Isabella Löwengrips kommentarsfält om Nato

UPPDATERING!
Ni är jättemånga som fastnar i modd av ingen anledning alls, och jag har mailat in om det. Jag är ledsen för att det förstör för er. 🙁


Just det, Sverige kommer med i Nato – Hurra!
Kram. // Isabella Löwengrip

Isabella Löwengrip slänger in en liten blänkare om Nato i slutet av ett inlägg, och kommentarsfältet blev väldigt intressant. 
Det finns verkligen människor av alla åsikter där inne, alltså de som är för, de som är emot och de som ligger lite mittemellan och skvalpar.

Tycker ni att fler influencers ska engagera sig i och ta upp frågan om Nato – lite som de intresserade sig för valet – eller bör detta lämnas till ”förståsigpåarna”?
Till skillnad från valet så kan ju inte influencers påverka utgången av någonting, som de faktiskt kunde med valet, så det är kanske mer ”safe” att de sticker ut hakan här istället?
Vad tror ni?

103 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Ja, hon skulle ju äta lunch med Ulf. Kanske diskutera hennes eventuella framtid som politiker, kanske ska hon ta över som partiledare? Vem vet!

   Hon skrev om lunchen som om hon var Sveriges statsöverhuvud och när som helst kunde boka ett möte med statsministern.
   ”Anledningen till att vi sågs var att jag ville höra vad regeringen har gjort sedan valet och hur planerna ser ut framöver.”
   Nästa mening:
   ”Efter lunchen så åkte jag och mina klackar till Biltema och köpte en kylväska till campingen.”
   Jag skrattade högt när jag läste detta.

    Jag missade det, självklart skulle Uffetuffe rapportera till Isabella som om hon vore kronprinsessan…

     Flest följare leder landet vet du väl.

     En influencokrati !

    Nej det gjorde hon inte, det är bara din skeva tolkning av det hela 09.25, en fultolkning. Förstår inte riktigt det komiska i att hon åkte till Biltema och köpte kylväska men kul att du roas så lätt, härligt att få skratta.

     Finns nog en och annan som ler till din kommentar 🤣

  Världen är verkligen skit. Så vi i Sverige är nu medlemmar i NATO för att regeringen lovade Turkiet att Sverige kommer stötta deras kamp om att få gå med i EU. Sedan anser Jens Stoltenberg att Ukraina borde få gå med i NATO när de inte uppfyller några som helst kriterier.

   Nej, du har missförstått. Både Kristersson och Stoltenberg har tydligt sagt att Turkiet måste leva upp till krav på demokrati bland annat, vilket de inte gör nu. Men att hjälpa dem mot ett mer demokratiskt samhälle med mål att gå med i eu är inte fel.

    Säger de nu. Stoltenberg är snarare pinsam som ens föreslår Ukraina som medlemmar i NATO.

   Det är väl fantastiskt om Turkiet möter kraven för att få gå med i EU (ex blir mer demokratiserat) och om Sverige leder den processen är väl det inget fel?

  Nu ska våra söner ut i krig! Hurra!

   Och döttrar, nota bene.

   Snacka om ”Säg att du inte fattar nåt utan att säga det”. 😂

   Jisses vilken knäpp kommentar. Hurra för att Nato-ansökan går igenom är ju en helt annan sak, hurra för den tryggheten. Krig blir det förhoppningsvis inte, inte mer än det tyvärr redan är.

  Och i Bellas blogg är kommentarerna förmodererade så jämfört med Nato-diskussionen och kommentarsfälten på andra ställen är det väldigt städat.

  Förstår inte varför Sverige som ett neutralt land ska go med i Nato.

   Eftersom vi inte längre vill vara neutrala utan vill ha stöd om det behövs i framtiden.

    Är för att vi går med i nato men tycker inte man kan beskriva det som att vi inte vill vara neutrala längre eftersom det var länge sen vi var neutrala. Vi har varit alliansfria men vi har absolut tagit ställning i konflikter och krig. Ett exempel är att vi skickade vapen till Ukraina redan innan Nato-frågan poppade upp.

    Och ge stöd, vare sig vi vill eller inte…

     För att få behöver man normalt sett ge – så även här.

   Förstår inte heller. Är helt emot att vi är med i NATO.

    För att ensam inte är stark.

     Men herregud – vi borde i sådana fall gått med i NATO för längesedan. Genom att göra det nu så sätter man verkligen världens största statement och med det kommer det ta hus i helvete.

      Det kommer inte ta hus i något helvete. Putin kommer att komma med lite vaga hot utan avsikt att faktiskt göra något och sedan kommer det tuffa på ungefär som innan. Kolla på Finland, kommer bli ungefär samma för oss.

       Vänta säger jag. Det kommer bli tvärtom.

        När? Och specificera gärna ”hus i helvete”, känns som ett märkligt uttryck att slänga dig med när det handlar om något så pass allvarligt.

      Som tur är har du fel.

   Sverige har aldrig varit neutralt…..

    Genom att två länder som varit mer eller mindre neutrala (Finland och Sverige) så har man haft iaf någon form av balans som nu är borta genom NATO medlemskap..

   Folk är tyvärr totalblåsta och fattar inte vad det är för monster de bygger upp! Jag är otroligt besviken på Sverige. Inte för att jag väntat nåt annat av en borgerlig regering. M som SD lever ju kvar på medeltiden.

    Det var Socialdemokraterna och som satt i regeringen när Sveriges ansökan om att gå med i NATO skickades in.

    Så lite tillbaka-kaka gällande att vara totalblåst.

     Jo, då. Jag vet. Är besviken som fan på M.A.

   Därför att det finns en hotbild. Det pågår ett krig nära oss och dessutom är vi inte neutrala.

    Ja och jumer vi krigar, dessutom mer fred.

  Givetvis får vem som helst vara öppen med sin åsikter . Det är fritt fram för Birgitta i typ Sala att skriva öppet om Nato , Isabella har precis samma rätt . Mottagaren(följaren) får använda sin egen tankeförmåga vad hen gör med åsikterna/informationen. En av sakerna jag ibland kan gilla med amerikanarna , att dem diskuterar öppet.

  Vilket Nato-krig vill ni att era barn ska slåss i? Undrar vilket Isabella väljer till sina barn.

   Vilka finns det för nuvarande att välja på ?
   Barn slåss inte i NATO, soldater gör det.
   Soldater som är utbildade för… håll i hatten… Krig.
   Vad tror du Sveriges soldater har gjort i bla Afghanistan?

   Levt under en sten eller? Sverige har bidragit med soldater till FN-missioner under flera flera år. Här senast har soldater/officerare varit i Mali under sisådär 8 år och stöttat FN, även Afghanistan, Irak etc etc.

   Men snälla Pytta. Lägg av. Vissa skriver vad som helst för att få Isabella att se dum, fel, kall och hemsk ut. Inga barn ska ut i krig och hon behöver inte välja. Möjligtvis kan hennes son tvingas ut i krig som vuxen men det blir förhoppningsvis inte så någonsin.

  Belsabub hoppas på att få göra ett samarbete med NATO och att Paulette blir inkallad för strid långt, långt bort från Sverige. Det blev inte mycket content av lunchen med Kristersson då det egentligen handlade om en kvarts fika där Belsabub fick lobba för att kunna ge en rabattkod på NATO souvenirer. En tanke som slog mig är att Belsabub och Paulette inte varit utomlands på länge. Hennes vurm för NATO kanske är med hoppet att Paulette och hon kanske kan få gratis segling i medelhavet på ett kärnvapenbestyckat NATO fartyg istället för att lajva ”Smultronstället” på hemligt kollo i skärgården.

   Du kan lägga ner, det är inte roligt.

    Kommentarsfältspolisen är i farten!

    Du måste tänka större,
    XOXO

   Du MÅSTE påminna din läkare om att förnya ditt recept igen.

   Inte varit utomlands på länge? Definiera ”länge”. De var ju i Kroatien för mindre än en månad sedan.

  Och Sverige delar försvarsinformation med Ukraina. Bra det går det här.

   Såklart de gör, länder som samarbetar delar information med varandra. Ibland även känslig sådan. Det betyder inte att Ukraina kommer få ett inlogg och tillgång till alla våra försvarshemligheter utan att de t ex har möjlighet att få den information som behövs för att testflyga Gripen.

   Ja, det om något är faktiskt jättebra.

  Jag har en äldre släkting som är väldigt engagerad i KP. Jag brukar ta för givet att om KP hoppas på ett visst resultat så kommer utgången bli det motsatta. Nu har de kampanjat hårt för att Sverige inte ska gå med i NATO, så självklart går vi med i NATO, haha. Slår typ aldrig fel.

   KP som i tidningen Kamratposten?

    Eller kommunistiska partiet.

   Kamratposten?

  Alltså så fort det blir ett större krig kommer NATO upplösas.. funkar bara i ev förebyggande syfte

  Jag tycker att det är upp till var och en att skriva om det man vill i sin blogg. Det är fritt fram att diskutera. Tycker inte att det är exklusivt för ”förståsigpåarna”.

   Det var ju inte mycket till diskussion hon kom med. Ville ha aktivitet på sin sida

    Jag syftar inte exklusivt på Isabellas blogg utan över huvudet taget.

   Håller med, Hon skrev ju dessutom bara, det som många tänkte just den kvällen när beskedet kom, hurra för att vi kommer med i Nato, och jag håller med i det också för det känns mer tryggt nu, skönt. Dock så fortsätter ju Mr P med hoten så man vet ju aldrig vad som kan hända.

  Hon slängde bara in NATO-kommentaren för att få igång kommentarsfältet. Det var ju det hon sa i sommarpratet.

   Haha ja en liten mening på slutet fick igång hennes kommentarsfält. Hon är skicklig på det.

   Dunkade ju för att få igång kommentarerna här inne också.

    Funkade

    Ja hon vill nog bli omskriven härinne. Annars är hon irrelevent.

    Precis med skillnaden att Isabellas inlägg kom samma kväll som beskedet om Nato kom så ganska logiskt att hon nämnde det då i sitt inlägg, utan eller med tanke på att det ska ge kommentarer, känns ganska logiskt att hon nämnde det just då oavsett. På vissa låter det som något fel att vilja ha kommentarer, det är ju samma härinne, här ställs oftare en fråga för att få igång kommentarsfält. Känns som att Isabella är den som försöker minst av alla influecers tycker jag med klickbait och sånt.

   Hon har inte sagt något om det i sitt sommarprat så förstår inte vad du snackar om, hon sommarpratade för flera år sedan.
   Hon slängde nog in den korta Nato-kommentaren för att beskedet om att vi kommer med i Nato kommit just innan hon skrev och postade det inlägget. Vad hon än skriver i sin blogg så påstår ju somlig här att ”det är bara för kommentarer” eller så är det lögn.

  Det jobbiga med att vi går med i Nato är att vi inte egentligen vet konsekvenserna.
  Det kommer vi få veta i efterhand. Jag kan visst förstå att det i och med kriget i Ukraina uppstått en känsla av otrygghet och omsvängning men jag är långt ifrån övertygad om medlemskapet…

   Ja det är ju inte bara fördelar.. vi kommer ju också få krav på oss.

   Håller med

  Det är pinsamt att höra folk prata om trygghet när man precis öppnat Pandoras Ask!

   Det är verkligen dumt att skaffa brandvarnare och teckna försäkring ifall branden kommer . Eller inte.

    Fanns ingen brandrisk, däremot har risken ökat markant nu.

     Skitsnack.

  USA har förmodligen lovat Turkiet att de får gå med i EU om de godkänner Sverige i NATO.

   Hur ska USA lova det? USA är inte med i EU. Det finns krav för att gå med i EU som bara EU länder kan signa av på.

   Hur kan USA lova det, vad har de med EU att göra? Turkiet har ingenting att göra i EU, det är en diktatur för fasiken!

   Tror snarare att Erdogans krav om EU blev sista droppen. Att Biden och andra hövdingar förmedlade till Erdogan bakom stängda dörrar att leken var slut & att de skulle dra tillbaka en massa stöd om Erdogan inte rättade sig.

   Inte ett år till – det är vad jag tror stadshövdingarna tänkte.

  Självklart får Bella tycka,tänka och skriva vad hon vill på sin blogg. Vi lever ju fortfarande i ett fritt land även om det finns starka krafter som önskar att det inte vore så.
  Med tanke på hur hjärntvättade och desinformerade en stor del av rysslands befolkning är sedan ett sekel tillbaka så är de förbannat farliga. Många ryssars syn på västvärlden är grotesk. De tror på allvar att i princip alla länder vill ockupera dem och ta deras naturtillgångar eftersom de är så ”rika” Västvärlden är enligt dem fattig,odemokratisk och dekadent. De avskyr HBTQ rörelsen. Själva är de ett trevligt,upplyst och fredsälskande folk.
  Synd att svenskar är så naiva och tror alla om gott.
  Den här gången ska vi inte öppna våra hjärtan och gränser. Länge leve Nato.

   Hur många ryssar känner du?

  Att våra ledare låter Erdogan trampa på vår rättssäkerhet och yttrandefrihet och dessutom ursäkta sig för dem, är inte bara karaktärslöst och inkompetent, utan dessutom kontraproduktivt, eftersom en shariadiktator bara får vind i seglen av svag- och flathet.

   💯

  Är de inte lite kul att Bianca förra året gjorde en så stor grej om att Palma var så himla dåligt och att hon nästa år ska till Saint tropez istället, men vad gör hon i Palma nu då?

   Hade inte hon köpt lägenhet där? Eller hur det nu var

    Varför är jag plötsligt i modd? Gick så bra innan helgen, sen åkte jag bort, hemma igen och nu kan jag inte kommentera☹️

     Ni är jättemånga som fastnar i modd av ingen anledning alls, och jag har mailat in om det. Jag är ledsen för att det förstör för er. 🙁

      Det kanske varit någon uppdatering i pluginet som ansvarar för moderering? Om spamfiltret körs som en cloudtjänst är det nog andra som också har problem.

      Gissar det var du som utformade webbsidan 2016 genom plugins via wordpress (den har alltid varit snygg!), men kanske du har lämnat över det ansvaret till LifeOfSvea (vilka nämns i html filen). Eller om de bara står för infrastrukturen.

   Hälsar på sin pappa?

   Man kan ju ändra sig…
   Plus att förra året var hon väl irriterad över att det var så svårt att få tag på taxi, nu kanske det ändrats när Uber har anlänt.

  Borde man inte ha folkomröstning angående Nato? Vi hade väl det angående EU? Eller spelar det ingen roll vad folket tycker när i princip alla partier från alla block verkar tycka att vi ska gå med i Nato?

  Dom kunde väl försökt påverka till en folkomröstning. Som vi borde haft.

   Folkomröstning är inte svaret. Se hur det gick i Storbritannien när de röstade om EU. I efterhand har det framkommit att många inte ens förstod vad de röstade om, eller konsekvenserna därav.

    Det är demokratiskt. Och så ska det vara.

     Vi har röstat fram våra folkvalda i den ordning vi har i vårt demokratiska statsskick. Det är demokrati. När jag ser vilken avgrundsdjup okunskap som visar sig i diverse kommentarsfält, bl a Isabellas, är jag enbart tacksam att vi inte har folkomröstning som avgörande i vårt statsskick.

     Det är ju demokratiskt på ytan. Men när det kommer till väldigt komplexa beslut där gemene man har svårt att förstå hela bilder och inte heller har all nödvändig information för att fatta ett genomtänkt beslut så öppnar det ju upp för påtryckningar. Säg att det skulle hållas val i höst, naturligtvis kommer det påverka om löpsedlarna är fulla med hot från Ryssland, artiklar om hur litet vårt försvar är osv, alternativt om du ser och hör information om vilket as Erdogan är, hur kass Putins armé är osv. Ingenting behöver ens vara osanning, handlar bara om mängd och hur det förs fram. Det kommer alltid finnas folk som har en bestämd uppfattning men det är långt ifrån alla och resultatet kommer såklart att påverkas utifrån vad makthavare vill. Spara pengarna och bidra inte till splittring genom val i såna här frågor, särskilt inte i ett pressat läge. Det är ju ändå folkvalda politiker som för vår talan nu. Tycker jag.

   Jag tror politikerna har info som inte vi har och att det behövdes gå med i Nato snabbt. Socialdemokraterna var ju egentligen emot. Hotet mot oss är nog större än vi förstår.

    Ja det blir så när man lägger sig i andra länders krig.

    Hade varit bäst om vi fortsatt var alliansfria utan att skicka vapen mm.

   Nej. Anton 18 år , eller Liselott 79 är inte personer som ska bedöma Sveriges säkerhetsläge/ risker / chanser med Nato.
   Vi har redan folkvalda partier , som där fått folkets förorenade i beslut .

  Innan vi blir fullvärdiga medlemmar i NATO måste Turkiet och Ungern godkänna vår ansökan i sina respektive parlament, detta har ännu inte skett. Resan mot ett fullvärdigt medlemskap är alltså inte på långa vägar klart. Mycket kan alltså fortfarande hända.

  Att Isabella avger ett (fullständigt onyanserat) statement till en världspolitisk händelse som förmodligen kommer att ha en fatal inverkan på Sveriges och möjligen världen framtid känns ungefär lika otippat och omotiverat som att dela med sig av matlagningstips när man just lärt sig öppna en burk….
  Vad man än tycker om ett natomedemskap måste man förstå att det har två sidor. Putins hot om ”reaktion” är allvarligt – och han måste i princip omsätta det för att inte tappa ansiktet. Kriget i Ukraina är ju enbart en reaktion på Natos expansion, framför allt i östlig riktning, och att forcera denna utveckling är ytterst riskant.
  Visst, medlemskap i Nato är som att tecka en brandförsäkring – men med en pyroman…..

   Det är barnsligt att skylla sina handlingar på någon annan – alla vuxna vet att man inte kan säga att någon annan tvingade en utan belägg. Ryssland hade sina egna anledningar att invadera Ukraina.

   Tycker det är intressant hur många verkar jämföra medlemsskap i NATI med att skaffa sig en försäkring. Det visar liksom på hur privilegierade vi är som sluppit krig så pass länge. Det är inte bara att avsätta en viss summa till försvaret och sen kommer stora USA och hjälper, det är en allians och medlemskap kommer med många förväntningar, nu och i framtiden – när våra barn och barnbarn växer upp. Sen kanske det ändå är det minst dåliga alternativet, absolut, och det är inget konstigt att folk har olika åsikter i frågan. Men nej, det är inte som att skaffa en försäkring eller köpa en brandvarnare.

  Cirka 3 procent av Turkiets yta är en del av Europa! Ingen som bryr sig om det?!

  Läste bland kommentarerna här och blev lite frustrerad över alla märkliga föreställningar om NATO och sveriges säkerhetspolitiska läge. Hittade sedan en färsk opinionsundersökning som visar: För svenskt medlemskap i NATO, 65 % Ja/ 20 % Nej/15 % Vet ej. Blev genast lugnare. Verkar som att en överväldigande majoritet av svenska folket har förstått vilka alternativ vi står inför.

   Så bra(?) att du litar på att Sveriges befolkning är är fullständigt insatta i problematiken och tar hänsyn till alla aspekter innan de deklarerar en åsikt. Blir ju annars lätt så att man tycker som alla andra.

  UT med Turkiet från NATO. Dom har visat gång på gång att dom inte är att lita på. Hur kan Sverige vara så dumma??? Varför utesluts inte denna skurkstat? Trött på detta trams nu. Vad krävs för en uteslutning? Ingenting tydligen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.