Reaktioner efter John Lundviks Instagramstory

Bildkälla: John Lundvik Instastory

Igår delade jag den här bilden som John Lundvik postade på Instastory inför sin spelning i Motala den 20 juli 2023, efter att ha sett den inne hos Tramsfrans.
Han skriver endast ”Mållös” på sin bild och det kan man ju inte annat än hålla med om.

John skriver så här på sin bild där han ser extremt störd ut:  

Någon hoppade framför tåget. Nu ersättningsbuss. Showstart i Motala 18:00.

Så här lät det i mitt kommentarsfält på Instagram:

143 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Fyfan vad illa är allt jag kan säga… Hur får man ens för sig att posta det här???

   Har en vars son hoppade framför tåget 💔😢 En stor sorg familjen aldrig kommer komma över . Hans kommentar gjorde mig riktigt upprörd och illamående 😡 Empatilösa idiot !!

   Hemskt. Hoppas han skäms. 😝

   Ni är så jäkla snabba med att döma ut en människa, skäms på er allihopa och även till Bloggbevakning, Camilla!

   Vi kan ju börja med att tänka, en artist som tar tåget kanske inte tjänar skitbra. Då hade man tagit taxi.
   Det är hans levebröd och han har barn att försörja.
   Han har också ett åtagande och ansvar gentemot alla som köpt biljetter och företaget som anlitat honom för att uppträda.

   Just där och då, i den situationen kanske han bara ville dela vad som sker. Det behöver ju inte betyda att han inte känner empati för personen som tagit sitt liv. Men jäklar vad snabba ni är med att döma John Lundvik, ni har tydligen full koll på vad han menade, hur han tänkte och hur han känner.

   Sanslöst att vuxna kan vara så snabba med att döma andra vuxna, enbart på några korta meningar.

    Nej men sluta, bara för att man har barn och partner är det inte okej att skriva så. Buhu att han fick åka tåg, vi är många som får åka tåg.

    Bara lägg ner.

     Daniela: Du vet inte vad han skriver. Lägg ner!

     Daniela: Berätta, vad är det du tror att han skriver? Att han inte bryr sig ett skit om människan som slängde sig framför tåget? Människan som slängde sig framför tåget förstörde hans planering/schema?

     Är det din bedömning av hans känslor och tankar på det han postade?

      Men är du John himself eller?

       Men släpp det nu 🙂

        Ylva/Ella/John, du är den som borde skämmas.

    Han kanske känner empati men inlägget visar inte det. Det är hans egens ord och text. Alternativet hade ju varit att tänka ett steg längre INNAN man publicerar? Ser inte att någon egentligen dömer honom men vi kritiserar det han själv valt att skriva och publicera.

    Då kan man väl meddela det på ett något mer respektfullt sätt. Ja, givetvis är han stressad över att inte bli sen till sitt jobb där betalande kunder väntar. Men med en gnutta mer respekt så hade han kunnat framföra det bättre.

    Ja hörni ha lite sympati för en man som lever på marginalen!! Det är uppenbart att John har det svårt ställt som tvingas göra ett sådant avkall på sin värdighet och åka med SJ istället för att ta taxi för 12000 kr från boendet på Lidingö till scenen på Liseberg, som en artist med drägliga levnadsvillkor hade gjort.

    Mjo, fast John Lundvik är verkligen inte den ”helylle-killen” han vill ge sken av. Han raggar enormt mycket på tjejer, och när han deltog i Let’s Dance kallades han för: ”John Undvik”.

    Han var på många av kvinnorna, inklusive sin egen danspartner, och hans fru/sambo var höggravid i samma stund, men det visste hans danspartner inte ens om.

     Hört att han är otrogen till höger och vänster

     Precis så, just därför ”undvik Lundvik” fått fäste i branschen.

     Japp, han är ingen ängel…

     Nej vad besviken jag blir? Säg att ni skojar haha

     Hahaha och detta vet ni pga? Kommer aldrig tro en random ”anonym” om det inte skrivs källa. Jag är absolut inget fan av Lundvik alltså, så jag vill inte få det till att försvara honom, men det gäller allt skvaller oavsett vilken kändis det handlar om.

    Nej kommentaren han la är helt sjuk, det är så känslokallt. Håller inte med dig någonstans. Oavsett om man blir stressad över ekonomin så ska man ha ett hjärta och bör reagera med att händelsen är tragisk. Allt handlar inte bara om han själv och pengar. Blir sjukt besviken att han är så här, trodde inte det

    Många artiser med pengar åker tåg.
    Sitter en LV väska bredvid honom, han bor på Lidingö han är inte fattig.
    Med tåg får man räkna med förseningar det vet alla. Man åker i god tid. Snarare John själv som inte tar sitt jobb på allvar och åker i sista stund.

    Ändå en poäng, vi har väl alla suckat och stönat när saker inte går vår väg, dock har vi ju ingen aning om vårt flyg är försenat för att piloten dog den morgonen och därför inte kom till jobbet osv. Just i det här fallet vet vi och ja, klumpigt skrivet av honom absolut. Men han känner nog också press mot alla som jobbar med showen, alla som köpt biljett, som har barnvakt, som ska upp till jobbet morgonen efter osv, dvs det påverkar fler än honom själv och nej, alla inblandade kommer inte tänka ”men stackars person som hoppade, helt ok att det blir stressigt och försenat”. Naturligtvis hade han kunnat tänka steget längre dvs att ingen av de här människorna iblandade i showen på olika sätt iallafall har dött men tror också att de flesta i den situationen främst känner stress. Tyvärr har ju personen redan hoppat och det går inte att spola tillbaka tiden. Sen har väl de flesta smak att inte skriva på det här sättet men tycker inte att det är läge för ramaskri direkt.

     Nej men sluta. Som vuxen människa ska man kunna vara lite smartare och mer empatisk än såhär. Okej om han suckar över det inombords men att som vuxen människa fota sig själv och sedan posta detta, med den kommentaren, på sociala medier? Nej. Det är fan inte okej. Det är så många moment att han nånstans borde stannat upp och tänkt att nä, det här är nog inte en bra idé.

     Sluta försvara honom. Han har betett sig illa, då får han ju också ta konsekvenserna av det.

      Men ja, jag tycker också det var osmakligt. Men plötsligt kryllar det av folk som ska berätta om hur de minsann inte klagat när liknande hänt för att ”det är ju värre för de andra” som att det är något tecken på att man är empatisk. Det sker ju saker hela tiden som kan vara en konsekvens av något riktigt tragiskt men generellt uppfattar jag INTE att folk är så avslappnade och förstående. Ta tex folk som klagar för att de får vänta länge på akuten, de VET att det är fullt av svårt sjuka och skadade människor där och personalen kan såklart inte gå in på detaljer. En del tänker såklart att de har tur i oturen som inte får komma in först men det gäller ju knappast alla och folk blir ju inte galna om någon skriver på sociala medier att suck suttit på akuten hela natten. Som att för att detaljer saknas så är det ok, finns detaljer får man inte så mycket som sucka?

       Fast det är inte samma sak. En person som sitter på akuten kan må skit. Han sitter hel och ren på ett tåg och tycker att det är passande att skriva sådär när han VET att en person försökt ta sitt liv/tagit sitt liv. Det är fruktansvärt känslokallt.

       Orkar inte med er som ska vara så förstående med en person som själv helt verkar sakna empati.

       Det flesta som klagar på akuten klagar inte på prioriteringsordniningen mellan exempelvis livshotande vs. icke-livshotande tillstånd, utan på den konstanta underbemanning, orsakad av politiska beslut och dålig ledning, som lett till att extrema väntetider är med regel än undantag. Få människor har något emot att läkarna måste prioritera en strokepatient före en stukad vrist, det som är frustrerande är att dessa ständigt förekommande väntetider till stor del kan förutses och preventiva åtgärder skulle kunna sättas in för att minska förekomsten av dem, men detta prioriteras inte.

      Har han förklarat sig någonstans?

      Betett sig illa och ta konsekvenserna hahaha. Ja undrar hur många som bojkottar hans spelningar efter detta..! Jag tror: 0!!

    Ylva ge fan i att säga till mej och andra att skämmas. Vad ger dej den rätten. Nej du det kan du glömma.

    Varför är det relevant för JL att ange orsaken till att han måste åka ersättningsbuss? Han är inte 18-20 år utan betydligt äldre och då har man bättre omdöme än så här.

    Men man behöver inte posta alla idiotiska och själviska tankar man tänker

    Jag blev väldigt besviken när jag såg Johns story. Han hade kunnat skriva att det hade skett en olycka. Samt att han var orolig om han skulle hinna i tid till sin konsert. Nu framstår han enbart som väldigt empatilös. Hoppas han har skickat en enorm blombukett till den omkomnas familj!

   En artist som upplevs dryg. Han kan vi vara utan.

    Honom…

  – Så himla irriterande att folk ska hålla på och ta livet av sig framför tåget jag åker i.

  Något annat idiotiskt: Svennebananer reser ner till Rhodos trots extremhetta, bränder, vattenbrist, strömavbrott, överfulla hotell, eventuellt ingen AC i 45 graders värme mm…..😳

   Men resorna ner är billiga nu, då får man passa på! (Ironi)

    Ja, i och för sig.
    Ekonomiharry med familj passar på. Men vad ska dom göra där? Grilla korv?

     Sen ska dom sitta i TV och beklaga sig att allt var dåligt och ingen brydde sig om dem☹️

      Visst!
      Alla andra gjorde fel: UD, resebolaget, flygvärdinnorna, hotellpersonalen, taxichauffören, brandmännen, restaurangen, vildkatterna och kackerlackorna….inte ens souvlakin var god.

       Inge Kuhl
       Ditt sätt att skriva påminner mig om en person som jag trodde var författare/komiker. Hon hade stället en fråga i öppet spår.
       Härligt 🤣

        Tackar!😊

   Men resorna ditt ner är stoppade. Stackars boende och turister. Så otäckt när det brinner. 😢

    Tyvärr flyger ännu många flygbolag ner nya turister varje dag och de som inte vill riskera och åka måste ha jätte bra försäkring och läkarintyg för att kunna avboka!

    det är ingen extrem hetta. är i Grekland nu.
    bränderna är enligt lokalbefolkningen här anlagda. apollo mfl, ställer in om, det är
    Uds avrådan. alla delar är. inte drabbade på rhodos o, korfu.
    jag älskar Grekland👍💯🇬🇷

     Märkligt. Min bästa vän, boendes på Kreta skulle definitivt inte hålla med dig. Enligt honom är det extremt varmt, närmst olidligt just nu. Dessutom är ju även Grekland drabbad av bränder så vitt jag vet.

   Blir rätt less på mediabevakning av bränderna, ja det är synd om turisterna men det är ju ännu mer synd om lokalbefolkningen. Skriv åtminstone något om det också.

    14:42
    Precis min tanke också. Stackars människorna som bor där.

   Men resorna är väl stoppade?

    Inte enligt expressen. Ving flög ner 1300 personer igår och nästa lass kommer på onsdag. Tror det bara är tui som avbrutit sina flyg från Sverige, men flyger ner folk från andra länder.

     Tui har stoppat resorna till Rhodos från alla länder. Skickar ner tomma flyg som kan ta hem resenärerna. Ving och Apollo har också ställt in.

   Det brinner inte i hela ön…. och har man familj och inte har råd att åka i vanliga fall så är det klart man åker.
   Tro inte på allt skit du läser i tidningarna, har flera bekanta som bor där och alla drabbas inte, Man behöver alltså inte åka exakt där det brinner.

    Absolut alla gör sina egna val men det är dags att börja använda hjärnan och tänka själv. Fundera ett varv extra innan bokning av resa till medelhavet mitt i sommaren.
    – Vad kan det finnas för risker med att resa till en medelhavsö i juli med temperaturer på över 40 grader i skuggan?
    – Vad innebär höga temperaturer, extrem torka och kraftig vind ?
    – Finns det någon vettig krishantering ifall det uppstår skogsbränder, vattenbrist, strömavbrott i området?
    – Är det värt att chansa och utsätta mina barn för eventuell fara?
    Smart också att förbereda sig lite och då menar jag inte fixa naglarna och fransarna, fylla på läppar och dyl, packa 17 väskor mm, utan jag menar gå in på UD:s sida, ha koll på reseavrådan, anmäla sig till svensklistan, läsa in sig på resmålet. Kolla vad som gäller, kultur, lokala regler, kontaktuppgifter till svenska ambassaden, viktiga tel. nummer utifall att…..

     Men alltså JAAAA det är inte FÖRSTA gången det blir så här varmt, det är heller inte FÖRSTA GÅNGEN som ett land med eller utan massor av turister drabbas av allvarliga bränder under sommaren. Alltså jag fattar ej? 🙈

     ”Guu så fruktansvärt och vi visste inte vad vi skulle göra och nu fick vi sova på ett golv en natt buhu” ”Nu flyttades vi från ett evakueringsställe till ett annat för elden kom för nära wuääh wuääääh” Vill ni hellre stanna kvar?

     Eller alla jag ser som semestrar kring medelhavet just nu:”Det är så himla varmt pust!” Ja..? Vad hade du… Trott??? Orkar ej. Fundera på när du bokar resan i.. Januari, eller när den nu bokad, om du verkligen måste åka i juli. Om du kommer fram till att du absolut måste det, ta reda på vad det kan innebära för dig och vad du behöver förbereda dig på.

     (Ironin i att samma människor GARANTERAT någon gång sagt ”Som om vi inte har samma väder varje år höhö” apropå att SL eller SJ blir försenade av vädret/lövhalka/whatever på hösten/vintern.)

    Svårt det där faktiskt, om man bara struntar i att resa trots att det inte är avrådan så är det ju hela semestern körd och kan på något sätt ändå förstå folk som åker när det nu inte brinner överallt.

    Däremot är ju situationen ansträngd, de försöker evakuera folk och har säkert behov av hotellrum där det inte brinner, sjukhusen har nog fullt upp med de som skadats etc och risken är stor att det sprider sig, även om det kanske inte händer men OM så sätter man ju inte bara sig själv utan även andra i en allt värre sits. Men svårt att döma när jag inte själv har en greklandsresa bokad.

   Det finns massor av olika områden på Rhodos. Det brinner inte överallt och om du inte åker så förlorar du alla pengar resan kostat.

  Inga kommentarer om respektlösheten mot alla som skall åka tåget? Tågföraren? Den som skall städa upp efteråt? Alla andra som påverkas direkt och indirekt?
  Om man nu måste ta livet av sig, och vill att folk inte skall vara ”respektlösa”, så kanske man skall göra det på ett sätt som inte förstör för en massa andra.
  Kommentaren kanske kan ses som känslokall, men man behöver tänka ett steg längre än bara ”åh, vad synd det är om personen som måste mått så dåligt och vad elak John är som tycker att hans liv är viktigare än nån annans”. Självmord är aldrig den rätta lösningen, allrahelst om du förstör för andra samtidigt.

   Förlåt, men det är nog det sista som en suicidal människa tänker på, att ”förstöra för andra”. Man tar ju sitt eget liv för att man inte ser NÅGON annan utväg.

   Har man inget snällt att säga är det bättre att vara tyst. Oempatiska människa.

    Fast är det inte precis det du inte gör? Att kalla mig oempatisk är inte speciellt snällt tycker jag. Allrahelst när jag försöker visa empati för en massa människor som påverkas av en persons beslut.

     Självklart är det extremt synd om tågföraren och alla andra som drabbas av förlusten, traumat, de som tvingas hantera kvarlevorna, med flera, men har inte jättemycket sympati för en självupptagen artist som suckar över att han kommer behöva ta en ersättningsbuss till sin spelning. Självklart trist om någon köpt biljetter till en konsert och den blir försenad eller om övriga passagerare blir sena till slutstationen eller missar sin anslutning, men förutom i de fall detta är kritiska moment relaterat till liv, död eller hälsa så tycker jag inte jättesynd om den som får skjuta på semestern en dag, missar en födelsedagsfest eller de som inte får se John Lundvall på Lotta på Liseberg, eller dylikt, i sammanhanget, av den anledningen. Är dock ledsen för alla som tvingas genomleva den tragedi det innebär att närvara vid ett självmord, och alla som på andra sätt drabbas av själva händelsen på ett psykiskt eller emotionellt plan, till det räknar jag också att städa utan kvarlevorna, etc.

   W
   Jag tycker så synd om lastbilschaufförer och tågvärdarna som blir utsatta för detta. De får leva ett liv med skuldkänslor. De ser hur personen framför dem mister livet då de många gånger inte kan värja undan.

   Ja det är samtidigt synd om den som väljer att avsluta sitt liv. Men det betyder inte att det är rätt väg att gå när man ställer sig framför ett tåg eller lastbil.

    Kände en brandman som med sina kollegor fick åka ut när någon hoppar framför tunnelbanan….
    Han kunde berätta under vilken vagn kroppen oftast hamnade, och hur det var att ta hand om kroppen….
    Fruktansvärt.

    Nu skrev du visserligen lastbilschaufförer men jag känner ingen lokförare eller tågvärd som har skuldkänslor för att de kört på någon. Det går bokstavligen inte att göra något. Jag skulle må betydligt värre av att köra på någon med bilen. Där hade jag hade en chans att bromsa eller svänga undan.

   Tycker att din kommentar är ganska empatilös. Suicidala tänker inte alltid klart. Det finns inget sätt att ta livet av sig som inte påverkar någon. Närstående, blåljuspersonal m.m.

    E2
    Jag förstår vad du menar och jag förstår att det låter och ser helt empatilöst ut. Jag vet att man inte tänker klart och jag vet att man är desperat för att bli av med känslorna och tankarna man har. Har självmordstankar själv så jag vet hur dåligt man mår.

    Man kan ha flera tankar i huvudet samtidigt och känna medlidande för den avlidne och de som sitter bakom ratten samt den avlidnes anhöriga.

    Sedan är det klart att alla drabbas av ett självmord.

     Håller med dig men W’s kommenterar var inte direkt så mångsidig på det sättet.

      Sant. Jag var kanske inte så mångsidig. Men klart mer mångsidig än många andra som bara öser galla över John.
      Empatilös för att jag i ett inlägg inte visade min empati för den enda personen som alla andra ger empati? Utan bara till alla andra som påverkas? Det tycker jag inte är helt rättvist heller.

     Snälla gör inget av dina tankar, du är viktig och behövs i denna värld, mer än du tror och känner just nu. Ens öde visar sig inte alltid direkt och kan ibland ta lite längre tid, du har ett syfte här precis som oss alla andra 💕

     Snälla sök (om inte du redan gjort det) hjälp för dina tankar, hjälp finns att få. Ingen förtjänar att må så dåligt

    Fast ”tänka ett steg längre” var inte riktat till den som hoppade framför tåget. Den personen hade nog tänkt både länge och väl. Det var snarare riktat till alla som säger att John är dum och som inte har någon förståelse för att han, alla andra passagerare och hans väntande publik, m.fl. påverkas negativt.

     Detta svar hamnade fel . Ledsen för det

   Jag har varit med om detta.

   På väg med min familj (2 barn i skolåldern) mot flygplatsen då någon kastar sig framför tåget.

   Att behöva förklara detta för barnen, gå med bagaget till ersättningsbussar, stressen över flygtiden, hemskheten i självmord osv är inget jag vill uppleva igen.

   Det är hemskt på många olika sätt. Osmakligt att lägga upp men det finns två sidor av myntet.

   Tänk på skräckupplevelsen som lokföraren får……….

    Ja såklart det är en jobbig upplevelse, det är nog ingen som argumenterar emot det utan det i alla fall jag reagerar på är hur folk i kommentarerna ovan pratar om suicid som respektlöst, tror att det räcker med att predika om att det är ”fel väg” när det handlar om allvarlig psykisk sjukdom, som inte botas av moralpredikan utan specialistvård. Och att dö i det är lika lite självförvållat som att dö i t ex cancer.

     Det suger att ha självmordstankar, det suger att inte vilja leva. Jag vet då jag själv har tankar som dessa. Att hoppa ut framför ett fordon är den sista utvägen för många.

     Vården och akut psyk kan inte ta emot folk som behöver hjälp. Vet flera som i princip fått vända i dörren fast de behöver hjälp.

     Det är hemskt att vara så desperat att man väljer att avsluta sitt liv.

      ❤😔

      Psykiatrin sviker många. Det handlar mer om pengar änn att människor far illa. Det är fruktansvärt och kan inte kallas vård och omsorg.

       Anonym 14:22
       Det är sjuk att många får vända i dörren fast de säger att de är rädda för att skada sig själva. Det behövs även fler boenden som är anpassade för folk med psykisk ohälsa.

       Men tyvärr så blöder vårt land pengar och fel folk får löneförhöjning. ( Tänker på politiker m.m )

        Fast nog har vi råd. Men många privata har tagit över vården. Och vill verkar det som samla pengar så mycket dom kan. Vi ger så mycket utomlands men politikerna måste tänka om. Har pratas i år om att vården ska få mer men tycker det är tvärtom. Och då blir sköra människor ej lyssnade på. Det är inget bra samhälle.

   ”Tänka ett steg längre” är nog något man inte kan begära av en person som ser självmord som den enda utvägen!

   Däremot skulle man ju kunna kräva att personer likt John Lundwik bör kunna tänka steget längre…

    Fast ”tänka ett steg längre” var inte riktat till den som hoppade framför tåget. Den personen hade nog tänkt både länge och väl. Det var snarare riktat till alla som säger att John är dum och som inte har någon förståelse för att han, alla andra passagerare och hans väntande publik, m.fl. påverkas negativt.

   Håller med till 100%!

   Märks att du aldrig varit självmordsbenägen, vilket jag är väldigt glad för, men då bör man absolut inte uttala sig som du gör. Hur tror du tankarna går egentligen när man tar steget att ta sig mot rälsen? Man är riktigt sjuk, man KAN inte tänka klart, det är inte möjligt. Otroligt lätt för dig att säga att ”självmord aldrig är den rätta lösningen” men för många är det ju just det, när vården ger upp på en och man inte ser någon annan utväg. Jag lyckades ta mig ur skiten och jag mår bra idag, men många gör inte det och man kan inte anta att alla har turen att få rätt hjälp eller rätt stöd.

   Tänk om.

    E
    Det är alltid en tragedi när man tar sitt liv.
    Man vill bli av med smärtan man bär på.
    Många får slåss i flera år innan man får hjälp.
    Att leva med kraftig ångest är inget jag önskar någon. 😥

    Är glad att du mår bättre i dag.

     En person med självmordstankar kan också ha en uppfattning om att självmord är den bästa lösningen för ANDRA, att bara man själv försvinner så kommer alla andra må så mycket bättre. Det är allt annat än en självisk tanke, själv kanske man bara vill ha hjälp men så får man ingen och så får man leva på med sina depressiva tankar tills det inte går längre.. finns så många nyanser. Men att lägga skuld på den som är sjuk är aldrig rätt.

    Fast där har du fel. Har haft metod uttänkt, bara datum som saknats. Dock kom jag ”på bättre tankar” (vet inte hur jag skall uttrycka det bättre utan att bli långrandig) vilket jag är oerhört glad för.
    Och visst är det lätt för mig att säga att det aldrig är den rätta vägen. Men det gör det inte mindre sant för det. Det kanske är den rätta vägen för den enskilda, men inte för någon annan.
    Vet inte vad jag skall ”tänka om” om?

   Respektlösheten mot de som ska åka tåget? Skojar du? Vad tycker du är värst för en människa? Att må så jävla dåligt att man inte ser någon annan utväg än att hoppa framför tåget eller att behöva ta ersättningsbuss och kanske komma fram sent?

   Personen kanske var i så dåligt skick och tänkte inte så. Jag tycker din kommentar inte är trevlig. Tänk istället på dom anhöriga.

    Fast det är ju det jag gör. Tänker på alla andra som verkar glömmas bort i sammanhanget. Allt fokus på ”hopparen” som det är så synd om. Alla andra skall hålla sin mun då det inte är lika synd om dem.

   Tycker hans Instagram inlägg är respektlöst mot tågpersonal och de som ska städa upp. Ja stackars John får åka ersättningsbuss med någon vaknade på morgonen, gick till jobbet som en normal dag och så händer detta. Så tycker hans inlägg är både respektlöst mot den som tagit livet av sig samt de som drabbades av händelsen i större skala än vad John gjorde.

   Han hade ju valet att faktiskt inte lägga upp något alls eller valet att bara skriva ”tåg inställt, ersättningsbuss, jobbigt” typ. Utan att nämna varför. Klart det är segt och stressigt när tågen inte går som de ska (SJ har ju haft mycket problem) men när just något sånt här händer tycker jag man kan välja sina ord.

   Förstår vad du menar i stort. Jag har själv varit deprimerad i flera år och lidit av extrema suicidtankar och nära försök. En utväg för mig var att hoppa framför tåget, men tänkte på tågföraren. Det blev istället att hoppa från berg ner i havet, annars ta piller långt ut i ett så ingenstans jag vet om. Har läst att empatin är det sista som lämnar, med viss annat, så när man väl tar livet så är det många som inte känner empati för medmänniskor. Det är också ofta det som håller kvar många som mig, man lever för andra istället, för att inte de ska få ont även om det ofta gör mycket ondare än att säga farväl från livet. Men för många är självmord enda lösningen, särskilt de som inte har några som helst att stanna förbi det sista.

    Men ah, vad som kanske inte kom fram. Dessa mer ”empatiska” tankar finns innan det ”går igång på riktigt”. Så det beror nog på hur snabbt de kommer smygande. Jag själv som varit med om det många ggr/lång tid, har fått skriva ner utvägar för mig själv som påverkar så få som möjligt. För när man hamnar där, om det verkligen inte går, så tar man det som känns närmst till hands. Så tänk bara på denna person, hur otroligt långt ner man är när man faktiskt inte kan annat än att göra något åt det.

    Min mamma tänkte ta livet av sig och min lillebror som satt i vagn. Hon var på väg att kasta sig framför en buss, men fick i sista sekund ögonkontakt med chauffören och hejdade sig. Hon ville inte utsätta honom för det.🥺

     Gud vilken otrolig tur att det skedde, hoppas ni alla är okej idag ♥️ Hoppas det är okej att fråga, men var det en förlossningsdepression hon drabbats av?

   Håller verkligen med dig. Dom som tar livet av sej är egoistiska och dom som blir sena pga av att nån begår självmord gör inget fel i att klaga över att deras tåg blir stående. Skäms på alla som klagar på som som klagar över att tåget blir sent för att nån begått självmord.

    Är du ett troll??

  Ända sedan han inte klarade av att hålla facet i Eurovision har jag känt lite…off-vibbar för Lundvik. Det här bekräftar och förstärker det. Så osmakligt!

   Hålla facet i Eurovision? Vad menar du?

    Tänkte på när han inte fick tillräckligt med poäng från folket och visade dålig sportsmansanda. (Det är då så jag kommer ihåg det iaf) Jag fattar att det är tävling och att man blir besviken, men ändå 🙂

    Det är en känd meme i Eurovision-kretsar. Han hade väl förväntat sig en vinst.

    Sedan var det inte ens han som borde ha varit där, arrangörerna hade missat så Nordmakedonien som egentligen vann juryrösterna gick miste om det ögonblicket.

   Verkar vara många i kändisbranschen som inte gillar honom; Edvin och Johanna, Tom och Petter. De har antytt att de ”vet saker om honom”. Vad nu det kan innebära.

    ”Undvik Lindvik”

    Han skulle bara veta..

   Har aldrig haft bra vibbar. Käns falsk och ego.

  Han klarar sig gott då han är man. Kommer glömmas bort imorgon. Hade det varit en kvinnlig influenser eller kändis hade detta redan stått i kvällspressen. No worries. Tycker det är bra att Camilla uppmärksammar det men det kommer inte bli en grej a la Margaux

   Tror tyvärr du har rätt, sen om detta är pga att han är man eller pga att folk snabbt verkar bli ”avtrubbade” efter diverse drev och inte tycks orka jaga upp sig för en ”liknande sak” igen vet jag inte. Både och antagligen.

    Tycker det är rätt stor skillnad, av många anledningar:
    – Margaux hade kunnat hjälpa mannen, i det här fallet fanns inget som kunde göras
    – Margaux skrattade
    – Margaux klippte filmen och lade till roliga ljud, det här var mer spontant

    Får väl tillägga att nej jag tycker inte att det här var smakfullt alls men det går inte att jämföra alls.

     Håller med om att det inte går att jämföras, men ser det typ precis tvärtom.

     Margaux får väl antas ha tänkt att detta var en partykille som däckat i en trappuppgång efter en blöt utekväll på stan, sådant händer då och då, och folk som hänger med folk som festar vilt har hört sådana historier då och då, och många skrattar åt det i efterhand. Och Margaux skratt, om än att hon gjorde sig lustig över det, kändes ju inte illvilligt i alla fall.

     Att hon inte reflekterade över att det faktiskt kunde vara något allvarligt tillstånd, kollade så han var okej eller ringde ambulans eller dylikt är väl tecken på att hon kanske inte är supersmart eller särskilt empatisk, men vad gäller Lundviks så är det ju tydligt att det handlade om en trasig människa som valt att avsluta sitt liv, vilket är ett hemskt trauma för familjen, närstående, tågföraren, dem som tvingas städa upp efter självmordet, andra resenärer som kanske tar det otroligt hårt, men han bekymrar sig över att behöva ta ersättningsbussen?

     Självklart fanns det inget praktiskt han kunde göra åt saken, men han visade verkligen en svart sida hos sig själv som inte ens går att jämföra med Margaux om än ”hjärndöda” video.

   Så sant!! Tror ni att det är för att det, annars, är mestadels kvinnor som pekar ut när dessa saker sker, och är extra hårda mot andra kvinnor? Och att män ofta tas med en nypa salt och inte behöver stå för saker de säger, ni vet ”killgissningar” och annat?

  Och ikväll står han på Liseberg och sjunger sånger om kärlek…

  Hur tror vi ursäkten kommer att se ut? Att han menade att han är ledsen över någons olycka och därför gör en sån min på bilden? Då får han ju dock svårt att förklara smileyn. Kanske han säger att han var stressad pch inte skrev ut allt? Kanske skriver han att han reflekterat (i några timmar) och kommit fram till att det var fel och ber om ursäkt.

  Men snälla, man kan väl inte läsa in precis vad som helst i en kommentar som bara är ett konstaterande om vad som hänt?
  Tänk om han skrivit att han handlat en liter mjölk. Vilka reaktioner det hade blivit då!
  Respektlöst mot kossorna och bonden som får så lite betalt och så har vi det med djurskydd och så har vi de som ska plocka in mjölkpaketen i butiken mm mm mm mm förutom att det förmodligen var den sista litern som en behövande barnfamilj hade varit glada att få…
  Hade han inte skrivit något hade det också varit fel.

   Din jämförelse haltar något.

    Extremt mycket och även respektlös.

   Det var för mycket information i hans kommentar. Han hade inte behövt skriva nån hoppa framför tåget.
   Fel på tåget fick byta till buss istället. Då hade det bara passerat förbi.

   Man vad snackar du om?!

  Jag har själv slängt ur mig en liknande kommentar fast på Facebook (för 12 år sedan men minns det som i går).

  Vi skulle till Finland och folk hetsade i trafiken och körde vårdslöst oundvikligt ledde detta till en trafikolycka, såklart. Vi missade båten och fick skippa vår resa.

  I affekt skrev jag en status som rimmade rätt illa. Tack och lov har jag så fina folk runt mig som belyste det olämpliga i statusen och jag tog bort statusen. De vet att jag inte menade det som det kom ut i text, de känner mig.

  Glömmer aldrig detta och har aldrig gjort om det.

  Den här cancel kulturen där man ska utesluta folk för ett misstag, vi alla gör misstag/formulerar sig knepigt i bland. Vi behöver lära om och lära rätt.

  Därmed var statusen fel men man kan upplysa utan att bojkotta.

   Förutsatt att personen som är offentligt omgående ursäktar/erkänner sin tankevurpa annars oklart om de fattat. Att radera kommentarer visar det motsatta.

    Moralpolisen som alltid kan rätta alla andra.

     Medmänniskor som kan uppmärksamma när man tankevurpar vilket är mänskligt.

   Du visade ju också tecken på att du förstod att du gjorde fel i efterhand. Din situation är inte samma som Johns.

   Absolut alla kan göra fel men har man ett officiellt konto måste man nog tyvärr tänka efter före. För sin egen skull.

  Sinnesjukt! 🤢

  Han har stängt av sina kommentarer på IG, eller hade han det så redan innan denna post?

   Stängdes av igår

  Det är fruktansvärt och en mardröm för alla. Man ska inte förvänta att alla ska reagera perfekt i alla situationer.

  Någon skrev ”för mycket information i hans kommentar”, tycker det är lite mitt i prick med John Lundvik generellt nu för tiden. När han deltog 1:a ggn & vann Mello gillade jag verkligen honom. Sen blev det ”för mycket” av allt, det blev extremt tillgjort & översvallande imo. Då blir det kontraster när han fäller en sån här kommentar, den rimmar ju mkt illa med den image han satt på sig själv. Tror dock inte han är empatilös alls, men lite väl uppe i sig själv och betydelsen av sitt artisteri kanske.

  Äsch. Hand upp den som aldrig tänkt en osympatisk tanke. Jag tror att alla människor egentligen kan relatera till Lundviks situation. Däremot skulle man ju aldrig lufta en sån tanke på sociala medier.

   Det sistnämnda är skillnaden.

   Jag nog aldrig tänkt en tanke som varit osympatisk ens i närheten av denna grad?

    Då är du nog ovanlig. Är rätt mänskligt att tänka på sig själv i synnerhet under stress. Har själv suttit på tåg när någon hoppat och mest tyckt synd om lokföraren och alla på tåget samt mig själv som kommer försent men ändå insett vad det mest fruktansvärda ligger. Tycker dock det vore så lätt för Lundvik att bara backa och lägga upp en ursäkt, typ ”jag var så stressad och tänkte mest på mig själv, men mina tankar går till de anhöriga, om du mår dåligt kontakta dessa blabla osv” tror de flesta skulle köpt det och förstått. Att mörka allt gör det ju värre bara

     Precis, det är hur man handlar efter ett misstag som är hela skillnaden. Alla gör fel ibland.

   Men: det är inte osympatiskt att _tänka: shit, så olägligt / jobbigt /stressigt att mitt tåg blir försenat.
   Det som är långt över alla gränser för osympatiskt är att göra det till huvudsak i historien.
   Det går att tänka flera saker utan att göra ”stackars mig” till huvudperson.

  Så himla märkligt.. Minns någon sen kväll mitt i vintern och någon hoppade framför tåget. Vi blev stående kanske 2,5h-3h. Och jag reflekterade över att inte EN enda person hördes klaga, snarare tvärt om . Folk sa att ” det finns inget och klaga på, det är precis en familj som fått ett tragiskt besked nu”

   ❤️

   ❤️

   O jag har varit med om samma tragedi.
   Men där har det två par som gnällde om att de skulle bli sena fram till Stockholm o deras anknytning för att hinna dit de skulle :/

  Kolla istället FWikingssons drift med Läckberg på insta.

   Sorry. Läste inte att det fanns i ett eget inlägg.

  Satt på ett tåg för många år sen när det stoppade pga att någon valt att avsluta sitt liv framför tåget. Det var högsommar och blev helt fruktansvärt varmt i tåget. Bistron var stängd så gick inte att köpa nåt att dricka. Vi satt i flera timmar innan tåget fick köra vidare då man alltid måste invänta ny lokförare osv.

  Mitt i min irritation blev jag ändå att tänka på att här har alltså en person mått så dåligt att h*n valt att avsluta sitt liv och någonstans idag så får anhöriga sitt livs hemskaste besked. Mitt problem med värme och försening framstod som en bris i jämförelse med vad personen framför tåget måste ha känt😔

  Betänk att det dör mellan 200-300 personer i bilolyckor varje år medan ca 1200 väljer att ta sitt liv. Det är i snitt ca 3 per dag som begår självmord🥺 Så tragiskt att det inte finns bättre hjälp idag och att det fortfarande kan vara väldigt tabu att tala om psykisk ohälsa.

   Fler än så till och med. Ca 1500! Men någon nollvision jobbar vi rent allmänt inte för där… Psykisk ohälsa är så viktigt.

  En kompis som jobbat mycket i schlagersammanhang kallar honom för ”John Undvik”, börjar fatta varför

  Jag var fast i Skövde med tåget när detta hände. Hade ingen aning om vad tågförseningarna rörde sig om. Skulle åka 100 mil med tåg så blev stressad att jag inte skulle hinna med mitt natt tåg och satt i telefon med SJ stup i kvarten. Men när jag hörde vad som hade hänt skämdes jag över att jag tänkte på mig själv. Allt blev så oviktigt i jämförelse. Allt löste sig på slutet ändå.

  Orka…

  Äckligt , ingen medmänsklighet alls

  Alltså, nu kanske jag är åt helvete för optimistiskt. Jag tänker (som normal människa) att det är svårt att ladda om för en konsert/åka till jobbet och leverera efter att en människa har tagit livet av sig. Jag ser att det finns möjligheter att tolka texten, en som tolkade texten mer negativt talade om det och nu läser fler och fler bildtexten på det viset.

  Jag ser en snubbe som undrar hur i helvete han ska kunna åka och leverera på sitt jobb när någon just tagit livet av sig, med 0 tid att göra en mental omladdning.

  Hade Margaux skrivit detta så hade hon blivit cancellad…🙄 Men nu är det en man såatte……..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.