Hur mycket är för mycket reklam?

Jag har gjort ett litet stopp inne hos Gabriella Joss Possler, då hon låtit bloggen eka tom sedan den 29 juni. 
Det allra sista inlägget på bloggen, som postades innan sommarskuggan tog över den är ett reklaminlägg, och reklaminlägg har det inte varit ont om, även på Instagram.
Så här ser hennes flöde ut och jag undrar helt enkelt vad ni tycker om fördelningen mellan ”vanliga” inlägg och reklaminlägg.
Av 18 inlägg är 11 av dem reklam.

60 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Låter helt sjukt, vem följer detta?

   Följer man flunsor så får man nog räkna med att majoriteten av inläggen är reklam eller samarbeten. Cashen ska in.

  Är jag moddad Camilla?

  Har också tänkt på det inne på hennes insta. Sen samma poser hela tiden. Vem tycker detta är intressant på nåt sätt?

  Men sen, alla dessa människor vill ju bara tjäna pengar/synas. Ingen gör det för din skull.
  Och resten är bara lull för att få dig handla/klicka på övrigt.

   Massa reklam hos henne.

   Tycker Emilia wahlund gör reklamarbeten snyggt.
   Gillar henne. Hon är naturlig och går inte med näsan i vädret.
   Dom ska flytta igen till villa!

    Men seriöst🤣 flytt igen🤣

     Marcelo skrev att han hade mål att köpa hus om 5 ÅR inte nu

    Fast va?! nej, hon säger ju att de trivs bra. Men Marcelo sa att kanske om 5 år blir det flytt till hus Indien frågestund igår.

  Sen startar hon en frågestund, svarar på kanske 10 ointressanta frågor eller komplimanger och sen är det reklam i början, mitten eller slutet. Så genomskinligt och tråkigt bara för att få folk att titta på hennes identiska, långsamt filmade reklamstorys.

   Hennes frågestunder är så trista. Alltid samma frågor: hur vet man att man vill skilja sig? Hur får man sin man att hjälpa till hemma? Hur håller man sig flytande under småbarnsåren?
   Snark

    Haha påminner om något annat… 😜

    Jag uppskattar hennes frågestunder! Saknar när hon skrev mer dock. Hon bidrog till att det kändes mindre ensamt som mammaledig.

  Hon har skrivit att hon tror att hon är deprimerad. Hon kanske inte orkar publicera fler inlägg, men måste publicera reklamen för att hon skrivit på avtal om det.

   Hon måste varit deprimerad flera år i så fall för det har sett ut så i många år

    Hon kan ju faktiskt ha depression oavsett hur man lägger upp på instagram osv.

  Kolla Toftby. Tror att hon har ännu mer reklam mellan enstaka inlägg om recept med kött med ost.

   Med kött med ost? 😂

    Alla recept innehåller kött och ost.

     Vadå får hon inte äta de?😂

      Jo, visst får hon. Hon berättar gärna också vad vi andra får/bör/ska äta och inte äta. Och vilka livsmedel som man lämpligen sparar till helgen, typ kolhydrater.

      Jo, det får hon. Det stärker bara hur enformig bloggen är. Reklam och samma typ av recept. Igen och igen.

   Bara Ellos Ellos Ellos. Blommiga blusar och klänningar. 😄

  Ingen jag följer men förmodar att det är hennes inkomst.

  Tittar hon ner på alla sina bilder?

   Ja jättekonstigt!!!! Säger att hon inte är bekväm med att titta in i kameran. Men har inga problem att exponera rumpa och bröst i tid och otid, samt berättar gärna intima detaljer om deras sexliv. Jag får inte ihop det!

    Som en kvinnlig jockiboi låter det som 😅

     Hon är inte alls lik honom

      Du fattar verkligen inte 🤣

       Jag håller inte med, det betyder inte att jag inte förstår. Det var längesen hon la upp massa intima grejer om sin relation, blir kanske så när man bara läser här och tror att man vet allt.

   Ja man ser aldrig hennes ansikte

  Är mer förundrad över hur hon kan vara okej med att mannen åker på solsemester om hon nu är så deprimerad. Jag tycker det låter jättekonstigt att lämna en deprimerad partner med barn hemma medans man festar på Kreta.

   Hon skrev ju på sin Instagram att den resan hade varit planerad länge och att när han kommer tillbaka ska hon till Stockholm.

   Tänka sig att deprimerade människor kanske måste vara ensamma ibland med utan stöd, händer faktiskt och har inte mannen också ett ansvar att inte lämna ?

  Spontant tänker jag, vilka är vi att döma?
  Det är ju deras jobb?
  Ska vi tolka det som att många reklaminlägg innebär att personen ”jobbar mycket”.

  Nej det här är en för abstrakt fråga, där frågan tolkas uppvigla till att kommentarerna ska vara negativa.

  Eller?

   Nej, jag tycker det är en helt rimlig fråga att ställa eftersom det är följarna som i slutänden riskerar att dra öronen åt sig om man tycker att det är för mycket. Det här är deras jobb och då bör man väl vara en smula lyhörd på vad följarna anser om mängden reklam.

    Var på Gabriellas Instagram hittar du de kommentarerna? Att folk börjar tröttna, för vad jag kan se så är det bara positiva kommentarer om hur välgjorda det är.

    Så det här är är snarare en tjänst för influencaren där vi gör en liten marknadsundersökning å hennes vägnar så hon ska veta om hon är på rätt väg i sitt jobb?
    Det är inget som hennes egen statistik skulle kunna vägleda henne kring.

    Kommentarerna här är ju bara tyckande och ingen fakta. Och de som bemödar sig kommentera är oftast de som gottar sig åt möjligheten att få va lite negativa.

    Eller så kan man tänka så som man bemöts här om man framför minsta lilla åsikt kring ett inlägg ”dra om det inte passar. Allt är inte intressant för varenda en. Gratis att läsa så gnäll inte. Starta en egen blogg med dina intressen då!” Osv osv.

     Här får man vara, oavsett om man håller med om det jag skriver eller inte, så jag skulle aldrig be någon dra här ifrån. Däremot har jag rekommenderat exempelvis Tramsfrans blogg om man vill ha mer skämtsamma inlägg än det som publiceras här.

    Har hon bett dig att göra en marknadsundersökning?
    Nädu mig lurar du inte. Ännu ett inlägg med avsikt att uppvigla till negativa kommentarer.

     Sluta upp med att skriva negativa kommentarer då…
     Nej, då skämt åsido. Det är varken första eller sista gången jag skriver ett sådnat här inlägg, som i alla fall jag kan tycka är helt relevant med tanke på att den här bloggen skriver om sådant som sker på sociala medier. Tycker man inte att hon gör för mycket reklam så är man välkommen att skriva det också.

      Jag känner att här måste jag opponera mot.
      Jag har aldrig, inte en gång varit inne på just den här personens IG eller blogg. Men att be dina följare om åsikter om en influenser har för mycket reklam i sitt flöde?
      Precis som en annan i den här tråden skriver, så är ju influenserna ett form av magasin, en kanal ut till konsument för produktägarna. Om ett magasin inte tilltalar mig, i form av ”för mycket” reklam, ja då hittar jag ju ett annat som innehåller det jag söker. Easy piiiisy.

      Så jag vidhåller att frågan ÄR abstrakt och det är i betraktarens öga den här värderingen ligger. Tror omöjligt att denna lilla ”bevakning” hjälper influensaren i fråga att förändra sitt kontent byggande, om det nu skulle behövas.

      Men vad vet jag? Jag är bara en betraktare.

      Gör hon något ”fel” i form av reklammärkning ? Ja då är det absolut ngt att lyfta, men mängden reklam?
      Jag personligen hade önskat att ALLA influencers skulle rikta sig mot hållbar konsumtion (om ens någon). Det får bli mitt bidrag till debatten.

    Jag finner det fruktansvärt kul att det är just DU som säger att man ska vara lyhörd på vad följarna anser om ens content när man har det som jobb.

    När har du någonsin varit lyhörd på åsikterna som kommer från dina följare som inte har samma synsätt som du? 😂😂

   Jag är förvånad folk ens vill följa med så mycket reklam dock, avföljer direkt om det är för mycket reklam och näe det har inte med att göra att jag inte supportrar influensers är bara inte intresserad av att se så mycket reklam.. och jag har inget intresse av att supportra någon person jag inte känner till att bli rik på att muntra upp andra till att överkonsumera heller 😅

    Jag ser flunsor som vilket mode/mat/inredningsmagasin som helst. Mest reklam men också en del att ta inspiration av mellan varven. Och någon tjänar pengar på att jag köper en tidning också.

  Therese Lindgrens flöde är ju liknande

  Tycker inte det är så konstigt. Hon är i en depression och hon gör det hon ”måste”. Man måste orka det man måste, få in pengar och ta hand om sina barn. Resten måste man få låta vara och det är helt okej.

  Det där är för mycket reklam. När jag läser en blogg eller följer någon på instagram så vill jag inte ha majoriteten reklam utan jag vill ju följa personens vardag.

  Tjejen ser ju helt konstgjord ut. Hur mycket har hon fixat med sin kropp??

   Gå du till din egen flickvän och ge henne en komplimang istället för att kommentera en annan kvinnas utseende här.

    Tycker du att hon ser helt äkta ut? Pattarna är garanterat påfyllda.

     Ok ”marcus”

  Åh nej, inte en influenser till med dessa förskräckliga ankläppar!!!
  Personligen förstår jag inte varför någon vill följa denna typ av konton överhuvudtaget.

   Kanske för att folk ser henne för mer än en hennes läppar, testa att göra det du också!

    Om du läser igen så ser du att jag skrev ”…denna typ av konton…” dvs. inte ett specifikt konto/person.
    Jag har med andra ord ingen förståelse för hur man kan följa denna typ av konton där kontoägaren bara postar mängder av bilder på sig själv i olika poser och gör reklam (med eller utan ankläppar, botox, fillers, implantat etc.).
    Så nej, jag tänker inte testa att följa denna specifika person då jag inte har något som helst intresse av att följa denna typ av konton, oavsett hur kontoägaren ser ut.
    Ha en fin kväll!

  Hon måste väl försörja ”mannen”.

   Det är ju mannen som filmar…

  Funderar över hennes beskrivning ”Driver en av Sveriges största bloggar”. Kan det verkligen stämma? 🤔 Eller är det en ”900 000 följare i Umeå”-beräkning? 😇

   Exakt samma fundering. Känns som att många influensers har samma text. Finns många största bloggar i Sverige!?🤪

   För mig är det alldeles för mkt reklam, blir ingen substans. Har avföljt henne sedan tidigare pga detta.

  Tycker det är så intetsägande att klockorna stannar. Med eller utan reklam. Men man följer ju sådant man är intresserad av så det är kanske inte så konstigt. Tycker frågeställningen är intressant dock, kanske än mer HUR ett samarbete görs snarare än mängd. Följer knappt någon känd person på Insta men läser däremot Underbaraclaras och Sandra Beijers bloggar. Uppskattar att det är ett genomtänkt och bearbetat innehåll och inte enbart kräng av produkter eller kropp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.