Bianca Ingrossos kvinnohyllning

Bildkälla: Bianca Ingrosso Instastory

Bianca Ingrosso tar till Instastory för att hylla sin mamma för Allsångens finfina tittarsiffror, samt Isabella Löwengrip som medverkade i morgon-tv för att prata om att hon blivit friskskriven från sina ätstörningar av Mandometerkliniken. 
Bianca menar att Isabellas medverkan och transparens givit henne mycket styrka, och då får man väl bara hoppas att hon gör någonting med denna nyfunna styrka då…

Sin mamma hyllar hon efter att Allsång på Skansen, som Pernilla Wahlgren leder, fortsätter vara ohotad i topp för tredje veckan i rad. 
SVT måste vara nöjda, vilket kanske gör att de är villiga att se mellan fingrarna på Pernillas kommersiella samarbeten, istället för att begränsa dem likt ”public service” brukar göra.

 

76 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Suck…..

   Tänker samma sak varje gång jag läser dina gnälliga kommentarer

    Här får du mer av mej
    suck suck suck
    livet är så mycket enklare med tjock plånbok.

    Tror vi behöver mer öppet spår nu på sommaren x) Sommarlovet tär på en.

     Ja för folk är ju så väldigt trevliga i öppet spår…?!

      Jamen precis 🥰

      Tantkläder. Och såklart tröjor med Ananastryck på.

   Puck,,
   Duck..

   Du kommenterar alltid suck på alla inlägg läs inte då?

  Mycket positivt att Bianca lyssnar på en som blivit bra.

   Viktigt att alla kan få veta att man faktiskt kan bli frisk. Jag tycker ofta att personer som kommit ur en ätstörning ofta återges kommentera att man ”ändå får leva med det hela livet” och det är inte sant. Väldigt sorgligt att Region Sthlm väljer att ta över all vård och att t ex den klinik/mott som Isabella gått på måste lägga ned. 30 års erfarenhet till soptippen och om 10 år kommer ett politiskt beslut innebära att Region Sthlm väljer att lägga ut vården till privata aktörer igen.

    Problemet är ju att många som tex Bianca tyvärr inte vill bli friska… Då är de inte mottagliga för hjälp trots att den finns.

     Fast det vet du inget om.
     När man är sjuk så innebär inte det att man bara är sjuk. Det är precis som missbruk. Det kan finnas en del som inte vill bli frisk som konstant slåss mot den delen som bara vill bli frisk

  Pernilla gör väl inga samarbeten nu?

   Förmodligen fast hennes sambo står på kontot 😄

    Då är det ju inte Pernilla som gör det?

     Lite kul att sambon står för kontot på ett hus han inte äger en pryl i. Fick han ta med pinnstolen från sin far tro..

     Tror du det är hennes sambo som fakturerar och får betalt för alla samarbeten…

   Hela hon är ju samarbete med hennes klädkollektion sydd av lågbetalda sömmerskor I Bangladesh, hennes hudvårdserie…..

    fula kläder

     Oj, nu hamnade min kommentar helt fel🙃

  Men ALLVARLIGT Camilla!
  Hur kan du uttrycka dig så sarkastisk att du hoppas att Bianca ska göra något med den styrkan hon fått av Isabella! Det är en person med ätstörningar som du uttalar dig om! Tror inte att hon behöver tryckas ned mer vare sig hon klarar av att övervinna sina egna demoner eller inte.

  Jag vet att du kommer kommentera att det inte är sarkastiskt, men då tycker jag du ska gå någon kurs i hur man uttrycker sig i skrift för att du ska få fram rätt tonläge!

  Usch, jag är glad att mina barn är vuxna och kommit ut på andra sidan som kloka och vettiga personer, hoppas nu att den kan föra över så bra värderingar till mina barnbarn så att de inte blir influerade av vuxna personer på nätet att det är okej att mobba andra!

   Hon menar kanske att kan Isabella så kan Bianca…

    Ja, precis! Och det är fruktansvärt skrivet! Jag vet inte om jag missförstår dig, men du hör väll hur fel det är att säga det till någon som lider av en sjukdom?

     Hon menade väl att Bianca ska ta tag i sin sjukdom. Har bara hört B prata om den men inte om hon söker hjälp.

      Hon har sagt att hon inte vill ha hjälp.

      Men det är inte upp till oss främmande människor på nätet att säga till henne! Det hjälper inte om det inte kommer ur välvilja och det ”hör” jag inte i Camillas kommentar. Och även om det skulle vara ur välvilja, hon har inte bett oss om den ”hjälpen”

       Och hör ni inte skillnaden på ”hoppas hon gör någonting…” eller ”bra att det planterat ett frö, det gör mig glad”. Skulle du säga ”hoppas du gör någonting med din nyvunna styrka…” till din dotter om hon hade den problematiken? Tycker också att det uppfattas som onödigt sarkastiskt, speciellt när det är en stor del av sjukdomsbilden att inte vilja ha hjälp.

    Det är komplicerat med ätstörningar och alla som drabbas är inte lika.Det jag kan känna med Bianca många gånger är att hon utnyttjar sin ätstörning till max för bekräftelse.
    Bra att hon hyllar Isabella,men för mig klingar det mest som tomma ord,så länge hon inte skrider till handling och visar att hon följer råden och söker hjälp.
    Tyvärr är hon alldeles för självcentrerad och beroende av alla likes hon får på sina bilder på IG.Hon kanske tror att fanskaran skulle minska om hon gick upp lite i vikt,och så skulle hon få en offerkofta mindre.

     Fast hennes ätstörning är bekräftelse relaterad, så det är kanske inte så konstigt

   Vi kan också konstatera att alla människor inte blir friska från ätstörning, trots att dom söker och får hjälp. Människor som fått tvångsvård och ändå svultit ihjäl sig, dött med svår anorexia, är bevis på att alla kan inte bli hjälpta. Många får nog leva med ett mer eller mindre stört ätmönster tills dom dör av andra orsaker, precis som det är med många andra sjukdomar och krämpor.

   Håller med det var väldigt klumpigt uttryckt av Camilla..

   ”Då får man hoppas att hon gör någonting av denna nyfunna styrka”
   Är det på riktigt något du tycker är att trycka ner?

    Det är inte bara något som jag tycker utan har man minsta insikt i psykisk ohälsa av alla dess former så förstår man hur fel det är av en annan person att lägga en sån kommentar. En person som dessutom inte är en närstående utan en som har hånat en tidigare vid flertal tillfällen.

    Jag kan lova ett en person med psykisk ohälsa som inte klarar av att ta tag i sin sjukdom slår ned på sig själv tillräckligt mycket själv och behöver inte få det uppkört i ansiktet, speciellt inte av någon som inte vill en väl.

    Alltså fatta människor! Det ni sitter här på nätet kan tippa en människa över kanten. Så varje sak som du säger om en människa SKA man fundera på både en och två gånger innan man säger/skriver. Ställ dig alltid frågan, kommer det här hjälp eller stjälpa

     Nu är det ju så att Bianca valt att vara offentlig och verka i det offentliga rummet,det är det som gjort henne rik.Hon hade kunnat göra ett annat val och leva ett mer anonymt liv,och då tror jag inte att det hade diskuterats om henne.
     Om man som Bianca är en förebild och tjänar miljoner på sina unga följare,så måste hon kunna ta att omgivningen har olika åsikter om t ex hennes produkter eller hennes sätt att vara på sociala medier.

      Nu när vi ändå är inne på de sk. ”valen!” Måste ni titta då om ni far så illa av det? Kan inte ni göra valet att inte följa Bianca Ingrosso?

      Märkligt också att man känner sig trygg med att kritisera en människa för att den har en ätstörning. Det blir så absurt att personer som inte har kunskap om ätstörningar, så öppet och krävande påstår den ena saken efter den andra gällande ätstörningar och personer med ätstörningar. Det är rejält unket att prata om ”val”, när det gäller ätstörningar. Det är *ingen* som vill vara sjuk i en ätstörning! Däremot finns en panisk rädsla för att gå in i något okänt, vilket en behandling är och bli av med det enda verktyg personen har för att stävja sina emotioner den aldrig fått lära sig att reglera. Ni tycks tro (utifrån hur ni systematiskt uttalar er om det här ämnet), att hennes ätstörning är er personliga angelägenhet och att hon aktivt kränker er genom att vara sjuk för hon är ju trots allt er förebild.

     Det är precis vad dom vill, tippa folk över kanten. Då har de åtminstone haft den makten över någon. Det är givetvis ett mycket stört beteende som majoritetsbefolkningen tar avstånd ifrån. Man undrar hur det går för deras egna barn i livet, om de har några, med så läskiga föräldrar? Stackars, stackars dom barnen!!!

  När det gäller Isabella så blir jag alltid tveksam om det har hänt eller inte eller om det är något som hon överdrivit å det grövsta.
  Efter 18 år så tog det bara drygt ett år att bli ”frisk”? Skulle det kunna vara så att någon sagt något typ ”du är ju ätstörd” och då blev Isabella det.

   Hur kan du med att ifrågasätta??

    Jättelätt!
    Isabella har ju haft fler diagnoser som inte var, egentligen.

     Såklart man kan ifrågasätta. Isabella förkroppsligar ”Peter och vargen”. Allt hon ständigt visat upp har visat sig vara lögner. Något hon bekräftar själv, några år senare. Om något år får vi höra att hon aldrig haft en ätstörning och redan nu hör vi att hon inte har några diagnoser.

   Det är skillnad på att bli helt fri ätstörningar och bli friskförklarad på så sätt att ens diagnos är i full remission. För en diagnos av någon slags ätstörning ska vissa rätt specifika kriterier uppfyllas (över de senaste tre månaderna generellt). Så när du inte längre uppfyller delar eller de flesta av de kriterierna över en 3-månaders period (för att du kanske går i behandling) så är du i remission, och därmed ”frisk”. Även fast du kanske har ätstörda tankar och beteenden kvar, som man kan behöva fortsätta jobba med länge. Och man kan behöva fortsätta jobba aktivt länge med att hålla sig ”frisk”.

   Jag har haft ätstörningar från ca. 11-12 års ålder, både med och utan diagnos. Var 30 år när jag fick en diagnos igen för jag tillslut sökte hjälp, hade den diagnosen i bara ca. 6 månader. Behandlingen jag gick i gick så bra att jag blev ”frisk” på så kort tid att min diagnos inte längre uppfylldes, även om jag fortfarande hade en del ätstörda tankar och beteenden kvar.

   Friskförklaring innebär generellt att man nått sin målvikt om sådan fanns, äter regelbundet och tillräckligt samt har kontroll över ätstörda beteenden. Ofta har man dock ännu viss mental problematik om man än inte agerar på den, och man har ofta ett fortsatt kontrollbehov med måltider i relativt bestämda portioner på utsatta tider. Under behandling äter man ofta efter ett matschema och vägs regelbundet vilket innebär ett stort fokus på mat och kropp. I mina ögon är friskförklaring när man har kontroll över sjukdomen och sjukdomen inte begränsar en från att leva ett normalt liv. Först då kan man vidare bli frisk, således nå ett liv där mat bara är mat utan extra tankar. Att kunna äta mindre en dag och mer en annan, kunna fika spontant men även kunna tacka nej för att man helt enkelt inte är sugen. Där tror jag inte Isabella är än, men hon har gjort en otrolig resa hittills och jag tvekar inte en sekund på att hon kan bli helt frisk.

  Tareq Taylor som är aktuell som programledare på SVT fortsätter att göra reklam på sin Instagram. Det har blivit lite tokigt ganska många gånger nu. https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/WRdOJg/tareq-taylor-svt-profiler-gor-reklam

  För mig med en svår bulimi i bagaget är det minst sagt märkligt att bli sk. friskriven efter ett år.
  Livet är ju inte statiskt och upplevelser, känslor kan lätt ge återfall.

  Var uppehållsfri ett par år men så gick min syster bort och ätstörningen dök upp på nytt, värre än tidigare ska nämnas.

  Hade varit bättre och mer korrekt att nämna att nu har jag fått hjälp med verktyg att ta itu med mina problem.
  Inte att nu är jag frisk hej och hå.

   Har samma problem. Man blir aldrig ”frisk” på det sättet. Man kan alltid ta ”återfall”, även om man fått viktiga verktyg.
   Mando funkade inte alls för mig.

  Någon som vet om Bianca har sökt hjälp någon gång för hennes ätstörning. Hon säger ju ibland att hon inte vill bli av med den.

  Ja Pernilla är en riktig kassako, så klart de är nöjda!
  Trist för mig som gillade allsång när det var just det och inte som nu- reklam för en familj vars enda syfte är att höras HÖGT.
  Men jag äger en tv med många kanaler så det löser sig.

   Det värsta är ju att någon i klanen är på precis varje kanal, man slipper inte undan dom😉

    Berätta gärna vilka program de är på kl 20 en tisdag?

     Allsången. Som inte går att titta på längre..

   Vem hade allsången före Sanna?

    Måns Zelmerlöw?

    Var det inte Mumsmåns.

     Petra Marklund väl?

    Eftersom du inte orkar googla kan jag berätta att det var Petra Marklund.

   Vaddå kassako? Dom tjänar väl inga pengar på henne?

   Det har ju aldrig varit så bra Allsång som nu. Tillhör inte Wahlgren/Ingrosso fansen, men Pernilla gör det jäkla bra.

   Men ligger inte Allsång på Skansen alltid i topp, oavsett programledare?
   Jag tänker att det är somrigt, folk är lediga och det är tradition. Den regniga/blåsiga sommaren gör säkert också sitt till.

    Tycker du det är regnigt och blåsigt, var bor du. Längtar efter regn🙂

     Kom till Halland!

  Vet nån vad Gabposs tagit vägen ? Har hon Paus från bloggen eller semester. Eller kanske nåt har hänt ? Vet töntigt att bry sig..

   Hon är aktiv på Instagram, skrivit att hon har yrsel osv varje dag.

    Hon är en hypokondriker också så jag är inte särskilt orolig om jag ska vara ärlig. Hon har ju klippkort på VC. Suck!!

  Om någon har problem med hetsätning eller bulimi och vill försöka bli bättre skulle jag vilja tipsa om NÄRA som är en internetbehandling via Stockholms centrum för ätstörningar. Går att göra egenanmälan, vet ej om man måste bo i Stockholmsregionen dock. Men sök gärna och läs mer om det kan passa just dig. Det är definitivt inte för alla, men om du läser och känner att det kanske kan vara intressant, så kan jag varmt rekommendera programmet.

  Vill också göra en stor obs på att bulimi inte innebär att man spyr allt man äter, eller att man ens spyr överhuvudtaget. Det är många som inte inser det, jag själv fattade inte att jag hade bulimi under många år just för att jag (bortsett från några få gånger) inte spydde. Något förenklat så innebär bulimi att man återkommande hetsäter och sedan försöker kompensera för hetsätningen. Att kräkas är det de flesta kanske tänker som kompensationsmetod, men det kan också innebära missbruk av laxermedel, fasta, eller överdriven träning.

  För mig såg min cykel ut som så att jag åter minimalt för att gå ner/hålla vikt på ett sätt som inte var hållbart, hetsåt, fick ångest, kompenserade med överdriven träning och sedan försöka fasta eller äta minimalt igen. Och så runt, runt runt. Jag har fått enormt mycket hjälp av NÄRA-behandlingen och blivit av med min builimidiagnos som sattes vid inskrivningen. Är inte helt frisk från ätstörning skulle jag säga, det är en fight som fortsätter. Men mycket bättre och känner mig motiverad och hoppfull överlag. Det går att bli och må bättre!

   Tack, den ska jag kolla närmare på

   Eloge till dig, du är grym! Behandlingen är säkert bra, men det tunga jobbet har du gjort själv. Så imponerande och fint att du delar med dig.

   Så starkt av dig. Tack för att du delar. All omtanke till dig!

  OT- men artikel idag i expressen om Melin (tror ditt inlägg var igår). Men är det bara jag eller är hans tjej sjukt likt Zara Larsson? Trodde det var hon först 😅

   Jo, en blandning av Zara och Keyyo!
   Var det inte Keyyo han var lite gubbslemmig mot?

  Finns något väldigt fint i människor i allmänhet men också förebilder i synnerhet som hyllar och lyfter andra personer, speciellt i klimatet som är nu. Väldigt fint gjort, mer sånt tack!

  Tycker det märks att Bianca börjar bli allt mer tillfreds med sin kropp. Hon lägger upp fler och fler videos och bilder där hon poserar med kroppen i fokus. Stundtals med täckt ansikte. Min uppfattning är att hon inte verkar må särskilt dåligt i sin kropp (längre), utan snarare bär upp den med stolthet. Vilket på ett sätt är fint att se?

   Och vad säger det hennes unga följare?

   Tycker definitivt det är bekräftelsebehov att ta bild på sina tuttar och mage heeeeeela tiden. Hon ser dessutom magrare ut än någonsin, inte sund alls

  Vad jag undrar är om någon har kollat upp klänningarna/skorna PW har på sig på och runtomkring Allsången?.
  Hon har ju ett eget samarbete med Ge-Kå’s och hur lätt vore det inte att smyga in nån sneakers på genrep eller nån kjol då & då…..
  Det vet vi ju, den familjen gör allt för att sälja

  Camilla, är du medveten om hur många personer du fått att må dåligt? Varför ändrar du inte riktning på karriären och gör något FINT för världen istället? Du kränker personer, ibland sker det mellan raderna, ibland är det mer tydligt. Varför inte sprida glädje istället och hylla och lyfta andra? Även om inte du alltid säger något illa så är detta din sida, där du uppmuntrar folk till att skriva skit om andra. Du borde ta mer ansvar och jag tycker det är sjukt att inte fler här inne säger ifrån

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.