Läckberg om resorna med barnen

Inser naturligtvis att jag kanske sticker handen i ett getingbo nu. 🤣 Men jag är ärligt nyfiken på diskussionen. När vi nu (och annars) flyger åker jag och @simonskold i business och barnen åker tillsammans i ekonomi. (Flyger jag/vi själv med ett barn får de naturligtvis inte sitta själv i ekonomi, då flyger de med mig/oss i business.) Men är de tillsammans får de flyga ekonomi tillsammans. För mig handlar det om att lära mina barn pengars värde. Ser det som en gåva till dem att få en egen drivkraft. De får sommarjobba, har fått en högst modest veckopeng, får tid och kärlek men inte massa dyra prylar. (Vi har en regel dock att vill de ha ngt lite dyrare får de spara ihop första halvan själva, så skjuter vi till andra halvan.) Och får noll sura miner från barnen för ngt av detta. Jag vill de ska få uppleva stoltheten i att själv åstadkomma något och skapa sina egna förutsättningar. Inte servera dem allt på silverfat. Men ja. Fattar jag kommer få åsikter från båda ändarna av spektrat på detta. Och jag är uppriktigt nyfiken – hur skulle ni resonera i min sits? ❤️ // Camilla Läckberg

I am just here for the comments. *har egna popcorn med sig*
Jag tycker Läckberg är lika rimlig här, som hon var när hon resonerade kring att köpa dyra designkläder till barnen. 

Så tycker jag….

230 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Blir alltid glad när föräldrar med mycket pengar lär barnen pengars värde.

   Men detta är bara så himla märkligt. Hon vill bara visa sig duktig på nåt sätt och få likes i sin sk uppfostran.
   Skulle aldrig göra skillnad på detta sätt, och jag VILL dessutom vara med mina barn.
   Hon hade väl rätt hårda sovmetoder oxå, verkar avtrubbad som förälder.

    Skulle hon inte vilja vara med barnen skulle hon väl inte resa med dom alls?

     Hur ska hon annars kunna lära dem om pengars värde (ironi)…..

     Hon skulle även kunna lära dem lite klimatansvar ist och inte bara flyga hit å dit för att man är rik

      Rätta mig om jag har fel, men är hon inte på väg till ett bröllop just nu?
      Vad ska hon göra? Tvinga brudparet att gifta sig i Tyresö?

       Detta är väl knappast den enda resa hon gör dock? Låter som hon flyger rätt mycket

      Håller med. Bedrövligt med alla som flyger och flänger som om vi hade 4 planeter. Ta tåget ist. Struntar dom i barnens framtida miljö eller.. Och vad ego att själva sitta på bättre platser.

       Bra att du stannar hemma, vi andra njuter av möjligheterna att kunna resa långt!

        Så man kan inte resa även om man inte flyger och bryr sig om miljön ist🙂Hoppas du får tag i vatten i framtiden, så det inte har torkat ut på dina långväga resor…

         För att inte tala om det som efterlämnas till våra barn och deras barn osv. Men visst, har man inte kapacitet att tänka bortom sig själv och enbart har ”njuter av möjligheterna att kunna resa långt” för ögonen, så förstår jag att man har det beteendet..

     Hon vill nog bara vara med barnen kortare stunder eftersom hon är van vid att barnflickorna drar det tyngsta lasset hemma.

      Tänkte på när hon sa att hon körde A Wahlgrens metod med barnen när de skulle nattas, dvs att trycka ner huvudet osv för annars skulle hon inte ha tid att skriva. Varför hade dom inte dagis så hon kunde skriva på dagarna..

    Läste en intervju (för länge sen) om hur stenhårt hon jobbade när hon började skriva samtidigt som barnen var små. Det lät INTE som att de fick särskilt mycket uppmärksamhet.
    Kan lika gärna vara så att hon är snål och vill ha lugn och ro på flyget. Och om hon verkligen brydde sig om barnen skulle hon inte flyga och använda sitt inflytande till att främja tågresor. Ett flyg motsvarar ett år som vegetarian läste jag häromdagen.
    Jorden brinner bokstavligen.

   Och får barna ett billigare hotell med? Ingen ”poäng” annars.
   Jisses…

    Billigare mat billigare glass åka buss när bonuspappan åker taxi med mamma.
    Hon o Simon hur solstolar barnen får ligga i sanden.

   Jag också! Föräldrar överlag curlar sina barn alldeles för mycket idag jämfört med när jag växte upp och skämmer bort sina barn med dyra prylar, leksaker och kläder.

   Jag likt Camilla har det väldigt bra ställt ekonomiskt men till skillnad från henne reser vi inte alls med flyg i vår familj. Bara varit på en utomlandsresa under alla år. Barnen tonåringar nu.

   Mina barn måste jobba extra och är det något de vill ha så brukar jag ge de det om det är kopplat till deras fritidsintressen och kläder
   när de verkligen behöver. I övrigt får de betala för sitt egna själva.

    Det är väl jättebra! Men när föräldrarna sitter har det lyxigt i business klass medans barnen åker ekonomi, är det pengarnas värde det handlar om då eller något annat.

     Jag tror mer det handlar om att Camilla tycker det är en onödig kostnad och att barnen lika gärna kan åka som de flesta andra. Alltid lär sig barnen något.

     Känns dock som det finns bättre sätt att lära barn pengars värde men det gör hon säkert också. Mina barn får lära sig genom att arbeta extra utöver skoltid och mycket annan erfarenhet får de då också.

     Ja jag tycker det här blir lite konstigt. Åk på vanlig charter istället där alla sitter i turistklass så barnen ser hur vanliga Svenssons lever. Sen kan hon åka iväg med bara sin man och sitta i business, eller resor med ett barn i taget där man lyxar till det för att barnet ska få uppleva något speciellt. Har sen jag såg Ensam hemma som barn tyckt att det är svinkonstigt med föräldrar som placerar sina ungar i en annan del av planet 😅

    Vi är i precis samma sits med, med tillägget att våra barn enbart tycker om mörk choklad med minst 82% kakaohalt och aldrig lekt med en plastleksak.

     Ok wow grattis, dina barn kommer växa upp och blir ngt stort. Choklad med 72%, inte som några jävla jon som äter Marabou.

  Jag ser inga problem med det, det är inte som att hon inte kan gå bak till barnen och kolla till dem. Samt vuxna syskon som såklart hade sagt till Camilla om det inte hade funkat, då tvivlar jag inte på att hon hade bytt plats med någon för att finnas där.

   Precis! Som någon sa, inte konstigare än att ha ett barnbord på en middag. Men folk ska givetvis hitta på en massa problem för att göra poänger, barnen stör andra passagerare när föräldrarna inte sitter bredvid, tänk om det blir turbulens exakt just när barnen behöver föräldrarna, tänk om tänk om tänk om. Man kan ju annars utgå från att de känner sina barn och vet att detta funkar för dom.

   Jag och mina yngre syskon älskade att få göra saker utan de vuxna, sova själva i stugan på mormors gård medan de vuxna sov i huset, gå och handla mjölk i affären, osv. Visst, man kan se det som påtvingat barnvakteri men man kan också se det som att barnen faktiskt tycker att det är roligt.

    Jag tänker att det största problemet är ju om det stör andra, annars är jag helt för att barn ska få prova sin självständighet. Alltså, är barnen små och behöver hjälp, är rädda, stör osv så måste man ju finnas där som förälder, inte räkna med att andra såsom medpassagerare eller kabinpersonal ska behöva dra lasset så att säga. Men är det inget problem (har verkligen noll koll på åldern på hennes barn ens) så är det ju inte helt galet på något sätt. Risken för olycka är ju så pass minimal.

     Varför skulle de störa andra? De sitter alla syskon tillsammans varav två är myndiga, dvs vuxna.

   Jag tänker samma, egentligen inte konstigare än att sitta barnvakt när de är ute och käkar middag.

    Då betalar ju Camilla förhoppningsvis syskonen för barnvaktsservicen under den här flighten.

     Ska man ha betalt för att umgås med sina syskon nu också 😅😅😅

      Nej man kan ju såklart kalla det för att umgås hemmavid också så behövs ju inga barnvakter.

       Nä jag har aldrig fått betalt när jag och mina syskon varit hemma ensamma. Visste inte att man kunde kräva det.

       Men var de äldre syskonen uttalat barnvakter på flyget? Eller tyckte de kanske att det bara var att sitta bredvid varandra och inget mer med det? Ska man ha betalt för barnvakt om man sitter med sitt yngre syskon vid ett barnbord också?

        Du ser ingen skillnad?

         Nej. Jag sitter ofta med min systerdotter när jag reser med min syster. Skulle aldrig falla mig in att kalla mig barnvakt och tycka att jag ska ha betalt för det. Var även hemma med mitt yngre syskon ibland när mamma for och handlade. Vad är det att gnälla om?!

     De fick ju en resa 🤷‍♀️

     Men gissar du bara nu att det äldre syskonet ser detta som ett besvär som är påtvingat ?

     Ja precis. Hon som tycker man ska lära sig hit och dit, borde då betala för barnpassningen

      Det förutsätter att syskonet tycker att det är barnpassning från början.
      Dessutom har ju du ingen aning om det faktiskt är så att barnen faktiskt fick betalt. Du bara förutsätter att den inte fick det.

   Jo det här är riktigt konstigt beteende! Självklart ska man lära sina barn pengars värde men att dem ensamma att stöka/va rädda/må illa är varken rätt mot barnen eller medpassagerarna. Det här är ett så nyrikt och töntigt beteende! Sätt er allihop där bak, ta med barnen fram eller res utan barn.

    Befängt. Vad gör föräldrarna om det blir ihållande svår turbulens eller om planet droppar rejält? Ska besättningen ta hänsyn till en förstaklassare som vill gå till ek för att kolla sina barn? Och varför ska medpassagerare på planet behöva ha folk som går framåt tillbaka för att säga hej bara för att de är familj och ser just själva flygresan som en del av uppfostran att förstå pengars värde? Totalknäppt.

     Måste man stå ut med pissgubbar som ska springa fram och tillbaka till toan och alla viktigpettrar som ska upp och ner i bagagehyllan tusen gånger så kan man väl stå ut med att en förälder går och ser hur det går för barnen en gång eller två under resan. Är man så lättstörd kanske man ska stoppa i öronpropparna och blunda en stund.

    Man kan väl utgå från att det yngsta barnet som ändå är 7 känner sig trygg med sina vuxna syskon bredvid sig.

   Hon kan inte gå och kolla till dem när hon vill. Man måste sitta fastspänd vid start, landning och turbulens, och när det serveras mat kan det vara svårt att ta sig fram för att vagnarna blockerar gångarna.

    Det är inte spädbarn det handlar om. Två är myndiga.

    Gissningsvis har hon placerat dem långt fram så det är inte direkt långt.
    Ni får det att låta som att detta är ovanligt, jag ser detta ofta när jag flyger.

     Tyvärr för oss vanlisar som får deala med skiten.

      Måste vara extremt jobbigt för dig att dela plan med en del av familj som består av två 18+, en som är 13 och en 6-åring.
      Tror det är bättre att du stannar hemma.

     Skulle inte alls må bra av att mysa ner mig och sova gott i min liggstol om jag vet att min son på 190 cm har det vedervärdigt trångt ett par rader bakom. Finns garanterat andra sätt att lära barn pengars värde.

  Att spara själv till saker är bra, men sen gällandes resandet så är det viktiga i vad de äldre barnen tycker.
  Vill de vara barnvakt under resans gång?
  Är de äldre barnen okej med det så kör på, men tycker de att det inte är något de vill göra så ska de heller inte behöva det anser jag

   De kanske är glada att göra det som tack för att de får resa?

   Då är de själva fria att köpa sig en uppgradering 🤷🏻‍♀️
   Ska man gå på vad Camilla skriver så behöver de bara spara till hälften.

   De som är 18+ ska sitta bredvid en som är 13 och en som är sex år. Tror inte de tycker något alls om det.

   Har en känsla av att barnen gör bäst i att pleasa och bekräfta. Tror inte det finns så stort utrymme för barnen att uttrycka sin verkliga uppfattning om saker å ting 🤷‍♀️

  Alltså, filosofon är det ju inget fel på. Jättesunt att som stenrik ha den inställningen till sina barn och pengar. Men vad har det med att sätta dem ensamma i ekonomikklass att göra? Bor hon på lyxhotell medan barnen på tre-stjärnigt? Går hon på Michelin-restaurang medan barnen på närmsta tapas? Nej. Så varför göra på det här sättet med flyg? Hon har alltid sagt gärna skämmer bort med upplevelser så jag skulle gärna veta mer om gränsen som hon utstakat mellan upplevelsen av businessklass och upplevelsen av t.ex. lyxhotell.

   Och bor de i källaren på Lumos med hänvisning till att de ska lära sig pengars rätta värde?

   Det här tankesättet tycker jag alltid är så himla märkligt. Om man inte gör något 200% fullt ut så är det fel och räknas inte.

   Som när man bara äter växtbaserat, men man får minsann inte kalla sig för vegan eftersom att man fortfarande använder en 20 år gammal plånbok i skinn.
   Eller när man pratar om hur viktigt det är för miljön att man sopsorterar, men blir avfärdad eftersom att man inte cyklar dit man ska, köper billiga kläder och fortfarande äter kött.

   Nu gör Camilla det här, med lite andra grejer. För att minska risken att uppfostra bortskämda monster. Och det är väl bra så? Måste hon bli extrem i det tankesättet för att det ska räknas?

    Tack för en vettig kommentar!

    Tycker att du drar det till det extrema nu. Tror många frågar sig, varför just flyget? Och vad det signalerar till barnen egentligen. Visar det verkligen på pengars värde eller kan man göra på annat sätt?
    Tänker att eftersom Läckberg också frågar vad andra tycker, så förväntar hon sig nog spridda svar.

     Tror många förstår poängen med att göra det just på flyget. De reser tillsammans, bor tillsammans och äter tillsammans. Där man ja göra skillnad, utan att separera sig fullständigt, är på flyget. Rimligt.

    Haha men det finns ju ingen logik i det! Det är ju det som är problemet. De får en resa, bor på dyrt hotell(antar jag), har det generellt bra ställt och får dyra resor och saker, men just detta att mamma och pappa åker business och de får åka i ekonomi ska lära dem pengars värde? Hur då och varför just det? Tycker det är supermärkligt. Med det sagt tar jag också garanterat beslut gällande mina barn som är fullt logiska för mig och väldigt konstiga för andra.

     Hon vill ha en lugn stund och sova ifred på flyget.

     Det är vad jag tror att det hela handlar om.

      Exakt så.

    Är väl ändå skillnad på det du nämner och att dela upp flyg med hänvisning till sin uppfostringsfilosofi och sen på samma resa bo på lyxhotell tillsammans? På vilket sätt får uppfostringsfilosofin effekt?

  Simon kan åka i ekonomi och fundera över pengars värde.
  Så tycker jag…..

   Kan vi inte bara gå vidare från det här konstanta hackandet på simon? Börjar kännas väldigt gammalt.

   Precis! Alla vet att man bara får tillbringa livet tillsammans med någon som har samma ekonomi som en själv

   Tycker ändå kommentatorn har en poäng. Det hade varit en sak om alla åkte business men han har ju lika lite som barnen tjänat ihop till biljetten själv… så varför göra skillnad på familjemedlemmar då?

    Har han inte råd att åka på sin biljett? Så jäkla dyrt är det väl inte med business och han står ju inte helt utan inkomst. Eller?

     Han har råd att åka på
     Sin biljett. Frågan är om han hade haft råd att åka på sin biljett utan draghjälp från läckberg och hennes namn. Simon var ute köns utanför sina kretsar när han träffade Camilla. Allt efteråt är tack vare för att han blev känd när han blev tillsammans med henneZ . Alla följare han fick, alla uppdrag, reklamsamarbeten, företag för att inte om de miljoner Läckberg investerat i hans företag. Så, det är en rätt rimlig fråga om han blev behandlad på samma sätt i början av deras förhållande. Satt i ekonomiklass för att lära sig pengars värde.

     Det är ofta svindyrt med buisness. Vi flög två personer till Bali i buisness och biljetterna kostade 75000 tor. Jag tror Läckberg ville ha en lugn stund utan barnen och lite snål men kallar det barnuppfostran. Resan tar väl i runda slängar 17 timmar och brukar betyda nattflygning. Skönt för barnen att sova upprätt i economy…

      Kanske beror på flygbolag och vart man reser men det har sällan varit några enorma summor när jag rest.

    Är det Camillas ansvar att uppfostra Simon? Herregud

     Min kille har betalat business för mig på vissa resor (han kan och vill flyga det, jag har inte samma inkomst). Så Camillas indirekta tips till kidsen kanske också är: hitta en partner som betalar så att du också får flyga business 😂

      Vilken osund syn på världen i så fall – att hitta en partner med pengar… 🙄

  Det är i min värld, helt bisarrt. Dels för att det är en lång flygning, en timmes flight hade varit annorlunda.. då hade det kunnat vara spännande för Polly. Jag håller 100% med Läckberg kring värdet av pengar i många andra diskussioner hon lyft upp innan – men det här är ju helt galet.

  Barnen kan för det första inte åka business ens om de vill på grund av ingen inkomst (i alla fall Polly). Vad händer om någon av barnen blir sjuka under flighten (har hänt mig själv).

  Hade alla barnen varit 20+ med egna inkomster, då hade jag köpt resonemanget rakt av. Nu är det bara riktigt knäppt.

   Blir något av barnen sjuka så är ju föräldrarna på samma plan. De är två steg bort.

    Det är ju nog fler steg på större plan och att komma fram till barnet osv …

    Ja men om det händer nåt på flygplanet då? Turbulens, syrgasmasker måste på
    Osv. Tror du barnen vill ha sina föräldrar eller sina syskon? Inte så att Camilla och Simon kan resa sig upp och ta sig dit. Då måste alla sitta på sina platser.

     De känner nog sina barn nog bra för att veta att det yngre barnet är tryggt nog med sina äldre syskon för att sitta med dom på flyget. Eller är det 20åringen du är orolig för?

   Ska man tänka tusen stycken tänk om så kan man aldrig lämna barnen ensamma i minsta minut.

   🥌 (syns denna emojin här?)

   Håller med.

  Kommer aldrig att förstå den här sortens ”uppfostran”. Hela grejen med att tjäna pengar och vara framgångsrik är väl för att skapa ett bättre liv åt sina barn? När man reser tillsammans vill man väl vara tillsammans? ”Stackars” barnen får resa ekonomi, vad lär de sig av det, att lära dem vore väl att låta dem stanna hemma helt.

   Men de reser ju tillsammans. Hade förstått din kommentar om de reste i olika flyg. Det hade varit galet.

   Hela grejen är att lära barn att inget kommer gratis. Hårt jobb lönar sig.
   Det tycker jag är jättebra. Det skapar en miljö där barnen kan lära sig hur man får ett driv och inte bara nöja sig.

    Men hela övriga resan samt flyget kom gratis..

    ”Hårt jobb lönar sig”, säg det till undersköterskan inom äldrevården och hör om hon håller med dig.

    Extremt få människor har ett så pass välförtjänt jobb som Camilla. Tror med handen på hjärtat att inget av hennes barn kommer kunna jobba sig till en förmögenhet. De flesta jag känner har jobbat extremt hårt hela livet (min pappa har bara haft 12 sjukdagar under hela sitt yrkesverksamma liv), ingen av mina vänner kan nog säga att deras hårda jobb har gett en förmögenhet i avkastning.
    Mja hårt jobb leder extremt sällan till en förmögenhet men att gifta sig rikt som Simon gjort verkar vara mer av en framgångssaga.

  Motiveringen känns ju bara märklig, varför lära barnen pengars värde på en familjeresa (som man ändå startar med VIP-service på Arlanda)?! Så klart jättebra och helt rätt att barnen inte får allt de pekar på men motiveringen tycker jag är lite haltande. Jag hade nog tyckt det hade varit mer rakryggat att säga att det blir galet dyrt att alla flyger business class och eftersom barnen (kanske) ändå inte bryr sig så är detta en acceptabel lösning men nu är det ju tydligt att det inte har med pengarna att göra och då begriper jag faktiskt inte.

   Detta är bara ett sätt för läckberg att slippa ta hand om barnen. I hennes kommentarsfält så skriver många och undrar om hon och Simon kommer bo i svit och barnen i billiga(re) rum, och ja, det hade verkligen inte förvånat mig det minsta. För mig känns detta inte ett dugg förvånande utan bekräftar bara den bild jag redan hade av henne.

    Tror du själv att 18+ vill dela rum med föräldrarna och sexåringen?
    De har antagligen ett billigare rum, ja. Inget konstigt.

   Precis, känns som att själva anledningen är en efterhandskonstruktion. Finns väl andra och bättre sätt att lära sina barn om pengars värde.

   Tror att det är ett svepskäl att undkomma att betala business för hela familjen. Låter bättre så här.

   Håller helt med! Det lär barnen ingenting mer än att deras föräldrar vill ha en lugn resa själva (vilket jag som förälder fattar helt)? Helt snedvridet att barnen skulle lära sig uppskatta pengars värde genom att ”bara” flyga business när de bor i stora hus/lyxiga hotell/åker fina bilar/kan resa ofta utan att behöva tänka på pengar etc etc. Läckberg är rik och lever ett lyxigt liv och därmed hennes barn. Med det sagt inte att barnen inte kan bli vettiga människor ändå eller att Läckberg inte förtjänar att leva ett lyxigt liv med sina nära kära – men att påstå att hennes barn, genom det hon radar upp, lär sig pengarnas värde blir ju bara tramsigt. Det är annorlunda att växa med föräldrar som har mycket pengar och föräldrar som inte har det. Om inte annat blir det tydligt genom det Läckberg skriver, hennes exempel är inte för en låginkomstagare utan för någon som har resurser att skjuta till pengar om ens barn kan spara en del till något dyrt tex.

    Ja allt annat de har och får är ju långt ifrån självklart för alla, känns väldigt märkligt att dra gränsen just vid business class på ett flyg? Är det den ultimata lyxen som de måste ”jobba hårt” för att uppnå, samtidigt som redan i sig är vardag, eller?

   Exakt. Det mesta de lär sig om ekonomi lär de sig i vardagen, att inte få allt man pekar på, dyra lyxkläder m.m. Att resa eller gå ut och äta som familj är ju en gemensam aktivitet som betalas av föräldrarna och oftast också beslutas av föräldrarna, där det bara är jättemärkligt att dela på familjen ( sällan man ser barnbord på restaurang?). Vet inte varför det är just flyget som ska vara uppfostringsanstalt och inte hotell, restauranger och allt annat på resan? Visa ungarna hur eländigt det blir om man inte jobbar hårt, boka in dem på kackerlackshotell och låt dem äta knäckebröd på rummet för bövelen!

  Varför markerar hon just på flyget? Bor barnen i Attefallshus på gården hemma, åker barnen buss och hon bil, bor de på olika hotell på semestern? På vilket sätt har hennes man byggt upp hennes förmögenhet?

  Varför ska polly 6år behöva en businesstol för 36000:-. Helt rätt av Läckberg!

   Vem behöver det alls? De kan väl resa ekonomi allihop?

    Exakt. Pengars värde handlar inte om att köpa allt bara för att du har råd. Något som Läckberg verkar ha missat.

    – Why should you get the first class?
    – […], have you ever flown first class?
    – No.
    – All right then. See? You won’t know what you’re missing. I’ve flown first class, […] – I can’t go back to coach. I can’t… I won’t…

    Förstår Läckberg helt. Barn har dessutom inget att göra i business/first.

   En mer relevant fråga är varför man inte vill sitta bredvid sin 6-åring på flyget.

   Valid point, men om jag inte tycker det som förälder och ändå vill ha familjen med på resan så sätter jag mig själv också i ekonomiklass

    Men vad du gör och vad Camilla gör är två helt olika saker. Vill du sitta i ekonomi, business eller stanna hemma så gör det. Ingen bryr sig vilket du väljer.

  Hade varit grymt impad om det inte var för att hon kopierat Gordon Ramsay här rakt av, haha.

  Hon vet att de flesta kommer att ”hylla” henne när hon skriver såhär. Upplever att hon ofta fiskar efter bekräftelse på detta vis.
  Jättebra att lära barn pengars värde, absolut. Men gör man det genom att låta dem flyga ekonomi? De flesta barn får inte flyga så många gånger per år alls. Antar att de inte behöver bo på billigare hotell sen heller?
  Logiken brister när man gör såhär tycker jag och blir mer en makt- och statusgrej. Det betyder alltså att hennes barn måste bli höginkomsttagare för att kunna flyga business. Då räcker det inte med ju inte med att ha ett ”vanligt jobb”, vilket verkligen borde promotas. Att utbilda sig och arbeta. Inte att ha så mycket pengar som möjligt. Annars kan man ju omöööööjligt vara lycklig.
  Det brister också i logiken ”jobba hårt” så kan man flyga finare. Ja alltså… alla som pluggat har ju jobbat väldigt hårt, men kanske ändå inte har råd att flyga business.
  Hoppas ni fattar vad jag menar.

   Tycker du överdriver.

    Berätta på vilket sätt istället. Att bara skriva att någon ”överdriver” bidrar knappast till någon diskussion av värde.

     Jag tycker att flera andra redan har förklarat det i andra kommentarer.

      Det tycker inte jag. Jag tycker att du överdriver nu.
      Ser du? Tillför inte ett skit.

       Nä, och så kan det få vara. Många kommentarer som inte tillför något här inne. Så är det i öppna forum.

        Nu pratar jag om din kommentar, men tack för informationen.

         Du bidrar mycket själv just nu… ska vi fortsätta i all evighet?! Jag har nio timmar på tåg framför mig, har all tid i världen att tjafsa om ingenting, däremot börjar lusten tryta 😅

          Du hade haft god tid på dig med andra ord att faktiskt bidra till diskussionen, men du kan förmodligen inte. Så ja, vi stannar här ☺️ trevlig tågresa!

           Kan..? vill..? du ville uppenbarligen svara flera helt meningslösa kommentarer så vem hade mest att bidra med här..?! Jag tycker att hela tråden blev rätt så meningslös.

     Jag tycker att du drar det till en överdrift med att mena att det måste råda lika i exakt alla lägen. Så funkar det väl inte alls. Eller? En del lär sina barn pengars värde med tex veckopeng. Den är ju betydligt mindre än vad föräldrarna har att röra sig med. Det betyder inte att de tvingar barnen att äta kottar sen för att samma balans ska råda.

     Men ja, man kan välja att se det som att de traumatiserar sina barn om man vill.

      Var har jag skrivit att hon traumatiserar sina barn?
      Nej, jag hade inte uppfostrat mina barn angående pengars värde enbart med att de får flyga i annan klass. Är större än så.

       Nej du gör väl på ditt sätt som någon annan tycker är orimligt och inkonsekvent.

        Nu frågar ju hon vad andra tycker och får därmed också svar på det. Jag har svårt att förstå varför hon just tycker att barnen ska resa ekonomi med syfte att lära sig pengars värde. Hade syftet varit att det är jävligt dyrt att flyga och att hon inte tycker att det är värt det, hade det varit en annan femma. Förstår inte hur det skulle lära barnen pengars värde, när de ändå sen får bo på lyxhotell med mamma och äta på dyra restauranger :). Får bo i lyxvillor, osv osv i all oändlighet. Varför just flyget? Tror inte hon vet det själv ens, men att det låter bra.

         Nej jag gör själv inte så men tycker inte att det är så galet och hemskt som många andra verkar tycka. En del lär sina barn pengars värde genom veckopeng, andra genom att byta saker man vill ha med syskon, osv. Och jag vet inte, man kan väl se det som att mina barn har det sämre än mig för att de får 20 kronor i fickpengar varje vecka medan jag får långt mer än så. Sen varför hon har valt att göra det just med flyg, ja, det vet inte jag.

          Såklart har barnen ”mindre” pengar än föräldrarna. Och det är ju förmodligen bra att starta med mindre pengar där man får prova att köpa godis osv för att lära sig att saker kostar.
          Som sagt, fattar verkligen inte varför barnen ska flyga ekonomi för att lära sig det, när hon själv flyger finare. För att jämföra känns det lite som att hon sitter och äter en massa godis som hon kunnat köpa, framför barnen, medan de får äta två bitar som de själva hade råd med för veckopengen 😂.
          Gillar inte maktsymboliken och ”se här, om du jobbar hårt kan du äta lika mycket godis som mamsen”. Framför barnen.

          Oavsett! Vi tycker olika, och det är helt okej :).

           Ja jag tycker väl inte att det är någon orimlig maktobalans som inte går att jämföra med exempelvis veckopengen. Barnen har mindre, föräldrarna mer, och det gäller i bägge fallen. Och båda syftar till att lära barnen pengar.

           🎭

   Varför skulle de behöva ha det sämre i alla lägen? Som sagt, barn får sämre månadspeng än sina föräldrar. Måste de bo i tält på gården för det också för att det ska vara konsekvent?

   Tycker också det blir lite märkligt det här med att ”jobba hårt”. Finns väldigt många som jobbar hårt och mycket utan att någonsin ha råd med de finaste och lyxigaste alternativen. Tror att jag kan lära mina barn hur världen ser ut utan att just jag och dem delas upp i olika klasser.

    Men det är väl bra att barnen inte vänjer sig vid att flyga business om de sedan i framtiden faktiskt inte blir höginkomsttagare likt Läckberg?

    Hon kommer ju troligen inte försörja dom hela livet, visst hon kommer bjuda på saker, men de kommer ju behöva resa ensamma när de är 30. Då blir det ju en chock om de hela sitt liv bara rest i lyx. Och ja, de bor väldigt fint redan, men det kan inte Camilla riktigt påverka.

    Helt rätt att hon låter de sommarjobba, få lagom veckopeng osv, och inte låter de leva lyxliv i alla aspekter. Variation är bra när barnen växer upp i den situationen.

     Tror de kommer att fatta det ändå när de blir äldre, no money-no business class. Fast man kan ju gissa att de kommer att ärva en hel del och att mamsens kontakter kommer att hjälpa dem undvika fattigmansjobb så det ordnar sig nog ändå för dessa små

      Jag tror kanske att Camilla tänker på hur hon vill göra medan hon är i livet och inte direkt hur det kanske kan se ut efter hennes död…

   Just ja, Gordon Ramsay. Barnen ska själva jobba hårt, och framgångsrika blir de skett och kan sen klappa sig själva på axeln för hårt jobb samtidigt som de haft en enorm förtur pga Gordon. Tror snarare att det föder någon slags grandios självbild att vara ”self made” som om de konkurrerar med Britta i Bollebygd om att få släppa sin kokbok typ.

    Åh ja, alla barn/släktingar till redan framgångsrika som ska beundras för att de minsann ”gjort allt själva” och så missas alltid detaljen med att de fått massa kontakter och fördelar via familjen 😬😂 ”Jag har gjort det här på EXAKT samma villkor som vem som helst” Really? 🧐

  Det är väl bra att lära barnen värdet av pengar, men varför måste det göras just när de flyger? Eller måste barnen alltid ha det lite, lite sämre än sin mamma för att uppskatta pengar?

   Är väl inte konstigt. Får du samma lön (månadspeng) som dina föräldrar får varje månad? Delar ni den lika rakt av?

    Ser inte inbäddade instagrambilden och har dålig koll på Camilla L, men det rör sig om barn förmodar jag? De tjänar väl inga egna pengar än?

     Men om det ska vara rättvist så…?!

     De som är myndiga gör nog det.

    Vuxna betalar ju för lite mer saker än barnen hemma (alla boendekostnader osv) samt en del för barnen också så det är en dålig jämförelse.

    Det som stör mig mest med Camillas resonemang är att deras olika platser i flyget är en ”gåva” till barnen. Fattar, som flera andra sagt att veckopeng osv. är något viktigt och bra sätt att förstå pengars värde men det här med flyget är så dumt, inte minst för att det är otrevligt.
    Jag håller också med flera här om att hårt arbete = mycket pengar är ett väldigt dumt resonemang också, men så verkar många rika tänka. De har dålig verklighetsförankring.

     Märkligt sett att se det på! Barnen är just barn och inte snyltande rumskamrater som föräldrarna är snälla och betalar för.

      *sätt

     Jämför givetvis det som blir över att röra sig fritt med. Den del som är den vuxnes ”månadspeng”.

    Tycker det är skillnad på vad man gör tillsammans och var för sig. Om jag går ut och äter med en kompis som har det snöre ställt så går man ju inte till det dyraste stället och låter kompisen ta en förrätt och kranvatten samtidigt som man själv käkar flera rätter och dricker dyrt vin. Gör man något tillsammans lägger man sig antingen på nivå med den som har minst pengar (=alla åker ekonomi) eller så bjuder man alla på det dyrare alternativet (=alla åker business). Tänker de att barnen ska anamma det här tänket med sina kompisar sen eller?

   Sin mamma och pappa. De är två föräldrar.

  Folk vill så väldigt gärna leta fel.

   Nu frågar ju hon vad alla tycker och får svar därefter.

    Jag menar alla tänk om barnen blir akut sjuka, måste de bo i hydda sen också osv😅

    Ett smart sätt att få väldigt mycket engagemang och räckvidd helt klart.

  Camilla L är bra knepig.
  Man är väl en familj när man reser och alltid annars eller? Otroligt konstig motivering att barnen inte har pengar el har förtjänat att åka business med de vuxna. Borde väl vara en självklarhet att man sitter tillsammans.
  Att spara för att kunna köpa något man vill ha är en helt annan sak i min värld.

   Varför? Vill de ha en tröja får de spara men vill de ha en finare stol på flygplanet så är det annorlunda?

    Eftersom de knappast har betalat sina platser på flyget överhuvudtaget så borde de ha lämnats hemma enligt ditt resonemang.

     Nej, det är inte mitt resonemang. Det är Camillas. Jag bara undrar varför en tröja eller ett spel är annorlunda än en bättre plats på ett flyg?

  Grundtanken är god att lära barnen värdet av pengar, men är inte en flygresa en upplevelse i sig? Jag hade inte velat sitta utan barnen i flera timmar – det är ju då man får tid att umgås!

   Men då är det väl bara att du sitter med ditt barn. Camilla och Simon ville uppenbarligen något annat och det sättet funkar också.

    Oj, vad du blir kränkt av att man belyser Läckbergs hyckleri.

  Varför vill man inte sitta med sina barn när man reser bara för att man är rik? Jag skulle ju hellre sitta i ekonomiklass i så fall, och tillsammans med barnen, om jag behövde lära barnen pengars värde. Man vill väl umgås med barnen, jag fattar inte alls det här?

   Inte jag heller…

   Nä hon är verkligen knepig.

   Men de kommer väl umgås hela resan?!
   Antagligen tycker de inte heller att det är lönt att betala för sex stolar i business för att den minsta ändå inte uppskattar det, och att de andra barnen fått välja mellan att lägga till pengar alternativt ta en ekonomiplats… Hade de valt att lägga till pengar till en dyrare plats hade väl knappast sexåringen åkt själv utan med fått en plats där. Men nu valde ju de vuxna barnen uppenbarligen ekonomi.
   Ser absolut inte problemet.

  Alltid tyckt detta var så störigt av föräldrarna i Ensam Hemma när barnen måste sitta i ekonomiklass.

  Varför inte åka ekonomi allihop? Ska barnen inte lära sig alla människors lika värde?

   Man är mindre värd om man måste resa ekonomi. Och man är bara värd något om man är rik och jobbat hårt för att bli det.

    Jo det är man ju, bokstavligen!

  Personligen skulle jag inte dela på mig och barnen vid flygning. Nu är ju mina mindre. Men att lära barn värde om pengar gör man ju i vardagen. Allt du gör reflekterar värdet i pengar. Om barnen har sönder en leksak köper jag inte en ny bara för att jag kan.

  Det är väl inte precis som om man bara lär barnen att alla människor är lika mycket värde specifika dagar på året? Man försöker ju dagligen uppfostra barn till att bli goda människor och det är ett dagligt jobb inte något man gör vid specifika tillfällen. Sedan uppstår tillfällen som är lättare för barnen att förstå och reflektera kring.

  Så jag köper inte hennes resonemang, antingen har hon lärt barnet värdet av pengar eller så har hon inte det. Med eller utan placering på ett flyg 🙄🙄

   Och jag har flugit mellan Sturup och Stockholm ensam sedan jag var 9 år gammal med ett sånt där kuvert runt halsen så alla gör olika där. Inget att vara rädd för herregud barn mår bra av tid utan päronen det verkar vara föräldrarna som måste öva på det. Men också vad är skillnad på vardag och resa när man reser till vardags?

    Exakt. Jag flög också själv när jag var 9. Var inga som helst problem utan spännande.

  Viktigt att lära barnen pengars värde. För oss som inte är miljonärer kanske det blir en mer vardaglig lära – tex låta barnen följa med och veckohandla mat, jämföra kilopriser, lära dom ta hand om mat för att minska matsvinn och äta rester/göra matlådor. Vore jag miljonär kanske jag skulle lära mina barn om pengars värde på samma sätt som Läckbergs. Det får vi nog aldrig veta 😄 När vi reser gör vi det tillsammans. Även om vi har möjlighet med 2 dubbelrum till oss 4 så väljer vi gärna familjerum för att få så mycket häng tillsammans som möjligt.

   Ingen skulle bli gladare än mina barn om de fick ett helt eget rum på semestern 😅 men de skulle antagligen aldrig varva ner och komma i säng då utan flamsa på långt in på natten 😁

    Haha mina skulle antagligen också älska eget rum… men vi har aldrig gett dom möjligheten pga att vi vill ha dom nära. Tiden med barnen är allt för kort (har man tur får man 20 nära år) och resa själv och vara ensamma har vi all tid i världen för – innan och efter barn. (Om vi nu når förväntad medellivslängd 😉 )

   Det där handlar inte om att lära ungarna om pengars värde. Hon är snål på ett nyrikt sätt. Mina föräldrar kunde också göra så ibland för lite avskildhet, men de hade med sig en ”barnflicka”. Pengars värde fick vi lära oss genom att ha sommarjobb från 13-årsåldern och vi var alltid tvungna att göra och följa en budget. Fick bankbok som 6-åring och skrev upp alla utgifter in/ut. Aktiva samtal om varför vi barn i släkten ibland fick ärva varandras kläder. Märkligt också att sitta och trycka godsaker och slappna av i business, när de äldre ungarna ska vara barnvakter. Trist beteende och mest en maktdemonstration av Läckberg.

   Nyrika kan ha ett rätt obehagligt tänk kring ”hur är man rik”. Det blir ofta märkligt som i det här fallet med Läckberg och familjens flygtur.

  De börjar resan på Arlanda VIP och avslutar (vad jag antar) på lyxigt hotell på en drömdestination som många aldrig skulle ha råd med. (även om många andra också jobbar hårt)

  Tror Läckberg är rädd att hennes barn kommer bli bortskämda eller uppfattas som det av sina följare, därför ville hon dela sin filosofi kring klassuppdelningen på planet. Kanske mest var för att få lite egentid med mannen men också bra för engagemanget på Instagram.

   Behöver hon mer trafik på Instagram? I så fall skulle hon starta en diskussion om huruvida hon skriver böckerna själv längre eller använder spökskrivare.

  Varför inte åka business tillsammans? Köper hela resonemanget med byxorna, extrajobb och få sina barn att se värdet av pengar, men detta blir bara konstigt.

  Hade nog inte själv varit så glad som tonåring om jag fick ta hand om mina småsyskon under ett långflyg medan föräldrarna drack champagne i första klass. Måste finnas snällare sätt att lära sina barn om pengar?

  Jag fick aldrig några pengar av mina föräldrar, när jag fyllde år möjligtvis men aldrig annars. Jobbade på sommarlovet och ansvarade för mitt barnbidrag helt när jag var 12 och det skulle räcka till allt (på den tiden var det 750 kr tror jag, fick mat och husrum). Det var på mitt initiativ och jag lärde mig tidigt vad saker kostar.

   🥇

   Inte direkt så att barnen är avis på just champagnen kanske 😂

    Nåväl. Barnen är väl mellan 6-20 typ?

  Många är så väldigt lättprovocerade.

  Jag tycker mest att det är så sorgligt att framgång så tydligt mäts i pengar i alla sammanhang. Om någon av Läckbergs barn till exempel vill bli brandman eller jobba inom vården , anser hon då att de inte ”förtjänar” att åka business? Om min dotter väljer att jobba med något hon tycker om även om det är ett låginkomstyrke så kommer ingen vara stoltare än jag

   Exakt. Jobba hårt = tjäna mycket pengar

  Men hallå. Många barn får inte resa alls. Jag tror verkligen inte barnen tar skada av att rå sig själva ett par timmar med sin mobil och läskeblask. Man växer av att inte bli curlad 24/7. Det är ju inte så att de sitter i en källare fastkedjade.

   ”Läskeblask”

  Bara konstigt… jättebra inte ge barnen allt de pekar på, men när man gör något ihop gör man ju det som en familj? Men det ger ju lite extra egentid på planet förstås.

  Är det bara jag som kan bli tokig när folk kopplar ihop hårt arbete med mycket pengar? Självklart krävs det hårt arbete, men de flesta har också goda förutsättningar. Kanske kontakter, bra betyg, begåvning osv. Inte så att jag inte tycker att vissa yrken ska ha mer betalt, självklart tycker jag det. Men det är säkert hundratusentals som jobbar hårt varje dag men bara få som blir rika och kan flyga businessklass.

   Men bra betyg jobbar ändå många för. Kan också bli trött på att många tror att bra betyg kommer gratis ”ja men du som är så smart, lätt då!” Eller så la jag mycket tid på att plugga och lära mig.

   Sen vet jag inte, hur dyrt är det att flyga business egentligen? Man behöver väl inte bara miljardär för att ha råd? (Med det inte sagt att alla tycker att det är värt det)

    Det är inte säkert att man varken behöver jobba hårt eller bara supersmart. Eller ens den bästa på det man gör. Är man en väldigt bra säljare kommer man långt, det är en talang många väldigt begåvade saknar – att kunna sälja. (och begåvad kan man vara utan att vara smart).

   Så sant så sant

   Det är en enorm myt att hög intelligens och hårt arbete ligger bakom att man blir miljonär. Cervenka tar upp detta i sitt sommarprat…

  Så förnedrande för barnen, som att de är mindre värda 😔

   Förnedrande?

  Ändå sjukt märkligt. Hon tar med ett barn åt gången, tror i födelsedagspresent på en önskeresa med diverse lyx men nej, dit får barnet åka ekonomiklass? Lustig värld vi lever i.

  Tänker att man kan lära barn pengars värde, utan att fysiskt separera familjen vid olika tillfällen.

  T.ex. genom att;
  *Som någon skrev ovan, åka ekonomi hela familjen
  *Lära dem pengars värde i vardagliga situationer – inte låta de få allt de pekar på osv
  *Prata med dem om pengar och ekonomi
  *Exponera dem (kanske inte rätt ordval) för olika människors livssituationer, genom t.ex. volontärarbete

  Detta är bara exempel. Men tänker som sagt att det finns väldigt många sätt att visa pengars värde, utan att separera olika familjemedlemmar vid familjeaktiviteter.

  Okej att det är viktigt att lära barn om pengars värde och att det går att tjäna in med hårt arbete, men tycker att en minst lika viktig del är att lära barnen generositet. Det känns som detta kan leda till ett beteende där det ska swishas hit och dit för att det ska vara rättvist (alltså när barnen hänger med andra). Det är en utveckling som i alla fall jag tycker är ganska tröttsam. Lätt att anses snål då, men det kanske är så de flesta vill styra uppdelningen mellan vänner, familj, släkt etc.
  Jag personligen tycker inte det är livsviktigt att det är millimeterrättvist, och vad som är rättvist är ju sen en helt annan diskussion.

  Detta visar bara att man kan ha gott om pengar men ändå sakna social kompetens och vara dumsnål mot sina egna barn. Har själv upplevt just detta när jag var barn, och det jag lärde mig mest av mina föräldrar var att dom var mer värda en oss barn.
  Jag känner mest äckel när jag ser Camilla och Simon lyxa till det titt som tätt, medan hon tror att hon lär barnen något. Synd för Camilla att hennes barn kommer att ärva henne en dag och antagligen kommer att ”glömma” att snåla med hennes pengar.
  I min familj med min man och våra 3 vuxna barn har vi alltid delat lika, och firar man, reser eller unnar sig något så gäller det samma för alla i familjen.

  Är det något att bry sig, vi vet ju redan att hon är jätterik och har alla möjligheter att välja vad hon vill till skilnad mot flesta andra. Men hon vill kanske inte betala business för de fyra barnen, hon tycker det är blir mycket pengar och passar på att göra det till en lektion för barnen att inte ha så mycket pengar att man kan flyga business till Bali. Tror att hennes barn redan vet det de verkar inte vara bortskämda.

  : om ni blir lika rika som mammi så kan ni få åka jätte lyxigt flygplan. Men nu är ni inte rika så vi ses om 12h älsklingar

  Samtidigt kissar Universumskan nästan på sig när dottern reagerar på olika varors pris i affären.
  En bil och lägenhet har de köpt till henne men inte lärt henne vad saker kostar. Men då skrattar hon gott åt sitt barn.

  Lite som Gordon Ramsay, såg en intervju med honom en gång och då sa han att han och frugan flög första klass men barnen flög ekonomi. För de hade inte slit och arbetat för pengarna, de var han som hade gjort och då fick de ta vad de fick 😅.

  Nej sorry men jag tycker det blir så snett här, ”lära barnen pengars värde”, klart man inte ska skämma bort och göra barnen odrägliga men man kan liksom inte ”skydda” barnen från ens egen framgång. Det GÖR skillnad och de kommer att påverkas av hennes framgång, på gott och ont. På samma sätt är det ju stor skillnad på att vara medelklass och veta att ens föräldrar alltid kan låna en 10.000 om de krisar, jämfört med att ha en förälder där man själv måste hjälpa till för att denne har svårt att få pengarna att räcka till hyran varje månad. Även om båda måste sommarjobba för att köpa sin moped så blir det skillnad.

  Tycker snarare att det här lägger ökad vikt vid pengar. Det handlar såklart om hårt arbete men ofta även tur, tillfälle och kontakter. Kontakter kommer ju verkligen underlätta för Camillas barn så att säga till dem att det bara handlar om hårt arbete, nej, ett efternamn och en fot in i dörren underlättar, samt en vetskap om att de aldrig kommer hamna på gatan och att världen är öppen för dem. Eller, de kanske vill bli akademiker istället, jobba hårt men till förhållandevis låg lön, aldrig ha råd att åka business. Är det ett tecken på icke framgångsrik och icke hårt arbete?

  Tycker hellre man kan vara ödmjuk inför att man lyckats pga olika omständigheter och nu kan njuta frukterna tillsammans. Vara tacksamma och försöka ge tillbaka till andra, hjälpa och verkligen göra det bästa av sin priviligierade situation.

  Jag kan kopa hennes resonemang men tycker hon och Simon borde akt ekonomi ihop med barnen, varfor ar det sa viktigt for dem att aka business nar de ska lara barnen om pengars varde.

  Hade hellre suttit med barnen i ekonomi än att dela på oss. Tänk om något händer i planet, vill man inte vara exakt där sina barn är då? Trösta rädda barn (oavsett ålder). Allt från att åskan slår ner i planet, jobbig turbulens eller något ännu värre. Händer något tänds skylten för säkerhetsbältet och man kan inte lämna sin plats. Skulle dock vara glad om hon satt i business då hon verkar vara en högst oskön person. Skönt att slippa sitta bredvid henne 🤷🏼‍♀️

   Håller med.
   Det blir ju andra vuxnas ansvar att hjälpa hennes barn om något händer.
   Så helt enkelt tar hon inte ansvar över sin egen familj.

  Varför åker inte hela familjen i ekonomiklass och visar att även de som har tjänat ihop sina pengar kan leva som vanliga människor?

   Eller hur, trevligare att åka tillsammans med barnen tills att de själva tjänat tillräckligt, vida att man kan leva gott ändå och vara glad att man kan resa tillsammans som familj – även i ekonomi.

  Ööööö, har fler barn än Läckberg. I min bok har hon nu lärt barnen många saker, som att hon och Simon har högre värde/mer pengar än barnen. Men Simon…hade kanske inte haft råd med business utan sin fru? Hon har lärt dem att flyga hit och dit är OK trots att vi har varmaste året sedan industrialismen (kan ha fel där men antar att ni kan snälltolka). Dvs fuck miljön. Och det rimmar ju med att hon köper skitbilliga kläder från Kina och indirekt uppmanar andra att göra samma. Om jag satt intill hennes barn och säg, de började bråka, låta och störa…då skulle jag bli jävligt sne om jag visste att föräldrarna aktivt valt att inte sitta med sina barn. Men…jag är väl bara avundsjuk. Mina föräldrar och jag har alltid rest ihop med barnen. Första gången i år åkte min 70+ föräldrar business, för att de vill kunna röra sig, på långflygning för att hälsa på barnbarn som bor i USA. Bra för dem tänkte jag, de har råd, varför trängas om man inte mår bra. men är ju få förunnat att kunna kosta på sig 45 lax för detta. Jag bilar, mkt av miljöskäl men också för att slippa passa en massa incheckningstider, vänta på bagage och vara låst till en specifik dag och plats. Elbil i Europa är faktiskt väldigt smidigt om man undantar Sverige som har dålig infrastruktur för elbilar. Och inte har en Tesla då…

  Skulle ALDRIG göra så mot mitt barn. Herregud vilken sjuk människa. Wtf.

  Tycker det är jättekonstigt. Det är inte som att barnen i den åldern kan arbeta sig upp till en business-biljett?
  Och vad är grejen med att jobba ihop en massa pengar om man inte ger till sina barn. Går hon och äter på en dyrare restaurang också? Väljer hon och Simon det dyraste på menyn men beställer sallad till barnen? Tar hon och Simon en svit men sätter ungarna på hostel?

  Det här kanske är en klassfråga eller möjligen kulturell. Jag kommer från en mycket fattig bakgrund i ett u-land och mina föräldrar har hela sina liv ägnat sig åt att vi barn ska ha det bättre än de. De unnar sig i princip ingenting utan alla pengar de kan undvara ger de antingen bort till oss eller lägger på hög så vi ska ärva.
  En sån här grej att barnen ska ha en lägre standard än föräldrarna skulle vara otänkbart för dem.
  Jag undrar om ”barnen i ekonomiklass” kommer från samma plats som ”kompisen sitter på rummet medan vi äter middag”?

   wow du påminde mig..hur många gånger fick jag inte sitta och vänta i kompisarnas rum när de åt middag med sina familjer.
   I min familj helt otänkbart att inte bjuda gästen på det bästa man har hemma.
   Dessutom skulle mina föräldrar alltid se till att vi barn hade det bättre än de själva.
   Det ironiska är att jag som barn i Sverige skämdes för mina föräldras generositet och kärlek.

   Betr inlägget…Camilla verkar vara svårt ängslig, blir aldrig klok på hennes hycklande om precis allt.

   Helt klart en klassfråga. Jag(svensk så långt bak i historien jag känner till), akademkiker(men sjukpensionär sedan länge=fattig), gör allt jag kan för att mina barn ska få en bättre framtid än jag.

    Och du tycker inte att Camilla ger sina barn en bra standard för att de får flyga ekonomi till Bali en gång?

     Barnen har i detta fall en sämre standard än mamman. Det går emot föräldrainstinkten hos många även om det såklart är en bagatell.

  De dyraste platserna på planet är längst fram, men de säkraste platserna är längst bak.

  Så sjukt konstigt resonemang av flera skäl men inte förvånad. Vad gör man inte för lite likes och för att känna sig själv lite cool och speciell? Också resonemanget kring att arbeta hårt = pengar, finns många som arbetar otroligt hårt men rik blir man inte av alla jobb eller vilket jobb som helst. Det blir man genom att vara sparsam och klok med de pengar man har att förfoga över, då kanske lärdomen inte är att slösa de på businesclass är första alternativet särskilt när föräldrarna kan ge barnen det eller som ännu bättre exempel resa alla i ekonomiklass för att visa att även om man har pengar kan de användas sunt.

   Hon skriver böcker. Absolut, hon jobbar säkert hårt. Men så hårt att hon förtjänar att dra in drygt 16 millar/år? Inte riktigt va. Tacka vet jag folk som faktiskt gör skillnad i denna värld.

  Känns viktigare att lära barnen att det inte spelar någon roll hur mycket pengar man har, vi håller ihop och umgås ändå. Och om man vill sitta långt ifrån sina barn på planet så kan man väl boka platser längst fram och längst bak i ekonomi då, inte hitta på att man gör det för att lära barnen pengars värde. Men då blir det kanske tydligare vad syftet med detta verkligen är.

  Även om man är ekonomiskt oberoende kan man ju låta barnen få ha det lite lagom i livet. Som kronprinsess-paret.

  Jämför med Läckbergs polare Bindefeldt som alla år har de mest överdrivna, överdådiga barnkalasen för sin son.

  Vad hände med att bjuda några få vänner på ett litet saft och glasskalas?

  I övrigt håller jag på att alla kunde flugit ekonomi för att visa att det går precis lika bra. Löjligt exempel av henne faktiskt.

   Ja, jag tror att det finns en anledning till att hon letar efter yttre saker istället för inre.

  Jag tror man kan lära sina barn värdet av pengar, och ge sina barn trygghet, självkänsla och medkänsla utan att krångla till det.

  Jag tycker hennes beteende är underligt. Men hon är heller inte någon av mina förebilder. 🤷🏻‍♀️

  Själva penga tänket låter bra men tycker det är dåligt att inte resa bredvid barnen.
  Tänker främst på olyckor, oro, sjukdom, brand, om planet störtar, stark turbulens.
  Då blir det ju andra vucnas ansvar att ta hand om hennes barn då man inte får gå runt i planet om det är stark turbulens eller brand osv. Alla måste sitta på sina platser.

   Det här kommentarsfältet låter lika fånigt som det om att lämna barn på ett hotellrum häromdagen. Vad är ni för ena olyckskorpar?
   Och om planet brinner eller störtar (det gör de ju dagligen och stundligen) kommer CL likt varje annan förälder strunta i förbudet och ta hand om sina barn. Det är jag övertygad om.

    Tror du på riktigt man hinner ens tänka när det händer? Knappast att hon skulle hinna till barnen då. Det handlar om sekunder

     För att vara krass så hinner väl inte barnen tänka då heller. Men det skulle vara intressant att veta var du hämtat informationen att en flygkrasch endast tar några sekunder. Det är nog mycket värre än så.

  Helsike vilket smart knep att lära ens barn pengars värde! Morsan åker fint, barnen får fundera under resans gång på hur dom ska lära sig bli rika i framtiden för att få åka i sköna stolar. Att mamma sitter i business class om planet får något strul och barnen vill ha tröst, får dom ta efteråt.

  Det här på riktigt bland det dummaste jag hört. Jag som verkligen började gilla Läckberg. Så himla dumsnålt och taskigt.

  Jag är sjukpensionär och min son ung vuxen och jag öser pengar och presenter och betala saker (tex läkarbesök och mediciner) över honom. Det bästa jag vet är att göra det. Men jag behöver ju såklart inte lära honom pengars värde eftersom vi aldrig haft mycket pengar. Men jag älskar att han blir glad och känner sig trygg ekonomiskt, jag har alltid hans rygg. Och om vi skulle åka på semester tillsammans vill jag självklart sitta med honom, pengar eller ej.

  Jag tycker att det här är så dumt och smått förnedrande att jag nästan får ångest.

   Du verkar vara en fin mamma tycker jag.

    Tack snälla ❤️. Det enda jag riktigt lyckats med.

  Det här är ju parentifiering av de äldre barnen som tvingas ta hand om Polly på en långresa, medan Läckberg och maken får lugn och ro. Läckberg borde betalat för en barnflicka istället, men det är hon väl för snål för. Jag blir så irriterad på Läckberg och Simon, hoppas att Läckberg går upp 2 kg på Baliresan bara för det haha.

   Grattis till veckans absolut lägsta och mest illasinnade kommentar. Men vett att skämmas har du antagligen inte.

  ”Hårt jobb lönar sig”. Absolut, det är viktigt att lära barnen pengars värde, men det blir samtidigt lite skevt när dessa barn åker på lyxresor med lyxhotell osv flera gånger per år. Då spelar liksom ekonomiklass inte någon större roll i detta sammanhang.

  Tycker Simon också ska åka i ekonomiklass. Tror inte han bidragit med nån krona till den här resan.

  Haha så skevt. ”Kolla barn, bli inte som de här fattiga som måste åka ekonomi, ni måste jobba för att bli lika rika som mamma!”. Jag hade varit överlycklig om jag ens fick resa som barn. Att de ska måla upp det som något hemskt för barnen att flyga ekonomi. Bättre då att inte låta de följa med på resor alls. Om man ska gå på hennes resonemang

  Det enda rimliga med hennes resonemang hade ju isf om barnen fick stanna hemma? Ja om de inte hade råd att betala för biljetterna, hotell etc själva alltså, de kanske de hade men det räckte inte till Business?

  Otroligt dålig och löjlig förklaring. Det är ju knappast så att varje unge har fått pengar på ett kort och sedan fått sätta sig vid datorn och boka biljetten och titta vad de olika alternativen kostar. Och på vilket vis känner barnen att dom sitter på ett billigare säte? Fattar inte alls grejen. Tycker nästan det är oförskämt att inte hela familjen sitter tillsammans. Utan där sitter de vuxna och moffar i sig av god mat och dryck medans barnen får fixa sig själva. Löjligt och väldigt dumsnålt i mina ögon.

  He, he ! Läckberg myser med Simon i Business Class! Skulle jag också gjort!😚

  Vem i helvete tar hand om barnen där bak i Monkey business? Förlitar hon sig på att andra vuxna ställer upp eller? Så himla skevt att säga att man spenderar tid med sina barn ist för att ge dem saker… men så sätter man sig med killen i business class. Jag tycker inte det lär barnen något om värdet av pengar utan snarare att de inte är värda varken sin mammas pengar eller tid… och det är så skevt att tro att andra vuxna vill ta hand om ens barn under en flygresa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.