Det där med goda arbetsförhållanden

Camilla Läckberg förklarade nyligen att anledningen till att hennes badkläder kostar uppåt tusenlappen och över, är för att hon satt saker som kvalité och bra material, europeisk tillverkning och bra arbetsförhållanden före att kunna hålla riktigt låga priser.
Det är så klart toppen, men jag lite svårt att se hur det går ihop med Läckbergs senaste inlägg där hon berättar att kläderna som hon bar under gårdagens inspelning av programmet ”Tilde” var ett snorbilligt ”ryskt rouletteköp” från en annons på Instagram.

Fått jättemkt frågor om var min outfit igår kommer från. Det är en topp med byxor och är ett sånt där ”rysk roulette-köp” från en instareklam. Kostade typ 500 spänn för hela outfiten och jag var fullt inställd på att det lika gärna skulle kunna komma något som såg ut som om det häftats ihop. Eller inte komma alls… Men den kom, och var grym! Minns inte vad sajten hette jag köpte från, men dyker reklamen upp i flödet igen, hojtar jag till! // Camilla Läckberg



Jag kan – med hjälp av en följare (tack för tips) – meddela att plaggen finns på AliExpress där majoriteten av plaggen tillverkas i Asien, allt som oftast är av ganska dålig kvalité och tillverkade under allt annat än bra förhållanden eftersom de annars inte hade kunnat priset pressat på det här viset.
Allt det som Camilla Läckberg säger sig vilja ta avstånd från vad gäller det egna märket.

Så vad är egentligen problemet här?
Är det att Camilla Läckberg handlar AliExpresskläder som med största säkerhet tagits fram under tveksamma former, eller att hon glatt berättar och tipsar om det och indirekt uppmuntrar köp av den här typen av kläder för sina 316 000 följare?
Hade hon inte berättat om det så hade man ju kunnat ge henne ”the benefit of the doubt” men här är det ju inga tveksamheter om vart kläderna kommer från?

Vad tycker ni?

74 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Hur mår Paow? Vad gör hon nuförtiden? Åkte hon till Maldiverna med supersupermiljardären?

      Hon ”dejtar” väl på som vanligt men hon o norrmannen ”jobbar” inte ihop just nu iaf. Hon sökte nån som kunde städa svart häromdagen, så hon lever la på som vanligt sas.

        Och sprutade in mer fillers i röva i veckan

      Flyttar till en lgh på Östermalm om 1 v

        Hur har hon råd?

          Varför ska hon flytta dit? Har hon inte en stor och fin hyresrätt på söder? Kollade in hennes flashvacktråd och hennes onlyfans content är inte speciellt oskyldigt längre. Känner mig lite orolig för Paow ibland, hon har nog det inte så lätt och jag undrar vad man gör med sitt liv när man är 30 år och inte har någon karriär förutom Onlyfans.

          Hon är väl ganska rik från OF? Fattar inte hur hon kan vara så intressant? Många diskuterar henne här

            Hon visar ju och gör allt i klipp på FB. Klart folk tycker det är lite intressant då hennes ”karriär” inte direkt började så

      Hon berättade igår på story att hon inte mått bra de senaste veckorna, men att hon nu kommer att det börjat bli bättre.

      Hon har även haft loppis på story i veckan.

      Igår var hon i tyresö med sin syster, sa att hon gillade ”landet”.

      Hon flyttar till en lägenhet som ligger på en parallellgata till Strandvägen på torsdag.

        Hon säger ju jämt att hon inte mår bra. Och sen bättre. Å sen dåligt igen. Ungefär som bianca…
        Lycka sitter ju inte i operationer, vikt el pengar, därför det aldrig blir bra

          Att inte ha en vettig sysselsättning det är nog inte så hälsosamt!

      Gå in på flashbacktråden om henne där finns det länkar som visar vad hon håller på med .

    Är det Isabella och Christina Scholin till vänster på bilden?

      Ja

    Förstår inte att man väljer att köpa skitgrejer när man har råd att handla bra grejer (bra för miljö/schyssta arbetsvillkor-förhållanden osv). Om jag hade mkt pengar skulle jag verkligen undvika dåliga produkter.

      Samma här👌

    Har en ganska udda kroppsform och de enda jeans jag hittat som sitter bra kommer från Shein. Har provat i princip varenda par i massa olika butiker med olika prisklasser och de enda som sitter som ett smäck är de från Shein. Svider i hjärtat att beställa därifrån..

      Måste du ha just jeans då?

        Alltså inte en dryg fråga men finns ju massor av andra typer av byxor ju. Jag kan inte ha skjortor tex, har hellre andra toppar än att beställa från shein och liknande.

        Inte jag Anonym ovan och jag har inga problem att hitta jeans men just en sån fråga Måste du ha jeans hade varit som att fråga mig om jag måste ha något på nedre delen av kroppen. Det är det enda jag har på mig förutom shorts och träningsbyxor när jag motionerar. Däremot äger jag många par jeans.

      Sitter jeansen så bra att det är värt att riskera någon annans liv och hälsa för dem? Menar det ej som skammande, utan en genuin fråga vi alla borde ställa oss när vi överväger att handla skit, fast vi vet att det är skit. Hade vi köpt dem om vi såg människan som tillverkade dem?

    Dubbelmoral. Precis som med så mycket annat när det gäller henne.

    Haha, vilken hycklare 🥲

    Dessa stackare som syr kläderna. Urusel arbetsmiljö och skitlön. Och olidligt varmt. Och dom har inget val.

    Jag tänkte bara på Larz-Kristerz när jag programmet

      Jag skrev en kommentar om detta på hennes inlägg. Och blev blockad. Men kommentaren finns iaf kvar från mig @frokenela

    Om jag går till mig själv så kan jag känna igen mig i att inte vilja kompromissa med kvalite ”i stort” men som pga min vikt ibland köper ”billig skit tillverkat av eventuella slavar” för om man vill ha snygga kläder i storlek L eller XL så finns bara ”midjekorta clownkläder” å då händer det att jag faller i fällan o ”glömmer” hur dessa kläder tillverkas…tyvärr…ingen bra ursäkt, men så är det iaf…ibland chansar jag o blir glad om jag kan dra ner toppen över magen o slipper visa den o därmed för egen del känna mig lite mer som en ”vanlig kvinna” dvs en som kan gå in i en vanlig butik o VÄLJA efter min egen smak ist för efter det minimala o fula utbud i clownförger som jag får stå ut med så länge jag inte är sk normalviktig

      Det finns jättemånga ställen att handla kläder på om man är plus size som inte nödvändigtvis är ”clownkläder”.
      Jag köper nästan uteslutande mina kläder från Purefemale (fantastiska omlottklänningar), Alicedot (bra baskläder) och Gudrun Sjödén (härliga plagg i bra material som t.ex. lin).

      Upplever att alla kedjor typ Lindex, Kappahl, H&M, Monki etc. ändå bara kör fastfashion i kass kvalitét.

      Har mage, modell gravid, och blir oxå tokig på kedjor som säljer såå konstiga kläder som inte passar. Som dessa toppar/tunikor som är superkorta fram, det är ju just magen jag vill dölja?! Nä då hänger magen där och dinglar under nåt kort elände till klädtrasa. Däremot är dom jättelånga där bak. Hittar aldrig något som passar förutom på Shein, olyckligt nog. Nu har jag visserligen slutat handla därifrån för mitt samvete orkar inte med dessa stackars slavarbetares situation.
      Men fattar precis vad du menar.

    268 kr på rea. Det säger en del om hur snett allt är mellan Europa och Kina. Desperat situation med deflation i antågande.

    Tycker nog vi alla borde tänka till. Hur kan vi vara så här giriga? Visst har hon pengar nog att köpa något där folk inte pressas till max. Tror dock vi alla är så himla vana vid köp, slit och släng att man på ren impuls handlar från Insta utan en tanke på vad det innebär och vilka system mm man underhåller. Kolla Rusta, Jula, HM, IKEA, Dollarstore etc etc. Listan kan göras mycket längre än så. Idag är vi vana vid att en TV är ingen stor sak att köpa Vi är alla hycklare

      Så är det tyvärr.

      Jag kan sakna generationen från första delen av 1900-talet som lagade trasiga kläder och sparade och återanvände saker. Det är sjukt att man har råd att köpa nya kläder varje säsong istället för att använda det man har. Tyvärr är ju de billigare kläderna i dålig kvalitet för att användas många år och med ett mode som ändras supersnabbt. Vi ska bara ha och ha och samtidigt ser modet ut som skit många gånger. Önskar ibland att jag levde när folk hade stil med rock och hatt

      Avskyr Kina.

      Fast dom företagen du tycker är slitochsläng är för mej inte det. Ikea möbler har jag haft många år. Köper jag en matta från rusta håller den bra stil länge etc.

        Toppen men majoriteten tror jag inte gör så tyvärr

    Så skenhelig 🤮

      Många är det men de flesta är det inte offentlig.

    Tyvärr är vi människor så hyckliga i smått och stort!

    Håller med ovanstående, hycklande och dubbelmoral inom typ allt.
    Minns när hon var med i drevet mot Mr Cool, att det var så hemskt med en skämtlåt om pedofiler men att skriva om mord är tydligen helt okej.

      Men är du på riktigt??

        Menar du mig så ja. Ska det vara fel att skriva en skämt- och satirlåt på rim (eller vilken annan genre som helst) så borde det ju med den logiken vara fel att skildra och beskriva realistiska mord i skrift och film. Nu tycker jag inte det är fel med deckarböcker och filmer med mord i heller men förstår inte logiken i att fördöma och bojkotta och fördöma låtar. Det är just låtar. En bok är en bok, en film en film osv även om galningar inspiretats av både böcker, filmer och låtar till att begå vidriga brott.
        Hur tänker du?

        Eller hur!! 😂😂😂

      Men oj vad långsökt.

        Men vad tänker du skillnaden på hemska saker beskrivna i låt, film eller bok är?
        Tycker inte alls det är långsökt utan väldigt lika. Konstformer för att skapa underhållning eller väcka debatt och eftertanke.

          Frågan är väl snarare varför man skulle behöva tycka att allt är okej?! Så en deckarförfattare måste tycka att man får skämta om allt tex? Långsökt.

          Jag håller till viss del med dig – men tycker ändå att en låt ofta får en helt annan genomslagskraft. Spelas på radio och är tillgänglig på ett helt annat sätt än en bok. Är låten dessutom catchy brukar småbarn sjunga med utan att fatta vad den handlar om. Inte många femåringar läser deckare, tänker jag.

            Tänker du att femåringar skulle utföra brott pga en låt men vuxna skulle inte kunna inspireraras till det via böcker och filmer?
            Att kritisera några som gör en låt om brott när du själv tjänar pengar på att skriva om mord. Förstår inte logiken i det.

              Men jisses, finns det ingen jävla gräns längre!? Jag vill inte ens skriva ut namnet på låten för det är så grovt.
              När det kommer till barn borde man förstå att inte allt bör vara tillåtet. ”Skämta” om p*dofili, vad är det att skämta om? För övrigt, var är skämtet i själva låten?
              Och p*edofili är fan värre än mord! Det tycker nog de flesta normala människor. Men att likställa den grova låten med mord i en deckare, dvs, fiktion är nästan skrattretande.
              Finns inget mer att säga mer än att jag hoppas du skämtar.

                Ehhh, det är fiktion i låten också. Mycket mer på överdrivet skämt och orealistiskt än deckare om mord.
                Låten driver på pedofilers bekostnad, inte offren.
                Svårt att rangordna vidriga brott men mord anses väl ändå vara det värsta man kan göra?
                Lyssnar själv ofta på rättegångspoddar som faktiskt inte är fiktion. Det förstår jag mer om det skulle kritiseras.

    Genuin fråga ang inlägget om Biancas packning…

    Om man är rik eller flashig men inte flyger privat. Hur vågar man checka in sina svindyra saker i vanliga resväskor? Vad gör man om väskorna kommer bort? Finns en särskild försäkring för dom? Jag menar, om min väska kommer bort är den liksom värd några tusen MAX, lite hafsiga hm-kläder å skor typ å jag kan lätt köpa nya kläder på plats om väskan försvinner på vägen till resmålet. Men skulle jag ha väskor i plural, tryckt ner 10olika Chanel och massa plagg för 5loppor styck eller mer. Då hade ju min packning varit värd som en lägenhet i en småstad. Hade aldrig vågat checka in det???

      Eller kommer deras väskor på ett särskilt ställe i planet som sedan rullas rakt in i loungen där rikingarna alltid håller hus? Dom kan ju omöjligt vilja ha sina guldgruvor till väskor tillsammans med våra? Det hade inte jag velat om jag flög första klass med Emirates osv

      Hade en resväska med riktigt dyra grejer som försvann på flygplatsen men lyckligtvis fick jag tillbaka den efter ca 1 månad. Alla saker var kvar! Men hade brutal ångest för trodde jag förlorat den. Sen dess checkar jag aldrig in dyra väskor mm utan det blir handbagage för dom sakerna. Och så har jag köpt en air tag så jag kan tracka resväskorna i mobilen.

    Varför gör Tanbyklara reklam för vont? Stories från idag där en kille sitter o röker ecigg och hon taggar Vont… 👎

      Fast är det reklam ? Någon sitter och blåser rök på hennes blommor på balkongen, som är halvt vissna, och hon skriver ”bra mina blommor mår”

        Ja det är så uppenbart smygreklam med tanke på hur ofta hon har taggat dom. Varför skulle man annars tagga nåt som inte är bra. Synd, för hon är ju väldigt proffsig med all annan reklam hon gör.

          Jag följer henne inte så har ingen aning

    Jag förstår verkligen inte grejen med alla dessa kändisar som startar företag, köper in billiga skitprodukter och maskerar det hela i en dålig lögn av miljövänligt, bra kvalité och goda arbetsvillkor. Förstår dom inte att många idag är väl medvetna om sidor som alibaba och alieexpress? Och tror dom att kunderna ska missta dessa massproducerade billiga varor för bra kvalité när produkten väl anländer? Alla som ägde en fluffig DM Retro-jacka då det begav sig vet att det var en överprisad plastbit.

    De får skit om de köper något som är för dyrt och de får skit om de köper något för billigt.

      Men exakt. Hade hon haft en dyra märkeskläder så hade folk blivit rasande för det också.

      Fast om vi ska prata så är motsvarigheten till Shein i prisnivå haute couture. Det finns väldigt mycket däremellan. Hon om något kan ju handla i mellanprisskiktet.
      Jag blir inte sur om någon som hon köper Chanel, men det finns ju ändå t.ex. svenska företag med produktion här som gör snygga kläder. Om någon skulle ha klagat hade hon ju endast behövt säga att hon vill stötta svensk produktion nu när hon kan.
      Istället köper hon från Alibaba….

        Ok sidan heter visst Aliexpress.

          20.00
          Samma outfit finns på Alibaba, Amazon, Walmart, Uoozze och säkert fler ställen.

        19.59
        Vilket svenskt företag med produktion här gör snygga kläder i större storlekar?

    Det är inte lätt att vara människa idag. En positiv handling är bara positiv nuförtiden om du är 100% ren i den frågan, en förebild på alla plan inom ämnen. Annars är du en hycklare och har dubbelmoral. Gör för fasen inget gott inom något område om du inte är beredd att bli 100% dedikerad fortsättningsvis inom området. Du kanske tror du är mänsklig? Drar ditt lilla strå? Försöker bidra med en liten positiv gärning? Nej, din idiot! Begriper du inte det inte är ok att göra en enda positiv gärning inom ett ämne som du inte är 100%-ig i, din positiva handling blir då genast ett hån och du är du bara skenhelig…

      😴😴

      Håller helt med. Sjukt svart-vitt tänk? Många försöker väl så gott de kan? Typ äter mycket vegetariskt, men inte alltid. Undviker att resa med flyg men flyger ibland. Köper bra plagg ibland, men inte alltid. Är det verkligen så skenheligt? Hyckleri? Extremt svårt att förstå tänket.

      Bra skrivet!! Exakt så, vem är perfekt. Ska hackas så jäkla mycket och gå in på detaljnivå på allt

    Vad glada salta bad/evanette ska bli, som tillverkar allt eget i sin fabrik i Portugal och faktiskt är hållbara som företag. Roligt då att Läckberg, som de betalt för att fronta deras bolag, att hon köper billigt skit från shein.

    Den där outfiten är ett brott mot modegudarna.

      Tycker den är snygg, Läckberg är jättefin i den men ditt nick alltså näe inte okej.

        Nicket är väl från ett citat från Rednex-sångerskan vars bröllop AB tog över för att oombett prata om sig själv?

    Pinsam dubbelmoral och det bevisar ju att Läckberg inte tycker goda arbetsvillkor är så viktigt förutom när det gäller att hon själv, och hennes släktingar, ska tjäna pengar då då låter det bra att bortförklara höga priser med bättre arbetsvillkor. Nu har väl Läckberg troligtvis inte köpt dressen på Ali express utan från en annan kinesisk klädsajt. Det är skadligt för miljön också inte minst med alla paket som reser fram och tillbaka, inte bra, men hon var väldigt snygg i plagget. Jag såg för övrigt att någon skrev här under förra inlägget om Läckbergs baddräkt att hon setts köpa fast fashion till dottern tidigare – Läckberg läser ju här – och nu var dottern på Gröna lund iklädd märkeskläder, vilket syntes mycket tydligt då det är stora loggor på, nämligen i DKNY.

    19.59
    Vilket svenskt företag med produktion här gör snygga kläder i större storlekar?

    Har själv valt att inte handla från den typen av sidor (fast fashion) och försöker att handla det mesta från Marketplace, Labels we Love och Sellpy, MEN tror att påhopp bara leder till taggarna utåt. Vi älskar att lära oss saker men gillar inte att bli uppläxade, så fortsätt absolut att ifrågasätta när influensers gör tveksamma saker, men på ett sätt så att de kan ändra sig med värdigheten i behåll så att säga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.