Fredrik Wikingsson ”Läckbergar” sina barn

På Instagram bestämdes att det är här vi skådar ett helt nytt uttryck. Motsatsen till att ”curla” sina barn, är att ”Läckberga” dem. 
Här ovan ser ni ett till exempel – Lady Dahmer var den jag såg först – som bär den här nya verbtraditionen vidare, nämligen Fredrik Wikingsson.

Bildkälla: STELLA Pictures/Ida Åkesson
Bilden är ett montage.

68 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Fredrik*

   Inte så petigt tydligen, men nåde den som råkar skriva Jockiboi.

  Han driver väl med Läckberg här? Eller?

   Ja det är ju ett uppenbart skämt, skrivet precis som hennes inlägg

   🙄🙄🙄

   Såklart

    Tycker också att det var otroligt uppenbart att det är en parodi på Läckberg 😂

  I mina kretsar säger vi ”Läcksa barnen”.

   I går tex ville vi lära barnen en Läcksa: Båtutflykt med vår speedboat och barnen kom fram lite senare eftersom de fick ta roddbåten.
   Häromdagen när det regnade fick vår yngsta sig en Läcksa när han sov i tält och vi andra hade filmkväll och tacomys.

  Kan ju vara att han driver med oss men om inte så tycker jag det är lite ’äpple och päron’ över detta.
  Läckberg har visserligen en poäng att lära sina barn pengars värde men borde finnas andra tillfällen en just flyg. Om det sker en kraftig turbulens eller ngt ännu värre så vill jag vara med mina barn, faktiskt oavsett ålder.
  Om man som Fredrik har råd att köpa bra biljetter till en konsert så verkar det mer dumsnålt att inte göra det då en bra konsert blir minnen för livet för barnen.

   Det är sjävklart ett skämt.

   En bra konsert är en bra konsert oavsett var man står. Eller sitter.

  Filip Hammar eller Fredrik Wikingsson 🤪

  Det enda jag kunde läsa var ”Harry Styles”. 😍

  Båda de där är så tråkiga, Filip och Fredrik. Jag fattar inte att de blev så stora. Men men.

   Jag tycker att de var fantastiskt underhållande i slutet av 90-talet. Nu roar de mig inte så mycket annat än att jag tycker att Alla mot alla är hyfsat bra.

    Nu var de visserligen inte aktiva på 90-talet men fattar vad du menar. De va bättre ocj roligare förr. Är så sjukt trött på Alla mot alla, det går ju far tusan heeela tiden. Kom med något nytt någon gång!

     Ja, du förstås rätt, det är väl tidigt 00-tal jag tänker på.

     Åh jag älskar alla mot alla!!

   Obehagliga och sjukt otrevliga.

  Nu skojar du med Filip väl?

  Fredrik heter han.

  Hade gärna sett Harry Styles jag.

  Hos John Lundvik jobbas det snabbt med raderaknappen bland kommentarerna efter den osmakliga storyn från igår.
  Han verkar så korkad.

   Ja den bilden undrar man verkligen vad han tänkte med? Ville han förmedla något annat men det blev fel? Vi får hoppas det…

   Han är väl redan ganska utstött ur många kretsar sedan han sa att han tycker n-boll är okej att säga.

   Det ger ju inga + för John direkt. Har han inte gett någon kommentar eller ursäkt alls?

   Det går inte att kommentera.

  Den som inte direkt förstod vad Fredrik W syftade på med ”bataansk dödsmarsch” rekommenderas att googla.
  Kunskapen hos ”gemene man” i Sverige när det gäller kriget i Stilla havet är obefintlig jämfört med de ytliga insikterna många besitter om kriget i Europa under andra världskriget. I Stilla havet fortsatte kriget ytterligare drygt tre månader efter Tysklands kapitulation 8 maj 1945.

  Sebastian Siemiatkowski (Klarna) har väl sagt att hans barn inte ska få något av hans pengar? Hur det nu ska funka med svensk arvsrätt osv undrar jag lite men det har iaf sagts. I Carina Bergfelts show om jag inte minns fel.

   Varför skulle arvsrätt ställa till det? Han kan ju donera pengar till välgörenhet eller på annat vis använda upp dem innan han dör (om han inte dör väldigt oväntat så klart)?

    Jo men det är det jag menar, då måste han donera alla pengar och göra sig av med all egendom innan han dör. Quite a job, men är det verkligen vad han vill så går det väl.

     Värt besväret kanske. Har själv gråtit över min ekonomi flera gånger i livet, men kan inte tänka mig att det är nyttigt att födas med 100 miljoner på banken.

      Jag kan inte tänk mig något bättre än att ge mina barn en ekonomisk trygghet. Att vara ekonomiskt oberoende behöver inte innebära att man är verklighetsfrånvänd. Fy satan vilken dröm att veta att oavsett vilket helvete livet kommer ta dom på så kommer dom iaf inte behöva oroa sig över pengar, en stor tröst i alltings jävlighet tänker jag

       Håller med! Det går att uppfostra barn till att bli vettiga människor trots att man ser till att dom har det bra materiellt. Mina föräldrar t ex betalade för mig när jag pluggade på universitetet. Så tacksam för att ha sluppit studielån. Jag är inte rik, men har kunnat spara en del åt mina barn så de kommer ha en startbuffert den dagen de blir vuxna. Det känns fint att kunna ge dem den starten i livet. Det är inte tillräckligt för att köpa en lägenhet, men tillräckligt för att möblera en lägenhet och köpa en (bättre begagnad) bil t ex. Läste för många år sedan nåt klokt hos UnderbaraClara som var ungefär såhär: problemet är inte barn som curlas, problemet är barnen som aldrig curlas. Det brukar jag tänka på ibland.

       Finns olika perspektiv på det. Jag kommer från slummen, så att säga. Har arbetat för varenda krona själv. Har inte kunnat köpa bostadsrätt eller göra tjejlumpen i Asien som 19-åring, som många Svenssons fått utsb motprestation.
       Men stoltheten över att inte ha fått någonting serverar på silverfat, utan ha åstadkommit allting av egen intelligens, kraft, jävlar anamma – Oslagbart. 🙂 Hade inte nytt det mot typ Paris Hiltons liv..

        Jag kan uppleva en ”jävlar anamma” hos personer jag känner som fått kämpa på det sättet du beskriver och jag imponeras av den kämparglöden och styrkan som finns. Så grymt imponerande!

         Jag själv är uppväxt i typiskt över medelklass med högutbildade och högavlönade föräldrar, mor och farföräldrar hade även dom gott med pengar, jag har haft en enorm ekonomisk trygghet vilket har varit guld värt för livet i övrigt har varit ett mindre helvete. Att ha en ekonomisk stabilitet betyder inte att livet blir en dans på rosor där man inte behöver kämpa, det blir bara lite mindre vidrigt.

        Jag kommer från vad många skulle kalla för en ”priviligerad” bakgrund och är väl medveten om de fördelar jag haft i livet (och hur orättvist det kan tyckas mot andra). Med det sagt betyder inte att jag inte känner att jag kämpat, stridit och haft ett jävlar anamma för att nå dit jag vill i livet. Stolthet över det jag själv åstadkommit är absolut inget jag saknar, tvärtom!

   Det gäller i första hand att se till att det inte finns så mycket värde i dödsboet den dag man inte är kvar i jordelivet.
   Finns det mesta i stiftelser t ex kommer barnen inte åt pengarna.
   Det skydd som finns för arvingar i lagen gäller i första hand att säkerställa rättvisa mellan dödsboets delägare.
   Men får alla inget så är det förstås rättvist 🙂

   Han sa det hos Bianca med el om flyg. Att de får inte flyga första klass

    Han sa väl att de flyger första klass men att han skäms att barnen gör det?

  Jag är förvånad över att så många inte verkar förstå att han skämtar. Är förståelsen för ton i text så bristfällig idag?

   Men har du inte märkt det här inne förut? Så många som blir kränkta och skitarga för att dom inte förstår skämt.

    Tycker det märks överallt. Sandra Beijers blogg är ett perfekt exempel. Hennes unga läsare är ofta förvirrade när hon använder sig av ironi eller symboliska fraser.

   Folk kan inte läsa längre. Det visar sig gång på gång på gång att så är fallet. Tonalitet i text blir då också svårt att förstå.
   🙃🙃

    Finns så många exempel ja…
    ”Får ont i magen av att höra om barn som far illa” och minst 3 personer svarar ”Vadå är du magsjuk lr?”

     Fast de driver ju med personer som skriver så.

      Varför? Det har varit ett helt normalt uttryck sedan många år. Ett symboliskt språk gör texter och konversationer mer målande och intressanta. Inget att driva med – man framstår bara som ointelligent själv.

  Tycker det är bra att miljardärer emellan ser på saker på annorlunda vis. Medan uppenbarligen Fredrik vill resa MED sina barn för att ha hela upplevelsen med dem. Precis som L.D och Fayme som gjort lite roliga videos och även Stina Wollter. Där gick Läcbergs systervänskap emot henne.

  Jag tänker till och med (ang ursprungsresonemanget) att det kan vara bra att som barn och tonåring ha fått uppleva lite lyx … för att sen, när de ska stå på egna ben, inse att de faktiskt behöver jobba för att kunna fortsätta på den banan. Skaffa ett välbetalt jobb, dessutom. Det kan nog komma som en nyttig chock, tror jag. (Såvida inte föräldrarna fortsätter att betala livet ut, vill säga…). Men just detta att saker man tagit för givet, inte längre blir självklara. Välkommen till Verkligheten, The Real World, ungefär.

   Eller också inser de att ”lyxen” bara är en tom yta. Man kommer fram till samma destination även om man flyger ekonomi, kan sova gott på ett 3-stjärnigt hotell etc etc, om man nu nödvändigtvis måste resa. Förhoppningsvis är kommande generationer lite klokare…

   Men Polly får åka med mamma och pappa?

  Poängen är ju lite att det inte är ett dugg hemskt att åka ekonomiklass till Bali. Det är vad de flesta svenskar gör som faktiskt åker dit. Och bara det i sig är en lyx idag.

  Att de skulle sitta där så avundsjuka och lida så att det skulle bli en framtida drivkraft för dem att tjäna mer pengar är så urbota dumt.

  De verkar kloka och vettiga och uppskattar säkert att de kom iväg på ännu en resa. Kanske t.o.m. att de fick åka med, för ibland händer inte det heller.

  Ge inte Läckberg mer uppmärksamhet nu!

   Jomen gör det, det klirrar så roligt i hennes örhängen när hon skrattar.

   Vad heter den där gamla äckliga tårtan med en massa apelsinsmakande plippar på som smakar vedervärdigt? Eller försvann den i samband med att alla födda 1891 gick bort?

    jomen fanskapet heter pomeranstårta och är en äcklig variant av citrusfrukt … hoppas den inte finns längre.

  Menar du Ambrosia……….. fyyyyyyyyy🤢🤮

   Jaaaaaaaaaaaa så heter den. Det är en av de ondaste bakverk som finns.

    Nej så gott! Fast helst utan apelsinskalen

  Wikingsson och Läckberg vill inte att vi ska glömma att de är rika, därför lägger de ut sina tankar/problem de har. ” jag är så rik, så jag kan välja om mina barn skall flyga business eller ekonomi, om mina barn skall få konsertbiljetter längst bak eller inte”. Tycker det är osmakligt att de talar om att sådana beslut, som om det vore ett problem. De är löjliga.

   Förstår du inte att Wikingsson driver med Läckbergs inlägg?

    Kanske han gör, men med samma utgångspunkt som Läckberg, dvs mycket pengar.
    Någon annan kan fråga sig ska barnen få nya jackor eller blir det seckondhand?

  ”Kvinnor och barn först ” har det väl i alla katastrofsituationer hetat? (Säger man hetat?!) Tänk om alla svenska män och även familjefäder tänkte så även i brandkatastrofens Grekland. Men inte för alla svenska privilegierade influenser med familjer. Där hoppar männen på en av dom första bussarna och tar plats för andra Kvinnor och barn.

   ”Huttigt” heter det. 😅 Närå, helt rätt!

  Undrar så om Simon fick flyga där bak tillsammans med barnen i början av deras förhållande också? Han var en barbröstad champagnekille innan camilla och inte en rik snubbe😅

  Han skämtar ju. Han gick tidigare i år via Filip biljetter till Styles i NY och drev med Filip i veckan som hade med sig sina småbarn på VIP med Coldplay föra veckan.

  Växte upp med föräldrar som är rika som troll men aldrig spenderade pengar på mig. Fick köpa kläder och klippa håret för barnbidraget och när det var slut var det bara att vänta på nästa barnbidrag om jag behövde något. Medan mina föräldrar ägde and I shit you not – fyra dyra bilar, två motorcyklar och tre hus. Ett av dessa hus utomlands dit de åkte under skolterminen så att jag inte fick följa med.
  Det enda jag lärt mig är hur man är fattig. 😄

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.