Runar om sonens misslyckade rådjursjakt

Bildkälla: Runar Sörgaard Instastory

Bild 1: Vacker väg mot sjukhuset.. Presley sköt sig själv i benet istället för rådjuret.
Bild 2: Nu är kulan utopererad.

Dessa uppdateringar postade Runar Sörgaad på Instagram under gårdagen. Så här uttalade han sig till Expressen som rapporterat om incidenten:

– Det var en olyckshändelse. Han gick med geväret i handen och sen hade han gjort misstaget och kommit åt knappen så den blev osäkrad.

– Medan han gick blev han stucken av nån insekt och skakade till handen, då kom han åt avtryckaren, säger Sögaard.

På Instagram har Runar även lagt ut en bild från Astrid Lindgrens barnsjukhus på sonen, liggande på en sjukhusbrits.

– Vi är på akuten nu och han ska operera ut kulan snart, men det går bra. Personalen är jättefina här, säger han.

Runar berättar att han och hans två yngsta söner var ute och sköt på måltavlor.

– Nu är både kulan utopererad och han har fått antibiotika. // Expressen

Jag är mest nyfiken på faktumet att Runar först skriver att sonen skadade sig under jakt och sköt sig själv i benet, istället för rådjuret, och sedan att sönerna sköt på måltavlor.

Rådjur jakttider Den allmänna jakttiden för rådjur är följande: 1 oktober–31 januari (alla djur). Råbock (hornbärande handjur) den 16 augusti–30 september och den 1 maj–15 juni endast smyg- eller vaktjakt. Kid (årsunge) den 1 september–30 september endast smyg- eller vaktjakt. Den 1 oktober - 31 januari får jakthund som är lämpad för jaktändamålet användas vid jakt och vid jaktträning.

Bildkälla: Naturvårdsverket.seDen 30 juli verkar det nämligen inte vara tillåtet att skjuta rådjur alls, men jag brasklappar för om det finns ett undantag eller liknande som jag inte hittat.
Det här är inte första gången som Runar Sörgaard skiter i det blå rådjusskåpet. 1996 sköt han nämligen ett rådjur från sitt och exfrun Carola Häggkvists sovrumsfönster, något som resulterade i en indragen vapenlicens.

Jag ställde frågan till Runar Sörgaard om saken, som svarade så här:

Kanske var det en tavla med ett rådjur på?
Jag fick nämligen inga fler svar.

Tack för tips!

192 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Kanske var han ironisk?

      Var det Carolas katt de jagade?

    Undrar om det var ett (dåligt) skämt från hans sida, just för att hans egen historia med rådjur?

      Tänkte detsamma, flera år sedan nu men han sköt väl ett rådjur genom fönstret hemma?

        Det står ju i inlägget…

          Tack

      Jag tror också det. Ett skämt.

      Tror inte Runar har förmågan att vare sig skämta eller förstå ironi.Nu har han lämnat flera olika förklaringar på hur olyckan gått till,kanske någon av dem är sann.Han har tagit bort sina första inlägg om det hela på Insta.

    Får man jaga när man är 13??

      Ja under uppsiktsjakt om man är 15. Men det här var väl luftgevär

        Skjuter man rådjur med luftgevär? Eller skojade han om rådjuret bara?

          Nej det gör man inte. Förmodligen sköt han på en tavla. Antingen såg den ut som ett rådjur eller så skämtade runar om rådjursgrejen

          Självklart inte. Klart han inte sköt på rådjur

            Nej,han sköt sig i benet,,,.

      Jagade han ens?

    Får man hantera gevär när man är ett barn?!

      Luftgevär!

        Hur vet vi att det faktiskt var ett luftgevär då?

          Du ser på sjukhusbilder att det definitivt inte var något grövre än så han skröt sig med.

            De första bilderna på sonens skada innan han blev opererad och sydd såg betydligt värre ut.

              Nej det gjorde det inte. Han låg avslappnad med uppkavlat byxben, inget blod som rann alls eller förband om när han väntade på att få hjälp . Såret såg ut som ett litet skrubbsår innan de tog bort kulan och sydde

                Hade det varit ett skrubbsår hade de inte opererat bort kulan och behövt sy efteråt,är det du Runar som kommenterar?

                Vad yrar du om? Det syns ju på underlägget att det har kommit en del blod från hans sår!

            Instämmer. Hade han skjutit sig med hagel i benet och dessutom på så nära håll hade han varit mycket svårt skadad. Det är absolut inte ett hagelgevär. Luftgevär skjuter man inte rådjur med. Frågan är om man ens skulle kunna ta död på ett rådjur med luftgevär.

          Vad skulle de där såren vara från för gevär då menar du?

          Tycker du att hans sårskada ser ut att vara från ett jaktgevär? Du tror inte att det blivit större rubriker om en 13-åring skjutit sig själv i benet med ett riktigt vapen och dessutom en ”kändis” son?

            Nej, men det är något i historien som inte stämmer. Om man ser hur de har sytt förstår man att det är något som inte stämmer med det han säger att sonen har råkat ut för. Ett luftgevär går inte in där om han har hållit i vapnet själv! Det är dessutom sytt på två olika ställen och en luftgevärskula fastnar och går inte ut på det sättet (som den suturering på bilden visar på).

            Den där Runar hade kunnat göra massa roliga saker tillsammans med sonen, men väljer att dra ut honom på sånt här. Uppenbarligen är han dessutom för liten för att ägna sig åt det här även om det är lagligt med luftvapen för en minderårig i sällskap med en vuxen. Gillade också att springa runt på lantstället som liten och skjuta prick på pantburkar med mitt luftgevär. Dock fick vi barn aldrig hålla i våra luftgevär innan vi hade full koll på säker hantering. Runar verkar inte vara tillräckligt emotionellt mogen eller ha koll på sina impulser för att kunna guida ett barn i en sån här aktivitet. Verkligen ledsamt för lillkillen!

              En annan viktig regel är att ALDRIG skjuta djur med ett luftvapen. J*vla dåre!

                Men han skulle inte skjuta ett djur 🤦🏻‍♀️

              Du tror inte det hade blivit anmält av sjukhuspersonalen om en 13-åring kom in med en gevärsskada i benet?

                Sjukhuset har anmält honom,det är de skyldiga att göra.

              Fast såret ser ut som ett skrubbsår typ. Du kan gå in ochkolla på Runars stories

                Han har tagit bort de första bilderna.

        Ja, luftgevär får man ha som liten- det hade jag med fast alltid med vuxens uppsikt – va skitkul o skjuta prick så det klingade högt i kulfånget/ måltavlan som hade liksom en klocka som lät varje gång det blev mitt i prick.

        Verkar som om Runar har lite otur – eller var man ska kalla det – när det kommer till det här med gevär… 🙂

          Han har ju dessutom skjutit Carolas katt. Han har inte alla hästar hemma.

    Folk som har som hobby att döda djur är obehagliga.

      Ja verkligen. Usch att skjuta djur. 😕

      Folk som äter mat är obehagliga

        Mat behöver ju inte bestå av döda djur.

          Nej men majoriteten av befolkningen äter djur så

            Då löser vi ju problemet genom att äta människor istället. Ju färre människor ju färre köttätare.

              Äter man människor är man ju köttätare.

          Man kan äta levande djur också.

            Ska man inte döda dom först då? ;D

            Jag är anti långa djurtransporter o storskalig industrislakt med sönderstressade djur – jag köper aldrig kött förutom ex älg o vildsvin. Jag gillar SÅ GW`s vildsvinsfärs! så jäkla god o fräsch.

            Haha – kan väl inte käka levande djur heller – fast jo, kanske såna små mikrober o sånt som är i ex yoghurt o sånt.

            Jag är anti långa djurtransporter o storskalig industrislakt med stressade djur- jag köper aldrig kött förutom från gårdsslakteri eller ex älg o vildsvin.

      Kan på ett sätt förstå den åsikten om man är vegan och vill att vi bara ska låta viltstammen växa okontrollerat (håller inte med om det men fattar var man kommer ifrån) men att ha problem med jägare när man själv äter kött är hyckleri på hög nivå. Köttbiten man köper i affären kommer från ett djur som haft ett betydligt sämre liv och har betydligt mer klimatpåverkan än viltkött.

        Jag är själv vegan och har noll problem med jakt. Har mer problem med personer som köper på sig kött i butiken och sedan slänger för att de inte har hanterat maten på rätt sätt och tvingas slänga den. Detsamma syn har jag på personer som slänger kött bara för att bäst före datumet är passerat med 1-4 dagar, men som inte luktar och tittar på det (alternativt tillagar och smakar lite). Bäst före betyder inte ”måste slängas”.

        Min släkt jagar på våra marker och tar hand om allt man kan ta hand om på ett djur. Billigare att de gör det själva än att anställa någon som ska se efter djurbeståndet. Det är jättegulligt att tro att alla djur kan leva och föröka sig totalt okontrollerat, men det funkar inte om vi ska ha ett fungerande samhälle (sjukdomar sprids och infrastrukturen blir paj med mera).

        Ett djur som går i lugn och ro och betar och strövar runt och som inte anar någonting och som dör på fläcken av ett skott från ett jaktvapen, är i min mening bättre än djur som lever hela livet i fångenskap och har ständig stress och smärta (samt tidig separation från avkomma). Djur som ges billigt foder och gärna många ggr. ska äta över sin begränsning så de blir uppgödda. Nej, tack! Då anser jag som vegan att jakt är bättre om man ser till det etiska. Noll djurhållning och total frihet för djuren och en jägare har mer respekt för djuret än någon som köper en förpackning i butik och går efter ”vad som är gott”. Äter man kött borde man förstå det etiska och inte bara bli ledsen för att man inte förstår/ känner emotionell anknytning till köttbitarna i matbutiken.

      Det finns bredare skäl till att man jagar än att det är en hobby. Allt behöver inte vara så som du tror och tänker. Pröva ta ett annat perspektiv.

      Skulle man inte skjuta av djur så skulle vi ha fullt med älgar, rådjur och vildsvin på vägarna istället men det kanske är bättre att döda dom genom att köra på dom med bilen?

        just det, det är bara oss människor det ska finnas för många av

          Du kan återkomma när du har överlevt några omgångar rävskabb!

        Ja men nu handlar detta om Runar,inte om viltvård i största allmänhet.

        Inte om vi lät vargstammen föröka sig som den borde…

      Jag tycker att jakt är mer humant än slakthus.
      Att tortera och hålla djur i fångenskap innan de dödas är värre än att de dör direkt av en kula och aldrig fått lida innan.

    Det står ingenstans att han sköt sig själv under en jakt. Förmodligen sköt de luftgevär på en rådjurstavla och korkat nog hade hade en kula loppet medan han gick. Du letar verkligen efter ett problem som inte finns här

      Dessutom syns det hur tydligt som helst på bilden att han inte skjutit sig med en riktig kula….och man kan inte döda ett rådjur med luftgevär 🙄

        Det finns idiotier som skjuter djur med luftgevär för att skada, inte döda.

          Jo men tror knappast det är så i inlägget

          Min granne sköt min katt med luftgevär(i vår trädgård), så att hon fick panik och sprang rakt ut i gatan och blev överkörd av en bil. Må han(grannjäveln alltså) brinna i helvetet!

            Jag hoppas din önskan besannas.

            Den grannen hade hamnat i min källare för en… speciell… behandling….

          Nu höll de ju på med prickskytte på tavla

            Jaså,,,

              Hur vet du det?

      På runars insta skriver han ju själv att sonen sköt sig själv i benet istället för rådjuret. Så det är snarare runar som är problemet här. Han är fö duktig på att hitta på sin egen sanning. Bara läsa om alla turer kring hans bokföringsbrott som han avtjänat fängelsestraff för.
      Han har ju dessutom en del skyttehistoria bakom sig som när han sköt rådjur från sovrumsfönstret och sköt ihjäl Carolas katt.

        Jag antog att det var ett skämt baserat på just hans egna erfarenheter kring att skjuta rådjur.

          Finns inget roligt som helst att han sköt ett rådjur från sitt sovrumsfönster .Rådjuret var i grannarnas trädgård,det var dessutom en barnfamilj som bodde där.Hade kunnat bli en riktig tragedi.

        Står att han säger att de sköt på måltavlor, de kan se ut som olika djur, exempelvis rådjur.

          Under första bilden står det inget om att det är prickskytte mot tavlor. Det står bara rådjur. Runar behöver uppenbarligen lite drama nu när han är ute i friheten igen. Mycket märklig man.

            Eller så tror han att folk är så smarta att de fattar att det inte var ett riktigt rådjur…men det här kommentarsfältet visar ju att folk tyvärr inte gör det

              Så man är smart när man läser in saker som inte står. Bra logik där. Tycker det som är mest intressant är vad folk går igång på i detta kommentarsfält. Vilket är att försvara sin idol eller kritisera Camilla. Konstigt att ingen nämner det uppenbara att det är sorgligt att ett barn skadar sig i benet vid en familjeaktivitet.

                Att påstå att de var ute i skogen på jakt är att läsa in något som inte står.

                Jag vågar nog påstå att INGEN har runar som idol 😅😅 förutom han själv då möjligtvis

                Man är smart om man förstår texten och inte tolkar den bokstavligt…självklart är det sorgligt men klart folk blir irriterade och fokuserar på att Camilla skriver att de var ute på rådjursjakt och målar upp en bild om ett jaktbrott när det inte ens varit i närheten av en sån situation

                  Blir uppriktigt förvånad nu och lite oroad. Hur klarar du dig ute bland folk.

                    Tror definitivt jag klarar mig bättre än dig

                    Alla som kan något om jakt fattar det här mer än dig i alla fall

                    De endaste du behöver oroa dig för är hans barn och deras mödrar,de kan tyävrr inte välja bort honom.Kan finnas fler han vill hämnas på,för allt är ju alla andras fel tycker han när precis allt går på tok.

              De flesta är nog smartare än Runar,men nu har han lämnat flera olika versioner,,,.

                Vilka?

            Att han är märklig håller jag med om, men fortfarande så påstår han inte att de är på jakt.

              Runar påstod i första versionen att de var på jakt.Runar har inte förmågan att kunna skämta.Uppenbarligen ville han skryta om att han hade ett gevär efter att han för flera år sedan förlorade sin jaktlicens,och kronofogden beslagtagit hans gevär,han gillar att provocera.Denna gången slog det tillbaks mot honom själv.Kommer bli intressant vad efterspelet blir för den omdömeslösa Runar,och vilken påföljd han kommer få.

                Vad exakt skrev han i den första versionen?

                  Snälla rara Runar. Du bevisar bara våra teorier om dig.

            Man skjuter inte rådjur med luftgevär, det är ett uppenbart skämt baserat på hans historia.

      I Runars första version på Insta,så skrev han att sonen råkade skjuta sig själv istället för ett rådjur.

        Är det bilden i det här inlägget som vi redan diskuterat över 100 kommentarer om eller ett annat inlägg?

    1-0 till Rådjuret

      Det fanns inte ens nåt rådjur

        Hur vet du det?

    Kanske läge att ändra på rubriken om den ska verka seriös. Det var ganska tydligt ingen jakt på levande rådjur

      Då ska nu runar ändra på sin egen ig först för det är därifrån det kommer.

        Nej han säger inte att de var ute och jagade rådjur. Ingenstans säger han något om jakt.

          Läs bilden högst upp i inlägget. Som är från hans stories.

            Står det rådjursjakt menar du? Du kanske ska gå till specsavers och lära dig nåt om vapen och jakt innan du går loss

              Ursäkta frågan men hur är det med läsförståelsen? Vem har pratat om jakt? Jag läser att sonen träffade benet och missade rådjuret. Nu sysslar jag inte med någon form av skytte så ber om ursäkt för min okunskap när jag tolkar ordet rådjur bokstavligt som ett levande rådjur och inte en modell att ett rådjur som används vid träningsskytte. Berätta gärna var jakten kommer in i bilden, snälla? Har folk blivit helt tossiga? Kan man undra.

                Har du läst inlägget?

                ”Jag är mest nyfiken på faktumet att Runar först skriver att sonen skadade sig under jakt och sköt sig själv i benet,…” och sen en radda om regler kring jakt. Sen är det ju bara att läsa kommentarer som verkar påstå samma, exempelvis i den tråd du kommenterar i. Som även hänvisar till runars egna Instagram men ingenstans där heller står det om jakt. Måltavlor kan se ut som djur, eftersom han säger att de var ute och sköt på tavlor så är det mer rimligt att anta att de antingen sköt på en tavla som såg ut som ett rådjur eller att han försöker skämta om sin egen kända rådjursjakt.

                Om du nu läst det inlägg du skriver under så står det:
                ”RUNAR OM SONENS MISSLYCKADE RÅDJURSJAKT”

                ”Jag är mest nyfiken på faktumet att Runar först skriver att sonen skadade sig under jakt och sköt sig själv i benet..”

                  Det som diskuteras om jakt är ju grejen att det INTE var jakt men Camilla skriver det flera gånger

            Ja? Står inget om jakt där.

              (Alltså jag håller helt med om att runar är craycray men han säger faktiskt inte att de var ute och jagade.)

    Som van skytt vet jag att man inte osäkrar luftgevär, dessutom laddas geväret med ett pyttelitet skott när man ska skjuta. Varför är man i skogen med ett luftgevär? Det skjuter man på skyttebanor.
    Han ljuger som en häst travar, och förhoppningsvis blir han anmäld.

      Var ser du att de var ute i skogen? Det står ju att runar säger att de sköt mot tavlor.

        Det är en efterhandskonstruktion av Runar.

      Hoppas sjukvården gjort orosanmälan om det är som du säger.

      Tappar man förmågan att läsa när man är en van skytt?

      Är det någon som ens läser hela inlägget? De var inte ute på jakt. Och luftgevär får du skjuta i din trädgård, det krävs ingen skyttebana. Och jo det finns säkring på luftgevär.

        Skulle kunna fråga dig exakt det samma!

          Vad skriver jag som är fel menar du då?

            Var står det att han är ute på jakt? Det folk reagerar på, tror jag, är att han skriver att sonen missade rådjuret. Sysslar man med jakt är det rätt självklart att man förstår att han inte var på jakt eftersom det inte är jaktsäsong och att det finns tavlor som ser ut som rådjur som man tränar på. Men, om man inte jagar är ett rådjur djuret rådjur och vad gäller jakten tänker man inte i de termerna när någon säger att de sköt ett rådjur. Dessutom med tanke på att han faktiskt sköt mot ett rådjur från sitt sovrumsfönster och sköt Carolas katt för att han gillade den så är det inte så långsökt att han faktiskt kunde ha haft en tanke att de skulle skjuta på riktiga rådjur.
            Innan man kritiserar andras förståelse av en text kan det vara klokt att fundera på om alla läser in samma saker som man själv gör. Alla gör sin tolkning baserat på erfarenhet och kunskap och kommer att göra sin tolkning baserat på det. Dessutom lämnar Runars kommunikation en del luckor som beroende på kunskap och erfarenhet kommer att fyllas i olika.

              *han gillade INTE hennes katt.

              Haha ja men då kanske man inte behöver ha taggarna totalt ute när någon som begriper förklarar vad han mest troligt menade.

              Du verkar ha missat hela anledningen till att folk diskuterar. Ingenstans har Runar skrivit att de var på jakt, varken i sina inlägg eller intervjuer med kvällstidningar, men Camilla har skrivit det i sin text flera gånger, alltså har hon tolkat det utan att ens försöka ta reda på fakta. Hela vinklingen på inlägget är fel och onödig. Det står klart och tydligt i intervjun att de sköt på måltavlor och Runar skrev att de sköt luftgevär. Om man läser hela inlägget förstår jag liksom inte hur man kan tro att de var ute i skogen och sköt rådjur?

              I Expressen står det jaktrunda.

                Nej det står jakttur, sen att de var ute på en tur i skärgården så jag tror journalisten själv har valt att skriva jakt

              Runar tog själv kontakt med Expressen och Aftonbladet,och då berättade han att sonen skadats under Jakt.Troligtvis kommer han att skriva att media hittar på,precis som han brukar göra fast de bara återger vad han sagt.Han är en ful fisk Runar.

        Jag sprang runt i skogen och lekte jakt med luftgevär när jag var liten. Naturligtvis i egen skog och sköt inte på riktiga djur.

          Var det en runda eller tur?ha,ha,det verkar vara viktigt här,men jag misstänker att det kanske är en norrman som är van att gå på tur som käftar emot här.Kanske är det dialektalt,men de flesta som går på jakt brukar kalla det en jaktrunda,eller så sitter de på pass.
          Kan vara något pojkarna hade blivit beordrade av Runar att göra, när han enligt egen utsaga lät pojkarna 13 och 10 år vara ute med geväret medan han satt själv och skrev på sin kommande bok i sovrummet.

      Hade luftgevär som barn och det sitter en säkerhetsspärr som man flyttar undan när man ska skjuta. Vissa använder aldrig spärren, men fick själv lära mig att om jag inte höll på att sikta på en måltavla eller en burk på godkänt ställe på tomten, så skulle den lilla spärren vara på. Spärren låser avtryckaren helt.

        Det heter säkring inte spärr

          Mm, personligen bryr jag mig inte om vad du kallar det eller att det även kan benämnas som säkring. De kallade det för ”spärr” när köpet gjordes och de gick igenom de olika delarna av luftgeväret. Det stod även ”spärr” i produktförteckningen.

    Undrar fortfarande om inte Runar fick bestående hörselskador efter han klämde av sin hagelbrakare genom sovrumsfönstret.

      Hur vet du att han inte hade hörselskydd?

        Har vi Runar här?

          Nej men om jag hämtar mitt vapen i vapenskåpet hade iaf jag tagit skydden också så. Eller hade han den liggande vid sängen menar du? Sen var det väl inget hagelgevär ens han använde heller så 🤷🏼‍♀️

            Var det älgstudsare,salongsgevär eller vad?

              Det var väl iaf kulvapen

            En sådan impulsstyrd individ har troligtvis inte öronskydd som särskilt hög prioritet i ett sånt läge av galenskap.

            Så du menar att det var ett genomtänkt beslut att skjuta ett rådjur på en annan tomt från sovrumsfönstret? Intressant.

              Vad får dig att läsa in att det är vad som uttrycks?

    ”Kanske var det en tavla med ett rådjur på”😂

      Ja det finns så skulle inte vara otroligt

        Jag tror det finns ganska få tavlor där man fäst fast ett rådjur.

          Jag tror det finns ganska många jag. Och hela tavlan är ju ett rådjur. Vi pratar inte tavlor i ram som man hänger på väggen utan en fyrkant i papp med bild av tex ett rådjur med måltavla på

            🚀 ”där man fäst fast ett rådjur” skrev jag. Inte en bild på ett rådjur. Ett levande rådjur. För att sedan skjuta det.

              Jo men jag tror vi ska sluta kommentera hela det här inlägget för det är blandat med folk som förstår jakt och inte. Blir svårt att förstå ironi i text och vad folk förstår och inte 😊

    Kunde läsa att Runar tydligen råkade skjuta Carolas katt då de var gifta…….
    Tyckte det lät hemskt om det nu stämmer!

    Men en 13 åring med gevär….är det bara jag som reagerar på åldern?

      Han har erkänt det i en intervju. Han tyckte inte om den. Det säger väl hur mycket som helst vilken typ av person som Carola råkade ut för?

      Han RÅKADE inte.

    Jag visste ens att Runar hade fler barn än Amadeus.

    Presley nu då.

    Vad har han mer?

    Gifte han ska g med en blond Jessica, minns jag rätt nu?

      Ja han gifte sig med Jessica.

      Han har två söner med Jessica

    Varför måste du alltid skriva ”Hoppas allt är bra med dig” när du kontaktar folk som du inte ens känner? Skitlöjligt.
    Eller skriver du så om du kontaktar typ Apotea om ett recept också?

      Det kallas artighet.😊
      Är du bekant med konceptet?

    Denna man måste vara helt unik i sitt slag, och det är smått underhållande att någon överhuvudtaget tar honom i försvar. Kanske är han själv inne och skriver kommentarer vem vet?
    Han är fälld flera gånger för bokföringsbrott och nu senast för skattebrott och grovt bokföringsbrott som gav honom 1 år och 8 månader i fängelse. Men eftersom han inte kunde uppföra sig fick han en extra månad plus att han flyttades runt och även fick sitta på anstalter för grövre brott. Han menade att han inte hade något ansvar och att det skulle HD förstå när de tog upp fallet. Självklart fick han inget prövningstillstånd.

      Och det säger väl ingen emot heller?!

      Det är väl i så fall sonen som ska försvaras eftersom det var han som sköt sig själv i benet. Sen att en del pekar på vad som faktiskt framgår och inte betyder inte att man tar runar och hela hans bakgrund i försvar.

        Min poäng är att detta är en man som lever med en alternativ sanning. Skulle ta hela händelseförloppet med sonens skada med en stor nypa salt. Och ja det är sonen som borde försvaras varför både Runars IG och även detta inlägg är aningen osmakligt.

          Igen, ingen försvara runar eller hävdar att han är en reko man som håller sig till sanningen. Det enda är att folk pekar på fel i inlägget, hela inlägget är ju baserat på något som inte ens sagts. Det kan man göra trots att man är medveten om runars mycket tvivelaktiga person.

            Det är ju inget fel på detta inlägg,skulle tro att Camilla läst både på hans IG och artiklarna i Aftonbladet och Expressen som bara återger Runars egna ord.

              Jag har läst artiklarna och Runars inlägg och fattar att det inte var ett rådjur…

                Trots att det stod i ingressen?

        Båda barnen kommer att förhöras av speciella barnutredare och Runar av en erfaren förhörsutredare för vuxna.Blir spännande att se vilken av alla hans versioner han kommer hålla fast vid.

      Så för att han fällts för bokföringsbrott kan inte hans son ha skjutit sig i benet med luftgevär när han övade på att skjuta på tavla? Finns inte en enda kommentar här som försvarar Runar, det handlar ju om att hela inlägget är fullt av fel

        Exakt! Runar är en dåre, men rätt ska ändå vara rätt 😁

          Och hur vet du att din tolkning är den riktiga. 🙄

            Vad menar du är min tolkning? Jag har inte tolkat något alls mer än att säga att runar aldrig har sagt att de var ute på jakt. Det är inte en tolkning utan enbart vad han själv har skrivit. Jag säger inte att de jagade, eller att de inte jagade, eller att de hade luftgevär eller något annat. Jag säger bara att runar aldrig har skrivit att de var _ute och jagade_ rådjur. Har jag fel där?

              Jo,det han i de första artiklarna när han kontaktade flera tidningar som bara publicerade hans egna ord.Han är ju inte så smart Runar,och troligtvis har någon kontaktat honom och berättat att han faktiskt begått ett brott vad gäller skjuta rådjur och låta en 13åring vara själv med geväret,gäller även luftgevär.Han står ju under frivården fortfarande,så han riskerar att åka in i fängelset igen eftersom han misskött sin villkorliga frigivning.
              Allt detta för att han så gärna vill bli omskriven i pressen,inte så smart.

                Hur vet du att han kontaktade tidningarna?

                  Du är inte lite tjatig.

                  Det är väl inte så svårt att begripa?Är ju knappast så att sjukhuset ringt och tippsat.

        Du antar att det var så det gick till för antagligen så är du en bra medborgare som gör rätt saker. Men så är inte Runar funtad vilket det finns spaltmeter med bevis på. Att han överhuvudtaget gör content av sin sons skada bara det är vrickat. Hur det hela egentligen gick till vet bara Runar och barnen. En del spekulerar och andra som du vill få rätt i sin tolkning.

          Vi kan ju också anta att det var runar som sköt sonen i benet, med hagelgevär. På ren illvilja och ondska. Medan de jagade valpar på en förskola. Så kan Camilla skicka ett sms och be honom försvara sig och förklara varför han gjorde det.

          Hur kan det ha gått till då? Runar stod ovanför sin son och sköt honom i benet med ett luftgevär?

          Och Camilla gör content av ett jaktbrott som hon antar har skett.

            Varför skulle hon inte det?Hon bevakar sociala medier och även om Runar är lite till åren så är han väldigt aktiv på facebook där han skriver hatiska inlägg som främst inriktar sig på personer inom kriminalvården och politiker.
            På sin Insta publicerar han mest ”kloka ord”a´la Anna Book,men så lägger han ut obehagliga stories också som försvinner efter ett dygn,eller som nu att han förstod att han skitit i det blå skåpet och tog bort dem innan.

              Varför gör hon inte inlägg om det isåfall om det är så hemskt som du skriver? Nu handlar detta om skytte och inte hans ev. hatiska inlägg

      Hade han varit sugen på att försvara sig så hade han nog gjort det redan i svaren till Camilla.

        Camilla är nog inte hans största problem nu,snarare kriminalvården och socialtjänsten.

      Plus att han blåst sina exfruar,företag och privatpersoner på mångmiljonbelopp.

        Ja det har verkligen med det här inlägget att göra

          Eftersom han fortfarande bara är villkorligt frigiven så kommer det här väldigt olämpligt för honom.Detta kan innebära att han får avtjäna resten av sitt straff innanför murarna.
          Dessutom visar han på fruktansvärt dåligt omdöme när han för en gång skull får ha umgänge med sina barn,det kommer säkert socialtjänsten ha synpunkter på.

            Hoppas att han får sitta av sitt straff!

    Ja, och hon räknar nog dagarna tills yngsta pojken blir 18. Betalar han ens underhåll, eller det är väl vi skattebetalare som gör det via Försäkringskassan. Vad lever han av, Soc eller.. 8 millar hos Kronkalle el vad det var..

      Det är föräldern som betalar när det går via Försäkringskassan, inte skattebetalarna. Det Försäkringskassan gör är att räkna ut hur mycket som ska betalas samt kräver in betalningen

        Eftersom föräldern Runar inte har någon inkomst,så träder förskringskassan in med bidragsförskott till mamman som är boendeförälder.Försäkringskassan kräver så klart in detta i efterhand,och så läggs detta på Runars skulder på sex miljoner,tveksamt om han någonsin kommer att kunna göra rätt för sig.

    Jaha vilken icke-nyhet, hans unge råkade skjuta sig i benet med ett luftgevär 😴

      Och Camilla vill få det till ett jaktbrott

      Ha,ha,det var han själv som ringde pressen.Han suktar efter uppmärksamhet.

    Men vad är detta, Camilla? Fattar du inte ironi? Han skämtar ju om sin tidigare ”rådjurshistoria”, förstås! 😱😱

      Det är Runar som varken kan skämta eller förstå ironi.

    Personligen är jag övertygad om att han tog sina mindåriga barn på jakt efter vilt, lät dem skjuta med skarpladdade vapen och att han sket totalt i vad som är jakttider eller inte. Sjukvården borde iofs kunna avgöra om det är luftpistol eller skarp ammunition. Är det skarp ammunition hoppas jag verkligen socialen blir inkopplad omedelbums.

      Ja luftpistol var det inte i alla fall utan ett luftgevär. Var övertygad du över något som inte har hänt

        Runar. Tänk att du hänger här. Du kan kanske passa på att svara på Camillas frågor istället.

          Hade jag varit Runar hade jag inte heller svarat på så dumma frågor 😊

      Han skrev ett inlägg på insta redan när han åkte iväg med pojkarna i fredags eller lördags,att de var på väg till skärgården med ett gevär.Tror det inlägget var för att skrämma pojkarnas mamma,en hämnd för att hon varit orolig när han ska ha umgänge villket jag förstår till fullo.Han har ju inte kunnat ha något regelbundet umgänge när han är pank och bostadslös.

        Skulle inte förvåna mig. Vad jag förstått var han riktigt äcklig mot Carola också i massor av år efter skilsmässan. Han satte sig bla emot att hon skulle adoptera långt efter deras skilsmässa. Känns milt sagt som en tvätt äkta narcissist som inte tål att inte kunna styra sin omgivning. Att mammorna tills hans barn har haft fräckheten att leva sina egna liv efter skilsmässan verkar skava något otroligt.

      Du kan själv gå in och se såret på Runars story. Inte speciellt likt ett sår från ett jaktgevär

    Camilla ibland…… 🚀

      Fast Runar ibland…🚩🚩🚩sektvarning.

    Men herregud har han en hel armé av försvarsadvokater som hänger här?!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.