Influencers på pride

Linnea Caleson tar upp rädslan vissa känt över att besöka Pride i år.

Joanna Swicas hatt är 😍😍😍.

Felicia Bergström om kärleken till sin Alex.

Sara Songbird spelade på Josefina. 🎶🎶🎶

Edit: Jag hade missat Lady Dahmers stories helt, så här är även en bild därifrån:

Bildkälla: Lady Dahmer Instastory

321 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Lady D:s outfit borde fått fara med. Swicas bröst fick ju.

  Vad är det som gör att det måste vara så mkt naket i Pride?

  Kärlek som kärlek och att vara vem och vad man vill. Men det blir liksom gör mkt. Budskapet kommer bort………

   Håller med! Varför måste det vara naket på Pride?

   Ja fy fan. Och männen som var iklädda BDSM-utstyrsel som personer gick och höll i koppel medan de kröp på alla fyra.

    Mer porr och naket än kärlek ibland. Tror det är det som folk mest tänker på när dom hör om Pride. Så synd tycker jag.

     Märkligt om man tänker mest på det då det är otroligt lite av det jämfört med allt annat. Och vad spelar det för roll, varför ska man förfäras? Låt bli att titta då om det är så jobbigt.

      Haha ja de som kritiserar pride är enormt mycket mer sexfixerade än vad Pride är. De ser 1000 personer gå förbi i typ jeans och t-shirt och sedan 2 personer med bara bröst och det är det enda de kan tänka på, till den graden att de tappar stödet för hela hbtq-rörelsen.

       Precis!

       De som inte tål sanningen är människor som blir kränkta av allt.✅️

      Jag tittade på Pride för några år sedan och blev chockad över hur mycket naket och snusk det var. Nakna män i hundkoppel, kvinnor med bara någon stringtrosa och lite kroppsfärg, både män och kvinnor med strap-on, kedjor koppel gag-balls osv. Tyckte det var osmakligt och absolut inte ens plats för barn.
      Vill man normaliseta hbtq kanske man inte ska framställa sig som perversa exhibitionister?

       Det går verkligen stick i stäv med att normalisera för våra barn och ungdomar!

       För att verkligen normalisera hbtq-personer så behöver ni acceptera att även vi väljer att leva ut sin sexualitet på olika sätt. Jag har personligen ingen utåtlevande sådan, jag är godkänd i era ögon men jag stöttar folks rätt att leva som de vill. Ingen säger ”nu slutar jag stötta att heteropersoner har rättigheter” för att de sett en krönika om bdsm av Linda Skugge. Men av någon anledning ska hbtq-personers existens och rättigheter hänga på ert godkännande av våra liv.

        Jag kommer att se ner på och tycka det är något onormalt med folk som väljer att gå runt nakna på stan i koppel med en gag-ball i munnen, oavsett personens läggning.
        Att folk har snusk för sig hemma i sängkammaren är ingen hemlighet, men det är något allvarligt fel om man måste visa upp sina sexuella böjelser ute på stan bland barnfamiljer.

         Håller med! Skiter fullständigt om jag inte är inkluderande bara för att jag har åsikten att jag inte tycker det är så trevligt att se halvnakna män på stan med strap ons och gag ball mitt på dan. Tycker det skulle vara lika osmakligt vilken läggning personen än har.

        Så en parad med hetro nakna med bdsm saker mm mitt bland barn och vuxna skulle vara okej?
        Sex offentligt att blotta sig är olagligt (utom specifika platser) men på pride är det okej att gå bananas?
        Detta är pride festival inte fetishfestival.
        Om man vill normalisera är inte det är rätt väg. Lika lite trevligt som sälj grej med tjej.

         Sluta skapa halmdockor! Det är självklart ingen som har sex i Pride-tåget. Ingen blottar sig. Det finns en Kinky-del inne på området, som är barnförbjuden. Gå inte dit om du mår dåligt.

         Seriöst, jag ser lika mycket hud och tuttar i den här bloggen (influencers i bikini, cutouts, olika ”sexiga” outfits) och hit söker du ju dig uppenbarligen aktivt.

        Nej man får separera HBTQI personer och olika sex fetischer.

        Jag är straight och tycker om BDSM.
        Vill man ta det ut ur hemmet så finns det speciella event och klubbar för det. En parad på gatan framför minderåriga är inte ok.

         Jag fattar inte heller varför deltagarna i paraden blandar ihop HBTQ-rörelsen med liksom.. sexuella fetischer? Borde de inte veta bättre?

         Om man vill gå ut och stötta att alla får älska vem de vill och att ingen ska behöva gömma sig i garderoben så kanske man inte automatiskt vill stå och applådera åt människor i string med gagballs och strap ons. De borde ärligt talat inte få va med i paraden, det tar allt fokus från det riktiga budskapet.

        Man kan kritisera att Pridearrangemanget utan att för den delen vara anti HBTQ eller vilja ta bort HBTQ-personers rättigheter. Och då inte arrangemanget i sin helhet, men att de mitt bland alla som deltar tillåts förekomma rena porrinslag är ju vansinnigt och direkt skadligt.

        Att paraden kommit att bli en scen för exhibitionister där de fritt tillåts klä sig (eller snarare inte klä sig) och leva ut sin perversa läggning (då syftar jag på att vilja visa upp sig sexuellt inför sådana som inte valt att behöva se det) på ett sätt som i princip i vilket offentligt sammanhang som helst skulle leda till myndighetsingripanden.

        Tanken med paraden är naturligtvis jättefin och otroligt viktig att värna, och det är roligt att se att folk med olika ursprung och åldrar deltar, men hur i hela fridens namn har vi kommit till en punkt när att gå närmast naknen med strap-ons, komma krypandes på alla fyra i koppel, iklädd endast läderremmar, eller gå runt på stan med rumpan bar och ha en påle uppkörd däri (yes såg sådana bilder från paraden), allt inför allmän beskådan, är normaliserat?

        Det är en betydande skillnad mellan att klä sig sexigt, uppseendeväckande, extravagant, utmanade, att leva ut sin kärlek eller visa attraktion offentligt, och att som här sker, blotta sig och leva ut sina fetischer på allmän plats, inför inte bara vuxna utan även barn och ungdomar. Ingen som går ut på gatan, inte ens för att se på en parad som bland annat firar rättigheter relaterade till sexualitet, ska behöva mötas av sådant.

       Håller med. Varför ska det vara så vulgärt. Kollade inte årets Pride men var läderbö…na med och visade sina håriga rumpor också eller. Håll det inom sovrummet ist.

     Är väl det minsta man kan säga. Äckligt i mina ögon.

    Jag såg inte årets pride-tåg, men stämmer detta att folk klädde sig så? Det jag vet är att bilder på BDSM-folk sprids av högerextrema på sociala medier och eldar på extremhögerns budskap om att detta är pedofili.

     Finns alltid några men majoriteten är påklädda i relativt vanliga kläder.

     Japp!

    Men alltså låt dem? Det är deras grej, du måste inte gilla det.

     Sade jag något annat? Tycker bara det är vidrigt.

      Du är vidrig.

       Men snälla inga såna personangrepp

        Personen själv gör personangrepp som tycker folk är äckliga.

         Nej? Du verkar inte ha koll på personangrepp. Personen i fråga sa att det FAKTUM att folk går runt nakna, med BDSM-utstyrsel och verktyg mitt genom stan är vidrigt. Ingen bryr sig om dessa personer har BDSM-sex hemma, det handlar om faktumet att de går genom hela staden på detta sätt – framförallt när det är så många barnfamiljer som väljer att gå och stötta Pride och Pridetåget.

         Dom är ju äckliga så inte konstigt att dom inte är accepterade. Var som normala människor!

       Nu får du väl ändå ge dig? Så bara för att jag anser att dessa utklädnader är vidriga så är jag vidrig? Väldigt moget resonemang av dig. Verkligen.

        Ja du är en vidrig homofob. Har du inte fattat nåt av alla förklaringar här inne? Ni vill bara acceptera hbtq om de beter sig inom era snäva gränser som ni själv tydligen bestämmer och vill begränsa tåget/rörelsen. Skit på er rent ut sagt.

         Varför är man homofob om man tycker dom är äckliga? Fobi är att man är rädd för något jag är inte rädd för dom där äckliga människorna tycker faktiskt synd om dom att dom måste spöka ut sej o vara vidriga för att få uppmärksamhet.

         Inom snäva gränser? Om det inte var Pride och en personer gick runt i nästintill naken skulle polisen tillkallas och leda hem denna person bort från allmänheten. Man går inte runt naken med gag-balls och strap-ons. Det handlar inte om personen i fråga är straight, lesbisk, gay. Det är ofredande. Och det hade räknats som ofredande vilken annan dag som helst.

         Tycker du faktiskt att HBTQI+personer är förtryckta för att många inte tycker att det ska vara okej att gå runt naken med strap-on på stan bland barnfamiljer? Det är liksom ingen som borde göra det – gay som straight.

         Det är inte straighta som bestämmer ”gränserna” – det är lagen. Tyvärr är ofredande olagligt. Det har vi i denna demokrati kommit fram till att det ska vara.

    Stonewall var ju ett safe space även för läderbögar och fetisch-folk. De har också en historia av att bli utsatta för förföljelse, våld och skambeläggning. Varför ska de normativa bestämma vad som får finnas på Pride (dessutom helt historielöst)?

     För att halva stan stängs ned så alla mer eller mindre måste ”delta”. Hångla, dansa, älska varandra hur mkt ni vill, har absolut inga problem med den delen. Men varför känner man behovet att som vuxen gå runt på stan halvnaken med strap on mitt på dagen? Det är ju aldrig accepterat annars utomhus mitt i stan så varför nu? Skulle skambelägga det beteendet alla dar i veckan vem som än gör det.

      Du läste inte det jag skrev om Stonewall?

      Åh vad fint att du inte har problem med det, tack tack tack kära hetero.
      Varför det är ok ibland? För att det är parad? Som karnevalen i Rio tex?
      Haha, måste delta.. Vissa gator är avstängda. Stanna hemma då eller passera just din gata när tåget inte går där. Jeez.

       Du svarar ju inte ens på hennes fråga? Du blir bara kränkt. Varför behöver man gå runt naken med strap-on för att känna sig jämnställd med straighta? Varför ska det vara en rättighet som är så viktig att försvara? Ingen ska gå runt naken med strap-on. Det spelar inte roll om man är straight eller gay. Hur kan du försvara och tycka att det är viktigt? Är det inte jämnställdheten, de lika rättigheterna som är viktigt? Att det inte ska spela någon roll om man är gay eller straight? Är inte det vad som är viktigt? Det verkar som du tycker att det är minst lika viktigt att man ska få gå runt naken och visa upp sin fetisch (bland barnfamiljer)?

       Du har väl heller ingen aning om Anna är hetero? Varför använder du det då på ett förminskande sätt?

     Jamen precis! ”Du får vara som du vill. Bara du är som jag tycker”. Sitt ner och håll tyst, fatta era privilegier och läs lite historia.

   Håller med! Varför måste Pride vara lika med så naket och vulgärt som möjligt? Är det verkligen det man vill förmedla 🤷🏼‍♀️

    Du fattar uppenbarligen ingenting. 😂

   Läderbögarna är en del av HBT-rörelsen, och vad fasen är problemet med det?
   99 % av folk i tåget har ”vanliga” kläder.
   Och varför i hela friden skulle det vara problematiskt för barn att se lite hud och sexighet, det är väl bara för vuxna att förklara vad det är. Värre med alla perfekta plastikopeterade fotomodeller barnen bombarderas med och tror är normen.
   Sluta vara sådana tråkmånsar.

    Ja så trist med folk som tycker det är olämpligt med kombinationen barn och porr/fetisch/bdsm-miljöer…

     Och vad har porr med saken att göra?

      Ursäkta, använde fel ord. Syftade på deltagares grovt sexuella beteende inför publik, och i detta fall till stor del en publik som inte valt att se dessa inslag, inkl. barn.

  Lady Dahmer tar ju priset i vulgära Pride-kläder i år i alla fall. Hon går dit i nåt sorts trådar på överkroppen med två små prickar för att täcka bröstvårtorna. Liknar faktiskt ett set med sexiga underkläder som jag ibland har på mig i sängen haha! Tillsammans med sina tre barn, sin examen och bonusbarn. Wtf?! Kvinnan har absolut noll smak. Så släpar hon runt som en säck potatis i Pride-tåget med studsande opererade tuttar och filmar sina barn hela tiden. Och maskerar hela sin uppmärksamhetskåta, effektsökande person bakom feminism. Fy faen för samtiden alltså!!!

   Exman skulle det stå.

   Vadå exman? De är gifta

    Jag trodde att dom hade gjort slut och bodde isär? Varför skriver hon annars att bonusbarn är med?

     Vad har bonusbarn med ev. skilsmässa att göra?

      Bonusbarn brukar man ju kalla sin partners barn.

      Ok strunt samma, det var inte det mitt inlägg handlade om ändå. Det korrekta ordet är make om dom fortfarande är gifta. Så bort med exman! Hennes klädsel visar ändå vilken gränslös och intellektuellt omogen person hon är. Oavsett civilistatus. Det är också roligt att hon på sina (offentliga) stories raljerar om att det är synd om hennes ”bortskämda övre medelklassbarn” pga hennes Pride-klädsel. Som om inte kasst föräldraskap förekommer i alla klasser. Fy fasen vad vidrigt att se hennes prepubertala ungar hänga henne i svansen. Jag gissar att hon är dominant som mamma och hånar och raljerar över sina barn om dom har en egen vilja. Precis som hon gör med alla i sociala medier som inte håller med henne.

       Oj hatet. Take a chillpill

        Ok Lady D

         Hoppas du inte har egna barn!

       Så Olivia det är alltså intellektuell mognad att skriva en massa sk-t och mobba en person på en skvallerblogg. Det kan diskuteras…

        Jag går i alla fall inte runt på stan och viftar med mina opererade nakna bröst hand i hand med min minsta unge. Allt under flaggen ”feminism”. Det där är inte min feminism.

         Dessutom säger LD sig vara ”pionjär inom svensk feminism”. Som om Fredrika Bremer aldrig funnits. Vari ligger feminism att gå avklädd på stan? Det är bara ett sätt att bli uppmärksammad för sitt eget ego.

       Övre medelklass? Ingen klass snarare.

       Oj, som att föräldrar inte kan fucka upp sina barn om de har pengar.

       Jag tror att LD inte blev skyddad från vuxnas sexualitet som hon borde ha blivit och nu är hon själv gränslös. Jag har hört henne prata om att vänner till hennes föräldrar gjorde närmanden och det är inte normalt.

       Det roligaste är att hon tror att hennes familj tillhör den ÖVRE medelklassen. Alltså bara snäppet under överklassen. Hon har inget jobb, ingen utbildning, kommer själv från den absoluta underklassen enligt henne själv och hennes barn skulle alltså vara ”övre medelklass” lol. Krävs lite mer än att maken tjänar bra med pengar för det.

        Är maken och hans familj också underklass från början?

     Det ryktet florerade på Flashback ett tag. Men så sent som i maj skrev Oscar på sin instagram att han och Natashja hade barnvakt för första gången på 15 år och gick på galej ihop. Tror de är gifta fortfarande.

   Var kan man se detta?

   Du verkar inte riktigt klok du Olivia!

    Det tar jag som en komplimang. Om klok menas med att bete sig som Lady D.

     Team Olivia!

   Och till den bilden med henne själv klädd i ”trådar” så skriver hon att hennes barn är ”övre medelklass”….

  Varför är inte Lady D med här?

   Jag måste ha missat hennes inlägg helt.

   Det är väl många som inte var med?
   Här visades ett par stycken. Varför måste just hon vara med tänker du?

    Och varför inte, suck

  Jag förstår inte varför det ska vara så naket och inte bara naket naturligt , skulle det vara helt naket och nudister som på 70-talet hade det känts mer ok. Men alla läderstraps allt kink osv med barn. Jag förstår inte.

   Tror knappast barnen går med bdsmgänget…

    Måste barn ens se det?

     Om man tycker det är jättefarligt att ens barn får se en glimt av nån i sån mundering så behöver man ju inte ta med dem dit. Men det finns så mkt värre saker i dagens samhälle…

      Varför ska man ens ha med barn på en sån tillställning där äldre gubbar eller män överhuvudtaget går runt nästa helt nakna, vissa i koppel och vissa i nästan inget på?
      Kvinnor med någon tråd på som hon LD. Vad har barn där att göra från första början?

       Vissa kanske bor i närheten och vill ta sig ut och sen hem igen.

        Du klarar nog att hålla dig hemma i ett par timmar om moralpaniken är så stor.

         Det är ju inte så att dessa människor dyker upp innan pride tåget, och sen försvinner, dem går ju runt klädda sådär i flera timmar innan och efter tåget.

          Det är att överdriva ett problem som du lätt kan undvika och det förstår du själv. Gör dig inte dummare än vad du är. Det är en halv dag. Gör det inte till ett problem som inte finns.

           Du tycker på fullaste allvar det är helt rimligt att folk inte kan låta sina barn leka ute, eller kan ta med barnen till affären/bio eller liknande. För att det är viktigare att människor får springa runt halvnakna i porrkläder på stan bara för att det råkar vara pridetåg den dagen?

        Haha så känner jag var och varannan vecka när det är fotbollsderby🤷‍♀️ Förutom lite mer rädd dessutom. Men sånt är livet i en storstad, alla möjliga event!

       Men sluta 😄 Folk är mer nakna på stranden. Socanmäl alla som tar med sina barn dit då om du tror det är så jävla farligt.

        Folk stör sig inte bara på all naken hud utan på att det finns nakna vuxna som kryper runt på marken i hundkoppel, har strap-ons på sig, går runt med gimp-mask osv. Lite bröst dör man inte av men att se en naken man som krälar runt på marken är för extremt för de flesta.

         Haha är det? Jobbigt liv. Mkt frikyrkliga Agda 95 här idag 😄

          Nej. Tro mig, vi är många unga personer som har vett också.

         Ingen är naken i Pridetåget för övrigt.

          Sätta klisterlappar för brösten och stringtrosor på sig är inga kläder.

        Folk har väl inte hundkoppel om halsen på stranden. Är väl skillnad också att se ett par tuttar på stranden än på gatan i stan.

       Några jag känner tog med sina små ”regnbågsbarn” för att visa dem allt ”underbart”. Undrar lite hur mycket detta påverkar ffa unga tjejer att gå med på
       diverse sex som normaliseras här – gags, stryp, dominans etc. Som de själva inte är sugna på men tycker de måste gå med på då det normaliserats och framhållits som alldeles jättetrevligt och nåt man förväntas gå med på.

        Så bra reflektion Valentina.Är ett stort problem idag att många,främst ungdomar går med på sex som inte känns bra,men som ska normaliseras.Alla har rätt till sin sexualitet så länge man inte skadar någon annan eller sig själv,men idag så hjärntvättas folk med porr.
        Många inslag i pride med bl a bdsm är rent av pornografiska,varför ska normalisera det?

        Men gud, tror du det är mkt sånt i tåget eller?? Och inget sex visas ju upp såklart. Då är internet värre…

         Hört talas som utmanande klädsel eller beteende?

          Ja, utmanande klädsel är det väl på varenda Mello och Eurovision.

       Think of the children!!

     Varför detta tjat om barnen. Det är inget barntåg. Det är väl ditt ansvar som förälder inte de som går i Prideparaden. Och hur många av Sveriges alla barn måste passera just de gatorna under just den tiden? De kanske kan få en glimt av fest, glädje och kärlek. Samt Sveriges statsminister.

      Det är trenden från kristna usa och högern med all prat om dragshower för barn osv. Som små lättledda får följer vi med och börjar oroa oss för barnen som utsätts för att se och höra hbtqpersoner. Det är en viktig del i att skapa misstro och nästa steg blir att begränsa, sedan minska rättigheter. Fattar inte att man inte ser det utan bara trampar rätt in som en fårskock.

     Pride är inte ett event riktat till barn. Lägg ner

      Fast till stor del är det väl ändå det? Hela idén med Pride är väl att lära nya generationer om att homosexuella etc är exakt lika mycket värda, allas kärlen är tillåten, informera om historian för homosexuella och hur de lidit.

      Om paraden bara var till för att belysa detta UTAN allt fokus på specifika sexuella fetischer hade inte lika många klagat, men fetischerna och exhibitionisterna tar över och det är synd. Tycker absolut att barn borde få va med annars.

   Won’t someone please think of the childreeeeen!

   Du behöver inte förstå.

   Detta har utvecklats till inget annat än en FREAK-Show…borde döpas om till freak-pride!Men det tkr JAG! O det har jag rätt att göraaaa!Freak show baby baby on the town tonight there’s a freak show!

  Och sen varför skulle det göra att folk som är konservativa skulle vilja förstå ? Majoriteten av homosexuella ser ”helt vanliga ut” , och den här bilden av Pride tror jag sprider så mkt onödigt har för att de tror att allt handlar om sex. Jag trodde det var en liten procent som gick naket och hade straps , gagbolls osv. Men det verkar vara en maskerad bara nu. Synd!!! Jag tror att alla som man kämpar för under Pride snarare får en backlash av detta. 🙁 att allt ska vara så extremt jämt. Hur hjälper detta mot alla problem som LBTQIA (glömt nya benämningen) står inför och kampen de har?

   Jag förstår inte heller, blir bara anti. Som ett stort jippo som jag aldrig skulle gå och titta på ens. Förstår äldre som tex inte förstår alls.

    Du behöver inte titta. Men många tycker det är kul och fint. Marching for those who can’t, Stolta föräldrar, massa färgglada människor som är glada att de bor i ett land där de får älska vem de vill – finns många härliga saker med paraden.

     Vi ifrågasätter ju nakenheten på jippon? Är det o vara gay? Du förstår om du vill

      Men de allra allra flesta är ju inte det. Och att ens kalla det jippo, förminskande. Som sagt är det inte till för att pleasa normies så låt bara bli att titta om det är så jävla jobbigt.

      Är ju en parad, en karneval! Fattar ej problemet?

   Nej det är väldigt få som har sånt. Sen är ju många utklädda eller uppklädda, klart man tar chansen en sån dag om man vill, det ör ju parad liksom, tänk karneval. Det är viktigt att alla olika sorter kan synas, Pride är inte till för att heteros ska bli nöjda.

    Ändå känns det ibland som om heteros vill ”ta över” detta och passar på att klä ut sig, som ca. Att gå med och stötta, ha flaggor och sånt fattar jag, men att som hetero ”passa på” och gå burlekskklädd bara för att tillfälle ges förstår jag inte riktigt.

     Exakt min tanke! Det är samma typ av människor som passar på att klä sig som Catwoman eller sexig sjuksköterska på Halloween, tänk Engla eller Elena Belle. Bara det att här så är det vänstermänniskor och feminister som porrar upp sig, dvs dom tycker att dom är lite bättre och har rätt åsikter och gör det för en bra politisk sak.

      Öh?
      Resonemanget hänger inte ihop.

       Jo, det hänger visst ihop: folk som tar varje chans att få klä sig som burleskartister eller porrstjärnor

        Vänstermänniskor klär alltså ut sig så fort dom kan till burleskartister eller porrstjärnor.
        Det innebär väl att så fort du ser någon som inte klär sig som du tycker är ok så klassar du dom som vänstermänniskor. Men vad vet du om det?

      Apropå vänstern, vad har hänt med L Skugge. Hon som var så PK förr, skrev skit om stringtrosor osv..

       Hon har väl aldrig varit vänster.

       När fan blir gammal blir han religiös…

       Kan hon behöva pengar?

      Ok, du ogillar människor som röstar rött. Vad har det med diskussionen att göra? Dessutom är det människor med alla möjliga politiska åskådningar som deltar i Pride-firandet (du kan nog även hitta en hel del av de dina i tåget).

       Nähä, det var någon som skrev att SD är homofober så de kan absolut inte gå där😁

        Som politiskt parti är de ej välkomna, men det finns individer inom HBTQ+ som röstar på SD och som även promenerar i Pride-tåget. Det finns inget sagt om privatpersoner som ger stöd till SD. Även om deras närvaro troligtvis inte känns så trevlig för många närvarande om de yttrar detta högt under Pride.

      Hahaha engla ser ju ut som wt trash varje dag. Ut med lökarna bara överallt, i skogen, på jobbet, på gymmet. Behöver inte vara halloween 🎃

     Exakt så! Har massor (ja massor) av vänner som passar på att gå i tåget nästan nakna och utspökade. Har noll att göra med gayrörelsen

     Eller hur. Vad har folk som Ebba Busch där att göra?

      Hon var väl där för att visa sitt stöd som många andra.
      Eller menar du att hon som hetero passade på att vara avklädd och utmanande, vilket var det jag skrev om?

   Alltså Pride är både kamp och fest, man väljer vad man vill fokusera på. Man kan vilja fira, uppmärksamma eller protestera eller en blandning. Många i tåget har politiska budskap.

    Kamp för vadå?

     Ja den som efterlyses här? Det är fortfarande inte helt lätt eller riskfritt att va gay eller trans i Sverige. Och många uppmärksammar även situationer för hbtq i andra länder.

     Om du måste fråga om vad det är för kamp, är det verkligen illa ställt 😥

   Haha, du låter som hon karaktären Rut i Änglagård!

  Jag står bakom HBTQIA+ alla dagar i veckan, men det är något med Pride-tåget som känns off. Poängen är väl att minska barriärerna och få bort ”vi mot dem”-tänket? Varför måste allt vara så naket och sexuellt? Att se folk i BDSM-kläder i koppel framför småbarn känns inte som helt rätt väg att gå? Men det är ju bara jag.

  Jag är öppen för motargument. Vill gärna förstå hur ni andra tänker.

   Precis, det går emot normaliseringen vi vill ge våra barn och ungdomar.

   Hur stor andel av de som gick i tåget såg du gå i bdsm-kläder? Väldigt få iaf. Kink/fetisch-communityt kan också vara bögar, flator, trans osv. Det är rätt sjukt att det är det enda heteros pratar om när de ser 798 flator i regnbågsfärgad T-shirt och blåjeans och en person med lack och piska.

   Inte nödvändigtvis. Min pappa kan vara rätt konservativ i en del frågor, men trots det har han alltid tyckt att det var viktigt att hans barn skulle introduceras för Pride-firandet. Gick i tåget som 11-åring och många andra ggr. som barn och många av mina vänner också med sina familjer. Vi har pratat om det som vuxna och alla kände sig trygga och glada.

   Något många av er tycks ha missat är att de sexuella uttrycken inte riktas mot barn. Däremot såg jag som barn under Pride, många vuxna som gav andra vuxna inviter och flirtade och uttryckte glädje. Ser ingen skillnad mot det och alla gånger under uppväxten man var på stranden och såg heteropar. De kunde ligga tätt intill varandra eller ibland PÅ varandra, nästintill nakna och uttrycka sin sexualitet bland ens egen och andra barnfamiljer. Hur kommer det sig att sånt inte upprör er, något som pågår flera månader i sträck under somrarna, runt om i landet? I stället lägger ni en punktmarkering på något som går utanför normen och väljer att det är ett problem och perverst och skadligt för barn. Heterosexuella pratar i tid och tid öppet om sin sexualitet inför andra vuxna och även inför barn. Troligtvis någon av er som gnäller som öppet diskuterat inför barn (era egna och andras barn), att ni och partnern försöker bli med barn. Jösses alltså! Tillåtelse i den egna sexualiteten för den är ni vana vid, men allt ni inte är vana vid ska det pratas om som det är ett problem av extrem magnitud!

    Jag fick höra att heterosexuella får inte gå i tåget. Det är enbart för HBTQ-personer

     Varför går du inte in på deras hemsida och läser själv istället för ”fick höra” saker (som inte stämmer)?

     Sluta trolla.

   Känns som pride vill öka avståndet i vi och ni

    Det är nog mest du som vill öka avståndet

  På tal om Pride, trans osv. Vad tycker folk om transkollo där ”Lägren riktar sig till dig som är transperson eller funderar kring din könsidentitet och är max 12 år (vi har ingen undre åldersgräns)”. Max 12 år, MAX 12 år! Vad är det som sker? Vad skulle, säg, en 5 åring där och göra, vad?

  https://rfslungdom.se/transkollo/

   Inget hände på lägret eftersom det blev inställt pga hot, det är sånt här som händer när folk piskar upp en stämning mot en grupp människor.
   https://expo.se/2023/06/transkollo-for-barn-stalldes-efter-hot

    Nu har det här kollot pågått sen 2017 och helt rätt att det blir inställt.

    Piskat upp stämningen? Du vill inte svara på frågan vad en 2 åring, 3 åring, 5 åring ska göra där? Barn som knappt vet vad höger eller vänster är.

     Tror inte att det är någon som skickar fem åringar på kollo oavsett inriktning så lugna ner dig lite.

      Finns inlägg där föräldrar skriver om att de har skickat sina barn på det här kollot när de varit runt 5 år, så jo det finns.

     Helt rätt att folk hotar ett kollo för barn? Att de inte kan åka på läger utan att riskera sin säkerhet? Förlåt men oavsett vad man tycker om lägret så har ni har ju tappat det helt.

      Vadå hotar ett kollo för barn? Om kollot nu fick hot var det inte barnen som hotades utan de vuxna som anordnar det. Samt, offentliggjordes hoten någonstans eller var det som vanligt med ’hat och hot’ att det bara är vad de kallar kritiken de får?

       Men alltså skärp dig! Rena hot från brunhöger och nazister är inte kritik. Du kanske önskar ett Utöja igen hellre än ett transkollo?

        Haha kan tyvärr inte ta människor som använder ordet brunhöger om folk som är emot vuxnas Münchhausen by proxy-koncept ’transbarn’ på allvar. Kan du inte visa oss de rena hoten som du pratar om?

      Vad tycker du om religiösa barn läger som ska hjälpa HBTQ-personer att hitta ”rätt” väg i livet, aka försöka ”bota” dem så dem blir heterosexuella? är det också okej enligt dig?
      Jag tycker inte läger där man försöker manipulera eller påverka barn är okej. Men det är bara min åsikt…

     Är det Peddocentern som håller i lägret el. Luffarna, LUF tar väl iofs priset, de vill att man ska kunna skriva avtal om man går med på att någon har umgänge med ens kropp efter man lämnat jordelivet om man skrivit på papper innan..

      Hahaha, Peddocentern alltså! 😂

     Lite bättre än att skicka hot till en 3-åring ändå kan jag tycka?

   Jag tycker att det låter väldigt extremt. Före 12 års ålder så är det väl ingen som ens har kommit i puberteten ordentligt, än mindre hittat 100 % i sin sexuella läggning. Varför ska det så snabbt placeras in i fack? Sverige är ett så makalöst konstigt land.

    Könsidentitet och sexualitet är inte Anna sak. Inte ovanligt att de som är trans vet detta långt innan 12 år..

     Samma sak.

     Så då skickar vi dom små barnen till ett statligt drivet kollo med inrikting på förvirrad könsidentitet? Det är ju komiskt. Inte för att det här har att göra med Pride dock.

      RFSL är väl inte statligt?

       Nä, men de har statsanslag.

    Klart man kan hitta rätt tidigt!
    Jag har aldrig tvivlat på min könstillhörighet eller sexualitet. Blev ”kär” i pojkar i åk 5, tvivlade aldrig på om jag drogs till flickor.
    Eller menar du att det bara är de som är ickenormativa som är osäkra?

     Jo men i åk 5 är du typ 11 år, det är ju stor skillnad från de som är 2-6 år.

      Kommentaren jag svarade på skrev att man före 12 år inte kommit i puberteten eller hittat sin läggning 100%.

      Dessutom inträffarpuberteten tidigare nuförtiden, men det finns ett spann så klart. Självklart har många kommit i puberteten innan 12 år, vad det nu har med saken att göra.

       ”Den som har en tjejkropp brukar komma i puberteten när de är mellan 8 och 13 år och den som har en killkropp mellan 11 och 14 år. Men det kan hända både tidigare och senare.” Källa 1177
       Ja E har helt rätt

     Jag raggade på en 2 år yngre kille på lekis när jag var 6 år. Han var inte intresserad av mig. Jag har alltid vetat min läggning.

      Nu var det ju inte läggning som diskuterades utan könsidentitet.

   Tycker att det är toppen att det finns ett andningshål för barn som brottas med svåra tankar.

    Jag tycker att man kan chilla lite med att sätta benämningar på små barn och placera dom i fack. Det kan göra mer skada än nytta. Många är förvirrade kring sin könsroll eller könsidentitet långt upp i tonåren.

     De lär ju inte komma till lägret och tvingas till något. Det kanske är så att det helt enkelt är ett safe space för barn som både är osäkra och säkra kring detta. Ett safe space att kunna prata, fundera högt med vuxna och andra barn utan risk för att bli utsatt för mobbning och våld för att man inte hör till norm.

      Är väldigt sällan barn i den åldern vill prata sex eller könsidentitet över huvud taget,är nog bara naiva önsketänkande vuxna som tror det.Vad är det för fel med att bara låta barn få vara just barn,leka,bada titta på rysarfilmer,käka godis,busa mm?
      Tankar om köns/sexidentitet mm kommer ju av sig självt när man är mogen för det utan inblandning av vuxna,finns mycket forskning om mnet.

       Nja.. tankar om sex och även om identitet kommer innan puberteten oftast. Det är ett önsketänkande snarare att barn är ointresserade av det tills de är 18 helst

        Men det gäller ju alla ungdomar,och har funnits i alla tider.Varför ska vi dela in barn och ungdomar i fack?
        Oavsett om man är gay eller hetero,så vill oftast ungdomar utforska på egen hand utan inblandning av vuxna.Var väl lie anorlunda förr,men nu med internet som ungdomar är på,så är de så mycket mer upplysta och toleranta.
        Får mer uppfattningen att det är äldre kvinnor och män som vill ”gotta” sig i barns sexualitet,låt dem vara bara.

    Såna barn ska gå till psykiater och få terapi.

   Ja, usch och fy att barn får lov att prata öppet om sina funderingar om sin identitet. Klart att de inte ska ha någon fristad någonstans. Jag vill ha ett samhälle där barn känner sig trygga och får knyta vänskaper. Varför ska vissa barn inte få lov att vara i ett sammanhang där de kan känna att de passar in. Det sammanhang som har vuxna med utbildning som inte kommer avfärda deras funderingar som nonsens bara för att de inte är som normen. Bara att de tvingades ställa in visar varför det är så viktigt att sådana läger och sammanhang finns för barn.

   Alla tillhör inte normen och det borde inte vara svårt att acceptera. Visst kan det vara så att en del av barnen kanske känner att de inte är trans, men de måste ju för tusan få lov att prata öppet om vad de känner och funderar över utan att tvingas in i tystnad!

    Och jag skulle aldrig skicka mitt barn som är under 12 på ett kollo där ledarna skulle diskutera mitt barns knoppande sexualitet. Man kan undra vilka vuxna som dras till att jobba på ett sånt kollo.

     Sexualitet var det inte frågan om utan identitet!

     Det handlar INTE om sexualiteten för h-e. Det handlar om könsidentitet. Helt olika saker.

    De flesta barn vill inte prata om sådant med vuxna,även barn har rätt till att få ha sina tankar för sig själva.
    Idag är det så accepterat med olika sexuella läggningar,är inte föräldrarna öppna så finns det säkert andra som är det i familjen,vänner i skolan mm,kan inte vara ok att skicka sina barn på läger där de specifikt ska prata ut om sin ev läggning,det är sjukt.
    Skicka barnen på ridläger,fotbollsläger,scoutläger eller vad det nu kan vara,men var väldigt uppmärksam på ledarna,allt för att skydda barnen.

   Det är väl klart att man kan veta hur man känner ang sin kropp innan 12 års ålder? När jag var 10-11 började jag klä mig mer maskulint för att jag kände mig obekväm i feminina kläder, jag är rätt säker på att en transperson märker av sånt ännu tydligare eftersom kroppen förändras relativt tidigt för många.

   Transkollon är så jävla viktiga. Inget barn kan genomgå könskorrigering eller hormonbehandling ändå, och många växer säkert upp och inser att dom inte ens är trans. Ni säger ”tänk på barnen!” men så låter ni inte barn få ha ett kollo ifred och tar ifrån dom ett safe space. Det är sorgligt.

    Men lägg bara av!!!Ska man bara lämna sitt barn ensam på ett kollo där alla ledare är ”öppna”för olika typer av sexualitet?
    Varför ska barn matas med sex över huvud taget,du förstår väl att risken att de blir utsatta för övergrepp är överhängande?Viss lägerverksamhet för barn har tyvärr genom åren dragit till sig helt fel folk.

     Könsidentitet och sexualitet är inte samma sak. Trans har inte ett skit med sex att göra? Vad snackar du ens om? Och varför är det större risk för övergrepp där än på andra läger?

     Varför pratar du om sex?

    Fast det är det där som är problemet ”jag klädde mig si eller så”

    Jag ville inte leka med barbies eller dockor som liten, jag ville leka med racer bilar och tåg, jag slutade bära kjol och klänning när jag var 4 år eftersom jag ville kunna springa fort, klättra i träd, osv. Jag började klä mig i ”pojk kläder” tidigt, lekte med ”pojk leksaker”, ville köra cross, spela fotboll, osv.
    Och detta var inget jag växte ifrån, jag gillar att mecka med bilar, bära jeans/byxor och luv tröja, osv. Men sanningen är att jag är en biologisk kvinna, som identifierar mig som en kvinna och är heterosexuell.
    Jag hade bara bra föräldrar som lätt mig utvecklas som jag ville utan att lägga någon större värdering i att deras dotter gillade ”killsaker”.
    Man behöver inte göra det komplicerat, eller försöka ”utreda” för att förstå i vilket ”fack” ens barn är. Låt barnet leka med dem leksaker den vill, utöva dem sporter den vill, bära dem kläder den trivs i, och låt barnet hitta själv utan påverkan från olika håll.

    Finns många berättelser från folk som har Detransition, där dem berättar hur dem visade tecken på saker som inte passade med deras kön, och sedan påverkade omgivningen dem att tro att dem var transexuella, så dem både tog mediciner och gjorde operationer, påverkade sin kropp för resten av sitt liv, fast dem egentligen inte var transexuella.

    Och det är jätte svårt att veta om en person bara är ”annorlunda”, förvirrad i sin kropp och sin identitet, eller transexuella, eftersom dessa personer kan säga exakt samma sak, beskriva sina känslor och tankar med samma ord, men egentligen är/upplever helt olika saker. Är man transexuell så är man det, men när det kommer till barn och ungdomar kan det vara svårt för omvärlden att veta vem som faktiskt är det, och vem som faktiskt behöver hjälp på annat sätt eftersom dem egentligen har andra problem.

     Jag är också cis-kvinna. Jag är fortfarande väldigt maskulin men jag känner mig hemma i min kropp.

     Jag har flera vänner som är trans, dom har helt andra stories men alla märkte det innan dom var 12 år, och det var VÄLDIGT många år sedan, ingen av dom fick växa upp med pride och hbtq i allmänhet på det sättet många gör nu.

     Det här handlar om ett transkollo, det handlar inte om operationer eller behandlingar. Låt barnen som inte känner sig hemma i sina kroppar få göra det på ett tryggt ställe.

      Jag har också vänner som är trans, dem växte upp samtidigt som mig när man inte pratade så mycket om pride och hbtq (det var accepterat att vara hbtq, men pratades inte om lika mycket som det gör idag)
      Och jag vet INGEN i min ålder som ändrat könsidentitet och sen insett att det var fel och Detransitionerat.
      Men det finns massor med unga idag som gjort exakt det, som trodde dem var trans, och sedan när det är för sent insett att det var fel och mår jätte dåligt.

      Dem trodde att bara dem fick börja med hormoner, då skulle dem må bättre, bara dem fick göra operationen, då skulle dem må bättre.
      Men det där bättre kom aldrig för dem var aldrig transsexuella, dem behövde en annan form av vård.

      Barn ska vara trygga hemma, om barn inte är trygga hemma så är inte lösningen att skicka dem på kollo.

   Det är så riktigt jä*la sjukt så man blir rädd på riktigt! Vart är vi påväg? 😞😔

  Förstår att folk blir anti till HBTQI när det är ett sådant här tåg.

   Sånt här? Blir man anti människors rätt att att vara de de är och älska den de vill av att nån klär sig på ett sätt man inte gillar i en parad är man bra inskränkt och dum 😄

   Hur kan man vara anti mot HBTQI?

   Oavsett vad som händer i Pride-tåget så varför är man anti mot vem någon annan älskar eller identifierar sig som? Det är väl upp till var och en så länge man håller sig på lagens sida?

   Tänk om nån kom och ba ”jag är anti mot heterosexualitet” pga alla män som dödar kvinnor tex?

    Precis! Helt sjukt ju om man villkorar människors lika rätt på såna saker.

    Det är ju inte det vi skriver här…..

    I och för sig inte det jag skrev. Jag tycker bara det är banalt att de ska stöka ut såhär då många homosexuella inte stöttar Pride och mår dåligt av den. Människor får älska vem de vill men Pride stjälper mer än den hjälper.

     Det var ju precis vad du skrev, att man kan bli anti mot HBTQI.
     Bara pga 1 parad.

     Och många hbtq mår väldigt bra av den, man får välja om man vill delta.

     Om Pride stjälper mer än hjälper enligt en själv så är man dum i huvet, homofob etc.

    Därför att de personerna har aldrig varit för HBTQ+, utan det är totalt villkorat där de anser sig ha rätten att kontrollera vad andra ska få lov att göra. En sån föreställning om att stå över och kontrollera andra kommer *aldrig* ur en syn om ett lika värde.

  Känns ibland mest som en arena för de som mest vill ha uppmärksamhet. Undrar hur de reagerat om någon sagt att de behöver ha ”vanliga” kläder på sig när de går i paraden? Undrar om de överhuvudtaget hade tyckt det var värt att gå då?

   Har du ens sett paraden? De allra flesta har vanliga kläder. Men varför skulle man begränsa? Det är fest och parad, och ja en del vill synas. Det är ju lite av hela grejen, under så lång tid och fortfarande i många länder så ska/får man inte synas och höras, leva ut som hbtq.

    Jadå, det har jag! Vet att det folk klär sig som ”vanligt” också. Håller med dig till viss del även om jag inte fattar vissa måste gå utan knappt en tråd på kroppen eller bära hundkoppel.

     Man måste inte fatta. Paraden är inte till för dig.

      Ska vi inte inkludera alla?

       Nej. Heteros behöver inte inkluderas i detta. Vänj er.

       Man kanske inte är så sugen på att inkludera människor som dig? Vad ska du ens göra där?

     Det är en parad för helskotta. Själva idén är litegranna att många ska se ut på ett sätt som märks. Vilket denna parad inte direkt är ensam om då vi pratar om parader i vilket sammanhang som utom kanske de militära. En liten bild på en kvinna ”utan knappt en tråd på kroppen” från karnevalen i Rio. Lady Dahmer har betydligt mer kläder på sig. Orka uppröras. https://www.lemonde.fr/en/international/article/2022/04/25/brazil-after-two-years-of-covid-19-rio-s-carnival-dedicated-to-resilience_5981540_4.html

  Det är pga av folk som LD tror att det enbart handlar om sex. Eller ja porr, för cirka 99% av oss dödliga som har sex använder inte ens en sån utstyrsel. Men trivs hon så visst, kör på. Smutsa inte ner hela pride bara.

   Men snälla 😄 Det är inte porr om det inte ens utförs sexuella handlingar. Folk knullar liksom inte i tåget. Tycker du badstranden också är porr, där folk går runt i string?

    Om den här utvecklingen fortsätter är det bara en tidsfråga innan folk idkar umgänge i Pridetåget..

     Vad menar du? Läder och fetisch har alltid varit en del av Pride.

     Har för mig att det knullades offentligt för ett antal år sedan på Pride.

      Mmm men sen vaknade du va?.

   Vad ville hon säga med sin utstyrsel undrar jag?

   Vad har LD:s outfit med porr att göra?

    Är du blind?

     Nej såklart inte. Men jag ser inte den automatiska kopplingen mellan hennes klädsel och porr. Sex kanske, men inte nödvändigtvis porr. Allt som har med sex att göra är inte porr vet du.

     Nåja, det säger väl mest om dig tänker jag.

      Hon kunde haft en vanlig top. Eller en magtröja.

      Varför hade hon den här utstyrseln? Ville hon stötta en kategori?
      Ville hon vara fin?
      Brukar hon klä sig så?
      Ville hon visa dina barn att det ok att gå halvnaken genom stan?

      För om Syftet var att alla är lika värda och att all kärlek är fin så kunde hon haft en vanlig top……..

       Min poäng är att det inte nödvändigtvis handlar om porr. Resten får du fråga LD om.

       Jag tycker hon var rätt fin.

       Undrar om hon satt klädd så på pendeln in till stan. Tillsammans med barnen. Eller tog av sig tröjan, ”nu ska mamma bara lufta brösten mitt i stan”. Varför måste man? Är det verkligen grundbudskapet med pride, gå så naken man kan? Får man fram budskapet på bästa sätt då?

        Hon hade en kofta/kimono

   Pinsam lady Dahmer är. Följde henne i flera år men känns som att hon blir mer omogen ju äldre hon blir, typ som en fjortis. Jävligt skum outfit. 😬
   Minns när hon var fet så klädde hon sig bara i en stor tunika klänning som var hel svart med leggings till och samtidigt kritiserar andra influencers om deras utvikning, ytlighet osv. Hon är ju exakt likadan nu när hon gick ner i vikt.

  Man förstår ju att folk får fördomar och blir anti när HBTQ kopplas samman med extremt vuxen sex istället för vardaglig kärlek. Pridefestivalen är väl ingen BDSM festival eller??? Känns som många exhibitionister tar tillfälle i akt att klä av sig och upp sig för att vara provokativa.
  Det är för stort fokus på sex istället för på kärlek och inte särskilt barnvänligt.

   Förstår du det? Wow. Är folk verkligen så dumma, inget att ha förståelse för.

   Så parad 1 gång om året: skapar fördomar och folk blir anti

   Eller

   Öppna ögonen och se att grannen/kollegan/vännen är som folk är mest och bara försöker få familjeliv i balans med jobbet och tar semester och diskar och går ut med hunden och klappar katten och rensar trädgårdslandet och sätter upp julgardiner precis som alla andra??

   Herregud alltså! Gå ut på stan och titta på folk, fatta att du möter hur jävla många HBTQI som helst UTAN ATT VETA DET för de är precis som vem som helst i vardagen?

   Men så klär de upp sig på parad och folk går bananas! Vad fan är fel??

    Men tack, precis så! Väljer man vilka personer som ska omfattas av likavärde baserat på hur några av dem klär sig så var man inte för allas lika värde från början!

     Skulle gå i en fullt påklädd Pride-parad vilken dag som helst.

   “extremt vuxen sex”? Menar du att det finns barnvänligt sex? Pride får finnas men på villkorligt barnvänligt vis, är det vad du menar?

   Nej det förstår man faktiskt inte

  Trodde faktiskt inte att folk var så inskränkta och moralpolisiga som jag sett här idag… Relativt unga, i Sverige? Besviken.

   Trampad på en öm tå eller??
   Varför skulle man som HBTQ person automatiskt vilja förknippas med sex och porr vilket blir fallet om fokus hamnar där istället för allas rätt att älska den man vill.
   Hur man sen väljer att älska/ha sex är väl inget som man behöver basunera ut.
   Det är lite som om att man vill se en harmlös romantisk kärleksfilm men det visas hard core porr istället.

    Det är inte porr i paraden. Varför måste man basunera ut? Just där ligger problemet. Var en tyst och lugn liten väg eller flata så kan du få finnas till. Nej tack!

    Ja mänskliga rättigheter är en öm tå för mig!

   Mycket mer diskussion om det detta år än tidigare år med. Mycket prat om barn osv. Är det högervridningen i samhället vi ser som är orsak?

  Ni måste ju förstå att Pride inte är för er skull och inte behöver ert gillande. Folk verkar acceptera hbtq på nåder, acceptansen villkoras av att man ska bete sig enligt en viss norm iallafall. Det är inte riktig frihet.

   Precis. Är du straight så klä dig hur du vill men är du gay så vet din plats så du inte skapar fördomar.

   Vi hade paradtåg genom samhället när jag slutade åk 9, sambatåg, alla tjejer klädde sig i bikini, ingen sa ett ord om att 15-16-åringar gick halvklädda på stan och skakade bröst och rumpa. Men så kallades det inte pridetåg utan sambatåg…

  Blir fan mörkrädd av vissa kommentarer. Jag går varje år i tåget stolta föräldrar och känner bara kärlek från människor oavsett vad de har på sig. Chilla och låta människor klä sig hur de vill!

   Om du blir helt mörkrädd så lever du nog i en egen filterbubbla. Majoriteten i det här kommentarsfältet verkar tycka att Pride-tåget fokuserar för mkt på sex med Bdsm, naket, gagballs, koppel m.m. Det kanske var kul och rebelliskt för tio-femton år sen men samtiden numera är redan full med porr och utlevande sexualitet hos många kändisar och influencers varje dag i media, oavsett läggning. Dragqueens som läser sagor i SVT, Onlyfans, trans-kollo för barn, stringtrosor på var och varannan flicka på stranden, EPA-dunk som handlar om strypsex, bdsm är typ nya vaniljsexet. Det blir till slut en motreaktion, pendeln slår tillbaka. Dessutom så profiterar såna influencers som Linnea Claesson och Lady Dahmer på jämställdhetsrörelsen, frihet och vänsterpolitik. Dom är bara folk som vill bli kända. Det är genomskinligt.

    Du har ju med din inskränkta SD-hjärna missat hela poängen med Pride. Suck!

     Haha jag är absolut inte sd. Jag är vänster och kommer från en vänsterintellektuell familj. Såklart så kan man kritisera dessa fenomen ändå. Men gå tillbaka till din filterbubbla, där är det varmt och tryggt.

      Snarare du som ska komma ut. Dina fördomar stinker lång väg.

       Det finns faktiskt forskning som visar att många av hatbrotten mot HBTQ+ kommer tyvärr från människor som inte lever öppet och som bär på internaliserad homofobi.

       Det jag försöker kritisera är översexualiseringen i samhället och att motståndsrörelser blir kommersialiserade, Pride blir en sorts täckmantel för att c-kändisar som Linnea C och Lady D ska göra pr. Om du tror att jag kritiserar homosexuella S har vi missförstått varandra.

        Och vår statsminister. Missade du honom?

         Bara porr 😂

    Hur kan man tycka det fokuseras på det när det är en så extremt liten del av det?
    Drag queens och transkollo, omg vad hemskt 😄 Och knappast som att besk är det vanligaste sexet, snälla! Gå och lägg dig under stenen igen eller gå tillbaka till din frikyrka.

     Vilket budskap tycker ld:s klädsel sprider?

     Ja tänka sig, jag tycker att det är hemskt. Och jag är själv vänster. Exploderar din hjärna nu?

      Var det inte du som skrev ”vänstervriden”? Sällan hört om ens någonting, någon som är vänster prata om sin politik på det sättet!

       Nej, jag har absolut inte skrivit vänstervriden! Du blandar ihop mig med någon annan i så fall.

   Det får dom göra men jag får även säga vad jag tycker om hela jippot och vuxna människor som kryper på alla fyra i koppel!

    Varför känner du att du måste det? Finns det inte tillräckligt med kritik mot den här gruppen? Varför vill du en del av förtrycket?

   Dom klär sig ju inte, det som är felet.

   Tack❤️

   Jag och min man älskar att gå och titta på Pride-tåget och tar med oss vårt barn. Det är fest, det är glatt, det är inkluderande. Får alltid en tår i ögat när stolta föräldrarna går förbi. Gå till valfri badstrand och ni ser mer nakna rumpor än i tåget. Eller är det mer okej när det är unga tjejer?? Trams alla ni som är emot tåget. Det är typ 10 gator, gå någon annanstans då.

  Man är ingen mörkermänniska eller bakåtsträvare för att man tycker att bdsm inte hör hemma i ett pridetåg.
  Tvärtom kan man fråga sig hur man tänker om allt ska tillåtas? Allt är OK? Och ffa, hur tro man att fördomarna ska minska när folk ser män som går runt med gagballs, håller andrea män i koppel osv?
  Vad har bdsm öht med queer att göra? Det är en sexuell läggning som även hetero utövar.
  Och LD, per usual, försöker få till buzz – noll queer men ska ändå låtsas med den outfiten.

   Exakt detta.

    Vissa här vill av någon märklig anledning in i döden försvara män som in public på ljusa dan ska gå med strap on. Kommenterar man det osmakliga med just detta (inte paraden i övrigt) är man en FÖRTRYCKARE.

   Lägger hellre mitt fokus på att vi tydligen har hållit i sex-en här i Sverige och att det ska ha utlovats daglig ersättning till deltagarna. Med andra ord prostitution och hallick-verksamhet.

   Senast jag kollade har Pride-firande inte någon sexuell aktivitet!

   För att alla hbtq ska få synas, oavsett hur de är eller vad de gillar. Vem ska sätta upp reglerna om vad som får visas? Det handlar om frihet!

  Jag tycker att priderörelsen är ett otroligt viktigt initiativ och ser inget annat än positivt i att festivalen fått så pass mycket uppmärksamhet i Sverige. Att hbtq+-personer ska behandlas med samma respekt och ha samma rättigheter som vem som helst borde vara en självklarhet. Men vad är grejen med att bära vågade och sexualiserande outfits? Det känns snarare som att det har motsatt effekt och tar fokus från att få identifiera sig som och älska vem man vill.

   Det handlar INTE bara om att få älska vem man vill utan också att få vara den man är. Hur många läderbögar tror du inte fick stryk under Stonewall? Pride/stolthet i motsats till skam men ändå väljer ni just det här tillfället att skambelägga.

    Men precis! ”Var bög på rätt sätt, som en medelsvensson hetero, så kan vi acceptera dig”, typ.

     Fast att vara homosexuell på rätt eller fel sätt har jag inte ens antytt om. Vad jag enar är att hbtq+ inte har något utseende, och därav kanske det tas ur fokus när folk klär sig vulgärt i samband med specifikt pride. Jag skulle gissa att många egentligen inte klär sig så normalt sett, och då känns det lite som att hela grejen med att du är bra som du är försvinner. Nu säger jag inte att mitt ord är lag, det är endast en uppfattning.

   Det tar inte fokus från det, saker kan existera samtidigt. Det handlar om att få synas och höras oavsett och få vara stolt.

  Jag tror inte folk har problem med Pride överlag, men jag har aldrig sett en parad som är så sexualiserad som Pride är. Det syns ju varje år på bilder att döma. Varför känner man ett behov att behöva göra så?

   Istället för att kolla på bilder så kanske du något år kan gå och kolla på tåget? Klart de mest ”extrema” outfitsen hamnar i tidningar och nätet, just för att de är extrema. Går du dit kommer du framförallt se drivor av folk i typ vanliga t-shirts viftande med en lite flagga.

   Ojoj, då har du aldrig sett karnevalen i Rio eller nåt sånt? 😄

    Går de runt med strap-ons och gag-balls på karnevalen i Rio?

     Nej men det är väldigt sexualiserat.

  Jag tycker det är sorgligt att många heteromänniskor passar på att spöka ut sig nakna och deltar i tåget. Varför då liksom? Har många homosexuella vänner som bojkottar Pride för att dom själva inte kan identifiera sig med tåget och allt naket jippo. Dom tycker att det förstör och vill inte stå för den sidan. Pride är inte lika med en naken cirkus. Det står för så mycket mer, men just när tåget drar in är det exakt det som tar över!

   Håller verkligen med, jag tycker det är otroligt viktigt att stöda hela Priderörelsen men man skall inte ta över fokus om man själv är hetero. Stå vid sidan av istället, heja på och stötta, ta inte rampljuset själv! Provocerar mig massor med tex Linnea Claesson som aldrig sagt att hon är en queerperson skall stå längst fram och få all media och uppmärksamhet.

    Är hon inte bi? Trodde jag jag sett att hon varit öppen med.

    Tänker att en person inte måste vara öppen med sin sexualitet bara för att få lov att ge uttryck för att den tycker det är viktigt att Pride finns. Det finns så många som går och vill stötta men som inte lever öppet, så det är viktigt att inte villkora vem som får gå i Pride och fira om personen inte uttryckligen har sagt att den är hetero, då kan den stå vid sidan av och stötta eller kanske gå med de i tåget för anhöriga. Eller låta sina vänner osv. få ha fokuset om de går i tåget med dem.

   Hur kan det ta över när det är så liten del? Man väljer ju själv bilen paroll man vill gå under/med.
   Däremot håller jag med om att man inte ska gå i tåget för att man vill visa upp sig, utan gör man det ska det va för att visa stöd. Men svårt att komma runt, man kan ju inte förhöra folk innan om deras sexuella läggning och avsikt. Man får väl glad att så många inte har nåt emot att kopplas ihop med Pride och dess budskap iaf.

   Har exakt samma situation bland människor jag känner. Det förstör mer än det främjar.

   100% sanning

  Varför dessa utklädnader? Vilket spektakel 😅

   Har du ens sett tåget? 😂

   Varför inte? Det är parad och fest! Inte ofta man får chansen annars.

  Ett tåg där alla får vara som dem är. Så låt dem! Alla ni som ”jag har inget emot hbtq-personer men bla bla bla…”. Låt bara bli! Låt dem få vara precis som dem vill i sitt tåg! Du behöver inte delta eller se på!

  Tänk dig att du har flytt förtryck för att du är homosexuell från länder som angola eller uganda eller saudiarabien och så kommer du till sverige och ser hur oseriös den där kvinnan med läderknappar på brösten är. Hon bryr sig bara om att få effekt.

   Tänk dig att du har flytt förtryck för att du är homosexuell från länder som angola eller uganda eller saudiarabien och så kommer du till sverige och ser hur FRI den där kvinnan med läderknappar på brösten är. Hon får klä sig precis som hon vill och älska vem hon vill att riskera repressalier. FSNTASTISKT.

  Helt otroligt…. springer runt helt utan integritet och självrespekt halvnakna med piskor och läder på allmän plats och undrar sedan varför det inte är ”normaliserat”. Tycker så fruktansvärt synd om de barn som måste växa upp i detta skeva samhälle vi lever i idag.

   Mmm… barn mår fruktansvärt dåligt av just det. Det är just halvnakna glada människor som är det skeva i samhället. Klimathotet, rasismen och kriget i Ukraina är ingenting mot dessa glada människor som i en parad firar en gång om året.

    Självklart mår inte barn bra av att växa upp och redan i tidig ålder introduceras och vilseledas inom ett så känsligt ämne som sexualitet. Har börjat komma extremt mycket vittnesmål från ungdomar som exempelvis tagit könshormoner och sedan ångrat sig och känt sig manipulerade och som försökskaniner på grund av politisk propaganda. Att det är krig och att andra saker är ”värre” innebär inte att detta inte är problematiskt. Med den argumentationen skulle vi väl inte ens ha pride överhuvudtaget i Sverige då HBTQ-personer är mer förtryckta i andra länder än här…

     Får jag ställa dig några frågor, Ebba? Har du varit ett barn som växt upp med Pride och mått dåligt av det? Har du talat med de här barnen som du talar för? När jag läser ditt inlägg, så ser jag enbart dig och dina fördomar och ej barnen du pratar om!

   Skevt samhälle? Är det skevt att HBTQI-personer numera får finnas och synas och älska vem de vill (dock inte problemfritt, varför Pride behöver finnas), till skillnad mot hur det var för inte alls så längesedan? Vet vet Ebba, din eventuella son eller dotter kanske visar sig vara HBTQI och då hoppas jag att du uppskattar att de har samma rättigheter som heteros, även om du får stå ut med lite halvnaket på Pride.

    Står ingenstans i min kommentar att jag inte tycker att HBTQ-personer ska få ha samma rättigheter som andra i samhället. Däremot är det extremt skevt i mina ögon att mata i barn denna politiska propaganda, uppskattar det lika mycket som att en imam eller präst skulle stå och predika på ett dagis.

     Är väl ändå föräldrars ansvar vad de låter sina barn göra, än att du ska skylla på Pride-tåget!

     *en förskola

   Vad vet du om deras integritet och självrespekt?

  Moraltanterna med obekväma pinnar långt upp i röven riktigt frodas härinne idag…

   Tillsammans med små SD- 🐖

    Det är så lätt att avfärda folk som inte tycker som en själv som sd. Jag själv har alltid varit vänster men jag gillar ändå inte vissa utstyrslar på Pride. Man kan hålla flera tankar i huvudet samtidigt. Vad får vi annars för vänsterrörelse ..

  Jag stödjer Pride fullkomligt och älskar att det finns. Dock förstår inte jag vad naket och bdsm har i tåget att göra? Nu är ju LBTQpersoner olika individer med individuella preferenser och intressen, så förstår inte varför bdsm kopplas så starkt till dem? Bdsm förekommer ju lika mycket hos heterosexuella och varför anses de vara en marginaliserad grupp som måste demonstrera för sina rättigheter? Jag förstår inte och är genuint intresserad av att få veta, likaså varför nakenhet ska vara så utmärkande i Pride? Varför måste Linnea Claesson gå halvnaken där? Snälla ni förklara för mig så jag förstår vilket är min ambition.

  Tyckte om Claessons getup, den enda artistiska 🙂

  Mjau!

   Hon var en fin enhörning! 🦄

  Oj vad många som har svalt amerikansk/SD anti gay propaganda😳 Ni sitter och skriver att ni blir anti pga att folk har strap-ons, gagballs och har hundkoppel. Är det något ni själva har sett eller sitter ni på twitter och läser detta? Har hittills inte sett en enda bild från Sthlm med det ni beskriver. Det kan såklart finnas en minimal procent som klär sig mer provocerande (om man är historielös förstår man väl inte hur det är är en motreaktion från att leva i ett normativt samhälle där du bara för vara gay om du ser ut som en ”vanlig” hetero).

  Men om vi säger att 0.01% av pridetåget har hundkoppel… ni menar då att ni blir anti pride pga dessa? Antar att detsamma gäller er syn på muslimer? Det finns ju ändå en procent som är extremister så då är ni emot alla miljoner icke extrema muslimer också? Gäller det samma med peddo katolska präster? För där snackar vi inte om en liten procent om man säger så:)

  Blev helt ärligt mörkrädd av det här kommentarsfältet. Inskränkta potatisar är vad ni är.

   Men snälla. Jag är själv bisexuell dvs en del av den målgrupp som är hela anledningen till att denna festival överhuvudtaget existerar. Jag skämdes varenda år när cirkusen drog igång och skammen växte desto mer när jag skulle försöka mig på att gå till lesbiska barer eller ännu värre, en lesbisk festival. Jag förstod inte varför jag skulle behöva begränsa mig själv då jag bara ville få känna att min läggning var normal. Jag började ragga på kvinnor exakt där jag kände för det och när jag kände för det och kommer aldrig att gå i Pridetåget då jag inte ser mig själv som en ”udda” marginaliserad grupp utan en normal individ. Ni som inte själva är HBTQ kommer aldrig förstå det här.

    Kontenta: när vi inte längre behöver särskilda lesbiska/gaybarer eller en sexcirkusfestival för HBTQ, först då så kan vi säga att vi lyckats politiskt.

  Om ens liv och sätt att leva anses som vidrigt och inte är acceptabelt i många delar av världen. Att folk dödas pga den en lever med och älskar. Att hålla handen på stan får massa blickar osv. Då kanske denna dag blir extrem pga av allt för tryck utifrån och att vissa bara vill känna sig fria och göra exakt vad de vill. Ha på er snäll glasögonen. Bara för att en inte skulle göra likadant själv så betyder de inte att de är något dåligt alla gånger. Tänk på de. Sätt Pride sen jag var liten är 32 år nu och har inte tagit någon skada av att se några personer i läder.

  Vad sägs om ett hetro-tåg. Med män med koppel, gagballs, kvinnor/män i koppel, strap, piskor o nästinitill nakna. Och om det ska vara fritt att visa vad en var tycker om så kan de ju vara utklädda med blöjor för de som gillar sådant osv osv

  ??? Bara att normalisera?????
  Om man är lagd på ett håll så behöver man väl inte visa upp vad man går igång på?
  Alla är värda att älska en annan människa men jag undrar varför man måste visa upp vad man tycker om för sex/vad man tänder på…
  Vad har valfri kärlek med koppel/strap/gag osv att göra? Och ska man normalisera även för barn eftersom de är de som växer upp i samhället o de som ska förstå att det är ok att vara gay, varför ska de då stå o se på sexredskap o kopplade människor?

   Det har deras barn redan i sina mobiler. Varför tror du att gynekologer har talat ut om att unga tjejer kommer in på deras mottagningar med skador i underlivet pga. att tonårspojkar har tittat på porr och vill leva ut det i sitt sexliv!?

   DET borde oroa de här heteropersonerna i kommentarsfältet och inte för vuxna som vänder sig till andra vuxna inom HBTQ+ under Pride.

    Alltså – om det är grovt på nätet – så leder till problem ja. Men om det ÄVEN – är grovt på gatan – tror du barnen blir mer kritiska eller mer toleranta när de kommer upp i tonåren?

    Angående nätet så tror jag tyvärr enda lösningen är att blockera & stänga ned. Det leder dock till ”godkänd” grovhet osv, för exakt var skall riksdagen dra gränsen? Och vad är för restriktiv lagstiftning?

    Här är ett exempel – face sitting blev illegalt att visa i Storbritannien 2014 (har inte följt vad som hänt sedan)!
    https://edition.cnn.com/2014/12/12/world/europe/uk-porn-protest/index.html

    Håller med även där, det ena utesluter liksom inte det andra för vad jag tycker. Man kan ha ”lås” i barnens mobiler/ipads/dator som förhindrar mycket av det du tog upp. Och jälvklart oroar även DET mig som du tar upp.

    Känns just nu mer som att ni inte vill förstå vad folk menar. Ingen ifrågasätter hbtq etc folk ifrpgasätter vad de gör/visar upp som ju ska leda till att allas ska älska vem de vill. Ifrpgasätter ju det med koppel/gag osv OAVSETT om du är gay eller hetro.
    Ni snöar in er på o tror att folk här angriper gaypersoner (kanske någon gör men inte jag), handlar om ifall det är ok med strap/gag/koppel osv o huruvuda det är relevant för ändamålet dvs att ALLa får vara lagd som gay/hetro. Det är väl det som ska förmedlas? Inte huruvida du går igång på män/kvinnor krypandes i koppel osv
    Hade du sett en hetroman med en kvinna i koppel hade du genast börjat vifta med femenismflaggorna oavsett om kvinnan gick igång på att hållas i koppel eller ej.

    Ni måste skilja på sak o sak.

    Och du , du har ingen aning om jag är bi eller lesbisk eller om någon närstående till mig är det.

  Oj vad annorlunda LD ser ut nu

  Folk rasar, folk får inte tycka som dom vill o folk blir hatiska när andra folk inte har samma åsikter som dom själva. Om detta kommentarsfältet hade varit en plats så hade det varit Järvafältet i torsdags. Rädd för er!

  Så länge folk envisas med att gå med bröst och könsdelar på display så kommer vi ALDRIG komma närmare en acceptans av HBTQ i samhället. Lady Dagmers bröstflash och alla halvnakna medelålders gubbar i BDSM outfits hjälper inte ett dugg. Jag hade också hållit för ögonen på mina barn om jag var där. Det är en festival för mänskliga rättigheter men det blir en sexcirkus istället. Otroligt kontraproduktivt och onödigt. Många konservativa HBTQ personer jag känner puttas bara ännu längre in i garderoben pga det här.

   Polisen räknar med att c:a 50000 (femtiotusen) personer deltog i Prideparaden. Hur många av dem var nakna eller gick i koppel eller vad ni nu här påstår att tåget bestod av. Ungefär tio procent gissar jag. Vad har ni för ögon? Såg ni inte alla påklädda människor, hedervärda organisationer, tunga instanser som polis och försvaret, politiker med statsministern i täten? Alla som var där för att försvara allas lika värde. Vem som har inbillat er att det här skulle ett evenemang för barnen förstår jag inte. Det är det inte. Men om så så skulle jag tala om för mina barn att kolla, så många människor som står upp att alla får vara som dom vill och är i vårt land.

   Barn har inte på sånna tillställningar att göra överhuvudtaget.

  Pride är för att uppmärksamma HBTQ-personers kamp, orättvisor och andra problem dem stöter på i samhället.
  Det är för att nå en förståelse och acceptans för andra människor.

  Men när människor ”kapar” denna parad för att få uppmärksamhet genom att vara naken, klä sig i ingenting, ta sexuella saker som som hör hemma i det privata till öppna gatan, osv. Ja då skapar det problem.
  Samhället vill inte acceptera att folk springer runt nakna, i porr kläder, och utövar sina sexuella fetischer öppet på gatan.
  Så när man vill ha en parad för acceptans, och samtidigt visar upp sånt som samhället inte kan eller vill acceptera på öppna gatan, då får det lite motsatt effekt.

  Det gör även att folk blir anti HBTQ-personer och pride eftersom deras budskap blir förvirrande.

   EXAKT!‼️ Är så fruktansvärt trött på alla muppar som bara MÅSTE sätta sin exhibitionistiska sida i centrum när det absolut INTE är relevant med sexuella inslag i paraden. Det är 90% sex och 10% mänskliga rättigheter just nu och borde vara tvärtom.

   Vilket samhälle accepterar inte… Läst de fyra största dagstidningarna, kollat SR och SvT som samfällt gjort en rättvis bevakning av Pride. Är det Bloggbevaknings kommentatorsfält som är ditt ”samhälle”? För här har fördomarna och inskränktheten enögt brett ut sig. Hur tror du det känns för majoriteten av de 50000 engagerade människor som tågat för allas lika värde.

    Försök gå med klisterlappar för bröstvårtorna och stringtrosor på gamla stan, eller gröna lund, eller varför inte på Nordiska museet? Och se om samhället accepterar att du går kläd så eller inte…
    Du skulle inte heller bli insläppt på speciellt många restauranger i dem kläderna.

    Nyheterna pratar också om upplopp vid järva, tror du samhället tycker att det var okej det som händer där? eller är tidningar en dålig källa på vad samhället accepterar och inte accepterar?

    Jag tror det 50 000 engagerade människor som tågat för allas lika värde blir ledsna för att dessa människor kapar deras viktiga budskap, för att dem själva vill springa runt halvnakna och få uppmärksamhet.

  Äcklas av pride, och mina gayvänner gör det också.

  Jag känner att det blir några steg tillbaka när man tittar på Pride-paraden… Pride handlar ju om KÄRLEK, inte sex – eller hur? På samma sätt som när Greta har demonstration, det handlar om miljön och hur personerna som strejkar eller demonstrerar ser på miljön – inte deras sexvanor. I Sverige är stora delar av samhället idag tack och lov med på banan att normalisera hbtq och/men det blir konstigt om man vill gå med sitt barn och farmor (som vi ville) och i tåget går man bakom någon i koppel och string som är man. Det är ju absolut inte det som det ska handla om. Det ska handla om att inte diskriminera, värderas lika, ha samma möjlighet till äktenskap och barn och så vidare. Sexvanor/bondage och annat känns OTROLIGT mycket som från typ 80-talet när samhället stank av förutfattade meningar om gay-män till exempel. Jag såg på Tildes program i fredags och Edvin Törnblom som var gäst sa att han hoppades att Pride i år skulle bli ett bra exempel på allas lika värde, utan fixering vid kropp och utseende. Jag tror att han kanske blev besviken, jag tyckte hans kommentar var jättebra.

   Varför tror du att Pride bara handlar om kärlek?

   Nej man går inte bakom nån i strong och koppel om man inte väljer det själv… Olika paroller och sektioner ju. Och nej, handlar inte bara om kärlek.

  Kolla hur de yngre väljarna röstade i valet 2022.. Det sveper en konservativ vind över unga i Sverige idag. Tror det är den som skiner igenom även i detta kommentarsfält… Känns märkligt, och även olustigt, att som snart medelålders vara den som är mest liberal, öppen och inkluderande (i förhållande till yngre). Jag baxnar lite när jag läser alla moralkonservativa kommentarer.

   Jag röstar alltid på Vänsterpartiet. Tycker ändå lady Dahmers outfit är vulgär. Ser riktigt tacky ut. Bara för att man är old school behöver det inte betyda att man är högerextremist.

    Om du är vänster borde du vara medveten om vänsterns odiskutabla kärnvärde Allas lika värde. Lady Dahmers såväl som ditt.

   Mp här, tycker man ska ha kläder på sig på gatan. Men om vi ska vara riktigt konservativa så hade vi inga kläder i början på savannen.

   Bara för att man inte vill se halvnakna människor, och folk som visar upp sina fetischer på gatan, så betyder det ju inte att man är konservativ.
   Man kan vara för allas lika värde, jämställdhet och rättvisa, och samtidigt se ett problem med halvnakna människor och olika fetischer öppet på gatan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.