötseln utan till allt inom jordbruket. Även spannmålsbönder kan ju ansöka om EU-bidrag. Dessutom är det oftast bönder med boskap som också odlar det som blir vego-mat.

    EU-bidrag är dessutom inget som gynnar bonden i första hand, ut an konsumenten. Om man skulle gå med lönsamhet skulle konsumenten tvingas betala extrema summor, så EU-bidragen är främst för konsumentens skull. Bonden kan knappast ta ut mer pga det.

   Är det dyrare även på restaurang menar du? Jag upplever nog aldrig att vegoalternativet är dyrare än fisk eller kött..? Men nu blir jag nog osäker.

  Fyfan vad osexigt med en sojakille haha
  #tofugains

   … Va?

   Fyfan vad osexigt det är med folk som använder uttryck som sojakille haha

   Haha vad tråkigt för en sådan kille att hans kosthållning inte gör just dig tänd ?

   Osexigt med köttätare mer trög tarm och dålig andedräkt

    Trög mage får man ju verkligen av grönsaker ? Och andedräkter är inte bättre på veganer.

     Nu har du fel

     Men trolla mer! Man får INTE trög mage av grönsaker.

    Gasutsläppen från veganer är då inte att leka med.

  Jag hade iallafall gärna ätit på en sådan restaurang.

  Om man primärt marknadsför det som en ny matkedja så ja. Men om man gör det till vääärldens grej att det är växtbaserat kommer många automatiskt skippa pga fördomar. Tyvärr.

  Skulle vara väldigt positivt inställd. Alldeles för mycket steak house och dylikt vid Linneplatsen här i göteborg. Klimatvidrigt.

  Försökte beställa en vegansk sallad igår på en pizzeria men han bara frågade mig ”Kykling eller kebab?” typ 3 gånger. Jag fatta ingenting.

  OT: Vad gick fel på Isabellas camping förutom att hon inte fick igång kylväskan? Knäpptyst! Eller kommer det ett betalt glampinginlägg?

   …och där kom det!

  Man får ju inte fastna i begreppet ”veganskt”, klart det kan funka men det beror på så mycket annat också. Bara för att det är ett nytt koncept ex helvegansk kedja kan man tex inte ta hur mycket som helst betalt, ska det vara snabbmat så måste den såklart också vara snabb, ska man äta inne i restaurangen måste den såklart vara trevlig. Tror en del nischade företag fokuserar allt för mycket på det unika med just dem men lätt glömmer allt det andra som gör att folk villl konsumera från just dem.

  Och ja, jag skulle absolut äta på ett veganskt ställe om priset är i relation till vad man får och det är bra service, mättande och gott, varför inte?

  Det beror ju helt och hållet på vad det är för typ av mat som serveras. Utbudet av vegansk/vegetarisk snabbmat är redan stort, i allafall i Stockholm. Dessutom finns det ju många veganer som föredrar att inte äta sojabaserade produkter, så tror det kan bli knepigt. Är det flera som äter tillsammans, är det ju inte säkert att alla vill äta veganska alternativ, och då går ju denna typ av restaurang bort.

   Gällande sojabaserade produkter tror jag inte det behöver bli så knepigt så länge det inte rör sig om allergi mot baljväxter. Har numera kommit jättemycket alternativ till sojabaserade produkter, ärtor t.ex.

  Okej, GENUIN undran! Låt oss säga att världen börjar gå mer mot veganism, med målet att hela världen ska bli veganer.

  Vad händer med alla djur? Typiska ”bondgårdsdjur” som kossor, grisar, getter, får, höns etc… Bönderna kommer inte att kunna jobba heltid på en bondgård som inte går runt ekonomiskt, så vem tar hand om djuren?
  Det här är alltså inte jag som säger ”vi måste äta kött så att det finns/för att det finns bondgårdar” – Jag undrar genuint över lösningen pga intresserad.

  Råddjur/andra vilda djur som äts – När populationen börjar stiga och blir maxad, vad gör vi? Skjuter dom men äter inte köttet? Vad händer med köttet? Slängs?

  Jag har massor av vego mat som jag ÄLSKAR, har liiite svårare för vegansk mat (pga smak och konstistens men öppen för att jag inte har hittat rätt kock för det), och skulle inte ha något emot att gå ännu mer mot att äta mindre kött, men jag har svårt att se hur världen ska gå runt, och säger INTE att lösningen är att äta kött! Endast öppen respektfull diskussion pga intresserad av svaren!

   Vi kommer nog se tusentals herrelösa kossor och grisar vandra runt på gatorna, ätandes ut papperskorgar och bajsandes på gatorna. Kanske tar de sig in på de finare hotellen och ockuperar lobbyn, sover i sängarna och skitar ner badrummen. En dystopisk framtid. Snart har vi en fårskalle som statsminister..

   Finns ju många djur vi idag avlivar utan att äta köttet. Man kan väl göra som med dom kanske?

    Menar du husdjur då som hund och katt etc? Tänker isåfall att absolut, men vem ska ta hand om dom innan avlivning? Ett bondgårdsdjur behöver mer yta, mat och omvårdnad tänker jag men hur ska det gå runt ekonomiskt ?

     Jo men det var mer riktat mot frågan om vad man ska göra när de avlivas. Fram tills dess så lär det väl inte födas upp mer köttdjur än vad som efterfrågas kanske, som du säger, går det inte runt så gör det inte. Som med mycket annat som lagts ner i och med samhällets utveckling.

     Jag har inget svar faktiskt.

   Man kommer väl helt enkelt inte föda upp köttdjur i den omfattningen som är idag ifall det inte finns en efterfrågan.

   Hur man gör med vilt kan jag inte svara på, kommer det ens bli så stor population att det blir ett problem?

    Fair! Men det skulle då alltså innebära att djur som ko, gris, get, höns etc eventuellt utrotas? Idag (rätta mig om jag har fel) föds de upp för att ätas/mjölkas/lägga ägg och utan det så antar jag att de tappar sitt ”purpose” till jorden likt att ta pollen ifrån våra bin.

    Jag är inte tillräckligt insatt i populationen för att vara helt ärlig, baserar det endast på att det tex ”måste” skjutas x antal varg, björn och råddjur varje år för att populationen inte ska bli för stor – sen vet jag ju inte vad det egentligen innebär och/eller om det endast är hittepå för att få jaga!

     Spekulation men det skulle sparas ett urval för att bevara den biologiska mångfalden. Getter kan tex dessutom användas för att hålla växtlighet borta (kanske även vissa av de andra arterna, vad vet jag) och kogödsel är väl fortfarande användbart (om än förhållandevis oekonomiskt). Men ja, naturligtvis skulle populationerna minska men dö ut helt är högst otroligt.

   Alltså djuren du äter är inte 15 år gamla… En förändring skulle inte ske över en natt utan färre djur skulle helt enkelt avlas fram, dvs kvinnodjur skulle sluta våldtas och tvinga föda fram barn. Förstår inte hur verklighetsfrånvarande man måste vara för att tro att djur skulle utrotas eller massdö för att vi inte äter de. Vi föder upp färre och de vi väl föder upp får förhoppningsvis ha meningsfulla liv då vi (förhoppningsvis) har tid för det.

  I Göteborg finns ju Blackbird och det brukar vara fullt med folk där.

  Finns ju en kedja (nåja) i Stockholm, Mahalo som finns på Söder och Vasastan. Verkar ju funka bra?

  I Uppsala som ändå är Sveriges 4e största stad och många veganer har det inte funkat med de som funnits.

  Jag bor i en mindre stad och jag tror inte att en sådan restaurang skulle gå runt här.

  Fanns en vegansk restaurang i Luleå. Alltid fullsatt. Tyvärr flyttade paret så restaurangen upphörde.

  Hej,
  Kolla in Dominoin https://www.dominionmovement.com/watch , What the health https://www.whatthehealthfilm.com/, Cowspiracy https://www.cowspiracy.com/, googla på hur en mjölkko lever, hur grisar aldrig få se solen eller hur en dag i en värphönas liv ser ut. Eller sök på filmklipp från en slakteri. Då kanske du förstår varför man väljer att vara vegan. Kram!

  Känns som att det har mindre att göra med huruvida den är vegansk eller inte, och mer att göra med om maten som serveras är god. Tror det skulle gå bättre för en vegansk restaurang som serverar riktigt god mat i en småstad, än en restaurang som serverar kött där maten är dålig.

  Här i Luleå hade det nog defintivt gått hem också.

  I Stockholm har vi ChouChou som är riktigt poppis av både veganer och icke veganer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.