Anitha Clemence kritik mot SRs val av sommarpratare

Bildkälla: Anitha Clemence Instagram

Rätt många sommarprat den här sommarn som är lättare än lättmjölk. Vad är det som har hänt i redaktörsarbetet? Har SR helt plötsligt förlitat sig på alla avsändares egen kompetens att förmedla en perfekt historia? Eller har de blivit slöa, vill man helt enkelt ge bort sommaren till poddarna?
Det ska vara 20 redaktörer i redaktionen. Man undrar ju lite vad som har hänt.

Håller Sommarpratarna på att spela ut sin roll eller vad tycker ni? För var är alla starka, inspirerande, fängslande och utbildande historier? // Anitha Clemence

Anitha Clemence skickar en känga till Sveriges Radio och dess val av sommarpratare.
Hon tar upp Maja Nilsson Lindelöf som ett exempel, men är noga med att påpeka att kritiken inte gäller henne eller någon annan av sommarpratarna, utan att den är riktad mot Sveriges Radio och deras sätt att förlita sig på att alla sommarpratare har förmågan att skriva ett spännande manus, helt på egen hand.
Hennes sista fråga i bilderna här ovan är intressant och jag undrar om ni håller med?

Håller Sommarpratarna på att spela ut sin roll eller vad tycker ni? För var är alla starka, inspirerande, fängslande och utbildande historier? // Anitha Clemence

Jag har inte lyssnat på ett enda sommarprat utöver de jag lyssnat på för bloggens räkning. Hur är det med dig? Brukar du lyssna?

144 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Nej jag har inte lyssnat. Tycker att det är tråkigt att det har blivit någon slags offentlig terapistund för sommarprataren. Var roligare förut när det kunde vara mer fokus på deras yrkesroll, uppdrag, framgång, väg in i branschen osv. Nu är det mest en tävling i att ha sorgligaste traumat känns det som. Ångest, ätstörningar, trasiga familjer.. och ofta är det personer som redan har ältat sina historier till ända som får prata. Eller så känns det bara så för att Aftonbladet skriver artiklar om praten redan innan de sänds. Känns som att sommarpratet hade ett syfte innan alla hade varsin podd, tusen bjuda-in-gäster-program osv.

    Och ja, jag kan ha vaknat på fel sida idag.

      Jag håller med. Tycker att Nilsson Lindelöfs program var extremt ointressant, hon är bara känd för att vara gift med en fotbollsspelare?! Annars skulle ingen brytt sig om henne över huvud taget.

      Jag är totalt ointresserad av Maja och har ingen aning om vem hon är utöver vem hon är gift med. Samtidigt tycker jag att t ex Biancas sätt att prata och t ex hennes talkshow är väldigt märkligt och hackigt. Men kanske är det för att jag är 50 och för de i generationerna ”runt om” är det helt naturligt? De i samma skede/ålder/”mediamiljö” som Maja kanske inte reagerar utan tycker att P1 Sommar ger en ny dimension av henne? Att AC väljer att kommentera efter Virtanen/Läckberg känns igen som hon försöker skapa content och vara aktuell – allting skrivs med en antydan om att hon är först på bollen och har uppfunnit hjulet men egentligen har tåget lämnat perrongen för länge sedan.

        Tänkte också på det där med Virtanen, lite samma.

      Har lyssnat på sommarprat sedan barnsben, men numera väljer jag ut de få som kan vara intressanta pga innehåll, inte pga att prataren är känd och ska få ännu en plattform att visa upp sig på. Trodde inte sommarprat skulle vara ”nu får jag prata om mig själv och mitt liv” utan om folk som har en intressant berättelse, eller faktiskt har levt ett intressant liv att berätta om. Som haft intressanta uppdrag, träffat intressanta personer eller har kunskap och förmåga att berätta om sin nisch på ett intressant vis (kommer fortfarande ihåg ett otroligt sommarprat av en astronom, för säkert 20-25 år sedan). Nu räcker det att synas tillräckligt mycket på sociala medier så antas man ha något vettigt att dela med sig av till hela svenska folket.

    Lyssnar absolut inte längre

    Håller faktiskt med Anitha. Finns hur många program som helst där kända personer får tala ut om sin livshistoria. Föredrar när sommar p1 i första hand är informativt, med en personlig twist. Problemet med de som är kända och har stora kanaler är ju att man fått höra mycket innan, så kommer ett prat där de liksom utvecklar sina problem som någon slags terapitimme. Även om det går hem hos många så känns det lite som att de tappar poängen och det skulle ju kunna bli ett annat program istället.

      Jag måste också hålla med Anitha här. Har knappt lyssnat alls de senaste åren och varje gång jag gett det ett försök har det varit såååååå dåligt. Intetsägande. Förutom hon mörkhåriga skådisen som jag inte minns namnet på, hon som berättade om sitt liv som strippa och som hängde med kriminella innan skådespeleriet. DÄR snackar vi!!!!

        Vem?? Måste få veta vem??

          Aliette Opheim!

    Jag lyssnar sällan på Sommar i P1 längre, men det beror inte på pratarna i sig utan på att jag upplever att formatet spelat ut sin roll. Idag finns hundratals intressanta välproducerade poddar att välja mellan och då hamnar sällan Sommar i P1 högst på min lista. Utbudet är så mycket större jämfört med den tid då vi hade tre SR-radiokanaler och några reklamfinansierade med musik.

    Intetsägande sommarpratare som är ”lättare än lättmjölk” har funnits i alla år. Enligt min blygsamma åsikt brukar idrottarna vara värst.

    Den här sommaren har jag valt att lyssna på Hooja 💚 och Andreas Cervenka🖤.

    Allra mest korkad är väl Anitha, som valde att slösa bort en timme av livet på nåt som inte intresserade henne alls.

      Fullt rimligt att ta del av någonting innan man bildar en åsikt om saken i fråga. Det borde fler göra.

        Men inte en hel timme va, om man känner att det är bortkastat.

          Fast jo. Det ser man ju jämnt på sociala medier hur någon har en jätteupprörd åsikt som inte stämmer för att man inte tagit del av hela informationen. Så jag anser absolut att man bör titta klart för att få en full uppfattning av vad man tycker.

            Ska man alltså lyssna klart på alla årets sommarprat för att få ha en åsikt om upplägget och konceptet? Jag tyckte tex att det började spela ut sin roll redan för ca 3 år sedan. Har sedan dess inte haft minsta intresse av sommarpraten, känner noll lust att lyssna. Får jag tycka det trots att jag inte lyssnat senaste åren?

            Nej man behöver inte alls titta/lyssna klart för att kunna bilda sig en uppfattning.

            Går jättebra att stänga av efter halva och tycka att det var platt och tråkigt.

              Har inte lyssnat på så många men ett jag aldrig glömmer är ”föäldrarna till hon som blev styckad på ubåten av Peter madsen”.

              Hennes mamma pratade på engelska.

              Fy vad grymt det var på alla sätt.

                Kim Wall

              Jag har svårt att sluta halvvägs. Om jag tittar på en dålig film eller löser en dålig bok måste jag ändå titta/läsa klart för jag tänker att det kanske blir bättre i slutet…

    Har bara lyssnat på Nora Khalil och Eva Armini, gillade verkligen Noras

    Tror det har blivit lite fel när SR lagt sin strategi. Varje år ska det finnas med en ung bloggtjej och en junior idrottsman för att man ska bredda publiken och få med lyssnare under 20. Med det sagt får de också berätta historier som kan passa den unga publiken och dessvärre görs det bättre i ett poddformat än i Sommar.

    Är så trött på alla dessa kändisar som hörs och syns på radio och tv om och om igen på repeat.

      Ja den kändisankdammen är verkligen minimal

      Fast i sommar i P1 är det ju väldigt blandat

    Jag har svårt för Anitha överlag men här får jag nog ställa mig på hennes lag trots allt.
    Väntar fortfarande på att Sigge Eklund ska få sommarprata, tills dess fåre va.

      Vad kan han ha att säga som han inte redan har sagt?

        Mycket!

          Hur vet man det?

      Nej för fan, inte Sigge Eklund.
      Fler ”okända” tack!

        Jag åkte tåg med en kvinna en gång som berättade att hon och en vän hade en podd som var som ett slags sommarprat men med okända personer. Var lite mer i intervjuform och då och då hade de live på någon mindre scen i stockholm. Hon menade på att alla har en historia att berätta, kvinnan i kassan på coop, den man möter när man rastar hunden, den man sitter bredvid på tåget osv. Kan däremot inte alls påminna mig om vad podden hette nu. Känner någon alls igen detta? Var en lite mindre podd då i alla fall.

      Finns nog ingen jag kämner sådant ointresse för i ett sommarprat. Skulle vara hans kollega alex då.

        Har har gjort ett mycket omtyckt sommarprat. Han har dessutom fått erbjudandet att sommarprata igen men tackat nej.

          Och det intresserade mig inte nog för att lyssna.

            👍

    Jag tyckte att Majas sommarprat var jättebra. Anita kanske är lite avundsjuk.

      Trist att detta avundsjukkortet alltid ska dras när någon är minsta kritisk. Brukar lyssna på sommar och kan inte annat än hålla med att kvaliteten och variationen på sommarpratarna har stadigt gått nedför.
      Majas sommarprat är inget jag kommer att minnas, somnade nog till bitvis i hängmattan för att jag tyckte att det var tråkigt. Har inget emot Maja men radio passar inte henne. Undrar lite försynt vad det finns att vara avundsjuk på?

        Att inte Anitha väljs ut att sommarprata så klart

        Att Maja är gift med en man som tjänar mycket pengar.

      Sluta med det där avundsjukan tjabblet. Man behöver inte vara avundsjuk för man inte gillar en människa.

    Lyssnade precis på Livia Fränkels sommarprat. En ständig påminnelse om det fruktansvärda som hände under andra världskriget.
    Annars tycker jag Ina Lundbergs och Mark Levengoods sommarprat har varit bäst hittills.
    Gillar konceptet men lyssnar inte på alla, kommer mest troligt inte höra Majas program.

      Jag lyssnar Livias nu. Väldigt bra. Otrolig människa.

    Håller faktiskt (för första gången) med Anitha. Maja verkar vara en otroligt härlig tjej men hennes sommarprat var verkligen ”tomt”. Hon berättade inget som hon inte berättat förr, det var stora ord men så lite djup liksom vilket känns som en nästintill otrolig bedrift eftersom hon pratade om ett så emotionellt ämne som sin brors psykiska sjukdom.
    Avsnittet kändes lösryckt, osammanhängande, ytligt och utan djup och utan snygg stilistisk framföring

      Jag lyssnade på Majas sommarprat igår och tyckte att det var mysigt att lyssna på. Jag har inte följt henne alls, så allt var nytt för mig. Med det sagt, det var ordval och sammansättningar av meningar som var helt off och jag tänkte många gånger varför en redaktör inte justerat hennes text. Hon använde ord som gjorde att det inte flöt på, och sådant tänker man ju att en redaktör ska få till. Varje år kommer det några guldkorn så jag fortsätter att lyssna 🙂

      Nu lyssnar inte jag på sommarprat annars, så kanske därför, men Majas berörde mig. Hennes sätt att beskriva ångest gjorde att jag kände mig mindre ensam.

      Jag tycker att det var bra bara att hon inte har en berättarröst och tycker jag väldigt många saknar

      Har hon berättat om sin anorexia tidigare? Jag har aldrig lyssnat på hennes podd.

      ”Tomt”? Oj, du har verkligen inga känslor….

    Byt namn på programmet! Så att det stämmer bättre med innehållet!

      Till?

        Kändisarnas terapitimme i p1

        Mitt lilla trauma i P1

          😂 Det borde programmen heta överallt.
          Stjärnorna på slottet = mitt lilla trauma på SVT
          Så mycket bättre = Mitt lilla trauma (och lite musik) på tv4
          Renee’s brygga = mitt lilla trauma (på en brygga) på Tv4

          Osv

    Känns lite som Sommar har gjort sitt. Jag har nog lyssnat på ett halvt i år.

    Så blev det, Anitha C har gått i bräschen för ytlighet och kommersiella, hon har ägnat mycket tankeverksamhet på hur man maxar för att få följare, klick.

    Håller med många usla sommarpratare denna gång som Läckberg! 😄

    Bara lyssnat på Cervenka och Läckberg än så länge. Tyckte om båda sommarpraten. Lärde mig mycket av Cervenkas och blev berörd av Läckberg då jag själv levt smalhets-livet sedan barnsben.

    Men visst kan jag tycka det finns för många program där kändisar får sitta och navelskåda idag. Marknaden är lite mättad i lilla Sverige..

    Jag lyssnar på samtliga!

      Bäst i år är Lina Wolff hitintills. Sen roligt nog Mark Levingood.

    Slutat lyssna i ren protest mot att man aldrig får höra Pontus Rasmusson sommarprata.

    Vilket är det bästa sommarpratet ni någonsin hört? Av de jag lyssnat på tycker jag att Björn Natthiko Lindeblads sommarprat år 2020 är finast, medan Anita Ekbergs år 2005 är det absolut roligaste 🫶🏽

      Olof Wretling – männen i mitt liv ❤️❤️ fint, roligt och både allvarligt och skämtsamt

        Och väldigt mycket vaya con dios 😅🌸❤️

        Olof Wretling!!! Jaaaaaaaa! ♥️

      Lasse Kronér

      Ja fy fan vad roligt Anitas är! En riktig klassiker!

      Blev nyfiken och googlade lite. Här är en lista från förra året över de mest lyssnade. Betyder ju absolut inte att de är de bästa men lite roligt att se vilka som lockat mångas intresse i alla fall https://metromode.se/noje/mest-lyssnade-sommarpraten/amp/

      Gillar Carina Bergfeltds ! 2-3 år sedan ?

      Håller med dig om Björn!

      Annars Stina Wollter, Kristian Gidlund, Liv Strömquist.
      Anders Hansen var härligt informationsrikt också!

      Finns ju en del som berört, sedan vet jag inte om jag kommer lyssna på dem igen, t.ex Carina Bergfeldt och Markoolios sommarprat.

      Olof Wretling, Hedi Fried, Richard Tellström, Bea Uusma, Mandelmanns, Anna Mannheimer&Peter Apelgren

      Nadime ghazale, soran Ismail (faktiskt, men det spelades ju in långt före han blev persona non grata), Mustafa Can, Anja Pärsson, Sofie Sarenebrant, Carina bergfelt, Bodil Malmsten, Bang, Åsa Moberg och Kerstin Thorvall och Marie louise Ekman. Dolph Lundgren och Fredrik och Filip.

      Miriam bryant, lyssnat på det flera ggr.
      Henrik Brandao Jönsson, Henrik Ekman, Caroline farberger ❤️

      Laleh! 🥰

      Jag älskade Björn Skifs nån gång på 70-talet, så himla roligt!🥰

      Henrik Schyfferts prat från 1993(!) är bland det roligaste jag har hört!

      Jag gillade Nanne Grönwalls och Markoolio!

      Jag måste faktisk lägga in Alexander Bards sommarprat från 2016(?). Jag lyssnade lite halvt ofrivilligt på den för någon vecka sedan och insåg att jag har tänkt på den varje dag sedan dess. Han tar upp ”Like”-samhället men kopplar det ihop med filosofi (ja, jag vet att det låter luddigt men lyssna på den!).

      Annars är Mark Levengood den stora guden och Olof Wretling på nästan samma plats.

    Lyssnar på nästan alla varje sommar. Har hoppat över några i år då de inte intresserat mig som t.ex Läckberg eller Nilsson Lindelöf.
    Ligger lite efter nu, men av de jag hört hittills är Andreas Cervenka den vars sommarprat jag gillat mest.

      Allt jag hörde var ”bank, bank, bank, bank, pengar, ekonomi, smart, bank, bank, de rika, bank, bank” 😂. Nej, jag är inte så ekonomiskt lagd. Min sambo lyssnade på det i bilen.

        Är han snickare?

        Allt jag hörde var intressant

        Haha jag kände samma! Lyssnade med min man som tyckte det var riktigt bra men jag har sån dålig koll och minns knappt vad han sa nu i efterhand 😂

        Oj, då får du lyssna igen. Var ju superintressant!

      Hans är det enda jag hört. Det var riktigt bra och intressant om ”religionen pengar”.

    Har lyssnat på Camilla Läckberg, Renée Nyberg och Henrik von E hittills. Gillade inte alls Camilla, kände mest ”get over it” när hon berättade att hon fortfarande är besatt av sin vikt. Renée och Henrik var bra men jag håller med Anitha om att det är väldigt manusbundet och känns ofta som att de läser innantill snarare än att prata fritt.

      Läckberg är mer trovärdig än Löwengrip enligt mig. Ätstörning sitter i huvudet och resten av livet måste man kämpa med sina tankar. Att bli ”friskförklarad” som Löwengrip har jag aldrig hört talas om. Däremot kan man bli medveten om sina ångestladdade tankar och lära sig hantera sin ätstörning. Jag har levt i över 50 år med ätstörning, så jag vet att det är inget att ”get over with”.

    Jag har lyssnat på Staffan Westerberg.
    Blev glatt överraskad för att han inte stickade någon offerkofta trots att han nog har en hel del med sig i livsbagaget som homosexuell ,kulturell och lite udda konstnärssjäl. Har förstått att hans barndom inte var en dans på rosor heller men han hade stor integritet och fläkte inte ut sitt privatliv och sympatifiskade.
    Han var lugn,saklig,underfundig och vis av livet som han var medveten om inte skulle vara för evigt. Trodde att han skulle vara mer ”krumelurig” ,konstig och konstnärlig men han hade faktiskt båda fötterna på jorden.
    Rekommenderas.

      Det var det enda pratet jag inte lyckats ta mig igenom den här sommaren😅 men jag var rastlös den dagen och det kändes inte som han kom någon vart.

    Lyssnar inte på sommar längre, jag orkar inte med all död och elände. Jag mår bara dåligt av hur alla ska bräcka varandra i hur hemskt liv dom haft, fast det mesta nog är uppdiktat.
    Tacka vet jag förr när den som pratade hade en berättelse som var spännande och intressnt.

    Lina Wolffs program var fantastiskt.

      Där hon malde på om hur hon lärde sig spanska i en timme? Vad tyckte du var så bra? Höll på somna.

    Lyssnade häromdagen och kan ändå hålla med Anitha. Majas sommarprat var inte dåligt, men heller inte så pass engagerande att jag tror att det kommer fånga uppmärksamhet av så många andra än hennes följare. Hon beskriver psykisk ohälsa bra, samtidigt kan jag inte förmå mig att ”känna något”. Historien om hennes bror t.ex grep hårdare tag i mig när hon berättade om det i hennes och Sannas podd.

      En påminnelse till alla som säger att röka gräs är ofarligt och borde vara lagligt.

        Vad hände?

          Haschpsykos

        Nu är ju han schizofren och då finns stor risk för.hashpsykos. har man ej schizofreni så är chanserna minimala.

          Nu hade han ju inte fått diagnosen schizofreni när han gick in i en psykos.

            Jag tror nog chansen är stor att han var schizofren innan han fick diagnosen. Med tanke på vad som hände.

        Gräs och hasch är två helt olika substanser

          Nu är inte jag någon expert men de kommer ju från samma planta. Sedan är väl hasch starkare, men två olika substanser är det väl inte.

    Håller med Anitha.

    Har irriterat mig på Maja sen hon och Sanna hade podden och dom var så anti sina män, dom ville minsann inte bli kallade fotbollsfruar, dom hade varit lika framgångsrika utan sina män. Vilket jag har väldigt svårt att tro.
    Hade Maja ens fått förfrågan om sommarprat utan Victor? För vem hade ens vetat om henne?
    Hade hon haft kapital till att starta en klädmärke?
    Hade hon haft ca 3 miljoner kr/ vecka att leva på?
    Osv osv.

      Man kan ju vara framgångsrik fast ha en helt annan karriär än den man kan ha pga pengar osv

    Henrik von eckermann , Andreas Cervenka och Hoojas va i stunder riktigt bra.

    Jag saknar när Sommar hade personer man verkligen fick ” wow-känsla” av. Där man faktiskt tog med sig något, och älskade att lära mig av sker. Skulle vilja höra mer av exempelvis personer som arbetat i FN , Läkare utan gränser, Barnläkare , Polis som arbetar på fältet och Polis som utreder grova brott . Sen några kända personer också , och ”framgångsrika” entrepenörer (tycker jag får sådan pepp av deras prat)

    Första gången någonsin jag håller med Anitha!!! Har tänkt på exakt samma sak och börjar förlora respekten för formatet. Eller snarare att jag börjar se på det som något annat än vad det varit.

    Kan vi samla sommarprat vi minns? Här är de jag bär med mig tydligast:
    – Peter Sjölund, släktforskare
    – Stina Wollter, om barnet som var sjukt.

    I år är nog Andreas Cervenka den jag uppskattar mest.

      Finns en tråd om det högre upp

    Här är en som fortfarande gillar Sommar i P1 och tycker att de fortfarande får till en fin mix av människor och deras historier 😁

    Men jag håller med Anonym 12.09 – utbudet idag är så stort, formatet i sig är inte unikt. Alla kan höras och synas vilket skapar en form av konkurrens och framför allt mättnad. Jag fattar att man är trött på programmet.

    Men jag gillar det, en mysig tradition. Och av de dryga 50 pratarna varje år så brukar jag ändå uppskatta en hel del, särskilt sådana som kanske är ett stort namn i sitt fält med inte så stort för allmänheten.

    Jag har inte hunnit lyssna ikapp men tycker hittills bäst om:

    Ina Lundström – älskar hennes kärlek till musiken, det var en sådan energi i pratet!

    Andreas Cervenka – när en föreläsning är som bäst. Bra musik också

    Bo Landin – ååh vad jag gillar hans röst och hans kamp och kärlek för naturen och miljön. Viktigt.

    Axel Gordh Humlesjö – fint djup i programmet, bra musik.

    Jag tror jag kommer tycka om Lina Wolffs program väldigt mycket.

    Sverige har ju spårat ut. Ingen får ens kommentera eller ha en åsikt om en kvinna utan att bli kallad avundsjuk, man ska backa kvinnor och bla bla.
    Man ser ju i Biancas och Majas kommentersfält, deras armé attackerar vid minsta lilla kommentar inte passar dom.
    Anitha har helt rätt i det hon skriver!

      Kolla dokumentären om Bianca på SVT så förstår du varför hennes armé tänder till vid minsta lilla negativt om henne.

        Vilken dokumentär då på SVT?

        Den dokumentären har jag inte sett men vad jag förstår efter kommentarer så verkar det sååå synd om Bianca. Det var det hela idén gick ut på att få fram?

    Allt kan inte vara för alla.
    Det är väl just det som är SVT och SR’s styrka att kunna blanda smått med stort, brett som smalt.

    Hon hade kunnat komma med sin kritik utan att peka på en speciell person, då hade det nog uppfattas som mer seriös kritik mot formatet.

    Nu känns det mer som bitter avundsjuka och inget annat.

      Håller med, varför ens nämna Maja?

      Precis. Man behöver inte vara intresserad av Majas sommarprat, men det finns garanterat många som är intresserade och gärna lyssnar. Livet som fotbollsfru, influencer och designer är knappast det ordinära. Anitha får det att låta som någon som pratar om sitt 8-17 jobb på kontor.

      Avundsjuk på vad?

        Att hon inte är viktig nog att sommarprata

          Det är ju det här som är så trist i Sverige. Direkt man har en annan åsikt så är man avundsjuk enligt andra kvinnor. det kanske är så enkelt att Anitha tycker precis det hon skriver.

    Brukar aldrig lyssna men gjorde ett undantag för sina Lundström.

      Jag med. Kändes som något annorlunda än vanliga kändisar som gråter ut, skryter eller snackar om deras tragiska uppväxt. Skulle aldrig falla mig in att lyssna på när Camilla Läckberg pratar om sin tjockångest.

        Har varit ovanligt lite tragiska uppväxter bland årets sommarprat.

    Jag hörde Anitha o Cissi Wallin i en podd där de klagade över detta. De var upprörda över att det bara var blah- personer som fått uppdraget att sommarprata. Att de ville höra andra, större , viktigare berättelser. De sa de inte rakt ut, men tydligt var att de var en smula besvikna över att de själva inte fått frågan.

    Har lyssnat på Ina Lundström och Cervenka , fattar inte hur Mumin Mark kan få sommarprata för 100 : e gången…
    Skulle gärna lyssna på Anna Book, problemet blir väl att 1 h inte räcker och att hon skulle spela enbart Abc hela tiden

      För att han är bästis med producenten antagligen

    Har lyssnat på Ina Lundström (satan i gatan vilken fantastisk person och så härlig röst), Hooja (annorlunda, fast vad vet jag, och varmt) och Rene Nyberg (grät som ett litet barn).
    Har aldrig tidigare lyssnat på Sommar i P1 faktiskt.

      Ina satte verkligen glitter och guldkant på sitt prat ❤️

    Har lyssnat på alla förutom två som hade så trista röster så jag kunde inte koncentrera mig. Tycker alla varit intressanta och vissa inspirerande och fängslande. En av de som var fängslande var Majas sommarprat.

    Jag vill höra från fler poliser, advokater, eldsjälar i förorterna, ambulansförare, läkare, fritidsledare, lärare, undersköterskor, pedagoger. Mer viktiga ämnen som berör tiden vi lever i nu, och framtiden. De som befinner sig där verkligheten verkligen händer. Trött på i lands historier om hur tragiskt de är att förlora en morfar på 88 år, en ensam dag i lyxlägenhet efter miljonbröllop osv.

      Haha medhåll! Tyckte tex han Labba som pratade för något år sen var super.

      Apropå Maja tyckte jag hennes prat var bra och hon verkar schysst. Fint med kärleksförklaringar till Viktor och sin mamma också. Men ja, hon har det hon har pga sin man.

    Haha hon låter mest bitter för att hon inte fått sommarprata.

    PM Nilsson var dödstråkig. Tyckte det var märkligt att han fick en timme att tala ut

    Hooja ❤
    Mårdis har radioröst och skulle funka som en röst i natten. Han kan ringa mig så ska han få höra en historia om en snöslunga och röjsåg. Hooja kan få tips på hur man får smak på spriten utan banan, melon, kiwi och citron. Jag cyklade också långt för att titta på något snyggt. Sen blev det en Dakota på en grusväg in gryningen.

    Men. Är inte Sommar i P1 mer ett mysigt program som är till för att lyssnas på när man ex ligger på stranden, tar en promenad, rensar ogräs i trädgården eller njuter av en kopp kaffe på altanen? Allt behöver ju inte vara ”utbildande” eller ge en någon ny uppenbarelse, utan kan det inte bara få vara mysigt att slölyssna på någons berättelse i bakgrunden en härlig sommardag?

      Det är precis vad det är.

    Tycker Majas prat var fantastiskt! Min sambo som hade läst sågningarna på Twitter av fotbollssnubbar var så otroligt kritisk till hennes sommar, men blev helt golvad när jag tvingade honom att lyssna under lång bilfärd. Tycker kritiken mot Maja är oförtjänt.

      Golvad?

    Lyssnar aldrig på radio på eget bevåg men lyssnade på Markoolios eftersom vi är uppväxta i samma område och därmed blev det en lite mer emotionell koppling. Det var förvånansvärt bra, men hade inte riktigt intresset för fler prat ändå. Lyssnade på Peder Fredricsons det året han pratade, om jag skulle lyssna på något mer är det Henrik v E pga hästsekten. Jag är ingen poddperson eller så, föredrar musik om jag ska ha något i lurarna

      Lisens prat var också väldigt fint. Tips.

    För en gånga skull håller jag med Anitha. Fattar inte varför en sån intetsägande person som Maja fick sommarprata.

    Håller med Anitha fullt ut! Det finns så många intressanta personer man vill lyssna på än influencers som ändå varje dag öser upp innehåll i sin asociala kanaler. Lyssnade på Läckbergs fast jag trodde att det skulle vara tunt och lite givet var det ju att hon skulle prata just om det ämnet men hon gjorde det med en känsla som gjorde det ganska bra. Personen måste ju ha något personligt att berätta samt vara lite intressant, hur många vet ens vem Maja är? Den dagen Bibbi Rödö tar med Sigge Eklund så kommer jag att höja programmet till skyarna dock

    Gillar Maja men håller verkligen med om att språket liksom kändes off. Reagerade när hon beskrev hur zingo stod på hyllorna i Frankrike. Hade behövts korras. Blev distraherande.

    Och vad har Anitha åstadkommit? Gift sig med en Schulman?
    Gå å lägg dig tant

    Lap See Lams sommar från 2021 är en stor favorit hos mig!

    Jag är väldigt tacksam över Maja Nilsson Lindelöfs sommarprat och har lyssnat på det två gånger, ena gången själv och andra gången för att min pappa skulle få höra det. Pappa blev väldigt berörd. Jag grät båda gångerna. Så tack Maja för att du vågade prata om så tabubelagda ämnen på ett sätt som både berörde och inspirerade! De enda som kan kritisera är de utan känslor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.