Gör Lovisa Barkman en ”Jon Olsson”?

Lovisa Barkman och hennes pokerspelande fästman har tydligen skaffat sig ett boende i Monaco. Ska vi gissar på att det är av samma anledning som för alla andra svenska kändisar/idrottsmän – som Jon Olsson exempelvis?
Lite vanlig hederlig ”skatteplanering” för att slippa håva iväg en stor del av alla intjänade pengar till den svenska staten?
Det brukar vara anledingen till att den här typen av människor skriver sig just i Monaco, men jag håller frågan öppen. Kanske gillar de bara utsikten i Monaco?

Tack för tips!

81 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Tror absolut det delvis är pga skatteskäl eftersom hennes kille redan har bolag registrerade på Cypern

   🤢

   Kan ändå förstå att man inte är nöjd med de svenska skatterna som höginkomsttagare. I dessa fall handlar det ju förstås om stora summor som personerna i fråga inte är beroende av, men för vanliga arbetare/arbetarfamiljer är taket för när löneökningar plötsligt blir värda extremt mycket mindre väldigt låg. Vi är av olika anledningar två som lever på en inkomst på ca 7-800000 per år och känner personligen att det rent skattemässigt inte borde spela någon roll om vi var en eller två som står för hushållets inkomst.

    Obs att jag inte förespråkar skattefusk så vänligen läs inte in något annat i min kommentar än vad jag bokstavligen skrivit, haha.

  Dessutom är både Lovisa och Henric folkbokförda i Stockholm, Sverige. Men bor uppenbart i Paris/Monaco? För att ens få bosätta sig i Monaco måste du uppvisa x antal miljoner på kontot.

  Jag tipsar Skatteverket på en gång.

   Om de inte skattar i Sverige ska de inte heller ta del av svenska systemet.

    Tyvärr vill skattesmitarna göra just detta.

   Men om de är folkbokförda i Sverige så är det ju här de blir skatteskyldiga. Om inte annat är det nog snarare möjligt att de blir dubbelt beskattade. jag hälsar också att vi har avtal mellan EU-länder så landet du är skriven i står för sjukvårdskostnaderna. Du har dessutom som EU medborgare rätt till vård i samtliga EU länder.

   Du måste skrivas ut från Sverige för att inte fortsätta vara skattskyldig här. Det innebär ex att du inte får äga något permanentboende i Sverige eller spendera mer än X nätter här på år. En person som är skattskyldig i Sverige men inte bor och utnyttjar svensk välfärd är toppen.

   efter 6 mån kan skatteverket skriva ut dom fr Sverige.

  Är det inte typ på gränsen till förtal att spekulera/anta en sån sak. Tänker bara med tanke på att det inte brukar vara okej att skriva den typen av kommentarer

   Hur är det förtal att spekulera kring om någon skatteplanerar? Det är varken olagligt eller grund för förtal.

    Förtal innebär att man lämnar en uppgift som pekar ut någon som brottslig eller klandervärd i sitt leverne eller i syfte att utsätta personen för andras missaktning.

    Att påstå att någon smiter från att betala skatter i Sverige är sannerligen inte att påstå att någon gör något positivt, utan kan mycket väl vara att peka ut någon som klandervärd.

    Jag har inte gjort någon närmare analys, kanske finns det praxis på detta, men jag hade inte varit så säker som du är på att det inte riskerar att utgöra förtal.

     Jag har inte påstått att någon skattesmiter, utan skatteplanerar. Det är ett etablerat uttryck och ingenting olagligt, så du ska kanske kika på din egen inställning till det eftersom du reagerar som du gör?

  Vad hände med kommentarsfältet i förra inlägget där en massa kommentarer bara försvann? Bland annat om just Lovisa Barkman?

   Hon brukar ta bort kommentarer som handlar om det som hon planerat lägga upp inlägg om

   Jag har inte raderat några kommentarer om Lovisa från det förra inlägget. 😊

    Jo det har du. Dom är borta. Varför tar du bort kommentarer som handlar om Lovisa?

     Flera andra kommentarer har också försvunnit.

     Jag har precis dubbelkollat både papperskorg och skärpkorg och kan inte hitta några raderade kommentarer om Lovisa.

      Samma sak i det här kommentarsfältet. Flera kommentarer är borta.

       Ja, mina hänvisningar till skatteverkets hemsida borta?

        Men då är det kanske något tekniskt fel? Har också märkt att kommentarer försvann i förra inlägget, och det var helt normala kommentarer så tror inte Camilla skulle radera dom medvetet så det finns noll poäng med det och hon vill ju ha så mycket kommentarer som möjligt.

      Står att det är 36 kommentarer här men syns bara 30, nåt fel?

       Ja, det måste vara en bugg. Dina kommentarer ligger i kronologisk ordning i kommentarsfeeden här inne i WordPress men de syns inte på inlägget. Kan vara cachen som släpar men jag ska skicka ett mail till Life of Svea och se om det strular för alla. Kommentarerna SKA synas för jag har ser ingen anledning att ta bort dem. ☹️

       Bloggen buggar ju till höger och vänster senaste tiden. Kan det ha med det att göra?

        Bloggen kommer flytta till en annan databas inom kort (jag tror det var databas) eftersom bloggen är lite för stor och tung för den nuvarande.

         Kan tänka mig att de inte insåg hur aktivt kommentarsfält som du har när de gjorde den första beställningen av databaservern 🙂 be dem ta i rejält denna gång.
         Och se om de har ngn övervakning som stjäl kraft just nu eller om en patchning under helgen gått fel.

         Hoppas det blir bättre då 🙏😊

         Då kanske de kan fixa så det inte tar 7 år att öppna en bild på den här bloggen

  Monaco?
  Hjälp vad Boring!
  Hade hellre valt nåt soft skatteparadis typ Fiji eller Costa rica.
  Fast man tycker olika och har väl olika behov av att skatteplanera också 😆

   In the Monaco till och med!

   Sånt där blir jag alltid så nyfiken på, ibland är det ju inte alls som man tror men det visar väl sig så småningom.

   Har besökt över 50 länder och hade mer än gärna bott i Monaco om jag kunde välja fritt! Trivdes så otrolig bra där så förstår att man flyttar dit om man har möjlighet, de låga skatterna är ju en bonus

  Vad hände med Lovia B egentligen, hon fick från rätt mysig bloggare till att nu bara spendera pengar på lyxvaror och köpa dyrt hela tiden. Hon är en influencer och tjänar absolut pengar, men hon är väl långt ifrån Kenza och de tjejer man tänker har råd med lägenhet i Monaco och mycket shopping hos Hermés & Chanel?

   Camillas inlägg förklarar ju saken! Pokerspelande pojkvän (du behöver ej skatta då), bor i Monaco, bolag i Cypern etc..=de har jättejätte mycket pengar då de får behålla allt!

    Ja men då är det pojkvännen som bidrar till hennes livsstil, inte hon själv som har råd med detta

     Gemensam ekonomi?

    Nu blev jag nyfiken, varför behöver man ej skatta pokervinster?

     ” Från och med den 1 januari 2019 gäller en ny spellag, som ersätter lotterilagen. Vinst i lotteri, kombinationsspel och vid vadslagning är skattefri om spelet tillhandahålls i Sverige av någon som har en svensk spellicens.”

     https://www.skatteverket.se/privat/etjansterochblanketter/svarpavanligafragor/ehandel/privatehandelspel/jagharvunnitpengarnarjagharspelatpokerpainternetbehoverjagbetalaskattpadetsomjagharvunnit.5.dfe345a107ebcc9baf80007930.html#:~:text=poker%20på%20internet.-,Behöver%20jag%20betala%20skatt%20på%20det%20som%20jag%20har%20vunnit,som%20har%20en%20svensk%20spellicens.

     Det här hade inte jag en aning om. Men detta gäller alltså svensk spellicens, vet inte om det är likadant världen över

      Tack!

  Hon kommer nog hem när/ om dom behöver sjukvård👍🏻

   Ja vidrigt värre!! 🤢

   Precis som Björn Borg, Ingemar Stenmark, Pernilla Wiberg gjorde på sin tid? Inget nytt ”fenomen” med The Monaco precis😄 För övrigt är svensk sjukvård idag kass och som EU medborgare har du rätt att söka vård i vilket annat EU land du vill. Inte många vet detta! Operera höfter är ett vanligt ingrepp svenskar söker sig till övriga EU länder för att göra, mycket kortare köer samt betydligt smidigare och mindre invasiva ingrepp då Sverige inte ännu förnyat förfarandet vid byte av höften, t.ex.

    Glöm inte Anja Pärson! Hon beklagade sig högljutt över hur mycket skatt hon fick betala i Sverige och flydde till Monaco, men sedan när det var lägligt att föda barn med frugan så passade ju hbtq-vänliga och gratis-sjukvårds-Sverige så mycket bättre…!

     Hon bor ju i Sverige.

    Har haft mycket med sjukhus att göra sista året pga bröstcancer och den har varit grym! Så tröttsamt med allt skit sjukvården får. Kom igen då du varit på sjukhuset flera ggr i veckan i ett årstid då kan du ha en åsikt i saken!

     Jag har, tyvärr, haft många och långa vändor inom vården/på sjukhus. När övriga Europa är på tå gällande ny kirurgiteknik bl.a så hänger Sverige lite efter. Onödigt invasiva ingrepp medför längre sjukskrivningar, längre rehab, onödigt mycket smärta och i slutändan längre köer.

    Monaco tillhör inte eu 🙂

     Du säger inte upp ditt svenska medborgarskap i första taget, givetvis! Majoriteten flyttar ju ”hem” igen så småningom. Hade jag själv haft möjligheten att tjäna väldigt mycket pengar under en kort period av mitt liv så hade jag också passat på att spara undan så mycket som möjligt. Den som säger någonting annat ljuger.

  In the Monaco …

   In the Monaco itself

  Hon och hennes beteende liknar så mycket beteenden från tjejer i min lilla hemstad. Där var det många tjejers dröm att bli tillsammans med någon av hockeykillarna man visste skulle till NHL , för att leva ett lyxliv utan ansträngning.

  SkattePLANERING okej abosolut. Men nu är de skrivna i sverige tar del av allt här men bidrar inte själva? skatteplanerare brukar SKRIVA UT SIG från Sverige, skillnad.

   Lovisa betalar väl skatt i Sverige?

    Oavsett ska hon inte vara skriven i SVERIGE när hennes hem inte är i Sverige?

     Så varför får man inte ha fler hem?

      Okej fattar, du vet inte hur det funkar. Nej, om du spenderar mer tid UTANFÖR Sverige ska du inte vara skriven i Sverige. Orkar inte skriva långt förklara men bjuder på länk: https://www.skatteverket.se/privat/etjansterochblanketter/svarpavanligafragor/flyttfolkbokforing/faqfolkbokforing/jagborbadeisverigeochutomlandsskajagvarafolkbokfordisverige.5.64a656d113f4c759701122f.html

      ”Om du har enkel bosättning i Sverige, dvs. om du tillbringar mindre än 52 dagar per år i utlandet (mindre än en sjundedel av tiden) ska du även i fortsättningen vara folkbokförd i Sverige. Om förhållandet är det omvända, dvs. att du har enkel bosättning i utlandet, ska du anmäla flyttning till utlandet.”

  Jag har inte koll på just professionell poker, så hoppas att någon annan kan informera mig 🙂

  Men gällande online casino så är alla vinster skattefria, så länge man spelar på ett casino som har spellicens utfärdat i ett land inom EU/EES. Man behöver alltså inte skatta på vinster om man spelar på casinon med svensk licens eller exempelvis MGA-licens. För andra casinon gäller en vinstskatt på 30%. Någon annan som har koll på vad som gäller när man har poker som yrke liksom?

   Spelandet och vinsterna är skattefria. Det ser ut som om man nolltaxerar. De flesta yrkespelande brukar sen investera sina pengar, detta är såklart inte skattefritt. Så om man tror att de skatteplanerar är det antingen Lovisas pengar eller hans investeringar.

   Spontant tänker jag att SKV borde anse att professionellt pokerspelande bör ses som en typ av näringsverksamhet eller tjänst, dvs. att inkomsterna ska beskattas som inkomst av näringsverksamhet eller inkomst av tjänst. Detta särskilt när personen i fråga inte har någon annan form av sysselsättning ex. studier, anställning eller eget bolag.

   Men! jag kan ha fel, har ej heller bemödat mig med att googla.

  Söker man på hennes kille på mrkoll står det även att han varit skriven på adressen på deras lägenhet i 12 veckor medan lovisa vart skriven där sen 2020?

   Det där ändras hela tiden, alltså skriver han ut sig och skriver in sig då och då haha

  Tycker det är vidrigt gör rätt för dig! Finns inget värre än giribukar! 🤢

  Så länge det inte är olagligt så ser jag inget konstigt med att ”skatteplanera”.

   SkattePLANERARE brukar skriva ut sig ur Sverige. SkatteFUSKARE stannar kvar skrivna här, utnyttjar svensk sjukvård etc gratis, men har bolag etc reggade i Cypern i detta fall, samt bor inte ens i Sverige men är skrivna här.

  Ot: Linn (Tingellinn) bekräftar uppbrottet med Simon.

   Ingen är väl mer nöjd än du som du har tjatat om detta.

    Jäklar vad du stör dig på mig oavsett vad jag skriver.
    Det som stör dig nu är nog jag hade rätt (igen😉).

   De verkar vara vänner ändå så nu kan vi sluta diskutera dem

    Haha, nej inte så det funkar.

  Lite skillnad från småländska Bredaryd. 😅

   Ingvar Kamprad var från Agunnaryd. Det gick rätt bra för honom ändå.

    Varför står det att han är född i Pjätteryd då?

    Jaha? Jag skriver bara att Bredaryd är skillnad mot Monaco? 😂

    Elmtåsa om jag får be!

     Elmtaryd…väl?

      Ingvar Kamprad Elmtaryd Agunnaryd.

   Ingvar Kamprad var ju dock skriven i Schweiz i 40 år för att slippa betala så hög skatt. Och IKEA har ännu idag diverse holdingbolag i skatteparadis. Mycket vill ha mer och så vidare…

  https://nyheter24.se/noje/1131076-8-svenska-kandisar-som-opererat-brosten-dom-var-javligt-dyra

  Lovisa Barkman har även hon själv gjort en bröstoperation och som syns väldigt tydligt.

   Har inte Ida Warg också gjort det nyligen?

  Vet inte vilka dessa personer är men Monaco är en superfin stad. Jag hade absolut kunnat tänka mig bo där.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.