Nellie Berntssons företag säljer vinnarhäst

Nellie Berntsson har företaget O.N Sporthorses tillsammans med sambon Olav, som bland annat förmedlar tävlingshästar.
Nu har det kommit ett nytt inlägg på företagets Instagram där det offentliggörs att O.N Sporthorses förmedlat och sålt hingsten ”Coventry moon 9530”, som den svenska ryttaren Rolf-Göran Bengtsson vann förra helgens final i Falsterbo Horse Show med.

Det kommer bli otroligt tomt i stallet utan min Skalman🐢❤️ men han får lämna plats åt dom mindre bröderna som också måste få sin utbildning och chans att bevisa sig lika bra😅 // CJ Equestrian

Ägaren kallar hingsten för Skalman i sitt Instagraminlägg, där hen tackar O.N Sporthorses för gott samarbete.
Bra jobbat av alla inblandade!
Det ska bli spännande att se vem det är som köpt hingsten. 🐢🐢

Så här gick det för O.N Sporthorses deras första 18 månader:

Tack för tips!

44 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Stackars häst 🙁 Hästarna lever utan val och nyttjas så som det behagar människorna.

   Du en sån tävlingshäst lever ett liv fyllt med lyx och kärlek.
   Finns inga djur man kan behandla illa och sen förvänta sig fina resultat på tävling.

    Du har helt fel. Mängder av toppryttare har avslöjats använda hårda träningsmetoder, men tyvärr ser ju hästvärlden mellan fingrarna. Min fd tränare berättade bland annat att hon haft sin häst hos en av Sveriges topp 10 dressyrryttare. När hen kom in i ridhuset fick min tränare lämna, då hon inte klarade av att se hur kändisen red med dubbla gramantyglar, 2 spön och prylade skiten ur hästen om den inte böjde på nacken. Ingen sa något, inte min fd tränare heller. Jag saknar hästar och ridning massor, men det är fan för jävla svårt att hitta vettiga ställen som sätter hästens bästa först.

     Köp en egen häst eller rid på ridskola?

      Ridskola? Du tror dom hästarna mår bättre? Dom kallas sönderridna av en anledning pga 100 barn i veckan ska lära sig rida på dom stackarna.

       Svårt att låta 100 barn i veckan rida en ponny. Skulle tippa på 13st. Har heller aldrig hört någon kalla ridskolehästar för sönderridna. Tvärtom brukar de vara med väldigt länge och om de inte passar till ridskola så säljs de. Sen är väl Emma vuxen och ingen som ska lära sig rida.

       Ridskolehästar tas omhand av personal med 3 års högskoleutbildning. Privathöstar kan ägas av vem som helst som inte kan ett skit.

        Var har du fått det ifrån? Sån personal finns inte på ridklubbarna här i alla fall. En klubb är bland landets största, några i personalen är behöriga ridlärare men någon 3-årig högskoleutbildning är inte direkt standard – några såna krav har jag aldrig hört om i hela mitt uppfödar/tävlingsliv.

     Vad ska man med dubbla gramaner till? En extra ifall nummer ett går sönder?

  Wow, det där är en häst värd flera miljoner och som skulle gått OS med sin nuvarande ryttare nu om han inte sålts.
  Hur kunde Nellie göra den affären undrar jag!

  Imponerande iaf

   Va, med vem då?

    Hade hästen stått kvar hos Rolf Göran Bengtsson hade den kunnat gå nästa OS med honom. Det var Rolf som red honom till vinst i Falsterbo

     Han satt upp på hästen två gånger. Fanns ingen tanke på att han skulle fortsätta med den. Hade den varit en OS-häst hade han nog redan tagit den.

   Tror du på allvar att Robin Ingvarsson hade ridit OS nästa år bara för att hästen vann 7-års? Så imponerande resultat har den inte haft senaste året

    Hästen är nog fin och ryttaren vid en tävling är fantastisk. Ägaren är väl inte i närheten av landslaget.

    Haha! Det här kommentarsfältet bekräftar varenda fördom jag har om hästfolk 🙃

   Trollar du?

   Haha va? Hästen ägdes av robin ingvarsson och caroline som fött upp honom. Rolf-Göran red honom ju bara under 7-års få Caroline frågat om han vill det. Skulle nog inte blivit Roffes os-häst heller om han fortsatt ridit honom. Men kul för Nellie och Olav att få förmedla en sådan fin häst vidare till sin nya ägare

  -Inget med just Nellie att göra, men hästvärlden i stort-

  Jag har själv häst, men har börjat ifrågasätta hela hästvärlden så mycket de senaste åren. Om man jämför med andra djur är det helt sjukt hur låga krav vi har på vår egen hästhållning, för att det lägsta är så neutraliserat. Ta boxar till exempel, som ändå är vad majoriteten av svenska hästar hålls i många timmar per dygn. En box-storlek som rastgård till hund skulle väl knappast vara ok? Jag har haft mina kaniner i boxstorlek och tyckte knappt att det räckte till, och då hölls de vara där under natten. Men att ha hästen där, jajamen! De kan ju ta max tre-fyra steg? Sedan är ju det med box o hagar en diskussion som blir hettad, vilket jag inte förstår varför? Det är självklart, tycker jag, att hästar ska gå i stora hagar med kompisar. Kan man inte ge din häst det ska man inte ha häst. Punkt. Det är ingen rättighet att varje ryttare ska ha häst. Jag tycker att många så himla lätt pratar bort den skyldigheten vi har som hästägare att låta hästarna vara hästar. ”Den kan inte gå med andra hästar”, ”den kan skada sig, ”den får tillräckligt med motion i ridningen”…

  Att det är så normaliserat att en häst byter hem så många gånger under sitt liv. Eller förlåt, *karriär*. Tycker det är lika hemskt med dessa lägerhästar som blir uthyrda under ett halvår, går på läger, och sedan får nytt hem. Eller dessa tävlingshästar som byter ryttare o hem då o då, eller när ryttaren växt ur hästen. Eller människor som bara byter häst då och då typ för att?

  Sedan själva ridningen, som jag själv har svårt att rättfärdiga öht. Sätta sig på ett djur. Jag ska det första jag gör, när jag väl kommer tillbaka till just ridningen med mina, träna in ett sätt så att mina hästar kan säga nej. Det tycker jag borde vara en standard. Och tävling. Urk. Har verkligen börjat se hästvärlden med nya ögon. Och detta är utan att lyfta de tydliga problem som finns, där folk misshandlar hästar osv. Bara att rida, utan att piska eller ha bett eller annat, det är inte heller rätt enligt mig. Det spelar faktiskt i slutändan ingen roll att alla behandlar sina hästar bra, för det vi gör kan inte rättfärdigas ändå. Jag hoppas faktiskt att det blir ändring i hästvärlden. Hör gärna någon annans tankar om detta!

   Jag håller helt med dig!!! Usch har så många tankar om detta som själv rider på ridskola, men funderar över vad jag själv bidrar till…

   Hästvärlden är på många sätt gräslig. Hundar, som i många fall också behandlas förjävligt med hårda metoder och alldeles för mycket ensamtid, har åtminstone ett större lagskydd uppfattar jag det. Dock är ju även det tandlöst där knappt några uppföljningskontroller sker och där straffen för djurplågeri är ett hån. MEN hästar har t.o.m. ännu sämre skydd där det dessutom inom ”hästvärlden” ses som något bra! Tänk att ha ett djur i en bur de knappt kan vända i, eller inte ens kan vända sig i (spilta) – vilket annat djur får man ha i en sådan bur majoriteten av dygnet?

   Hagar knappt mycket större, inga flockmedlemmar att leva med för ett utpräglat flockdjur, hundratals timmar i transporter för att åka till en tävling med hets, press och egentligen allt som skapar obehag för ett flyktdjur. Och de ställer upp för att de är vänliga djur som lärt sig att det inte går att fly från människans krav…

   Och det värsta är att det inte går att göra något åt, det blir ingen skillnad för till syvende och sist tycker majoriteten av hästmänniskor att det är okej att behandla hästar så här. Någon slags myt har fått fäste om att hästar minsann äääälskar livet vi har skapat åt dem, med små ytor, ingen flock att tillhöra, tävling och press… TROTS att det går rakt emot allt vi vet om hästar i det vilda.

   Snart kommer personer som känner sig träffade dragna med dravlet att ”du kan inte tvinga en häst göra något den inte vill”, ”man seeeeer att hästarna ÄLSKAR tävling!” ”min häst VILL inte gå med kompisar!” ”Jag riktigt käääänner hur min häst blir SÅ TAGGAD på tävling!” (och det är naturligtvis alltid positiv stress intalar de sig) osv osv osv.

   Lång rant men har så många tankar om ämnet…

    Problemet är ju att folk köper en ”hästgård” med typ 2-4 hektar mark och sen har de 15 hästar där så självklart finns inte plats för ordentliga hagar. Det finns för många hästar i Sverige. Jag skulle aldrig ha en häst inackorderad på ett sånt ställe. Skulle heller aldrig vilja sälja en häst till någon som kommer ha den så.

     Sant! Tycker det är skrämmande hur gårdar med så lite mark, men stora stall, säljs. Det är ofta fokus på ridbanor, ridhus, boxar osv, men marken ”räcker inte till”. Sedan tycker jag också det kan vara något att ifrågasätta, att vi importerar så många hästar till landet, när vi redan har ett överskott.

    Tack! Ja men precis. Många viktiga punkter. Det är svårt att veta vad man ska göra egentligen, för det känns som att inget är riktigt rätt?

    Det där med att hästen skulle säga till om den inte ville, ja men det gör den ju, ni lyssnar bara oftast inte. Och vad skulle hända med en häst som faktiskt skadar sin ryttare i protest? Det är så vanligt att förmänskliga hästar, eller djur öht, och av någon magisk anledning verkar hästens favoritsyssla av en slump sammanfalla med ryttarens favoritsyssla.

    Många ryttare tar stor ära i att ha bra hand om sia hästar, men det är ofta till ett syfte att hästen i gengäld ska stå i skuld till ryttaren själv. De får de bästa förutsättningarna- för att prestera på tävling, de kollas ofta av equiterapeuter, equiopat, vet osv- för att de ska vara ”fit for fight”. Jag tycker det är en ren självklarhet att det ska vara så, egentligen, om man nu ska rida. Det är inget vackert o omtänksamt i att man specialanpassat utrustning o foder o träningsupplägg och allt annat, för det är i slutändan för att hästen ska duga att ridas. För kan de inte ridas, ska det utbildas o rättas o letas anledningar till varför så är fallet. Ah, känns som att det är ett ämne som måste komma upp oftare inom hästvärlden, hur hästen som ”har det bra” faktiskt har det. Eller bara hästen i stort.

    Trodde spilta var olagligt numera och att det är lagkrav på sig att hästar inte får gå ensamma, samt att de måste ha tillgång till ordentliga hagar med vatten och skugga?

     Det stämmer.

     Det stämmer INTE. Ännu en myt. Det finns så många kryphål och undantag!!

     Nybyggda stall får inte ha spilta nej, men hur många hästar står inte i gamla anläggningar. Sällskap – ja, en annan häst i en annan hage med elstängsel emellan och galler upp i taket mellan box/spilta också. Det är inte en flock.

     Ordentlig hage – vad är det? Det är en minimal yta det handlar om för ett djur som är skapt att röra på sig nästan dygnet runt.

      Inte jättemånga hästar tror jag faktiskt. Du behöver inte ha galler i stallet. De ska ha ytor att röra sig naturligt i alla gångarter.

   Många borde inte ha häst men med ditt resonemang kan vi inte ha något hus- eller sällskapsdjur överhuvudtaget

    Precis, så är det nog!

   Alltså du skall ju inte ha häst på ett sätt du inte kan stå för.
   Jag har själv egen häst inackorderad med stor box och bra hagar med mycket utevistelse, hade inte ställt henne i ett stall som inte lever upp till mina krav på god hästhållning.
   Jag tränar min häst på ett vänligt sätt där samarbete är i focus. Finns bra ridlärare att ta hjälp av.

    Jag kan stå för min hästhållning mot annat hästfolk, men inte mot mig själv. Har mina hästar på egen gård och skulle inte ha dem om jag inte kunde ha det på ett sätt jag ville, De går i grupp o stora hagar även hos mig, men vad mer? Det är så lite begärt egentligen, och det är det man lägger fokus på?

    Samarbete med vems högsta intresse i fokus? Självklart tycker många hästar att ”det är kul” och allt, men hur många val ger man dem, egentligen? Det är så få hästfolk som faktiskt vågar ifrågasätta sitt egna intresse. För jag har insett att, kanske är det inte helt rätt? Jag har haft mina hästar på box, och det är inte rätt, även om det är lättare för mig och boxarna var stora och det var få timmar. Våga se! Jag förstår att inte alla tycker som jag. Jag kanske är ultraradikal likt många vegetarianer/veganer, men få så vara då. Det är fel på så många sätt det vi ryttare gör. Det spelar ingen roll hur mycket jag älskar mina hästar och hur glada de är egentligen, att ridning är själviskt går inte att säga emot. Och att försöka hitta sätt så att hästen kan säga nej bör vara standard egentligen. Kan ranta mycket mer, men vill eg bara få andra att faktiskt vara ärliga mot sig själva.

     Håller med dig på alla plan, jag har själv hästar på egen gård och har byggt mig till det bästa jag kan erbjuda. Jag har i princip slutat rida då jag inte kan ljuga inför mig själv. Ibland hoppar jag upp utan sadel och träns bara för att jag saknar det men jag tycker att dubbelmoralen ger avsmak. Jag begriper inte att hästfolk blundar så inför hur vi normaliserar helt sjuka grejer vi gör mot våra hästar. Stoppa en kedja eller ett bett i munnen på en hund så skulle reaktionerna varit helt andra, vi är lärda att tro att det som är vanligt förekommande är något rimligt men det beteendet skulle vi behöva komma ifrån.

  Fattar noll. Är det Nellie & Olivers företag som äger hästarna på O.Ns Instagram och tränar upp dom personligen och sedan säljer 🐴 🐴🐴🐴? Häftigt gjort i så fall🤩

   Nej. Ibland köper de in hästar som de rider och säljer vidare. Ibland förmedlar de bara kontakten mellan köpare och säljare som i det här fallet.

   Nej, de förmedlar nog bara. Tror att de inte suttit på den här hästen. De som säljs är inte några hästar de själva tagit fram. Undrar om någon svensk ryttare köper av dem.

    Vet inte hur du definierar ”tagit fram” men de rider och tävlar själva hästar som de sedan säljer. Svenska ryttare köper av dem ja.

     Menar att det är hästar som de haft en tid och utbildat upp i klasserna. Det har jag aldrig sett att de har gjort.

      Olav tävlar regelbundet på hästar som sedan sålts. Kolla TDB.

       I låga klasser som hästarna redan går?

  Bara jag som tycker det känns hemskt att de pratar om och säljer hästen som om det vore en bil de tävlat med och att det nu är dags att gå vidare till nästa?

  Hästar likt alla djur vill väl ha trygghet och inte byta ägare/tränare hela tiden?

   Verkligen, och det är så så normaliserat inom hästvärlden. Inte ovanligt att en häst har 4-5 ägare under sin livstid, och ofta än fler ryttare, stall- o miljöbyten osv.

    Och de flesta star klarar det alldeles utmärkt. Det är väl bra att de kommer till nån som vill ha den istället för att vara kvar hos nån som inte vill det.

     Ja, det klarar de flesta hästar säkert jättebra, men är det inte väldigt konstigt att det är så normalt inom hästvärlden? De byter sällan ryttare för att tidigare har tröttnat på hästsporten, utan snarare för att den inte räcker till/ska till ”bättre” ryttare. Eller vad tror du?

   Håller så med. Tänkte samma sak. Stackars hästar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *