Upprört hos Fredrik Andersson efter skämtvideos

Komikern Fredrik Andersson har bland annat postat ett ”alla barnen-skämt” – någonting i alla fall alla i min generation känner till – i kombination med ett skämt om hur svenskt det är att boka tid för demonstration och jävlar vad det rasslade till i hans kommentarsfält av ilskna tangentbordskrigare.
Fredrik har en förmåga att göra humor av nyss skedda händelser. Han gör humor av saker som i det här specifika fallet verkar behöva omges av en ”Too soon?”

 

Det är ett ”alla barnen-skämt” och ett skämt om sig själv och andra svenskar och alla våra knasiga egenheter!
Herregud…
Det är ju helt harmlöst.
Jag undrar hur många amerikanare som reagerar på det här sättet av att någon gör ett ”knock, knock joke” om Trump exempelvis. ”Knock knock jokes” är motsvarigheten till ”alla barnen-skämt” ”over there”.

Jag tycker att man får skämta om allt, men huruvida det är roligt eller ej beror på skämtet. I de här fallen är det ju bara kul. Harmlöst kul.
Jag vägrar att sluta skratta åt roliga, harmlösa skämt. Blir man upprörd över detta så har man på tok för få saker att ockupera hjärnan med.
Ett tips – testa Diamond painting. Kanske sudoku? Börja sticka?

Team Fredrik all the way!

97 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Reaktioner som dessa är ju beviset på att det eventuellt behövs brännas lite fler koraner. Jag skiter i vad folk tror på eller inte tror på, men reaktionerna känns ju betydligt farligare än att nån stolle eldar böcker. Att detta dessutom är reaktioner på nån som bara skämtar om det?

   Varför ser man aldrig samma människor ens hälften så upprörda när människor gör väldigt konstiga saker i deras religions namn undrar jag. Aldrig någon som ska knulla någons mamma då.

    Känns som att de vill att en bok ska respekteras medan de själva kränker mänskliga rättigheter. Känns lite skevt.

   Fredens religion. Mer brännande av koranen kanske får folk att inse att den här religionen är livsfarlig. Titta bara på Lars Vilks som fick leva med beskydd innan han dog. Eller Charlie Hebdo.

    Var försiktig med vad du skriver. Kommentarerna rensas hårt.

     Varför ens göra ett sådant här inlägg när politiska kommentarer generellt undanbedes på den här bloggen?

      Det kan man verkligen fråga sig. Gör inlägg men moddar stenhårt liksom.

    Det är inte religionen i sig som är farlig. Det är organiserad religion som är farlig, oavsett vilken typ av tro det är.

  Är inte ett dugg roligt?

   Man behöver inte dela hans humor eller tycka det var roligt. Men att börja hotas och skriva så som vissa gör är inte okej.

  Skämtet är ganska kul och definitivt ett hån mot ”Krister” och inte mot deras bok…..
  Kommentarerna är inte kul, bara obehagliga och hjärndöda.

   Ja men eller hur! Det är ju kritik mot Ulf Kristersson och kappvindare om något, inte muslimer. Hjälp alltså över folks läsförståelse och förmåga att se satir.

    *kappvändare

  Tar fram mina 🍿. Någon som vill ha?

   Med smörsmak?

  Hej! Jag tror att du har missförstått det hela.

  Det Krister menar i sitt ”skämt” är ju att alla hade bränt koranen om de kunde, men att de väntar på att säkerställa att vi är med i Nato först.

  Så med andra ord, så tycker jag att ditt inlägg här framställs som rasistiskt. Var det meningen?

  Även om det inte var din intention, så skulle jag vilja slå hårt för att det även finns osmakliga skämt som man kanske bör avstå från. T.ex att ditt enda jobb är att re-posta influensers inlägg och samtidigt kalla dig journalist. De flesta kan nog hålla med om detta och kanske tycka att det är lite fånigt, men kanske inte speciellt schysst mot dig att skämta om.

   Tack, jag förstod skämtet. Jag har heller aldrig kallat mig för journalist, trots att det inte är en skyddad titel, så det får man gärna skämta om. Herregud, tror du på riktigt att det skulle vara taskigt mot mig? Det förklarar iof innehållet i din kommentar, men jag håller inte med dig. Alls.

   Alla är inte så lättkränkta, speciellt inte här i Sverige. Det är inte ens olagligt att elda svenska flaggan här, och tror inte många svenskar gör något annat än skrattar till och skakar på huvudet när folk i andra länder eldar svenska flaggar pga. att ett fåtal personer eldat koranen i Sverige. Välkommen till Sverige, här får man tycka olika och skämta på -vi svarar inte med hot och våld utan rycker på axlarna och går vidare med vårt liv.

   Krister menar ingenting för han är en påhittad figur. Vilka växlar du drar av ett skämt. Vad får man skämta om enligt dig? Se dig om och titta på världen vi lever i. Var istället glad över att du lever i en demokrati där du får förhålla dig hur du vill mot valfri religion. Fundera över, när du ändå håller på, hur det kommer sig att de flesta muslimska länder är diktaturer och så långt från demokrati det går att komma.

   Håller med.

   Tycker det är synd att så många stöttar att bränna en religiös bok, med vilken rätt ska man göra det. Det känns som att personer som bränner koranen är den utstötta knäppisen i skolan som nu plötsligt får medhåll.
   Är själv inte muslim eller religös men jag tycker inte man ska blanda in hets mot folkgrupp i yttrandefrihet.
   Man bör även skilja på diktaturer och religion, det hade lika gärna kunnat vara enbart kristna i arabländer och det hade ändå blivit förtryck pga att kulturen är dålig.

  ”Man får skämta om allt”.. Handlade inte inlägget under typ om nån som klädde ut sig till kvinna på skämt? Fast det va inte ok?

  Jag lägger mina egna åsikter helt åt sidan alltså. Bara undrar genuint utifrån texten alltså 🙂

   Absolut, men huruvida det är roligt eller inte är ju upp till skämtet och i Pontus fall drog jag inte på munnen. 😊

  Islam är inte den fredligaste religionen på jorden direkt ,de skulle skulle behöva lite mer Jesus och ”vända andra kinden till” istället för att tagga igång så att de nästan får hjärtinfarkt av sin lättkränkthet. Vill vi svenskar verkligen krypa för de här människorna som aldrig någonsin kommer att respektera ett samhälle byggt på åsikts-religions-tryck och sexuell frihet samt jämlikhet.

   partiet nyans har redan börjat kuppa ut sossar ju så 🙃

   Nej det ska vi verkligen inte. Islam är en vedervärdig religion.

   15:41 håller med. Han som tänt på Koranen är han ens svensk medborgare? Sedan att massa muslimer tänder eld på vår flagga och låter all sin vrede gå ut över hela vårt land är inte ok . Tycker det inte är ok att bränna böcker. Men muslimska länders ilska är så överdriven.

    De är överdrivna rakt igenom. Vi ska anpassa oss till dem men inte tvärtom. De ska ta av sig sin jävla slöja, lära sig språket och ut och jobba. Inte svårare än så.

     Detta var enbart rasistiskt. Nej folk behöver inte ta av sig sin slöja för i Sverige har vi nämligen ingen diktatur där vi bestämmer vad kvinnor ska ha på sig. Så får det gärna förbli tack!

      Nu kommer den efterlängtade kommentaren: den kommentaren om att har du en åsikt om invandrare så är du rasist. Faktum är att jag struntar helt och hållet i vad folk tycker. Jag anser att de skall ta seden dit de kommer. Slöja står för kvinnoförtryck och kommer så för alltid att göra. Sitta på arslet och säga att de är gäster i Sverige och behöver inte arbeta och får allt serverat borde förbjudas. Att inte lära sig språket är inte okej och borde inte vara tillåtet.

      Sverige är så jävla slappa och därför ser det ut som det gör.

       Det är inte ”slapphet” som har lett till åsiktsdiktaturen vi har – snarare motsatsen!

        Okej foliehatt.

       Slöja står för kvinnoförtryck, och vad? Ska därför förbjudas? Att bränna koranen kan stå för en slags avsky mot islam och ibland mot muslimer, och det är bl.a. därför många muslimer vill att det ska förbjudas.

       Det vi ska stå upp för är frihet. Människors frihet att välja sin religion, kvinnors frihet att klä sig som de vill, och förstås yttrandefriheten. Det är viktigt att vi vet vad vi försvarar, annars är vi lika dåliga vi. Om vi förbjuder slöjan samtidigt som många muslimska män fortsätter att kräva att deras fruar/systrar/döttrar bär den, då är det muslimska kvinnor som hamnar i mitten. Som det bråkas om. Det är inte frigörelse.

        Jag vill bo i Sverige. Jag vill inte bo i Iran. Åka till en förort är som att åka till Mellanöstern.

         Jag vill inte heller bo i Iran. Just därför bör vi inte införa deras kvinnosyn och sätt att behandla kvinnor på. Men det är just det vi gör om vi bestämmer hur kvinnor ska klä sig i stället för att låta det vara upp till den enskilda individen.

       Bilda sig. Flytta till en storstad. Ut i förorten, träffa människor där. Eller sitt kvar i sin byhåla och hata alla som inte ser ut som dig själv.

        Jag bor i Stockholm och det är ganska tydligt att allting inte är toppen i förorterna vi har här.

      Är det kvinnans val att täcka hår och kropp, så visst, men i patriarkala autokratiska religioner vilket i princip samtliga grenar av islam och ett gäng ortodoxa grenar av kristna religioner och judendomen är, så bestämmer INTE kvinnan över sin klädsel.
      Sedan kan man ju stanna upp och fundera över det förtryck som många grupper utsätts för i muslimska länder så som homosexuella. Vad kallar du det förtrycket för? Eller tittar du åt andra hållet?

       Exakt vad löser man genom att förbjuda slöjan?

        Vita svenska män slipper känna obehag när de ser kvinnor i klädsel de inte gillar.

         Så då ska vi alla bära slöja så ”de vita svenska männen” inte får se nåt som de gillar? Älskar retoriken här, den skulle nästan kunna tas för att vara … mm just det.

        Perspektiv, hört talas om det? Var tycker du att jag är för ett slöjförbud? Jag är snarare emot att tvinga kvinnor att täcka sig mot deras vilja. Är det så svårt att förstå?

        Missar jag något eller var har någon skrivit att vi ska förbjuda slöjan?

      Tyvärr är det ju inte kvinnorna som bestämmer att de ska ha slöja.

  😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  Många som har en pinne i röven i dagens samhälle! 😂

  Så trött på dubbelmoralen. Att skoja om att bränna en helg bok är respektlöst, men att bränna svenska flaggan och hoppas att svenskar utsätts för terrorattentat är okej.

   Har själv inga problem med att någon bränner tyg förutom slöseriet. De hade kunnat duga som filtar.

  Är så innerligt trött på religion. Skit och förlegat alltihop.

   Nej alla religioner är inte likadana. Det är bara feghet när folk uttrycker sig så. De vill inte peka ut att en religion är värre än de andra. Europa har i modern tid i princip endast problem med en av dem.

    I modern tid kanske för att de flesta länder i Europa är någorlunda sekulariserade. Abrahamitiska religioner är rätt otrevliga i grunden allihop. Få andra religioner är mycket bättre heller.

     Återigen, feghet att uttrycka sig så. Säg som du tycker och tänker istället. Vi lever här och nu, vilken religion tycker du är mest problematisk och inkompatibel?

    Jag tycker bibeln är lika mycket full av förlegad skit och unkna synsätt som koranen.

   Det är ju inte religionen i sig som är problemet utan människorna som utövar den.

    Nja, har man studerat deras religion så är den ju absolut farlig för a: kvinnor b: icke-muslimer c: djur d: frispråkigheten

  ”Må ni utsättas för terroristattacker” – vem utrycker sig så??

   Var det en retorisk fråga? Tycker att arrogansen genomsyrar muslimernas åsikter med all tänkbar tydlighet, nu gäller det bara att begränsa deras rättigheter så mycket som möjligt! Inga pengar till hjärntvättarskolor och terrorinriktade ”studiecirklar” samt föreningar, sätt stopp för att de sprider sina irrläror!

   Ja han är ju inte kristen eller katolik iaf….

  Fortfarande någon som vill hävda att Islam är fredens religion? 😂

   Macron möjligen haha. Det är tv-spelens fel.

  Vi har alltså skapat ett samhälle där hela områden styrs av kriminella med klankultur och utan tolerans för det svenska samhällets normer och lagar.

  Botmedel: Att inskränka på vår egen yttrandefrihet för annars så blir dom upprörda och kanske kommer att göra kaos. Sverige måste växa upp och sluta vara ett land av ynkryggar.

   Hear, hear!

  Man får verkligen hoppas att personer som skriver dessa hatiska kommentarer är en minoritet i denna religion. Oroväckande att en del blir så hatiska och arga när man inte tycker som dem.
  Hur tänker de egentligen? Förstår de inte att de bidrar till mer avsky mot både dem själva och deras religion?
  ”Respekt är inget man bara kan få – man måste förtjäna det”.

   Om det nu inte är den andra sidans trollarmé som (förutom att bränna böcker) vill skapa detta intryck.

    Var det den andra sidans trollarmé som gjorde att Lars Vilks levde gömd under dödshot efter att han hade ritat en teckning?

     Precis. Eller mördade så många i Frankrike.

   Det är väl klart som korvspad att det är en minoritet? Det uppskattas finnas 1,3 miljarder muslimer runt om i världen, allt från Indonesien till Albanien, tror du alla dessa människor går runt och är hatiska och arga? Precis som att alla kristna katoliker inte är pedofiler alternativt sektmedlemmar. Det finns moderna muslimer, kristna, judar och det finns mer konservativa religiösa som tänker och agerar på ett visst sätt.

   Jag håller med om att religion är förlegat, men tänk på att alla kommer från olika kulturer/bakgrunder och något som är självklart för en person kanske inte är det för någon annan. Att säga att alla muslimer är på ett visst vis skriker okunskap.

   Skämtet var olämpligt, och reaktionerna var befogade men sättet de människorna reagerade på och skrev är inte alls ok.

    Idag är det ca 1,8 miljarder som följer islam jmf med kristendomen som har 2,1 följare. Islam är den snabbast växande religionen och bedöms vara störst 2050. Att kalla islam för en minoritet är missvisande. Islam till skillnad från kristendomen har inte genomgått någon reformation utan är den samma som för 1300 år sedan. Europa var inte en kul plats under medeltiden när katolska kyrkan härjade med precis samma straff som utövas i många av dagens muslimska länder. Islam har tvingat många folk till att konvertera till islam eller leva under missar. Alla muslimer idag som är troende lyder sin imam precis på samma sätt som vi svenskar lydde prästen och var rädda för honom fram till början av 1900 talet.
    Du tycker att skämtet var olämpligt och det har du all rätt att tycka. Jag tycker att det var en drift av svenskheten, att inte våga ta en konflikt. Däremot undrar jag hur du tänker när du tycker att reaktionerna var befogade, att önska att svenskar blir utsatta för våldshandlingar. Hur tänkte du där?

    Nej islam är knappast en minoritet och de är fö 1,8 miljarder som är muslimer.

  Jag tycker inte det är okej att bränna eller förolämpa någons heliga skrift eller flaggor.
  Tycker inte heller att yttrandefriheten känns rätt till att låta folk bränna heliga böcker utanför en kyrka/moske/synagoga m.m.

   Förolämpa? Du tycker inte att man ska få säga något förolämpande om religion?

   Tycker du att det är okej med mordhot då? Genuin fråga.

   Okej, kan du utveckla. Varför?

   Vad tycker du att yttrandefriheten ska innefatta?

   Jag tycker inte det är ok att bränna fel flagga, Schweiz istället för Sveriges. De kan väl åtminstone ta rätt flagga, det minsta man kan begära.

  Jag vill inte att sverige ska gå med i Nato så bränn på om turkiet får det att neka ett helt land.

   Japp. Två flugor i en smäll. Bränn koraner= inget Nato och inga islamister

  För mig framstår det här som samma hjärndödhet som QAnon och andra ultrakonservativa amerikaner visar upp. Typ ”Jesus loves us” och får hela familjen att posera med vapen, eller hindra kvinnor att nå abortkliniker, etc.

  Ifrågasätter man kallas man kommunist och landsförrädare, ifrågasätter man detta ovan, kallas man rasist.

  Och båda parterna läser Bibeln och Koranen som fan själv. (Förutom att de kristna blundar för guds vidriga ondska i gamla testamentet)

  Nä. Fan att man inte får uppleva en värld där religionen har spelat ut sin roll.

   Jag bor hellre runt ultrakonservativa amerikaner än runt islamister. Det finns grader. Allt är inte ”samma sak”.

    Jag skrev ”samma hjärndödhet”. Klart det finns grader, vem har sagt något annat? Jag vill inte leva med endera.

  Tyvärr har ju Sverige varit extremt naiva… Tror inte svenskar förstått hur olika folk tänker i muslimska länder, det var extremt naivt att tro Sverige kommer se likadant när vi tar in så mycket folk som har värderingar som är helt olika våra. Vi har inte ställt några krav på folk, och inte heller vill folk anpassa sig till våra värderingar. Bor inte i Sverige längre, men får ofta frågan vad som händer här… Gör mig ledsen och besviken på våra makthavare.

   Hahaha ironin i att du är främlingsfientlig men bor själv i ett annat land, självinsikten 😭

    Du måste ju vara dum i huvudet om du drar den parallellen? Är du 17 år gammal eller efterbliven?

     Inte så snällt uttryckt men; håller med i sak. Otroligt naiv och inte så vass kommentar. Man måste få vara emot utvecklingen i Sverige utan att det är att vara främlingsfientlig. Och varför skulle man inte kunna bo utomlands bara för att man tycker det är tråkigt att se utvecklingen i Sverige?

    Snarare du som saknar självinsikt som inte kan de förbi dina egna fördomar.

    Vet du vad främlingsfientlig betyder?

    Haha va? Konstig jämförelse du drar C. Sorgligt att Sveriges debatt ser likadan ut trots att det finns sånna enorma problem nu. Det är väl lite anledningen till att Sverige ser ut som det gör numera, man kan inte ta upp problem i Sverige utan att bli kallad rasist eller dylikt. Jag bor utomlands för att jag tjänar bättre och för att jag trivs bättre här🙂

  Jag kopplade ner ett samtal från Turkiet igår, vill inte förknippas med det landet. Vidrigt att ens det tillhör Europa.

  Typisk komiker som vill höra från kleti och pleti om hur ”djärva” skämt han har. I varje klipp med honom skrattar han åt sina egna skämt. Konstigt.

  Är det inte märkligt att dessa muslimer flyr från sina egna länder där islam förtrycker dem, och i vissa fall där politiker använder islam för att hota dem till livet… Så kommer de till öppna, fria Sverige där de får bidrag upp till öronen och kan leva i total frihet, men det räcker inte – för de vill att Sverige ska inskränka på det svenska sättet att leva (inklusive grundlagar) för att passa islam bättre. Klansamhällen, bort med yttrandefriheten.

   Jo så jävla sjukt. Det betyder att de egentligen inte alls behöver vara här.

  Så jävla sjukt att folk hoppas på att vi ska utsättas för terrorattacker. För att två icke svenskar eldat en koran. Eller att nån skämtar om det.
  Terrorister togs nyligen i Tyskland för förberedelse att göra en attack i svensk kyrka (oklart var i Sverige) som hämnd för brännandet. Vidrigt hur lättkränkta dom är. Vi den vanliga delen av sveriges befolkning har inte satt några lagar. De kan väl bara bojkotta Sverige och dra härifrån istället.

  Fredrik är så jäkla rolig, hoppas kunna se honom live nån gång😃

  Så gav erdogan grönt ljus idag. Får se hur det går.

   Ja för de kommer släppa in Turkiet i EU. Erdogan ser sin chans att flytta fram sitt medeltida inflytande över Europa.

  De som bränner koranen gör det för att delvis bevisa att islam inte är fredlig religion och många muslimer inte är fredliga.
  Reaktionerna som muslimerna ger visar klart och tydligt att koranbrännarna har rätt. Jag skulle vilja påstå att ingen hindu, kristen eller jude skulle agera så här.
  Sen påstå att Sverige är muslimfientligt och att muslimer är en förtryckt grupp. Kolla rent historiskt judarna behandlats
  Det kom till och med en inspektör från USA för att se om det stämde hur illa judarna behandlades i södra Sverige för ett par år sedan. I vintras vid minnet av kristallnatten så skändades en synagoga, men hörde vi något från judarna? Nej, de var tysta.
  Vi kan inte plocka in en religion som är 400 år bakom och tro att det ska funka i ett modernt, kristet samhälle. Deras kultur, deras val är där vi var för hundratals år sedan.
  Men Sverige är ett mesigt land, vi kommer lägga oss platt och sen är det kört.
  Frågan är ju att Sverige gått med på kravet att arbeta mot terrorism, kommer Turkiet då att också arbeta mot de muslimer som begår terrobrott?

  På vilket sätt var hennes kommentar främlingsfientlig? Det är på grund av påhopp som ditt som det inte går att ha en sansad diskussion om integration och problem med bristen av den. Så fort någon visar på problem är de rasister och främlingsfientliga.

  Om man skämtar om koranen är det bara kul och bra för vi har faktiskt demokrati och yttrandefrihet. Om man skämtar om män i kvinnokläder är det transfobi och man ska cancelas fortast möjligt. Det är skillnad på olika.

  Oj känns i magen av allt har…välkommen eller något….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.