Ann Söderlunds nya AliExpress-företag

Jag och min vän, designern Sofie Breslin har tillsammans skapat

Hopsie Daisy. Här hittar du smycken från min egen design och med utvalda favoriter från vårt smyckessortiment. Tillsammans har vi skapat en värld där glitterormar, guldägg, baklavas och nitar lever i harmoni!

Så vänta inte: Join the club – Hopsie Daisystyle!

Ann Söderlund har startat smyckesföretaget Hopsie Daisy som enligt hemsidan ska sälja smycken som Ann designat själv och utvalda favoriter från sortimentet.
Jag skulle snarare kalla det för utvalda favoriter från Ali Express eftersom det är därifrån många av smyckena kommer ifrån, och precis som vanligt så har man inte orkat ta egna produktbilder, utan man plockar dem rakt av från den kinesiska portalen och lägger sedan på något av en orimlig prisökning.

Se själva…

Man blir liksom inte ens förvånad längre…

Tack för tips!

126 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Sjukt

   Är sånt här tillåtet? Skriva utvalda favoriter men då det att verka som om det är egen design. Med helt absurd och oskälig skillnad i prissättning!

    Sitter Söderlund på en säck med guldpengar så hon inte behöver bry sig eller tror hon att det här kommer att på allvar bidra till hushållsekonomin? Varför slår de inte till och på allvar designar/hittat på ngt själva? Det är hur lätt som helst att hitta producent istället för att ”designa” något som finns en googlesökning bort.

  Men vad slött ?

  Så dåligt gjort! Och vad är det för något namn som de har valt till företaget?

   Namnet anspelar på ”oopsie daisy”, som man hurtigt brukar säga till ett barn som ramlat. Och det kan man ju tycka är lite passande nu när de blivit påkomna med billiga kopior…. Upp o hoppa och gör ett nytt försök!!?

    Copsy Pastie hade passat bättre..

     ???

     Fyndigt!

    Smart tänkt. 😛

    Ta bilderna rakt av tom. Riktigt pinsamt

    Woopsie daisy är det väl till och med? Det där ser dessutom bara ut som de hört/fattar uttrycker fel.

     Nej det är faktiskt oopsie, whoopsie är svengelska…:-)

    Ingen skam i kroppen, allt för att tjäna pengar. Trots att alla vid det här laget borde veta att man inte ska handla från kinesiska skitföretag som Aliexpress och Wish. Skäms å hennes vägnar.

  Fy fan vad pinsamt.

  Jag trodde Hopsie Daisy var ett bryggeri? Iaf ett här i stan.

   Haha så bra namn! Måste kolla om den ölen finns här där jag bor!

   I Gävle va? ?

   Ojoj, begår de här tjejorna varumärkesintrång då? Mvh kan ingenting om sånt ?

  Jag kan inget om sånt här men en fundering: kan det inte vara tvärtom också? Att Aliexpress tagit design och bilder från en producent? Har fått för mig att det är en del av deras affärsidé att sälja produkter av andras design.

   Ja men det brukar väl vara större och etablerade varumärken?

    Inte alltid! Jag har ett stort virkintresse och har ett konto för det på instagram, ser nån gång i veckan att nån jag följer fått sina bilder upplagda på aliexpress och shein? Men dom här bilderna känns väldigt typiskt aliexpress

     Just Shein är väl ökända för det?
     Nu är jag lite innördad på kläddesign och är kanske i den filterbubblan.
     Av ren nyfikenhet, ni som vet att ni inte är i den bubblan känner ni till hur vanligt det är att Shein snor från små kreatörer?

      Ohja! Shein ÄLSKAR att sno designs från små kreatörer, dessutom går det helt galet snabbt. Följer som sagt många virkare (och stickare) och ibland har det bara tagit några timmar för Shein att göra en dålig kopia. Helt sjukt!

   Hundringen tex verkar ju dock finnas i flera ”färger” hos Ali men bara silverförgylld mässing (är en liten mässing ring verkligen värt 500 spänn?)

    hos Anne*

    Om den var i äkta silver rakt igenom, så kanske 500:-.
    Det här måste ju vara ett skämt?

   Så kan det ju vara förstås, det är nog lättare att komma undan om man som stort företag stjäl från en mycket mindre kreatör.

   Tittar man på armbandet på Ali express och omdömen så skrev någon ett i januari. Så det kan inte vara möjligt att någon kopierade deras mycken om de la upp alla smycken på hemsidan innan januari tänker jag. Deras första smycken släpptes precis. Detta är 100 procent drop shipping hehe

   Så Ann Söderlund skulle alltså ha skapat en smyckes-kollektion som nån jättegrossist i ex Kina handlat upp. Där fotar man produkterna för marknadsföring o sen är Ali E bara återförsäljare o helt enkelt plockar bilderna rakt av. Dessutom gör designern själv samma sak i tredje led? Är det så du menar?
   Nä Annsan Söderlund är relativt nysingel så pengarna måste in helt enkelt, alla försök är bra utom dom dåliga?

   Man ser ju att det inte är egentagna produktbilder. Det är olika manér, bakgrunder, några örhängen sitter på ett (okänt) öra osv. De har inte ens kunnat kosta på sig att visa produkterna på typ Ann (eller någon annan). Så otroligt pinsamt.

    Går också att bildgoogla ormörhängena så hamnar man på etsy etc.

  Blev dock förvånad att Anne Söderlund gör så? Vet inte mycket om henne generellt men hon har känts mer seriös än så. Helt vansinnigt att ta 5-700 spänn för något som kostar en tjuga ?‍?

   Jag har aldrig gillat henne. Det här var ju jätteroligt.

   Efter den fruktansvärt dåliga mordpodden hon hade ihop med Anitha Cleménce tror jag henne om vad som helst. Faktafelen radades på varandra o hänsynen till anhöriga obefintlig.

  Fräckt kanske, men jag känner bara att Ann är lite för gammal för sånt här. Finns det inget vettigare hon kan lägga sin tid på (och tjäna pengar på)?

   Vad fräckt. Får man göra så här. Är ju stor skillnad i priset. Fina smycken men tycker inte detta är ok.

    Ja, varför skulle man inte få göra det?

     Är det verkligen tillåtet köpa in krimskrams och låtsas att man tillverkat det själv? Tänker att det måste ju vara skillnad i materialet de påstår de använder sig av osv.
     Kan väl inte vara tillåtet att man låtsas skapa nåt som man köpt in?

      Anmäl till konsumentombudsmannen om du orkar. Vilseledande reklam?

  Lite shady att kalla guldpläterade 20 kronors-mässingsarmband för ”guldarmband”.

   Och ringen för ”designring” ?

   …och de är ju inte ens guldpläterade. I Ali express-beskrivningen står det ”gold colored” vilket ju är något helt annat än guldpläterat eller förgyllt. Gold color är ju guldfärgat helt enkelt. Inget guld har kommit i närheten av det där smycket, helt klart. Det där är ju falsk marknadsföring, inte tillåtet. Osmakligt.

   Skötselråd:

   Ta gärna av dina smycken vid dusch, bad och annan kontakt vid vatten för att undvika missfärgning. Undvik parfym, makeup, fukt och hudkrämer där ditt smycke är placerat. Förvara med fördel ditt smycke i asken du får med vid köpet när du inte använder det. Förgyllningen nöts successivt bort, hur fort beror på hur mycket du använder det och hur du sköter det. Även din hudtyp kan påverka detta.

   Säger en hel del om pris jämfört med ”kvalitet”. Definitivt billiga smycken som nu plötsligt blivit lyx…

    Är denna text tagen från ANI… hahaha

  Så otroligt pinsamt men inte förvånande. Cashen måste in.
  Det som är mer obegripligt för mig är VILKA köper SKITEN?
  Annes väninnor?
  Hon är väl passé?
  Det var väl Anne som gjorde reklam för Fonus eller liknande? Hur lågt kan man sjunka?
  VÄLDIGT LÅGT TYDLIGEN!

   Kan inte bästisen Anitha hålla en hållbarhetslektion för Anne nu när hon blivit så miljömedveten och slutat slentrianshoppa för tiotusentals kronor i månaden, duktiga hon ?

    Oj ursäkta, Ann menar jag

  Camilla, jag tänkte på bilden du la upp till Öppet spår igår, samlar du på dig vätska? Så där svullen kan jag också bli om armarna och har fått vätskedrivande för det.

   Öh shysst!

    Nu håller inte jag med om att Camilla såg svullen ut på bilden men tycker man att det är oschysst skrivet så kan man ju alltid fundera på hur det skrivs om andra här inne sen.

     Vad får dig att tro att man inte gjort det?

      Jag kommer inte tjafsa om detta. Var och en kan fundera själv på det.

      ☀️

   Vad är det för vätskedrivande! Är genuint intresserad av att veta då jag har mycket vätska i kroppen.

    Jag med.

    Jag har Furix 40 mg. Efter 30 min börjar man kissa oerhörda mängder och svullnaden i armar och fötter försvinner. Var skrivet i all välmening, man ser hur aprikosa armbandet skär in.

    Jag har en kollega som ibland var så svullen om armar och fingrar så hon inte fick av sig ringarna. Frågade samma sak, hon hade inte tänkt på det men gick till läkare och det visade sig att hon hade hjärtsvikt. Så hon var jättetacksam att jag uppmärksammat det.

     Furix är receptbelagd medicin ska tilläggas.

    Det skriver bara läkare ut ! Furex och impugan är receptbelagda .Svullnar du så mycket så skulle jag boka en tid ? Hjärtsvikt tex får en av svullna i ben och anklar . Min son har ett allvarligt hjärt / lungsjukdom och äter furex och impugan . Det ska noga utredas av läkare först och vätskedrivande har som många andra mediciner biverkningar som kan vara jobbiga .

   Känns det bättre nu när du fått ur dig det?

    Det tror jag att det gör, kommentaren är inte elak på något sätt utan tvärt om. Om du tittar på armen där armbandet skär in så ser det vätskefyllt ut, det kan spänna, kännas tungt och vara ganska obehagligt och man kan få medicin utskrivet. Vissa mediciner gör ju exempelvis så att man samplar på sig extra vätska.

     Poängen var att man kanske inte vet om att sådan medicin finns. I mitt fall var det apotekspersonalen som talade om det när jag hämtade ut en medicin och hon såg att jag var svullen. Läkaren i fråga tog inte upp det.

      En bra tumregel är att frågar inte folk så vill de inte ha råd eller kommentarer om hur de ser ut. Har själv en sjukdom och när jag är i skov så syns det att jag är sjuk och det är jobbigt, jag vet hur jag ser ut och vill inte ha kommentarer om det, jag vill inte prata om min hälsa med främlingar/bekanta och att man får så mycket oombedda råd och tips om allt från mat till medicin.

       Finns ju också fall där någons sjukdom har upptäckts för att en följare reagerat på något i en bild eller film

        Stor skillnad på att skriva en kommentar om man ser t ex ett födelsemärke som på riktigt ser misstänkt ut och säga ”jag skulle kolla upp det där” jämfört med att kalla någon svullen, fråga om deras hälsostatus och fortsätta med att ge råd ingen frågat om det.

         Visst

      Om du samlar på dig vätska så går du ju till en läkare som då skriver recept på medicin om det behövs.

      Fast läkaren har ju skrivit ut åt dig vätskedrivande för impugan och furex är receptbelagda . Har en svårt hjärt/ lungsjuk son som äter båda sorterna

     Jag tror många reagerar negativt på en sådan kommentar då det är jättevanligt att folk gömmer en elak gliring bakom att de bara ”i all välmening” vill tipsa om något. Man behöver inte anta att ens omgivning är mindre kunnig än en själv vad gäller hälsotillstånd. Camilla har nämnt besök hos sjukvården emellanåt så om det är så att hon har en sjukdom koppla till svullna kroppsdelar så har nog hon och läkaren koll på det.

      Man måste inte heller utgå från att alla menar illa med allt de säger.

   VA?

  @camcam kan du inte kontakta henne och be henne bemöta?

  Herregud va pinsamt

   Kommer ihåg när ” Jonas” Mr Gay på tik tok lanserade sin läppglans och fruktansvärt fula löshår och väskor med ” fluff ” på ! Många reagerade att läppglansen fanns att köpa i flerpack på någon billig Kina sida . Jonas hade alltså köpt upp billigt skit fått sitt namn på och även döpt läppglansen till något elegant, klistrat på detta på glansen och sålde dem typ 5 ggr dyrare per styck än ett 5 pack kostade . Så kan ju funka att de köper upp stora partier av billigt Kina krafs , anlitar någon som trycker deras namn på prylarna och även emballage, kartonger . Verkar vara fullt lagligt men mot kunden är det bedrövligt och i mina ögon inte ok . Men känns märkligt att det får kallas ” egen design och även dessa hutlösa priset …. kvaliten måste ju vara rent skit . Man skulle köpa en ring. returnera den och byta ut den mot en Ali express ring och se om ens de själva upptäckte att den var utbytt?

  Det står så här på deras hemsida:

  3.Frakt
  Vi kan inte garantera att vi kommer att få varan som du returnerar.

  Hur märklig textrad att skriva?
  Skämskudde. Hemsidan verkar oxå vara gjord av amatörer. ???

   Så är det med drop shipping ? Hutlösa priser och inga garantier när det gäller frakt och returer ?

   Alla texter känns suspekt dåliga. Hemsidan är skrämmande ful med bilder och logga som ser ut att vara gjorda i Powerpoint. Hutlösa priser på fula slutprodukter. Namnet känns ogenomtänkt – som någon annan skrev; hur kan man missa att leka med ordet hoops i det här fallet? Pinsamt.

  Kul att de ska sälja kakor också (baklavas)

   Bra affärsplan ?

   Till och med balaklavor känns lite märkligt. Det är ju ingen smycke?

    Inget*
    tack autocorrect!

  För en person som jobbar med äkta smycken så är det så fruktansvärt tröttsamt. Guldpläterat är inte guld, och det är olagligt att marknadsföra metaller med lägre guldhalt än 37.5% (9K) som guld. Med detta sagt… vill man lära sig mer om äkta smycken och ädelstenar finns jag på @smyckeskompisarna på Instagram. Vill man köpa äkta vintagesmycken finns @skatansskatter / det va mina 5 cent

  Jag arbetar som skribent och skriver ofta produktbeskrivningar, texter till hemsidor osv. Det finns många snygga formuleringar man kan välja för att undvika att kalla något för ”min design”, när det inte är just min design.

  Ska vi lista felen?
  – inte egen design
  – guldfärgade, inget annat
  – ohemula priser
  – frångår returrätten

  Succé, verkligen.

   -Texterna känns professionella och typ AI-genererade.

   ”Design
   Tillsammans skapar vi!”
   Som en slogan för en pysselverkstad för småbarn. Och heter företaget Hopsie Daisy eller Hopsie Daisystyle?

    ”Smycken – som symbol för kärlek och ett bevis för ihophörandet.

    Ett bevis för kamp, längtan, minnen, status, mode, kärlek, familj, vänskap, fest, skratt, egenkärlek, politik, drömmar, tro, hopp och identitet!”

    Va?

   Och vissa smycken har en leveranstid på 20 dagar..dvs att hon köper direkt från aliexpress..

  Stör mig på att det är Hopsie och inte Hoopsie haha. Missed opportunity

   Haha jag också!

   Heter det inte Whoopsie?

    Nä oopsie tror jag. Men jag menade hoopsie som i hoop, alltså örhänget.

  Jag skäms å hennes vägnar ?

  Har du kontaktat Ann för en kommentar? Vore intressant att se vad hon har att säga.

   Det vore något. Om bilderna är deras borde de ha övriga bilder och behind the scenes från photoshooten.
   (Ursäkta för svengelska, urtrött idag)

  Gillar Ann Söderlund! Tycker det är synd att hon vecklar in sig något sådant som vidare sälja sälja smycken till ocker-priser. Kan inte hennes exsambo dra in cash till försörjning för deras barn.

   Eh? Ingen annan än Ann kan ställas till svars för det egna ansvaret här.

  ”KVINNANS CYKEL – Silverörhängen

  950,00 kr
  Den här kvinnocykeln som tar oss vinglande genom livet. Hormoner, situationer…

  Vilken tur ändå någonstans att hälften av världens befolkning cyklar tandem.”

  Ursäkta? Vad är detta för beskrivning?!
  Ja, vilken tur att hälften av världens befolkning cyklar tandem?!?

   Haha…texten och utformningen på hemsidan är ett skämt.
   Och ja, vi vet att du är kompis med Sanna Lundell men måste hon vara med på bild som inte säger nånting.

   Håller med. Dessutom finns ju redan dessa smycken till försäljning på andra ställen. Örhänget ”hjärta” säljs t.ex. för 499 kr, såldes nyligen på Tradera för 31 kr…

   Var tvungen att gå och in och kolla på cykelgrejen ? Ett nytt ord för mig – situationerare ?

   Och hur tandem då kommer in i det hela, är det att man då ska vara två, dvs ett par? Eller är det två örhängen som är tandem? Mycket oklart ?

  Nej man blir inte förvånad längre. Eller jo, ny börjar jag faktiskt bli förvånad om folk fortfarande köper den här typen av produkt. Det är ju ändå väldigt enkelt att kolla upp innan man klickar köp. Kan förstå om någon spontanköper ett smycke för någon hundralapp om de gillar det, men här snackar vi ju flera hundra, från ett oetablerat ”märke”, folk måste väl ändå ha lärt sig? Alltså, ok att betala en liten summa extra för att få varan snabbt och kanske i en fin liten burk om man är sån. Men trodde faktiskt att den här typen av business började dö ut nu. Kanske snart.

  Det var det sjukaste.
  Förstår inte hur alla dessa smycken som inte är i t.ex. kirurgiskt stål, titan, guld eller plast (framförallt örhängen) kan säljas.
  Många smycken som man hittar på Glitter, H&M, Gina, och sådana här sidor som den du skriver om går ju bara att använda nån gång innan de blir förstörda, man blir grön eller får allergisk reaktion.

  HAAAA HA HA HAHAHA

  Ann Söderlunds fall down:
  * får out of nowhere rollen som Margaux stöttande vän i dokumentären Kan vi förlåta Margaux. Hur etablerad den vänskapen var sen innan är ännu oklart.
  * Begravning i samarbete meeeed Idis eller vad dem nu hette? Man vill säga Fonus men det var inte Fonus. Krishantering delux.
  * Börjar sälja skitfula smycken från Ali Express och skammar sönder med sin prissättning och extremt oklara utformande. Lika bra att konka företaget idag för det här kommer aldrig lyfta.

  Vad är Ann Söderlund egentligen ens känd för? Är hon inte bara en kändis-hang-around som är tillräckligt gammal för att ha varit aktiv på den tiden då konkurrensen om vem som kunde få synas i TV inte var lika hård som idag? Hur försörjer hon sig? Är det alla dessa poddar som hon har med andra mer kända vänner? Tycker hon känns som en så oklar profil.

   Hon var väl chefredaktör på Veckorevyn eller Frida i slutet av 90-talet?

    Håller med dig i övrigt. Tror hennes kändisskap kommer därifrån

  Jag tycker Ann känns lite sneaky. Verkar ganska helylle samtidigt som det väl var hon som la upp en bild på Isabella Ls baby när hon själv var toknoga med att inte publicera deras ansikten? Var väl också i Anns podd som de glatt outade Tuva Novotny och Alexander Skarsgårds eventuella relation? Min känsla är att hon gärna delar andras privata info fast hon vet om att informationen är just privat.

   Hon och Anitha är ju de mest osköna av människor.

  Oh hjälp. Gick in på hemsidan och översköljdes av en oförklarbar känsla. Har så många gånger försökt beskriva känslan för andra, men ingen känner igen sig. Det är som skuld, ledsamhet, skam och humor allt-i-ett. Det kryper i min kropp på något vis, en känsla av hopplöshet och uncanney valley tror jag. Känner det bl.a. när ”kändisar” köper följare och inte är relevanta, men låtsas vara det. När det blir sådär oerhört genomskinligt, med få likes och bottar som kommenterar orelevanta emojis. Sociala medier blir som ett separat liv, och de liknar mer uppstoppade djur jämfört med andra. Som att de inte finns på riktigt, men har fasaden av att göra det. Förstår någon?

  I detta fallet; den hutlöst fula och ofärdiga designen av hemsidan, med texter som inte betyder någonting och som är felskrivna. Designs som inte har något genomgående tema öht med denna falska marknadsföring bakom. Slarvigt, pinsamt och så mycket mer. Jag får nästan rysningar.

  Hi
  I’m Baby Oopsie Daisy. Would you like to be my new special friend? I can walk, I can talk and I can even shit my pants.

  Hur kan denna designer (SB) vilja bli förknippad med krams från AliExpress och hur tänker denna Anne?
  Gör man bildsökningar på Google så ser man att flera produkter säljs på andra ställen bl.a. Amazon, Shein etc. men även företag som verkar vara svenska.
  Sen kan man undra om dessa smycken är gjorda för att användas eller om de ska ligga kvar i asken (läs skötselråden).
  Hur fungerar det med brott mot e-handelslagen? Hittar varken organisationsnummer eller adress till företaget…
  Tragiskt nog finns det människor som kommer köpa kramset, en del går tyvärr på allt bara för att det är en offentlig person som säljer…

   Jag tror att detta är bolaget: Miss Oxford AB

    Stämmer bra det!

  Det var det fräckaste ?

  Är det lagligt å säga från sin egen design när hon helt klart rakt av tagit från Ali express?? Många företag tar ju från andra leverantörer men då måste man väl ca ärlig om det till någon grad och om det är så billigt på ali express justera priserna lite därefter..

  Otroligt pinsamt att dom inte ens tagit egna bilder, hpppas dom skäms nu Har mejlat o frågat va dom anser om detta självV

  Herreguuuuuud!!!

  De säljs även på Tradera. Ibland är utropspriset en krona. Sett samma bilder många gånger under längre tid.

  Snälla, du måste be Ann kommentera!

  Det verkar som Ann Söderlunds egna bolag inte går så bra. Konkurs inledd i juni. Miss Oxfords bolag verkar inte vara någon succé heller enligt företagssiffrorna. Undrar vad de lever av? Vanliga löner?

  Det här är väl dock inte nytt, har funnits i ett år.

  Att Ann inte skäms!? Lurendrejeri är vad det är.
  Egen design?…. Det där är billigt gjort krimskrams som hon vill sälja dyrt?….(varför blir jag fortfarande förvånad av hur många av dessa ”kändisar” håller på? Jag borde ju vara van nu, att de säljer sin moral och etik!) Nä fy fasen vilken billig böna hon är …Ann.

  Gillade henne men klarade bara inte av att fortsätta lyssna på hennes podd efter att hon gjorde ett samarbete med ett begravningsföretag i samband med att en närstående gick bort.
  Hon verkar gränslös när det kommer till att tjäna pengar.
  Är ett rån nästa plan? ?

  Hon borde korrekturläsa, det heter väl balaklava.

  Beror väl på om hon syftar på bakverket eller huvudbonader? Såg bara det omnämnas i texten på startsidan men förstår inte hur vare sig balaklava eller baklava skulle hänga ihop med ”glitterormar och nitar”

  Jag köpte det där armbandet med pilen på aliexpress för 5-6 år sen, kostade ca 50kr. Riktigt vasst är det, lätt att råka skada nån. Men jag gillar det ändå!

  Tror dom inte att folk kommer genomskåda detta?
  Är dom verkligen så korkade?
  Uppenbarligen??‍♀️

  Men herregud! Har de ingen som helst skam i kroppen? bildgooglade ett ormörhänge, det tar tre sekunder at se att det kommer från Aliexpress….https://www.aliexpress.com/i/1005004700658085.html
  Vilka gamar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.