Jag äcklas..// Alexandra Nilsson

Alexandra Nilsson gästar Alexander Pärleros podd Framgångspodden” där hon pratar om influencers, och hur de lever i en drömvärld.
Hon spinner vidare genom att berätta om hur äcklad hon är över det gränslösa mängder pressutskick och andra gratisprylar som influencers dränks i. Hur någon som redan är rik ska tillskickas ännu fler gratissaker som ingen behöver.
Alexandra benämner det vid dess faktiska namn – pressutskick – och inte ”presenter” eller ”gåvor” som de här lite mindre influencerna verkar vilja se dem som.
Alexandra säger att hon äcklas av att sitta och visa upp gratisprylar, när folk vet att hon har en miljard säg, torrschampon i skåpen. Hon tycker inte det är fräscht att visa upp allt detta krimskrams, som skickats till människor som redan är rika men som ändå ska få ännu mer grejer.

Varför ska jag sitta och visa upp ytterligare ett paket med confetti och glitter? För att jävlas med mina följare? Är det det jag vill göra? Så resonerar jag i alla fall. // Alexandra Nilsson

Jag har två reaktioner på detta:

1. Tack för att du säger som det är, Alexandra. FY FAN SÅ BRAAAAA!
2. Om jag tolkar henne rätt så är det underförstått att det förväntas att man förväntas visa upp pressutskicket, för annars slutar de komma. Samma sak på pressresor. Det finns ingenting som säger att du måste posta innehåll från resan, men samtidigt vet alla om att om man inte postar, så blir man inte bjuden nästa gång. Så det där med ”inget krav på motprestation” tar jag med skopa salt.
3. Hon inser att följarna provoceras av det här, och säger det rakt ut. Det skulle INGEN annan influencer jag känner till göra. Ingen.
There is hope, y’all!!!

63 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag förstår helt ärligt inte varför dessa utskick provocerar så mycket. Ja, de skickas till de som redan har mycket men de är ju just det, pressutskick med ”krav” på motprestation, inte välgörenhet.

  Och Alexandra har ju bara sin åsikt för att hon vinner poäng på det just nu. Hela hennes person går ju ut på att tycka att influensers är löjliga, även om hon tangerar att vara en sådan själv.

  Hur rik är hon?

   Hennes förmögenhet uppgår till 1000 bars of gold pressed latinum. Som hon förvarar i madrassen.

   Inte tillräckligt rik för att bo i innerstan, där hon garanterat hade bott om hon och fästmannen hade råd.

    Hon kanske inte ens vill bo i innerstan?

     Det vill hon nog

      jag bor något utanför, tyst & nära till skog

      blir aldrig väckt av bilar o dyl, inga föroreningar av att öppna fönstret

      varför vill någon bo i innerstan?

      Alla vill nog inte det.

    Ja för att bo vid vattnet i Saltsjö-Boo är ju skitbilligt…

    Värderad till drygt 7 milj, vilket ger en skaplig bostadsrätt innanför tullarna för den som så önskar.

    Hon har sagt i podden att hon vill flytta in till stan men att hennes kille absolut inte vill. Så det handlar nog inte om pengar där 😊

    Väldigt konstigt resonemang eftersom alla inte vill bo i innerstaden!

  Fast hon kritiserar väl ngt hon själv inte sa ngt om när hon själv var en del av det. Tycker det känns lite hyckleri.

   Ja hon och Therese Lindgren vill gärna visa sig lite bättre än andra flunsor. Men de verkar glömma vilken väg de själva tog för att kunna sitta där och se ner på andra sen.

    T e ju rik ialf tror inte A är i närheten ens

   Ja Alexandra själv har ju åkt på pressresor/sponsresor, var ju inte så längesedan sist. Detta säger hon ju för att få cred och bli omtyckt OCH för att det nu ofta påpekas att pressutskick ska betalas skatt på – lägligt att säga detta då. Alexandra hyllas ofta här nuförtiden.. Det finns för övrigt andra influencer som för längesen sagt att de tackar nej till pressutskick, utan att ha hyllats för det.

   Hon visar ju upp massa pressutskick på youtube! 😂🤦🏼‍♀️ Hon är så fake, hon ändrar åsikter hela tiden beroende på vad hon tror säljer bäst.

   Visst hycklar hon. Problemet för Alexandra är hon inte erbjuds lika mycket spons och utskick som nya influencers. Då är det enkelt att säga att man ”äcklas”.

    Precis, hon får väl inte lika mycket som Bianca och Pernilla W t.ex vilket jag gissar att både hon och flera äcklas lite av. Hon får säkert mer än nya influencers dock men visst är det enkelt att säga att man äcklas när man vet att det är vad många vill höra – hon läser ju säkert härinne och i olika kommentarstrådar på insta där det ofta påpekas. Liite hyckel blir det ju, även fast hon har rätt i sak, och hon som flera andra vänder kappan efter vinden beroende på vad som säljer och funkar bäst för stunden.

    Såg nyss att hon var på LPG-massage och det slog mig att hon ser ut exakt som Bianca i kroppen, eller är det en bild på Bianca hon lagt upp? Vet att man inte ska kommentera andras kroppar men undrar om hon gjort liposuction, dom brukar väl göra LPG då efter, såg så perfekt ut. Ganska nyligen fick hon det att låta som om hon skulle ta ut sina siliconimplantat men grejen var ju att hon bara gjorde om dom, fräschade upp dom med andra ord. Hon vill få det att låta bättre liksom, slugt hehe

  Är det inte att skjuta sig själv och sin egen bransch i foten?

  Der här skulle hon aldrig ha sagt för tio år sen.

  Nu är hon så pass känd och tjänat så mycket pengar på att vara just en influenser att hon har räd att nu säga nej.

   Hon kanske har fått självinsikt.

   Det som är mer komiskt är väl att hon orkar med någon som Dasha som är helt oskön i jämförelse. Lyssnar bara på deras podd pga Alexandra 🙂

    Självinsikten brukar komma samtidigt som nog mycket pengar trillat in.

     True that 👍

    Kan troligtvis också beror på att hon inte vill behöva betala skatt på pressgåvorna, men jag håller med för det blir ganska osmakligt att se när stenrika Bianca och Pernilla får hemskickat stora lådor med dricka, mat, snacks och annat gratis mot att de visar upp det lite snabbt, troligtvis skriver de inte ens upp det och betalar ingen skatt på det men det är vad jag tror.

     Osmakligt eller känns det bara orättvist?

   Hon var också strax över 20 för 10 år sen och förmodligen har ganska mycket hänt på de åren. Eller var du precis samma person när du var 20 som när du var 30?

    Du läste första meningen jag skrev.

    Testa nu att läsa andra meningen så förstår du säkert vad jag menade.

     Gud vad du är obehagligt passivt aggressiv 😅

      Jag är inte passivt aggressiv utan aktivt irriterad på personer som medvetet misstolkar något (för jag tror faktiskt du egentligen förstår vad jag menar).

      Så om du nu har läst hela min fösta kommentarer, har du nått att säga om den och inte bara hur du upplever min ton?

       Jisses 😵‍💫

       Jag håller inte med dig. Jag tror att hon mognat.

       Herregud och folk tror att vi är en och samma person. Det är riktigt pinsamt ju.

       ”When they go low, we go high” är inget du lagt vidare vikt på va?
       Det måste vara rätt jobbigt att aktivt välja att bli så pass aktivt irriterad på främlingar.
       Vad är syftet liksom, vad tjänar det till?

        Instämmer i pinsamheten.
        Inte alls jobbigt då de allra flesta faktiskt inte bara är läskunniga utan även har läsförståelse.

        Men så finns det undantag och dom har jag inget emot att möta på samma nivå.

         Det här var ju dock på en helt annan nivå. Det handlar inte ens om samma sport längre.

         Menmen, you do you.
         Ha en trevlig dag!

  Men hon brukar väl visa upp pressutskick i sina vloggar på youtube? Iaf sist jag kollade för några månader sen, eller så har jag blandat ihop med någon annan. Sen brukar hon väl iofs göra presenter av det och ge bort sen men ändå, hon visar ju upp det hon får.

  Befriande att hon säger det!

  Kanske problemet försvinner om man avskaffar pengar.

   Bra idé! Ingenting annat i världen behöver skötas med pengar.

  Har hon själv slutat?

  Jag tänker att det måste bli så mycket svinn när influenser får smink, kläder och ibland mat skickat till sig typ varje vardag. I vissa fall som Biancas måste det vara närmast omöjligt att hinna skicka tillbaka allt hon inte vill ha och/eller göra reklam för. Antar att mycket hamnar hos Selpy eller slängs. Jag var på en av Josephine Quists ”bloppisar” i Örebro och hon sålde många kläder som såg helt oanvända ut från märken som Nellys med flera som hon gjort samarbeten med. Undrar om de skattar för den extra inkomsten, sälja kläder som de fått gratis? Hur som tror jag faktiskt både företag, följare och framförallt miljön skulle vinna på att företag bara skickade ut till flunsor som de har kontrakt med och det är uppgjort i förväg att presskicket ska komma och flunsan får betalt för att göra reklam för innehållet.

   Det ÄR äckligt och även om Alexandra gjort det själv är det väl aldrig försent att ändra sig. Tycker det är bra hon lyfter frågan som de flesta flunsor duckar för.

   Beträffande dessa gratis kläder och huruvida det slängs el säljs, så var jag nyligen i en second hand affär, där det var rad efter rad med helt nya kläder från NA-KD & liknande, bara plast & polyester för hela slanten och absolut noll kunder ägnade ngt som helst intresse för dessa plastkläder. Vore ju fint om dessa företag kunde sluta spotta ur sig alla dessa engångsplagg, då uppenbarligen ingen vill ha dem, trots samarbeten med flunsorna. Tror faktiskt öht det är en ganska liten andel människor som nappar på flunsornas inlägg om ngt de fått gratis skickat och som de gör reklam för. Hög tid att sluta med den skiten nu.

   Precis, känns dåligt ur miljösynpunkt också😐

  Eller så visar man inte pressutskick men använder dessa ändå i sina sociala medier – syns inte = behöver inte skatta.

  Vet inte om det är så, men så kan det också vara.

  Om det är genuint det hon skriver tycker jag det är toppen. Kräks på extrem konsumtion.

  Den jag tänker på är Pernilla Wahlgren. Måste göra hjärteont när hon nu är tvungen att avstå all reklam

   Pressutskick kan hon ju ta emot oavsett

    Dessutom lär hon nog tjäna mer pengar genom allsången än på sin reklam, annars tror jag inte hon tackat ja

     Är det då Christian som vägrar ta emot alla utskick då adressaten är okänd?

    Vilket företag skickar pressutskick i så fall när dom inte får exponering i hennes kanaler?

   Äsch tror inte det gör ont för Pernilla, hon har hunnit ta emot tillräckligt med bud innan Allsången drog igång och det gäller ju bara för några månader dessutom så tjänar hon nog ganska mycket pengar på att leda Allsången.

  De kan ju skänka dessa saker vidare till kvinnojourer mm.

   Ja, det kan väl alla göra med saker man får?!

  Alexandra säger det hon vet att många lyssnare/följare tänker och vill höra, man ser ju många som skriver just så, och då får hon klapp på axel och likes, samtidigt så kanske hon faktiskt känt så fast hon visar själv upp mycket och även smyger en del som många tyvärr gör. Jag håller med om att det blir konstigt och äckligt faktiskt att se de rika få en massa gratis MEN det är ju inte så att influencers får hem saker för att bli ännu mer priviligierade utan för att företagen vill synas och få bra exponering – det är ju det som är poängen, sedan kan man tycka det är både äckligt och orättvist men syftet är i slutändan att företagen ska tjäna på det.

  Ida warg har jobbat ihjäl sig, måste vila upp sig i Sverige nu och ska inte posta nåt på flera v. Jag blev ju trött på alla poster från Spanien, vill ju se nåt annat nu

   Är Warg ett skyddat efternamn så till vida att det krävs Wargblod för att få kalla sig det?

  Jag gillar Alexandra, jag har följt henne sen hon kläcktes ur Kissie-ägget.

  Men jag köper jack shit av vad hon säger eller hennes åsikter. Hon letar fortfarande efter sin plats i branschen efter Kissie. Jag tror hon fortsatt blir utesluten ur vissa sammanhang just för att Kissie var som Kissie var, och jag vet att både hon och hennes fästman nämnt att hon får oförtjänt lite cred för den hon är och har blivit idag, vilket jag håller med om. Men hon har fortsatt ett behov av att prata om ”rikedom”, att dom är rika, att hon ”unnar” sig dyra väskor osv, jag tror det är tvärtom, jag tror inte hon har ekonomin som t.ex Kenza (om man ska jämföra från den eran).

  Hon är rolig, ärlig, transparent emellanåt. Men hon är inte originell, varför åsikter och uttalanden blir så tomma. ”varför ska det skickas mer varor till en som redan är rik”, ett helt värdelöst uttalande som förändrar noll, hade hon däremot gjort något åt allt pressutskick, meddelat att hon inte vill ta emot och att hon inte kommer visa upp något som postas så tror jag buden hade sjunkit. Eller skänka bort, osv.. jag menar, ett uttalande är bara ett uttalande 🤷‍♀️ ikväll smörjer hon in ansiktet med sponsrad dyr hudkräm, för dom utskicken tror jag inte någon ”spyr” över.

   Nu gav du henne idéer som jag tror hon kommer följa, vänta bara så kommer hon gå ut med att hon inte vill ta emot pressutskick mer. Nu är det ju dessutom så att de måste betala skatt på alla pressbud så klart de inte vill ha allt då haha. Jag tycker tvärtom att Alexandra får väldigt mycket cred, i alla fall härinne, trots att (eller kanske just därför) Alexandra pratat mindre gott om denna sida.

  Äsch, vill man inte ha pressutskick kan man bara skicka ett litet mejl till pr byrårna, så slipper dom. Men Alexandra vill ju såklart inte bli av med den förmånen.

   I egenskap av att själv jobba som influencer, så vill jag rätta dig och meddela att det sedan X antal år tillbaka inte dyker upp några pressutskick oannonserat, som du får det att låta som. Man behöver alltid ge sitt godkännande innan budet går ut, jag har aldrig varit med om en byrå som inte efterföljer den regeln (och då kan ni räkna med alla stora PR-byråer där).

   Andra saker som tål att förtydligas när lekmännen går loss och tjejgissar om det ena och det andra här:

   1) Bianca får inte så mycket pressutskick som ni verkar övertygade om, hon har t.o.m. själv pratat om att företagen slutat buda till henne eftersom dem vet att sannolikheten för exponering är mycket större om det budet går till någon annan.

   2) Lång ifrån alla influencers är rika. Att Alexandra och Camilla tillsammans sätter den bilden för er som läser här inne är olyckligt. En del influencers är rika, absolut. Men långt ifrån alla.

   3) när ni ser influencers sälja oanvända Nellyplagg på Sellpy beror inte det på oönskade pressutskick, utan snarare för att man sällan får välja kläder helt fritt själv när man gör samarbeten med klädföretag. Plaggen är rekvisita för ens arbete och ingår i ens affärsuppgörelse med kunden, och alla plagg blir kanske inte ens personliga favorit efter avslutad kampanj. Att man säljer plaggen vidare är väl liksom det enda man kan göra i det läget.

    THANK YOU! Jobbar på PR sidan och ingen skickar grejer för välgörnenhet. Dessutom är många av grejerna utlån eller där det är överenskommet att det ska ske en ordentlig motprestation.

    När det kommer till Alexandra specifikt så tror jag som ovan, hon har inte riktigt hittat sin plats efter Kissie. Hon är inte ett självskrivet namn i många sammanhang, har inte kapitaliserat som många andra gjort i hennes generation och nya kullar med influencers kommer ut varje säsong! Det är nog tufft därute!

  Nog att man kan förändras och utvecklas osv, men det här är ju hennes liv? Hennes karriär har ju varit att vara just influencer och uppenbarligen har hon gillat det eftersom hon fortfarande finns på sociala medier. Det har öppnat dörrar och det faktum att man kan tjäna pengar som influencer gör ju att man faktiskt kan leva av det, inte bara som en hobby vid sidan av något annat kneg. Sen kommer det såklart lite skit med det också men så är det väl med det mesta. Ja, det är extrema mängder grejer som skickas men man kan ju inte liksom plocka russinen ur kakan och vara fine med att acceptera bara vissa, tillräckligt bra saker, medan alla andra influencers val är äckliga och branschen usch usch samtidigt som man lever och levt av det.

  Måste tillägga också att i princip alla kan ju köpas av pengar så det blir märkligt att liksom rata andra. Klart att hon inte är sugen på att visa upp en tröja som kommer i ett glittrigt paket, men för någon annan hade de gärna gjort det 10 gånger om då de inte hade haft råd att köpa tröjan. Men hon är förbi det stadiet nu att hon inte behöver typ schampo som skickas med bud. Hade någon däremot velat skicka en bil, hade hon varit lika kritisk då?

  Fast det var väl rätt nyligen som hon visa upp pressutskick på Instagram. Det händer ju lite nu och då..
  Så då kanske det är dags att leva så som man predikar, går inte att säga att man äcklas av något som man aktivt är en del av.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *