En smula skenheligt?

Malin Richardson – ”Mogi” eller ”A Fashionista’s guide” – som hon valt att kalla sig på Instagram är mäkta upprörd över klimatförändringarna och postar mängder av inlägg vad gäller detta på Instastory. (Bilderna har några dagar på nacken men jag hade helt glömt bort dem i min telefon.)
Att dessa inlägg kommer från en person som har fler flygtimmar per år än en tornseglare är snudd på underhållande, särskilt som hon enligt sitt egna Instagramflöde befinner sig på ständigt resande fot.
Jag undrar om det dåliga samvetet dämpades lite av att ha blivit planetfadder, eller vad handlar det om?

Man blir ju inte superinspirerad av Mogis inlägg, med tanke på att hon är en större miljöförstörare by plane än i princip alla jag känner kombinerat.
Kan man kalla det för ”plane washing”? ”Flight washing”? ”Travel washing”? ”Climate washing”?

85 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Mogi. Så många frågor. Tänker orimligt ofta på när hon ljög om att hon blivit draftad till Marie Claire som skribent. Nu, 34 år gammal och fortfarande så lite självinsikt.

      Var så illa tvungen att googla detta. 😂

      Vad kommer du att göra för Marie Claire?
      – Jag kommer skriva en artikel i veckan för Marie Claire och publicera en av mina outfits där varje vecka. Jag är personen Marieclaire.com’s läsare går till när de vill ha inspiration för en look och när de vill veta hur de ska optimera sin garderob!
      https://damernasvarld.expressen.se/livsstil/intervju/malin-har-gatt-fran-mogi-ord-till-marieclaire-com/

      Hon har ett inlägg nu när hon plötsligt hänger med en prins?

        Är ’min amour’ inte med längre?

          *’mon amour’

            Han borde snarare heta ”min påg”, tror han är från Trellehulla…

              Trellevadå? 🤣

                Trelleborg 🙂

          Jo

        Tror hon ”hängde” med honom lika mycket som hon ”hängde” med Ralph Lauren, dvs bad om ett foto ihop.

        Tja,”lite ”🙄🔫mytoman är hon nog,aldrig att Prinsen i Lichtenstein skulle bjuda på logi-till en HELT okänd ”influensa ”från Sverige-kanske jag har fel?Men det låter ju helt orimligt….
        Och bor dom fortfarande hemma hos mamma & pappa i Sverige?

          Äsch- jag har varit på slottet i Sthlm på rundvandring nu i sommar… ”Tack Kung Carl-Gustaf för att du tog emot mig och förlåt för att mina barn sprang runt i ditt hem som vildar”🤣

      Eller när hon var Beatrice the makeup artist ❤️ kram!

        Hahah åh minnen 😂

      Var det en lögn att hon skulle skriva för dem?

        Ja.

    Dum i huvudet helt enkelt.

      Flyget är en sak, men även modeindustrin och den klädkonsumtion hon omsätter genererar i sig ett enormt klimatavtryck. Usch och blä och fy för den här dussintypen av innehållslösa, meningslösa, content creators.

        Men tänk på att hon bara klär sig i dyyyyra kläder och inget ff 😀 och dom där mörkblå chanel-ballerinorna har ju hängt med sen… ballerinaskor var modernt!

          Tänkte samma sak. Man kan säga mycket om Mogi, men storshopping o fast fashion kan man inte anklaga henne för. Hon verkar ha kläder av kvalitet som återanvänds och måste ta hand om dem givet hur noga hon är med chanelskorna.

    När man inte trodde att någon kunde bli mer korkad.. ta-daa!

    Vad är då lösningen på klimatfrågan?

    Tror teknikutvecklingen måste gå snabbare så att vi kan få framtida lösningar. Och teknikutvecklingen går fortare ju mer vi konsumerar.

      Ironi? Fast å andra sidan så förtjänar mänskligheten inte annat än en enkelbiljett i första klass till helvetet. 😝

      Förlåt, men det där är så dumt så att klockorna stannar. Tekniken för att bromsa eller reversera klimatförändringarna finns inte. Den kommer inte fortare för att du äter mer kött, flyger mer, kör mer bil, köper mer kläder. Visst, produktionstakten av ”grön energi” ökar, men ökningen trumfas av de ständigt ökande konsumtionen av fossila bränslen.

        Jomen säg att vi korsar Chat-gpt med GMO grödor och får fram en AI gröda som kan producera allt vi behöver. Typ iPhones som växer på äppelträd.

        Naturen har redan löst allt vi ser omkring oss med hjälp av evolutionen & 4 miljarder år, så om vi kan styra den till vår vilja tror jag vi inte behöver något annat.

    Mer Mogi åt folket! Saknar henne och hoppas att hon blir en större influencer igen.

      Sån innehållslös och intetsägande person

        Känns som en gammal rik tant?
        Dött och platt liksom?
        Det känns vääääldigt stage:at.

        Jag tycker hon känns väldigt ensam (bortsett från prinsen då), och därför har skapat sig den här låtsasvärlden. Har aldrig sett henne på bild med en vän?

          Under gymnasietiden gick jag i samma klass med några som också var vän med Mogi. Vi hamnade därför på samma fester några ggr och det jag minns är att hon stack ut, som en rik tant som någon ovan skrev.. Väldigt ”damig” liksom i pälsjacka och ballerinaskor från chanel. Hon hade alltså vänner för 15 år sedan iaf 😄

    😂😂😂

    Nästan lika illa som alla som sitter och blir upprörda över folk som flyger medans de sitter och trycker i sig kött och mejeriprodukter dagligen. 😂

      Ja och skapar klädkollektioner i ”organic cotton”! Som att nyproduktion på något sätt skulle rädda världen. Suck.

        Och sen blir veganer och vräker i sig avokado och mandlar som kräver enorma mängder vatten och skeppas över halva jordklotet för att blonda brudar ska känna sig duktiga. 🧘‍♀️

          Mandlar och avocados är helt klart inte bra för miljön men så länge du inte äter det 4 ggr din kroppsvikt om dagen så är det som att jämföra myror och elefanter i förhållande till flyg och kött.

            4 gånger din kroppsvikt. Nej.

              Jo om man väger som en tjej som lever på mandlar och avokados

                Bara så jag hänger med eftersom både mandlar och avocado är nästan uteslutande fett. Väger en tjej med den här dieten under genomsnittet eller över genomsnittet?

          Men snälla, hur mycket avocados och mandlar tror du folk äter? Det är väl knappast en daglig konsumtion? Högst tröttsam diskussion. Lika som att sojaprodukter skövlar regnskog. Nej, inte de produkter som är till människor, de odlas i Europa (om man bor och köper produkterna i Europa dvs). Soja i djurfoder däremot….

    Jag är så fascinerad av henne och hennes snubbe.

    Vem betalar för allt? Hon bor ju hemma hos sina föräldrar och verkar inte göra annat än att meditera och åka på svindyra resor.
    Hennes snubbe känns som någon som spelar charader och får kortet att spela old money rik. Han är en riktig klichée på ett sjukt kul sätt.

      Men hon är väl knappt hemma, så de är väl bara skrivna där typ. Men vet inte heller hur de får sin inkomst, men pengar verkar de ju ha iallafall.

        Hon är ofta hemma. Bor i området och stöter på henne ganska ofta på ett lokalt konditori.

      Bor hennes kille också hos föräldrarna? Hur funkar det? Tänker att många kan ju inte ens dela sommarstuga med svärisarna, att då bo permanent med dem?

      Köpte inte Maogi och hennes kille en lägenhet de skulle renovera förresten?

        De renoverade den, sålde den och flyttade tillbaka till hennes föräldrar 🙄

          Hennes kille är snart 40??

            Och? Finns en del som tycker väldigt mycket om sina föräldrar.

              Alltså missförstå mig inte jag älskar mina föräldrar enormt men i 30-40-årsåldern är det väl rätt normalt att ha lämnat boet om man är en fullt fungerande vuxen? Har mest erfarit italienska vuxna män som bott hemma tills de gift sig typ 😂

                Jag ser inget fel i det. Men å andra sidan tar jag hand om min svårt sjuka förälder så ser väl det annorlunda I guess.

              Så därför bor man hos sina svärföräldrar 😀

      Hon lägger väldigt mycket tid på att fika på Nockeby Torg, fattar inte heller hur hon har råd med resorna?

        De reser inte speciellt mycket. Senaste 8 månader har de varit på 3-4 weekends, det är ca 8-10 dagar de varit borta. Får de spons på hotellen så lägger de inte speciellt mycket pengar på resor…

      Kan för mitt liv inte förstå hur de försörjer sig.

        Han har ett vanligt jobb och om de nu bor hemma och inte har några utgifter kan de lätt unna sig några lyxiga resor ett par gånger om året. Tänk på att de är borta Max ett par dagar, och att hon inte reser speciellt mycket längre?

          Skulle de alltså bo gps Mogis föräldrar utan att betala för boende och mat? Två personer som nästan är 40 år? Bara det är bisarrt. Och jo hon reser mycket fortfarande. Går dessutom enbart på fancy svindyra restauranger.

            Min svagerska och hennes familj (man + 2 barn) lyckades ju med den bedriften. Vi har ett familjehus dar alla har egna lagenheter (jag + sambon, 3 av hans syskon + pappa) men svagerskans el var dragen ihop med pappans och vattnet var draget ihop med den ena syrrans och de betalade for att det var sa synd om syrran (som ar utbildad advokat, men aldrig jobbat mer an max halvtid ett par manader, hennes man jobbade dock heltid. Fraga mig inte varfor det var synd om dem). Pa morgonen fick hon alltid frukost av nagon av syskonen och till lunch stack pappan till henne pengar sa hon skulle kunna laga mat, barnens fritidsintressen betalades aven de av pappan sa de levde i princip helt gratis andra fram tills nyligen da hon valde att flytta, men varje manad ett par dar innan pappan far pensionen ringer hon och beklagar sig over att dom ar fattiga och lyckas overtala honom om att skicka over i princip hela pensionen till dem (resten av manaden hor de inte av sig och ringer han svarar de inte ens…) Vist ar det ett bisarrt beteende, men det finns manga som utnyttjar familjen for att kunna fronta lyx man egentligen inte har rad med.

    Om några år kommer alla lyxinfluencers ha raderat sina fotobevis på flygresor …

      Typ Kenza åh alla 9000
      Maldiverna gravidbilder 😝

        Hur vet man att man ens varit gravid om man inte har gravidbilder från Maldiverna?

    Jag ser relativt ofta inlägg på instagram med captions av typen ”How I survived 21 flights with my infant” och sånt. Handlar alltid om tips för att flyga med småbarn och att de flyger en miljon gånger i månaden med sitt lilla barn. Okej, men vill ni inte att barnen har en framtid eller vad händer?

    Jag blir verkligen noll provocerad av folk som flyger.

      Samma här. Mogis flygande eller icke-flygande år väl typ en droppe i havet.

        Fast om jobbet är att vara influencer, dvs influera andra att göra samma sak, då blir det väl knappast en droppe i havet?

          Beror väl på, reser folk verkligen mer för att mogi gör det?

        Absolut. Men då kanske man inte ska gasta om att klimathotet i te uppmärksammas tillräckligt när man själv inte tar de steg man kan.

        Många droppar små
        Blir en stor å

    Jisses vad Bianca umgås med Rosanna nu, med i Spanien med. Lite fel sällskap kan jag tycka. Super jämt, inget filter, pratar på ett otrevligt sätt

      Glöm inte ❄️

        Satt nära dem på samma ställe som det gänget förra veckan, jäklar var det sprangs på toa en efter en hela tiden. Tom killarna valde vanlig ist fö är pissoar 🙂

      Nån som kan berätta lite mer om Rosanna? Vad jobbar hon med? Kommer hon från en förmögen familj? Hur blev hon känd?

        Hennes pappa var nån kändis men oklart för vad, tror inte hon kommer från pengar på det sättet men verkar sälja sin själ för en influencerresa nuförtiden. Kan såklart ha fel men alla hennes relationer känns otroligt ytliga och får bara känslan att hon springer så snabbt hon kan för nästa resa/samarbete/influencerkompis. Blir fan helt matt.

          Är hennes pappa Noel Charles, som grundade nattklubben Alexandras? Var även gift med Alexandra Charles (aka Nattklubbsdrottningen) och därefter Cynthia Lennon, John Lennons första fru.

            Ja beträffande Noel Charles och Alexandra Charles.

        Tycker mest hon är tragisk, super, härjar runt, ful i mun. Tror hon innerst inne mår skit, hård och kaxig för att dölja det

        Hon är väl typ ”influencer manager”?
        Vet att hon kallar sig Sanna Guidettis manager iaf.

          Varför behöver Sanna en manager?

            Hahaha de undrar jag med

        Hon har hängt runt i bloggvärlden länge. Var vän med Kissie och Amir så tror hon har klamrat sig fast sen dess

    Det heter green washing 🙂

      Tror alla vet det. Detta uttryck skulle vara ”roligt”.

    Angående influencers och flygande så tycker jag det är mer paradoxalt hur Ebba von Sydow vevar inlägg om sin sponsrade elbil på Instagram samtidigt som hon flyger än hit och än dit.

    Mogi ljuger om ALLT!
    Hon påstår på Linkedin att hon gått hela gymnasiet på Enskilda Gymnasiet (privat skola). Men, det är inte sant, hon har tagit studenten på Kungsholmens gymnasium, kommunal skola.
    Hon och killen bor sedan flera år i hennes föräldrars vindsrum, Mogi vill låta läsarna tro att det är hennes hus.
    Sedan är det nog ett problem för henne att hon sitter fast på Lexbase, efter att hon inte betalde skulder och hamnade i tingsrätten och så klart förlorade där. Så, inget annat än lögner, lögner och lögner.

    Travel fashonista är väl ändå Daphne Leon? Mogi har j aldrig hört talas om.

    Tänker ofta på Mogi! Hon var ju en lite större Influencer förut, om hon ens är det längre? Verkar ha lagt ner aktiebolaget.

    Utan att veta något om hennes liv nu så gör det mig lite sorgsen. Känns som att det inte händer allt för mycket, tror hon skulle må bra av att ha något meningsfullt att göra. Går säkert ingen nöd på henne men är man ett par som närmar sig 40 så kan det inte kännas helt bra att ha bott så länge hos den enas föräldrar.

    ”Fler flygtimmar än en tornseglare” var jäkligt bra och roligt skrivet! 😂
    Påminner mig om den klockrena Robert Nyberg-teckningen:
    – Jag tänker alltid på klimatet när jag flyger.
    – Vad bra, det blir ju jätteofta!
    😂😂

    @Camilla : Mogis kille tjänade 439.000 kr förra året (en helt vanlig lön alltså) och Mogi tjänade … exakt 0 kr! Det är i alla fall vad hon taxerade.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.