Olika starka varumärken?

Bildkälla: Marcelo Pena Instastory

Jag började fundera igår när jag satt och skrollade på telefonen…
Hur kan det komma sig att Emilia Wahlund kan leva på sina sociala medier, samtidigt som Marcelo Pena har ett ”vanligt” jobb vid sidan av, trots att han har mer än dubbelt så många följare som hon?
Är hans varumärke så mycket svagare eller kan det vara så att han faktiskt vill ha ett ”vanligt” jobb istället för att bara vara en influencer?

Vad tror ni?

48 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Det är väl jätteenkelt? Hon har en tydligare målgrupp och bättre engagemang bland sina följare. Marcelo har ju en väldigt spretig följarskara (delvis unga män, delvis folk som sett honom i reality och ”slöföljer”, delvis tjejer som tycker han är snygg). Där han hade kunnat kapitalisera bättre på medierna om det var tydligare att han riktade sig mot t.ex enbart unga män. Kort sagt är Emilias kanaler mer renodlade vilket i sin tur ger annonsörer bättre ROI på sina kampanjer. Med det här resonemanget kan ju inte en mikroinfluencer få kampanjer. Ska också tilläggas att Emilia är mer helylle och inte har varit med i reality osv, vilket enbart det gör henne mer attraktiv för annonsörer eftersom många inte vill förknippas med influencers som t.ex legat i tv. Sånt kan väl ändå du, Camilla? Eller skriver du att du ”funderar” bara för att skapa engagemang här i kommentarsfältet?

      Jättebra skrivet Emelie, tänkte exakt detsamma! Tror Camilla bara vill skapa engagemang i kommentarsfältet. Riktigt trött inlägg…

      Amen! Verkligen huvudet på spiken-kommentar👏🏻

      Ja vem behöver marknadsdata och statistiska analyser, lönsamhetsberäkningar och målgruppsanalys. Finns alltid en stjärna på bloggbevakning som kan allt!

      Lägg på hur många spökföljare han har också? 😂

      Bra skrivet Emelie! 👏

    Snark….

    Marcelo har flera gånger berättat att han inte mådde bra av influenceryrket och därför valde att gå tillbaka till vanligt arbete. Får jag gissa har han influenceryrket mer som hobby.

      Fast han skrev på stories att han om några år vill bli ekonomiskt oberoende. Hur ska det gå till. Stort frågetecken ?

        Tja, att han har jobb med lön samt sidoinkomster från samarbeten är väl ett steg på vägen.

          Ingen blir rik på ett knegarjobb. Och nä han har inte många samarbeten.

            Med din begränsade inställning så går det inte, nej. Med mål och planer för hur man investerar sina pengar är det inte alls omöjligt. Finns ju hur många som helst som börjat med ett vanligt knegarjobb och därifrån byggt sin rikedom.

        Vad räknas som ekonomiskt så oberoende egentligen?!

          Du har så mycket pengar att räntan/tillväxten på dina investeringar ökar mer än vad du gör av mig kanske?

    Vilket icke inlägg?
    Det finns ju massor med små med nischade konton som tjänar bra med pengar för att de har en tydlig målgrupp. Förr kanske det var många följare=bra. Men nuförtiden handlar allt om engagemang. Tillbaka till skolbänken!

      Håller helt med. Otroligt ointressant

    Emilia går dock hemma som sjukskriven.

      Sjukskriven för vad…? Kan man jobba med socialamedier har jag inte lust att bekosta hennes sjukskrivning med skattepengar

        Okej, men är inte riktigt upp till dig 🤷🏼‍♀️

          Nej men Försäkringskassan är ju intresserad. Du får inte ha sjukpenning och jobba samtidigt vare sig som influenser eller med annat. Tänkt på det tidigare tex då Ida Kjos var sjukskriven men ändå glatt postade från en föreläsning hon höll. Kan bli trist om man åker dit.

            Sjukskriver innebär inte att du per automatik får sjukpenning.

              Nej, visst inte men hon hade ett jobb och var sjukskriven från det pga utmattning så det får man nog utgå ifrån i det fall jag nämnde. Arbetsgivaren lär inte tycka det är superkul i vilket fall som helst.

                Är hon fortfarande anställd där nu då?

            Att vara sjukskriven innebär ju att man inte har ork att jobba av olika anledningar och får därför inte in några pengar. Så jag tror absolut du har rätt i att försäkringskassan inte skulle bli speciellt glada.

        Hon har gått igenom flera missfall på kort tid förstår jag det som

    Amanda Fransson har över 700k och ett vanligt kneg.
    Handlar väl som någon skrev ovan om typen av följare..

      What!! Hur har hon över 700k? Hon var väl med i exonthebeach typ en säsong, knappt så många vet vem hon är?

        Hon är stor på tiktok

        Hon hade många följare innan, folk följer väl henne för hennes röv/träning mer än för hon var med i Ex

        Hon har en stark träningsprofil på ig. Hennes inlägg är jobb, hamburgare och träning. Följer själv henne och hon är inspirerande. 🙂

          Gick in för att kolla och hon är typ lika glad att visa sin röv som Gabriella joss

    Det handlar väl helt enkelt om antalet samarbeten man gör. Nu följer jag ingen av dem men jag förmodar att Emilia lägger ner en massa tid på samarbeten dvs har influenser som jobb.

    Vissa av C:s inlägg är lite som My Martens, slutar med en fråga ”vilken blomma gillar ni”, ”vad har ni för husdjur,berätta” osv och sen skall alla skriva och så ska My kommentera och sen så blir det maaaasssa kommentarer.
    Otroligt att det finns personer som genuint tror att My bryr sig 😂

    Med det sagt så gick jag också på kommentarsfällan i o m att jag skrev detta.

    Äntligen fredag, vad ska ni göra? 😉

    Ot – men nån som kan se om victoria törnegren redigerat sina armar på sin senaste bild? Hon står i en svart klänning mot gräsmatta.

      Jag tycker inte det ser ut som det, vf tror du det?

      Ja jag tänkte också på de. Först tyckte ja de ser ut som hon står vid en green screen ungefär, men man kan se att vissa plattor är sneda som att man redigerat armarna..

    Jag tror som tidigare skrivit att Marcelo vill ha ett vanligt jobb. Däremot tror jag den största anledningen att Emilia kan försörja sig som influencer är att de fick barn, då strömmade följarna till. Sen förstår jag inte hur hon kunnat livnära sig på det så länge för tills för nåt år sen var hon totalt kass på att göra samarbeten. Jag hade aldrig godkänt hennes material som ett företag som skulle betala ut pengar för hennes insats då.

      Jag tror han vill in på tv igen men seriösa program?. Att han jobbar är ju inget val men han trivs nog med sitt jobb. Men ska dom köpa villa så måste ju pengar rulla inn.

      Dessutom jättetråkig

    Helt OT men ser inte Toftbys kille/numera make lite konstig ut efter ögoningreppet? Lite som en pojkspillevink. Han såg bra ut innan Toftby övertalade honom att göra diverse ingrepp. Nu ser han mest utslätad och svullen ut. Inte jättemanligt precis…

      Det blev inte bra, håller med dig.

      Så synd! Han blev lik Ullareds-Morgan helt plötsligt…

    Marcelo har aldrig varit intressant att följa.. Möjligtvis att fler tjejer tyckte det var spännande att följa hans upptåg som singel 😅

    Han vill så klart ha ett vanligt jobb, men så är han ju händig också. Vilken normal kille vill på heltid försörja sig på ett så Feminimt ”yrke” som ”influencer”!!!

    Såå osexigt att vara man o vara influencer, ha tummen mitt i handen, o kan inte ett skit mer än att le falskt mot en kamera, o sedan på det totalt blåst o noll allmänbildning. Fjolligt ”jobb”!

      Godmorgon trollet! ☀️

        Jag tyckte ”trollet” hade jätte rätt i allting, för jag tänker likadant 😂

    För att minst 90% av alla deras följare är köpta. Det finns inga ”kunder”, det är bara yta utan innehåll och substans. Kolla kommentarsfälten så blir er mycket tydligt.

    Ni skulle bara veta hur många influensers som enbart har köpta följare från Kina och Ryssland.
    Många många fler än ni tror.

    Ett trick jag brukar köra för att genomskåda är att kolla kommentarerna. Är dem betydligt färre än likes och mestadels består av fake konton som följer 10.000 pers och har 3 följare och kommenterar något allmänt/reklam så är det jackpot.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.