Är det tragiskt att tycka sockerfritt godis är gott?

Det har uppstått lite av en diskussion i Sandra Beijers kommentarsfält.
Sandra beskriver alla saker hon har i sin handväska, och en av dem är en påse sockerfritt godis.
Först skriver en person att det är ”intressant” att äta sockerfritt om man inte har diabetes, och efter att ha fått en del mothugg så broderar samma person ut sin åsikt litem, och helt plötsligt är det inte bara ”intressant” att äta sockerfritt, utan nu är det istället ”tragiskt” att tycka att sockerfritt godis är gott.
Jag gissar att den här personen inte testat så där jättemånga sockerfria godisar. Den här – från samma märke som Sandras godis – hamnar på plats två efter Djungelvrål, och den är sockerfri. SÅ GOD!!!

Givetvis ej reklam.

Hur kan det vara någonting negativt att välja ett sockerfritt alternativ, om man tycker att det är svingott? Hur kan man bli så upprörd över det, och komma fram till att man tycker att det är tragiskt?
Jag tycker nästan det är lite tragiskt att tycka att det är tragiskt med sockerfritt godis.
Jag väljer inte godis utifrån hur mycket socker det innehåller. Godis är godis liksom…
Det är lite som att välja morötter istället för pommes på McDonalds, när jag egentligen vill ha pommes. Vill jag äta nyttigt så kan jag äta någon annanstans än McDonalds, men vill jag äta McDonalds så kommer jag äta McDonaldsmat – all the way. Pommes och allt. Inga konstigheter.
Samma sak med godis. Jag väljer godis efter smak, snarare än innehåll, och hittar jag ett sockerfritt godis som råkar vara asgott, då kommer jag gladeligen äta det.
Tänk att man kan vara ”tragisk” baserat på vilket godis man äter?
Är ni tragiska eller hur väljer ni godis? 🙂

112 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Hon äter väl sockerfritt godis för att inte gå upp i vikt. När jag äter godis så ska det vara så sliskigt som möjligt. Avskyr sockerfritt – smakar rejält äckligt.

   Är det så fel att inte vilja gå upp i vikt?

    Ha ätstört beteende är fel ja.

     Fast att inte vilja gå upp i vikt är inte detsamma som att ha ett ätstört beteende. Det finns absolut många som kämpar med ätstörningar men samtidigt så trött att det ropas ätstörning åt alla som inte bara vräker i sig vad de är sugen på för stunden. Det går att bry sig om vad man äter utan att vara sjuk.

      Nu har ju hon ätstörningar så

       Har hon?

        Ja

         Nej, du vill att hon ska ha en ätstörning. Oklart varför, aldrig fattat varför en del är så pigga på att hobbydiagnostisera människor de inte ens känner. (och att följa en person är inte att känna den)

          Lmao okej

          Ibland tror jag att vissa som har problem med övervikt vill att det ska vara en sanning att man måste vara ätstörd för att vara smal. :/
          (Jag är alltså själv tjock, men har insett att precis som min kropp strävar efter att vara lite överviktig så strävar vissa andras kroppar efter en låg vikt, vi är individer!)

           ?

           Bästa kommentaren idag. Håller helt med dig.

     Först och främst håller jag inte med om att man är ätstörd för att man inte vill gå upp i vikt.

     Hur är det förresten fel att ha ett ätstört beteende? Är man en dålig person eller vad, enligt dig?

      Men för helvete är du korkad eller? Det är farligt. Ätstörningar är farligt. Har du inte fattat det?

       Man har inte automatiskt ätstörningar bara för man inte vill gå upp i vikt eller tänker på vad man äter.

        Dessutom äter hon vanligt godis med socker också.

        Nej absolut inte. Men när man går typ sex mil om dagen direkt efter en måltid – ja då har man det.

         Våra kroppar är gjorda för att röra på sig. MYCKET!

          Vad skönt att jag inte gör det alls

           Handen på hjärtat, hur mår du då?

           Mår inte särskilt bra men det är just därför jag inte gör det. Jag mår för dåligt för att orka.

      Är det ätstört att vilja gå upp i vikt också? Eller att behålla vikten man har?

       Gör dig inte dummare än vad du är

        Naaw, vilken burn ?

     Jag vill absolut inte gå upp i vikt och väljer därför sockerfritt framför saker med socker. Det betyder väl inte att man är ätstörd? Alla människor vill inte gå upp i vikt?

      Nu pratar vi om Sandra. Inte om dig. Om du följer henne så kanske du borde se lite farliga mönster.

      Och ja jag tycker folk är knäppa som är så hysteriska gällande sin vikt. Ni kan dö imorgon.

       Ja, jag kan dö i morgon men det är mycket mer troligt att jag kommer behöva min kropp i 50-60 år till. Och då är det viktigt att ta hand om den, vilket i högsta grad inkluderar att undvika fetma.

        Inte säkert. Tiden rinner ut

   Fast Sandra är väl ändå känd för sin godiskonsumtion?
   Lägger ständigt upp bilder på diverse olika godisar, mestadels med socker. Inte många dagar utan godis på hennes blogg.

   Älskar det!

   Så i det här fallet tror jag faktiskt enbart att det rör sig om att hon gillar just det här godiset. Plus att det är en bra förpackning att ha i väskan

    Men det är också lite skevt att lägga upp x antal godisbitar i ett specifikt mönster etc. Hon har ju aldrig en SKÅL godis. Tror att det triggar folk. Jag betedde mig lite så när jag var yngre. Om jag lägger fram 7 Gott & blandat-bitar så är det min godis-ranson. Ett bra sätt att hålla koll så att det inte blir för mycket. Visste att en cheeseburgare på donken var 300 kcal, en korv med bröd 250 kcal. Jag hade dunderkoll på allt. För en del människor har det såklart inte alls med negativitet att göra, jag tror Sandra är en sund person och det är väl uppfriskande att se jämfört med alla ohälsosamma människor i vårt avlånga land.

     Men det är väl inget konstigt att begränsa sig genom att hälla upp en portion i en skål istället för att moffa 6 hekto på en gång? Jag gör likadant med snacks. Häller upp en lagom portion, håller mig till den och slipper därmed magont och halsbränna på natten. Så lätt att bara fortsätta tugga om man har hela påsen bredvid sig i soffan men inte så kul för magen sedan.

     Ibland lägger hon upp en liten skål godis bara. Men när hon har ett antal godisar som hon arrangerat, gör hon väl främst för att det ser fint/gulligt ut. Vilket är hennes grej.

    Jo men att äta typ fem små godisar är ju lika många kalorier som en tugga banan.

     Och?

   Tror hon visar upp sitt sockerfria godis pga att det var ett pressbud, såklart! Hon köper inte sockerfritt godis annars, det har väl alla sett på ”godistallrikarna”?

  Enda nackdelen med sockerfritt godis är att man måste ha nära till en toalett om man äter pyttelite för mycket..
  Du skiter skarpt!

   Jag får horribla kramper i tillägg av sötningsmedlet. Ajjj.

   Hahaha, gjorde misstaget att äta en hel sån här påse en gång. Det gör jag inte om!

    Samma här ?

   Exakt. Sockerfritt godis är verkligen inte bra för kroppen! Ät riktigt godis eller ta en frukt istället.

    Att sötningsmedel skulle vara farligt för kroppen är sedan länge debunkat

      Klassas som ”eventuellt” cancerframkallande. Det finns ännu ingen vettig forskning som har visat att det är cancerframkallande. Inte ens nu.

    Tror kanske inte vanligt godis heller är så bra alternativ om man tänker på allt som finns i förutom sockret. Kanske isåfall ska vara ta en frukt eller en hembakad kaka istället?

   Det är gasbildande och har en laxerande effekt. Begriper inte hur folk klarar av att äta det där?

    En del tål det andra inte. Det är väl inte så svårt att förstå?

  Dollarstore har en sockerfri lakris som är så himla god!
  Kan åka förbi affären bara för att köpa en påse för att det är GOTT. Att det är sockerfritt är en ren bonus 🙂

  Tycker inte att sockerfritt godis är gott men tycker att pepsi-Max är den enda goda läsken som finns.

  Nelliedellie lakritsen.. Sötade med stevia. Sjukt goda och det är värt att de fastnar i tänderna och magen lever hey baberiba om jag äter mer än 10 st.

  Håller verkligen inte med ”N” finns väl få så ointressanta saker som att någon äter en viss sorts godis ? men hon har dock rätt i att kommentarsfältet hos SB kan bli rejält obehagligt, ve den som råkar skriva något som inte är tillräckligt underdånigt så kommer en liten armé av fangirls som ska skälla emot den som hädat.

   Men det är ju inte som att folk gör det med flit oftast, alltså går på ett helt gäng. Sandra godkänner ju alla kommentarer manuellt. Så när en person kommenterar, så ser ser den oftast inte att 12 andra personer redan sagt samma sak, för de är inte godkända än. Annars tror jag folk bara hade nöjt sig med att gilla kommentarer istället för att skriva mer eller mindre likadan.

    Sandras fangirls håller sig inte enbart till hennes blogg utan hittar till bloggbevakning så fort det finns ett inlägg om Sandra. De tom hittar OT om Sandra här. Det är en hel liten arme av militanta fän gurls som försvarar Sandra med näbbar och klor. Sandra har drillat sina följare väl det måste man ge henne men så är hon ju faktiskt utbildad i marknadskommunikation så hon vet hur hon ska elda upp gurlsen.

     LOL läser Sandras blogg dagligen sen några år, inklusive kommentarsfältet (aldrig kommenterat något själv) och delar verkligen inte denna bild. Men jag tycker inte heller Sandra eller hennes blogg har så himla stor betydelse här i världen utan kan ta det lite lugnt och läsa med distans. Dina starka ord säger mer om dig, vad du tycker om henne (uppenbart stör du dig) och hur du själv mår. Logga ut och låt inte Sandra och hennes läsare påverka dig så mycket

      Du läser hennes blogg dagligen skriver du. Då har du knappast distans.
      Din egen härskarteknik avslöjar dig. Helt klart träffade jag en öm tå. Du vet fortfarande inte ett dugg om mig men jag vet nu lite om dig. Tonaliteten i min kommentar var mycket avsiktlig, för att provocera. Och du nappade!

       Du verkar ju hänga där regelbundet också om du har sån stenkoll på henne och kommentarsfältet. Skulle det inte vara roligare för dig och ditt blodtryck att läsa något du gillar?

        Jag läser bloggar för kommentarernas skull inte för inläggen. Just Sandras följare är känsliga för all form av kritik/ifrågasättande av henne. Mycket mer än andra influensers följare. Det tycker jag är intressant och jag har funderat på varför det är så. Så jag läser något jag gillar. Vad gäller blodtrycket fick det gärna vara högre.

         Tycker du har helt fel där.

       Har absolut distans därför jag lolar åt hur provocerande hon och hennes följare är för folk trots att hon inte ens är provokativ? (detta inlägg handlar om att hon haft sockerfritt godis i väskan liksom). Läser hennes blogg dagligen som en del av min scroll-morgonrutin för att jag tycker det är trevligt (är väl därför man läser någons blogg?) sen går jag vidare med livet. Inte en större grej än så 🙂

     Så exakt är det ju med typ alla bloggar och insta. Värst är det väl hos Bianca?

  Jag äter sockerfritt (pga medicineras rätt ofta med kortison som påverkar mitt blodsocker) och har man vant sig att äta inget eller väldigt lite socker så blir godis med socker äckligt, det tippar över från sött och gott till för sött och bara sliskigt. Så jag föredrar definitivt det sockerfria.

   Jag hade ett långt uppehåll från socker (även kolhydrater) men jag känner inte alls det där. Godis är fortfarande gott ?

   Sötningsmedel smakar ju mycket sliskigare och äckligare än socker.

  Om det är en massa sötningsmedel så nej tack.

  Men alkoholfria är mycket goare än med alkohol 🙂 Finns ingen mening med alkohol.

   Kan du tipsa om ett gott alkoholfritt rött vin? Har letat och letat men tycker allt smakar besk saft bara. Vita och rosé går att hitta goda.

    Har aldrig druckit rött vin men pröva jordgubbssaftkoncentrat, en blåmanet & elvispen.

   Jo det finns visst mening med alkohol, nämligen att bli berusad. ? Ibland dricker jag ett glas rödvin för att det är gott, och ibland dricker jag många glas för att bli lite slirig. Läsk i all ära, men det är ju så himla härligt att träffas med tjejerna och dricka vin och prata om allt mellan himmel och jord.

    Och jag tycker att alkoholen gör att speciellt vin blir godare. Öl kan jag inte uttala mig om för det har jag inte provat alkoholfritt men visst gör alkohol mycket för smaken i ett mustigt rödvin.

    Tack för att du åtminstone inte hymlar. På samma sätt som att människor lockas av opiater eller benzo – för att få en stund för sig själv och slippa den rationellt tänkande människans måsten.

   Nej men gud, alkoholfritt vin ? Blä.
   Finns flera meningar med alkohol, alla tycker olika.

  Den första kommentatorn antyder väl att det är ätstört att välja sockerfritt godis fast man inte ”behöver”. I detta fall känns det rätt meningslöst eftersom just Sandra äter vanligt godis, ofta bloggar om det, gör listor om sitt godis osv. För övrigt beklagar jag att sockerfritt godis oftast gör en dålig i magen. Synd!

  Så sjukt att det betraktas som ätstört att välja att få i sig mindre socker?‍??‍??‍?
  De enda som faktiskt verkligen behöver få i sig socker ibland är just diabetiker med känning.

  Har inte Sandras blogg blivit tråkigare på senaste tiden?
  När bloggen fyllde 18 så uppmärksammade hon genom… 18 selfies.
  Senaste måndagsinlägget som brukar vara lite mer text, hugger hon av efter första stycket typ ”äh här är lite reklamlänkar istället”.
  Som att hon är trött på att blogga.

   Ge en influencer möjlighet till lite enklare inlägg sommartid. Tänk på att dom kanske inte haft semester på 18 år och det var väl influenserna som jobbade hårt under pandemin för att roa oss andra?

    Usch, tänkte mig inte för.
    Ska säga tio Ave Maria och klicka på samtliga adlinks för att sona mina synder.
    ?

    Ja, Sandra är ju aldrig på semester..den stackaren? Är det verkligen jobbigt att förinställa ett inlägg på en blogg? Oftast skrivs dem i god tid innan. En otrolig arbetsbörda.

   Hon har varit tråkig i flera år.

   Jag saknar hennes mer fylliga känslosamma texter. :/

   Blev tråkigt efter ungen. Som alla andra.

    Eftersom han är en stor del av hennes liv så skriver hon om honom i bloggen. Gillar man inte barn så gillar man väl inte en blogg som innehas av någon som är mamma. Byt blogg bara. Jag gillar Sandras.

  Tryckte i mig en sån påse i ett svep en gång, tänkte inte på att att sötningsmedlet har laxerande effekt… ??

   Gjorde jag med fast med Läkerol ?????

   Men alltså va, blir folk risiga i kistan av sånt här på riktigt? Jag trycker lätt två påsar wellibites utan att känna någonting alls av det.. är det något fel på min mage eftersom den tydligen inte reagerar som den ska? ?

  Mina tänder föredrar sockerfritt. Tweeks godis är jättegott o snällt mot magen. Wellobe däremot får min mage slå bakut..

  Din liknelse funkar inte. Att go all-in på McDonalds och köra pommes alla dar i veckan trots att det finns ett nyttigare liv, motsvaras av att go all-in när man väl bestämmer sig för att äta godis och ta det sliskigaste, sockrigaste, onyttigaste godiset trots att det finns mer häslosamma, sockerfria alternativ. Att bara gå på smak har inget med McDonalds att göra.

   Tänkte precis kommentera samma 😛
   Liknelsen blev inte alls rätt..

   Det blir väl mer rätt om man vänder på det. Man väljer morötter istället för pommes, för att man inte är sugen på pommes där och då?
   Någon skulle säkert tycka att man är ätstörd och tragisk när man väljer morötter där. Eftersom ”Man äter McDonaldsmat på McDonalds. Ska man äta nyttigt så äter man någon annanstans”

    Ja sant, att man väljer morötter pga. gillar smaken och inte bryr sig om vad som är ”rätt” McDonalds-mat.

  Sandra är ju lite som Bianca,lägger upp en massa mat och godisbilder men båda två är så sjukt smala att man fattar att något inte står rätt till. Inte konstigt om folk känner sig triggade av sånt här.

   Dålig jämförelse. Bianca har själv gått ut med att hon har ätstörningar i nutid. Sandra har beskrivit att hon hade ätstörningar för typ 20 år sedan men eftersom hon är smal så anklagas hon fortfarande för att vara ätstörd. Fruktansvärt orättvist.

   Fast Sandras potioner är relativt små för det mesta, så vad hon lägger ut för matbilder står ändå proportion till hennes storlek om man säger så. Går alldeles utmärkt att äta pasta, godis, vin och annat och ändå hålla sig rätt smal. Det handlar om hur mycket. Samt att Sandra promenerar mycket.

  Minns att det ofta fanns några sockerfria alternativ i lösvikten för godis i välsorterade butiker då jag var yngre och jag tyckte allihop var svingoda. Godis som godis så länge som det är gott

  Men herregud, vissa älskar att överanalysera allt Sandra gör… Hon äter vanligt godis dagligen men en liten påse sockerfritt i handväska – nä nu är hon en svältande benig anorektiker som måste bli canceled!! ?
  Så löjligt. Sockerfritt godis är idag i vissa fall lika gott som vanligt, så varför inte variera lite?

  Och jag sprang precis 7km och äter nu kvarg med banan och mango. Så gott, så triggande…

   Å sprungit 7 km ? Jag håller på att peppa mig själv för att komma igång med att springa. Längtar till jag klarar 2 km.

  Apropå McDonaldsexemplet så är jag en sådan person som hellre beställer morötter än pommes frites, gäller alla de tre stora kedjorna. Föredrar morötterna framför deras pommes, har däremot inget emot att äta pommes frites på andra ställen där jag tycker att de är godare.

   Samma!! Väljer alltid morötterna. Deras pommes tillför inget, kanske 1 gång av hundra man har tur att få nygjorda, krispiga som tillagats tillräckligt länge.

    Jag gillar mjuka pommes ? vem tycker morötterna är goda på donken, nää

     Tja jag? Eller jag tycker att morötterna är godare än de pommes frites som serveras på McDonalds. Om jag vill gå all in på en burgarmeny så vänder jag mig hellre till premiumkedjorna som jag tycker har både godare burgare och godare pommes. Tur att alla får tycka olika, eller hur? ?

   Har de fortfarande sådana där morötter som ser ut som att de slipats så att de är alldeles mjuka och runda? Tyckte alltid att de var så artificiellt obehagliga.

    Japp!

  Testade det där godiset när det var med i draknästet och det var faktiskt jättegott! Så ja det är inget konstigt.

  Äter man sockerfritt godis är man nog förstoppad, det är väldigt laxerande?

  Inget fel med att äta sockerfritt godis – diabetiker eller ej! Se upp med mängden bara, åt för några veckor sen godis som jag trodde var vanligt sockergodis, men det var det ju inte. Spenderade kvällen på porslinstronen.

  OT men vad är de med flunsor som måste lägga upp en story att ”jag jobbar därför det är så tyst här inne idaaaag❤️”

  Märklig kommentar, känns som hem bara ville provocera.

  Tänk förr när alla tuggummin innehöll socker, man bara malde och malde in socker i tänderna.

  Att välja bort livsmedel med socker som huvudingrediens är inget negativt.

  Att välja att äta ovan nämnda livsmedel är heller inget negativt

  Jag önskar dock att jag skulle palla ta tag i mig själv och skippa allt godis jag mölar i mej 7dgr i veckan…. Mest för att jag mår mycket bättre med lite begränsat intag

   Håller med!
   Själv är jag nere i glassträsket just nu. Äter glass varje dag. Inte mycket men ändå… Blir lätt en vana att ”lyxa till det” på sommaren för mig.

  En del sockerfritt godis är jättegott – men många har en besk eftersmak som inte är god.

  Däremot dricker jag bara Cola Zero. Vanlig CocaCola med socker i är alldeles för sliskig. Zero är fräschare i smaken.

  ???

  Socker är sliskigt! ? Broccoli ? med dip är fräscht!?

   Jaha nu blev jag sugen på broccoli. Såå gott. Får köpa imorgon.

  Jag vurmar för att göra egna godsaker med tex dadel eller honung som sötningsmedel en gång i månaden. Det blir hur gott som helst. Tänk på att så snart en kolsyrad dryck har en tillförd smak så börjar det bli extra dåligt för tänderna. Kolsyrat vatten är åtminstone ganska snällt. Att dra ner på all skit vi vanligtvis stoppar i oss gör att smaklökarna vaknar till liv och känner mer smak av naturliga råvaror. När jag tänker ”unna mig” så är det något som min kropp blir frisk och stark av, att äta massa socker, tillsatser och onaturliga saker är mer ett straff för kroppen. Man kan lära om belöningscentrat i hjärnan.

  Folk får väl äta vad dem vill.
  Men om man väljer socker fritt godis för att man tror att det är nyttigare, mer hälsosamt, att man blir smalare av det, eller liknande. Då har man bara blivit lurad av försäljarna.
  Om man däremot väljer det för att man gillar smaken, då är det helt okej.

  Vi har idag fått en sån skev syn på godis och annat.
  Godis är inte farligt, socker är inte farligt, fet i mat är inte farligt. Däremot kan ALLT bli skadligt för kroppen i fel mängd.

  En balanserad kost av MAT är en bra grund. Om sedan lördags godiset är socker eller socker fritt spelar ingen roll (om man inte har något medicinskt problem som gör att ens kost är väldigt strikt)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.